Dodaj do ulubionych

Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki

25.11.10, 19:24
Bajki dla ciemnych ludzi. W szkołach bieda, rodzice papier toaletowy kupują, Miloszenko buduje zielone spodki na Wiśle a w przyszłym roku tramwaj za 500 mln. Odbierzmy małpie brzytwę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ddsa Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.022.c84.petrotel.pl 25.11.10, 20:03
      nowakowski załatwi sprawę biedy? , tak mogą myśleć tylko tacy ciemni jak, ty i tobie należy zabrać brzytwę bo jesteś głupszy od małpy. nowakowski "doswiadczony" z zapleczem "kadrowym" urodzony karierowicz oby tylko nie w płocku
      • Gość: J_Karol Idiotycznie będzie wyglądał Płock na tle kraju IP: *.042.c76.petrotel.pl 25.11.10, 20:56
        gdy lud wybierze sobie MM-a na trzecią kadencję. Będzie to to taka wyspa pisiej hucpy w morzu normalności.
        Poza tym MM nic nie załatw dla Płocka, bo w województwie PO i w rządzie PO. A u nas co? Relikt minionych czasów świetności PiS-u(aru).
        Chyba tym płocczanom Bóg rozum odebrał... Zresztą wcale nie musiał, bo gdyby go mieli, to już dawno przegoniliby z ratusza MM-a z całą jego rodziną.
        • Gość: do tego powyżej Re: Idiotycznie będzie wyglądał Płock na tle kraj IP: *.051.c79.petrotel.pl 25.11.10, 21:13
          Wiesz co idiotyczni to wyglądają Twoje wpisy !

Glosujcie na MM ! Płock to świetne miasto i MM jest najlepszym jego gospodarzem o niech tak zostanie !
          • Gość: ddae [...] IP: *.022.c84.petrotel.pl 25.11.10, 21:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: jura Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.206.c80.petrotel.pl 25.11.10, 20:19
      A połączenie ronda Dzwon i ronda przy budmacie który z kandydatów na prezydenta obieca, mam do zaoferowania 5 głosów, może to niedużo ale każdy głos się może liczyć. Jeżeli żaden nie obieca tego połączenia ja i moja rodzina nie idziemy na II turę wyborów.
      • Gość: towwieslaw Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:22
        to pajac! nikt wam tyle nie da co on moze obiecac!
        to przeciez jasne .
        idz kolego z rodzina na te II ture , idz w imie odpowiedzialnosci za to miasto
        i zaglosuj na Nowakowskiego .
        bedzie normalnie!
        • Gość: dgfdg Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 80.48.4.* 25.11.10, 20:28
          przecież nowakowski obiecuje jeszcze więcej , że zbuduje przedszkola, szkoły, drogi, obwodnice, wiadukty i co tylko chcemy... powiem ta, nie dawać łysej małpie brzytwy.
          • Gość: M Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.10, 20:36
            Ja jestem jednym z tych uciekinierów, który 3 lata temu wyjechał z Płocka i z ręką na sercu nie chcę tam już wracać. Z perspektywy teraz mojego miasta (wcale nie dużo większego od Płocka) widać jak bardzo Płock jest zaściankowy, jak marny jest rynek pracy i słabe zarobki. To chore bo głosując na milewskiego właśnie taki los sobie zgotujecie na kolejne 4 lata. Brak miejsc pracy = małe zarobki, ponieważ popyt jest większy niż podaż, a co dla Was zrobił milewski abyście mieli pracę????Ile miejsc pracy powstało w ostatnich jego 8 latach "rządzenia"??? No ale nic jak coś to macie molo a może i tramwaj będzie w i tak już zakorkowanym mieście. Życzę roztropności podczas II tury glosowania!
          • Gość: lolek Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:36
            popieram. chyba ktoś ma fobię na punkcie brzytwy. Odłóż ją, bo twój stan przekształci się w psychozę. lepiej odłóż tę brzytwę, bo sobie zrobisz krzywdę.
          • Gość: tart Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.class144.petrotel.pl 25.11.10, 20:38
            Brawo, to o łysej małpie dobre, mam trzysta wyborczych "kresek" rodzinnych oddam za ciekawe obietnice.
          • Gość: Marek O. Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 178.56.45.* 25.11.10, 21:06
            Jeśli chodzi o Budowanie dróg, przedszkoli itp obiecanych przez Nowakowskiego to powiem tak: bardziej realne niż oderwane od realiów inwestycje Milewskiego ( jeśli to można nazwać inwestycją ). Kolega który nie idzie na wybory: tym samym odbierasz sobie moralne prawo do wypowiadania opini. I na ten temat tyle.
            Dalej idąc tropem inwestycji:
            Za 18 milionów ( molo ) można zbudować i wyposażyć conajmniej 2 przedszkola dla około 200 dzieci
            Za 500 do 800 milionów można: spłacić długi miasta, podnieść poziom zaufania inwestorów i stworzyć 2000 miejc pracy. I to tylko taka demagogia bo te pieniądze i tak trzeba pożyczyć.
            Pod względem ekonomicznym ostatnie posunięcia i obietnice to policzek dla zdrowo myślących. W ten sposób kolejne 500 osób będzie szukało pracy poza Płockiem.
            Czas na zmiany nie dlatego, że Nowakowski uzdrowi w rok finanse ale przynajmniej nas nie dobije. Milewski stosuje wszystki chwyty charakterystyczne dla tonącego. Zabieramy małpom ... po co nich zabiją tkankę zdrową dzięki chorym poplecznikom to może nas pokażą w National Geografic jako przykład dla innych w programie pod tytułem: "ludzie ludziom zgotowali taki los".
            Proszę Was o głos rozsądku. Nie wierzę, że wszyscy zagłosują przeciw Milewskemu , ale chociaż publicznie nie popierajcie debilnych pomysłów MM.
            Prawda jest taka, że trzeba wybrać mniejsze zło. W tym przypadku wybór według mnie jest prosty. Nowakowski musi wygrać. Jeśli ktoś chce z tym polemizować to nich mi przedstawi realne i poparte matematycznie czy logicznie argumenty.
            Ja swoją opinię wyraziłem i szanuję zdania odmienne jednak proszę o głęboką refleksję przed 5 grudnia.
            • Gość: hfhfg Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 80.48.4.* 25.11.10, 21:14
              skoro mówisz, że musi wygrać, to dobrze, że Prezydent powołał patrole obywatelskie na wybory, to może to "musi" się wam nie uda.
            • Gość: oj Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 21:45
              Jak dotąd Nowakowski głosował PRZECIWKO dofinansowaniu inwestycji w Płocku, nagle miałoby się coś zmienić? Bo zachciało mu się być prezydentem?
              • Gość: houk Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 00:57
                musisz pogłębić wiedzę! Pisiory chciały rozsadzić budżet państwa i dopisywały do niego wszystkie szalone pomysły. A poseł na sejm jest od tego by myśleć kategoriami dobra kraju. Jakby w poprawce był w płocku kosmodrom to też odrzucenie tego byłoby zdradą? Kasa z centrali to jedno, a ja się pytam jak wykorzystywano pieniądze unijne za panowania MM, jaka była współpraca z sejmikiem i wojewodą mazowieckim? jak MM współdziałał z wójtami gmin ościennych? Zamknął się w skorupie i urządzał tylko festyny różnego kalibru.
                • Gość: gabrysia Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:13
                  Oczywiście filharmonia, nowa komenda czy hala to szalone pomysły i zbędne inwestycje w ponad 100 tyś mieście. A przeciwko temu wszystkiemu głosował Nowakowski na polecenie szefa klubu, bo to zwykły tchórz i nie potrafi się postawić nawet dla dobra miasta z którego go wybrano. Wojewoda za to współpracował tak, że pomimo apeli władz miasta przez tydzień, przysłał lodołamacze 3 dni za późno, przez co niektórzy mieszkańcy ponieśli dotkliwe straty. Należy przypuszczać, że ta zwłoka była specjalna i przygotowana pod występ Nowakowskiego w TVN na potrzeby kampanii. Tej perfidii kosztem życia i mienia mieszkańców wyborcy wam nie zapomną.
          • Gość: houk pic na wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 00:38
            No i dobrze, że Nowakowski obiecuje. bo od tego jest prezydent, żeby drogi w mieście były i parki. Żeby przedszkola i szkoły były dostępne i by na ulicach było bezpiecznie i czysto. A MM co zrobił? Wydawał kasiorę na pierdoły, amfiteatr do poprawy, kolejki górskie, tramwaje? Może jeszcze stały cyrki i skocznię narciarską? To jest fantasta. Może zafunduje nam jeszcze jakąś galerię w centrum i już całkowicie sparaliżuje miasto. Niech już spada.
    • Gość: J_Karol To ja już nic nie rozumiem IP: *.042.c76.petrotel.pl 25.11.10, 20:39
      To tramwaju już nie będzie!
      Buuuuu, ja chcę tlamwaju, ja chcę tlamwaju...
    • Gość: a Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.051.c79.petrotel.pl 25.11.10, 21:10
      Dlaczego Wy ciągle naśmiewacie się z Prezydenta Milewskiego ! Gazeta powinna być bezstronna a tym czasem wiecznie krytykuje Prezydenta !
    • Gość: podolak [...] IP: *.155.92.62.static.cust.telenor.com 25.11.10, 21:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kolo Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.051.c79.petrotel.pl 25.11.10, 21:15
      Ty lepiej siedź w domu ... kolo
      • Gość: ub Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 21:25
        oni to tylko moga sobie popieprzyc na forum, i to wszystko, czy to jasne czerwoniaki ?
    • Gość: Gość A wzdłuż Jana Pawła II wycina się 20 letnie drzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 21:43
      Mieszkam na Podolszycach Południe - miał być park, a pwatał zaledwie placyk zabaw. A teraz wycina się zdrowe, 20 letnie, szlachetne drzewa - wzdłuż Jana Pawła II, w imię pomysłu budowy, na zimę ścieżki rowerowej. Chodniki i trawniki rozjeżdżone, zalegają wszędzie hałdy ziemi i błota. I tak pewnie do wiosny! Ciekawe , czy Gazeta opublikuje zdjęcia z tej znakomitej inwestycji?
      • Gość: she1987 Re: A wzdłuż Jana Pawła II wycina się 20 letnie d IP: *.147.48.4.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 23:53
        Mieszkam przy Jana Pawła od 20 lat i żal patrzeć na to co się wyrabia z tymi drzewami. Jak brud jest na ulicy i chodniku. To kolejny chwyt prezydenta przed wyborami??
        • Gość: grzybiarz Re: A wzdłuż Jana Pawła II wycina się 20 letnie d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:19
          A tego, że Platforma chce sprywatyzować lasy i niedługo nie będziemy już mogli pojechać na grzyby pod płock to ci nie żal? No tak, pewnie część kupi twój kandydat i ciebie wpuści za darmochę, a cała reszta będzie płacić za wejście.
    • mat58 Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 25.11.10, 21:46
      To wierutne kłamstwo.
      (z projektu budżetu na rok 2011)
      "27/WIMI/I/G
      Budowa przedszkola z zapleczem kulturalno – sportowym na Osiedlu Ciechomice (Wydział Inwestycji Miejskich - Oddział Planowania, Projektowania i Realizacji Inwestycji)

Kwota: 1.950.000,00 zł.

W ramach powyższego zadania w 2011 roku zostanie zakończona budowa przedszkola wraz z zapleczem kulturalno – sportowym."

i to wszystko w temacie nowych przedszkoli (a raczej kończenia tego co obiecano w 2006 na 2010r.)
    • mat58 Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 25.11.10, 21:51
      "Mirosław Milewski nie zapomniał też o żłobkach. Pierwszy powstanie już w przyszłym roku wraz z budową przedszkola modułowego na Podolszycach"

nie ma o tym ani słowa w projekcie budżetu na 2011 rok !!!
      pewnie krasnoludki zbudują za darmo z wiślanego piasku?
    • rokitka00 Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 25.11.10, 21:51
      Teraz obiecuje Pan przedszkola i żłobki? A co Pan robił przez dwie kadencje?
      • Gość: Marek RR Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.146.180.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 22:11
        Prezydent Milewski sprowadził Płock do miasta zaściankowego, kultury ?Tylko masowej.Pod względem komunikacji Płock jest miastem odciętym od świata. Mieszkańcy innych miast związani z Płockiem przygladają się z politowaniem temu co robi prezydent Milewski.Duszne miasto pod wieloma wzglęami, a za tę duszność miasta odpowiada Pan Milewski.Dwie kadencje to już zbyt wiele.Nie znam pana Nowakowskiego, ale mam nadzieję na zmiany!To co czyni obecny prezydent w walce o zwycięstwo w II turze to żenujące.Płoczczanie dajmy szansę Nowakowskiemu!
        • Gość: Lolek Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 09:09
          Nowakowski dostał szanse od wyborców jako poseł i co ? - razem z Piterą nie zrobili nic dla naszego miasta, a wręcz głosował notorycznie ze szkodą dla miasta. Ja takiemu człowiekowi juz nie zaufam, lepszy Milewski, może nie doskonały ale coś robi dla miasta.
          • Gość: gość Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.10, 17:00
            zdobył tylko 10 milionów na dokończenie hali sportowej, a powinien 100 przynieść, skoro Milewski nie umiał poprosić
      • Gość: bzzz Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.072.c65.petrotel.pl 25.11.10, 22:13
        >>A co Pan robił przez dwie kadencje? No jak to co - Pierdział w stołek
        i nadal chce pierdzieć - i na święta ludziom bajki wciska iże to on ŚW. Mikołajem jest i będzie prezenty rozdawał .
        Panie Milewski - 2 kadencje minęły a my - Płock -drepczemy w miejscu.

• Gość: rt Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.plock.mm.pl 26.11.10, 12:51
        1000000000 razy wiecej robił niz pan nowakowski ktoregu tu w plocku nie bylo
    • sandowal M$M bajki dla durnowatych 25.11.10, 22:03
      i kampania wyborcza realizowana za kasę miasta - chłopku! do domu !!!!!!!!!!
      • Gość: trzeźwy Re: M$M bajki dla durnowatych IP: *.plock.mm.pl 25.11.10, 22:13
        Niech lepiej zbierze to swoje pijane towarzystwo z Ratusza w te bezkresne parki które chce stworzyć nie będzie czuć gorzałą na ratuszowych korytarzach
      • Gość: menel Re: M$M bajki dla durnowatych IP: *.147.128.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 22:33
        Milewski = populistyczne wyborcze obiecywanki kaszanki dla gawiedzi.
        Najbardziej bezczelny kuglarz jakiego w zyciu widziałem, a wiedziałem sporo.
        Nikt wam tyle nie da Milewski lekko obieca.
        Milewski gra na ludzkich tęsknotach i aspiracjach do godnego normalnego życia - tyle tylko że ten niedouczony cwaniaczek uszczęśliwia nas za nasze pieniadze swoimi chorymi wyobrażeniami o mieście oraz fanaberiami o tym jakie ono ma być.
        Ten ciemniak nie ma pojęcia co to znaczy miasto i co jest najbadziej potrzebne do szczęścia i poukładanego zycia w normalnym mieście.
        Trzeba odciąć ryj od koryta, dupę od stołka - nic gorszego już nas spotkać nie może, najgorsze włąsnie jest, może być tylko lepuiej.
        Tylko razem głosując przeciw Milewskiemu możemy go pogonić.
        Odebrać małpie brzytwę.

• mat58 co z Petropolem? 25.11.10, 22:16
      "Miasto przejmie Petropol i - jak pisaliśmy - stworzy w budynku powierzchnie biurowe dla organizacji pozarządowych oraz siedziby POKiS-u i MDK-u."( z artykułu w Gazecie).
      ... a w budżecie 2011 nawet śladu brak ....
      • Gość: wiem co nieco Re: co z Petropolem? IP: *.147.128.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 22:50
        Przecież to przewałka podobna do numeru z Polmenii
        Francuskiej firmie hotelarskiej (właściciel marki i hoteli Orbis) nie opłaca się prowadzić interesu, nie opłaca się remontować lub modernizować starego badziwia, nie może znaleźć jelenia, który kupi ten "cud" od niej za drobne piniądze.
        A MM&co chce za ten szajs dać bardzo drogą działkę w super miejscu pod hotel, na tej działce żaden Uczciwy urbanista nigdy nie zaplanował i nie zaplanuje hotelu.
        Miastto chce przeznaczyć ten szajs na biura Dom Kultury a to zbudowane jest w takim systemie, że mogły być tylko tak małe klitki, ze nawet z panienką nie dało się dobrze poszaleć - żaden poradny numerek się wychodził bo kajuta była za wąska.
        Znów miasto wyjdzie na tym, jak na geszfcie z Polimenii. Miastu się nadal bardzo nie opłaca i nie wiadomio kiedy, jak i za ile się z tego wyplącze. Polimenii i pewnie nie tylko bardzo się to opłaciło.
        I to wszystko za rządów MM &co.
    • Gość: dgdgdf a prawda jest taka IP: 80.48.4.* 25.11.10, 22:31
      że jeszcze nigdy w historii płocka nie było tak dużych wydatków w skali budżetu rok rocznie na edukację, szkoły, przedszkola, jak za prezydentury Pana Prezydenta Milewskiego. wszystko zbudowano albo od podstaw, albo podniesiono z ruiny. przyjdzie nowakowski i sprywatyzuje wszystko, co było wybudowane, wyremontowane za nasze wspólne pieniądze. taka jest polityka po w całym kraju i u nas inaczej nie będzie.
      • Gość: M Paranoja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.10, 22:43
        To jest chore co opowiadają pisiury!!! Dla nich gó...będzie złotem. Można podawać im przykłady i pokazać prawdę a oni i tak swoje jak ta sekta!!! ale co zrobić, biorą przykład od swojego guru, którego nikt nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne....paranoja!!!
        • Gość: Marek O. Re: Paranoja... IP: 178.56.45.* 25.11.10, 23:39
          Kolega, który pisze o prywatyzacji przedszkoli - kto ci takich bzdur naopowiadal.
          To by się nie opłacało, po drugie przedszkola prywatne są w naszym mieście, po trzecie na nowe przedszkola są dotacje.... A po kolejne miasto i tak dokłada do każdego.
          Problem tkwi w ich braku, a nie nadmiarze aby je prywatyzować.
          Odnośnie małych pokonują w Petropolu ;) fajna interpretacja.
          Powiem inaczej: nie jestem rzecznikiem AN ani innych ale dla mnie to walka o ogień, o przetrwanie. Skoro dochód prezydenta to ponad 100 tys rocznie ma o co walczyć bo w prywatnym biznesie nikt go nawet na staż nie przyjmuje.
          Sprawdzcie PITy panów prezydentów za 2009 rok. Pojawił się dochód nawet powyżej 200
          tysięcy .
          Jeszcze konferencje wyborcze urządza w ratuszu w godzinach pracy wraz ze swoim Dariuszem.
          Skandal, kradzież, przestępstwo ? Jak to określić?
      • Gość: obserwator Re: a prawda jest taka IP: *.c154.petrotel.pl 26.11.10, 00:33
        z książeczki "Płock 2011"(pisownia oryginalna):
        Płocki Park Przemysłowo-Technologiczny ..... w ciągu 2-3 lat powstanie tu co najmniej dwa tysiące nowych miejsc pracy.
        ... planuje się:
        - wykonać obwodnicę północną ... , wykonanie 2008
        - wykonać obwodnicę północno-zachodnią ..., wykonanie 2009
        - zbudować linię tramwajową na trasach:
        *Podolszyce-PKN Orlen
        *Podolszyce-Winiary
        ... Realizacja tej inwestycji powinna się rozkładać na lata 2008-2009
        ... planujemy:
        * tunel podziemny na skrzyżowaniu ulic Jachowicza - Nowy Rynek
        * tunel pod przejazdem kolejowym na Al. Piłsudskiego
        * wiadukt nad ulicą Wyszogrodzką jako przedłużenie drogi dojazdowej do mostu
        *wiadukt lub tunel jako połączenie Podolszyc Północnych z Południowymi w okolicach składu budowlanego OBI
        ... planujemy:
        * Zespół Szkół Technicznych popularna "Siedemdziesiątka" - warsztaty i hala sportowa
        * L.O. im. Marszałka St. Małachowskiego - remont zabytkowego skrzydła oraz budowa hali sportowej
        * powstanie nowego kompleksu oświatowego w Imielnicy - gimnazjum, liceum, zaplecze sportowe
        Niemniej ważne są również:
        budowa Szkółki Piłkarskiej na obszarze dzisiejszego Klubu Sportowego "Stoczniowiec" (2007-2009)
        budowa małej hali z przeznaczeniem dla Klubów Sztuk Walki (2007-2008)
        budowa stoku narciarskiego z wyciągiem (2007-2008)
        budowa małych hal osiedlowych (np. w Ciechomicach i na Winiarach)
        kompleksowy remont obiektów Płockiego Towarzystwa Wioślarskiego (2007-2008)
        budowa kilkunastu kilometrów ścieżek rowerowych...

Ze względu na zły stan techniczny basenu na ul. Kobylińskiego w 2008 roku zostanie on zamknięty, a w zamian powstanie nowy basen obok hali widowiskowo-sportowej lub przy aquaparku nad Sobótką...
        Dokończenie zagospodarowania nadbrzeża wiślanego...Port jachtowy, budynek do obsługi Sobótki... aquapark nad Sobótką i kolejka szynowo-linowa, to najważniejsze zamierzenia inwestycyjne mające na celu kompleksowe zagospodarowanie nadbrzeża w latach 2007-2008.
        ....
        Budowa ulicy łączącej ul. Bielską z ul. Przemysłową i Rutskich
        ....
        Budowa ulicy Kostrogaj wraz z brakującą infrastrukturą
        ...
        Budowa lotniska
        ...
        Budowa dwóch parkingów wielopoziomowych (Osiedle Stare Miasto)
        ...
        Budowa brakujących odcinków ul. Misjonarskiej pomiędzy Al. Jachowicza - ul. 3 Maja
        ...
        Budowa ulic ... Granicznej, Wodnej, Żytniej, Wiślanej,
        ...
        ul. Otolińska - przebudowa wraz z brakującą infrastrukturą
        ...
        Budowa ulicy Polnej
        ...
        Budowa ulic wraz z brakującą infrastrukturą: Maszewskiej i Traktowej
        ...
        połączenie osiedla Imielnica z osiedlem Podolszyce Południe
        ...
        Budowa bezkolizyjnego przejścia dla pieszych łączącego Podolszyce Płn. z Podolszycami Płd.

tylko gdzie to jest??????
        • Gość: bubel Re: a prawda jest taka IP: *.plock.mm.pl 26.11.10, 00:53
          Dadzą radę... wszystko zrobią. Zostało przecież jeszcze kilka dni. Tylko ta cholerna pogoda... , wszystko sprzysięgło się przeciw MM.
        • Gość: J_Karol Re: a prawda jest taka IP: *.212.c86.petrotel.pl 26.11.10, 13:27
          Zespół Szkół Technicznych popularna "Siedemdziesiątka" - warsztaty i hala sportowa

Jest, chociaż żadna to rewelaja.
      • Gość: houk Re: a prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 00:49
        to weź sobie i kup przedszkole i rób na tym kasę. ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Tobie to się wszystko z dupą kojarzy? MM pomyliło się zabawianie mieszkańców od dążenia do rozwoju miasta.
      • Gość: tu i tam Re: a prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:27
        Chodzą słuchy, że jak Nowakowski wygra to będzie testował na żywym organizmie miasta swoje dawne uprowskie teorie, czyli kto przetrwa to przetrwa, kto zdechnie pod płotem to zdechnie.
    • Gość: khm Jakim będzie prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 01:24
      www.youtube.com/watch?v=93UUrJqlSfo
    • Gość: Gosc Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.plock.mm.pl 26.11.10, 03:24
      I tak się robi kampanie konferencja za nasze gazeta art za freee Czary mary a ludziska wybiora.Następne cztery lata ciemnogrodu
    • Gość: zmeczony Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.246.c83.petrotel.pl 26.11.10, 04:52
      Nie wiem jak trzeba byc ciemnym zeby zaglosowac na tego kolesia!
      Przeciez on od dluzeszgo czasu pieprzy takie glupoty ze sie tego sluchac nie chce!
      Przechwala sie jak to w 2008 zabraklo miejsca na 600set dzieci, obecnie 200 a za rok juz dla zadnego (jesli go wybierzemy). Oczywiscie to zapewne ma byc przykladem jego gospodarnosci, szkoda tylko ze nic nie wspomina o nizu demograficznym, a raczej wspomina wtedy kiedy mu to na reke i swiadczy na jego korzysc...
      No ale w swietle tysiecy plockich emerytow MM w ostatnich tygodniach usprawiedliwil sie od wiekszosci zarzutow miejsca dla dzeci przybywa, dlug 300mln to(jego zdaniem) zaden dlug, a wyjezdzajacy z Plocka mlodzi plocczanie to po prostu niz demograficzny! :) Do tego ten cudny gospodarz wybudowal hal, molo i jest tak kochany ze wybuduje jeszcze parki place zabaw dla dzieci i tramwaj!
      CUDO!
      Pieniaczom od drog ktorzy maja na celu tylko go szykanowac obiecal na przyszly rok 130mln na drogi (ktore i tak wypieprzy w bloto ale o tym ciiii...) a pustki na stadionie Wisly to zapewne takze niz demograficzny.
      Oczywiscie zapomnialbym o konferencjach MM na temat PPT i tego jak to on ma po wyborach ruszyc z kopyta i ilu juz czeka do niego inwestorow(Zapewne tak jak kiedys do Wisly P 101 :))
      I teraz powiedzcie jak taki emeryt slyszac w ten sposob przedstawiana sytuacja przez MM na na niego nie zaglosowac?!

Ale ktos kto racjonalnie mysli i na biezaco sledzi wydarzenia w Plocku widzi jak MM przez ostatnie 8 lat dopuscil do zniszczenia wielu placow zabaw dla dzieci (chocby kiedys nowoczesny i schludny ogrodek jordanowski), widzi takze co zostalo z obietnic znalezenia sponsorow dla Wisly i wie ze podobnie bedzie z PPT, wie takze ze pieniadze na drogi sa wydawane nieracjonalnie i inwestycje sa przeprowadzane w tragiczny sposob.
      Wiedza ze 15mln spokojnie moglo wystarczyc zarowno na ladny deptak z restauracja u podnuzy skarpy jak i na kilka duzych strzezonych placow zabaw dla dzieci czy nowe przedszkole przez ktore i te 200dzieci w tym roku nie musialoby siedziec w domu.

Zwolennicy MM zaraz odpisza a co Nowakowski to nie obiecuje? Nowakowski to zbuduje wszystko od razu?
      Oczywiscie ze nie!
      Ale mysle ze nie zrobi mniej a jego inwestycje beda lepiej przemyslane i ukierunkowane.
      Zreszta skoro MM sie NIE SPRAWDZIL a mial duzo czasu to teraz pora dac szanse komus innemu.

Ludzie obudzcie sie!
      Niech nasz prezydent w przyszlych latach mysli nie TYLKO o parkach, ale TAKZE o miejsach pracy czy drogach!
      Bo osobie spoza Plocka mogloby sie wydawac ze mamy tu raj, skoro prezydent nie ma wiekszych zmartwien niz molo czy ciuchcia!
      A przeciez tak nie jest!
      • Gość: do zmęczonego Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 91.212.223.* 26.11.10, 05:42
        wszystko obieca nasz gospodarz by tylko dalej rządzić.A emeryci pod wodzą swego szefa też zagłosują?.
        • Gość: emeryt Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:59
          Zagłosujemy na Mirosława Milewskiego, bo to najlepszy kandydat dla ludzi, zawsze był blisko nich.
      • Gość: Marek O. Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.plock.mm.pl 26.11.10, 08:33
        Odnośnie przedszkoli:
        Z przedszkoli odeszło część dzieci z 6 latków do szkół
        Powstały ostatnio co najmniej 4 prywatne przedszkola - zabrało troszkę dzieciaków
        W przyszłym roku szkolnym szkoły będą musiały przyjąć 2 razy więcej pierwszoklasistów ze względu na reformę.
        Szkoły pracują już niemal na 2 zmiany a nauczycieli nie przybywa choć tak hojnie pedagogami obdarowuje nas PWSZ ( przy okazji - czy ktoś w tej uczelni jest debilem czy kwiat narodu = profesorzy nie mogą dać sobie rady z pędzącym rynkiem pracy i adoptować szkoły do zapotrzebowania - popytu na fachowców branżowych )
        PPPT - no moi drodzy jakbym nie znał sprawy od podszewki to bym się zgodził, że nawet jeśli znajdzie się kasa na inwestycje w PPPT to będzie tam praca, ale potencjali inwestorzy twierdzą, że wykwalifikowanych pracowników będą ściągać z ośrodków akademickich bo liczy się biznes a nie opowieści "pijanego korsarza jak to skarb w sztucznej nodze nosi"
        Jakbyście wiedzieli czym obecnie zajmuje się PPPT ....
        Idąc dalej bo szkoda liter na temat PPPT.
        Drodzy wyborcy nie chodzi o sympatie polityczne i umiłowanie do prezesa Jarosława. Tu chodzi o naszą małą ojczyznę i o realia życia codziennego. Choć na jeden dzień odpuśćcie sobie lekturę słów ojca dyrektora i miejcie na uwadze dobro młodszych pokoleń, no chyba że nie zależy wam na życiu i zdrowiu swoich bliskich.
        Wybór może być tylko jeden - przeciwko MM.
        Jeśli Nowakowski wygra, a będzie oszukiwał i robił to co MM to osobiście postaram się mu dopiec tak, żeby nie zdobył następnej kadencji. Utworzę stowarzyszenie ratowania tego miasta niezwiązane politycznie składające się z normalnych ludzi, którym bliska jest nasza mała ojczyzna
        Marek O.
        • Gość: wyborca Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:47
          Dobro naszej małej ojczyzny to wybór na 3 kadencje Milewskiego. Każdy inny wybór w tej konfiguracji to tragedia i pogrzeb naszego miasta.
      • Gość: ewelina Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:57
        Głosuję na Milewskiego, bo to najlepszy gospodarz jaki kiedykolwiek był w naszym mieście. Zmiany na lepsze i rozwój widać na każdym kroku od 8 lat. Za mrzonki Irlandii w Płocku już dziękujemy. Wystarczy nam już Irlandii pokazanej przez Tuska w kraju.
        • Gość: Marek O. Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 82.177.242.* 27.11.10, 13:01
          Podaj konkrety. Ty oddaj głos na regionalnego przywdcę, co nas Tusk interesuje!
          Milewski jest ekonomicznym idiotą.
          Pokaż mi ten rozwój o którym wspominasz.

• Gość: kontestator Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: 91.212.223.* 26.11.10, 06:17
      Tak samo zapowiada od 8 lat, że będą ścieżki rowerowe. Teraz się wzięli za kolejny kawałek na Podolszycach Pd. w czynie wyborczym, kiedy przyszła m,roźna pogoda. Bałagan przy tym, jak 120. Na deficytowe miejsca parkingowe wysypali piasek i tłuczeń. Jak nie zdążą przed 2-gą turą wyborów (a nie zdążą) to pewnie zostanie wszystko w takim stanie na kolejne 4 lata.
      Milewski to cyniczny kłamca.
      • Gość: lolek Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:43
        W porównaniu do Nowakowskiego to i tak niewinny anioł.
    • firstkaktus Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 26.11.10, 07:45
      Prawie już były prezydent !! Nikt ci tyle nie da , ile Mirosław Marian może ci obiecać !! ( Świat wg. Kiepskich w całej okazałości )

Dajmy spokój z demagogią . To już musztarda po obiedzie Panie (jeszcze) Prezydencie .
      • Gość: odp Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:41
        Widać już Nowakowski ci kaską sypnął i po kilku dniach wyczekiwania zaczynasz zajmować pozycję.
        • firstkaktus Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 26.11.10, 09:07
          Woń z pisuaru trudno usunąć . Oblej się kwasem a potem usuń zapach czymś zasadowym .
          • Gość: odp Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:15
            Wielkie nerwy oznaczają, że trafiłem w sedno. To ile przytuliłeś? Od szefa zgodę masz?
            • firstkaktus Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 26.11.10, 10:26
              Jam sobie sterem , żeglarzem , okrętem . A ty biedny etatowcu , musisz chwalić dooopę pana bo strach przed zwolnieniem w oczy zagląda . Serdecznie współczuję .

Ps . zdania nie zmieniam ! Smrodek czuć w Płocku okrutny . Ale już niedługo .
              • Gość: secondkaktus Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:51
                Fakt, smrodek z orlenu jak zawsze. Rozumiem wyprowadzasz się? Z Bogiem.
    • Gość: abc Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.245.c85.petrotel.pl 26.11.10, 08:12
      DO Zmęczonego ; Niech nasz prezydent w przyszlych latach mysli nie
      TYLKO o parkach, ale TAKZE o miejsach pracy czy drogach!
      Twój kandydat na pewno będzie w pierwszej kolejności myślał o miejscach pracy. Tylko nie dla wszystkich dla WYBRANYCH ,których na pewno jest sporo.To będą miejsca pracy nie utworzone, ale w ramach wymiany obcy żegnaj swój masz stołek. Znam to z autopsji.
      • Gość: taczkowy Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:02
        milewski niech dziekuje plocczanom ze go na taczkach nie wywiezli chociaz zasluzyl strokrotnie

Po stokroć taczki !
        • Gość: brak słów... Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.147.81.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.10, 09:15
          czytam wypowiedzi i widzę większość przeciw MM. Przed pierwszą turą też było podobnie a wygrał i to ponad 10% więcej głosów niż Nowakowski.
          • Gość: zdziwiony Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:24
            Ja się dziwię, że ty się dziwisz. Przecież połowa tych wpisów to jest osobiście twoja propagandówka, zresztą w wielu miejscach zalatująca zwykłym pomówieniem i insynuacją. Wyborcy są mądrzy i głosują na tego kto się już sprawdził i zrobił wiele dobrego dla ich miasta. Po co głosować na kogoś kto nawet w sejmie nie ma odwagi wesprzeć spraw Płocka. Także pisz sobie dalej te swoje propagandówki, a w II Nowakowski jak dostanie 45% to max.
            • Gość: brak słów... Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.147.81.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.10, 09:29
              oby te 45% dostał MM który niszczy Płock każdą swoją decyzją!!
              • Gość: fakty NIE niż demograficzny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:47
                ...tylko BRAK PRACY DLA MŁODYCH przede wszystkim, ot czemu tak dużo osób ubywa !
                • Gość: statystyk Re: NIE niż demograficzny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:55
                  Ale liczby mówią co innego, w latach 2002-2008 ubyło 1500 osób i to głównie poprzez przeprowadzenie się do nowo wybudowanych domków w gminach pod Płockiem. Na kłamstwach wyborów nie wygracie.
          • andrzej_z_gor Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki 26.11.10, 10:21
            Gość portalu: brak słów... napisał(a):

> czytam wypowiedzi i widzę większość przeciw MM. Przed pierwszą turą też było po
            > dobnie a wygrał i to ponad 10% więcej głosów niż Nowakowski.

Wygrał...Dostał 35% głosów. Pozostałe 65% było przeciw MM! Jeśli więc przyjąć, że to forum odwiedza jakaś statystyczna "średnia" elektoratu - wszystko się zgadza!..:-)
            • Gość: Kuba Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 10:25
              Masz rację, Milewski może spać spokojnie, bo 74% głosuje przeciwko Nowakowskiemu.
              • Gość: do Kuby Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.052.c66.petrotel.pl 26.11.10, 16:40
                Kuba wyspa jak wulkan gorąca.Znasz taką piosenkę.Ładna.
          • Gość: rtyu Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.plock.mm.pl 26.11.10, 15:52
            w 99% wypowiadają sie naganiacze aby glosować na Nowakowskiego a ludzie i tak zagłosuja jak beda chcieli więc skonczcie z tym szczekaniem bo nikt go do serca nie bierze kazdy ma swój rozum
            • Gość: do rtyu Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.052.c66.petrotel.pl 26.11.10, 16:37
              tyle razy ci mówiono ,że szczekają psy.Masz prawo mieć swoje zdanie.Masz prawo popierać twojego kandydata.Masz wiele praw ale masz jeden obowiązek.Masz szanować innych i nie "szczekać"/cytat za tobą/.Tergo uczyli Ciebie kulturalna inaczej.Czy sztab twojego kandydata tego uczy.Kto mieczem wojuje od miecza ginie.Stare przysłowie ale jakże aktualne.Chcesz by dyskusja była pozbawiona agresji a sama ją wywołujesz.Potem płacz i żale,że wzrasta agresywność w debacie publicznej.Jakim trzeba być hipokrytą.
    • Gość: J_Karol Do panów dyżurnych forumowiczów MM-a! IP: *.212.c86.petrotel.pl 26.11.10, 13:21
      Wymyślcie sobie jakieś normalne nicki i przestańcie walić przypadkowo w klawiaturę (dfghd, ggdhf, itp.). Ja wiem, że chcecie wytworzyć wrażenie, że jest was dużo i stąd te idiotyzmy. Możecie jednak wymyślić po kilka dla każdego i też będzie was dużo.
      • Gość: Iwona Re: Do panów dyżurnych forumowiczów MM-a! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:40
        Nie ośmieszaj się.
        • Gość: bezstronny Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.147.227.156.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.10, 14:38
          Widzę dwie ścierające się tendencje. Aktywiści PO i PiS biorą się łby na forum gazety.
          Przecież to jest śmieszne. Prawie nie ma obiektywnych wypowiedzi, tylko za post popierający Milewskiego idzie post popierający Nowakowskiego. Pewnie obaj wynajęli lub nakazali swoim zwolennikom takie działania. Podobnie robił sztab Hetkowskiego na łamach gazety też aktywiści na forum byli aktywni i co z tego wynikło? Zaznał sromotnej klęski i pewnie czeka bo polityczna emerytura, bo Hetkowski jako facet około 60-tki doczeka zapewne końca aktywności publicznej na wygodnym fotelu radnego Rady Miasta Płocka, a w między czasie papcie i bujany fotel przed kominkiem, jeśli go posiada a jeśli to to spacery po osiedlu z pieskiem i z kolegami emerytami wspominanie czasów świetności, jeśli one były kiedykolwiek.
          Tylko z tego pisania na forum gazety nic nie wynika. Płocczanie czytający gazetę i forum mają już swoje poglądy na kogo głosować w drogiej turze i wpisami gloryfikującymi swojego kandydata nic tutaj się nie wskóra.
          Moim zdaniem potrzeba dotarcia do normalnych, pracujących , ciężko wiążących koniec z końcem i z troską podchodzących w myśleniu o przyszłość swoją i swoich najbliższych i dzieci - mieszkańców Płocka. Bowiem to oni zdecydują kto zostanie Prezydentem Płocka.
          I apel do obu kandydatów, aby zaczęli przekonywać do swoich racji mieszkańców Płocka ,a nie dziennikarzy czy też forumowiczów gazety, bo Ci to już mają wyrobiony pogląd i zdecydowanie wiedzą komu oddadzą swój głos 5 grudnia.
    • Gość: z boku Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:18
      Tak sobie próbuję czytać te wpisy i wiecie co? Nie dam rady. Przecież to od razu widać, że nie piszą tu żadni mieszkańcy, wyborcy tylko grono zaangażowanych z POPiSu. Zero merytoryki, tylko wzajemne walenie pałką po głowach. Myślicie, że ktoś was czyta oprócz was samych? Szkoda waszego czasu dla tych może kilku pojedyńczych osób. Dla normalnego człowieka to obrzydliwe, co wy tu wyprawiacie i nie ma wpływu na jego głos, a najwyżej może zniechęcić do pójścia na wybory w ogóle. Pozdrawiam dyżurnych z POPiS-u.
    • Gość: popieram_mm Re: Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:29
      www.youtube.com/watch?v=owR_MkUUq64
    • Gość: aksum78 Czemu tak slabo? IP: 82.132.248.* 26.11.10, 17:26
      Ja chce Schody do Nieba. Czemu eMeMes nie wpadl na to? Swiebodzin ma Jezusa, a my bedziemy mieli passage to heaven. Prezydencie smialo:)Daj spokoj z jakimis przedszkolami, drogami. Tylko wizje "nie z tej ziemi", zapewnia Ci pamiec wsrod potomnych i koejna wygrana:)
    • Gość: ZbierzZnajomych! Prezydent zapowiada: będą przedszkola i parki IP: *.114.c85.petrotel.pl 27.11.10, 10:19
      Najgorsze jest to, że mimo okropnego PR obecnego prezydenta i tak prawdopodobnie wygra - zbyt wielu ludzi jest opłacanych z pieniędzy ratusza, będą więc bronić się rękami i nogami przed nową władzą. Nowa władza może i wszystkich zmieść z powierzchni ziemi - tj. odrzucić w otchłań bezrobocia. Choć zagrożenie to czeka pewnie jedynie "kompetentych" dyrektorów, wizja szukania uczciwej pracy męczy pewnie wszystkich, i jest przez "dyrektorów" podsycana - choćby dlatego żeby lud pracujący ratusza zagłosował zgodnie z polityką starej władzy. Dodajmy do tego mochery, i wynik Pana Mirosława jest raczej przesądzony. Jedyne to może zagrozić jego wygranej to masowe pójście na wybory 05 grudnia wszystkich jego przeciwników. Bez kompletnej mobilizacji wszystkich racjonalnie myślących nie ma szans na wygraną i szans na dobre zmiany w Płocku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka