Dodaj do ulubionych

Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. P...

12.01.11, 20:35
Miloszenko chce władować swojego następce na minę i po raz kolejny próbuje robić z Płocczan idiotów. Bardzo by chciał żeby pół miasta stanęło w korkach żeby zapewnić sobie wygrane wybory. Tak samo jak Jarkacz po trupach do celu.
Obserwuj wątek
    • ag64 Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. P... 12.01.11, 20:40
      Słusznie najpierw Grabówka i Graniczna, a dopiero wtedy wiadukt na al. Piłsudskiego
      • Gość: plocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: 46.186.26.* 12.01.11, 20:53
        Maniana na wszelkie inwestycje . rząd PO powie; nie po to zostałeś prezydentem , żeby dopominać się o kasę. Jak zabieramy Umarłym za pochówek....

NIC. Zero.
        • Gość: a. Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 21:00
          po co biedota /która okradali za zycia/ ma lezec w dobrej trumnie, szkoda kasy, lepiej ja ukraść i przechulać
        • Gość: do płocczanina Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.125.c86.petrotel.pl 12.01.11, 22:29
          nie wiedzieliśmy,że waszeć zna się na drogownictwie.Darożnyj inżinier .
    • sentext Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. P... 12.01.11, 21:00
      Nowakowski dostał stołek własnie dlatego że miał wybudować drogi w płocku i obwodnice poza płockiem.
      1. gdzie jest wiadukt i udrożnienie dróg ?
      O co ja pytam, takich dziur po lodzie i sniegu nie było w płocku nigdy. Dla mnie obecny prezydent kompletnie nie radzi sobie z niczym. Jest jak dziecko we mgle.
      2. Gdzie obwodnica ?
      bez komentarza.
      Nie było, nie ma i nie będzie. Połowa głosujących zagłosowała tak mądrze że teraz mamy regres i to zauważalny.
      3. Parkingi wielopoziomowe ? hahaha.
      Nowej władzy cicho życzyłem powodzenia łudząc się że coś z tego będzie ale juz pozbyłem się złudzeń.
      Tragedia dla płocka.
      • wiesci.z.ratusza Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 12.01.11, 21:27
        panu naszemu byłemu Mirosławi Pierwszemu Nieudolnemu od oderwania od oderwania dupy od stołka w głowie się pomieszało a objawy wskazują że mózg z dupą miejscem się zamienił.

I co raz pan nasz były Mirosław Pierwszy Nieudolny piardnie coś co od gówna trudno odróżnić
        • Gość: sony Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 21:38
          To co napisał w interpelacji Milewski jest tak głupie, że aż głowa boli. I naprawdę nie chcę tu mieszać ani grama polityki. Ale jak sobie wyobraża budowę wiaduktu - czyli zamknięcie na sześć miesięcy całkowicie Piłsudskiego, może tu na forum niech Pan odpowie, którędy mieliby jeździć ludzie mieszkający na podolszycach i dalej. Grabówką która się zapadła, bo poprzednia ekipa miała ważniejsze sprawy (np. Molo) na głowie ? I jeszcze jedno, społeczeństwo pokazało na wyborach czego się domaga i właśnie od tego momentu nie ma Pan prawa Panie Milewski się w jego imieniu wypowiadać. Społeczeństwo powierzyło zarządzanie miastem Panu Nowakowskiemu.
          • Gość: głos mieszkańca Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 07:46
            głowa boli a raczej w tyłku zarywa od bzdur które wypisuje sony
      • Gość: Płocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.016.c66.petrotel.pl 12.01.11, 21:40
        Brawo dla prezydenta Nowakowskiego za rozważne decyzje.
        Trzeba być ostatnim idiotą żeby jednocześnie remontować Grabówkę, Graniczną, Otolińską, Targową i w tym samym czasie budować wiadukt na Piłsudskiego!
        Chyba, że pół miasta przesiądzie się z samochodów do helikopterów - co pewnie miał na myśli (wobec rosnącego poziomu dobrobytu społeczeństwa) radny Milewski.
      • Gość: mic Lecz się-MM miał 8 lat na to a ty chcesz w 1-mc? IP: *.plock.mm.pl 12.01.11, 22:03
        Powiedz mi - jak Nowakowski ma zrobić w 1 miesiąc co Milewski nie zrobił w 96 miesięcy?
        Ta wasza pisiakowa frustracja to jak lekka choroba już-że tak powiem z babką Kiepską na rozumy się pomienialiście? Dziury to jedynie zasługa pana Milewskiego i jego ludzi-bo kto tak remontował te drogi? Nowakowski? Również Nowakowski jest odpowiedzialny za rozpadający się nowy most,drogi,skarpy spływają? On to budował i odbierał? On może remontował 4 razy Mostówkę? On zaniedbał Grabówkę? Tzn w miesiąc trzeba zbudować to ? No nie jest chyba Augiaszem ani Herkulesem pan Nowakowski.
        • Gość: jusew Re: Lecz się-MM miał 8 lat na to a ty chcesz w 1- IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 11:49
          Chciał zostać prezydentem to powinien wiedzieć jak to zrobić , a co być sobie prezydentem , żeby być to każdy potrafi .
      • Gość: wuwu Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.146.c78.petrotel.pl 12.01.11, 22:42
        Rozumiem, że normalnie wiadukty i ulice buduje się w 2 miesiące :) Gratuluje logiki.
        A tak w ogóle to może zróbmy rok bez samochodu. Przecież jak na raz wszystko zaczniemy remontować i budować to i tak przemieszczać się po Płocku będzie można tylko rowerem i to góralem :)
        Na rowery !!
        Miloszenko miał tyle czasu na remonty dróg i budowę nowych ale wolał molo...
    • awoj1 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 12.01.11, 21:32
      Oczywiście najpierw budowa Grabówki, Granicznej i Towarowej a dopiero roboty drogowe przy wiadukcie na ul. Piłsudskiego. Inaczej staniemy w korkach. Dziwię się , że ktoś normalnie myślący może inaczej rozumować.
      • Gość: leon Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.centertel.pl 12.01.11, 21:49
        w tym problem składający interpelacje normalnie nie myśli .............
      • Gość: Gość Alf Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 22:19
        Widać ,że Nowakowski to myślący człowiek.Robi to wszystko z głową.Podzielam jego rozsądną decyzję.
      • Gość: MB Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 11:44
        a czy przypadkiem już nie stoimy w korkach? najpierw powienien być zrobiony wiadukt i tyle!!!!!1
        • Gość: wuwu Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.146.c78.petrotel.pl 13.01.11, 19:33
          Najpierw to Grabówka, potem jakiś bajpas do Podolszyc który rozladuje ruch w przypadku przytkanias Piłsudskiego...
          Potem może być wiadukt...
    • esteban666 Prowokator Milewski 12.01.11, 22:27
      Mirek przebimbał hajs na imprezy, a teraz prowokuje, nie to, ze mi się te biby nie podobały, ale Ty Nowakowski działaj swoim systemem. Moja rada na czas robienia Grabówki. Wydzielić na Piłsudskiego prawy pas tylko dla autobusów MPK, tylko wpłynąć na większą ich ilość w przewozie ludzi. Ostatecznie podczas prac nad wiaduktem na międzytorzu cały ruch skierowac na Boryszewo, Grabówkę i Wyszogrodzką. Dla sprostowania, nie jestem entuzjastą polityki, bo przepieprzcie naszą kasę na wszystko tylko nie na to co potrzeba społeczeństwu...
      • Gość: poszła kasa Re: Prowokator Milewski IP: *.125.c86.petrotel.pl 12.01.11, 22:36
        na balangi i lichutką rozrywkę.Lud potupał,pokrzyczał na plaży nad Wisłą i na tym koniec.Lud się obudzi jak postoi w kilometrowych korkach.A niech głupi lud sobie postoi.Poszła kasa w piasek.Nie ma kasy na ważniejsze inwestycje.Dobrze tym mądralom co głosowały za rozrywką.Tylko dlaczego ci co widzieli głupotę wydatków poprzedniej ekipy i głośno to mówiły też mają cierpieć.Drogi panie radny polecam wstrzemiężliwość w pisaniu takich interpelacji.Serdeczna rada.
        • Gość: ten Re: Prowokator Milewski IP: *.109.c93.petrotel.pl 12.01.11, 22:59
          a ja mam wątpliwości czy wogóle coś zostanie zbudowane. głosowałem na Nowakowskiego ale kazda kadencja kiedyś się kończy. na razie to nic się nie dzieje.
    • Gość: nowy Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: 80.48.4.* 12.01.11, 23:38
      Graniczna arterią komunikacyjna miasta? Chyba sobie gość żartuje. Czy ten nowy nieudacznik był kiedykolwiek na niej? Chyba nie, bo gdyby tak było, to by takich głupot nie gadał. Grabówka nie zostanie rozpoczęta na wiosnę. Stawiam każde pieniądze. Do wiosny niedaleko więc niedługo będzie trzeba czekać na potwierdzenie tych słów.
      Na wcześniejszym forum to samo. Redaktor pisze, że na wiosnę zacznie się budowa aquaparku w Gostyninie. Jeśli dopiero wykonano koncepcję, o czym można stamtąd również się dowiedzieć, to na pewno do wiosny nie będzie projektów z pozwoleniem na budowę. Wspomnicie wszystkie moje słowa.
    • pawelek2247 Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. P... 13.01.11, 07:29
      Zbudujemy obwodnice poza polityką.

Prawda czy fałsz?
      • Gość: głos mieszkańca z takim myśleniem jedna kadencja i dziękujemy IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 07:44
        Graniczna ulicą ważną dla układu komunikacyjnego miasta???
        Co za brednie!!! Albo interes kogoś, kto ma tam posesję lub działki (być może na sprzedaż?)
        Mydli sie oczy mieszkańcom Płocka zamiast podejmować prawdziwy problem, jakim są Aleje Piłsudskiego zamykane co chwilę rogatkami kolejowymi.
        Prezydent Nowakowski zaczyna dość niefortunnie. Co mnie akurat nie dziwi biorąc pod uwage jakie osiagnięcia ma jego partia "na odcinku drogownictwa i kolejnictwa". Dziwią mnie natomiast głosy mieszkaców, którzy go bronią i wspierają w błędzie.
        • Gość: pogromca głupoty Re: z takim myśleniem jedna kadencja i dziękujemy IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 09:08
          Nie porównuj zamykania rogatek kilka razy dziennie po kilka minut do zamknięcia 1 kierunku Piłsudskiego na pół roku (przy równoczesnym zamknięciu Grabówki). Ale żeby to zrozumieć, trzeba umieć myśleć.
      • Gość: Lucek Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.213.c90.petrotel.pl 13.01.11, 16:11
        Co to za obwodnica jak przechodzi przez parotysięczne osiedla.
    • Gość: DOradnego Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.084.c70.petrotel.pl 13.01.11, 07:58
      Ach ten byly prezydent...
      Myslalem ze moze ma pomysl gdzie pomiescic kierowcow z ul Pilsudskiego (skoro teraz czesto stoi sie w kokrku od wiaduktu do Auchan na wszystkich 3 pasach) i niestety przeczytalem jego wypociny. Ani slowa o najwazniejszym problemie tylko obrzucanie blotem jak to "przelozyl", "chce sie wycofac" itd zenada!
      Przypominam panu radnemu :)) ze przez 8lat nie zdazyl wybudowac wiaduktu co wiecej termin jego realizacji byl juz po cichu przekladany przez pana na kolejny rok podobnie jak rozbudowa Wyszogrodzkiej na odc od VW. Pisal zreszta nawet pisal o tym do gazety jeden z radnych...

Prawdziwy Milewski czyli 100% zaklamania i calkowity brak honoru!!!

Lepiej niech napisze list o czolowym punkcie swoich przedwyborczych obietnic czyli trasie ekspresowej przez Plock.
      Wydawalo sie ze skoro ma wpisany nawet termin realizacji to i ma gotowy genialny pomysl na zmiane lokalizacji trasy s10.
      Czekamy... czekamy... chyba ze po przegranych wyborach zapal panu minal i tym bardziej nie ma pan checi zajmowac sie wlasnymi pustymi obietnicami?!
      Zawsze lepiej zaczac od wytykania innym tak?!
      ZENADA!
      JAK NA TEGO MM MOGLO ZAGLOSOWAC BLISKO 50% PLOCCZAN?!
      DOPALACZE?!! o_O
      • Gość: sic to trzeba zrozumieć IP: *.022.c91.petrotel.pl 13.01.11, 10:29
        Milewski narobił takiego bałaganu, że Nowakowskiemu potrzeba nie jednej kadencji aby to uprządkować. Milewski to taki dobry był prognostyk, że zadbał o wiele inwestycji np. przedwcześnie zasypał śmieciami z całego świata wysypisko w Kobiernikach, ciekawe jak będzie to komentował i jakie wysnuje wnioski dla Prezydenta Nowakowskiego?
        • Gość: Lucek Re: to trzeba zrozumieć IP: *.177.c91.petrotel.pl 13.01.11, 18:17
          Do Sic:Zamiast dofinansowywać kolesi z Kobiernik trzeba było pomóc paru bezrobotnym otworzyć spółkę skupującą pet i opakowania szklane.Nie potrafił przez swoje służby zmusić handlowców do odbioru niezwrotnego szkła to powinien to ktoś wywieżć do przetworzenia.W Płocku nikogo nie interesował skup/o rozkorkowaniu miasta nie wspominam/tylko stołki i ługi-bugi.
      • Gość: bolko Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.class147.petrotel.pl 13.01.11, 10:30
        Jakby prezydentem przez te 8 lat był Nowakowski to wszyscy stali by w korku do Auchan na jednym pasie wyszogrodzkiej. Łatwo się zapomina co powstało przez ten czas.
        • Gość: Ja Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.213.c90.petrotel.pl 13.01.11, 16:20
          Częściową winę korków ponosi pozwolenie na zrobienie wjazdu do Auchan z Wyszogrodzkiej.
    • Gość: bolko Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.class147.petrotel.pl 13.01.11, 10:59
      No i mamy prezydenta który ma gdzieś Podolszyce i Imielnicę. Wiadomo przecież mieszka gdzie indziej i najbardziej potrzebny jest mu skrót Graniczną. Szkoda słów. Najbardziej wyczekiwana inwestycja w mieście (poza obwodnicą) ale możemy ją sobie odłożyć na jakieś 3 - 4 lata i nic nie robić. Można zamknąć jeden pas i aleje działają ale poco. Zróbmy na złość panu Mileskiemu - to jest najważniejsze.
      • Gość: 1234 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.195.c91.petrotel.pl 13.01.11, 11:41
        - Tylko człowiek skrajnie nieodpowiedzialny zdecydowałby się na ...
        Tak panie prezydencie , tylko człowiek nieodpowiedzialny, no własnie obecny radny niejaki MM jest takim człowiekiem.
        Przez 8 lat wydawał kase na bzdury typu molo , koncepcje tramwaju , wyjokoncerty , a teraz co ? obudził się? . Czegos tu nie rozumiem , jak on planował połączenie dwóch inwestycji : budowa linii tramwajowej i wiaduktu na piłsudskiego. Przecież to bzdura.
        Któryś z internautów zaślepiony nienawiścią , niemożnościa pogodzenia sie z przegraną poszedł już tak daleko , ze winnym za dziury w ulicach uznał obecnego prezydenta. Ludzie trzymajcie mnie bo pękne ze śmiechu. Człowieku - myśl trochę. te dziury nie powstały wczoraj, przedwczoraj, to efekt nieudolności zarządców dróg przez ostatnie 8 lat.
        Zobaczcie co się dzieje z nowo wyremontowaną za czasów tej ekipy ul. Mostową, co dzieje się z oznakowaniem poziomym na skrzyżowaniu łukasiewicza i gałczyńskiego wykonywanym pośpiesznie aby zdążyć przed wyborami, a budowa ronda PSLowskiego na otolińskiej , czy to nie kpina ? Czy to nie niegopodarność , kurcze kiedy "organa" się tym zainteresują ?
        Kto zapłaci za ten brak nadzoru (MZD), wurzucenie pieniędzy ?
        Teraz aby zaistnieć i pod publike wymyśla jakieś interpelacje , a ja pytam co robiłeś przez 8 lat ?
    • fifrak85 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 13.01.11, 11:55
      Szkoda że zamiast Granicznej nie robi się drogi pomiędzy rondem Wojska Polskiego a rondem w Boryszewie.

A ja ogólnie popieram budowe każdej nowej drogi gdyż trzeba rozładować ten ruch na istniejących ulicach. Samochodów przybywa a asfaltu jak widzimy nawet ubywa :-)
      • Gość: Rabin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 12:44
        Nie jestem radnym, ale powodwany troską obywatelską zgłaszam interpelację i wniosek:
        Wprowadzić CAŁKOWITY ZAKAZ zabierania głosu i składania jakichkolwiek ineterpelacji lub wniosków przez radnego Mirosława Milewskiego, o ile nie mają pozytywnej PISEMNEJ OPNII PSYCHIATRY oraz KOMPETENTNEGO rzeczoznawcy branżowego z ważnymi uprwanieniami do wykonywania zawodu . Wszelkie wystąpienia w/w radnego OLIGATORYJNIE wymagają zgody psychiatry i jego kontrasygnaty na wniosku o udzielenie głosu.
        To jedyny sposób na uniknięcie dalszego nieodpowiedzialnego gaworzenia i bredzenia nawiedzonego wizjonera, dyletanta, frustrata.
        • Gość: widz Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.085.c74.petrotel.pl 13.01.11, 16:14

Co do Q...y nędzy robi tam jeszcze milewski!?!?!?!
          Przepraszam Was wszystkich, ale za chwilę szlag mnie trafi! Mieszać mu się teraz zachciało i miesza w tej kadzi. :(((
          Wywalić pasożyta (i jakie tam jeszcze epitety negatywne - zabrakło by miejsca!!!), izolować!!!!!
          • Gość: lolek albo bolek Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.168.c72.petrotel.pl 13.01.11, 16:51
            MILEWSKI PADŁ = PADŁA WEKTRA = MORDZIATY JUZ NIE WYGRA WSZYSTKICH PRZETARGÓW W PŁOCKU jaka szkoda!!!
            MM KANALIO! Jak smiesz zabierać głos...
            • Gość: .. Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.plock.mm.pl 13.01.11, 19:15
              C-h-a-m-y na tym forum biorą górę. Jaki jest smak nienawiści prostaczki?
              • Gość: sony Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 19:38
                Widzę nędzne i chamskie próby obrony pomysłu Milewskiego, ale ani jednego konkretnego wpisu, jak i którędy miałby zostać skierowany ruch podczas remontu. Przecież jest w artykule napisane czarno na białym:

"W kolejnym roku - przynajmniej na sześć miesięcy - trzeba będzie jednak całkowicie zamknąć przejazd główną arterią komunikacyjną miasta."

Nie ma mowy o tym, że zamknięty będzie tylko jeden kierunek Piłsudskiego, ale cała ulica w obie strony. Dodajmy do tego prace na granicznej, zamkniętą grabówkę i ZWĘŻONĄ wyszogrodzką. Więc pytam się, którędy mielibyśmy jeździć ??
        • Gość: she_1987 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 19:54
          Podpisuje się pod interpelacją pana Rabina :)
      • Gość: gość Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.117.c77.petrotel.pl 21.01.11, 22:56
        Budowa w pierwszej kolejności łącznika z ronda dzwon do ronda w Boryszewie wydaje się najbardziej sensowna
    • Gość: Leszek Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.class147.petrotel.pl 13.01.11, 23:55
      Niestety moje przewidywania sie sprawdzają. Wybryk wyborczy mieszkańców Płocka będzie to miasto drogo kosztował. Pan Nowakowski nie zrobi żadnej inwestycji!!! Przebudowa Granicznej i remont Grabówki to inwestycje przygotowane przez Milewskiego! Wiadukt miał być rozpoczęty w tym roku pracami przygotowwczymi co nie wiązałoby sie z utrudnieniami w ruchu. Niestety płocczanie na długie lata zostają skazani na stanie na przejazdach kolejowych, ale cóż sami chcieli wybierając Nowakowskiego. Nie rozumiem upajaniem sie niektórych forumowiczów, że przebudowa Granicznej i Grabówki udrożni ruch w mieście. Płock ma takie położenie iż nie można w samym centrum miasta zmienić układu komunikacyjnego. A przecież te 123000 samochodów nie wyjedzie z miasta! tylko zostanie w Płocku. W zeszłą zimę zaobserwowałem jak kierowcy w zimę bojąc sie trudnych warunków na drodze zostawili samochody pod domem i do pracy udali sie autobusem. Panie Prezydencie tramwaj się kłania! Rezygnacja z budowy tramwaju będzie największym błędem tej ekipy.
      • Gość: płocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: 46.186.26.* 14.01.11, 08:23
        Tramwaj. Przecież te tysiące aut, to sztuczny tłok.
      • Gość: Rabin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.146.255.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.11, 13:50
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Przebudowa Granicznej i remont Grabówki to inwestycje przygotowane przez Milew
        > skiego! Wiadukt miał być rozpoczęty w tym roku pracami przygotowwczymi co nie w
        > iązałoby sie z utrudnieniami w ruchu.

Wymień, co przygotowała ekipa mm&co, żeby w tym roku roxzpocząć roboty przy budowie wiaduktu.
        Popdaj listę i zakres prac przyygotowawczych do tej budowy, które nie pociągają za sobą utrudnień w ruchu.
        Ja na pytanie o czas potrzebny na wybudowanie wiaduktu i drogi pod nim uzyskałałem taką mniej więcej odpowieź od głownego projerktanta: Przy dobrej organizacji robót taki obiekt doświadczona firma jest w stanie zrewalixzaować w ciągu 18 miesięcy jeśli ma zapewnione wszystkie niezbędne warunki ze strony dobrze wsółpracującego inwestora.
        Ja obserwując dotuychczasowe inwestycje dorgowe i infrastruktutralne nigdy nie widziałem tutaj spełnienia wielu podstawowych warunków przez inwestora ani woli wsółpracy z jego strony. Knotów zawinionych przez inwestora za kazdym razem było bez liku, brak decyzjiu i brak pana do płacenia za skutki braku decyzji lub złą decyzję czy wreszczie za roboty wykonane zgodnie z projektem i umową.
        • Gość: hehe Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:08
          Przez 8 lat Miłoszence brak wiaduktu nie przeszkadzał a teraz drze japę?
          No oczywiście, że przygotował wszystko pod budowę wiaduktu: molo, projekt tramwaju, skocznię narciarską hehe :D
          Ciekawi mnie kiedy wyjedzie z awanturą o ścieżki rowerowe, których mimo obiecanek w wyborach 8 i 4 lata temu nie wybudował :)
      • Gość: J23 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.099.c95.petrotel.pl 12.03.11, 12:12
        Panie Leszku uważam że.... Pana pogląd na temat tramwaju w Płocku jest mylny,i spróbuję to udowodnić. Era tramwaju w wydaniu mmsa.minęła wraz z wiekiem dwudziestym.Linia na odcinku Winiary-Imielnica - dla kogo? Kto z Kolegialnej,Sienkiewicza, Tysiąclecia czy Mickiewicza pójdzie do tramwaju. Przystanki autobusOw komunikacji miejskiej są co 300-400 metrów i dojeżdżam praktycznie gdzie chcę,a nie tylko trasa szpital-imielnica. Koszt budowy linii tramwajowej szacowany przez byłych i ich "doradców" na około 600 milionów jeśli dodać wiadukt , rondo dzwon i wiele inwestycju okołotramwajowych jak przebudowa skrzyrzowań,ulic Kobylińskiego,Jachowicza,Wyszogrodzkiej wyniosą dalsze 600 milionów. A jakie mamy w Płocku doświadczenia tramwajarskie,czy ludzi z tej branży ? Aby kupić bilet i wsiaść do tramwaju nie wystarczy 2złote.Ale te 2 złote starczy aby wsiąść do autobusu Komunikacji miejskiej w Płocku i to przy żebraczych dotacjach dla KM ,które były ponad 3 razy mniejsze niż na imprezy w2010 roku. 600 milionów przy dotacji 10 milionów rocznie starczą KM na 60lat. A czy Pan szanowny Panie Leszku wie czym będa się przemieszczały Pana wnuki już za 20 lat przy tak szybkim tempie rozwoju komunikacji indywidualnej ,a chce je Pan zrobić w tramwaj ????. ps.nie mam nic przeciw komunikacji tramwajowej,ale tak ogólnie to jazda autobusem jest przyjemniejsza i radzę Panu to sprawdzić.A argumenty o ochronie środowiskato naprawdę wymysł tych którzy chcą na tym zarobić.
      • Gość: J 23 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.099.c95.petrotel.pl 12.03.11, 12:29
        Ten wybryk szanowny Panie Leszku dał szansę miastu na mądrzejsze rządy.A Płock nie będzie miał tramwaju. I bardzo dobrze że ostatni tramwaj odjechał z nieudacznikami którzy wydawali bezmyślnie pieniądze nalewo i prawo.Lepiej niech Pana zainteresują wykonane "inwestycje" to może zmieni Pan zdanie.
    • Gość: barbapapa milewski, smiec o malym rozumku i nietylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.11, 12:34
      na wiecej opisu szkoda klawiatury
    • Gość: bat Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: 151.88.22.* 15.01.11, 14:39
      "Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. Piłsudskiego"?

Odpowiedź jest banalnie prosta:

JAK NAJSZYBCIEJ !!
      • Gość: vf Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 22:25
        monster_truck ktory to twoj nick
      • Gość: Tubylec Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.010.c78.petrotel.pl 20.01.11, 09:14
        Mylisz się. Wiadukt na Piłsudskiego nie powinien powstać !
        TORY NALEŻY WYNIEŚĆ ZA MIASTO !!
    • oldbastard Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 18.01.11, 10:04
      Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. Piłsudskiego

iks lat temu.
      • Gość: menel Ile lat ma służyć kolei wiadukt nad Piłsudskiego? IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 21:31
        Ja od dawna stawiam pytania :
        - Ile jeszcze lat mają być wożone przez gęsto zabudowane tereny w środku miasta dziesiątki tysiący ton dziennie niebezpiecznych materiałów ( wybuchowe, łatwopalne, toksyczne, żrące)?
        - Czy dopiero gdy zdarzy się megakatastrofa z wielką liczbą ofiar śmiertelnych pojawi się dokładna odpowiedź na to pytanie?
        - Czy naprwdę musi dojść aż do katastrofy, żeby dowiedzieć się, że Prawo Marphiego jednak działa (jęśli coś się może zdarzyć to się kiedyś w końcu zdarzy) ?
        - Czy budując wiadukt napewno poprawiamy sobie los - czy może jednak petryfikujemy (utrwalamy) na dziesiątki lat istniejący stan z bardzo wysokim zagrożeniem i cierpliwie czekamy na megakatastrofę ?
        - Co zrobimy z tym wiaduktem, gdy już kolej zostanie wyprowadzona za miasto - do czego on się może wtedy nadawać ?- tylko proszę nie bredzić jak Milewski o tramwaju do Radziwia lub ścieżce rowerowej do Gór.
        • Gość: menel Re: Ile lat ma służyć kolei wiadukt nad Piłsudski IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 14:34
          Oczywiście chodzi o jedno z praw Murphy'ego - znane jest ich kilkadziesiąt, to przywołane w moim poprzednim wpisie ma kilka postaci jak np.

2. Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno.
          86. Jeżeli coś może się popsuć, to z pewnością się popsuje.

a ponadto przy wszystkich płockich przedsięwzięciach warto sobie zdawać sprawę, że istnieją i obowiązują jeszcze pozostałe prawa Murphy'ego, z których klilka przytaczam ponizej pod rozwagę:

3. Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

4. Trudne problemy pozostawione same sobie, staną się jeszcze trudniejsze.

5. Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to zepsujesz.

87. Jeżeli coś może się popsuć w wielu miejscach, to pierwsze uszkodzenie wystąpi tam, gdzie wyrządzi największe szkody.

88. Jeżeli przewidziałeś cztery możliwe awarie i zabezpieczyłeś się przed nimi, to natychmiast wydarzy się piąta, na którą kompletnie nie byłeś przygotowany.

89. Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś.

• Gość: płocczanin Re:70 % jeździ komunikacją zbiorową IP: 46.186.26.* 07.02.11, 12:55
            Poczytajcie jak jest w warszawie na ulicach... 70% jeździ komunikacją zbiorową a w Płocku? cytaty;

www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,hanna-gronkiewicz-waltz-quot-procedury-sa-swiete-quot-,62517.html
            Metro nie stoi w korku. A ci, którzy stoją, pomstują na Panią i buspasy, które Pani wytyczyła.
            Ja też czasem z tego powodu cierpię, bo zdarza mi się utknąć na Trasie Łazienkowskiej. Co nie zmienia faktu, że 70 procent mieszkańców korzysta z transportu publicznego.
            W korkach stoją też niepełnosprawne dzieci, które jadą do szkoły finansowanymi przez ratusz busami, ale na buspas wjechać nie mogą. Zarząd Transportu Miejskiego obiecał, że coś z tym zrobi. Teraz słyszymy, że "nie da się", bo to wymaga zmiany rozporządzenia ministra. A chodzi raptem o kilka pojazdów.
            W tej sprawie będzie przygotowane zarządzenie. Analizujemy możliwość oznakowania i uprzywilejowania samochodów, które na zlecenie miasta przewożą niepełnosprawnych.

.....................a w Płocku 0000000 , tramwaje precz. Zmieniają nawet przeznaczenie środkowego pasa, żeby w przyszłości go nie było.

A co jest? FIGA.

• Gość: menel Nie budować wiaduktu nad Piłsudskiego IP: 178.36.167.* 09.02.11, 10:57
              z publikacji KPZP 2030 wynika że:
              - w stosunkowo nieodłegłej przyszłości wiadukt nad Piłsudskiego nie będzie potrzeby i nie będzie uzasadnienia utrzymywania obecnego przebiegu kolei przez Płock, ponieważ nieco na północ od miasta ma być zbudowana ronolegle do Wisły linia kolejowa o doskonałych parametrach technicznych (kolej wysokiej prędkości) Warszawa -Płock- Toruń -Bydgoszcz - Gdańsk
              - około 2020 obok Płocka ma być oddana do użytku droga S10 o prametrach autostrady pomiędzy Warszawą a Bydgoszczą przebiegająca przez Płońsk, Górę, Płock, Lipn i dalej przez Toruń do Bydgoszczy.
              Powyższe implikuje konieczność nowego oparcowania urbanistycznego oraz zmian w układzie drogowym Płocka nawiązujuących do sytuacji infrastrutury zapowiadanej w przywołanym dokumencie.
              Wiele wsakzuje na to, że ewentualny wiadukt nad Piłsudskiego :
              1. nie przyczyni się istotnie do usprawnienia przejazdu przez Płock
              2 niewielka i dośc iluzoryczna poprawa nastąpi tylko na krótkim odcinku od świateł do swiateł i tylko przez okres kilku- kilkunastu lat
              3. wiadukt po usunięciu kolei z miasta do niczego się nie przyda poza tym, że może co najwyżej służyć jako kładka dla pieszych i rowerzystów - byłaby to jedna z rzeczy NAJ w Płocku : NAJDROŻSZA KŁADKA NA ŚWIECIE
              4. pieniądze na wiadukt lepiej od razu skierować na taki projket dorgowy, który przyniesie wieszksze korzyści dla miasta i będzie dłuzej i docelowo służył mieszkańcom.
              • Gość: płocczanin Re: Nie budować wiaduktu nad Piłsudskiego IP: 46.186.26.* 10.02.11, 10:53
                Kiedy nastała Wolna Polska po okupacji radzieckiej, zostałem Radnym Miasta I Kadencji.

A więc w roku 1990 projektowana była linia kolejowa przez Podolszyce z mostem drogowo kolejowym.

Zniknęło wszystko...potem tłumaczono nam , że Warszawa musi być bogata a wtedy skapnie nam, co nieco.....

Teraz obiecują kolejny raz , że niedaleko na północy , pewnie za lasem...będzie linia kolejowa , a nawet autostrada....

I tak jest zawsze.........nigdy się nie opłaca, co by nie wymyślić DLA PŁOCKA.

najlepiej SPUŚCIĆ NAM ŁOMOT I WYTRUĆ uzdrowiskiem NA PÓŁNOCY. ludzie, MIESZKAŃCY, NIKOMU , DO NICZEGO , NIE SĄ POTRZEBNI.

Do tego ..ciągle czegoś chcą....
                • Gość: płocczanin Re: Nie budować wiaduktu nad Piłsudskiego IP: *.dynamic.mm.pl 02.03.11, 12:40
                  Jak widać mieszkańcy nie chcą wiaduktu. Zapadła cisza. Jest OK.
                  • jaa_klaudiusz Re: Nie budować wiaduktu nad Piłsudskiego 07.03.11, 20:44
                    Pamiętam "konsultacje społeczne" pana naszego i władcy Mirosława I z mieszkańcami miasta. Na jednym z ostatnich spotkań stwierdził że należy przystąpić do opracowania koncepcji zmiany biegu linii kolejowej i zmiany lokalizacji dworca kolejowego. Linia kolejowa miała by biec z Trzepowa w stronę Białej i przez trzecią przeprawę mostową ustawiona na wprost ulicy Zglennickiego.

Jeżeli pan były prezydent rok temu już proponował takie rozwiązanie to po co teraz naciska na budowę wiaduktu?
                    • Gość: menel Re: Nie budować wiaduktu nad Piłsudskiego IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 07:16
                      Skoro rewelację taką ogłosił pod koniec tzw "konsultacji" a teraz interpeluje w drugą stronę, to wynika z tego że jednak bardzo krótkowały był pożytek jaki wyniósł z konsultacji ze mną - ja na kilku wcześniejszych "konsultacjach" próbowłem wyprostować mu nieco w głowie i wyperswadować parę rzeczy, w tym również ten wiadukt - skoro teraz ponownie naciska na to, czego sobie przewyborczo populistycznie nabił do łba.
                      Nie budować tego wiaduktu, bo i po co!!!!!
    • Gość: J23.. Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.099.c95.petrotel.pl 12.03.11, 10:56
      Do czego potrzebny jest wiadukt kolejowy i to :konstrukcji stalowej? Chyba po to żeby hałasować .Posłuchajcie jak pociąg jedzie przez most ,a most nie jest w środku osiedla. Co za bałwan wpadł na taki pomysł,czy nie lepiej obniżyć poziom torów i nad nimi postawić wiadukt dla pojazdów.?. Na pewno będzie taniej .Na wiadukcie kolejowym miało być przejście dla pieszych-już ich tam widzę tak jak na kładce na Otolińskiej.Panie Prezydencie ! Mam nadzieję że wreszcie ktoś zaczyna myśleć-najwyższy czas, bo już tramwaj z burakami odjechał,trochę ich jeszcze zostało.A więc do dzieła p Prezydencie i powodzenia !!!
      • Gość: płocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.dynamic.mm.pl 12.03.11, 22:22
        Tak ładnie napisałeś. ale ta woda stoi tam już dziesiątki tysięcy lat.... może pociąg wodny? Powodzenia w nie budowaniu czegokolwiek. Bo i po co?
        • Gość: menel Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 10:57
          Gość portalu: 1234 napisał(a):

> Co za bałwan wpadł na taki pomysł,czy nie lepiej obniżyć poziom torów i nad nimi postawić > wiadukt dla pojazdów.?. Na pewno będzie taniej

Piękny pomysł, ale obniżenie torów musaiłoby się zacząć daleko przed Piłsudskiego a w konsekwencji również przed Wyszogrodzką, Rzeczną, Słoneczną i Norbertańską i zakończyć za Bielską i Wiadukt - z uwagi na koniecznośc zapewnienia dopuszczalnego dla kolei nachylenia toru.
          Na pewno będzie taniej!!!! Taaaaaaaaaa?

Ale po co ten wiadukt, co on ma rozwiązać? -
          Bałwan podobno nie jesteś, pewnie znajdziesz dobrą odpowiedź również na moje wcześniejsze pytanie zasadnicze i podniesione wątpliwości.

• Gość: płocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.dynamic.mm.pl 14.03.11, 11:53
            jUZ NA 1 METRZE GŁEBOKOSCI JEST WODA ZAWSZE i co nie przeszkadza?
            Garaże zawsze zatapia. Obok woda stoi na wierzchu . Czekać 20 , czy 30 lat? aż coś zbudują, to nas nie będzie...
    • henrykkreuz Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 29.03.11, 22:57
      60 lat temu.
    • Gość: Płocczanin Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.233.c75.petrotel.pl 06.05.11, 19:28
      Pomyśl co mówisz jełopku. Najpierw miasto stałoby w korkach przez rok czy trochę dłużej ale później byłoby przejezdne całą dobę. A teraz stoimy w korkach kilkanaście razy w ciągu dnia kiedy zamknięty jest przejazd.
      Więc zanim skrytykujesz, przemyśl dwa razy( w twoim przypadku nawet więcej)
      • Gość: menel Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 14:46
        Gość portalu: Płocczanin napisał(a):

> Najpierw miasto stałoby w korkach przez rok czy trochę dłużej ale później byłoby przejezdne całą dobę.

chyba że pieprznie taka bomba z 2000 ton materiałów wybuchowych przewożonych pociągiem i wtedy nie bedzie nawet komu ani gdzie czekać w korkach.
        A jeśli coś może zdarzyć to się kiedyś zdarzy, jeśli coś może pojśc nie tak to napewno pójdzie jeszcze gorzej (prawa Murphy'ego)

> Więc zanim skrytykujesz, przemyśl dwa razy ( w twoim przypadku nawet więcej)
        > Pomyśl co mówisz jełopku.

święte słowa
        • Gość: bob budOwniczy Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.180.126.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.11, 07:30
          2058.05 najbliższy wolny termin mam , więc czekajcie cierpliwie
    • jw.jw Odpowiedź jest prosta: NIGDY ! 18.06.11, 19:25
      Odpowiedź jest prosta: NIGDY !!!

Budowa nad Al. Piłsudskiego wiaduktu, to utrwalanie nieprawidłowych rozwiązań w kształtowaniu urbanistycznym Płocka.
      Przypadek białostocki dobrze uzasadnia absurdalność tego pomysłu:

www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?aid=/20101108/bialystok/465397760

Transport kolejowy produktów orlenowskich, ze względu na zagrożenia, powinien być wyniesiony poza miasto - tu propozycja rozwiązań również dla kolei:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2637722,2,3,Koncepcja-docelowego-uksztaltowania-Plocka-i-zewnetrznych-polaczen.html

Jest duze uzasadnienie, żeby tory kończyły się dwoma stacjami czołowymi przy aktualnym dworcu PKP i na Radziwiu - ewentualnie pozostawić ten odcinek dla transportu osobowego i transportu pustych wagonów towarowych, ale to chyba nie miałoby sensu.
    • Gość: plockowy z maszewa Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:31
      ...już dawno!
      • jederman2478 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 04.10.11, 12:32
        tak swoja droga to jest tendencja zeby kolej byla na dole a samochody na gorze. Nalezaloby zakopac pociag i zbudowac nad nim wiadukt. Moze jest jakis inzynier na forum i opisze warunki do takiego rozwiazania.
        • Gość: inżynier Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 21:47
          Było to już opisywane na tym forum, dałoby się to zrobić .
          Inna sprawa, ile by to trwało i kosztowało, gdyż w praktyce wiązałoby się z budową kilku widauktów, ponieważ chociaż dopuszczalny gradient (spadek) dla tej klasy linii kolejowej (dość niska) jest duży, niemniej jednak aby przejśc pod Piłsudskiego, tor musiałby przejść również pod Wyszogrodzką, Rzeczną, Słoneczną i Norbertańską a obniżenie toru musiałoby zaczynać się tuż za Otolińską i kończyć przy wiadukcie do ZOO.
      • jw.jw Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 08.10.11, 21:49
        Bardzo sie mylisz.
        Przejazd pociągu z cysternami wypełnionymi gazami skroplonymi, to przejazd odpowiednika 10 zakładów dużego ryzyka wystapienia awarii przemysłowej.
        Takie składy nie powinny jeździć przez centrum miasta i powinniśmy zbudować dla nich obwodnicę kolejową, a nie wiadukt.
        Pomysł z wiaduktem nad ul. Piłsudskiego powstał z braku wyobraźni skutków co takie rozwiązanie może wywołać.
        • Gość: inżynier Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 22:46
          Jasiu w czym się mylę?
          Że nie dałoby się zmiejszyć spadku toru i poprowadzic go wykopie od mostu aż do ulicy Otolińskiej ?
          Otóż da się, ale po co ?
          Róznica w skutkach eksplozji na powierzchni a w wykopie pewnie byłaby ale skutki te i tak byłyby bardzo tragiczne i co do tego nie było i nie ma sporu. Im szybciej tor zniknie z miasta tym lepiej, gdyż razem z nim zniknie też zagrożenie wielką katastrofą.
          Nie bedzie toru to po co wiadukt jeden lub kilka?
          • jw.jw Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. 09.10.11, 20:54
            Ani dołem, ani górą. Tory a na nich cysterny za miasto na obwodnicę kolejową.
            Płocka produkcja Orlenu zasila z podatku paliwowego Krajowy Fundusz Drogowy i Fundusz Kolejowy, a nasi samorządowcy wymyślają tu różne cuda, zamiast prowadzić poważne działania i rozmowy - wiadukty dla prowadzenia transportów niebezpiecznych produktów przez miasto, obwodnice miasta prowadzące przez centrum miasta, obwodnice wewnętrzne Płocka,...
            Jak długo będzie trwać ta zabawa?
            Ech!
            • Gość: jak najnizszy Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 20:16
              Ta zabawa będzie trwała tak długo aż znajdą się pieniądze na taki ekscentryczny pomysł.
          • Gość: płoczanin0 Re: Kiedy powinien powstać wiadukt kolejowy w al. IP: *.dynamic.mm.pl 31.01.12, 11:37
            Nie wiesz dzeki, ze tam jest kurzawka od tysiącleci? Pociąg w wodzie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka