Dodaj do ulubionych

sześciolatek w szkole!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 22:51
Jestem mamą sześciolatka. Cały czas zastanawiam się, czy ma iść od września do szkoły , czy może pozostać w przedszkolu i iść jako siedmiolatek. Za pozostaniem w przedszkolu jest wiele argumentów: opieka do 16 a nawet i dłużej, wyżywienie , pani dopilnuje czy zjadł itd... sami wiecie. Niestety nie daje mi spokoju to jak będzie wyglądało przyjęcie dwóch roczników do szkoły podstawowej w tym samym czasie, bo w 2012 do szkoły pójdą wszystkie siedmiolatki i sześciolatki razem. Sama chodziłam na dwie zmiany i nie bardzo mi się to podobało. Jak pomieścić te dzieci?, cały czas będzie ich za dużo, potem w gimnazjum, liceum. Jeśli dziecko będzie wybitne to się przebije i wszędzie dostanie bez problemu ale jeśli nie ( zwłaszcza te dzieci młodsze). Czy świetlica, stołówka będą na to przygotowane, a klasy, czy zwiększy się ich ilość , czy może dzieci będzie po 35 w klasie, bo przecież szkoły się nie rozciągnie. Czy to dobre warunki dla dzieci sześcioletnich ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ubawiony Re: sześciolatek w szkole! IP: *.070.c73.petrotel.pl 25.02.11, 22:20
      Chcesz dziecku skrócić dzieciństwo?
      Niedobra matka z Ciebie, ale masz jeszcze szansę :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka