citymen 30.11.11, 18:50 Europa się integruje i nie ma w niej miejsca na skanseny i regione zacofane cywilizacyjnie - naszą wielką szansą jest budowa CAN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citymen Re: Budowa CAN - ciąg dalszy 30.11.11, 18:59 Warto dodać że zaproponowane przeze mnie drogi główne CAN oznaczone kolorem fioletowym nie oznaczają autostrad czy dróg dwujezdniowych, są to jedynie drogi, które nie są zdefinicjowane w tej fazie propozycji i są to drogi przystosowane do wymogów CAN wykorzystujące niemalże w 100% istniejącą infrastrukturę i sieć dróg przeznaczonych do modernizacji. Mamy bowiem wymarząną lokalizację do budowy takiej aglomeracji a dłuższej perspektyeie metropolii i musimy ją wykorzystać realizowaną za pomocą wielkiego międzynarodowego programu jak również w ramach Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: record Re: Budowa CAN - ciąg dalszy IP: *.204.c82.petrotel.pl 30.11.11, 19:01 Ja też jestem coraz bardziej przkonany do tego projektu, ale pod warunkiem, że nie będzie on zakładał obciążenia jedynie polskiego budżetu. Myślę że ma on szansę na realizacje właśnie przy pomocy i współpracy międzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Budowa CAN - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 20:41 Najlepiej jakby chińczyki to dla nas za swoje i same zbudowały. Jestem coraz bardziej za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Trollowania ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 20:53 efekt żaden, zaśmiecanie forum Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Trollowania ciąg dalszy 30.11.11, 20:59 Jaki ma być efekt na forum? Trzeba propagować pomysł im więcej nas tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr job Re: Trollowania ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:08 Zapropagowałem to śwagrowi w sobotę na imieninach. W pon. wraca do Londynu. Pracuje w City w barze u wietnam,czyka. Obiecał omówić to z przychodzacą tam na lunch finansjerą. Niech kazdy promuje gdzie może. To wielki deal może być dla Płocka, Polski i Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN 01.12.11, 19:24 Z takim zaangażowaniem Polaków w rozwój nowoczesności własnego kraju podobni do Twojego szwagra jeszcze jakieś ze 300 lat będą jadać lunchy zamiast obiadów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN 05.12.11, 19:22 Gość portalu: gość napisał(a): > a/a A co Ty myślisz? AA też im grozi. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: CAN promujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 20:38 Byłem dzisiaj w Centrum Chińskim na Kolegialnej. Czekając na zamówione towary uciąłem sobie pogawędke z pewnym Chińczykiem. Lobbowałem za kapitałem chińskim dla CAN . Ucieszył sie. Potrzebny jest jemu magazyn tak z 500 m. kw. Może być pewnym inwestorem. Poprosze na namiary celem kątaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 05.12.11, 21:04 A znając Twoje zacięcie do językoznstwa, konwersacja prowadzona była zapene w języku chińskim tradycyjnym, ciekaw jestem tylko w jakim dialekcie - szanghajskim, pekińskim czy jeszcze jakimś innym. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: CAN promujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 21:18 Nie masz o niczym pojęcia. Chińczycy w Centrum mówia perfekt po polsku. Może nie tak wykwintnym językiem jak wykładowcy w komunistycznej wyższej szkole wojsk łączności ale dobrze zrozumieli ideę CAN. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 05.12.11, 22:40 Spoko, jak będą dłużej pod Twoją opieką to za jakieś pół roku będą umieli recytować na pamięć całego "Pana Tadeusza", a nawet i XIII księgę wybudzeni z głębokiego snu o 3 nad ranem z akcentem używanym w rejonie Nowogródka stosowanym za czasów Mickiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wija Re: CAN promujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 09:21 Budujmy CAN! City tam może znajdzie prace! Lobbujmy podbijając temat. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 07.12.11, 10:28 Lobbuj, lobbuj bo inaczej nasi potomni będą dalej skazani na tułaczkę do Berlina czy innego London'a, a przy okazji nasze pokolenie tym samym wystawi sobie adekwatną laurkę i zapewne zasłuży sobie również na adekwatną ocenę przez przyszłe pokolenia. Jak na razie jest gorzej niż beznadziejnie, wypadamy blado w stosunku do okresu międzywojennego i głębokiej komuny z czasów PRL-u co stanowi najlepszy komentarz dla "osiągnięć" naszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztulski Re: CAN promujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 10:34 Nostalgia, prawda! Ale to juz sie na szczęscie Panie Hawranek ne wrati... Buduj, buduj! Mogę wysłać tobie na majla wspomienia mojego kuzyna co za karę musiał wstapic do na ochotnika do batalionu SP i Nowa Hutę budować.. . Może to tobie ułatwic zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 07.12.11, 10:48 Nie wiem co se wrati a co se ne wrati, wróżką nie jestem. Mogę tylko mieć obawy patrząc na Twoje wpisy i stojącą za nimi mentalność, a jednocześnie mieć nadzieję że epoka średniowiecza se ne wrati... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przytulski Re: CAN promujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 13:40 A ja mam nadzieje, że nie tylko Średniowiecze ale przed wszystkim komuna budujaca z państwowych pieniedzy niewydajne fabryki i inne kompleksy przemysłowe. Jeżeli kapitał uzna że budowa CAN to bizness to twoje wywody tak w tym pomogą jak i przeszkodza fantazjuszu żuczku czerwony.... Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 07.12.11, 15:26 Wszelki kapitał musi mieć klimat i warunki robaczku. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: CAN promujmy 07.12.11, 15:29 Ale romuzmiem że niektórzy nasi rodacy myślą zero-jedynkowo tzn że albo kapitalista coś zbuduje za swoją kasę albo komunista rozkarze wydając dekret. Tym czasem pośrodku jest cała masa różnych odcieni oprócz bieli i czerni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek z dobrzyńskie Re: CAN promujmy IP: *.opera-mini.net 07.12.11, 15:41 ale koleżka neoplus pośrednich stanów nie akceptuje, albo pije czystą wodę albo samą czystą... po prostu jest zdania że nie opłaca się rozcieńczać i trzeba walić z grubej rury do swojej rury, tak już na i raczej tego nikt nie zmieni :d Odpowiedz Link Zgłoś