Gość: Icek z Kazimierza Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.class147.petrotel.pl 13.12.11, 11:38 No to pewnie "gwiazda" pewnej firmy elektrycznej z Płocka zgaśnie, przepraszam a którego to kandydata na prezydenta Płocka sponsorowała ta firma ...............??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: 213.76.179.* 13.12.11, 11:40 ho ho ho Marry Christmas :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBŚ Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 11:54 spoko, kolejne przed Świętami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.243.c68.petrotel.pl 13.12.11, 11:58 zmieni się opcja i tamci będą przymykać obecnych i tak w kóło panie macjieju w polskim burdelu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.class144.petrotel.pl 13.12.11, 12:45 a co sie dziwisz na święta im zmięknie rura i zaczną sypac normalne działania policyjno - prewencyjne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do heńka Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.11, 13:41 No ale obecnie jest opcja Nowaczenkowa a zamykają jego ludzi. Przecież Tomek Ch to obecny dyrektor wydziału w ratuszu. Jedyny chyba, którego Nowaczenko nie wyrzucił po objęciu stołka. Ciekawa sprawa, dlaczego akurat jego nie wyrzucił a nawet podobno proponował mu stanowisko swojego zastępcy. Czyżby podobał mu się taki operatywny współpracownik...? Może czas najwyższy przyjrzeć się działaniom Nowaczenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBŚ Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 13:54 Ta lub inna opcja polityczna w Polsce nie ma znaczenia, ponieważ zewnętrzne różnice są dla gawiedzi jako igrzyska, ale ponad tymi sztucznymi podziałami jest jeden niewidoczny program który ich łączy - ukraść ile się da, wczoraj ty dzisiaj ja, ja tobie krzywdy nie zrobię i ty mnie też później nie rób. Tylko okradanymi są ci sami, i tylko Oni mogą to zmienić. Na potwierdzenie wystarczy zapytać Nowakowskiego np. : dlaczego nie spowodował odebrania złodziejom bruku i kamienia z Tumskiej? Tak samo jak wcześniej M.Milewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciągle się uczę Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.class100.petrotel.pl 13.12.11, 19:40 cytuję: Ta lub inna opcja polityczna w Polsce nie ma znaczenia, ponieważ zewnętrzne róż nice są dla gawiedzi jako igrzyska, ale ponad tymi sztucznymi podziałami jest j jeden niewidoczny program który ich łączy - ukraść ile się da, wczoraj ty dzisiaj ja, ja tobie krzywdy nie zrobię i ty mnie też później nie rób. Tylko okradanymi są ci sami, i tylko Oni mogą to zmienić. Na potwierdzenie wystarczy zapytać Nowakowskiego np. : dlaczego nie spowodował odebrania złodziejom bruku i kamienia z Tumskiej? Tak samo jak wcześniej M.Milewski Nowakowski się szybko uczy i zrozumiał to w mig. Słyszałem jak komentował przypadek zagarnięcia pewnego intratnego interesu przez "swoich" komentując : "to jest ciągłość władzy" !!!!!!!!!! koorwa mać !!!!! goowno się panoszy !!!!! i po co nasi dziadowie przelewali krew??? trzeba było w 39 r. nic nie robić- poddać się, ówczesny rząd przecież nas zdradził i wywiał do Rumunii. Dzisiaj mielibyśmy kanclerz Merkel, tysiące kilometrów autostrad - za darmo, wysoką stopę życiową, zapewnione emerytury, pewność polityki rządu, wakacje we własnych Alpach, brak korupcji w organach władzy, zrozumiałe przepisy, i wiele wiele innych . A tak to mamy g....o , które sami sobie zafundowaliśmy, dając oręż w ręce PALANTÓW, którym polskość i obowiązek są obojętnę -smutno mi Boże! -smutno mi Boże! -smutno mi Boże! --co mam powiedzieć swoim dzieciom? -że patriotyzm to hasło, które ma usprawiedliwić działania PALANTÓW powodujących przelewanie krwi, tragedie rodzinne milionów Polaków a wszytko to aby zaspokoić włsne zachcianki tych którym zaufaliśmy ?!? już sam nie wiem, czy: Polska to biało czerwoni, Polska biało czerwoni, Polska biało czerwoni, Polska biało czerwoni, Polska biało czerwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie mi skoczyc internet to ciemny las i parawan IP: *.dynamic.mnet-online.de 14.12.11, 08:25 do zorganizowanych operacji degeneratow bedacych w sluzbie zorganizowanych panstw przestepcow jakich jak:usa,israel,uk,polska,vatykan to panstwa o znanej pozycji wsrod bandziorow jak z filmu akira kurosawa / 7 samurajow/ a 7 windows i nato jest ich hersztem choc trudno sobie wyobrazic bandziorow bez ideologicznej oprawy to niech ten komentarz bedzie drogowskazem polska to zorganizowane panstwo przestepcow w ktorym wladze ustawodawcze i wykonawcze sprawuja slupy: generalow,katolickich klech,(rabinow,innej holoty) i przestepczych syndykatow ktorego celem nadrzednym jest grabiez w kazdej formie przy uzyciu srodkow bedacych w dyspozycji tego panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 09:56 Też tak uważam, powinna powstać struktura umożliwiająca eleminowanie z życia w tym społecznego takich śmieci. Naród za pomocą spontanicznie powstałych struktur może nazwanych brygadami SS (służby społecznej) powinien ich działaniem przywoływać do porządku lub pozbywać się wyrzutków społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 18:52 Milewskiego nazywali Nowaczenko bo był bardzo podobny (szczególnie fryzura) do Łukaszenki. Natomiast Nowakowski do niego nie jest podobny. Może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzadko na forum Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.204.c66.petrotel.pl 14.12.11, 08:43 nie, nie mylisz się. Nowakowski podobny jest do mongoła z tefaułenu. niby inaczej a w głównie to samo goowno. śmiać mi się chce z tych idiotów co mnie namawiali na głosowanie na niego i przekonywali że będzie inaczej. kochani, inaczej to już było - przed wojną jaruzelską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lud Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 19:26 A kiedy CBŚ prześwietli spółki gminne? Pewnie znajdzie ciekawe sprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 12:44 Jak wyjdzie z sauny w termach,nie przeszkadząć własnie bierze prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:09 dajcie nazwiska, nie wszyscy znają z pseudonimów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judge Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:20 Ze względu na dobro prowadzonego śledztwa nazwiska nie będą ujawniane Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz Oni są wszyscy niewinni. 13.12.11, 13:19 Przecież nie mogą odpowiadać za genetyczne zwyrodnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:35 a może już mordziaty zaczął dawać i są efekty. radarku i tomku jestescie juz spakowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.11, 13:45 mordziasty się posypał, a tak mu tomek ufał. Bywali u siebie i nie przypuszczali, że wnikliwe oko patrzy na nich z okna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrWho Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 14:11 Każde zlecenie dla niego, każdy jego interes nie był normalny, nie oznacza to, że to on był motorem tych przekrętów na szkodę społeczeństwa. On był tylko figurantem mafii, On zaistniał tylko dzięki mafii która potrzebowała metody do prania defraudowanych pieniędzy. Jego jedynym rozsądnym posunięciem jest pójście na współpracę co przyczyni się do uwolnienia miejscowego biznesu spod wpływów mafii. Ja to nawet za to puściłbym go wolno i podziękował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z podola Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.class147.petrotel.pl 13.12.11, 14:25 ciekawe czy pan Chojnacki to Volvo od .................... wpisał w swoje oświadczenie majątkowe. A mnie ciekawi co innego ................................. Prezydent Nowakowski i sekretarz Uchwał doskonale wiedzieli o "problemach prawnych" pana Chojnackiego, ciekawi mnie dlaczego mimo wszystko pozostawili go na stanowisku dyrektorskim i to w tak szczególnym wydziale. Komu i do czego był potrzebny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa gawiedź Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 14:50 ciekawe jakie sprawy powoli wyjdą np coś z amfiteatru, molo i kto jeszcze zostanie umoczony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.centertel.pl 13.12.11, 14:55 Komisja Rewizyjna Rady Miasta powinna się zainteresować następującym tematem; w jakim celu przystąpiono do prac mających na celu oświetlenie kolorowymi reflektorami starego mostu. Podaje dwa możliwe rozwiązania: 1. bo poprzedni prezydent miał wizje 2. bo pewna "znana" firma plajtowała i trzeba było ja podratować i dać jej zarobić możliwe jest że obydwie odpowiedzi są prawidłowe: tzn. wykorzystano wizje MM dla zarobku pewnej "znanej" firmy Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Oni są wszyscy niewinni. 13.12.11, 15:13 Gość portalu: leon napisał(a): > Komisja Rewizyjna Rady Miasta powinna się zainteresować następującym tematem > ; w jakim celu przystąpiono do prac mających na celu oświetlenie kolorowymi ref > lektorami starego mostu. > > Podaje dwa możliwe rozwiązania: Oświetlnie obiektów typu zabytki czy mosty to wymóg UE > 1. bo poprzedni prezydent miał wizje > 2. bo pewna "znana" firma plajtowała i trzeba było ja podratować i dać jej zaro > bić > > > możliwe jest że obydwie odpowiedzi są prawidłowe: tzn. wykorzystano wizje MM dl > a zarobku pewnej "znanej" firmy Oświetlenie obiektów zabytkowych i mostów to wymóg UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 15:28 "Oświetlenie obiektów zabytkowych i mostów to wymóg UE " Ale żeś pie...ął kocopoła. Ty chyba nie wiesz do czego służą mosty i dlatego nie wiesz o co chodzi jak ktoś mówi krótko o oświetleniu mostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: 79.162.88.* 13.12.11, 15:43 mosty zazwyczaj oświetla się od góry a nie od spodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 15:56 Jasne że mosty należy oświetlić tak aby zwiększyć ich funkcjonalność i bezpieczeństwo użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dróżkownik Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 16:10 Oczywiście, że od góry i dla bezpieczeństwa podróżnych a nie burdelowymi lampkami, że by tylko wydac kasę publiczną a komus dać zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.class102.petrotel.pl 13.12.11, 18:28 "Z Podola" zasugerował, iż sekretarz Uchwał wiedział o przekrętach. To chyba zbyt daleko idąca insynuacja, ale jeśli nie miał o niczym pojęcia, to taka naiwność nie jest dobrą rekomendacją na mój prosty rozum, jeśli ktoś kręcił lody za MM i wychodził z tego cało, to nie widzę powodów zmiany lukratywnego zachowania za obecnego prezydenta, no chyba że doznał oświecenia czy innej łaski:) W każdym razie po odsunięciu MM od władzy coś się w Płocku zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzadko na forum Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.204.c66.petrotel.pl 14.12.11, 08:54 no tak, ważne żeby coś napisać żeby zwalić wszystko na poprzednika i wychwalić swojego. och jakie to chytre. nowakowski też być może za coś trzęsie porami. jak widzisz lepszy jestem. a prześwietlić należy wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.class147.petrotel.pl 14.12.11, 09:06 Ciekawe kumu na kampanie ta firma wpłacała kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny 123 Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.196.1.50.gost.mdi.pl 14.12.11, 11:32 szkoda ci że ktoś ma volvo bo nie stać cię na takie.a nazwiskami koleś to ty rzucaj sobie na chodniku a nie tutaj.nic nikomu nie udowodniono a tu już opinie o czyjejś winie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny 123 Re: Oni są wszyscy niewinni. IP: *.196.1.50.gost.mdi.pl 14.12.11, 11:25 ciebie może też spakować albo ty już się spakowałeś ale w portki ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojek1959 Szef ratuszowego wydziału zamówień publicznych ... 13.12.11, 15:20 ciekawe co będzie jak okaze sie ze nic sie nie stało?? panie nauczycielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judge Z niecierpliwością czekam na aresztowania sędziów IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 16:03 załatwiaczy spraw, niszczących pracę uczciwych sędziów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwarek Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 16:43 Czy ktoś wie co to za byznesmeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik ump Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 16:57 Mógłby ktoś się jeszcze zabrać za Ropucha. Ten krótko, ale w upychaniu niedojdów i innych przekrętach jest mistrzem. Dorwał się do żłoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.basl.cable.virginmedia.com 13.12.11, 17:23 W Płocku jest jeszcze Wiele spraw Które wymagają Wyjaśnień. Niejeden obecny Byznesmen By Zajęczał i Beknął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.class102.petrotel.pl 13.12.11, 18:35 (ump) Jeśli masz coś konkretnego - dawaj, lepiej zadziałać teraz niż za cztery lata jeśli nie ..... - kończ Waść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupier Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 18:53 czy na Rakowieckiej jest już komplet do brydża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Może spotkają wiewiórę IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 19:16 Dowódca podczas zbiórki postanowił sprawdzić jak układa się życie seksualne jego żołnierzy. Podchodzi do pierwszego rekruta: - Z kim mieliście ostatnio stosunek? - Melduję posłusznie, że z wiewiórą. - Zboczeniec! A wy? - Też z wiewiórą. - Zboczeńcy! Jak można tak haniebnie męczyć zwierzęta! - zwraca się do stojącego pod koniec szeregu żołnierza - Wy pewnie też ostatnio mieliście stosunek z wiewiórą? - Melduję posłusznie, że nie. - Oto jest wzorowy żołnierz, wzór dla was! Powiedzcie, jak się nazywacie? - Wiewióra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoo Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 19:12 Żaby kumkają, że obecnie w płockim bagnie Ropuch rządzi..... Czekamy na bociany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 19:12 ciekawe co robili w ubiegłym tygodniu ropuch ,kozioł i nowaczenko w Cierszewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 19:18 może omawiali plany rozwoju Płocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKW Re: Z niecierpliwością czekam na aresztowania sęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:53 A od kiedy to "Sekretarka" przepraszam PO "Sekretarki" bez kwalifikacji rządzi w "firmie" ??? Wywieźć zawistną świnię ..... do chlewa Odpowiedz Link Zgłoś
plockmanpl Szef ratuszowego wydziału zamówień publicznych ... 13.12.11, 18:56 wkońcu ktoś sie postanowił wziąść za tą jak opisujecie płocką mafię pseudo biznesmenów tak jak ktoś napisał jest sporo jeszcze takich powiązan do których ciekawe czy uda się dotrzeć może wkońcu ktoś sie zainteresuje panem G z płockiego Muniser..... który jest chyba nietykalny a i synka juz wepchnął na stołek dyrektora MZD ciekawa sprawa jacy panowie są zaradni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss2 Re: Coraz Bliżej Święta IP: *.021.c84.petrotel.pl 13.12.11, 20:06 funkcjonariusze CBŚ, czyli rządowego programu Coraz Bliżej Święta w ramach pomocy lokalnym strukturom biznesu fundują starannie wyselekcjonowanym przedstawicielom płockiego środowiska biznesowego, ferie świąteczne na koszt państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Coraz Bliżej Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:20 Proszę czekać w kolejce nie pchać się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzp Re: Coraz Bliżej Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:30 W zwiazku z tym proponuje żeby wykładowca z Urzedu Zamówień Publicznych przeprowadził 3-dniowe szkolenie dla wypoczywajacych tam kuracjuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARMAN Re: Coraz Bliżej Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:24 Czy można wiedzieć w jakich uzdrowiskach będą wypoczywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCZY_OTWARTE Say cheese IP: *.plock.mm.pl 13.12.11, 20:58 Ludzie! Otwórzcie oczy, kto ma być odstrzelony z układu - to będzie! Tak jest na ręke komuś.. karuzela nie zatrzymuje się... a zaczyna kręcić coraz szybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Say cheese IP: 80.48.4.* 13.12.11, 21:08 BARDZO MNIE CISZY, ŻE ZARÓWNO ZATRZYMAŃ DOKONALI LUDZIE W WARSZAWY, JAK I SAME ŚLEDZTWA PROWADZĄ LUDZIE Z WARSZAWY - TO NAJLEPIEJ ŚWIADCZY O TYM, CO SIĘ DZIEJE W PŁOCKIEJ POLICJI I PROKURATURZE, KTÓRĄ KIERUJE CHYBA CZŁOWIEK Z CIECHANOWA. ŻADNYCH PRZECIEKÓW I OD RAZU SĄ EFEKTY. POZDRO DLA ŚLEDCZYCH Z WARSZAWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek do luxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:58 > BARDZO MNIE CISZY, pawełku, chyba powinienes napisac, "cieszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Coraz Bliżej Święta IP: *.basl.cable.virginmedia.com 14.12.11, 13:53 Będą Wypoczywać w Jaszowcu i łebie. No w końcu należy się za Ciężką Odpowiedzialną Pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
creative.4 CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejskich... 13.12.11, 21:58 nie wystarczy mieć 2 metry i żółte papiery aby nieustannie wspominać zawiasa cebośe i bez ciebie zawodowy podpier... jakby miały aresztować by aresztował, ale widać czysty. a takiej kupie jak ty powinni przyjżeć się bliżej klaudjuszu posr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlk Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.152.129.221.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.12.11, 22:22 A do Pana Milewskiego, to kiedy zapukają panowie z CBŚ, do Gryszpanów tysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętający Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 22:23 Autor: creative.4 13.12.11, 21:58 napisał: "nie wystarczy mieć 2 metry i żółte papiery ..." ... "...i bez ciebie zawodowy podpier... jakby..." Ze względu na ten właśnie wzrost i kolor dokumentów pytam: czy ten "klaudjuszu posr...." to może niejaki Jacek K? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Wirek Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 11:04 Tak to on, bylem w zespole prowadzącym jego przypadek, niestety nieuleczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.centertel.pl 13.12.11, 22:36 zawias nie strasz bo się posrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.175.c90.petrotel.pl 14.12.11, 17:12 2 metry i żółte papiery .... hahahahaha znam gościa (niestety) ... to ten od fałszowania wyborów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudiusz Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 22:27 gminne spółki i jednostki proponuję prześledzić przetargi w Parku Technologicznym za czasów kaszany jak był prezesem gdzie wybudowano zamiast dróg ścieżki rowerowe i gróbą kasę za to zapłacono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emtebe ile kosztuje metr mieszkania w mtbs (złoty róg)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 22:46 wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: CBŚ zatrzymał szefa ratuszowego wydziału zamó IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 22:47 to jest oczywiste, że cała tam "inwestycja" to wyciągnięcie kasy, z której 80% zdefraudowano, ale za te pieniądze paru się utoczyło i kraj bogatszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: jaka inwestycja? IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 22:58 jak zrozumiesz drzewo wpisów będziesz wiedział bez pytania Odpowiedz Link Zgłoś
creative.4 CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejskich... 13.12.11, 23:05 a którz by inny miał 2 metry żółte paiery i z uporem maniaka czepiał się nie pisząc konkretnie czym ten człowiek zawinił bo tylko, takie pierdu pierdu, ale żółte za coś dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dks Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.152.129.221.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 05:10 Kiedy się wypełniły dni i przyszło siedzieć nie latem. Prosto czwórkami do pierdla szli żołnierze z Milewskigate! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //??? Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 06:06 PLEBANIE CBŚ TEŻ NAWIEDZI TE PO DOTACJACH Z UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudiusz Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.centertel.pl 14.12.11, 06:31 ciekawe czy potwierdzisz to w sądzie, dzisiaj pójdzie wniosek o ujawnienie twoich danych i IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.175.c90.petrotel.pl 14.12.11, 17:17 O jejku ... bo się udławię ze śmiechu ... jak się czyta takie wypowiedzi to gęba się sama śmieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny 123 Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.196.1.50.gost.mdi.pl 14.12.11, 14:52 najlepiej człowieka odrazu zlinczować, zniszczyć, pisać bzdury pod jego adresem chodź jeszcze tak naprawdę nic nie wiadomo.opinia publiczna działa miażdżąco na człowieka i na jego reputację publiczną chodź okazać się może że niewinny człowiek ale już zniszczony. a druga sprawa może wcale niewinny a ktoś jego osobą swoje sprawy zastawia jako tak zwanym słupem. Odpowiedz Link Zgłoś
ola9678 CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejskich... 14.12.11, 07:32 No i proszę,jak tylko zniknęła pani Pitera/podobno ona od przekrętów i afer była/ to zaraz wszystko wydaje się i CBŚ odkrywa kolejne przekręty,więc za co ta pani była wynagradzana?????? Ja się tylko pytam ,bo to z moich podatków było.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.play-internet.pl 14.12.11, 07:43 Ty się nie tylko delikatnie pytaj, Ty się naucz złodziei lać po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups! Re: CBŚ w ratuszu. Zatrzymany dyrektor od miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:41 remont starego mostu , mostowa, drogi dojazdowe , synagogalna, drogi w parku ,amfiteatr, molo, hala i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krudek A może jeszcze ORLEN i strategiczny surowiec? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 23:18 Dwie ostatnie gwiazdy dyrektorskie juz zwolnione i jeszcze wiekszy gwiazdor byznesmen rodem z plocka od wprowadzania firm wydmuszek udających np. Zjednoczone Emiraty Arabskie, może to jest temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoland Re: A może jeszcze ORLEN i dalsze zwolnienia IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 07:38 finanse.wp.pl/kat,104132,title,Rzad-pozbawil-100-tys-osob-prawa-do-zasilku-dla-bezrobotnych,wid,14087712,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny 123 to wszystko to wielkie G...... IP: *.196.1.50.gost.mdi.pl 19.12.11, 11:54 Pan C. został zatrzymany za pierdołę.za pomówienia a tak naprawdę z przed kilku dni wcześniejszą aferę chodzi w Orlen.Chodzi o Pana S. żeby jego umoczyć.a te pozostałe osoba są tylko po to potrzebne.a media są pod wpływami i tak naprawdę nic nie napiszą prawdy.a ludzie głupi naród wierzą we wszystko co w gazecie i tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z podola Re: to wszystko to wielkie G...... IP: *.class147.petrotel.pl 19.12.11, 12:02 patrząc na IP z Gostynina można by sądzić że "rozsądny 123" to niejaki Zawias Jak tam termy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 do pawmoza IP: *.037.c83.petrotel.pl 19.12.11, 12:31 Jeżeli kolego nie rozumiesz ( masz [prawo - to nie zarzut) to ci wyjasnie na konkretnym przykładzie. Jak napisałes przy przetargu najważniejsza jest cena . I tak np. ogłoszono przetarg na ... do przetargu staja 4 firmy ich oferta ( zamknięta :) niejawna w kopercie) jest różna , każdy daje inną ( przeważnie ) cenę. I dajmy na to ze najniższa z nich to 1000 zł. i tu pojawia się "uprzejmość" kogoś kto informuje jednego z oferentów o tej najniższej cenie , i co ? ten "swój" ( składający oferte jako ostatni ) daje 999 , no i kto wygra ? Oczywiście ten co dał najniższa cenę , a skąd wiedział ile dać ? sam chyba sobie potrafisz odpowiedzieć. To jedna - tylko - z mozliwości . Można też (tak jak to gdzieś zrobiono z zakupem samochodów służbowych zresztą też dla urzędasów) przetarg ustawic pod konkretny np. model , pod firme która posiada np. jako jedyna w rejonie jakiś tam sprzęt, ustawa daje tu dowolnośc warunków , dajmy na to że w warunkach przetargu ogłoszono że wymogiem jest posiadanie kamizelek ochropnnych koloru różowego :) bo wiemy że tylko takich uzywa "przyjazna mi" firma i co ? - to samo co poprzednio , czyli wygrywa ten kto chcemy aby wygrał. Podsumowując. Uważam , ze tego typu zachowań nigdy nie wyeliminuje się dopóki bedzie funkcjonowac ustawa w takiej formie , zbyt dużo dowolności i możliwości dajjąca decydentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: do pawmoza IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.11, 12:39 żadna ustawa regulująca zamówienia tego nie zmieni, a tylko odpowiedzialność karna i materialna za wyrządzone szkody i dodatkowa materialna kara, tak aby jeden z drugim wylądował na śmietniku, wtedy każdy następny b...ardzo się zastanowi zanim wyciągnie łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawmoza Re: do pawmoza 20.12.11, 12:19 1. ofertę pakuje się do 2 porządnych kopert, (dobry klej, bez rozdarcia się niepodejrzy), przy otwieraniu ofert można obejrzeć kopertę czy niepodarta; można składać 15 min przed otwarciem. 2. Fakt, można tak manipulować zapisami SIWZ, że tylko konkretna firma je spełnia i to jest duże pole do manipulacji. SIWZ można zaskarżyć i robić aferę w UZP, KIO. 3. jeśli nie było ewidentnych machlojek w SIWZ przy wygranych przetargach firmy W. to pytanie o co oskarżą Ch. Ciekawy jestem zarzutów, jeśli nie będzie mocnych dowodów, to jak już ktoś napisał w innym miejscu może to być jakaś prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
pawmoza jak zrobić przekręt w zamówieniach publicznych? 18.12.11, 21:38 przecież każdy może wystartować i wygrywa nie ten co nurkuje z dyrektorem tylko ten co da najniższą cenę. Niech ktoś mi wytłumaczy na konkretnym przykładzie jeśli się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal1981 Re: jak zrobić przekręt w zamówieniach publicznyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 21:42 posiada odpowiednie certyfikaty zawarte w siwz które bardzo są potrzebne :)))) przy robotach budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś