Dodaj do ulubionych

Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem Wisły

30.05.12, 07:09
Mówiono o inwestycjach w infrastrukturę mieszkaniową.
Kanalizacja, mieszkania, drogi - zwiększają komfort życia.
Aby mieszkało nam się lepiej.

Nic o gazie, energii elektrycznej i cieplnej.

To kosztuje, to będzie kosztowało.
Skąd będą pieniądze na te inwestycje?

Lawinowo przybywa w Płocku chętnych do zamieszkania w mieszkaniach socjalnych i komunalnych.

Nie wyczytałem w artykule aby mowa była o inwestycjach w miejsca pracy.
Nie mam tu na myśli nowych supermarketów czy też galerii.

Ciekaw jestem, czy podciśnieniowy system kanalizacji, pracujący w Radziwiu będzie wymieniony czy też zmodernizowany?
Ten obecny wymaga nieustannej obsługi. Panowie z Wodociągów zaglądają do studzienek kilka razy dziennie.

Ani słowa o społecznych aspektach tego całego rozwoju budownictwa w Płocku.

Czy ze względów bezpieczeństwa można "otaczać" Kombinat Petrochemiczny osiedlami mieszkaniowymi?
Obserwuj wątek
    • bleeee-eeeeee Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem Wisły 30.05.12, 10:38
      Byłem na tym "forum" - frekwencja żadna - studenci z łapanki stanowili największą część publiki na sali wypełnionej może w jednej trzeciej. Paru Panów spotkało się żeby sobie pokadzić ... żenada. No ale uczelnia będzie mogła się trochę ponapinać jakie to ona ważne dla miasta i regionu imprezy "naukowe" organizuje ... szkoda kasy od sponsorów
      • Gość: Osiecki Bogusław Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 10:52
        do "bleeee-eeeeee"

Hmm..., a ja się tak serio rozpisałem.

Na fotografii widać trzech panów. To wszyscy?

Tak z ciekawości pytam.
        • bleeee-eeeeee Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem 30.05.12, 12:15
          Na auli było może ze 40 osób - większość znudzonych do granic możliwości studentów.
          Napompowanych oficjeli było może 15 ...

"Słabizna tako" jak to mówił Gustlik z 4 Pancernych i sabaki
      • Gość: ubawiony Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 11:52
        masz dużo racji. gorzej niż 2 lata temu.
        • Gość: też inż Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 12:43
          W prezydium obrad dr inż Kamiński, dr inż Jaskulski i inż....hehehehe Brudnicki. Jakby był starszy mógłby iść w zaparte że inż zdobył na tajnych kompletach za okupacji. Rzeczywiscie debata inzynierów.
          • Gość: rurowy Re: Rura pod dnem z rosji do niemiec IP: *.c157.petrotel.pl 30.05.12, 13:24
            zwazywszy na nowe podzialy geopolityczne uzgodnione niedawno w chicago nalezy przyjąc iz o ile plock lezac po prawej stronie wisly znajduje sie strefie wplywów rosji to radziwie znajdujac sie po lewej stronie bez watpienia lezy w strefie niemieckiej .
            planując zatem rurę z rosji do niemiec nalezaloby to uzgodnic ze stronami a nie tak sobie planować!
            panu osieckiemu pozostawiam dywagacje na temat jak radziwie moze sie rozwinąć dzieki republice federalnej my za to po naszej stronie powinnismy juz sie zaczac zastanawiac nad korzysciami z przebywania w strefie rosyjskiej . w tym wzgledzie doradzam siegnąć do doswiadczen z historii niedawno minionej albo i nie minionej .

byc moze niedlugo bedziemy patrzec na drugą stronę wisly nieco i naczej niz dzisiaj !
            na wszelki wypadek polecam sie tam przeprowadzic albo przynajmniej jakis meldunek zalatwic czy inna kenkartę .
            ja juz zaczynam cwiczyc grę na harmoszce i przerzucam się z wina na wódkę bo to się może przydać !
            • Gość: rurolog Re: Zalecenia dla rurowego IP: *.opera-mini.net 30.05.12, 16:29
              lepiej przeprowadź się na radziwie, bo jak zaczniesz leki z wódką mieszać to długo nie pociągniesz
              • Gość: ruralista Re: Zalecenia dla rurowego IP: *.204.85.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.12, 08:49
                Prowadze od lat bradzo zakrojone na szerką skale poszukiwań butelek w ramach gruntownych badan w obszarze zainteresowań RURALISTYKI.
                Oficjalnie informuję, że przez kilkadziesiąt lat udało mi się znaleźć zajedwie JEDNĄ butelkę po szampanie - była to zresztą opróżniona przeze mnie samego butelka Don Perignon.
                • Gość: Osiecki Bogusław Re: Zalecenia dla rurowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 09:20
                  do "ruralisty"

Mogę pomóc.
                  JEDNĄ butelkę po szampanie, niestety bardziej popularnej marki "Igristoje", widzę od kilku dni. Leży przy akacji, koło sklepiku przy Zielonej.
                  Tu nie ma kolekcjonerów butelek. Są porzucacze.

Jakby co, mogę na nią pozierać lub przetrzymać.

No i z wyżyn inżynierskich zeszliśmy na poziom bruku i leżącego na nim szkła.

Inżynierze "romanie_j", widzisz i nie grzmisz!
                  • Gość: ruralista Re: Zalecenia dla rurowego IP: *.180.126.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.12, 13:03
                    Jak Pan gdzies znajdzie butelkę po szampanie (champagne), to proszę powiadomic na tych łamach - zgłoszę się niezwzłocznie po niaąi żeby wnagordzić trud jestem nawet gotów postawic oryginalną i nierozpieczętowana jeszcze butelke czegośc, butelke w typu i kształtu używanego najpierw tylko do sprzedaży Champagne, później równeiz do win musujących a ostatnio do wynalazków nie mająych nic wspólnego nawet z tymi ostanimi.
                    BTW: sowietskoje szampanskoje a później sowietskoje igristoje miały całkiem przyzwoitą jakośc i niewiele ustępowały autentycznym champagne z dobrych domów, jedynym uprwanionym do uzywania tej nazwy (jest ich tylko kilkanaście).
            • Gość: Osiecki Bogusław Re: Rura pod dnem z rosji do niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 07:00
              do "rurowego"

Po butelkach walających się w pobliżu sklepów też zauważyłem zmiany.
              Mniej jest tych po wódkach a więcej po piwie i zdarzają się po szmpanie.

W 1939 Niemcy przyszli do nas od wschodu, od Płocka. W walkach zginęło kilkuset żołnierzy.

W Radziwiu mieszkają już Rosjanie. Jak na przyszły teren przygraniczny to jesteśmy przygotowani.

Gorzej ze znajomością języka niemieckiego. Kompletna pustka. Nie ma kto jechać z dziećmi na obóz do Niemiec.

Rura zaś będzie kolejnym łącznikiem Radziwia z Płockiem. Przykre, że będą tam płynąć tylko g...a.

Coś nikt z uczestników konferencji nie odezwał się tu na forum merytorycznie.
              Albo Forum niegodne albo... nic nie było godnego nam do przekazania?
              • Gość: chicago news Re: Rura pod dnem z rosji do niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 09:16
                Radziwie bedzie enklawą Autonomicznej Republiki Tatarstanu. Na forum ujawnił sie juz nawet kandydat na chana.
        • Gość: prawa strona rzeki Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.plock.mm.pl 30.05.12, 15:09
          Kretyńskie wypowiedzi przy bardzo poważnych tematach.
          • Gość: do p osieckiego Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.c157.petrotel.pl 31.05.12, 10:18
            sam pan widzi ze radziwie jest jednak w lepszym polozeniu nawet załozywszy wariant okupacyjny zgodnie z def Mackiewicza " niemcy robią z nas bohaterów a sowieci robią z nas gó... ". My więc w plocku tę rurę z g...m mozemy w kontekscie nowego podzialu europy postrzegac jednak inaczej .

mysle jednak ze radziwie jako czesc republiki federalnej bedzie mialo szanse na rozwoj w dalszej perspektywie i moze nawet przejsc przez wariant enerdowski.
            w prawobrzeznej czesci mozna sie spodziewac zgola innego scenariusza .

moze powstaną nowe tradycje - np. wymiana szpiegów na starym moscie ?
            • Gość: do p osieckiego Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.c157.petrotel.pl 31.05.12, 12:55
              zresztą jedna rura rosyjsko niemiecka juz jest , druga nie zawadzi , w jednej jest gaz w drugiej będzie g...o czyli potencjalne też gaz .
              co do gazu to doswiadczenia niemieckie są nieco inne niz rosyjskie ale cel jest jakby jeden .
              taki np. obama stwierdził niedawno że ten niemiecki gaz był made in poland co jest oczywiscie wierutnym kłamstwem bo gdyby był to by pewnie nie działał. podobnie jest z gazem łupkowym niby jest polski ale już na etapie poszukiwań stał się amerykański by zaraz okazało się że to jest rosyjski gaz łupkowy . podobnie było kiedyś z gazem norweskim w ramach tzw dywersyfikacji dostaw który był najpierw norweski a zaraz stał się rosyjski .
              nawet amerykański gaz stał się ostatnio gazem rosyjskim dzięki umowie exxon mobil -gazprom . w zamian gaz z arktyki będąc w zasadzie gazem międzynarodowym stał sie rosyjski by potem przemienić się dzięki tej samej umowie w gaz amerykański .
              w tej skomplikowanej sytuacji jedynym prawdziwie polskim gazem pozostaje dwutlenek węgla i to bez względu na to czy jest emitowany w polsce czy nie . wiele firm musi go sobie nawet dokupić w postaci prawa do emisji .
              biorąc powyższe pod uwagę posiadanie jakiejś skromnej choćby rury wypełnionej po brzegi g....m musi napawać dumą i optymizmem .

• Gość: Osiecki Bogusław Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 23:22
                do ????

I pomyśleć, że zwykła rura z g.....m, może stać się inspiracją do rozważań na temat przyszłości Polski.
                Abstrakcyjne, mocne i smutne.
                Nie czytałem Mackiewicza (wstyd), ani jednego ani drugiego.
                W jego definicji zrobiłbym jednak poprawkę. Po słowie "bohaterów" dodałbym "i mydło".
    • jw.jw Inżynierowie o rozwoju Płocka. 01.06.12, 05:31
      Byłem na forum cały pierwszy dzień i na zakończenie drugiego.
      Pierwszego dnia był panel "Problemy, osiągnięcia i perspektywy rozwoju infrastruktury miasta Płocka". Do tematu wydano ksiązkę opisującą to zagadnienie.
      Zabierałem głos w dyskusji trzykrotnie.
      Dwukrotnie pierwszego dnia i na zakończenie PFB 2012

Konkluzja: Jest źle !!!
      Nie mamy wizji na docelowe ukształtowanie miasta i prawidłowe czyli maksymalnie bezpieczne i sprawne jego funkcjonowanie w istniejacych uwarunkowaniach.
      To co zaprezentowano nadaje się do kosza. Nie możemy miasta składać z wycinkowych koncepcji, które nie układają się w harmonijną całość.
      Nie możemy tak kształtować miasta, że wprowadzimy do wnętrza miasta cały transport tranzytowy i lokalny.
      Proponowane rozwiązania poprawią aktualne funkcjonowanie miasta, ale w dalszej perspektywie stworzą wielkie uciążliwości, nierozwiązywalne problemy i zastopują rozwój miasta.
      Trzeba inaczej !!!
      Koniecznie trzeba przyjąć kompleksowe i spójne rozwiązania dla miasta oraz dla całej aglomeracji płockiej.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088451,2,5,PLOCK--Koncepcja-uksztaltowania-miasta-i-zintegrowania-jego.html

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2637722,2,22,Koncepcja-docelowego-uksztaltowania-Plocka-i-zewnetrznych-polaczen.html

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,2,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html
      • Gość: jwls największa fajtłapa,nawiedzony troll po nocach ćmi IP: *.ptrhosting.com 01.06.12, 06:24
        ma chorą wyobraźnię i nie tylko
      • Gość: drogowy Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.12, 07:23
        Do tej pory nie widziałem nic bardziej sensownego.
        • Gość: bo Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. IP: 199.87.234.* 01.06.12, 07:30
          ubogi jesteś
          • Gość: do bo Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. IP: *.198.c94.petrotel.pl 01.06.12, 11:06
            ubogi nie znaczy głupi.Sam tego nie wiesz boś g.....
      • citymen Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. 01.06.12, 11:21
        > [b]Byłem na forum cały pierwszy dzień i na zakończenie drugiego.
        > Pierwszego dnia był panel "Problemy, osiągnięcia i perspektywy rozwoju infrastr
        > uktury miasta Płocka". Do tematu wydano ksiązkę opisującą to zagadnienie.
        > Zabierałem głos w dyskusji trzykrotnie.
        > Dwukrotnie pierwszego dnia i na zakończenie PFB 2012
        >
        > Konkluzja: Jest źle !!!

I trudno się z tym nie zgodzić skoro w tytule mamy zachęcająco zaczynający się tekst o rozwoju miasta, a dalej czytamy o.... rurze na .........
        • citymen Re: Obawiam się że tracimy ważne momenty.... 01.06.12, 11:34
          ...skupiając się wyłącznie na tych samych kwestiach jak ludzie z tej reklamy...

Intencją powyższego linku nie są żadne cele komercyjne, lecz wyłącznie edukacyjno-prezentacyjne ze szczególnym naciskiem stawiającym na zadziałanie na wyobraźnię.
    • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze..... 01.06.12, 12:35
      Zacznijmy realizować to co jest faktyczną przyszłością dla Płocka i całego kraju. Nie wymyślajmy "dróg' na skróty bo będzie nas to kosztowało jeszcze więcej w przyszłości a efektów nie będzie żadnych. nie wymyślajmy prochu, mamy Wisłę i należy ją wykorzystać, to wielki dar od natury, mam nadzieję i wierzę w to, że nasze pokolenie będzie w stanie ten dar wykorzystać.

Przyszłość dla Płocka i całego kraju
      • Gość: rura Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.c157.petrotel.pl 01.06.12, 13:00
        a ja bym jednak uparcie bronił tej rury bez względu na jej zawartość . w sytuacji w jakiej się znajdujemy nawet kawałek kanalizy wyrasta na osiągnięcie cywilizacyjne i techniczne zasługujące nie tylko na konferencję naukawą ale na powszechny zachwyt.
        oczywiście fakt iż ta rura ma być akurat wypełniona tym czym ma być wypełniona też jest znaczący i jak sądzę nie jest dziełem przypadku .
        zbudowanie tej rury być może pozwoli wreszcie zrealizować sztandarową inwestycję naszego miasta czyli kibel na dworcu autobusowym który mam nadzieję znajduje się już w fazie projektowania.
        • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... 01.06.12, 13:21
          Nikt przecież nie neguje tych skąd inąd niezbędnych przedsięwzięć z rurą i jej zapełnieniem takim jakim ma być zapełniona, ale nie róbmy na Miłość Boską z tego priorytetowego zagadnienia dla miasta i za razem epokowego wydarzenia na miarę co najmniej lądowania Apolla 11 na srebrnym globie (zwłaszcza, że w kolekcji miasta znajduje się już początkowy "fragment" kanalizacji w dodatku wykonany z jeszcze cenniejszego kruszcu).
          • Gość: gazda Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.c157.petrotel.pl 01.06.12, 13:44
            wie pan panie kolego to jest że tak powiem kwestia optyki . jak obaj wiemy są takie miejsca na swiecie gdzie kwestia rury kanalizacyjnej nie jest okazją do organizowania koferencji naukawych i nie pojawia się na pierwszych stronach gazet.

ta optyka zależy od miejsca siedzenia , w takim płocku jak widać jest to wydarzenie nie lada a ja uważam że powinniśmy się z tego cieszyć. głównie dlatego że to wydarzenie "z rurą " jest przejawem optymizmu , głupiego co prawda ale jednak optymizmu . Animatorzy tego wydarzenia wierzą że będzie lepiej i na swój skromny sposób starają się do tej świetlanej przyszłości podążać .
            cała sprawa w dodatku jest w niezamierzony sposób komiczna i to też jest pozytywny aspekt bo mało jest rzeczy wesołych na tym świecie . tak więc nie dezawuujmy "rury z wiadomą zawartością bo to jest rura na miarę naszych możliwości .Ta rura że tak powiem określa realny horyzont naszego płockiego bytu ( i odbytu też ). anus mundi co się wykłada w wolnym tłumaczeniu jako zadupie wszechświata .
            • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... 01.06.12, 13:52
              > jako zadupie wszechświata

jadnakże na wyraźne, własne życzenie....
              • Gość: gazda Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.c157.petrotel.pl 01.06.12, 14:29
                ja się do winy czy współwiny za ten stan rzeczy nie poczuwam . wiem ze istnieje koncepcja wedle której brak moich czy czyichś tam działań "na rzecz poprawy" czyni mnie czy innych współodpowiedzialnymi . moim zdaniem jest to koncepcja błędna oparta na wątpliwych przesłankach na temat funkcjonowania społeczeństwa i roli jednostek . nie miejsce tutaj aby to omawiać .
                jednak jak widać nawet w zadupiu można mieć swoje drobne radości jak zdrowy śmiech z powodu "konferencji naukawej nt. rury "
                uwazam poza tym ze kazdy upadek ma swoje charakterystyczne fazy , jedną z ostatnich jest poprzedzająca koniec czy dynamiczną zmianę przedostatnia faza którą określiłbym jako absurdalną czy "kabaretową " kiedy życie "przerasta kabaret. Jest to moim zdaniem właśnie to co obserwujemy . podobnie było w innych okresach schyłkowych co jedni pamiętaja inni nie .

chyba jednak to jest powód do optymizmu bo jak pewien mądry powiedział "jeżeli coś upada to trzeba jeszcze kopnąć a nie podpierać !"

a potem byc może powstanie jakiś "nowy ład ", nie wiem jeszcze jaki ale jedno jest pewne - nie będzie to przyjemny widok .

• Gość: pogonićdziadostwo Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.opera-mini.net 01.06.12, 15:19
                  Cały ten kraj to techniczno-mentalne zadupie godne jedynie do rozpędzenia tego towarzystwa na 4 wiatry albo za koło podbiegunowe a na rozstanie pier...cie tą rurą przez łeb !
                  • Gość: pogonićdziadostwo Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.opera-mini.net 01.06.12, 15:25
                    oczywiście pełną rurą z taką samą zawartością jak głowy tych posowieckich "uczonych" deliberujących na (dosłownie) zasranej "konferencji".
                    • Gość: do pogonić... Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 16:02
                      mi się własnie wydaje ze ktos zamierza ten kraj nad wisłą "pogonić" jak pan pisze i że "posowieccy " wszelakiej maści raczej będą poganiającymi niż gonionymi .
                      to nas pogonią !
                      jak zawsze zresztą.
                      • Gość: jednakpogonimy Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.opera-mini.net 01.06.12, 16:21
                        to srodze się zawiodą jak ta od agenta tomka
                        • Gość: do jednakpogo Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 16:31
                          to pan jestes optymista . chciałbym mieć chociaż ułamek tego optymizmu . proszę się ze mną podzielić .
                • Gość: chyba cynik Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.30.34.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.12, 10:26
                  i takiego przytomnego i trzeźwego oglądu rzeczywistości oraz refleksji filozoficznej tu potrzeba codziennie - tymczasem mają pretensję o posiadanie odmiennego od gawiedzi oglądu
                • Gość: brawo gazda Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.30.34.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.12, 10:29
                  Gość portalu: gazda napisał(a):

wiele mądrych rzeczy - i takiego przytomnego i trzeźwego oglądu rzeczywistości oraz refleksji filozoficznej tu potrzeba codziennie - tymczasem mają pretensję o posiadanie odmiennego od gawiedzi oglądu

• Gość: tubylec Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.class96.petrotel.pl 01.06.12, 17:32
        Tyle do zrobienia, a prezydent zespół drogowy rozwiązał.
        Może za brak efektów?forum.gazeta.pl/forum/w,66,136334358,,Likwidacja_zespolu_drogowego.html?v=2
        Ma zamiar nowy zawiazać?
        • Gość: ze słupna Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 15:33
          jak już rurociąg o dzwiecznej nazwie drużba wyschnie to można pompować g...o z rosji do niemiec albo z powrotem . baza na plebance moglaby słuzyć do przechowywania tej cennej zawartości i zapewniania składu wymaganego przez odbiorcę . Moze jakaś konferencja naukawo techniczna - jak na tym czymś zarobić?
      • Gość: nadwiślak Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.033.c87.petrotel.pl 03.06.12, 08:50
        Czy u nas jest tak mało inżynierów, że budowaniem zajmują się też inne profesje, a wszyscy się w tym wypowiadają autorytatywnie?
        • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... 03.06.12, 09:29
          Inżynierowie, ale czego? Inżynirowie samego budownictwa to za mało by ogarnąć tak obszerny i wielki temat jak rozwój miasta i regionu. Tu potrzeba współpracy wielu branż. A żeby do takiej współpracy doszło potrzeba organizatora, kogoś "uniwersalnego", czasem mogą to być właśnie pasjonaci-społecznicy, inicjujący takie przedsięwzięcia. To tak samo jak z premierami państw, którzy przynajmniej teoretycznie mają do dyspozycji ministrów-fachowców, choć sami mogą nie mieć nic wspólnego z branżami technicznymi. Ronald Reagan, który za pomocą fachowców gospodarczo wydźwignął Amerykę był aktorem. A podobnych przykładów można wymieniać bez liku.
          • Gość: nadwiślak Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.087.c95.petrotel.pl 03.06.12, 09:35
            U nas coś to nie wychodzi. Potrzeba bardziej otwartych głów, chociażby i fantastów, a nie malkontentów.
            • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... 03.06.12, 09:39
              "kropla drąży skałę"... mniejmy nadzieję, mimo tego kim czasem ją zwą
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 12:39
                do "citymena"

kropla drąży skałę"... mniejmy nadzieję, mimo tego kim czasem ją zwą

I ty się porównujesz do tej kropli?
                Wielce to ryzykowne, ale być może i trafne.

To fakt, że drąży. Trwa to długo, ale drąży.
                Nie sadzę aby kropla wiedziała co robi i celowo tę dziurę robiła.
                Spada przypadkowo w określone miejsce, bo spaść musi.
                Kropla nikogo, do niczego nie przekonuje, kropla robi dziurę i nic więcej.
                Jest to symbol wytrwałości NIEŚWIADOWEJ, BEZMYŚLNEJ.
                Powstaje dziura, czyli pustka. Efektem jest, nikomu niepotrzebna, pustka.

"citymenie"!

"Litości"?????

Przede wszystkim - jesteś anonimowy.
                Twoje słowa nie ważą.
                Anonim może napisać cokolwiek.
          • Gość: Citymenowi Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 09:54
            citymen napisał:

> Inżynierowie, ale czego? Inżynirowie samego budownictwa to za mało by ogarnąć t
            > ak obszerny i wielki temat jak rozwój miasta i regionu. Tu potrzeba współpracy
            > wielu branż. A żeby do takiej współpracy doszło potrzeba organizatora, k
            > ogoś "uniwersalnego",

ROZUMIEM, ŻE KIMŚ TAKIM "UNIWERSALNYM" JESTES TY OSOBIŚCIE. MOŻE JEDNAK KILKA ZDAŃ WIECEJ NA SWÓJ TEMAT. Z CZEGO TEN "UNIWERSALIZM" TWÓJ WYNIKA? JAKIM WYKSZTAŁCENIEM JEST POPARTY? JAKIMI DOŚWIADCZENIAMI ZAWODOWYMI W SKALI OGÓLNEJ I Z DZIEDZINY ZARZADZANIA? ZAPEWNIAM CIEBIE, ŻE SAMO BYCIE "PASJONATEM-SPOŁECZNIKIEM" TO ZA MAŁO. TO NIE BUDOWA PIASKOWNICY NA OSIEDLU, ALE NAWET TAKICH OSIĄGNIĘĆ NIE MASZ NA SWOIM KONCIE.

> Ronald Reagan, który za pomocą fachow
            > ców gospodarczo wydźwignął Amerykę był aktorem. A podobnych przykładów można wy
            > mieniać bez liku.

WITAMY KANDYDATA NA PŁOCKIEGO RONALDA REAGANA, ALE Z TEGO CO MI WIADOMO AKTOREM TEŻ NIE JESTEŚ, MIŁY MARZYCIELU . GRUNT TO JEDNAK AUTOKREACJA.
            SKĄD ZRESZTĄ TAKICH FACHOWCÓW, KTÓRYMI CHCESZ ZARZĄDZAĆ WEŹMIESZ? SAM JW.JW. NIE WYSTARCZY, A RESZTA SADZĄC PO TWOICH KRYTYCZNYCH WPISACH TO MATOŁY, WIESNIAKI Z PEGIEERU I CZŁONKOWIE OSP Z CHEŁPOWA?

Polecam ci wierszyk Juliana Tuwima. Nie jest on co prawda o drogach i mostach, oraz o niespełnionych marzeniach, ale w pewnym uogólnieniu oddaje sens twojej OSOBOWOŚCIi z różnicą, że jest miły:

www.wiersze.annet.pl/w,,6365
            • citymen Re: Panowie inżynierowie, politycy, działacze.... 03.06.12, 10:46
              ROZUMIEM, ŻE KIMŚ TAKIM "UNIWERSALNYM" JESTES TY OSOBIŚCIE

mylisz się, jestem co najwyżej jednym z wielu

A ZDAŃ WIECEJ NA SWÓJ TEMAT. Z CZEGO TEN "UNIWERSALIZM"

uniwersalizm polega właśnie na zaiteresowaniu się a nie na "czymś popartyM' cokolwiek miałoby to oznaczać", nie ma takiego zawodu, który by skupiał wszyskie dziedziny jednocześnie, nie mówiąc o doświadczeniu w tak szerokim spektru. Cały system demokratyczny funkcjonuje na zasadzie wolności wybory i pełnionych funkcji, do momentu, w którym nie wchodzi w szczegóły natury czysto technicznej.

a ustawodawcą może zostać człowiek nawet bez wykszztałcenia podstawowego.
              • Gość: do matołków Re: NIeco inny wierszyk ale jakże trafny . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 10:54
                Matołek raz zwiedzał zoo
                I wołał co chwila: O-o!
                Jaka brzydka papuga!
                Żyrafa jest za długa!
                Słoń za wysoki!
                A po co komu te foki?
                Zebra ma farbowane żebra!
                Tygrys
                Chętnie by mnie stąd wygryzł!
                Na, a zajrzyjmy pod daszek:
                Żółw - tuś, bratku, tuś!
                A to? Ptaszek.
                Niezły ptaszek -
                Struś!
                Wreszcie zbliża się do wielbłąda,
                Uważnie mu się przygląda
                I powiada wskazując na niego przez kraty:
                Owszem, niezły. Niczego! Szkoda tylko, że garbaty!

jan brzechwa
                • citymen Re: NIeco inny wierszyk ale jakże trafny . 03.06.12, 10:58
                  a malkontentów u nas ci dostatek...
                  • Gość: płockowy Re: NIeco inny wierszyk ale jakże trafny . IP: *.041.c76.petrotel.pl 03.06.12, 11:22
                    panowie ile jeszcze mamy gówna do przepchnięcia?
                    • Gość: Osiecki Bogusław Re: NIeco inny wierszyk ale jakże trafny . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 12:10
                      do "plockowego" i nie tylko

Z całym należnym szacunkiem, ale jak już ta rura będzie, tu my z Radziwia, będziemy decydować o ilości.
                      • Gość: poeta Re: po co rura IP: *.204.107.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.12, 20:53
                        Może zamiast rury udrożnić to średniowieczne przejście z miasta do Radziwia? W ubiegłym tygodniu sprawdzałem, trzyma się nieźle, nie ma wody. Tak do połowy korytarza doszedłem bez problemów, wróciłem, bo bałem się, że latarki mi siądą...
          • Gość: Osiecki Bogusław Odpowiedzialność głupcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 12:47
            do "citymena" i nie tylko

Ronald Reagan, który za pomocą fachowców gospodarczo wydźwignął Amerykę był aktorem

Za Ronaldem Reganem kryły się jeszcze:
            ODPOWIEDZIALNOŚĆ
            PATRIOTYZM
            POGLĄDY POLITYCZNE (konserwatyzm i republikanizm)
            POSTAWA MORALNA (uczciwość)
            PARTIA
            • citymen Re: Odpowiedzialność głupcze... 03.06.12, 12:55
              Jak za wieloma innymi prezydentami......
              • citymen Re: Odpowiedzialność głupcze... 03.06.12, 12:56
                To samo zamieściłem na forum Trójmiasta i Szczecina.
    • citymen Re: Wy tu gadu gadu.... 03.06.12, 12:25
      A ja już działam na Górnym Śląsku

a to liczny elektorat.....
      • Gość: citywoman Re: Wy tu gadu gadu....a Sylwek na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 13:16
        citymen napisał:

> To samo zamieściłem na forum Trójmiasta i Szczecina.

citymen napisał:

> A ja już działam na Górnym Śląsku
        >
        >
        > a to liczny elektorat.....

To jeszcze ci kilka województw zostało. Jednak do wyborów zdążysz. Zapomiałes o entuzjastycznym przyjęciu twoich koncepcji także na Warmii i Mazurach. To znacznie zwiększa twoje szanse wyborcze
        Jest tylko jedna obawa, że do tego czasu rodzice skierują ciebie na badania psychiatryczne bo jak mniemam pierwsze symptomy już dostrzegają, a dodatkowo ustawodawca wprowadzi obowiązek przedstawiania przez kandydatów badań psychiatrycznych.

PŁOCKI RONALD REAGAN - CITYMEN-SYLWESTER FIET * NA PREZYDENTA RP!

* Pan Sylwester Fiet w liście otwartym na forum do Prezydenta Płocka ujawnił swoje imię i nazwisko
        • citymen Re: Wy tu gadu gadu....a Sylwek na Prezydenta 03.06.12, 13:24
          Obawiam się że mylisz moją pasję ze swoimi aspiracjami. Ale zaczynasz całkiem nie głupio, od sali bhp OSP Chełpowo. Jak wiadomu z historii naszego kraju sale BHP to podstawa do zaistnienie w polskiej polityce!
          • citymen Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec 03.06.12, 13:33
            Nie zdradził jeszcze jakie ważkie kwestie na sympozjum podnoszono. Oprócz kielichów ma się rozumieć.
            • Gość: citywoman Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 14:54
              Masz jakieś obsesje. Kiedyś prześladowali ciebie mieszkańcy Pierdziszewa i poppegieerowskie sieroty, menel, potem neo. Teraz prześladuje ciebie bhp z remizy OSP w Chełpowie.
              Powiedz o tym mamie to zaprowadzi synka do lekarza.
              Ponadto wykazujesz się elementarną ignorancją jako ogłoszony przez samego siebie znawca Płocka.
              Sprawdziłam w necie. W Płocku niestety nie ma remizy w Chełpowie, a strukturach OSP nie ma behapowca. Zwidy jakieś masz.
              I na koniec gdyby problematyka sympozjum rzeczywiście ciebie interesowała już dawno wystąpiłbyś do organizatora o materiały. Z pewnością byś je dostał. Czybyś je zrozumiał śmiem wątpić, ale popróbuj. Zawsze możesz kogoś mądrzejszego poprosić o wyjaśnienie.
              • citymen Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec 03.06.12, 15:00
                Liczyłem na info "z pierwszej ręki...", ale mentalność remizowa połączona z chłopsją upartością bierze jednak górę, a szkoda.
            • Gość: do p osieckiego Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 14:55
              szanowny panie to czy w radziwiu beda decydowac zalezy od tego czy g...o będzie płynąć z radziwia do plocka czy w druga strone .
              • citymen Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec 03.06.12, 15:08
                ew od dyżurnego strażaka OSP Chełpowo i ustaleniami sympozjum tejże jednostki w zależności, który zawór odkręci/zakręci - tak jak z Rosją, raz może popłynąć ropa, a innym razem ......
                • Gość: future is now Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 16:00
                  poniewaz polska juz nie jest krajem tranzytowym dla gazu nalezy sie spodziewac ze nie bedzie tez dla ropy . mozemy natomiast byc krajem tranzytu g...a !
                  nie jestem pewien czy mozemy w tym upatrywac szans na rozwój ale mogę się mylić chociaz sygnały płynące z naszego MSZ świadczą iż prace nad taką rolą polski są bardzo zaawansowane .
                  płock jako miasto stojące okrakiem na wiśle będzie w zasadzie miastem tranzytowym pomiędzy strefą rosyjską i niemiecką i na tę okoliczność powinniśmy się dzisiaj przygotować. pan osiecki zatem powinien popracować nad swoim niemieckim a citymen nad rosyjskim .
                  inżynierowie natomiast z wszystkich miast powinni urządzić w płocku zjazd i zastanowić się przy wódeczce czy instalacje orlenu są w stanie przerabiać g...o czy nie i jak sprawić żeby były w stanie . jezeli sie nie uda jednak to trzeba to będzie pociąć na żyletki .
                  • Gość: orlenowy Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.opera-mini.net 03.06.12, 16:36
                    a w domciu wszyscy zdrowi ? że też orlen trzyma takiego pajaca, chyba że dla jaj
                  • Gość: future ahead Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.146.96.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.12, 16:52
                    @ future

>czy instalacje orlenu są w stanie przerabiać g...o czy nie i jak sprawić żeby były w stanie. >jezeli sie nie uda jednak to trzeba to będzie pociąć na żyletki .

zanim ten straszny moment zacznie być realny - i ewentualnie nastąpi - są jeszcze inne opcje:
                    _ wykorzystywać istniejącą rurę do Gdańska
                    - rurę na zachód od Płocka dociagnąć kawałek dalej i pompowac nią w kierunku wschodnim do Płocka

NB: metan powstaje z szajsu, a z metanu można wiele - przyszłośc przed nami
                    • Gość: orlenowy Re: Wy tu gadu gadu....a masz bhp-wiec IP: *.opera-mini.net 03.06.12, 16:58
                      będzie odessa-brody-płock a wtedy i ruskie będą chciały się liczyć i będzie podwójny tranzyt
    • Gość: byznesplan Re: CAG - centralna aglomeracja g......a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 17:41
      moze się jednak okazać że ten nasz płocki metan produkowany z wiadomego surowca stanie się najpoważniejszym zagrożeniem dla klimatu i spowodować powiększenie przesławnej dziury ozonowej co w konsekwencji może doprowadzić do ocieplenia klimatu i innych strasznych rzeczy .
      płock będzie zatem musiał kupić certyfikaty emisji aby móc w ogóle legalnie ten szajs pompować i przerabiać . są specjalisci na tym swiecie ktorzy potrafia nawet z powietrza wycisnąć złoto a w każdym razie pieniądze a nam jak zwykle z g...a wyjdzie inne g.... i długi na dodatek .

nie popadajmy jednak w jałowe malkontenctwo ale uradzmy jak tu płock rozwinąć i wypromować za pomocą dostępnych surowców i technologii . mogloby powstać przedsiebiorstwo eksploatacji rurociągów g.......ch w skrócie PERG "Przyjazń" z siedziba w płocku które zarządzałoby tranzytem surowca oraz bazami jego przechowywania i kompozycji .Wydział aromatów w pkn zyskałby nowy godny XXI w wymiar !
      Hasło promocyjne "Płock g...a moc!" widniałoby nie tylko na jakichś małych łódeczkach na mazurach ale na transatlantykach ! Nowa mieszanka propan-dupan napędzałaby wszystkie pojazdy w kraju powodując zmniejszenie emisji zabójczego CO2 a zarazem przyczyniając sie do ratowania naszej kochanej planety !
      do realizacji szczegółów technicznych i biznesowych całego tego potężnego przedsięwzięcia mamy przynajmniej dwu jedynych możliwych kandydatów tu na forum których nie trzeba jak sądzę przedstawiać . Ich dorobek mówi sam za siebie .
      No i pamiętajmy dosyć malkontenctwa ! Do-ro- bo -ty !
      • citymen Re: CAG - centralna aglomeracja g......a 03.06.12, 18:30
        Szczegóły do omówienia na wiadomym sympozjum we wiadomym miejscu. Dla ogółu miejsce obrad tajne, data debaty utajniona.
        • Gość: drogowiec Re: CAG - centralna aglomeracja g......a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 18:45
          Sympozjum organizowane przez specjalistów i dla specjalistów z branży. Nie był to ogólnodostępny meeting jednak ludzie którzy sie tym naprawdę interesują wiedzieli gdzie i kiedy i przyszli. Przy wejściu nie stał cerber z psem amstaffem bez kagańca. Jaki ty znajdujesz problem? Była zajawka na stronie stowarzyszenia.
          Dzisiaj kazdy zainteresowany może zorganizować dowolne spotkanie, panel dyskusyjny, seminarium czy sympozjum. Miejsc w Płocku dla tego typu eventów jest w nadmiarze. Jaki problem żeby pan zorganizował konkurencyjne, lepsze, o wiekszym zasiegu, na dowolny temat. Słyszałem, że nawet Orlen Arena za niewielkie pieniądze udostępnić może nawet salę główną na 5,5 tys. miejsc nie licząc krzeseł na boisku.
          Nawiasem mówiąc wyszedłbyś zniesmaczony bo żaden z uczestników nie wykazał takiego poziomu kompetencji jeżeli chodzi o transport ładunków niebezpiecznych jak ty na forum.
          Podobno pogadali, pogadali, zjedli obiad na swój koszt i pojechali. A Płock i odpowiedzialność za bezpieczeństwo miasta i jego mieszkańców złożyli na barkach citymena i jw.jw. Wyjechali spokojni po przeczytaniu gazety Nasz Płock wiedząc, że dzieki temu, że nie uczestnicza w tym programie nic nie spieprzą, a rozwiązań tam proponowanych i tak by nie ogarnęli. Do tego trzeba wiedzy, wiedzy, wiedzy... a tego nie zdobędzie sie na żadnych studiach.
        • citymen Re: Sympozjum Senior Party (SSP) 03.06.12, 18:50
          Obrady będą składały się jak zwykle z 3 pkt. 2 najważniejszych i 3 dodatkowego.
          Pkt 1. Jazda na kucyku przed katedrą ew z uwagi na średnią wieku uczestników w razie nieprzyjaznej aury w najbliższym domu seniora.
          Pkt 2. Wzniesienie toastu.
          Pkt 3. Mierzenie ciśnienia, poziomu cukru i sprawdzenia zawartości pieluchomajtek w ramaach monitoringu stanu zdrowia uczestników na skutek doznanych emocji po całym dniu intensywnej i wyczerpującej debaty pełnych wrażeń.
          • citymen Re: Sympozjum Senior Party (SSP) 03.06.12, 19:14
            Dobrze że chociaż lokalna prasa (notabene z red. Hubertem na którego rzucasz regularne blizgi bez żenady z jego nazwiskiem) zlitowała się i podała jakieś info bo w przeciwnym raziem świat by nie dowiedział się o tym wiekopomnym ewencie "naukowym".
            • Gość: krótka piłka Re: Sympozjum Senior Party (SSP) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 19:35
              Zrób lepsze!
              • citymen Re: Sympozjum Senior Party (SSP) 03.06.12, 20:21
                W sensie... kto wyda więcej kasy na nikomu niepotrzebny bzdet chyba
                • ti-gi Re: Sympozjum Senior Party (SSP) 03.06.12, 20:26
                  może się znajdzie jakiś łoś
    • jw.jw Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem 03.06.12, 20:41
      Wielka szansa Płocka:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,2,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html

Ciąg dalszy w kolejnym numerze pisma "Nasz Płock", który wydawca planuje wydać w połowie czerwca br.
      • citymen Re: Inżynierowie o rozwoju Płocka. Rura pod dnem 03.06.12, 21:52
        I bardzo dobrze! Przynajmniej nas już conajmniej 4 robi coś sensownego na tej "wiosce cudów" :))
        • citymen Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! 03.06.12, 22:06
          Prawdziwi wojownicy nie boją się prawdziwych wyzwań, dołącz do nas, jeśli chcesz zrobić coś dla tego miasta!
          • jw.jw Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! 04.06.12, 06:42
            Armia wojowników o przyszłość miasta rozrasta się.
            Płoccy radni uchwalili wniosek do Prezydenta Miasta o poinformowanie do 15 czerwca br. o planie dalszych działań dla nadrobienia zaniedbań w budowie infrastruktury.
            Na Płockim Forum Budowlanym odniosłem się krytycznie do przygotowywanych rozwiązań podanych w opracowaniu "Problemy, osiągnięcia i perspektywy rozwoju infrastruktury miasta Płocka" .
            Trzykrotnie /2 x w pierwszym dniu i 1 x na zakończenie/ podniosłem konieczność tworzenia dla Płocka i dla płockiej aglomeracji spójnych, kompleksowych i perspektywicznych rozwiązań.
            Wczoraj wysłałem e-mail do Prezydenta w którym odniosłem się krytycznie do podejmowanych działań, a właściwie do braku merytorycznych działań. Kopię otrzymali radni.
            Nie możemy dopuścić by aktualne wielkie szanse, jakie są teraz przed Płockiem, zostały stracone przez bierność, zamiast wykorzystania ich.
            Może to nastąpić dzięki naszej aktywności:

fotoforum.gazeta.pl/photo/0/vc/xi/tads/WvxLo1UsazTRpufaAX.jpg
            • Gość: rośniemyyy! Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 08:50
              warto zauwazyc ze dzieki umieszczeniu radziwia w strefie niemieckiej a prawobrzeżnego płocka w rosyjskiej dworzec kolejowy w płocku będzie międzynarodowy ! jak można było nie zauważyć tego niewątpliwego skoku cywilizacyjnego i rozwojowego .
              nawet autobus linii 7 będzie międzynarodowy ! pokażcie mi takie miasto w którym istnieją międzynarodowe autobusowe linie miejskie!
            • citymen Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! 04.06.12, 08:58
              Bardzo dobrze! Na pewno wielu ludzi w Płocku, inżynierów, biznesmenów i innych grup społecznych ma większe ambicjd jak zajmowanie się rurą pod Wisłą, ale nie mają siły przebicia, układów itp. Wielu przedsiębiorców przecież skorzystałoby na r e a l n y m rozwoju miasta dając jednocześnie zatrudnie wielu ludziom. Dlatego im więcej środowisk nas poprze tym lepiej i dla nich samych i dla wszystkich mieszkańców miasta i całego regionu!
              • Gość: badacz epistografi Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.146.99.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 10:09
                to już mamy dwa listy do prezydnta - jeden otwarty i jeden elektroniczny - teraz pora na list apostolski.
                NB: jak prezydent ustosunkował do dotychczasowej korespondencji, czy chociaż odpowiedział?
                jeśli odpowiedział, to co było w tej odpowiedzi? - brak odpowiedzi też jest odpowiedzią.
                • Gość: nzoz Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:08
                  Prezydent w tej sprawie wychodząc na przeciw ewidentnym potrzebom społecznym jako organ założycielski płockiego NZOZ dał sygnał do konieczności pilnego utworzenia w szpitalu Św. Trójcy Oddziału Psychiatrycznego. Obawy o brak pokrycia pacjentami okazały się bez pokrycia.
              • Gość: gość Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:07
                Czyżby coś pozytywnego zaczęło dziać się w tym naszym grajdołku?
                Popieram, ale jestem pełna obaw, czy uda się zmienić dotychczasowe nawyki i przyzwyczajenia.
                Potrzeba nowego spojrzenia na możliwości miasta, bo chcieć to móc. Wiara w słuszność obranego kursu może pomóc w osiągnięciu trudnego celu.
                • Gość: popłoch Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:29
                  Tak prezentuje się prawdziwy wojownik:
                  www.youtube.com/watch?v=P9kOP5EDc3Q&feature=related
                  W Rządzie popłoch i przerażenie. Gabinet Polityczny PO rozważa w trosce o bezpieczeństwo kraju nakłonic rząd Premiera Tuska, że ewakuował się i dla bezpieczeństwa kierował Państwem z ukrycia. Nie ma co z kimś takim i z mocą takich argumentów zaczynać.
                  • Gość: zparku Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.206.c77.petrotel.pl 04.06.12, 16:09
                    Dlaczego jest tak, że płock nie może liczyć na obwodnicę - www.youtube.com/watch?v=rOKby0ISXzk&feature=related

????
                    • Gość: haha Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 16:56
                      ale bzdety, forum godne Forum ... nie byłem, nie żałuję ... a na śmiesznych panów udających poważnych gości już w życiu napatrzyłem się ...trzeba było napompować kilkanaście balonów i wszystkie przebić szpilką ... efekt byłby podobny, a i śmiechu może więcej ...nauka na prowincji nie wychodzi...potrzebna jest kasa, kasa, kasa...zlecenia na prace studialne...świeża krew, a starzy na spacerek...ich świata już nie ma...
                  • Gość: strażak Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 17:25
                    Jeden chce coś zrobić, drugi mówi, że nic nie można. Dlaczego w Płocku nie można zbudować obwodnicy?
                    Kto to rozumie?
                    • citymen Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! 04.06.12, 17:48
                      A w mieście debat moc. I tylko sklepy monopolowe mają obroty.
                      • Gość: dj_łysy Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.opera-mini.net 04.06.12, 18:54
                        jeszcze patrzeć tylko jak nowaczenko walnie debatę, tylko ciekawe o czym że mu łyso ?
                        • Gość: opty Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 19:03
                          Panowie więcej optymizmu. Są na szczęście w Płocku wojownicy niezłomni i ich stalowe, równie niezłomne rumaki/za niezłomnym wojownikiem na filmie w tle/, którzy sa gotowi na jeszcze większe zadania niż zawrócenie syberyjskich rzek żeby nawodnić pustynie Azji Srodkowej i zmienić głęboką orką nieużytki Kazachskich stepów/ tu metafora do koniecznych zmian w świadomości tych co nie sa wojownikami niezłomnymi/ www.youtube.com/watch?v=P9kOP5EDc3Q&feature=related
                          Malkontenci do roboty, a nie tylko patrzycie kto łysy, kto włochaty. Mniej gadki na forum i w życiu. Więcej działania.
                          • Gość: flisak Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.opera-mini.net 04.06.12, 19:15
                            jeśli mam być szczery to bardziej wierzę w zawrócenie nurtu syberyjskich rzek niż w to że nowaczenko obwodnice wybuduje
                            • Gość: Rabin gminny Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.147.168.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 19:33
                              Prezydent m.Płocka NIGDY NIE MIAŁ, NIE MA I NIE BĘDZIE MIAŁ możliwości wybudowania obwodnicy Płocka. Prezydent nie ma takiej możliowości z MOCY PRAWA i prawo ZABRANIA mu tego. Wszelka próba rozpoczęcia budowy obowodnicy Płocka przez obojętnie jakiego prezydenta tego miasta skończyłaby sie jego odwołaniem przez Premiera natychmiast po ogłoszniu tego zamiaru - albo jeszcze wcześniej.
                              Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i nie wyciągnąłeś zadnego wniosku z mojego poprzedniego wpisu, nie pierwszy zresztą raz.
                              Zejdź człowieku na ziemię, naucz się jak tu wszystko jest urządzone i jak. działa
                        • Gość: panelista Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.147.168.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.12, 19:11
                          obstawiam, że otwartej debaty, zwłaszcza ze swobodnym dostępem osób "odwrotnie postrzegających rzeczywistość" chyba jednak juz szybko nie będzie - mogą się odbyć co
                          najwyżej "debaty" zamknięte i tylko dla osób z własciwym i prawomyślnym postrzeganiem rzeczywistości ewentualnie z udziałem podwładnych, zależnych i opłacanych tzw" niezależnych" ale koniecznie przewidywalnych "debacistów".
                          • Gość: panele_podłogowe Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.opera-mini.net 04.06.12, 19:21
                            jak do tej pory to te "debaty" nie miały wiele wspólnego z rzeczywistością, możliwe że nawet takie było z góry ich przeznaczenie
                            • Gość: kaszkiet Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 19:25
                              Wspaniałą okazją była nadzwyczajna sesja rady miasta. Niestety tych "inaczej" myślących na niej jak wynika z mediów wyraźnie zabrakło, albo nie mieli nic do zaprezentowania.
                              • Gość: winetou Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 22:15
                                Obejrzałem filmik z linku www.youtube.com/watch?v=P9kOP5EDc3Q&feature=related
                                Rzeczywiscie wojownik niezłomny z tych co to poważnie traktowac trzeba a nawet się bać należy. Myślę quźwa że jak jeszcze w barwy wojenne sie pomaluje to cała Komisja Europejska sie posra ze strachu i da nam kasiorę bez problemu. Nawet na pomost łączący nas direct z Księżycem
                                • Gość: gość Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.12, 07:11
                                  O kuźwa znowu neoplus!
                                  Sam się pomaluj.
                                  • citymen Re: Wyzwanie tylko dla prawdziwych wojowników ! 05.06.12, 08:04
                                    RUA&shit + sympozja = great hit!
                                    • citymen Re: RUA + sympozja... 05.06.12, 08:06
                                      i nie ma mocnych!
                                      • Gość: chyba RURAanie RUA Re: RUA + sympozja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 08:46
                                        Sylwek nie rozśmieszaj publiczności. Neoplus i wojownik nieustraszony to dwie różne sprzeczności. Jak by sie w barwy pomalował to jego przeciwnicy pochlastali by sie ale ze smiechu.
                                        To nie to co ten gość:

www.youtube.com/watch?v=P9kOP5EDc3Q&feature=related
                                        Na niego rzczywiscie nie ma mocnych. W nim cała nadzieja tych co zmieniac chcą świat. Posłuchaj go uważnie tylko i w zadumie z szcunem polukaj! UE na kolana!
                                        • citymen Re: RUA + sympozja... 05.06.12, 08:49
                                          MY CHCEMY YMPOZJUM !!!
                                          MY CHCEMY YMPOZJUM !!!
                                          MY CHCEMY YMPOZJUM !!!
                                          • citymen Re: RUA + sympozja... 05.06.12, 08:50
                                            MY CHCEMY SYMPOZJUM !!
                                            • citymen Re: My chcemy sympozjum ! ! ! 05.06.12, 08:54
                                              MY CHCEMY SYMPOZJUM ! ! !
                                              • Gość: do citegomana Re: My chcemy sympozjum ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 09:04
                                                Upiłeś się od rana kretynie? Chcesz to zrób i ympozjum i sympozjum i co jeszcze chcesz. Nie może to tylko dotyczyć propagacji systemów totalitarnych w tym nazizmu i komuny. Nie drzyj mordy na forum tylko organizuj, a istocie organizujecie bo piszesz w liczbie mnogiej czyli jest was więcej.
                                                • citymen Re: My chcemy sympozjum ! ! ! 05.06.12, 09:09
                                                  łot i neoplus sie wk..ł
    • Gość: Obserwator Rozwój miasta wg planów IP: *.205.c76.petrotel.pl 08.06.12, 06:17
      Materiały na PFB www.pfb.pw.plock.pl/pfb2012_tom2.pdf
      • Gość: gość Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 07:25
        A co na to neoplus, citymen, B.O., jw.jw i inni?
      • Gość: dyskutant Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.31.48.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.12, 09:29
        jesli nie masz pisemnej zgody autorów na rozpowszechnianie, to naruszasz ich prawa autorskie i musisz liczyć sie z konsekwencjami.
        vide: str 2 linkowanego opracowania

a co do meritum:
        Pan Narkowicz w swojej prezentacji stawia pytania szczegółowe, ale nie stawia pytań podstawowych i nie odpowiada na nie:
        1. czy OBECNIE miasto jest funkcjonalne i zapewnia dobre warunki życia?
        2. co i jak trzeba uzupełnić lub/oraz zmienić aby takie było?

Z takiego postwawienia pytań i rzetelnej odpowiedzi na, nie wynikną wytyczne dla rozwoju.

• Gość: dyskutant Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.31.48.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.12, 09:32
          miejsce postwawienia przecinka zupełnia zmienia sens zdania - miało być tak:
          Z takiego postwawienia pytań i rzetelnej odpowiedzi na nie, wynikną wytyczne dla rozwoju.
        • Gość: neocitymanplus Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 09:33
          ...ale przynajmniej jest to wynik przemyśleń fachowców, a nie oszołomów owładniętych misją bez kwalifikacji, doświadczeń i jakichkolwiek realiów.
          Dobrze, że takie dyskusje mają miejsce.
          • Gość: tutejszy Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.12, 10:04
            Tu wyraził swoją opinię największy trol forumowy - neoplus, krytyk wszystkiego i znawca na wszystkim.
            • Gość: Osiecki Bogusław Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 10:53
              do "tutejszego"

A ty, to tak merytorycznie?
        • Gość: Osiecki Bogusław Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 11:01
          do wszystkich

Zastanawiam się nad pisaniem.
          Aby coś napisać, to trzeba przeczytać (komentarze, legendy przy mapkach są nieczytelne!), poświęcić sporo czasu na to i na przemyślenia oraz mieć motywacje.

Kogo te przemyślenia interesują?

Decydentów?
          Po mojej pisanie na temat mola, nie zauważyłem z ich strony zainteresowania.
          Nadal intensywnie inwestują w molo.
          Za projekt zabezpieczenia mola przed krą, wyremontowałbym stary młyn!

Czy zauważyliście Państwo wypowiedź kogokolwiek z decydentów tu na Forum na tematy miejskie? Próbę dyskusji?
          Pracują przecież dla nas i za nasze pieniądze!
          Może nie wiedzą o tym Forum, o takiej możliwości?
          Chyba nie mają nas w d...e.?
          Zakładam, że mają coś do powiedzenia.

Forumowiczów? To zaszczyt, że oczekujecie mojej opinii. Dziekuję.

Nikogo, więc dla ćwiczenia własnego intelektu (sobie a muzom).

Wszystkich, więc dla sprawy, dla Miasta, dla siebie.

Tekstów nie czytałem, rzuciłem tylko na nie okiem.

Już "dyskutant" zauważył brak założeń, brak pytań podstawowych.

Nie zauważyłem analizy, jakie rodzaje transportu i w jakich proporcjach funkcjonują w Płocku i okolicach?
          Transport drogowy, kolejowy, wodny, lotniczy...

Nie zauważyłem wzmianki o transporcie wodnym.

Właśnie widzę na fotografii, we wczorajszej Rzeczpospolitej, jak Amerykanie transportują, na barce, prom Enterprise do muzeum.
          • citymen Re: To "opracowanie" nadaje się do kosza 08.06.12, 20:56
            Fragment treści otrzynamego listu od przewodniczącego Parlamentu Europejskiego:

"Przewodniczący Parlamentu Europejskiego Pan Martin Schulz otrzymał wiadomość elektroniczną z dnia 31 maja 2012 r. w sprawie rozwoju infrastruktury transportowej miasta Płock i zagwarantowania bezpieczeństwa energetycznego mieszkańców regionu płockiego. Przewodniczący powierzył obowiązek udzielenia odpowiedzi "Działowi informacji dla obywateli".

Z zainteresowaniem zapoznaliśmy się z przedstawioną koncepcją rozwoju infrastruktury transportowej Płocka i regionu . Zwracamy uwagę na Państwa postulaty i działania propagujące rozwój tego miasta i regionu płockiego....

Natomiast w sprawie Państwa działań i mobilizacji społecznej informujemy, że każdy obywatel Unii Europejskiej, może indywidualnie lub łącznie z innymi osobami złożyć petycję do Parlamentu Europejskiego w sprawie, która wchodzi w zakres działalności Unii Europejskiej oraz dotyczy bezpośrednio tej osoby lub osób. Na poniżej podanej stronie internetowej dostępne są informacje na ten temat formalności związanych ze złożeniem petycji:"

Oczywiście petycja została złożona, a jak będzie trzeba będzie ich dużo więcej....

Fragment rezolucji przyjętej w dniu 15 grudnia 2011 r. w sprawie planu utworzenia jednolitego europejskiego obszaru transportu – dążenie do osiągnięcia konkurencyjnego i zasobooszczędnego systemu transportu:

"A. mając na uwadze, że europejska polityka transportowa w wielu sytuacjach życiowych ma bezpośredni wpływ na obywateli UE, a prawdziwie jednolity europejski obszar transportu pozbawiony wszelkich barier między poszczególnymi rodzajami transportu i systemami krajowymi oraz wolny do zakłóceń konkurencji i dumpingu społecznego przyniósłby im znaczne korzyści,

B. mając na uwadze, że sektor transportu ma ogromne znaczenie dla rozwoju Unii Europejskiej, jej regionów i miast, gdyż wytwarza ok. 5% PKB i zatrudnia ok. 10 mln osób; mając na uwadze, że konieczne jest utrzymanie zdolności UE do rozwoju i innowacyjności w obszarach takich jak mobilność, transport i logistyka, które mają decydujące znaczenie dla pozycji Europy jako ośrodka przemysłowego i gospodarczego oraz dla konkurencyjności Europy w świecie; mając na uwadze, że małe i średnie przedsiębiorstwa odgrywają szczególnie istotną rolę w sektorze transportu,"

Gdzie w tym qusiopracowaniu jest odniesienie do tych dokumentów unijnych????

Panie/Panowie na Miłość Boską nie twórzcie makulatury... naprawdę szkoda lasów...
            • citymen Re: To "opracowanie" nadaje się do kosza 08.06.12, 21:05
              no ale to zdanie o tzw świadomości że mieszkańcy mogą liczyć tylko na swoje środki finansowe (miasta) rozbroiło mnie totalnie.

No problem mieszkańcy mogą potraktować te skromne 30 mld zł jako swoje i w odpowiednim czasie W ODPOWIEDNI SPODÓB upomnieć się o SWOJE!

I TAK OD SERCA RADZĘ AUTOROM TYCH "OPRACOWAŃ' naprawdę potraktujcie te swoje poniekąd arcyciekawe materiły i wywody z należytym dystansem....
              • citymen Re: Zapraszam do lektury 08.06.12, 21:23
                Życzę przyjemnej tej OBOWIĄZKOWEJ lektury. u dołu tekstu link co całego dokumentu.

____

Rezolucja Parlamentu Europejskiego z dnia 15 grudnia 2011 r. w sprawie planu utworzenia jednolitego europejskiego obszaru transportu – dążenie do osiągnięcia konkurencyjnego i zasobooszczędnego systemu transportu (2011/2096(INI))

30. domaga się, aby w odniesieniu do transportu wodnego:

opracować do 2013 r. wniosek w sprawie tzw. niebieskiego pasa w celu uproszczenia formalności, którym poddawane są statki pływające między portami UE, i rozwinąć potencjał autostrad morskich poprzez utworzenie prawdziwie jednolitego rynku transportu morskiego wewnątrz UE zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony środowiska i przyrody;

podjąć inicjatywy mające na celu dopilnowanie, aby ograniczenie emisji siarki ze statków nie doprowadziło do wstecznej zmiany struktury transportu;

wprowadzić w życie europejską politykę dotyczącą żeglugi dalekiego i średniego zasięgu w celu wykorzystania dodatkowych możliwości wodnych szlaków śródlądowych oraz osiągnięcia celów UE polegających na ograniczeniu emisji gazów cieplarnianych w sektorze transportu;

w dalszym ciągu wspierać program NAIADES zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony środowiska i przyrody, a po jego zakończeniu realizować program następczy w celu zapewnienia kontynuacji bieżącego programu NAIADES od 2014 r.;

opracować wniosek w sprawie zwiększenia o 20% w stosunku do roku 2010 liczby multimodalnych połączeń (platform) dla żeglugi śródlądowej, portów rzecznych i transportu kolejowego, a także zapewnić odpowiednie wsparcie finansowe i rozszerzyć po 2013 r. program Marco Polo, by wydajnie wykorzystywać potencjał żeglugi;

w następnych wieloletnich ramach finansowych na lata 2014-2020 przeznaczyć przynajmniej 15% środków TEN-T na projekty mające na celu poprawę zrównoważonych multimodalnych połączeń portów morskich i rzecznych oraz platform multimodalnych, ze szczególnym naciskiem na projekty w dziedzinie transportu wodnego;

ze względu na międzynarodowy charakter transportu morskiego dostosować do 2012 r. kształcenie w zakresie transportu wodnego do standardów międzynarodowych oraz w szczególności przyjąć niezwłocznie wniosek Komisji zmieniający dyrektywę 2008/106/WE w sprawie minimalnego poziomu wyszkolenia marynarzy, aby włączyć do prawodawstwa UE zmiany wprowadzone w 2010 r. w Międzynarodowej konwencji o wymaganiach w zakresie wyszkolenia marynarzy, a także przedłożyć do końca 2013 r. wniosek w sprawie wzajemnego uznawania warunków ramowych dotyczących kształcenia pracowników portowych i opracować strategię pozyskiwania nowych pracowników w zawodach związanych z morzem;

www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2011-0584&language=PL&ring=A7-2011-0425
              • Gość: Osiecki Bogusław Re: To "opracowanie" nadaje się do kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 21:34
                do "citymena"

Gratuluję.
                Otrzymać odpowiedź od samego przewodniczącego Parlamentu Europejskiego to wielki sukces!

Zacytował Pan tu tylko fragment listu.

Czy w pozostałej części, Przewodniczący Parlamentu Europejskiego, zaproponował konkretną pomoc finansową, bo w tej zacytowanej, tego nie zauważyłem?

Z należnym szacunkiem.
                • citymen Re: To "opracowanie" nadaje się do kosza 08.06.12, 21:41
                  Przewodniczący PE nie ma takich kompetencji. Ja jednak chciałem by wiedza o zagrożeniach w tym kluczowym dla gospodarki Polski regionie w instytucjach i organach UE była coraz bardziej powszechna.
                  • Gość: Osiecki Bogusław Re: To "opracowanie" nadaje się do kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 22:10
                    do "citymena"

Gdzie można znaleźć pismo wysłane przez Pana do Praewodniczącego Parlamentu Europejskiego?
            • citymen Re: taka luźna uwaga..... 08.06.12, 21:38
              Na koniec jeszcze taka mała dygresja odnośnie grafik (przynajmniej podejrzewam że intencją autorów tego opracowania było zamieszczenie grafik, a nie czegoś innego, mimo że słowo "grafika" jest w tym przypadku pojęciem użytym mocno na wyrost) to chciałbym polecić Państwu parę metod na korzystanie z programów graficznych, także i tych darmowych.

PowerPoint

GIMP

Photoshop
              • plock.ziom Re: opracowanie na miarę potrzeb rudego :) 08.06.12, 23:14
                Problem nie leży nawet w /nie/fachowości tych leśnych dziadków - nerkowca, gryszpana itp ale w tym że to ludziki łysego, lub chcący się mu nie narazić i nie wychylać (łysego czyli ludzika tuska z kolei) i wysr...li opracowanko na miarę potrzeb (bynajmniej nie płocka) tuskowych czyli zero kasy na regiony bo kasa musi iść na kampanię dla rudego (kasioska dla "biednej" grecji "biednych" włoch itp itd) w dążeniu do koryta unijniego. Ale łysego zaczynają naciskać po-wcy z frakcji nietuskowej z RM a przy okazji być może nawet sam widzi (w co jednak wątpię) że te gówna zwane opracowaniami są tak z głębokiej doopy że nawet on sam to zauważył i kopnął w żyć gryszpana. Jak coś przekręciłem to mnie popraw jędruś, pozdro dla wtajemniczonych :)
            • Gość: żorżetta Re: citymenie opublikuj scan listu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 15:15
              Prosimy niech Pan upubliczni cały list. To interesując, a najlepiej scan.
              • citymen Re: citymenie opublikuj scan listu 09.06.12, 18:49
                Przewodniczący PE odpowiedział w kilka dni choć wcale nie musiał, mając "na głowie" sprawy CAŁEJ EUROPY dodając że istnieje możliwość złożenia petycji w tej sprawie do PE. To chyba wystarczający sygnał do działania dla naszych wszystkich polityków, który podałem tu na forum, choć nie musiałem tego czynić. O prawdziwości otrzymania w/w listu może zaświadczyć też jw.jw.
      • jw.jw Re: Rozwój miasta wg planów 09.06.12, 06:17
        Będąc uczestnikiem Płockiego Forum Budowlanego 2012 miałem możliwość odnieść się do tych propozycji dla Płocka.
        W dyskusji /dwukrotnie pierwszego dnia i drugiego dnia na zakończenie Forum/, poruszyłem temat planowanej dla Płocka infrastruktury.

Stwierdziłem /ujmuję to w dużym skrócie/:
        Zaprezentowana infrastruktura nie zapewnia potrzeb Płocka i nie spełnia ambicji Płocczan.
        Płock i płocka aglomeracja potrzebują innych rozwiązań !!!

Poinformowałem również o możliwości poznania wszystkich uwarunkowań funkcjonowania Płocka i poznania odpowiednich dla Płocka rozwiązań, na tej stronie internetowej:

drogidlaplocka.ubf.pl/news.php

Powinniśmy maksymalnie wykorzystać wielkie szanse jakie ma teraz Płock tj. w okresie następującej integracji europejskiej.
        Tu więcej: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,1,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html
        • Gość: gość Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 08:02
          Popsuć można wsystko. Złe rozwiązania trudno jest potem naprawić, a jeszcze trudniej stworzyć z nich rozwiązania optymalne.
          • citymen Re: plan wg kiepskich czyli po polsku 09.06.12, 08:48
            Ewakuacja przed powodzią kilu tysięcy mieszkańców ważniejsza od ewakuacji w razie awarii wielkogo kombinatu petrochemicznego ok 100 tys mieszkańcow....

Tranzyt przez miasto, a wymogi unijne co do poziomu hałsu...

Odniesienia i wycieczki pod adresem politycznym że ktoś zawalił.. rozumiem, że takie podejście do sprawy ma być uzasadnieniem do braku przedstawiania właściwych koncepcji wedle doktryny to nie my zawiniliśmy, to oni dla tego drodzy mieszkańcy... pocałujcie nas.....

Okraszone to wszystko sosem historycznym w postaci fotek cz.-b. z epoki późnego Gierka/wczesnego Jaruzelskiego
            • citymen Re: plan wg kiepskich czyli po polsku 09.06.12, 09:04
              KPZK 2030 może być modyfikowana w każdej chwili przez rząd Panowie autorzy, o czym zapewne doskonale wiecie, ale z jakichś szczególnych bliżej nieznanych powodów wolicie odnosić się do tego co (nie)zrobili politycy zamiast pokazywać możliwości wpływania na decyzje decydentów... Ok, róbcie to, tyle że lepiej poza opracowaniami o niezbędnych rozwiązaniach dla infrastruktury transportowej dla miasta z tak dużą ilością niebezpiecznych substancji. Zdecydejcie się, albo piszecie Panowie opracowanie albo felieton polityczny....
              • Gość: drogowiec Re: czyli miał rację prezydent IP: *.013.c88.petrotel.pl 09.06.12, 09:28
                że kopnąl w d.... "fachowca" od malunków ulicznych
                • Gość: drogowy Re: czyli miał rację prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 09:56
                  Trudno za to obwiniać griszpana, ale to wstyd dla wszystkich autorów i strategów miejskich i regionalnych, żeby wychodzić z tym przed Forum inżynierskie na PW, chociaż to tylko filia w Płocku.
                  • Gość: płocczanin Re: czyli miał rację prezydent IP: *.149.c88.petrotel.pl 09.06.12, 10:39
                    Pracował nad tym specjalny wieloosobowy zespół drogowy pod kierunkiem vicka, pełnomocnik ds strategicznych dróg z jego zespołem, wydział urbanistyki i strategii urzędu miasta, mzd, .... no i wymyślili, aż ... neoplus zaniemówił z silnego wrażenia.
                    Chyba poszedł grać w tenisa?
                    • citymen Re: Skończyć z przerzucaniem odpowiedzialności ! 09.06.12, 11:37
                      Abstrahując od odpowiedniej działalności i aktytwności naszych parlamentarzystów rząd jest zobligowany do działań podnoszących bezpieczeństwo ludności i bezpieczeństwo energetyczne kraju ośrodka z zakładem o znaczeniu strategicznym i wymagającm znacznie większych nakładów finansowych i przekraczających kompetencje władz miasta. dlatego też NIE MA ŻADNEGO USPRAWIEDLIWIANIA DLA BRAKU DZIAŁAŃ RZĄDU RP W KONTEKŚCIE POPRAWY INFRASTRUKTURY TRANSPORTOWEJ WOKÓŁ STRATEGICZNEGO DLA CAŁEJ GOSPODARKI OŚRODKA WSPÓŁFUNKCJONUJĄCEGO Z PKN ORLEN BAZĄ SUROWCOWĄ ITD. !!!

Wszelkie zrzucanie odpowiedzialności rządu na barki władz lokalnych jest zwyczajnie NIEUZASADNIONE, a ograniczanie się jedynie do do wzajemnego obwiniania (bez względu jakie ugrupowanie jakiemu innemu ugrupowaniu czyni takie zarzuty) na poziomie samorządu lokalnego ŻAŁOSNE, świadczące o braku dobrej woli i chęci podejmowania jakichkolwiek działań, NIE BĘDĄC ŻADNYM USPRAWIEDLIWIENIEM!

Proponuję przestać jak najszybciej mówić o finansowaniu tych przedsięwzięć wyłącznie przez miasto, bo miasto nie jest powołanym podmiotem do tego by wyłącznie samemu dbać o interes i bezpieczeństwo energetyczne CAŁEGO KRAJU !!!
                    • Gość: neoplus Re: uzasadnienie pasywności neoplusa w temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 11:57
                      Też, ale przede wszystkim dlatego, że zabawa z durniem w pewnym momencie staje się nudna poprzez monotonię oraz smutna i refleksyjna, bo przecież nie należy y daje dowód swojego braku wychowania gdy przekroczy pewien próg. się z odmieńca bo może to jemu sprawiać po prostu przykrość.
                      • Gość: płocczanin Re: uzasadnienie pasywności neoplusa w temacie IP: *.025.c79.petrotel.pl 09.06.12, 12:08
                        brak wychowania to pikuś, za brak odpowiedzialności za bezpieczeństwo ludzi powinno karać się publiczną chłostą i rozrywaniem końmi na rynku
                      • Gość: rzecznik rządu Re: uzasadnienie pasywności neoplusa w temacie IP: *.30.90.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.12, 12:11
                        Żeby definitywnie zapewnić raz na zawsze Bezpiecznstwo Energetyczne Mieszkańców i tym samym skończyć to nawiedzone upierdliwe DZIAMANIE oraz uciszyć tego hałasliwego ratlerka Rząd RP nie będzie miał innego wyjścia, jak ZAMKNĄĆ to problematyczne i źle rozwiązane Centrum Energetyczne Polski i UE.
                        I przynajmniej będzie spokój.
                        • Gość: ober Re: ober IP: *.025.c79.petrotel.pl 09.06.12, 12:15
                          udupił byś państewko zwane Polską, a tu wystarczy że jakiś ober z reichu co by towarzycho ustawił w brukseli i będą chodzi jak zegarki w szwajcarii
                          • Gość: do ober Re: ober IP: *.30.90.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.12, 12:38
                            co jest złego w tym, gdy społeczństwo funkcjonuje jak szwajcarski zegarek a do tego jest czysto i ładnie, bo na codzień jest realizowana w praktyce prosta zasada: Ordnung must sien!!!!
                            • Gość: ober Re: ober IP: *.025.c79.petrotel.pl 09.06.12, 12:44
                              złe jest to że to społeczeństwo znad wisły działa na popych/nakręcanie/kopa w d....
                      • Gość: ufolog Re: uzasadnienie pasywności neoplusa w temacie IP: *.025.c79.petrotel.pl 09.06.12, 12:33
                        oj odmienny to jest neo, nawet w stanie odmiennych, chyba zapłodnili go ci kosmici co to w płocku niedawno wylądowal :)
                        • plock.ziom Re: ko ko ko ko 09.06.12, 12:36
                          neoplus to chłopina uczynna pewnej frakcji rządzącej

on ma siłę goryla, gibkość koguta i rozum buta
                        • Gość: gość Nie ma uzasadnienia dla pasywności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 12:43
                          citymen napisał:
                          Proponuję przestać jak najszybciej mówić o finansowaniu tych przedsięwzięć wyłącznie przez miasto, bo miasto nie jest powołanym podmiotem do tego by wyłącznie samemu dbać o interes i bezpieczeństwo energetyczne CAŁEGO KRAJU !!!

Dutki zagarniają, a Płock w d..ie mają. Jak coś się tu stanie poważnego to żałobę w kraju ogłoszą na trzy dni.

• Gość: neoplus Re: do city vel kuku krótko, treściwie i na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 12:52
                            Wal się KRETYNIE. Mam nadzieję, że wystarczy ci to za ostateczny komentarz do twoich chorych obsesji.
                            BTW Jak się nie chcesz leczyć to twoja i twoich opiekunów sprawa. Mnie nic do tego. Baw się dalej chłopaku w forumowej piaskownicy, a jak się ociepli to polecam wyjazd nad morze. Będziesz tam mógł do woli stawiać zamki z piasku.
                            • Gość: gość Re: do city vel kuku krótko, treściwie i na temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.12, 13:09
                              Citymen to masz kłopot. Nie rozumie nic a nic, ale przecież to wszyscy wiedzą ;-P
                            • plock.ziom Re: neoplus vel paranoja 09.06.12, 14:42
                              powiedz tym swoim ratuszowym kolegom żeby swoich koleżków gamoni nie przyjmowali tam więcej
                              • Gość: wienio Re: neoplus vel paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 15:04
                                citymen napisał:

pracować do 2013 r. wniosek w sprawie tzw. niebieskiego pasa w celu uproszczenia formalności, którym poddawane są statki pływające między portami UE, i rozwinąć potencjał autostrad morskich poprzez utworzenie prawdziwie jednolitego rynku transportu morskiego wewnątrz UE zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi ochrony środowiska i przyrody;

podjąć inicjatywy mające na celu dopilnowanie, aby ograniczenie emisji siarki ze statków nie doprowadziło do wstecznej zmiany struktury transportu;

Bardzo słusznie. To niezwykle ważne dla rozwoju Płocka i CAN. Wszak w okolicach Mysliborzyc w ramach tego projektu citymen planuje utworzyć port morski.
                                Dobrze, że Unia to dostrzegła. Jest sens pisac do Przewodniczacego UE. Otwiera im to oczy na niezwykłe znaczenie Płocka dla światowej, zintegrowanej gospodarki.
                                • plock.ziom Re: neoplus vel paranoja 09.06.12, 15:09
                                  koleżko a ty kiedy zintegrujesz się z lekarzem?
      • jw.jw Re: Rozwój miasta wg planów 09.06.12, 19:15
        Citymen przekazał mi otrzymaną odpowiedź. Potwierdzam wszystko co pisze.
        Sprawa bezpieczeństwa dla mieszkańców Płocka i bezpieczeństwa dla płockiej produkcji, musi być rozwiązana, a będzie rozwiązana wtedy, gdy będzie szeroko znana.
        Zaczyna być znana !!!

Nie bądźmy frajerami, którzy zgodzą się na wycinkowe i rachityczne rozwiązania jakie zprezentowano na PFB 2012.
        Płock wymaga innych rozwiązań - kompleksowych, spójnych i perspektywicznych.
        Mamy dobre propozycje:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2637722,2,22,Koncepcja-docelowego-uksztaltowania-Plocka-i-zewnetrznych-polaczen.html

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088451,2,5,PLOCK--Koncepcja-uksztaltowania-miasta-i-zintegrowania-jego.html

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088454,2,4,PLOCK--Koncepcja-zbudowania-obwodnicy-Starego-Miasta-i.html

TO SĄ ROZWIĄZANIA ODPOWIEDNIE DLA PŁOCKA !!!
        • Gość: menel Re: Rozwój miasta wg planów IP: *.147.206.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 12:49
          Czy są jakieś przeszkody merytoryczne lub formalne, aby opublikować na forum tę ODPOWIEDŹ OTRZYMANĄ z Komisji Europejskiej ???
          Ludzie potrafią czytać ze zrozuminiem - przynajmniej pare osób na pewno to potrafi - i poradzą sobie z własciwym jej zrozumieniem, również wówczas gdy udzielona została w języku obcym lub dyplomatycznym.
    • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 09.06.12, 19:20
      Należy bardzo poważnie pntraktować poniżej podaną rezorucję, którą w linku otrzymałem w e-mailu od Przewodniczącego PE Martina Schultza.

Rezorucja

• jw.jw Re: To jest bardzo ważny dokument! 09.06.12, 19:51
        I dlatego będziemy postulować o odpowiednie rozwiązania dla Płocka.
        Płock ma wielką szansę:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,1,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html
        • jw.jw To też jest bardzo ważny dokument! 09.06.12, 20:15
          To też jest ważny dokument:

piotrzgorzelski.pl/images/stories/i26.pdf
          Tylko, żeby neoplus nie był przeciwny.
          • Gość: budujmy Płock Re: To też jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:04
            Zaiste wielkie jest poczucie misji citymena i jw.jw. Szacun im za to. Normalny człowiek w sobotę pomiędzy godz. 19 a 20 :
            -spędza czas z rodziną w kinie, teatrze, na koncercie, na spacerze, lodach, rodzinnej kolacji itp
            -w gronie przyjaciół lub choćby znajomych spożywa kolację lub jest gdzieś z nimi na kawie mile gawędząc i bawiąc się znakomicie
            -pije wódkę, piwo, wino itp w gronie kolezanek lub kolegów bawiąc się świetnie
            - rżnie jakąś fajną dupeńkę lub dosiada, jeżeli jest laską jakiegoś zajebistego koesia
            -ogląda mecz na EURO 2012
            -wyrywa laski/kolesi w klubie/na disco lub innym evencie
            -odpoczywa przy lekturze jakiejś książki
            -ogląda telewizję
            -słucha jakiejś muzy
            -idzie na imprę
            -spędza czas na siłowni
            -gra z przyjaciółmi w bridża, piłkarzyki, pokera itp
            -jest na spacerze z żoną, konkubiną, dziećmi, teściowa z psem
            -pracuje na działce pracowniczej, przyzagrodowej
            -grilluje z przyjaciółmi lub/i z rodziną rodziną
            -jest na plotkach u sąsiadki
            -wciąga zioło
            -odpoczywa
            -bezrozumnie bawi się pilotem przed tv
            -wali w samotności browca. jabola, cognac, wódkę, szampitra
            -itp
            Słowem relaksuje się i odpoczywa.
            Nasi dzielni zbawcy wszechświata i okolic okolic walą w kompa przekonując siebie na wzajem i tylko i wyłącznie siebie do słusznej idei bulwaru nadmorskiego u podnóża płockiej skarpy wiślanej oraz portu rzeczno-morskiego zintegrowanego z lotniskiem typu HUB, nie mówiąc już o via baltice i hekatombie ze strony Zakładu Produkcyjnego PKN Orlen i Bazy Surowcowej PERN, o cysternach z bombami jądrowymi nie wspominając bo to oczywiste.
            Zaiste wielka jest jest pasja i odpowiedzialność tych dwóch gentlemanów za świat i nas osobiście.
            Podziw i szacun. Zwykli, prości ludzie robią to w normalne dni.
            BTW Zapomiałem jeszcze dodać, że normalny człowiek gra jeszcze w tenisa lub golfa -:)
            • Gość: gracz w polo Re: To też jest bardzo ważny dokument! IP: *.147.206.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 13:23
              zapomniałes jeszcze o wędkowaniu, jezdzie na rowerze i grze w polo

pozdrowienia
              cyklista/gracz w polo podwodne na żużlu na rowerach z wędkowaniem
      • Gość: menel Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.147.206.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 13:14
        Rozumiem, że opublikowana rezlucja z 2011 roku to był załącznik do listu przesłanego elektronicznie w odpowiedzi na list S.Fieta występującego aktywnie w imieniu i w interesie miejscowego społeczeństwa - ja się z tą rezolucją zgadzam i nawet ją popieram - ale jaka jest treść samego listu podpisanego przez przewodniczącego PE Schultza?????

BTW: przeciez zwykla grzeczność i szacunek dla adresata wymaga, aby był jakiś list przewodni ze wstępem, rozwinięciem, podsumowaniem i zakończeniem oraz grzecznościowymi formułami końcowymi a nie sam załącznik.
        Przecież M.Schultz nie przysłał samego podpisu - sekretariat PE nigdy nie pozwoliłby sobie na taką gafę i obciach.
        Czy ten list był poufny lub jakośc inaczej jeszcze klasyfikowany?
        Jak brzmi ten list????
        • Gość: jewropejczyk Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 13:32
          Zacznijmy od tego, że nie był to list od Pana Schultza tylko od urzędnika jakich jest kilkudziesięciu, którzy na bieżąco(z wyłączeniem oczywiście sobotniego wieczoru, bo to normalni ludzie) czytają tysiące bzdetów przychodzących z całego świata i rutynowo odpowiadają na nie po czym nadchodzącą korespondencję utylizują w sposób zgodny z normami recyklingu.
          Niestety nie mają możliwości wydawania dyrektyw unijnych kierujących autorów listów przychodzących na badania psychiatryczne bo nie ma jeszcze takiego przepisu.
          • Gość: neoplus Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:00
            Thanks menel za twoją aktywność. Po twoim wpisie i innego neoplusa konstatuję, że odliczyliśmy się już wszyscy zainteresowani teoriami citego i inż. Jana.
            Super, że temat dzięki naszej trójce nie umiera.
        • Gość: Osiecki Bogusław Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:08
          do "menela"

"Citymen" napisał "rezorucja", po kliknięciu ukazuje się "rezolucja". To chyba nie ma znaczenia.
          Przeczytałem, z wypiekami na twarzy, szukając konkretów, a w szczególności siebie, Płocka i Polski.

"Menelu", podziwiam cię, że przebrnąłeś przez ten tekst. Skoro zgadzasz się z tą rezolucją i ją popierasz to wyjaśnij mi na czym polega w pkt.M ppkt.16 zrównoważona koncepcja mobilności miejskiej?

Czy jak jadę na rowerze po Płocku, znaczy się po mieście, utrzymuję równowagę, mam koncepcję celu, to jestem koncepcyjnie mobilnie miejsko zrównoważony?
          Martwię się, czy aby pasuję do europejskich standardów. Rower taki stary.

• plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 14:21
            To znaczy że w ramach sobotniego wyluzowania możesz zajarać zioło z menelem i neoplusem, a potem uprawiać z nimi seks zrównoważony (w systemie każdy z każdym taką samą ilość razy) nawet na rowerze ale tylko na radziwiu wśród niezrównowaźonej części mieszkańców w bezpiecznej odległości od gostynińsko-włocławskiego parku krajobrazowego.
            • Gość: do city'ego Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:29
              Sylwek gruby zboku ty ciągle jak nie lewatywa z buraka pastewnego to "seks zrównoważony" z osobnikami tej samej płci. Weź sobie chociaż raz na próbę jakąś babę. Niby to samo ale czyni różnicę. Przekonasz się, a może wtedy nawet obszar intermodalny przestanie byc dla ciebie pasjonujący.
              • plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 14:42
                Myślisz że jak ty miałeś jedną RENIĘ to inne janki sylwki krzyśki i boguś nie mieli baby ??
                • plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 14:45
                  nawet całe nabrzeże rechocze że z wasylem w morce padalstwo szerzycie
                  • plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 14:47
                    przypomnij sobie komu tam jeszcze doopsko obrabiałeś fałszywcu zafajdany
                    • plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 14:55
                      każdy wie że ciągoty do chłopców miałeś, aż stękałeś w krzakach jak cie ładowali cioto w kake, dobrze pamiętasz kiedy przypomnie sobie kapusiu
                      • Gość: somsiad Re: sylwek wstydź się chłopaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:01
                        Sylwek co by mama powiedziała jakby poznała słownictwo synka? Porządni ludzie a takiego prosiaka się doczekali. Tygodniówke ci obetną.
                        • plock.ziom Re: sylwek wstydź się chłopaku 10.06.12, 15:07
                          komu doopsko obrabiasz że cie okrad cipo?
                          • plock.ziom Re: sylwek wstydź się chłopaku 10.06.12, 15:09
                            masz "pozdrówka" od chłopaków ze słodkich
                • Gość: do city'ego Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 14:55
                  Zakład, że ty akurat poza RENIĄ akurat innej nie miałeś. Nic w tym złego. 99% chłopców to przechiodzi jak odrę lub ospę wietrzną, ale w twoim wieku juz naprawde czas na zmianę.
                  BTW Co to jest padalstwo?
                  • plock.ziom Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 15:04
                    nie udawaj głąba z tymi nickami z forum, lepiej powiedz z jakim qtasem teraz rżeniesz sie po kątach
                    • Gość: do city'go Re: voyeuryzm jest wyleczalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 15:21
                      Oj Sylwek, Sylwek głodnemu chleb jak widać na myśli, ale nie dla psa kiełbasa. Weź lepiej jakąś mapkę opracuj albo list wyrychtuj np do Sekretarza Generalnego ONZ. Też odpowiedź dostaniesz.
                      BTW Nie wyrosłeś jeszcze z podglądania ludzi po krzakach? Voyeuryzm jest wyleczalny. Poproś mamę niech ciebie do psychoterapeuty zaprowadzi.
                      • citymen Re: żeby neoplus nie mógł z drugim neo w windzie.. 10.06.12, 16:47
                        Neoplus Ty chyba naprawdę jesteś na "głodzie" albo nic nie ten tego.... skoro w swoim wieku jeszcze z takim mitycznym entuzjazmem charakterystycznym dla 16-latka wzdychasz o satysfakcji... :d

Sądząc po co niektórych wpisach to zachodzę w głowę do której płci może być odczuwalny ten ów "głód", choć domyślam się że może to być nawet bez znaczenia...

Lepiej wyspowiadaj się duraku kostropaty... a nie Ci głupoty chodzą po głowie

Żeby neoplus z drugim neoplusem nie mógł normalnie w windzie... ech :D
                        • citymen Re: żeby neoplus nie mógł z drugim neo w windzie. 10.06.12, 16:48
                          No i jeszcze te paranoje.... ech
          • Gość: menel Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.31.124.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 17:46
            > Czy jak jadę na rowerze po Płocku, znaczy się po mieście, utrzymuję równowagę,
            > mam koncepcję celu, to jestem koncepcyjnie mobilnie miejsko zrównoważony?
            > Martwię się, czy aby pasuję do europejskich standardów. Rower taki stary.

z grubsza biorąc równiez o to chodzi, ale generalnie i w skrócie chodzi o
            - o mniejszy tzw" ślad weglowy" (emisja CO2) przy poruszaniu się po mieście oraz poza
            - korzystanie głównie z komunikacji zbiorowej i rowerów, zwłaszcza przy dojazdach do pracy, szkół,itp
            - ograniczenie do absolutnego minimum jazd po mieście samochodami osobowymi, zwłaszcza w pojedynkę

Jest to obecnie trend w rozwiniętych karajach Europy oraz USA, Australii, Japonii.
            Dochodzi do tego, że likwiduje się parkingi przy zakladach, wprowadza wysokie opłaty za wjazd do określonych stref, ustala się wysokie i stymulujące opłaty za parkowanie, dotuje i obniża sie opłaty za przejazdy KM, itd,

-
            • Gość: Osiecki Bogusław Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:47
              do "menela"

Dziękuję za odpowiedź.
              Widać, że Rezolucja wymaga nieco komentarza.

Rezolucja jest super.
              Jest w niej WSZYSTKO i nic.
              • jw.jw Re: To jest bardzo ważny dokument! 10.06.12, 22:04
                To wszystko są krople wody,
                które drążą skały i powoli zbierają się w strumień,
                a potem w rzekę:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3126832,2,1,Artykul-Wielka-szansa-Plocka--pismo-Nasz-Plock.html

Ciag dalszy w redakcji "Nasz Płock".
                Nowy numer ma się ukazać za kilka dni.
                • Gość: tutejszy Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 17:38
                  Ciekawi mnie co pan inżynier wymyślił. Pierwszy artykuł ciekawy i widać, że chce niektórym poukładać w głowie.
                  • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 08:56
                    Najpierw musi ułożyć w głowie sobie. Każdy specjalista z dziedziny planowania strategicznego pęka ze śmichu jak widzi jego popisy
                    • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 09:16
                      > każdy specjalista z dziedziny planowania...

Faktycznie zaraz pęknę ze śmiechu ze specjalistów którzy w 21 wieku chcą oprzeć wielki przemysł chemiczny o kolej z 1938 roku. Mentalnie nawet pegeerowcom do pięt nie dorastają. :DDD
                      • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 09:20
                        Podaj naziska tych "specjalistów" łącznie ze swoim, jeśli oczywiście nie wstydzą się swoich pomysłów. :))
                        • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 09:26
                          Ciebie chcę wyraźnie uspokoić. Z ciebie się nawet nie śmieją w smutku, że kogoś mogło takie nieszczęście dotknąć na umyśle. Niektórzy z nich wręcz ci współczują. Ja też. Los nawiedzonego odmieńca bywa okrutny. Dobrze, że mamy erę internetu. Masz przynajmniej co robić ze sobą i swoim czasem.
                          • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 09:32
                            ...i bierz się za kredki. jw.jw. wymyślił już nowe rozwiązanie "Via Europe" a ty nadal zapóźniony jak traktorzysta z Myśliborzyc po lewatywie z buraka pastewnego. Musisz uwzględnić to w swojej kampanii bo w UE w Biurze Petycji pomyślą z zainteresowaniem śledząc także korespondencję jw.jw, że mieszkają u nas same oszołomy co to nawet we dwóch dogadać się nie potrafią i zarzucą projekt.
                            Musicie być kompatybilni, chyba że jesteście w sporze co do słuszności koncepcji.
                            • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 09:39
                              Dobra, dobra nie zmieniaj tematu, i tak wszyscy więdzą że Dr Jakyll i Ms Hyde w jednym umyśle nikt nie dorówna. :D
                              • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 09:47
                                Wszyscy prawisz? A kogo ty jeszcze poza sobą znasz? Z kim się kontaktujesz celem wymiany poglądów poza nami 4-5 forumowiczami, którzy jak sam dostrzegasz czytając ciebie mają jeden wielki brecht czemu daja wyraz na forum. Jak odfiltrowujesz swoje wpisy pod różnymi nickami i wpisy jw.jw pod własnym to sam sam wiesz jakie jaja z ciebie są na tym forum.
                                • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 09:59
                                  Ja sądzę że brecht z naszych propozycji może mieć co najwyżej dwóch: Dr Jekyll & Ms Hyde oczywiście. Reszta ma brecht z "nich". :D
                                  • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 10:08
                                    A sądząc po "waszej" niezłomnej niemal całodobowej aktywności internetowej, macie góra po jednym, starym, dobrym i NIEROZŁĄCZYM (również fizycznie) znajomym, tzn Dr Jekyll ma Ms Hyde i vice versa. Czasem tylko dla niepoznaki "obaj" panowie korzystają z różnych komputerów. :)
                                    • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 10:15
                                      Czy zatem jest sens żeby tylko dla nas dwóch pisać? Sprawdź ile masz wejść na swoją stronę i ile komentarzy. Wyciągnij z tego wnioski. Rozumiem, że ciebie to nie załamie bo jestes wojownik niezłomny szoszon tylko czy nie jest tobie wyraźnie przykro?
                                      A jaja czasem w chwilach wolnych dobrze jest z kogos takiego nawiedzonego porobić. To taka gorsza strona człowieczeństwa, ale cóż zrobić. Sam sie o to dopraszasz
                                      • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 10:23
                                        W chwilach wolnych to odchodzicie od kompuera. :D
                                        • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 10:30
                                          Tak biedaku się pocieszasz? No niestety nawet jakbyś miał rację to wybacz, ale all round o,clock robienie sobie z kogos jaj przestaje być zabawne.
                                          • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 10:37
                                            to tzw. "suche fakty" rejestrowane przez serwery GW
                                          • Gość: citywoman Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 10:53
                                            Oczywiście to są suche fakty.Nikt nie jest w stanie ukryć, że posty przez ciebie wywoływane podtrzymywane są wyłącznie twoimi wpisami i jajami. które sobie robi z ciebie i twoich durności garstka internautów. Z tym, że" robić z siebie z durnia" i "robić sobie z kogoś jaja" czyni różnicę.
                                            Drugie jest w jakimś stopniu z pokładów szarych człowieczeństwa zabawne. To pierwsze żałosne. I nie zmienisz tego choćbyś zastosował do pewnego czasu maniakalnie lansowaną przez ciebie na forum "lewatywę z buraka pastewnego" w wyniku czego dostałbyś tez sugestywnie i maniakalnie opisywanej przez ciebie "sraczki".
                                            Zajmij się robotą. Jan wyrychtował nową transeuropejską autostradę, a ty karmisz UE-Biuro Petycji czymś co już nieaktualne.
                                            • citymen Re: To jest bardzo ważny dokument! 13.06.12, 11:00
                                              Dr Jekyll i Ms Hyde mieć dużo czasa :D
      • Gość: drogowy Re: To jest bardzo ważny dokument! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 07:40
        Trzymać się wytyczonej drogi -
        www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2011-0584&language=PL&ring=A7-2011-0425
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka