ghost191070 13.08.12, 16:38 Normalni faceci siedzą sobie na kocu..Tylko ta straż miejska tam jak zwykle nie potrzebna...Znowu możemy niec do nich żal, że przerwali chłopakom odpoczynek..Cóż za namolni z tej straży.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewuada Piknik w stylu hardcore 13.08.12, 17:49 Można w naszym mieście wybrać sobie na piknik kawałek fajnej, czystej i pachnącej zieleni.Panowie z gazety wybrali najgorsze z możliwych miejsc. A to, że ludzie przechodzili i się gapili to u nas zaściankowa norma. co do psów, to już osobny temat. sporadycznie zdarza się, że ktoś sprząta po swoich pupilach. Prawie każdy trawnik przypomina pole minowe. Każdy właściciel psa który nie sprząta po swoim psie to BRudas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Piknik w stylu hardcore IP: *.212.c73.petrotel.pl 13.08.12, 18:00 Niech autorzy artykułu się cieszą, że straż miejska nie zarekwirowała im piknikowego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Piknik w stylu psa mazowieckiego... 13.08.12, 19:07 Skwerek o szerokości ok 5 metrów pośrodku niego tabliczka z napisem "Miejsce piknikowe" i obok rysunek przekreślonego psa robiącego kupę. I słusznie przecież to jest najlepsze miejsce na piknik w Płocku. Brakuje jeszcze tylko obok tej tabliczki drugiej z napisem: "Uprasza się o zachowanie ciszy, tu robi kupę pies andaluzyjski, ups... mazowiecki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uha Re: Piknik w stylu psa mazowieckiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 20:44 tadek ! do nogi ! Odpowiedz Link Zgłoś
adelina8 Piknik w stylu hardcore 14.08.12, 08:00 A gdzie wyprowadzać psy, i za co płacą podatki ich właściciele do kasy miejskiej? Chyba za to żeby odpowiednie instytucje sprzątały psie odchody . Mają do tego celu odpowiednie "odkurzacze". A co z odchodami np. ptasimi lub kocimi? Sprzątanie po psie to może być dobrą wolą jego właściciela, ale nie obowiązkiem. No chyba że za psa nie płaci.Straszenie mandatami nic nie da bo każdy właściciel psa i tak w sądzie wygra. Acha ja nie mam psa i nie będę miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Piknik w stylu hardcore IP: *.opera-mini.net 14.08.12, 08:09 z tych podatków nawet na torby papierowe na psie gówna nie starczy, a nikt też nie będzie chodził za tymi zasrańcami z odkurzaczem na bieżąco, reszta obywateli płaci za wieczyste użytkowanie terenu i nie życzy sobie psich gó...en jako fanaberii innych ! masz psa to niech ci w domu sra albo po nim sprzątaj, koniec kropka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karzeł reakcji Re: Piknik w stylu hardcore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 15:51 Regulamin porządkowy miasta nakłada obowiązek sprzątania więc nie obronisz się w Sądzie. Inna sprawa jeśli piesek narobi na prywatny teren - jako właściciel terenu mam prawo domagać się do posprzątania. Jeśli tego nie zrobisz mam prawo wezwać odpowiednie służby, które Cię wylegitymują i inne służby, które posprzątają (na koszt właściciela pieska). Tak wygląda teoria. Jak wygląda (i niestety pachnie) praktyka każdy może się przekonać sam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Piknik w stylu hardcore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.12, 22:19 Fajne! Uśmiałam się tak,jak czytam wpisy na blogu Make life harder. Podoba mi się, lato jest super,dziennikarze mają czas na empirię. Chłopaki, pomyślcie nad stałą rubryką, myślę że i Wy i czytelnicy będą się dobrze bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piknik Re: Piknik w stylu hardcore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 09:05 czy redaktor w nie obawiał się że zostanie wzięty za "zdegradowanego" mieszkańca przez strażników?! jak powstanie komisja kwalifikująca kto jest "zdegradowany" a kto nie biwakowanie w otoczeniu psich kup będzie musiało być rozważone jako jedno z kryteriów. Póki co można sobie biwakować bezkarnie niemal . Sama akcja umieszczania tabliczek miejsce piknikowe też jest warta jakiegoś komentarza . W piktogramie umieszczono przekreślonego srającego psa ustanawiając lokalne kryterium piknik =zakaz srania . Jest to jakieś absolutne minimum cywilizacyjne ale dobre i to . O innych czynnościach defekacyjnych się nie wspomina bo i po co , nie wiadomo też czy w miejscach "piknikowych " można tłuc butelki . tak czy inaczej czekamy na reportaże z innych "miejsc piknikowych " . Może się okazać że są one wizytówką naszego miasta - pokaż mi swoje miejsca piknikowe a powiem ci kim jesteś ! tak czy inaczej kretyna który polecił ustawić tę tabliczkę na zasyfionym trawniku przy spacerowej należało by namierzyć - może udzieli wywiadu !? Odpowiedz Link Zgłoś