wojek1959 10.10.12, 13:00 a może pora zarząd wymienic na płocki a nie warszawski ?? zamiat dbac o regjon to go chcą zniszczyć może chodzi o łapowki?? każdy by chciał tam sie przyklejć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: `widz Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: 95.178.0.* 10.10.12, 16:08 popieram wypowiedź wojek.1959 czas najwyzszy aby Zarząd PKN był obsadzony naukowcami-mieszkańcami Płocka nie brak Ich w naszym grodzie tylko nie maja poparcia. PKN jest w Płocku a nie w W-wie i to mieszkańcy są podtruwani przez PKN i to ONI budowali ten moloch i pracowali w nim utrzymując ruch ciągły-przynosząc dochód Zakładowi , a nie ludzie z Warszawy . Co na to Włodarze naszego zacnego Grodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 16:22 ...lub ludźmi znającymi się na biznesie ale zwiazanymi z Płockiem i okolicami. Wielu zna specyfikę także funkcjonowania PKN Orlen. Na przykład znany biznesmen spod Płocka Paweł. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do za Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.079.c72.petrotel.pl 10.10.12, 17:03 za zapytaj tych co są naszymi przedstawicielami w sejmie co oni na to.Gdzie jest ich działanie w tej sprawie?.Panie Marku dziękujemy za ten list.Wyborcy to zapamiętają.Zapamiętają też tym parlamentarzystom co podnosili łapki do góry głosując za pracą do 67 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remin Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.113.c94.petrotel.pl 10.10.12, 20:32 "oraz ich rodziny, czują nasilający strach przed utratą pracy." Kiedy wyrastały hipermarkety w Płocku a dziesiątki małych sklepików rodzinnych padały jak muchy wobec takiej konkurencji - jakoś nikt nie lał pokazowych krokodylich łez, prawda? "nasilający strach przed utratą pracy" tych ludzi nie interesował absolutnie nikogo. Gospodarka wolnorynkowa panuje gdyby to do niektórych nie dotarło. Skoro takie wyposażone te spółeczki - to pewnie powygrywają mnóstwo przetargów bez PKN, bo jakżeby inaczej? Przyklejenie się do PKN nie musi trwać wiecznie. Konfiturki odpadły i bardzo zabolało jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.c155.petrotel.pl 11.10.12, 15:00 "Gospodarka wolnorynkowa panuje..." A PO jest partią liberalną. Co łączy oba te twierdzenia? Są oksymoronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrypsss Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.162.c77.petrotel.pl 10.10.12, 22:45 A najlepiej dać w zarząd PSL-owi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.155.c87.petrotel.pl 10.10.12, 18:08 już mieliśmy prezesa z Płocka, który pracowników od "waciaków" wyzywał i natworzył tych 50 podspółek "petro" nie wiadomo po co. po prostu potrzebny jest rozsądny zarząd, który przestanie przywozić w teczce dyrektorów z wawy, z pensjami najwyższymi w kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyh Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 18:37 wystarczy odciąć skarb państwa od spółki i będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.171.c81.petrotel.pl 10.10.12, 19:06 a co na to posłanka Gapińska, coś cichutko, pewnie koryto dla męża w szpitalu miejskim wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co na to posłanka Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.079.c72.petrotel.pl 10.10.12, 22:10 głosowała za pracą do 67 roku życia.Niestety.Jeśli nie wierzycie to sprawdzcie.A co posłanka powie tym co stracą pracę i pójdą na bezrobocie?.Ciekawe.Bardzo ciekawe.Co jak co ale z tym korytkiem dla męża to pewnie pomówienie.Tak myślę.To nie jest możliwe.Może się mylę?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.dynamic.mm.pl 10.10.12, 19:19 Dziwię się..., przecież ten zarząd już sporo zrobił dla naszego miasta i regionu: 1. wypiął się na sekcję piłki nożnej, 2. nie wspiera sekcji piłki ręcznej na miarę swoich możliwości, 3. wyrzuca z pracy płocczan w ramach rzekomej restrukturyzacji, a w ich miejsce zatrudnia żony i rodziny całej masy dyrektorów (gdzie kamieniem rzucisz tam na 100% trafisz jakiegoś dyrektora), 4. przenoszenie do Warszawy kolejnych biur i działów, 5. niszczy płocki biznes, 6. chce pozbyć się z zarządu jedynego płocczanina, 7. a teraz chce zlikwidować ok. 1500 miejsc pracy. Ciekawe co geniusze z warszawki jeszcze wymyślą..., a może I rozbiór Płocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plockaprawica.net Re: List otwarty przeciwko likwidacji 1,5 tys. mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 09:22 Nie chcesz znaleźć się w sytuacji pracowników firm z "czarnej listy" Orlenu? Podpisz petycję: Petycja Pamiętaj następnym możesz być TY. Odpowiedz Link Zgłoś
zi-ro Orlen projekt 11.10.12, 11:07 Teraz już niszczą / zniszczyli orlen projekt ...zajmijcie się tą sprawą Spółka pracownica o dużych osiągnięciach wcześniej chciał ją przejąc pan S Odpowiedz Link Zgłoś
5fulik List otwarty do pana S 11.10.12, 21:17 chyba wszystko wróci do nomy wraca stare i pan S do pracy w Czechach czy to prawa drogi orlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takie jest zycie Re: List otwarty do pana S IP: *.30.82.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.12, 22:58 PKN Orlen jest notowaną na giełdzie publiczną spółką akcyjną, jej struktura włascicielska jest taka, że ponad 70% akcji należy do włascicieli prywatnych, w większosci zagranicznych. Włascieciel powołuje zarząd spółki wg swoich kryteriów i taki, który będzie przede wszyustkim dbał o interesy spółki (tak stoi w prawie dot spółek ), spółka w swojej polityce kieruje się swoim interesem i dlatego może zleceać wykonanie usług takim firmom, jakim uzna za stosowne ze swojego punktu widzenia i intereu. I wolno jej tak zrobić. Pan senator powinien się douczyć i nie wymagać od prywatnej spółki postępowania, którego ona sama nie uważa za najlepsze ze swojego punktu widzenia. Nawet wtedy, gdy obiektywnie rzecz biorąc myli się - ale to jej dobre prawo mylić się i ponosić tego konsekwencję i płocić za to. Albo zarabiać jesli uwaza, że zarabia lub zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drw o tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i PSL? IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 16:30 zwolnienie tak wielu ludzi z produkcji zwiększa ogromnie zagrozenie wysadzenia petrochemi razem z Płockiem w kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'przetargi' Re: tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i IP: *.class97.petrotel.pl 13.10.12, 21:12 To co to za spółki , że jeśli nie załapią się w przetargu do robót w PKN to jak mówi Martynowski padną? To jakie te przetargi były dotychczas ? Ustawiane ? Paluchem wskazywano kto ma wygrać przetarg? No taki wniosek się nasuwa, a nawet dużo drastyczniejszy. Władze spółek takie bezradne bo latami przyssane do PKN. Nie wygranie przetargu = likwidacja spółek? Co za brednie. Politycy to niech ruszą głowami jak likwidować bezrobocie, jak ułatwiać działalność małym firmom, żeby dawały pracę innym . Spółki SA i spółki zoo niech się same martwią o front robót i dochody. No ale we władzach spółkach są ludzie z nadania politycznego, więc i wrzask polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrr Re: tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.12, 21:31 A może senator ma swój prywatny interes? Pisiorków też to dotyczy ,a władzę chcą wszelkimi siłami przejąć wszędzie , w kraju !!!! Dopiero sądy będą miały pracę i prawnicy z bożej łaski pisowscy, bo u nich to najważniejszy jest paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.12, 09:30 ale mamy posłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senator Re: tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 09:47 Sam sprawdź, a nie złośliwie sugerujesz niezgodnie z prawdą Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qsqsqs Re: tylko senator z PiS zauważył problem, a PO i IP: *.064.c65.petrotel.pl 24.10.12, 20:39 A może na mózg ci padło? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Polityka /za/ rządu /R/Pkn 25.10.12, 18:56 Jeśli /za/rządowi zależy na bałaganie w Płocku to można mu w tym pomóc z "przerzutami" na cały kraj przy współpracy WSZYSTKICH ugrupowań ! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Czas na manifestacje ! 28.10.12, 08:06 Trzeba przymierzać się do politycznych manifestacji. Już nie ma miejsca na pikniki jak pod OA (takie było zamierzenie tamtego protestu, kto uważnie czytał forum ten wiedział dlaczego, również nie miał on charakteru politycznego, choć niektórzy chcieli go tak odczytywać). Trzeba zorganizować się na poziomie polityczno-społecznym i zademonstrować sprzeciw wobec próbom polityki marginalizacji płockiegn ośrodka przemysłowego - kluczowego dla polskiej gospodarki. Partie które jako pierwsze zaistnieją w mediach krajowych, nie czekając na czas kampanii wyborczej, mogą uzyskać znaczne poparcie społeczne w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Czas na manifestacje ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.12, 11:08 manify nic nie dadzą, ale próbujcie Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Czas na manifestacje ! 08.11.12, 14:07 Gość portalu: rada napisał(a): > manify nic nie dadzą, ale próbujcie jestem podobnego zdania, mogą być jednak (w odpowiednim momencie) swego rodzjau zapalnikiem do mniejszych lub większych przedsięwzięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piromana Re: Czas na manifestacje ! IP: *.31.54.125.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.11.12, 14:19 citymen napisał: > mogą być jednak (w odpowiednim momencie) swego rodzjau > zapalnikiem do mniejszych lub większych przedsięwzięć... ty jednak jestes chory piroman-podpalacz terrorysta najwyższy czas na leczenie oraz izolację w zakładzie zamkniętym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Czas na manifestacje ! IP: *.114.c87.petrotel.pl 08.11.12, 14:57 pawełek nie nadstawiaj żabiej łapki tam gdzie konie podkuwają Odpowiedz Link Zgłoś