Dodaj do ulubionych

"Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu...

06.07.04, 21:01
www.plock.um.pl/main.php?cid=skroty&&komunikaty=postepowania
<< Na podstawie art. [...] Urząd Miasta Płocka, Wydział Urbanistyki, Architektury i Geodezji i Katastru informuje, iż w dn. 30 czerwca 2004r. wszczęto postępowanie w sprawie wydania decyzji o pozwoleniu na budowę inwestycji p.n.?Centrum Handlowo-Usługowo-Rozrywkowe Podolszyce Południe w Płocku -III etap dla: budynku kinowo-rozrywkowego z usługami, budynku usługowo-handlowego z garażem podziemnym cz.B wraz z instalacjami wewnętrznymi, parkingiem ? etap IV, infrastrukturą techniczną zewnętrzną, wjazdem z ulicy Jana Pawła II i ciepłociągiem? - zlokalizowanej przy ulicach: Wyszogrodzka- Jana Pawła II-Czwartaków w Płocku [...] >>

Wygląda na to że jakby wszystko już zaprojektowane - gotowe do "wdrożenia". Tylko jak ostatecznie będzie wyglądać i jakie kino (mam nadzieję że znanej sieci) tam będzie - nie wie nikt. Na razie się nie cieszmy - póki nie zobaczymy artykułów na łamach lokalnej prasy.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: "Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu. 07.07.04, 07:57
      mision napisał:

> Wygląda na to że jakby wszystko już zaprojektowane - gotowe do "wdrożenia".
      > Tylko jak ostatecznie będzie wyglądać i jakie kino (mam nadzieję że znanej
      > sieci) tam będzie - nie wie nikt. Na razie się nie cieszmy - póki nie
      > zobaczymy artykułów na łamach lokalnej prasy.

Na pytanie, jakie tam będzie kino, zna odpowiedź pewnie wyłącznie Erabud, ale
      mogę napisać, że będzie to kino miało sześć sal. Poza tym jest przewidziane
      miejsce na kręgielnie. Wiem, bo dołożyłem swoją przysłowiową cegiełkę (a może
      raczej kreskę) do powstania projektu budowlanego. :-))
      Niestety nie widziałem całości projektu architektonicznego (np. elewacji), więc
      nie mogę wiele powiedzieć, jak to będzie wyglądać. Ale zaproponowałem Gazecie,
      żeby napisała artykuł o tej inwestycji i miejmy nadzieję, że napisze. :-))
      • andzia353 Re: "Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu. 07.07.04, 10:06
        Nie chcę się cieszyć zawczasu - bo jak wiadomo - różnie to może być - ale już
        mi się jakos tak weselej że może coś wreszcie ma szansę się ruszyć....oby...
        • roman_j Re: "Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu. 07.07.04, 10:18
          andzia353 napisała:

> Nie chcę się cieszyć zawczasu - bo jak wiadomo - różnie to może być

Zgadzam się w 100%. Jak to mówią: "nie chwal dnia przed zachodem słońca, a
          kobiety przed ślubem". ;-))
      • stuntman Re: "Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu. 07.07.04, 11:40
        roman_j napisał:

> Na pytanie, jakie tam będzie kino, zna odpowiedź pewnie wyłącznie Erabud, ale
        > mogę napisać, że będzie to kino miało sześć sal. Poza tym jest przewidziane
        > miejsce na kręgielnie.

Czyli może spełni się wariant optymistyczny zbliżony do przedstawionego jakiś
        czas temu przeze mnie na tym forum (sześć sal na Podolszycach, a za parę lat
        duże i nowoczesne mutltikino w centrum, takie jak np. w Toruniu) i może to
        właśnie Cinema-City będzie najemcą. W końcu były doniesienia, że IT w 2005 ma
        otworzyć kino w Płocku, więc czemu nie na Podolszycach? Może obie strony się
        dogadały i uznały takie właśnie rozwiązanie za najkorzystniejsze dla wszystkich
        zainteresowanych? Teraz najważniejsze, żeby budowa ruszyła. Bo daty to by się
        nawet całkiem zbiegały...
        • mision Re: "Centrum" na Podolach - coś się ruszyło - tu. 08.07.04, 16:20
          No tak - wszystko by wskazywało na Cinema City. Ja mam na myśli dwu konkurentów - Cinema City i Silver Screen. Ale moim zdaniem duże większe szanse daję że będzie to Cinema City.
      • mision Postępowanie - ile może trwać - kiedy pozwolenie ? 29.07.04, 21:43
        To o czym pisałem - zakładając ten wątek - to było wszczęcie postępowania w/s wydania pozwolenia na budowę,komunikat pojawił się 5.07 - teraz mamy 29.07 i minęło 21 dni - a przez 21 dni można było zgłaszać uwagi i wnioski co do tej inwestycji. Ciekawi mnie jaki będzie następny etap tego procesu i jak długo będzie trwał? Poza tym komunikat w formie obwieszczenia powinien być umieszczony w pobliżu miejsca planowanej inwestycji - ale jakoś go nie zauważyłem,a powinien być tam od początku lipca. Dziwi mnie milczenie Gazety - skoro "podniecali" się w grudniu - że - wielka mi sprawa - inwestor złożył wniosek o pozwolenie na budowę fragmenciku inwestycji - a teraz - gdy złożono wniosek o pozwolenie na budowę na całość kompleksu - nic się o tym nie pisze. Ciekawe - kiedy dowiemy się o pozwoleniu na budowę tego kompleksu - no i czy p. prezydent nie będzie coś chciał mieszać - aby zablokować tę inwestycję - opóźniając lub przedłużając kroki procedur,bo po nim wszystkiego można się spodziewać :-)
        • stuntman Re: Postępowanie - ile może trwać - kiedy pozwole 29.07.04, 22:54
          Pewnych rzeczy z pewnością nigdy się nie dowiemy. Ja najbardziej jestem ciekaw
          czy będzie to jednak Cinema City czy też nie. Zapewne od chęci zainwestowania
          przez IT na Podolszycach zależy w dużym stopniu, czy budowa rozpocznie się czy
          też nie. We Włocławku CC powolutku powstaje (jest nieco ładniejsza niż nasz
          planowany barak przy teatrze), a historia uczy, że we Włocławku w wielu
          aspektach są krok przed nami - pierwszy hipermarket, pierwszy Kaufland i Lidl,
          pierwsze multikino. My dopiero po pewnej chwili dobiegaliśmy do szeregu, więc
          liczę że i teraz tak się stanie, a nasze centrum rozrywkowe (o ile wszystko
          pójdzie tak jak w projekcie) będzie dużo ładniejsze niż te włocławskie.
          • mision Re: Postępowanie - ile może trwać - kiedy pozwole 30.07.04, 19:04
            W pewien sposób sam sobie odpowiedziałem na pytanie - znalazłem wzmiankę z 27 lipca - że wydanie pozwolenia na budowę tuż,tuż - w tym lub w przyszłym tygodniu. A kto będzie najemcą - pewnie też dowiemy się po wydaniu pozwolenia na budowę. Tyle że Gazeta powinna o tym jeszcze napisać i przedstawić wizualizację. No a Włocławek zawsze był krok przed nami - u nich nowe kino będzie otwarte w lutym 2005. U nas sądzę - że pewnie gdzieś za rok - jeśli budowa zacznie się w tym roku to pewnie wczesną jesienią.
            • stuntman Re: Postępowanie - ile może trwać - kiedy pozwole 30.07.04, 19:24
              A wiesz może coś o danych technicznych włocławskiego multipleksu? Mam na myśli
              pojemność w osobach, ilość sal, czy będzie kręgielnia (a jeśli tak to ile
              torów). Ciekaw jestem jak to wypada w porównaniu z naszymi planami...

BTW: Czy mógłbyś wyrazić swoją opinię w wątku o sygnalizatorach z licznikami?
    • mision Przeczytane na stronie PulsFM 29.07.04, 22:49
      Multikino, kręgielnia i pasaż handlowy już wkrótce powinny stanąć przy ulicy Wyszogrodzkiej na działce przy hipermarketach.
      Dodany: 2004-07-27 :: 15:39:55
      Multikino, kręgielnia i pasaż handlowy już wkrótce powinny stanąć przy ulicy Wyszogrodzkiej na działce przy hipermarketach. Ponad pięciohektarową działkę od Miejskiego Towarzystwa Budownictwa Społecznego dzierżawi warszawska firma Erabud. Firma złożyła w Urzędzie Miasta wniosek o pozwolenie na budowę. " Jeśli dokumentacja będzie kompletna, decyzja może zapaść jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego"- powiedziała nam Iwona Wierzbicka architekt miasta. Projekt bowiem wpisuje się w plany zagospodarowania centrum Podolszyc. Według planów budynek będzie podzielony na dwie części: zespół handlowo- usługowy z parkingiem podziemnym i na część handlowo- rozrywkową z salami kinowymi. Budynek ma mieć wysokość 15 metrów, będzie dwu i trzykondygnacyjny. Część, w której znajdą się sale kinowe powstanie w bezpośrednim sąsiedztwie Obi: na parterze zaprojektowano usługi, sale kinowe mają mieć wysokość dwóch pieter. Druga część budynku, od strony ulicy Jana Pawła, będzie trzykondygnacyjna. Budynek wpisuje się w projektowany ciąg pieszy, który przebiegać ma między Kościołami na Podolszycach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka