19.03.02, 09:34
Witam,
ktore laby fotograficzne w Plocku polecacie (gdzie jest najlepsza jakosc zdjec
i najnizsza cena). Ja korzystam albo z tego w Nowatorze albo fuji na
Kolegialnej.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • razdwa12 Re: foto-laby 19.03.02, 09:48
      libertyn napisał(a):

> Witam,
      > ktore laby fotograficzne w Plocku polecacie (gdzie jest najlepsza jakosc zdjec
      > i najnizsza cena). Ja korzystam albo z tego w Nowatorze albo fuji na
      > Kolegialnej.
      > Pozdrawiam

Również witam; Fuji na Kolegialnej, chociaż od jakiegoś czasu podejrzewam ich o
      naświetlanie negatywów. Z początku myślałem, że to mój stary aparat rozszczelnił
      się lub zostawiłem go bez pokrowca w bezpośrednim działaniu promieni słonecznych,
      ale jak dałem do wywołania dopiero co wyjęty negatyw w nowego aparatu to troszkę
      się zastanawiam czy nadal chcę u nich robić odbitki. Czuje coś, że lepszego nie
      znajdę w mieście. U mnie naświetlenie filmu objawia się pojawieniem na odbitce
      czerwonych rozmytych pasków w poprzek negatywu.

• rene2 Re: foto-laby 19.03.02, 10:47
        Korzystam z Fuji, czasmi z Kodaka na TUmskiej. W Nowatorze nigdy nie byłem, jak
        tam jakość i ceny?
        • dipisi Re: foto-laby 19.03.02, 10:54
          Ceny sa podobne do tych w fuji, za wywolanie filmu 4 zl, za odbitke 10x15-79gr.
          Dla stalych klientow 10 proc. rabat.
    • Gość: 4 Re: foto-laby IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 02:32
    • Gość: Kryda Re: foto-laby IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 07:45
      Polecam Fuji i Kodak - nigdy nie zanoscie swoich zdjec do lab'u w Auchan
      strasznie partacza.
    • pinch Re: foto-laby 20.03.02, 10:25
      Przed rokiem korzystalem z Fuji na Kolegialnej, ale odkad po urlopie zanioslem
      filmy zostalem niemile zaskoczony. "a to pan...mamy problem...maszyna wciagnela
      mi 2 negatywy na raz...spieszylem sie...".
      Akurat na tych zdjeciach mi cholernie zalezalo, a tu gosc bez mrugniecia oka
      obwieszcza "nowine" ze kilka klatek zostalo zniszczonych.
      Rozbawil mnie rekompensata - za 2 zniszczone filmy zaproponowal 24 klatkowa
      200ke ;-) No coz, usmiechnalem sie, ale od tej pory znow wrocilem do Kodaka na
      Tumskiej.
      • dzwonnik Re: foto-laby 20.03.02, 15:26
        Dosc czesto wywoluje filmy i prawde powiedziawszy zazwyczaj korzystam z Fuji na
        Kolegialnej. Zdjecia sa w miare dobre. Denerwuje mnie tylko jedna pani. Nie
        wiem czy jest zwyczajnym pracownikiem czy wspolwlascicielem, ale z pewnoscia
        moglaby byc bardziej uprzejma dla klientow. Za kazdym razem gdy mnie (nie tylko
        mnie) obsluguje, czuje sie niemal winny tego, ze tam przyszedlem. Dla
        zainteresowanych - pani posiada dziwacznie pomalowane paznokcie i balagan na
        glowie!
        • Gość: ADA Re: foto-laby IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:25
          LUDZIEEEE!!!!!! NIE CHODŹCIE NA KOLEGIALNĄ!!!FUJI NA KOLEGIALNEJ PIEPRZY PO
          CAŁOŚCI!!!JAK MI ODWALILI KICHE Z WAKACJI POWIEDZIAŁAM ZE JUZ TAM NIE PÓJDE I
          JA JUZ TAM NIE CHODZE. TERAZ ZANOSZE NA REMBIELINSKIEGO DO FUJI. JEST ZAJEBISTA
          OBSŁUGA, KOLESIE SĄ BARDZO MILI I SZYBKO ROBIĄ. NAWET JAK SPIEPRZĄ ZARAZ
          POPRAWIĄ. DO TEGO SA TANI- 10/15- 0.75 . NAPRAWDE BYŁAM MILE ZASKOCZONA. MAJĄ
          TEZ DUZY WYBÓR FILMÓW. POLECAM.
          • Gość: aparat Re: foto-laby IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 11:01
            Cieecho. Nie krzycz. Zrozumialem.
    • Gość: mikw Re: foto-laby IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 14:34
      Od roku nie daję na Fuji na Kolegialnej, bo wszystko wychodziło z zielonym
      podbarwieniem (niezależnie od filmu).
      Kodak na Tumskiej jest w porządku jakościowo, mogliby być tańsi.

BTW Czy w Płocku można już gdzieś zrobić zdjęcia z cyfrówek, i w jakiej cenie?
      • Gość: nikoś Re: foto-laby IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 23:00
        Dawałem kiedys do kodaka na Tumskiej, ale nie wyrabiałem finansowo. Myślałem że
        Fuji na Kolegialnej bedzie podobne za mniejszą cene ale sie przeliczyłem.
        Rzeczywiście jest dobre Fuji na Rembielińskiego, wcale nie odbiega od kodaka i
        mają niskie ceny. Nie kręcili nosem jak zaniosłem im film 1600, co zdarzało sie
        na kolegialnej. Pani rzeczywiście jest tam nieprzyjemna i dziwnie wygląda.
        Próbowałem jeszcze w Agfie ale to nie to.Teraz chodze tylko na Rembielińskiego
        choć mieszkam na Podolszycach.
    • Gość: NON Re: foto-laby IP: 193.59.95.* 10.05.02, 08:23
      Zwiedziłem w ciągu ostatnich 3 lat chyba wszystkie laby w Płocku i zostałem
      przy Kodaku na Tumskiej. Od paru dni mają cyfrową maszynę i zdjęcia wywołane na
      tym sprzęcie są super. Dałem kilka fotek z długiego weekendu robionych w
      różnych warunkach (w tym zdjęcia podwodne) i jestem naprawdę zadowolony. Teraz
      można też zgrywać z negatywów na CD-R.
    • Gość: micksnow Re: foto-laby IP: *.ipartners.pl / *.e-point.pl 14.05.02, 10:20
      Uwazam, ze najlepszy jest Kodak na Tumskiej. Kilkakrotnie porownywalem jakosc
      moich zdjec i zdjec znajomych robionych w tych samych warunkach, na takich
      samych filmach, podobnym spzetem - i jakos te z Tumskiej mialy najlepsze
      nasycenei kolorow i jakosc. Oczywiscie, nalezy pamietac o filmach fuji:). Tak
      wiec, po kilku latach doswiadceni - wciaz Tumska.
    • Gość: micksnow Re: foto-laby IP: *.ipartners.pl / *.e-point.pl 14.05.02, 10:23
      A ktos pamieta jeszcze jakosc zdjec z PIERWSZEGO labu Fuji na Kolegialnej (tam
      w podworku, na bodajze pierwszym pietrze po schodach)? Po zmianie lokalizacji
      jakosc uslug tez niestety spadla drastycznie. Ale powspominac mozna......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka