Dodaj do ulubionych

Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg!

23.01.13, 12:40
To jest takie polskie, nowobogackie, prostackie powiedzenie "przecież wszyscy płacimy czynsz". Zima jest ostra, ciągle pada śnieg więc nie zawsze od razu będzie czysto na chodnikach. Służby za to odpowiedzialne nie mogą być w tym samym czasie na wszystkich osiedlach. Czy to jest tak trudno zrozumieć. Jak się komuś nie podoba to się może wyprowadzić i nie płacić czynszu. Na jego miejsce jest stu chętnych na mieszkanie na które czeka kilka lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.plock.mm.pl 23.01.13, 12:57
      Tylko marudzić potraficie! Taka zima to nie dramat! Jak nie pasuje to wypad z miasta! Bardzo dobrze że nie walą solą, chociaż syf się nie wnusi do domu! Ludzie teraz jacyś leniwi się zrobili i małozaradni..
      • Gość: Anka Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 13:10
        Dokładnie! Proponuję, żeby marudzący 1 dzień popracowali tak jak gospodarze danego terenu i poodśnieżali osiedle od 4 rano przez 8 godzin! Zobaczyliby jaka to ciężka praca i po godzinie ręce wysiadają! Nie jest tak, że jedna osoba ma 1 blok, tylko sporo większy teren! Pomyślcie trochę, że to nie roboty robią, a śnieg wciąż pada!
    • Gość: endriu Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.13, 13:27
      Parkingi przy głównych ulicach zawalone śniegiem, jak np te przy cmentarzu na Kobylińskiego. Główne ulice, wydawałoby sie pierwszego stopnia odśnieżania, odsnieżone tak,że aż wstyd. Jak np Medyczna, po której jeżdżą karetki. Chodniki w mieście nie odśnieżone, a jedynie utorowanie ścieżki, gdzie jak się ludzie chcą wyminąć, to ktoś musi wejść w zaspę. I nie chodzi mi o te chodniki "spółdzielcze",a o te należące ewidentnie do Miasta.Uliczki osiedlowe zawalone śniegiem... I UMP straszy właścicieli posesji ,że Straż Miejska będzie karać za brak odsnieżania. Może czas zacząć od siebie Panie Wiceprezydencie Płocka Izmajłowicz? Niech SM wystawi mandaty Urzędowi Miasta Płocka :)
    • zdziwiony_plock Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 23.01.13, 14:44
      A złapać za łopatę to nie łaska?! Coś a'la czyn społeczny? Narzekanie, jakie to polskie...
      • Gość: menel Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.205.43.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 15:16
        Oprócz rozmiaru ciastnoty i tępoty umysłowej autora tego listu do redakcji jeszcze bardziej zadziwia mnie ROZMIAR GŁUPOTY oraz TĘPOTY i OGRANICZEŃ ZDOLNOŚCI ROZMUMIENIA OTACZJĄCEGO SWIATA jakim wykazała się REDAKCJA publikując ten list.
        Nie pierwszy to taki kwiatek w wykonaniu blond intelektów z tej redakcji.
        Nie zamierzam nic tumanom wyjaśniać - zrobiło to doskonale kilka osób przede mną.
        • Gość: zyzyzy Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 15:31
          Nie rozumiem ludzi z osiedli domków. Jaki jest sen odśnieżania własnego chodnika i wywalania wszystkiego na środek ulicy tak by niższe auta wogole nie mogły przejechać. Ruszył by jedne z drugim tym globusem i usypywali by górki albo nie wiem gdzieś na boku wysypywać śnieg a nie na ulice gdzie i tak rzadko u nas pług w osiedlu przejeżdża.
      • sucha0000 Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 23.01.13, 16:01
        zdziwiony_plock napisał(a):

> A złapać za łopatę to nie łaska?! Coś a'la czyn społeczny? Narzekanie, jakie to
        > polskie...

Czyn spoleczny?! Owszem czemu nie. Pod warunkiem gdybym nie placila 700 zl czynszu za mieszkanie wlasnosciowe.
    • sucha0000 Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 23.01.13, 16:00
      Spoldzielnia jest od tego jak dupa od srania zeby odsniezac chodniki i parkingi. A ludzie ktorzy tam pracuja i ktorych bola raczki od odsniezania to moze niech znajda sobie jakas ciepla posadke w biurze?
      • Gość: LUSSY Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.01.13, 19:38
        Ludzie litości przecierz to trzeba być kretynem żeby pisać takie brednie jak pisze sucha0000 niech weżmie miesięczną pęsię i popracuje tylko jeden dzień bo napewno niechciałaby pracować za te pieniądze cały miesiąc zobaczy jak to jest wtedy może pomyśli zanim coś napisze i to tak głupiego.
        • sucha0000 Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 23.01.13, 20:05
          Gość portalu: LUSSY napisał(a):

> Ludzie litości przecierz to trzeba być kretynem żeby pisać takie brednie jak pi
          > sze sucha0000 niech weżmie miesięczną pęsię i popracuje tylko jeden dzień bo na
          > pewno niechciałaby pracować za te pieniądze cały miesiąc zobaczy jak to jest w
          > tedy może pomyśli zanim coś napisze i to tak głupiego.

Wyobraz sobie ze ja tez pracuje i to ciezko! Tez bola mnie i nogi i rece ale nie marudze! Mam taka prace na jaka sobie zasluzylam! Jakie wyksztalcenie zdabylam taka mam i prace tak jak te panie! Skoro odbieraja pensje to niech wypelniaja swoje obowiazki! Poprostu.
      • Gość: gosc Reklama w tle IP: *.class101.petrotel.pl 23.01.13, 21:39
        Zmieńcie proszę te zdjęcie, nie mogę patrzeć na reklamę w tle...
      • Gość: cynio Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.135.c78.petrotel.pl 23.01.13, 22:54
        Sucha ale przesadziłaś. Czynsz nie zawiera opłaty za odśnieżanie. Koszty odśnieżania zgodnie z prawem pokrywane są z funduszu remontowego, więc jak się kaskę rozpie... na ośnieżanie to nie będzie na załatanie dziury w dachu na bloku. Sucha spójrz w specyfikację opłat które wnosisz do spółdzielni a nie zobaczysz tam_odśnieżanie. Popieram czyny społeczne spółdzielniane. W spółdzielni są pracownicy, którzy mają zakresy obowiązków z których muszą się wywiązywać, bo inaczej nie będzie spółdzielnia funkcjonować. To chore żeby księgowa rzuciła księgowanie i odśnieżała. A jak nie ma siły bo jest słaba fizycznie, a co powie sąd pracy w przypadku zmiany zakresu obowiązków? W biurze nie ma ciepłych posadek, są zimne obowiązki do wykonania. Jeśli sucha możesz obejść się bez biura w spółdzielni to je zlikwidujcie na pierwszym walnym zgromadzeniu członków. wtedy będziesz sama załatwiałą bieżące problemy mieszkańców, a może i zapie...ła z łopatą o 4 rano.
    • mmm-27 Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 23.01.13, 21:42
      Takie mamy bezrobocie i nie ma chętnych, żeby wziąć się do roboty?
      Spółdzielnie mają quady do odśnieżania, ciągnikami jeżdżą. Nie tylko wykorzystują "biednych ludzi", nie żałujmy ich, za nasze pieniądze ciągle tylko imprezki robią.
      Zasada jest taka, że jak się nie zadzwoni i nie powie, że trzeba (bo panie zza biurka nie widzą, że trzeba...), to NIKT nie będzie się wychylał.
      Bo i po co? Ludzie nie dzwonią, to nie potrzebują, co nie?

A listy pisać każdy z nas może. I nie uważam, żeby ktoś się jakoś skompromitował.
      Chyba, że jadem pluje ktoś chętny na pracę w redakcji...
      • sucha0000 Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 24.01.13, 11:01
        mmm-27 napisał(a):

> Takie mamy bezrobocie i nie ma chętnych, żeby wziąć się do roboty?
        > Spółdzielnie mają quady do odśnieżania, ciągnikami jeżdżą. Nie tylko wykorzystu
        > ją "biednych ludzi", nie żałujmy ich, za nasze pieniądze ciągle tylko imprezki
        > robią.
        > Zasada jest taka, że jak się nie zadzwoni i nie powie, że trzeba (bo panie zza
        > biurka nie widzą, że trzeba...), to NIKT nie będzie się wychylał.
        > Bo i po co? Ludzie nie dzwonią, to nie potrzebują, co nie?
        >
        > A listy pisać każdy z nas może. I nie uważam, żeby ktoś się jakoś skompromitowa
        > ł.
        > Chyba, że jadem pluje ktoś chętny na pracę w redakcji...

Wkoncu ktos normalny na tym forum...Ale kiedys dzwonilam do spoldzielni o zepsuty domofon. Przez 3 miesiace(!) nie mozna bylo sie doprosic zeby ktos przyszedl. A efekt przez otwarte dzwi tyle czasu byl taki: 4 wlamania do piwnic, ukradziony rower, suszarka do grzybow i inne drobiazki oraz cala piwnica posrana przez zuli.
    • kris-edi Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 24.01.13, 10:23
      Sucha czy to ty pisałaś ten list do redakcji? Po twoich wypowiedziach można tak wnioskować. Decydująć się na mieszkanie w bloku wiedziałaś chyba jakie panują tam warunki wewnątrz bloku i na zewnątrz. Jak ci się nie podobają nieodśnieżone chodniki to bierz łopatę i pomóż ludziom którzy te chodniki odśnieżają albo trzeba było sobie kupić lub wybudować domek jednorodzinny. Tam się nie płaci czynszu 700 zł miesięcznie tylko ok. 300 zł na rok podatku od nieruchomości. Tylko, że mając swoj dom trzeba się dużo bardziej napracować niż w bloku a taki nygus jak ty który chce mieć wszystko gotowe w domku mieszkać by nie mógł. Chyba, że byś miała stado służących.
      • sucha0000 Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 24.01.13, 10:58
        kris-edi napisał(a):

> Sucha czy to ty pisałaś ten list do redakcji? Po twoich wypowiedziach można tak
        > wnioskować. Decydująć się na mieszkanie w bloku wiedziałaś chyba jakie panują
        > tam warunki wewnątrz bloku i na zewnątrz. Jak ci się nie podobają nieodśnieżone
        > chodniki to bierz łopatę i pomóż ludziom którzy te chodniki odśnieżają albo tr
        > zeba było sobie kupić lub wybudować domek jednorodzinny. Tam się nie płaci czyn
        > szu 700 zł miesięcznie tylko ok. 300 zł na rok podatku od nieruchomości. Tylko,
        > że mając swoj dom trzeba się dużo bardziej napracować niż w bloku a taki nygus
        > jak ty który chce mieć wszystko gotowe w domku mieszkać by nie mógł. Chyba, że
        > byś miała stado służących.

To nie ja pisalam list.Przeczytaj sobie na forum wypowiedz innej pani ktora ma domek jednorodzinny.Kiedyś zapytałem pana z MZD o tabliczkę żeby nikt mi nie parkował pod moim domem to w odpowiedzi usłyszałem że to teren publiczny i nie mogę takiej tabliczki umieścić ale żeby odśnieżyć ten teren to już jest mój zakres działań i mam odśnieżyć?
        Skoro to jest publiczne to jednostki publiczne odśnieżają teren wokół mojego domu.

A straz miejska czemu ma obowiazek wlepiac mandaty spoldzielnia za nieodsniezone chodniki i parkingi? Bo spoldzielnia ma obowiazek odsniezac. I taka spoldzielnie stac chyba zeby wynajac sobie paru chlopow do odsniezania! Tym bardziej ze maja do tego sprzety. Wyobraz sobie ze moja ciotka pracuje w jednym z plockich hoteli, gdzie zajmuje sie sprawami administracyjnymi. Teraz w zime jest odpowiedzialna za odsniezony parking. Jesli pada snieg to natychmiast ma zalatwiac czlowieka ktory ten parking odsniezy. Nie wazne czy jest w domu, czy sa swieta zaraz dostaje telefon ze ma byc odsniezony parking. Nieraz sama odsniezala albo jej wspolpracownicy. A spoldzielnia co? Nie ma kogos do odsniezania? Pozniej jak jakas staruszka sie polamie to kogo to bedzie wina Pana Boga? Otoz nie. Spoldzielni.
      • Gość: endriu Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 11:47
        kris-edi no faktycznie w domku jednorodzinnym nie płaci się czynszu 700 miesięcznie tylko dużo więcej, bo np w moim wypadku z opłatami około 1400-1500 m/c . Ale wolę domek, mimo ,ze w nim i wokół niego trzeba robić to i owo, niż mieszkanie w bloku. Bo w domku mam "luz pas" i to sobie cenię. Nikt też za mnie nie odśnieży koło domu. A paniusia Sucha0000 niech nie narzeka, mieszka w bloku i nic nie musi robić.
        • sucha0000 Re: Czytelnicy piszą listy. Zabierzcie ten śnieg! 24.01.13, 13:28
          Masz luz? Ok. Sam chcesz mieszkac w domku to nie pisz pierdul ze musisz sam odsniezac.To jest Twoj wybor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka