Dodaj do ulubionych

Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mnie...

15.03.13, 22:27
wywiad jak laurka, po prostu tylko płakać ze wzruszenia. Szkoda tylko pani aniu, że nie zadała pani prezesowi kilku dodatkowych pytań, które nakreśliłyby jego "drogę do kariery". no chyba, że tylko pani udaje, że nie wie, o co chodzi.....
Obserwuj wątek
    • 1234tr Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mnie... 15.03.13, 23:10
      Grzesiu jak ktos Cie niezna to po tym artykule to poprostu przylóz do rany, powinni Ciebie wybrac na papieza! Ja niestety pracowalem u Ciebie i wiem jak bylo to teraz czas sprostowac pewne klamstwa- Jakie zarobki od 2 do 5 tys co Ty zwariowales? Raczej od 1300 do 2500 Ja bédác dlugoletnim pracownikiem z prawie maksymalná stawká w 8 godzinach to 1300zl a pracujác do 20tej i w weekendy 2700 maksymalnie to co majác 200 nadgodzin to tak duzo?Te 5 tys to chyba kierownicy i to jeszcze z premiá od Ciebie ze dobrze gnébili pracowników. Wczasy pod gruszá owszem byly ale tylko dla Twoich przydupasów jakies 5 % zalogi . Pozyczki owszem byly do 1tys dla 95% a dla 5 % to i nawet po 10tys.A teraz moze opowiesz jakie to wspaniale kwatery w delegacji zapewniales- stare remizy strazackie przerobione na tymczasowe legowiska- grzyb na scianie jeden zepsuty prysznic na 20 osób i temperatura ok 5 stopni w zime -normalnie nas rozpieszczales Grzesiu a jeszcze zapomnialem lózka we wlasnym zakresie. Prawda jest taka Grzesiu ze dorobiles sie majatku kosztem zwyklych pracowników ale o swoich kierowników to owszem potrafiles zadbac skórzana walizka, samochód sluzbowy, telefon, dobra pensja, dobra kwatera za sniadaniem itd Zalisz sié ze zawiodles sie na niektórych pracownikach ze odeszli i podali Cie do sadu pracy a co Ty myslisz ze ludzie maja miliony na kontach jak Ty ze moga pól roku bez pensij zyc wiekszosc zyje od pensji do pensji! To Ty zawiodles ludzi bo trzeba bylo jakies 5 % swojego majátku sprzedac i by bylo na zalegle wyplaty ale nie Ty wolisz zeby to Fundusz panstwowy zaplacil wiem szkoda swoich pieniázków ruszac. Siedzibé wystawiles owszem piekná ale tylko Ty i kierownicy z niej kozystaja a wiékszosc pracowników na budowie je zimne kanapki na prowizorycznym stole z pustaków i chodzi szczac po kontach bo szkoda Ci na ToiToi . Oj taka prawda Grzesiu z zewnátrz firma przepiekna tylko w srodku gnije Móglbym tak jeszcze dlugo pisac ale troché mi cisnienie skoczylo przypominajác sobie stare "dobre" czasy . Teraz niech Twoje przydupasy Cie troché pochwalá:-}
      • Gość: do1234tr Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.067.c72.petrotel.pl 15.03.13, 23:50
        pięknie prawisz.Gorzej piszesz.Walcz o swoje skoro masz rację.
      • Gość: syzia85 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.cdma.centertel.pl 15.03.13, 23:55
        Gratuluję Panu tego komentarza, z jednej strony czytałam to z uśmiechem na twarzy a z drugiej łza się w oku kręci bo tak wygląda rzeczywistość pracy u prywaciarza - dorobić się na cudzej krzywdzie. Bo Panowie nie pamiętają jak to jest być zwykłym "szarym" pracownikiem.....
        • Gość: gosc Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.058.c82.petrotel.pl 16.03.13, 11:07
          czas załozyć własną firmę i zobzczyć jak to jest
          • tutejszy11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 16.03.13, 17:51
            popieram
          • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 20:23
            Ale w każdym przypadku i sytuacji trzeba być człowiekiem!!!!!!!!
      • Gość: Nick Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.class96.petrotel.pl 16.03.13, 10:28
        Oj bidula z Ciebie, no naprawdę... Poszedł pracować do Wereszczyńskiego i nie wiedział, że jak kładzie się kable przy autostradzie to pracuje się w terenie, pod gołym niebem... Człowieku, chcesz być kierownikiem to się ucz. Znam ludzi, którzy bez wykształcenia kierunkowego, kopiąc doły, ciągnąc kable u Wereszczyńskiego zarabiali z nadgodzinami około 3,5 tys. na rękę. Ale jak się woli narzekać zamiast pracować to faktycznie może i zarabiałeś po 1,3 tys. miesięcznie. Tylko, że to świadczy wyłącznie o Tobie i Twojej nieudolności. Jak Ci źle było to trzeba było się wcześniej zwolnić i iść do pośredniaka, tam Ci kasy nawalą...
        • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 20:32
          To chyba Ty byłeś jednym z tych kierowników pana W. najpierw kopałeś doły a potem wielki pan kierownik
      • tutejszy11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 16.03.13, 17:28
        źal
    • Gość: kibic13 Żartowniś z Pana :(:(:( IP: *.015.c83.petrotel.pl 15.03.13, 23:46
      Witam
      Przecież to jakaś kpina i farsa jest, czemu nikt nie pisze jak to Pan „dobry” i „miłościwy” Grzegorz W. położył swoją działalnością (czytaj nie uregulowaniem zapłat za towary i usługi) inne firmy w Płocku i co mają zrobić te firmy i gdzie są pieniądze za ukończony i oddany odcinek autostrady Kowal-Sójki ?
      Proszę o prawdę a nie kocopoły medialne.
      Pozdrawiam
    • tutejszy11 Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mnie... 16.03.13, 07:46
      a w państwowej firmie lepiej tak ? a właśnie ze nie ..nie znam Wereszczyńskiego osobiście ale znam opinie jego pracowników i jest ok. tz. stara się o pracowników ... ja wiem że zaraz bedą komentarze że nie płaci ale to tak jest w tej machinie prywatnych właścicieli .. ale macie Państwo szanse popracować np. w orlenie i co .. a zwalnianie pracowników to bardzo proste..opisuję fakt autentyczny ... likwidacja stanowiska -przyjeźdza młody w eleganckim garniturku niczym "martix" i wręcza wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym ...pracownikowi z 15 letnim stażu
      a właściciela firmy uważam że zgubiła go machina ... (autostrady) ale to skutki nie płacenia przez firmy zlecające ..
      dlatego mój pozytyw ponieważ ...posiadam własną firmę i wiem (20 lat stażu) jakie przeciwności trzeba zwalczyć aby firmę utrzymać na rynku .
      takie czasy i takie państwo że trzeba płacić w/g najniższej krajowej reszta na rękę ....bo zus i tak nie wiarygodny z naszą emeryturą ....
      • Gość: Do naczelnego GW Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: 95.178.0.* 16.03.13, 08:15
        ja przeżyłem po prostu szok!!!! jak można drukować takie bzdury!!!! Ten wywiad był opłacony?> jeśli tak, to za ile osoba pisząca te bzdury, nie napisała o: układach pana W. z panem Stanisławem J. i resztą "towarzystwa", śledztwach w sprawie wałków, w które zamieszani są najbliżsi współpracownicy pana W. i o tym, że W. nie płacąc za towar, położył tak wielu podwykonawców!!!
        Jeszcze dziś poślę na Czerską pismo o tym wszystkim, niech szfowie GW dowiedzą się, jakich ludzi "promują" ich regionalne dodatki. Wstyd i kpina z setek uczciwie pracujących, na których robocie, płacąc im grosze, dorobił się pan W. swojego majątku!!!
        • Gość: umobserwer takie"lody" sie kreci IP: *.plock.mm.pl 16.03.13, 08:48
          a mnie najbardziej zaintrygowala info jakie to profity sa przy budowie tych autostrad.
          p.w powiedzial - zdradzil ? tu tzw. tajemnice , ktora byla i tak tajemnica poliszynela.
          otoz , skoro on inwestujac 10 baniek zarobic mial 20 to koszt jego uslugi 30 , dodac do tego jeszcze zysk firmy ktora legalizowala kontrakt , czyli polimex -u to mamy odpowiedz na pytanie , czemu w polsce mamy takie drogie autostrady, nie znam zadnego innego interesu ktory dawal by taki zysk 200%
          TAKIE TO LODY SIEM KRECI ZA TEJ PLATFORMY a bidota do garnka wlozyc nie ma co
          • Gość: zzj Re: takie"lody" sie kreci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 10:12
            A ja na tych wszystkich "narzekaczy" mam tylko jedno rozwiązanie - załóżcie swoje firmy i róbcie kokosy, po co wam dorabiać "Wereszczyńskich" i innych "Graczykowskich". Zobaczycie jak to jest i może nabierzecie szacunku do tych "którzy ciągną za ten cięższy koniec." Wszyscy widzą tylko profity, a to takie proste iść do UMP w parę minut założyć firmę i można trzepać kasę na np. autostradach czy innych inwestycjach.
            • Gość: mc Re: takie"lody" sie kreci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 10:40
              No i tak Panie i Panowie przedsiębiorcy z tego wywiadu płynie jeden prosty wniosek jeżeli obrót generujecie na należnościach z odroczonym terminem płatności to trzeba je ubezpieczać!!! Cała Europa Zachodnia i USA opiera się na rozwiązaniach ubezpieczeniowych. W Polsce wszystkie duże firmy budowlane ubezpieczają swoje należności bądź stosują stosują faktoring. Pewnie zaraz podniosą się zarzuty, że firmy ubezpieczeniowe chcą tylko zarobić i odszkodowania nijak nie można od nich wyciągnąć, w dużej mierze jest to prawda. Ubezpieczyciele mają tragiczne oferty standardowe i współpracując z nimi bezpośrednio jest naprawdę ciężko dostać pieniądze ze szkody, ale już z pomocą bardzo dobrego brokera można ułożyć na prawdę bardzo dobrą umowę ubezpieczenia kredytu kupieckiego. Kolejnym plusem umów ubezpieczenia jest to, że firma sama uczy się jak ważyć i oceniać ryzyko ponieważ ubezpieczyciele wymagają odpowiednich zachowań biznesowych. Wszystkim przedsiębiorcom polecam, więc zastanowienie się nad tym czy stać ich na ryzyko, które dziś ponoszą prowadząc biznes.
              • Gość: gość111234 Re: takie"lody" sie kreci IP: *.080.c79.petrotel.pl 16.03.13, 12:44
                kontrakt za 100 mln jak to miło się czyta w gazecie, a poza tym nie liczy sie nie pieniędzy których się jeszcze nie zarobiło. Ja mu źle nie życzę ale żeby się nie okazało że skończy jak Vectra
      • Gość: atom Artykuł... IP: *.183.c91.petrotel.pl 16.03.13, 14:23
        sponsorowany. I to kolejny. Nie ma już dziennikarksiej wolności...
      • tutejszy11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 16.03.13, 17:35
        brawo celna uwaga
      • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 20:46
        Wszystko się zgadza. do tej sytuacji pana W. przyczyniło się wiele czynników gospodarczych ale także pazerność, kumoterstwo,protekcja,cwaniactwo,wyzysk bez względu na to kto kogo.
    • xxx-29 Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mnie... 16.03.13, 12:40
      Ludzie dlaczego nie pamiętacie dobrych czasów w tej firmie,kiedy były organizowane pikniki dla pracowników,pensje na czas,i zarobki były dobre,chyba, ze komuś robić się niechciało to zarobił 1300zł.było płacone mrozowe,wszystko do ZUSu opłacone.Naprawdę jak na prywaciarza to złych zarobków u niego nie było,jak do tej pory,a to ,że sie wzbogacił to każdy ma do tego prawo.Licze tylko że odzyskamy nasze pensje zaległe i wrócą stare dobre czasy.POZDRAWIAM TYCH KTÓRZY WYTRWALI.
      • Gość: umobserwer wyjasnienie IP: *.plock.mm.pl 16.03.13, 12:53
        widzę ze zaszlo nieporozumienie, wiec wyjasniam , piszac slowa o "profitach" nie stwaialem tego jako zarzut dla firmy pana w. , tylko pokazywalem precedens, sam gdyby,m mial taska okazje tez bym, tak robil , przeciez to nic niezgodnego z prawem,

to tak zeby bylo jasne , i ktors nie posadzal mnie o populizm
      • Gość: łowca debilów Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 16:00
        Co rozumiesz przez robić nie chciało? Pracuje się po 8 godzin prawda? No chyba, że dla Ciebie normą są ciągłe nadgodziny i pracowanie od rana do wieczora i w soboty.
        • xxx-29 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 17.03.13, 09:39
          i w 8 godzinach zarobiło się więcej,bez premii,niewiem jaką stawke miałes 5zł?
    • Gość: rendas Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 14:14
      Fajny artykuł widać że zaczynacie kombinować w dobrą stronę i korzystać z dobrych wzorców. Prześwietlenie Firm
      • Gość: 11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.plock.mm.pl 16.03.13, 15:28
        Wyjaśnijcie mi krytycy, jak to jest. Też pracuję w prywatnej firmie, nie w Płocku, i muszę zachrzaniać. To praca nazwijmy to umysłowa. Wszyscy mamy poczucie, że jak zaczniemy się obijać to nasza firma padnie. Nikt nam nie płaci za samo bycie w pracy, musimy zarobić na swoje pensje, rozwój i jasne, że właściciele też muszą coś z tego mieć. Ze dwa razy musieliśmy poczekać na wypłaty, bo klient opóźniał się z zapłatą ale rozumieliśmy. A jak czytam wpisy niezadowolonych, to normalnie bolszewia! Tyran burżuj, zlodziej, niech mu się zawali, my pracujemy, a on tylko chapie kasę. Jak czytam, że facet płacił zusy, tworzył fundusz pozyczkowy itp. to choć nie znam tej sytuacji, myślę sobie, że jest w porządku. Tyle lat budował firmę, inwestował, starał się o kontrakty, dawal pracę innym - no to o co chodzi z pretensjami, że się dorobił? Jakby miał klepać biedę to na kij by mu to było. Jeśli komuś się nie podoba robota w tej firmie, to po co tam pracuje? Jak ktoś mi powie, że bezrobocie i innej pracy nie ma, to mu odpowiem - tym bardziej szanuj robotę i firmę, która cię zatrudnia, bo najwyraźniej sam nie umiesz za wiele, a już na pewno nie potrafisz podjąć własnej działalności.
        • Gość: ktos1265 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.c157.petrotel.pl 16.03.13, 16:14
          widać że nie znasz sytuacji wgl w firmie pana W. też trzeba było pracować na własną wypłatę i to fizycznie a nie tak jak Ty umysłowo, czasami po 12 godzin i soboty, a jak chciałeś mieć wolną sobotę to stwarzali problemy. Co do wypłat to nie że jej nie było 2 miesiące tylko 5 miesięcy w ogóle nic nawet złotówki.
          • Gość: Nick Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.class96.petrotel.pl 16.03.13, 19:28
            Człowieku, jak Ci taki system pracy nie pasował to przecież mogłeś się zwolnić. Nadgodziny miałeś płacone ? Zapewne miałeś, nawet słyszałem, że tzw. mrozowe Wam płacił (znajdź inną taką firmę). A że zalegał przez ostatnich kilka miesięcy z wypłatami to chyba widzisz, że nie ze swojej winy. Jak wszystko się dobrze toczyło wcześniej to pieniądze miałeś na czas. A jeżeli Ci system pracy z nadgodzinami nie pasował to trzeba było iść do Orlenu na kierownika...
            • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 21:31
              Typowe gadanie ludzi tego samego typu myślenia.
          • xxx-29 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 17.03.13, 09:46
            Jakie zero złotówki, ?jakie problemy z wolną sobotą,fakt ze zalega nam 5 miesięcy ale niema tak że kasy nam niedał przez te 5 miesięcy,ostatnia kasa 16 styczeń
            • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 21:35
              kim Ty jesteś jednym z tych ludzi co muszą tak mówić? by się przypodobać.
        • tutejszy11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 16.03.13, 17:28
          brawo ten sam tok myślenia ...
        • tutejszy11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 16.03.13, 17:56
          popieram !!!!!!
          • Gość: savi Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.dynamic.mm.pl 16.03.13, 19:39
            HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHa oplułem sie Wereszczyński i mrozowe :D HAHAHAHAHAHAHAHAHA chyba w latach 90 :D
        • 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 21:18
          To teraz posłuchaj.te niby dobra typu fundusze , grusza to były dla biurowych takich jak Ty i nielicznych wybranych - dla większości załogi były nie osiągalne. a co do czasu pracy to 200 godzin miesięcznie to była norma i nie mów że komuś się robić nie chciało. Ja wiem że w firmach tak jest -ale jak nie ma wypłaty już trzeci miesiąc a kolega z brygady idzie do właściciela firmy i prosi o jakieś pieniądze bo ma dziecko roczne ciężko chore w szpitalu oddalonym o ok. 120 km od domu i nie dostaje nawet złotówki - to chyba nie jest normalne.To nie jest jeden jedyny przypadek tego typu w tej firmie. Jeżeli będzie takie podejście ludzi tzw. biznesmenów to w tym kraju nie będzie nigdy dobrze.Tym bardziej że rząd PO dał im zielone światło i robią co chcą bez żadnych konsekwencji za swe poczynania.
    • Gość: Marek 77 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 20:23
      znam Pana Grzegorza i to porządny człowiek
      a jak opluwacie kogoś to może podpiszcie się z nazwiska i imienia
      • Gość: agata Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.play-internet.pl 16.03.13, 21:53
        czy wy nie rozumiecie że ludzie muszą żyć że muszą jeść że mają zobowiązania
    • sasta Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mnie... 17.03.13, 08:16
      Miałam kiedyś okazję, parę lat temu, być raz w firmie p. Wereszczyńskiego w sprawie nie związanej z działalnością firmy. Pracownicy tam zatrudnieni, w luźnej rozmowie ze mną, bez pytania sami z siebie szczerze powiedzieli, że takiego ludzkiego i normalnego szefa jak on, to ze świecą szukać. Nikt nie narzekał i widać było, że atmosfera w pracy jest wspaniała - co zresztą mówlili też i pracownicy.
      • Gość: nick245 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.078.c84.petrotel.pl 17.03.13, 09:49
        Możecie się zatrudnić u pana W. pojedziecie w delegacje do Rzeszowa, Bielsko Białej wrócicie co dwa tygodnie albo co trzy i zobaczycie jak jest słodko i jeszcze nie dostaniecie wynagrodzenia przez 5 miesięcy.
        • Gość: 11 Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.class100.petrotel.pl 17.03.13, 10:19
          życie....najlepiej usiąść za biurkiem jeść obiadziki z cateringu i zarabiać 20tyś miesięcznie za nic nie robienie...o przepraszam za to że wstaniesz rano z łóżka.
          Narzekać każdy umie, ale wziąć sprawę w swoje ręce i poszukać lepszej pracy lub wziąć się za naukę i do czegoś dojść to już nie łąska.

Nie mogę "słuchać" niektórych wypowiedzi...jaki to Pan W. jest złym i niedobrym pracodawcą. Żeby każdy pracodawca był taki, to w Polsce żyło by się lepiej.
          Pozdrawiam i życzę firmie pójścia na szczyt i żebyt zatrudniał nawet 300osób.
          • Gość: z innej firmy Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 12:31
            Będąc przydupasem prezesa zawsze jest dobrze. Ja rozumiem ludzi którzy muszą czekać na pieniądze które należą się im jak psu buda i nie ma co dyskutować. Prawo pracy jasno określa kiedy na konto na wpływać wynagrodzenie za pracę. Wytłumacz np. firmie Energa że za rachunek zapłacisz jak otrzymasz wypłatę od " litościwego boga W." Na pewno poczekają. Pierdzielisz coś człowieku o wykształceniu, nauce... chyba w innym mieście mieszkasz. Tutaj nie liczy się szkoła. Ilu młodych ludzi ucieka z tego bagna płockiego w poszukiwaniu pracy. A co do wypłat... względnie wysokie... tzn. jeśli komuś nie przeszkadza przepracować "dwa miesiące w miesiącu" to jest pewnie ok. 3tys zł na tyle godzin to żadna rewelacja zwłaszcza dla tych którzy mają rodzinę. Dla młodych to fajny start ale nie dla ojca i męża. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ustawiony wywiad, piękny porządek na biurku i historia tak wzruszająca że łezka aż się w oku kręci... takich jak on jest coraz więcej. Szanuj pracownika a pracownik będzie szanował firmę.
            • Gość: agata Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 16:36
              Ktoś tu napisał ze ostatnie pieniądze dostał 16 stycznia. No i fajnie tylko ciekawe skąd pan W. wziął te pieniądze,gdzie ma je ukryte.Może wszystkich oszukuje,może jednak ma ukryty majątek ??? Dlaczego nie płacił tym którzy się zwolnili. Przecież ci ludzie którzy od niego odeszli zrobili to aby szukać innej pracy. Dlaczego im nie zapłacił zaległego półrocznego wynagrodzenia. Gdyby dostali to co zarobili to nie szli by do sądu. Czy ci ludzie pracując po godzinach, w soboty i niedziele mieli to robić za darmo??? Przecież oni mają rodziny na utrzymaniu. Jeśli chodzi o te pikniki to na taki cel w firmach istnieje fundusz pracowniczy i z tego funduszu przeznaczane są pieniądze bo pan W. ze swojej kieszeni za to nie płacił. On wręcz mógł to sobie wrzucić w koszty firmy i znowu robił pieniądze na pracownikach. Skoro nie płacił ludziom pensji to skąd wziął pieniądze na nowy samochód??? Nie życzę nikomu żeby został na święta bez pieniędzy, żeby dziecku mówić że dziś nie mam pieniędzy na lizaka za 50 gr. bo pan W. nie dał wypłaty bo musiał kupić sobie samochód....Można jeszcze dużo pisać ale ci co mu liżą tyłek tego nie zrozumieją...
              • Gość: auudi Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.189.c69.petrotel.pl 17.03.13, 17:12
                Takie rzeczy to tylko w Polsce;-) Facet nie ma kasy, bankrutuje, ludziom wypłaty nie wypłaca a nowiutkie AUDI sobie kupuje;-)
                Takie cuda tylko w Polsce;-)
                • Gość: syfek Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: 109.196.154.* 17.03.13, 19:17
                  auudi - jest coś takiego jak podatek dochodowy i VAT - oba bezsprzecznie płacić trzeba, a żeby było ich mniej kupuje się i inwestuje - także w siebie :P
                  • Gość: jmr Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.obr.pl 20.06.13, 10:57
                    vat z kupionego samochodu można odliczyc max. w kwocie 6 tys, nie sądzę zeby ta przesłanka kierowala tego pana podczas zakupu :)
    • 1234tr Bardzo wazne pytanie? 17.03.13, 21:18
      Mam jedno bardzo wazne pytanie dla tych wszystkich zakochanych w Wereszczynskim i proszé o odpowiedz - skoro tak swietnie placil nawet 5tys jak sam twierdzi w tym sponsorowanym artykule to czemu ponad 100 osób odeszlo???? Przeciez zarabiajac takie swietne pieniádze napewno mieli duzo pieniedzy odlozonych na koncie i w skarpetach i te paré miesiécy powinni zyc z tych oszczednosci?? I te jeszcze wczasy pod gruszá , pikniki , bale , caly pakiet socjalny no któz na mily Bóg by z tego zrezygnowal??? Co za podli niewdziéczni pracownicy!!!! Jeszcze biedaczka do sádu pracy podali!!! Niech ich pieklo pochlonie !!!! Grzesiu nie daj sie tym niedobrym pracownikom co nie potrafiá Cié docenic zyczé Ci zebys zatrudnil jeszcze tysiác ludzi co ja gadam dwa tysiáce zebys byl wiékszy niz Orlen bo dobry z Ciebie czlowiek tylko Ci pracownicy tacy podli...
      • Gość: gosc Re: Bardzo wazne pytanie? IP: *.175.c64.petrotel.pl 18.03.13, 20:46
        Jak Wam było tak źle to po co tam pracowaliscie. A zarobki jak na firmę prywatna były o.k. wszystko legalnie. A nie tak jak to bywa najnizsza na konto a reszta pod stołem
    • Gość: do byłych pracowni Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.127.c71.petrotel.pl 17.03.13, 23:03
      a ja zadam inne pytanie
      jak jak źle wam było pracować i tak mało zarabialiście jak piszecie
      to co wy tam robiliście przez tyle lat było szukać sobie innego pracodawcy a nie teraz narzekacie
      • 1234tr odpowiedz 17.03.13, 23:45
        Juz Ci odpowiadam - pracowalem tam wiele lat i na poczatku nie bylo tak zle patrz lata 90 poczatek 2000 Tylko jak by Ci to wytlumaczyc 2tys w 1998 roku mialo inná wartosc niz w 2013r w miaré jak pan W. stawal sie bogatszy zmienial swoje podejscie do zwyklych pracowników zachwysnál sie swoim bogatswem , nowá bazá ,majátkiem, awansowal na kierowników ludzi którzy kopali z tobá rowy a pózniej udawali ze Cié nie znajá , zakwaterowanie w delegacjach zaczélo byc skandaliczne - stare splesniale remizy bez prysznica jak bys z obsraná dupá chodzil caly tydzien albo 2 to bys wiedzial o co mi chodzi - wiesz takie drobne sprawy. A jesli chodzi o podwyzké to 50 gr wiecej po wielu latach pracy gdzie koszty zycia wzrosly o 100procent to chyba troché za malo?W poré sie zorientowalem i podziekowalem ja nie narzekalem wtedy ani teraz powodzi mi sié bardzo dobrze tylko krew mnie zalewa jak Wereszczynski robi z siebie ofiaré a z tych ponad stu co odeszli i pracowali ciezko dla niego przez tyle lat potraktowal jak smarkaczy Gdy firma zarabiala wielkie pieniadze nie bylo zadnych podwyzek ani dodatkowych premii a gdy nagle jedna robota nie wypalila to przez pól roku zero wyplat a potem twierdzi ze nikogo nie zwolnil ale on dobrze wiedzial co robi zredukowal zalogé o polowé bez dodatkowych kosztów- odpraw.
        • Gość: miki Re: odpowiedz IP: *.play-internet.pl 18.03.13, 18:19
          Może ci którzy tak dobrze piszą o panu W. to jego przydupasy którzy pensję dostają pod biurkiem. Może pan W. obiecał im nowe samochody za dobre słowa. Nowe auto za 400 tysięcy??? Przecież on taki dobry a to robole są ci źli...Pan W. nie zwalnia ludzi on doprowadził do tego że ludzie sami się zwalniają bo pensji nie dostają. Jeśli nawet ludzie zarabiali po 3tyś to pracowali po godzinach i walczą o to co się im należy. Obudźcie się wreszcie że walczą o swoje !!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Paweł Prawda boli. IP: *.internetia.net.pl 19.03.13, 09:53
            Ja pracowałem w firmie W. jako elektryk i zarabiałem 5tys zł z nadgodzinami. Kupiłem nowy samochód rok temu - Forda Focusa i mój sąsiad się spytał ile kosztował, a ja powiedziałem, że jest używany i na raty kupiłem na 8lat. Jak powiedziałem, że na raty, to sąsiad odetchnął z ulgą. Dzisiaj przychodzę do auta, wszystkie opony przebite :/ Sąsiad wczoraj przeczytał w gazecie, że ja zarabiałem 5tys zł ... Dziękuję tym co piszą, że płacił po 1300zł, bo jeszcze mam wszystkie szyby całe.

• 1bp Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn 19.03.13, 20:09
        To może ja ci odpowiem.Dlatego że jak zacisnąłes zęby , schowałeś dumę w kieszeń i przepracowałeś ponad 200 godzin w miesiącu to i zarobiłeś ok 3000zł. Ludzie się na to godzili. Bo chcieli pracować. Ale jak mimo zapewnień Pana W. kiedy były problemy już w czerwcu 2012r z wypłatą wynagrodzeń i kręceniu że pieniądze będą na 100% w środę , albo na 1000% za tydzień i tak do dnia dzisiejszego --to chyba Pan W. powinien podziękować tym ludziom że przez tyle czasu pracowali za darmo i że to ciągneli tak długo zanim przyszedł kres ich możliwości finansowych i się pozwalniali.Bo ludzie do końca wierzyli że będzie dobrze ale nie zdążyli doczekać ze względów finansowych.Pomimo to że sygnały docierały do Pana W.nie było żadnego odzewu.
        • Gość: abc Re: Wereszczyński: Niektórzy zagrali przeciwko mn IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 15:30
          Słuszna prawda.... Idą święta a pieniędzy nie widać. Święta będą mieć ci kasę pod biurkiem dostają a pozostali garnki tylko obliżą. Ci co odeszli to już pan W. o nich zapomniał. Łaskawy pan W. dobrodziej ma swoich wybranków. Pracowaliśmy u niego za darmo ??? Z jego zachowania wynika że tak.
    • 1234tr APEL DO GW 20.03.13, 20:53
      Droga gazeto skoro napisalas tak dobry artykul o panu Grzegorzu W. jaki On wspanialy to powinnas napisac drugi- o pokrzywdzonych pracownikach którzy nie otzymali wynagrodzen za wiele miesiécy pracy. Moze jakas infolinia na którá bedzie mozna dzwonic i kazdy chétny bedzie mógl sié wypowiedziec , moze podwykonawcy którym tez nie zaplacil , moze ktos zna szczególy " przetargów" . Myslé ze móglby powstac interesujácy artykul. Rzetelnosc dziennikarska nakazuje wysluchanie zawsze dwóch stron a tu mamy tylko jedná!
    • zona23 Cała prawda 26.03.13, 20:32
      Pracowałem w firmie u Pana Grzegorza kilka ładnych lat, nie można powiedzieć , że było źle. Były nadgodziny, mrozowe itd. Nie byłem na stołku kierowniczym czy nawet nie byłem brygadzista pracowałem jako elektryk. W czasach delegacji nie było najgorzej zjazdy co tydzień warunki ok. Niestety co zabolało najbardziej to to, że jak zaczęło się coś sypać to wystarczyło powiedzieć prawdę, a nie odwlekać kolejne wypłaty o następne dni, tygodnie. Firma upadła przez autostrady??? Ale nikt nie wspomni o tej akcji z jego zięciem?? To może zastanówmy się ile kasy poszło na tę sprawę. A i jeszcze jedno.... idzie się do Pana W. po zaległe pieniądze, gdy już zdążyłem stamtąd uciec i co dowiaduję się po opuszczeniu progu jego firmy?? Że byłem prosić o to, żeby przyjął mnie do pracy!!! Kłamstwo kłamstwem pogania! Wstyd!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka