Dodaj do ulubionych

Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kropl...

27.03.13, 21:22
pracownicy orlenu jak te swinie tylko malo i malo a jak byscie dostali 0 zl ???? Bardzo wielu ploczczan nie ma takich przywilejow jak wy i wasze pensje tez sa nieporownywalne do reszty miasta !!!!! Ogarnijcie sie wrescie !!! Najwazniejsze jak wam nie pasuje to sie zwolnijcie !!! a Solidarnosc bym zlikwidowal wasz przewodniczacy zarabia 12000 brutto i pierdzi w krzeselko za nic a wy madrale jestescie jego marionetkami
Obserwuj wątek
    • rromero Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kropl... 27.03.13, 21:43
      Zdarzało mi się czytać już tendencyjne artykuły - a ten sięga szczytów ...
      Już na początku etapuje się sumą 800 zł dodając po prawdzie że to brutto , no ale efekt jest bardziej odpowiedni niż suma netto (a tylko taka kwota może wpłynąć na konto) czyli niecałe 600 zł.
      Dalej ni z gruszki ni z pietruszki wylicza się ile to kosztują związki w zakładzie ...
      Jaki to ma związek z artykułem ?
      Oczywiście trzeba przedstawić ile to ci wredni związkowcy kosztują pracodawcę (nie nadmienia się przy tym jak to wygląda np. przy zarobkach prezesa ...)
      Cóż, z tego tekstu jasno wynika że wredni związkowcy zamiast paść na kolana przed prezesem z przeprosinami i ucałować z wdzięcznością jego stopy za pański gest, śmią żądać więcej !
      I tak dla wyjaśnienia panu autorowi - przy 1000 zł nagrody proponowanej przez zarząd zapomniał pan dodać słowa "uznaniowo"
      Oznacza to że jeżeli jakiś pan dyrektor dostanie np. 50 tys. to 49 kolejnych osób nie dostanie nic ...
      Można się domyślić ile z tych pieniędzy trafi do szeregowych pracowników ...
      • Gość: antyromero Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 91.212.223.* 28.03.13, 07:46
        a jak zarobki związkowców powinny się mieć Twoim zdaniem do zarobków prezesa czy zarządu firmy? Może powinni z założenia dostawać połowę, 60, a może 70 procent tego co zarząd? Bzdura. I tak mają dość, duże pensje, samochody, karty na paliwo. Dlaczego związkowcy zarabiają dużo ponad średnie pensje w firmie, jakiekolwiek one nie są? Co to, grupa specjalnej troski? I mają czelność mówić, że 800 złotych brutto to kroplówka. Spodobało się rozpasane życie, co?
      • Gość: ja Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.13, 08:59
        kurde - chciałbym dostać 800 zł brutto - jakkolwiek by się to nie nazywało
        podziękowałabym i nie narzekałbym
    • Gość: gość Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.plock.mm.pl 27.03.13, 21:47
      No właśnie, niech spróbują przeżyć za 1600 brutto miesięcznie
      • Gość: gość Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.xdsl.centertel.pl 27.03.13, 22:28
        Jasne niech spróbują.
        A nawet za mnie co sobie żałować.
        Niech wyżyją za 500 zł.
        Albo nawet 100 zł.
        • 7dmak Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 27.03.13, 22:46
          Pisząc o podwyżkach w Orlenie redaktorek jeden z drugim chce skłócić płockie społeczeństwo. Jest to szpilka tych przywiezionych w teczkach z warszawki. Może, tak jak HW i jego pierwsza żona dostaną za artykuł dobre posadki? Ciekawe dlaczego od lat nic nie piszą o Pernie?
          Strach? Od lat wiadomo, że PERN stoi i stał lepiej od mazaków.
        • Gość: re Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.175.c77.petrotel.pl 27.03.13, 22:46
          nie chodzi tu o to czy niech przeżyje za 1600 czy za 5 tyś. kazdy za swoją pracę powinien zarobić godziwe pieniądze by nie musiał się martwić czy ma zapłacić czynsz za mieszkanie czy kupić dziecku ubranie lub co coraz częściej się zdarza jedzenie.

w naszym kraju człowiek zaczyna być wykorzystywany i grabiony ze wszystkiego.
          a 800 zł ???
          niech się teraz pracownicy zastanowią co ma powiedzieć ten kto nie dostał nic lub 100 zł na święta. Ale i ten co nic nie dostał i ten co dostanie te marne 800 zł przeżyje św tylko pozostaje pytanie jak czy przy whisky czy przy żubrówce
          pozdrawiam i życzę
          wesołych świąt
          • wojek1959 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 28.03.13, 07:35
            bo to związki powinny roz... lić ty osłów co myślą ze śa na plantacji bawełny i mają niewolników to dzięki związkom są teraz prezesami i posłami (wiecznymi ) ci co niedostają nic to mają pecha ze robią u złodzieją a nie u porzadnego i uczciwego pracodawcy a ten na górze co zwie sie tusk wimie obrony miejsc pracy chce obedrzeć naród z godności jak sie naród na to zgodzi bo widać ze tak tozostanie wam ujadanie na forach wesołch świąt
        • Gość: ale wam gula Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.c156.petrotel.pl 27.03.13, 22:49
          skacze.Powtarzam wszystkim zawistnikom.Dajecie się podpuszczać jak małe dzieciaczki.Wy się wkurzacie a cwaniaki kręcą lody aż miło.Zazdrościcie nam tych pieniędzy?.Pamiętacie czasy gdy w kombinacie nikt nie chciał pracować?.Pamiętacie czasy gdy może i wasi tatusiowie pracujący w firmach zewnętrznych wyjeżdzali na kontrakty i gdzie płacono dolarkami.Pamiętacie gdy praca w kombinacie to był obciach?.Nie pamiętacie?.To wam przypominam te czasy.Pracownik zmianowy miał tak kiepskie zarobki,że trudno było związać koniec z końcem.Dzieciaczki kontraktowców z firm których nie wymienię mieli wszystko.Nieosiągalne produkty kupowali w peweksie.Mówiło się trudno.Dla mnie najważniejsza była rodzina.Wolałem widzieć dzieci na co dzień niż raz na rok.Każdy wybierał co chciał.Dziś wielu widzi nasze zarobki.Patrzcie na nie i wściekajcie się.Tyle wam zostało.Wierność firmie została wynagrodzona.Swoją drogą to te zarobki też nie są jakieś astronomiczne.Zapytajcie młodych pracowników.Zapytajcie także i tych ze stażem 15,20 czy 25 lat.Tylko bez emocji.Na koniec dobra rada.Nie dawajcie się podpuszczać.Cwaniaki stoją z boku i zacierają rączki.Przy okazji kręcą lody.Tylko wy tego nie widzicie.Nie widzicie bo zaglądacie do cudzych kieszeni zamiast patrzeć na łapska lodziarzy.Nie komentuję wupocin dziennikarzyków.Poziom .........dna.....
          • Gość: pytanie do Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.c156.petrotel.pl 27.03.13, 22:57
            redahtoruf z gw.Dlaczego napisaliście o kosztach utrzymania związków zawodowych w Orlenie.Na co liczycie?.Moją Babcia mawiała.Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.O jakie pieniądze i dla kogo redahtosze mars?.O co chodzi?.
            • Gość: czytelnik Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.dynamic.mm.pl 27.03.13, 23:11
              Żenujące artykuły wybiórczej. Nic się nie zmieniło. A w Orlenie powinni zarabiać po 50 tysięcy.
          • wiesio1949 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 28.03.13, 08:30
            Pamietam te czasy, o ktorych piszesz, ale "warunki" zmienily sie juz kilkanascie lat temu i delikatnie mówiąc "wasze straty" z nawiązką już zostały wyrównane. Mi tam gul nie skacze ze zarabiacie wiecej niz "przecietny" plocczanin, natomiast jesli już zaczynasz temat to powiedz wszystkim ile zarabia młody-nowy pracownik i ten co ma 15,20 i 25 staz. Słucham.
            • Gość: do wiesia1949 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.31.60.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.03.13, 08:47
              wiesio1949 napisał:

> ile zarabia młody-nowy pracownik i ten co ma 15,20 i 25 staz. Słucham.

Wiesiek, powiąż staż pracy z kwalifikacjami, zajmowanym satnowiskiem, złożonością pracy, zakresem obowiązków i odpowiedzialności - dopiero wtedy dyskusja będzie miała sens.
              • wiesio1949 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 28.03.13, 14:15
                no ja nawiązałem do jednego z powyższych postów, w którym jeden z komentujących zaczął temat wysokości płac. Wiele osób pracujących w orlenie się tu wypowiada ale nikt nie napisał jaki ma staż ile zarabia, tylko że za mało-bo chce godziwej płacy. Każdy z płocczan chciałby dostawać godziwe pieniądze za swoją pracę, nie sądzę że tylko na orlenie się ciężko pracuje :). Sam pracowałem w takich spólkach jak petromechanika, petroremont i wiem że tam kompletnie ludzi się nie szanuje pod wieloma względami także i finansowymi. Natomiast płace w samym orlenie to już zupełnie niebo i ziemia. Kolega syna pracując w orlenie jako "aparatowy" od 5 lat (zaraz po studiach) dostaje do ręki ponad 3 tys. Wg. mnie źle nie jest i nie ma co się tak gorączkować.
                • Gość: dawny petroremont Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.169.c79.petrotel.pl 28.03.13, 14:33
                  co ty piszesz czerepie gowno wiesz i gowno gadasz jak robiles w ktorejs z tych spolek to niemow ze nie miales okazji przejsc na zmiany tylko po co bylo robic w swieta i niedziele za mniej kasy nygusie.A teraz wielce obrazony.
            • Gość: zzzzz Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.013.c81.petrotel.pl 29.03.13, 09:26
              ja Ci odpowiem mój tata po 35 latach pracy w tym syfie zarabia 4,800 a chłopak po 10 latach pracy zarabia 2,900 przy czym ma studia mgr chemiczne, śmieszy mnie ta Wasza zazdrość ja pracowałam w kinie za 900 zł czyli tyle dostawałam co Orlenowcy tej premiii i co w d... to mam, każdy Ci powie że można sobie poszukać lepszej pracy i będzie miał rację, wcale nie jest tak trudno zatrudnić się w Orlenie wystarczy mieć wykształcenie, które gdyby chodciaż 30 % tych co tu piszą miało mogło by tam pracować, a tak jak się robi studia byle jak i byle gdzie to potem trzeba cierpieć, ja nie potępiam nikogo bo sama też g..... nie zawód mam, z nim dobrze płatnej pracy nie dostane mimo że mam studia, ale nie zazdroszcze innym bo sama tak sobie wybrałam, opamiętajcie się z tą zawiścią szkoda życia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gość Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.018.c72.petrotel.pl 28.03.13, 16:14
        Ktoś Ci bronił kończyć chemię na politechnice i więcej zarabiać?
    • Gość: nemo Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 91.212.223.* 27.03.13, 23:13
      ...camel 1313-za Kwiatka..........juz zaraz dawaj-bedzie równie smiesznie i nijako-ale o ile taniej.......bo camel bedzie podobnie jak Kwiatek-pierdział za 1200zeta.
    • Gość: alert Nagły Atak Piekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 23:26
      No i proszę, od razu ruszyli do plucia jadem pracownicy renomowanych, zagranicznych koncernów takich jak auchan, mcdonald ,obi itp.
      Kto wam broni zakładać własne związki zawodowe i walczyć o swoje przywileje? Może camel zostaniesz przewodniczącym i też będziesz 12 tys zarabiał hehehe. Ale nie, łatwiej jest patrzeć innym w kieszeń.
      • Gość: czytelnik Re: Nagły Atak Piekarza IP: *.dynamic.mm.pl 27.03.13, 23:28
        A ja powtarzam 50 tysięcy, albo 60tys.
        • Gość: gość Re: Nagły Atak Piekarza IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.03.13, 07:21

powinni się wstydzić i cieszyć że maja prace a nie żądać z nią w ogóle jakiś pieniędzy.
          A szanownego pana prezesa dobroczyńcę powinniśmy kanonizować z miejsca. i jakiś pomnik mu wystawić. Santo subito.
    • wojek1959 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 28.03.13, 07:27
      do camel1313 jesteś widag gamoniem inaczej bys zrozumiał że za prace należy sie godziwe wynagrodzenie a nie jalomużna czemu rząd nie poda ile trzeba zarobić zeby zyć godnie w tym kraju tylko najniższą krajową która starcza na karme dla psa
      • Gość: angelika dodatek siwteczny IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.13, 07:47
        święta racja camel1313! Każdy pracownik powinien godnie pracowac, a za to nalezy mu sie godne wynagrodzenie. Jak można zazdroscic komus, ze pracuje w Orlenie?! Chcesz, to też sie postaraj, może Ci się uda dostac tutaj pracę.
      • Gość: bkoks Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.c152.petrotel.pl 28.03.13, 09:17
        odpowiedź do wojtek1959 wstydu nie masz
        tak pisząc za taka ,,kroplówkę "ludzie żyją cały miesiąc a ty odsyłasz do rządu?
        nie potrafisz zrozumieć głodnego człowiek sam pewnie nie byłeś nigdy więc życzę ci żebyś zaznał w życiu tego i niech ci rząd da
    • firstkaktus Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kropl... 28.03.13, 07:53
      Za tę kroplówkę niektórzy muszą dożyć do następnego miesiąca . To jest co najmniej obrzydliwe !
      • Gość: menel Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.158.216.188.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.03.13, 08:17
        Popieram walkę załogi Orlenu o godziwe zarobki za trudną, nielekką, wymagającą wysokich kwalifiakcji, odpowiedzialna pracę : godziwa płaca za dobrą pracę.
        Potrzebne są czyste reguły gry. Ale tak długo, jak związki będą na garuszku spólki, to ich szefostwo będzie jak mationetki na pociągane za sznurki przez zarząd spółki, gra nie jest czysta. Brałem udział w tej grze, obserwowałem to dość długo, znam tę grę, jest brudna.
        Od dawna wiadomo i nie ma co ukrywać, że bliższa koszula ciału niż kapota, a pies nie gryzie ręki, która go karmi - czas skończyć te pozorowane gry w podchody i niezdrową sytuację.
        Jeśli związki maja być niezależne, to czapka związku ma być na garuszku związku - zobaczycie na jakie warunki dla nich będzie was stać. Bedzie mogli zwrócic się do spółki, aby te 2,1 mln zł rocznie poszły do funduszu płac dla załogi.
    • Gość: do camel1313 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 91.212.223.* 28.03.13, 08:56
      camel morda w kibel i milcz chamie jeden, nie pracujesz w orlenie to sie nie wypowiaqdaj jakie mają ludzie w orlenie pensje!!! jak lubisz czytac gazety - to czytaj - nie będąc pracownikiem i nie dostając orlenowskiej pensji gó... wiesz ile kto zarabia!!!!! miją pensję pomnożyłbyś przez 3 razy i nie osiągam średniej płacy w Olrenie po 14 latach pracy to co sie baranie wypowiadasz!!!!!!!!!
      średnia to tylko wymyk bo pense wraz z wszelkimim premiami MBO menagementu są wliczane łosiu jeden.
      A tak apropos - nie trzeba pracować w Orlenie zeby zarobić przykładowo 3000 zł na rękję przy 40 godzinach pracy na miesiąc - moja szwagierka pracuje wmałej firemce i tyle zarabia miesięcznie.
      Masz prawo sie wypowiadać - bo mamy demokrację, tylko nie obrażaj innych pisząc o nich "świnie" - bo to nie jest już dozwolone!!!
    • wodnik53 Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kropl... 28.03.13, 08:56
      Czy pracownicy spółek ,ktore powstały z MZRiP też dostaną taką kroplówkę ?
      • Gość: alert Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 09:26
        Jeżeli daje PKN to i spółki coś dają, przeważnie trochę mniej (600 pln, 500 itd), ale zawsze coś. Jak Orlen daje 0 to i oni 0.
    • Gość: do camel1313 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 91.212.223.* 28.03.13, 08:59

camel morda w kibel i milcz chamie jeden, nie pracujesz w orlenie to sie nie wypowiaqdaj jakie mają ludzie w orlenie pensje!!! jak lubisz czytac gazety - to czytaj - nie będąc pracownikiem i nie dostając orlenowskiej pensji gó... wiesz ile kto zarabia!!!!! miją pensję pomnożyłbyś przez 3 razy i nie osiągam średniej płacy w Olrenie po 14 latach pracy to co sie baranie wypowiadasz!!!!!!!!!
      średnia to tylko wymyk bo pense wraz z wszelkimim premiami MBO menagementu są wliczane łosiu jeden.
      A tak apropos - nie trzeba pracować w Orlenie zeby zarobić przykładowo 3000 zł na rękję przy 40 godzinach pracy na tydzień - moja szwagierka pracuje wmałej firemce i tyle zarabia miesięcznie.
      Masz prawo sie wypowiadać - bo mamy demokrację, tylko nie obrażaj innych pisząc o nich "świnie" - bo to nie jest już dozwolone!!!
    • Gość: strajk Re: Zrobić strajk jak na śląsku ! IP: *.class103.petrotel.pl 28.03.13, 09:41
      i nie cackać się z tymi wieprzami przy korycie !!!
      • Gość: lamus Re: Zrobić strajk jak na śląsku ! IP: *.221.c85.petrotel.pl 28.03.13, 12:36
        Ocknijcie się uciemiężeni pracownicy ORLENU. Wielu ludzi pracujących w administracji samorządowej w naszym mieście nie dostało złamanego grosza na święta bo włodarz zamroził płace, premie itd. Nie mówcie mi tylko, że jesteśmy bandą darmozjadów bo dam w pysk...Niedowiarków zapraszamy do pracy w urzędach :-) Wszystkim niezadowolonym pracownikom ORLENU składam serdeczne życzenia z okazji nadchodzących Świąt Wielkiej Nocy.
        • Gość: do lamusa Re: Zrobić strajk jak na śląsku ! IP: *.c156.petrotel.pl 28.03.13, 23:22
          lamus daj sobie w pysk i idz do lamusa.Skoro włodarz zamroził płace to zastrajkuj.Popieram twoje oczekiwania większej płacy.Nie będę mieć pretensji gdy poczekam dłużej na wydanie jakiejś decyzji.Do dzieła.Biurka i pieczątki na kłódki.Nogi na biurka.Walczcie.W innych krajach potrafią.Wy tylko zazdrościcie.Nikt za was nie będzie d...y nadstawiać.Ale walczcie.Pytani urzędnicy pyskowali ale do mnie.Do szefa nie pisnęli.
        • Gość: Nielot Re: Zrobić strajk jak na śląsku ! IP: 91.212.223.* 29.03.13, 09:00
          Patrz a w mediach co i rusz mówią jakie to premie i nagrody wypłacane są urzędnikom....
          Tak samo jak w mediach mówią o tej średniej w Orlenie....
          • Gość: do nielota Re: Zrobić strajk jak na śląsku ! IP: *.c156.petrotel.pl 29.03.13, 14:48
            nie czytaj i nie oglądaj mendiów mętnego nurtu.Proste jak drut.Za PRLu ludziska wiedzieli ,że mendia łżą.Teraz uśpiono czujność i ludziska mają mętlik w łepetynach.Mocodawcom mendiów właśnie o to chodzi.
    • Gość: Pracownik Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.class97.petrotel.pl 28.03.13, 12:01
      camel1313 to Ty jesteś świnią, bo inaczej nie można nazwac buraka, który pisze taki post... Żenada... Trzeba było się uczyc, skończyc studia i znalezc sobie dobrą pracę, w której dostałbyś 2000 nagrody a nie tylko 800. Ale czytając Twoj post, domyślam sie ze ledwo pewnie 8 klas podstawówki skończyłeś i teraz masz pretensje do calego świata ze masz 0 zl Świątecznej "wyprawki". Żal i zazdrosc Ci dupe sciska ze Orlen mozesz podziwiac tylko na Google Maps, bo za bramę takich ... nie wpuszczają... To tyle :) Pozdrawiam wszystkich pracowników PKN :)
      • Gość: res33 Re: Po 800 zł i moze wreszcie odrobine spokoju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 13:02
        Brawo poziom istny pracownika ale czy Orlenu?
        Skończcie te bezsensowne kłótnie. Kazdy ma tyle ile ma, jak Orlen doi Płocczan na cenie paliwa, to wtedy siedzicie cicho, bo to super pracodawca, a jak da Wam tylko parę stówek na jajka to lament. Cieszcie sie tym co jest bo moze byc duzo gorzej, obecnie nie potrzeba wielu fachowców, każdego wkrótce zastąpią maszyny a wtedy będzie płacz i lament. Technologia zagraniczna, systemy zachodnie, a POlak do klikania w pulpit i ot cała praca - fakt w smrodzie i za to należy sie kasa.
        • Gość: Gość Re: Po 800 zł i moze wreszcie odrobine spokoju. IP: *.018.c72.petrotel.pl 28.03.13, 16:51
          Sugerujesz, że mamy wpływ na cenę paliwa w Płocku? Że instalacje są oparte na technologii polskiej? Spora większość maszyn to składaki, technologii niemieckiej, francuskiej i japońskiej, bo taki układ jest najtańszy. Jesteśmy w Polsce, a tu wszystkie inwestycje robi się po kosztach minimalnych. Nigdy nie nastaną czasy, kiedy " POlak do klikania w pulpit" wystarczy.
        • Gość: Nielot Re: Po 800 zł i moze wreszcie odrobine spokoju. IP: 91.212.223.* 29.03.13, 09:16
          Tak, tak trzeba posadzić za konsola w Orlenie gościa za 800pln, najlepiej z łapanki z ulicy. Wtedy będzie tanio. A jak wciśnie nie to co powinien, bo będzie niedouczony i coś pierdyknie to zniknie ta banda "darmozjadów z Orlenu", a jak dobrze pizgnie to druga "banda darmozjadów" zniknie z Płocka. Ale to nic, za zniszczenia zapłaci ubezpieczyciel a "dyrektorom" w Warszawie nic się nie stanie, no chyba że który będzie miał pecha wizytować Płock w tym czasie....

Dziwi mnie jak to wszyscy chcą równać w dół. "Ci w Orlenie zarabiają za dużo" "Niech spróbują wyżyć za naszą pensję itp" A nikt nie napisze, że "dobrze ze zarobią więcej - będę miał argument dla szefa że ja też chce podwyżkę", wzrośnie średnia zarobków, wzrosną świadczenia zasiłki itp.

Ja też kiedyś zarabiałem najniższą krajową, ale nie miałem pretensji do innych, że zarabiają więcej, pretensje miałem do siebie że zgodziłem się za taką pensje pracować i do szefa że nie chciał dać więcej....

Jak ludzie by nie godzili się pracować za grosze, pracodawcy musieli by płacić więcej. Ot cała filozofia...
      • Gość: plocek Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 23:16
        Łorlenowcom mało kasy i mało....
        podobno mają ogłosić strajk głodowy i nie będą zamawiać kebabów w wielki piątek
    • Gość: krzysztof z płocka Re: dziwne głosy prowokatorów IP: *.067.c78.petrotel.pl 28.03.13, 13:05
      tak czytam te wpisy i nie mogę wyjść z podziwu że za każdym razem jak GW napisze coś o orlenie to automatycznie pojawiają się wpisy o wielkich zarobkach ludzi którzy tam pracują. Wpisy najczęściej pojawiają się hurtowo i z adresów IP mało znanych. Mogę się założyć że są to jakieś służby propagandowe PO albo wyższa kadra PKN Orlen. To co robi GW nie jest żadnym zaskoczeniem, gdyż od dawna wiadomo że to tuba propagandowa rządu Tuska. Sam zarabiam niecałe 1500/mc i nie mam nikomu za złe ani nikt z moich znajomych że ktoś inny zarabia więcej ode mnie w tym dziwnym kraju w którym zarobki kształtują się w zależności od miejsc pracy ale też często i od widzimisię pracodawcy bo to do niego i do rządzących jedynie można mieć pretensję.

Jedyne do czego można się przyczepić to do związków zawodowych jednych i drugich że zachowują się jakby chodzili na pasku rządu i nie występują w obronie praw pracowników których prawa łamane są na porządku dziennym. Sam i wielu moich znajomych chętnie przyłączyłoby się do jakiegoś protestu w obronie praw pracowniczych bo strajk na mieście to zwykła abstrakcja.

• Gość: ZO Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.161.c85.petrotel.pl 28.03.13, 16:28
      Czy Ty głąbie masz pojęcie o odpowiedzialności tych ludzi,którzy pracują na instalacjach???? Dla nich żadna pensja nie jest za wysoka.A świnią jest ktoś taki jak Ty ,kto by najchętniej wylizał tyłek Zarządowi i pracowal za bóg zapłac.!!!!
    • Gość: Do autora Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.plock.mm.pl 28.03.13, 17:52
      Ile to ja już razy czytałem takie takie tytuły jak powyższy.
      - ile kosztuje zlecenia na taki artykuł ????
    • Gość: DO AUTORA Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.plock.mm.pl 28.03.13, 18:04
      LUDZIE PRZESTAŃCIE CZYTAĆ TE BZDURNE PROPAGANDOWE ARTYKUŁY GW
      ZAINTERESOWANYCH PRAWDA O ZAROBKACH I SYTUACJI ODSYŁAM NA STRONE ZWIĄZKOWĄ
      MOŻE GW PRZESTANIE SKŁUCAĆ ZE SOBA LUDZI I SANIE W OBRONIE PRACOWNIKÓW I MIASTA - IM WIECEJ PIENIĘDZY MAJA PŁOCCZANIE TYM MIASTO SZYBCIEJ SIĘ ROZWIJA

mzzprc.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=212
      • Gość: ziom Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 95.178.0.* 28.03.13, 19:01
        Mariusz sobczak napisał ten artykuł? Tak!!!- i wszystko jasne. ten koleś to żaden dziennikarz, raczej chałturnik, dziś tu jutro tam, osiągnięć zawodowych zero.....
        • Gość: ziom zioma Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.141.c71.petrotel.pl 28.03.13, 19:07
          neoplus nie wierzysz ? ja pierdne a ty leżysz
          • Gość: łamistrajk Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.141.c71.petrotel.pl 28.03.13, 19:14
            nie żadajcie za wiele bo neoplusowi musi troche starczyć na jajka na wielkanoc chce dorobić u pełowiaków i orlenu dyżurnymi wpisami, należy mu się ten dodatek za dyżury jak psu micha !
    • Gość: rzadko na forum Im więcej lepiej zarabiających w Płocku IP: *.188.c65.petrotel.pl 29.03.13, 06:23
      tym lepiej dla wszystkich z małego biznesu. Wszak jak ktoś ma mało pieniędzy nic nie kupi. Wypłaty pracowników orlenu nie pochodzą z podatków tak jak np. jak media trąbią wypłaty urzędników w Warszawie którzy na premie w zeszłym roku wybrali z koryta 43 mln złotych. ZUS okazał się lepszy i tam podobno utonęło na premie ponad 212 mln. Jestem ciekaw jak to wygląda w Płocku i skąd ew. poszły na to pieniądze.
      Tak więc pomstowanie co niektórych tu na to że pracownicy orlrnu chcą więcej jest bez sensu na zasadzie psa ogrodnika no chyba że są to udziałowcy orlenu.
    • magdalenes Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kropl... 29.03.13, 07:22
      Witam.
      Ktoś się pytał o konkretne kwoty.
      Mój mąż pracuje 3 rok na Orlenie, tuż po studiach udało mu się zatrudnić na jednej z instalacji. Jest aparatowym. Na początku jego pensja nie była wysoka. Obecnie, ze wszystkimi dodatkami, premiami itp, na nasze konto wpływa ok.3100zł jego wypłaty oraz 1800zł mojej (jestem nauczycielem kontraktowym).
      Pozdrawiam.
      • Gość: menel Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.31.70.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.13, 15:35
        magdalenes napisała:

> Mój mąż pracuje 3 rok na Orlenie

od kogo jak od kogo, ale od Ciebie jednak oczekiwałbym, aby mąż "pracował w Orlenie", zwłaszcza po studiach
        BTW: sorry I am a little bit sarcastic, but we must not brake basic standards
        • magdalenes Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 29.03.13, 20:29
          Mea culpa, mea maxima culpa. Przepraszam za to niedociągnięcie z mojej strony.

I'll take care of my language during future discussions.
          Is reaching your mail possible? Because I've got a few questions and I don't want to write here.
          • Gość: do magdalenes Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.205.114.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.03.13, 22:12
            sprawdź pocztę
            • Gość: m. do magdalenes Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: 185.15.0.* 02.04.13, 11:15
              zadzwoń do mnie xx0 y9y 1ee
              pozdrawiam
              • magdalenes Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 02.04.13, 15:29
                Gość portalu: m. do magdalenes napisał(a):

> zadzwoń do mnie xx0 y9y 1ee
                > pozdrawiam
                W jakim celu?

I have just activated my e-mail account fully. Now you can easily write me. My alternative mail is: magdalenes5@poczta.onet.pl
                Sorry for all of the complications.
                M.
                • Gość: do magdalenes Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.180.173.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.13, 18:03
                  magdalenes napisała:

> W jakim celu?

sprawdź pocztę, to się dowiesz
    • Gość: kuba Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.115.c84.petrotel.pl 29.03.13, 14:42
      a to ze pracujemy narazajac swoje zycie w bezposrednio swoje zdrowie to nic nie znaczy? popracuj 40 lat na zmiany bez wekendow swiat , to zobaczysz jak szybko z,mienisz zdanie
      • Gość: anzelm Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 14:50
        Bardzo wam biedaki współczuję!
      • Gość: siuta Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 14:52
        Bardzo wam biedaki współczuję.
        • camel1313 Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro 31.03.13, 16:01
          Gość portalu: siuta napisał(a):

> Bardzo wam biedaki współczuję.

trzeba im wspolczuc pielegniarki, pracownicy stacji , restauracji , policjanci tez nie maja wolnych wekendow i swiat i jakos nie placza powtorze jeszcze raz Jak wam nie pasuje w Orlenie to sie zwolnijcie z pracy !!!!!!! a ja wdychajac orlen to sie nie naraza moje zdrowie ???? 40 lat pracy i ciezko przepracowani przed monitorami
          • Gość: do cammelllla Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.c156.petrotel.pl 31.03.13, 17:17
            gdyby głupota miała skrzydła to byś chłoptasiu dawno opuścił naszą galaktykę.Pisz więcej tych swoich kocopałów.Jeśli tylko sprawia ci to przyjemność.Jesteś pożytecznym narzędziem w rekach manipulatorków.Oni stoją z boku i się śmieją,że znalezli takiego pożytecznego idiotę.Ty się wnerwiasz a oni kręcą lody.Czy tego nie widzisz?.Tak jesteś zaślepiony.A może to po prostu głupota.Pomyśl zmanipulowany biedaczyno.Czy potrafisz uruchomić swój mózg?.Uruchom go.To naprawdę nie boli.Zawiść to grzech i to duży.Pozdrowienia świąteczne z okazji świąt Zmartwychwstania Pańskiego.Wiesz o czym mówię?.A może już zapomniałeś biedaczyno.
            • Gość: jaracz Re: Po 800 zł na święta w Orlenie to tylko... kro IP: *.c154.petrotel.pl 02.04.13, 19:33
              co się dziwić dopstaje na paczke cameli od wpisu a że musi jarać....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka