Dodaj do ulubionych

Obietnice AN- tzw. prezydenta

27.01.14, 17:42
Poniżej 10 z wileu obietnic wyborczych tzw. prezydenta z 2010 roku z określeniem stopnia ich realizacji.

Obietnica 1 . : Obwodnice

Poziom realizacji : 10 %

Obietnica 2. Parkingi wielopoziomowe w centrum...

Stopień realizacji : 0 %

Obietnica 3. Płocki Park Przemysłowo-Technologiczny

( tak mówił w 2010):
Należy przestać składać kolejne obietnice dotyczące tysięcy miejsc pracy, a podjąć konkretne działania w celu ściągnięcia inwestorów - mówił podczas kampanii Nowakowski. I kontynuował
Stopień realizacji : może 10 %

Obietnica 4. Rozwój lewobrzeżnej części Płocka ( to jest prima)

( tak mówił w 2010)
W Górach za stosunkowo niewielkie pieniądze można zbudować platformę widokową, z której płocczanie i ich goście mogliby podziwiać piękną panoramę Płocka. Analiza liczby odwiedzających umożliwiłaby ewentualną rozbudowę o kolejne atrakcje - duży plac zabaw dla dzieci, park grillowy, a przy współpracy z Orlenem tor gokartowy itp. Ponadto korzystne, północne zorientowanie wzniesienia i długość zbocza uzasadniają ewentualną realizację stoku narciarskiego.

Stopień realizacji : może O % - zresztą wielgachne

Obietnica 5. Lotnisko

( tak mówił w 2010)
"Powstanie w wyniku partnerstwa publiczno-prywatnego, bo jest potrzebne. Skoro może Sochaczew, to dlaczego nie Płock? Warto tematem zainteresować Orlen i inne firmy, które z chęcią korzystałyby z powietrznych taksówek. Lotnisko będzie można wykorzystać także pod potrzeby Automobilklubu i stowarzyszeń samochodowych",

Stopień (%) realizacji : tak ok. 5 trochę na wyrost , jedynie - za kilkadziesiąt tys. - opracowano koncepcję zagospodarowania .

Obietnica 6. Wprowadzenie strefy ciszy na Starym Rynku,

Stopień realizacji : totalne 0

Obietnica 7. Likwidacja "Sygnałów płockich"

Stopień realizacji : 100 %

Obietnica 8. Przebudowa dworca PKP/PKS i zagospodarowanie pobliskiego terenu,

Stopień ( %) realizacji : 20 jest koncepcja i plany

Obietnica 9 . Budowa ścieżek rowerowych,

Stopień ( %) realizacji : trudno ocenić , nie wiadomo ile miało ich być ,ale tak droga awansu można dać 30

Obietnica 10 . Budowa aquaparku.

Stopień ( %) realizacji : znów totalne 0 , a nawet mniej bo za kolejne tysiące złotych wykonano badanie , które mówi , ze jest on niepotrzebny, wiec budowy nie będzie.

Patrząc na te wyżej przedstawione obietnice tzw. prezydenta z 2010 rku można stwierdzić , że jedyne co mu się udało zrealizować to :
- likwidacja Sygnałów płockich - koniec kropka.

Czekam jeszcze te 0,5 roku z napieciem , o jaki procent wzrosną te wyniki :)

A na koniec :

"Człowiek szlachetny nie szafuje obietnicami, lecz czyni więcej niż przyrzekł" ( Konfucjusz )

Koń jaki jest - każdy widzi
Obserwuj wątek
    • Gość: populistycznywątek spam- do kosza IP: 95.211.209.* 27.01.14, 17:46
      Czym bardziej wklejasz te swoje wypociny, tym bardziej mam chęć głosować w kolejnych wyborach na obecnego prezydenta. Prosta przyczyna - dobry prezydent wzbudza zawiść. I o to chodzi. :D EOT
      • kazio13-net Re: spam- do kosza 27.01.14, 18:08
        A powiedz mi prosze czy ja Ci zabraniam , albo namawiam do głosowania na innego kandydata?
        Czy w Twojej ocenie ktos ( nie ważne kto , czy to osoba publiczna czy prywatna) nie dotrzymuje danego słowa - obietnicy jest godnym zaufania , po raz kolejny ?
        Pokaż mi także szanowny kolego , gdzie widzisz w moich wpisach "populizm" , chyba ze inaczej rozumiemy te słowa.
        Ja wyłącznie pokazuję ( na materiale dowodowym :) , to co miało być , jak miało być , a jak jest.
        A żeby było śmieszniej ( a pisałem o tym już wiele razy) sam głosowałem w 2010 na AN . Czy ty jako ( jak widzę ) zwolennik obecnego prezydenta ( nie jest to zarzut) , skoro uważasz go za dobrego prezydenta - nie możesz na zasadzie przeciwwagi napisać czegoś dobrego na temat rządów AN, czyżbyś nie miał czego ?
        I na koniec , nie ustawiaj się prosze w szeregu tych , którzy brak argumentów zastepują chamstwem , a innym , o innych poglądach jedynie ubliżają , nie pisząc nic konstruktywnego .
        Wierz mi , że zawiść wobec obecnego prezydenta jest ostatnim uczuciem , którym go obdarzam .
        Ja dokonuje oceny , a do tego - jako jego wyborca- prawo mam , chyba jeszcze nie zyjemy na Białorusi.
        Pzdr.
        • Gość: do kazio Re: spam- do kosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 18:57
          A kogo ry lansujesz w miejsce Nowakowskiego? Nie wyobrazasz sobie miasta bez prezydenta chyba. Masz chyba jakies przemyślenia "w tym temacie"
          • kazio13-net do poprzednika 27.01.14, 19:15
            "Przemyslenia" mam , ale nikogo nie lansuję , a nawet nie zamierzam tego robić. Możesz mi wierzyc lub nie , ale tak jest.
            Poza tym chyba jeszcze troche za wczesnie na "lans" , chyba nie wszyscy kandydaci się "ujawnili".
            Jęsli znajdziesz mój wpis nt. że ten - czy ten pwoinien byc w miejsce AN to stwaiam ci dużachną bekę piwa.
            Wiem jedno , zmiana jesty konieczna i niezbędna, mówiąc górnolotnie "dla dobra miasta".
            • Gość: do kazio Re: do poprzednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 19:27
              Już teraz wiem skąd czerpiesz swoją niespotykaną wenę. Beczka piwa.....
        • Gość: antyoszołom Re: spam- do kosza IP: 95.211.209.* 27.01.14, 19:34
          kazio13-net napisał:

> A powiedz mi prosze czy ja Ci zabraniam , albo namawiam do głosowania na innego
          > kandydata?

tu się pisze, a nie mówi. I w tym tkwi cała róznica, używasz skrótów myślowych, a żadnych faktów nie przedstawiasz.

> Czy w Twojej ocenie ktos ( nie ważne kto , czy to osoba publiczna czy prywatna)
          > nie dotrzymuje danego słowa - obietnicy jest godnym zaufania , po raz kolejny
          > ?

Czy prezydent dawał ci jakieś słowo? Jeżeli tak, to przedstaw wiarygodne okoliczności.

> Pokaż mi także szanowny kolego , gdzie widzisz w moich wpisach "populizm" , chy
          > ba ze inaczej rozumiemy te słowa.

W większości twych wypocin.

> Ja wyłącznie pokazuję ( na materiale dowodowym :) , to co miało być , jak miał
          > o być , a jak jest.

materiał dowodowy... buahahahahahhaha

> A żeby było śmieszniej ( a pisałem o tym już wiele razy) sam głosowałem w 2010
          > na AN .

śmiesznie jest powyżej, buahahahahha

Czy ty jako ( jak widzę ) zwolennik obecnego prezydenta ( nie jest to z
          > arzut) , skoro uważasz go za dobrego prezydenta - nie możesz na zasadzie przeci
          > wwagi napisać czegoś dobrego na temat rządów AN, czyżbyś nie miał czego ?

Nic nie muszę pisać, bo wymagam dobrej pracy i taką widzę. Kropka.

> I na koniec , nie ustawiaj się prosze w szeregu tych , którzy brak argumentów z
          > astepują chamstwem , a innym , o innych poglądach jedynie ubliżają , nie pisząc
          > nic konstruktywnego .

A w którym momencie ci ubliżyłem? To co sobie ubzdurałeś, to twój problem, a nie mój.

> Wierz mi , że zawiść wobec obecnego prezydenta jest ostatnim uczuciem , którym
          > go obdarzam .

Tematy zakładanych wątków świadczą o czym innym. Możliwe, że do końca nie rozumiesz tego co piszesz.

> Ja dokonuje oceny , a do tego - jako jego wyborca- prawo mam , chyba jeszcze ni
          > e zyjemy na Białorusi.

Nigdy na Białorusi nie byłeś i nie masz zielonego pojęcia o tym kraju. Wiedzę o nim czerpiesz z jakiś mediów. Żałosne.
      • Gość: spam Re: spam- do kosza IP: *.126.c90.petrotel.pl 29.01.14, 23:52
        POpulistyczny.won.tek
      • Gość: do POpulisty z PO Re: spam- do kosza IP: *.126.c90.petrotel.pl 02.02.14, 14:10
        jak POdają POrtale internetowe ukraińska milicja w Kijowie NĘKA demonstrantów GŁOŚNĄ MUZYKĄ.Drogi POpulisto czy znasz punkt 6 obietnic pana Prezydenta.Obietnic jakie ciut wyżej przedstawił Pan Kazimierz,a którego wyśmiałeś za POpulizm.Obiecywać każdy może?.Jak nazywa się kogoś co obiecuje ,a nie spełnia obietnic.Jak nazwać imprezki na które pozwolenie wydaje Prezydent Płocka.Co ty na to POpulisto cymbalisto.
    • Gość: Panie Kazimierzu Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.class101.petrotel.pl 27.01.14, 20:09
      PROPAGANDZIŚCI ruszyli do boju.Jest Pan na trudnej POzycji.Pan jest jeden a speców od propagandy na etatach......za które my wszyscy płacimy jest .....całkiem sporo.Zrobią z Pana robić wariata i oszołoma.Będą wmawiać,że jest Pan alkoholikiem.SPOsobów jest całe multum.POlecam książkę Resortowe dzieci.Wszytko będzie jasno.W Płocku nie jest inaczej niż w innych miastach.Stąd taki kwik gdy odsuwa się koryto.ONI nie POtrafią POjąć,że ktoś może cokolwiek zrobić BEZINTERESOWNIE.POdobno każdy sądzi PO sobie.Pozdrawiam.
      • Gość: leonkawalski Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.plock.mm.pl 27.01.14, 21:03
        panie kaziu , nie zawsze się zgadzaliśmy bo pan jakby w ten pis zapatrzony bywał ale pozdrawiam, bardzo dobry tekst , kop pan gó...arza łysego ile wlezie ! to pajac !
        w dodatku byle jaki .
        jeśli chodzi o pajaców z wyższej półki ( nie dla chamów, k...w i złodziei od umpa umpa w płocku ) to tutaj :

www.youtube.com/watch?v=bbTWJTK2oCs
      • Gość: ariel Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 21:05
        Ojciec Nowakowskiego pracował z moim tatą na Kombinacie. Zginął tam tragicznie w wypadku przy pracy. Doszukiwanie się analogii w książce Resortowe Dzieci to zwykłe łobuzerstwo i chamstwo. Boga sie nie boicie?
        • Gość: formalny Re: do "ariela" IP: *.plock.mm.pl 27.01.14, 22:10
          Tak w kwesti formalnej, to było o "propagandzistach" a nie o Nowakowskim.
          • Gość: do formalnego Re: do "ariela" IP: *.class101.petrotel.pl 27.01.14, 22:20
            ariel nie POtrafi czytać ze zrozumieniem.Oczywiście,że było o propagandzistach....na usługach.Takich mamy na pęczki.
      • Gość: Marek Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 17:17
        Ja polecam tobie to:
        Tekst linka

Największym dzieckiem resortowym, które bije wszystkie pozostałe jest niejaki Jarosław Polskę zbaw Kaczyński.
        • Gość: nieresortowy Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.c156.petrotel.pl 28.01.14, 18:02
          a ja tobie polecam wyniki sondażu do poniższego pytania z tej samej stromy...

Czy prawicowi dziennikarze i pisarze posuwają się za daleko grzebiąc w życiorysach swoich przeciwników i krytyków?
          • Gość: Marek Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 20:28
            No i jaki stąd wniosek, bo według mnie, jeżeli ktoś komuś zagląda do "łózka", to w pierwszej kolejności w swoim powinien mieć czysto.
            • Gość: do dzieciaka Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: 185.9.124.* 29.01.14, 16:56
              dobre pójście na skróty... następnym krokiem powinna być ochrona danych wszystkich bossów zorganizowanych grup przestępczych

mylisz dzieciaku podstawowe pojęcia takie jak sprawy osobiste ze sprawami karnymi dotyczącymi przestępstw lub kolaboracji na szkodę narodu polskiego za czasów PRL
    • Gość: wyborca Re: Zgorzelski albo Martynowski na prezydenta ! IP: *.100.c68.petrotel.pl 27.01.14, 21:48
      Zgorzelski albo Martynowski na prezydenta !

aby nie ten nieudacznik AN !!
      • Gość: pytacz Re: Zgorzelski albo Martynowski na prezydenta ! IP: *.class101.petrotel.pl 27.01.14, 22:06
        dlaczego Płock tak został ukarany.Same obietnice .....zero realizacji.POpatrzcie na wyliczankę obiecanek cacanek.Jedno co zrealizowane w 100% to likwidacja Sygnałów.Pytanko więc do wszystkich mieszkańców Płocka.Ile osób liczył zespół redakcyjny Sygnałów a ile osób liczy zespół medialno propagandowy wraz z całym zespołem koordynatora ds rozrywki,który też pracuje na wizerunek gosPOdarza.No i ile nas to wszystko kosztuje,a ile kosztowało za POprzedniego gosPOdarza.Do tej liczby należy doliczyć redaktorów z innych mediów POpierających aktualnego gosPOdarza.Niestety tego nawet Stwórca nie wie.
        • kazio13-net Re: Zgorzelski albo Martynowski na prezydenta ! 28.01.14, 09:53
          Rzadko odnoszę się do konkretnych wpisów , ale tym razem zrobię wyjątek.

antyoszołom napisał :

- tu się pisze, a nie mówi

To myśl twórcza i odkrywcza, genialne spostrzeżenie, dotąd nie wiedziałem że na takim jak to forum nie można mówić dzięki , teraz wiedział będę.
          Wyjaśnie też , że "NAMAWIAĆ" można też pisząc, niekoniecznie mówiąc.

- używasz skrótów myślowych, a żadnych faktów nie przedstawiasz

Czy w takim razie mój pierwszy wpis pokazujący 10 obietnic ( cytowanych za gazetaplock) to nie fakty ? przecież to słowa , nawet cytaty tego co mówił prezydent , który się tobie tak podoba.

- Czy prezydent dawał ci jakieś słowo? Jeżeli tak, to przedstaw wiarygodne okoliczności.

Tak wielokrotnie , w tym na spotkaniach wyborczych , na których sam bywałem , w rozmowach z dziennikarzami , w TV, w ulotkach i plakatach wyborczych , itd.

- ( odnośnie populizmu) W większości twych wypocin.

Jednak rozumienie słowa populizm którym tak tu epatuje jest calkiem odmienne, proponuje więc lekturę definicji , ale proszę ze zrozumieniem.

- materiał dowodowy... buahahahahahhaha

Oczywiście była to tak niby przenośnia , zakończona buźką no ale chyba za trudna do zrozumienia, nie moja to wina.

- Tematy zakładanych wątków świadczą o czym innym. Możliwe, że do końca nie rozumiesz tego co piszesz.

I znów niezrozumienie kolejnego słowa , tym razem zawiść bez komentarza.Dodam tylko , dla wiadomości - że krytyka to nie to samo co "zawiść" .

- Nigdy na Białorusi nie byłeś i nie masz zielonego pojęcia o tym kraju. Wiedzę o nim czerpiesz z jakiś mediów. Żałosne.

Tu zapytam : skąd ta pewność ? . Prawdą jest natomiast , że mam b. negatywne zdanie w kwestii funkcjonującego tam systemu politycznego. Ty oczywiście możesz mieć inne zdanie ,choć to by wyjaśniało wiele.
          Twoja tak wysoka ocena obecnego prezydenta może właśnie wynikać stąd , że patrząc na Białoruś to faktycznie można powiedzieć , że u nas nie jest tak źle, więc chwalmy pana .

I to by było na tyle.
          • Gość: pr Re: jaki kandydat taki jego pijar IP: *.156.c65.petrotel.pl 28.01.14, 11:23
            niejaki antyoszołom jako żywo wykazuje "logikę" i retorykę neoplusa, często zabierającego "konstruktywny" głos na forum, choć bodaj ani razu nie założył żadnego wątku

nie masz o tym zielonego pojęcia bez podania swoich jakichkolwiek argumentów itp infantylne konstrukty frazeologiczne mają na celu zdyskredytować adwersarza, choć jedynie w oczach średnio inteligentnego odbiorcy, co w odniesieniu do białorusi jest aż nazbyt widoczne

wyraźne jest też to że ów osobnik używa jedynie socjotechnicznych sztuczek (oczywiście adekwatnych do swojego poziomu intelektualnego) bez użycia jakiejkolwiek argumentacji

reasumując, ma za zadanie jedynie popierać swojego faworyta w wyborach w sposób pasywny tzn doskonale wie że jego kandydat na stolec nie może się niczym POchwalić, ani nic sensownego zaoferować, więc ucieka się jedynie do ataku swoich adwersarzy

jaki kandydat taki jego pijar

• Gość: podsumowanie Re: POdsumowanie AN IP: *.156.c65.petrotel.pl 28.01.14, 11:28
              osiągnięcia: orliki + realizacja nikomu niepotrzebnego już wiaduktu nb krytykowanego za czasów swojego poprzednika, który wówczas był bardziej uzasadniony - konieczny na potrzeby przedwyborcze

POrażek czyt. niezrealizowanych obietnic nie ma sensu wymieniać, gdyż trzeba byłoby skopiować praktycznie cały pragram wyborczy delikwenta

POdsumowanie: DNO I 10 METRÓW MUŁU !
              • pakolka60 Re: POdsumowanie AN 28.01.14, 18:29
                Czytam i czytam i oczom nie wierzę , a moje zdumienie apogeum osiąga.
                Autor wątku , po kolei wymienił obietnice , które w swojej kampani składa obecnie urzędujący prezydent. Ba , nawet zacytował ( za gazetą) jego wypowiedzi .
                Gdzie tu populizm czy coś ? Przecież to są same fakty ( nie wchodząc spory/dyskusje typu - czy polityk dotrzymuje obietnic) .
                Moim zdaniem prezydent miasta to nie polityk , ma zaplecze i owszem ale powinien kierować się jedynie doberem miasta , przyu uzyciu tego zaplecza politycznego. Czyli co obiecał powinien spelnić - a chociaą starać się spełnić , jeśli nie wszytskie , bo niektore to tak na wyrost były , ale chociaż część z nich . A tu co mamy ? Z tych przytoczonych spelniona JEDNA JEDYNA.
                To są fakty Mości Panowie . Nie żaden populizm czy zawiść - ale FAKTY , a z tymi podobno sią nie dyskutuje.
                Porozmawiajmy więc o faktach , a one właśnie ( to jest moje zdanie) zbyt dobrego świadectwa prezydentowi nie wydają.
                • Gość: do pakolka60 Re: POdsumowanie AN IP: *.126.c90.petrotel.pl 28.01.14, 21:21
                  prawda to jest zgodność z rzeczywistością,a rzeczywistość jak jest każdy widzi.Skrzeczy ta nasza płocka rzeczywistość jak stara zdarta płyta.Co najgorsze płyta z rysą powtarzającą,że jestem zdolny niesłychanie,najpiękniejsze mam ubranie/biuro/,moja buzia tryska zdrowiem/rower/,jak coś POwiem to już POwiem/wiele przykładów/.Można tak bez końca wystawiając buzię do słońca/kocyk/.POgonić tych wizerunkowców i zabrać się do roboty.Mizerii nie zagłuszą nawet eventy.Zawsze wyjdzie szydło z wora.
                  • antynowak1410 Re: POdsumowanie AN 29.01.14, 10:42
                    [b]Aby nikt mi nie zarzucił ( jak np. kaziowi13) populizmu przywołam jedynie slowa ( to będą cytaty dosłowne) z tego co mowił na początku rządów nasz p. prezydent:

1. Expose :

Zbudujemy żłobki i przedszkola, parkingi i obwodnice, place zabaw, parki i te, tak bym powiedział, tak wyczekiwane, mam nadzieję, w Płocku, Orliki."

" (...) będę dosyć częstym gościem w Warszawie, by w Ministerstwie Infrastruktury rozmawiać o naszych obwodnicach, by w Ministerstwie Sportu rozmawiać o Orlikach, by z Ministrem Kwiatkowskim rozmawiać o tym, jak zagospodarować tę część naszego więzienia, którą będzie można przywrócić centrum naszego miasta

2. Z dyskusji nad budżetem 2011:

W tym kontekście warto, sądzę, że wszyscy z Państwa wiedzą w jakim stanie dzisiaj jest nawierzchnia ul. Piłsudskiego, zróbmy najpierw to. Poprawmy to co w tej chwili się bardzo sypie, a dopiero później będziemy w dalszym etapie pochylać się także nad takimi uliczkami,

3. Na innej sesji- jednej z pierwszych tej kadencji :

Żyć powinna hala. Żyć powinien amfiteatr. Żyć powinno molo, nadbrzeże. Jestem o tym przekonany, że to wszystko powinno być. Nie tylko hala ta, także w Borowiczkach. Drodzy Państwo, proszę też jeszcze o chwilę cierpliwości. Taki program wykorzystania tych obiektów przedstawimy, bo mówić o z jednej strony hali, nie zapominajmy, że amfiteatr też powinien żyć i tam także można i trzeba wpuścić różnego rodzaju organizacje pożytku publicznego, ażeby mogły z niego korzystać

nie będę komentować tych obietnic? a jedynie zapytam ile z tego co wyżej zostało wymienione (obiecane?) przez te ponad 3 lata zostało zrealizowane?
                    • Gość: ach Re: POdsumowanie AN IP: 91.212.223.* 29.01.14, 14:12
                      szkoda klawiatury by komentować te wszystkie słowa naszego Prezydenta.Mówić każdy może.Trochę lepiej lub trochę gorzej.
    • Gość: wesoly Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 18:38
      Po w miarę spokojnym zeszłym tygodniu, ten zaczął się od wściekłych ataków wszelkiego rodzaju multi klnów, mutantów na czele z wielonikowcem Małym Płock zbaw Kaziem. Widocznie mali chłopcy zbyt sobie poleniuchowali i otrzymali opeer od swojego "sponsora". Do kolekcji w tym wpisie zabrakło niejakiego rzadko coś tam lub nie mam na forum.
      Na mieście gadają, że niejaki Mały Płock zbaw Kaziu, wraz z nastaniem wiosny ma uruchomić na słynnym molo, własne kasyno pod nazwą "Wciekły jeleń".
      Powracając do wątku małego kaziulka to pytanko brzmi - jak tam postępy waćpana w PPT, kiedy pierwsza łopata ruszy ziemię pod super inwestycję - wybory się zbliżają i trzeba dotrzymać obietnic? A może acan ze strachu coś tam w portki i rezygnuje z tak intratnego stołeczka w przyszłych wyborach?
      • Gość: canon Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: 185.9.124.* 29.01.14, 18:42
        neoplus kopiarki przygotowałeś ? oj, będą POtrzebne
        • Gość: wesoly Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:06
          PISuary chcesz obsadzać?
          • Gość: Smutny Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.dynamic.mm.pl 29.01.14, 19:14
            Juz Sztaudynger kiedys napisał " Praw­da ko­le w aureolę. " , jakie to aktualne jak się czyta takie jak powyższy - wpisy
            • Gość: wesoly Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:24
              Całkowicie się z Twoim wpisem zgadzam, tylko dziwne jest, ze tak wiele ludzi wciąż łapie się na l obiecanki różnej maści polityków przed wyborami, a potem na nich pluje jadem. Obiecanki cacanki a głupiemu radość - chciałoby się powiedzieć.
              • Gość: Smutny Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.dynamic.mm.pl 29.01.14, 20:32
                Sorki , ale chyba się nie zrozumieliśmy , z tą prawdą co to w aureolę kole było właśnie do Ciebie bo jak widzę bardzo Cie boli jak ktos źle pisze o A . Nowakowskim.
                • Gość: wesoly Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 20:38
                  Przeczytaj uważnie to co napisałem i pomyśl, a później wyciągaj wnioski, nie lubię ludzi, którzy publicznie się obnoszą za jedną opcją polityczną, a później za srebrniki sprzedają się innym, jak tym wcześniejszym się nóżka podwinie. Ja ostatni raz dałem się na to nabrać w tzw. pierwszych demokratycznych wyborach, a teraz z radością patrzę, słucham i czytam tych, co sączą swój jad, przykładem jest tu własnie niejaki Mały Płock zbaw Kaziu.
                  • Gość: wzruszony Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: 185.9.124.* 29.01.14, 20:56
                    babardzo się rozczulasz jak na kogoś komu zwisa ta problematyka już od ćwierć wieku..

aż się prawie wzruszyłem...
                    • Gość: wesoly Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 21:05
                      Uważaj abyś się prawie nie rozpłakał, na wszelki wypadek przygotuj chusteczkę haftowaną, co ma cztery rogi.
                      • Gość: spamujta chłopaki Re: Obietnice AN- tzw. prezydenta IP: *.126.c90.petrotel.pl 29.01.14, 23:50
                        spamujta do woli aż was łapka zaboli.
                        • Gość: kaziulek POdsumowanie IP: *.plock.mm.pl 31.01.14, 10:51
                          Tzw. prezydent w czasie kampani 2010 raczył powiedzieć ( za plock.gazeta):
                          Chciałbym, by płocczanie byli dumni ze swojego miasta, słowem: czas na zmianę prezydenta."

po 3 i pół roku "rządzenia" w wykonaniu kogoś "kto pobiera pensję prezydenta" muszę stwierdzić , że całkowicie się z tym słowami dziś zgadzam, słowa te okazały sie prorocze
                          • antynowak1410 Ku pamięci 31.01.14, 11:04
                            Tak dla przypomnienia , początków kadencji :
                            gazeta prawana w grudniu 2010 pisala:

Fala podwyżek ogarnęła samorządy

"Pensja prezydenta miasta nie zależy od liczby inwestycji, komfortu życia mieszkańców czy sprawności rządzenia. Podwyżkę dostanie każdy, kto ma odpowiednie poparcie w radzie miejskiej. Nawet w kryzysie finansowym, gdy wszyscy oszczędzają, pensje osiągają najwyższy możliwy poziom."
                            (...)
                            "W Płocku radni uznali, że na sprawnym zarządzaniu oszczędzać nie można i rozpoczynającemu dopiero karierę prezydenta Andrzejowi Nowakowskiemu przyznali prawie najwyższe możliwe uposażenie 12 488 zł."

dodam jeszcze "pamięć" o remocie gabinetu za kilkadziesiąt tysięcy
                            • Gość: pikuś Re: Ku pamięci IP: *.126.c90.petrotel.pl 31.01.14, 12:25
                              sorry taki mamy klimat..........we władzach samorządowych.Cóż tam "prezydęt".Jednym takim dołożą do eventu .....ciekawe czy radni POdniosą rwetes.Nie POdniosą bo im ktoś POdniesie obrożę.A dziennikarze też nie POdniosą rwetesu bo.....dopiszcie co chcecie.Takie państwo jakie elity.Cóż zamiast autorytetów mamy idoli.Niestety POmiędzy idolem a autorytetem ogromna różnica.Nie każdy może być autorytetem.Na autorytet trzeba sobie zapracować.Idolem może być każda miernota....jeśli tylko ma za sobą mendia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka