muc-za 04.03.14, 12:12 Witam wszystkich miał ktoś z was z nimi do czynienia w Płockim sądzie?Jaki pogląd ma sąd w Płocku na tych oszustów chodzi mi o przedawnione czesne za studia,dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: KGPN-atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 12:44 Poszukaj w tym temacie jest sporo na ich temat forumprawne.org/windykacja/451542-firma-windykacyjna-zada-zaplaty-za-czesne-pomocy-cz-ii-2.html Odpowiedz Link Zgłoś
muc-za Re: KGPN-atakuje 17.03.14, 21:16 Dzięki Maciek przewertowałem wszystko sądy orzekają różnie zależy jaki sędzia jeden 2tata drugi 3 lata a nawet są tacy giganci co orzekają 10lat przedawnienia za czesne jakby ktoś miał z KGPN do czynienia w Płocku niech da namiary to się odezwę bądź napisze jak sobie z nimi poradził dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł JK Re: KGPN-atakuje IP: *.net-serwis.pl 25.05.14, 11:40 Melduję wygraną i prawomocność w mojej sprawie przeciwko KGPN i z radością się dzielę:) Przedawniony dług uczelniany. Miałem pełnomocnika, to ich chyba zniechęciło do apelacji. Sąd zasądził na moją rzecz koszty, czyli tak na prawdę sprawa nic mnie nie kosztowała. Info na prv dla zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: KGPN-atakuje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.14, 12:00 Najpierw oszust jeden z drugim nie płaci za studia, a potem po sądach lata. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narod Re: KGPN-atakuje IP: *.net-serwis.pl 25.05.14, 12:11 Oszustwem jest dochodzenie przedawnionych roszczeń i ich egzekucja. Dobrze że w końcu ktoś sobie z KGPN radzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksymoron Re: KGPN-atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.14, 12:26 A niepłacenie za usłue, w tym wypadku za studia to obywatelska cnota! Brawo dla KGPN, że z oszustami i naciagaczami sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KGPN-atakuje IP: *.lublin.mm.pl 08.07.14, 20:11 Witam. Dzisiaj znalazłam u rodziców pismo odnośnie zadłużenia z prywatnej uczelni gdzie mam fo spłaty 8000 zł. Cztery lata temu zrezygnowałam ze studiów bo nie było mnie na nie stać. Niestety nie składakan tam żadnych pism. Co teraz mam zrobić pomocy ? Nie mam żadnych pieniedzy nawet żeby coś spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKGPN Re: KGPN-atakuje IP: *.net-serwis.pl 08.07.14, 22:06 Aga, Napisz do mnie dokladnie co dostala. Czy to wyrok czy tylko wezwanie? Pomogę za free. Moj email tymczasowy: err686-spamfilter@yahoo.pl Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: KGPN-atakuje IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.08.14, 16:17 Chciałam Was wszystkich uspokoić. Dziś miałam rozprawę w Sądzie Rejonowym w Grójcu. KGPN żądał ode mnie 10 tysięcy za czesne (uczelnia fikcyjnie wpisała mnie na listę studentów, mimo mojej rezygnacji, a potem sprzedała mój dług). Umowa z Uczelnią była podpisana 10/2005, czyli już na podstawie nowej ustawy. Sprawę wygrałam, Sąd orzekł przedawnienie 2 lata. Na rozprawę poszłam sama bez pełnomocnika. Ale chce Wam przekazać to co powiedział mi sędzia na koniec rozprawy. W sądach cywilnych jest zatrzęsienie spraw z powództwa KGPN. Sądy orzekają różnie, przedawnienie 2,3 10 lat. Do Sądu Najwyższego wpłynęły zapytania w tej sprawie, ale na razie nie ma co liczyć na rozstrzygnięcie. I teraz najważniejsze. 01 października 2014 roku ma wejść w życie ustawa zmieniająca ustawę o szkolnictwie wyższym. Wprowadzono do niej artykuł 160a ust. 7, który mówi, że tego typu roszczenia przedawniaja się z upływem 3 lat. Z kolei art. 32 ustawy zmieniającej mówi, że te 3 lata mają zastosowanie również do umów zawartych przed wejściem w życie nowej ustawy!!!! Sędzie powiedział mi tak: Na 90% musi się Pani liczyć z apelacją KGPN, ale po wejściu w życie nowej ustawy Pani problemy i problemy wielu byłych stdentów się skończą! Wystarczy powołać się na nowe przepisy. I tyle w tym temacie. Aby do 01 października 2014r. Przeciągajcie sprawy ile się da. Poniżej link do nowej ustawy: search.sejm.gov.pl/SejmSearch/ADDL.aspx?DoSearchNewByIndex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KGPN-atakuje IP: *.lublin.mm.pl 09.07.14, 22:12 Witam. Potrzebuje pomocy z kgpn chcą ode mnie prawie 9 tysięcy... Ratunku jak walczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
muc-za Re: KGPN-atakuje 09.07.14, 23:21 Nie wiem na jakim jesteś etapie walki z nimi napisz coś więcej postaram się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KGPN-atakuje IP: *.lublin.mm.pl 14.07.14, 14:48 Witam. No ja na chwile obecną dostałam wezwanie do zapłaty w ciągu 3 dni. Czy wogóle można jakoś walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
muc-za Re: KGPN-atakuje 14.07.14, 16:55 Nic nie płać czekaj na wezwanie na sprawę do sądu tam podnosisz zarzut przedawnienia i po kłopocie oni piszą apelację druga sprawa trzymasz się tego co na pierwszej wyrok prawomocny i koniec warunek jest jeden musi dług być przedawniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KGPN-atakuje IP: *.lublin.mm.pl 14.07.14, 17:11 Nie podeszłam do obrony licencyjnej poniewaz nie miałam pieniędzy na opłacenie czesnego. z listy studentów zostałam skreślona 30 grudnia 2011 z powodu nie obronienia pracy. Termin płatności za czesne był jakoś w kwietniu 2011. Uczelnia twierdzi że wysłali mi 30 marca 2014 roku jakieś pismo polecone ale ja go nie odebrałam (tu sprawa do wyjasnienia z pocztą) i sprzedali dług do KGPN. Czy to jest dług przeterminiwany? Odpowiedz Link Zgłoś
muc-za Re: KGPN-atakuje 14.07.14, 20:59 Może być problem ale nie musi sądy różnie interpretują przepisy opłaty za czesne itd jedne 2 albo 3 a nawet 10 lat ja wygrałem z nimi ma 2 lata przedawnienia także powodzenia jest o co walczyć bo suma jest duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Rheims Re: KGPN-atakuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.07.14, 21:15 Przedawnione, poza tym: - Zwloka rektora uczelni wydaniu decyzji o skreśleniu studenta nie może wywoływać dla niego negatywnych skutków. - Przyjecie dziesięcioletniego terminu przedawnienia powodowałoby nieuprawnione uprzywilejowanie niepublicznych wyższych uczelni wobec innych podmiotów uczestniczących w obrocie gospodarczym. - Art. 106 ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym nie znajduje zastosowania w stosunkach cywilnych pomiędzy uczelnia a studentem. - możliwe nadużycie prawa podmiotowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaw Re: KGPN-atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.14, 21:45 Witam, mam w sierpniu sprawę z KGPN o czesne z 2006 roku, wniosłam sprzeciw od nakazu zapłaty powołując się na regulamin studiów, ze powinni mnie skreślić jeśli nie płaciłam ect. Podniosłam również zarzut przedawnienia 2 i w razie czego 3 letniego. Oczywiście KGPN powołuje się na 10 letni. Proszę o podpowiedź na jakie artykuły się jeszcze powołać żeby sprawę wygrać. dlaczego w tym kraju sądy wydają różne wyroki co do terminu przedawnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Re: KGPN-atakuje IP: *.net-serwis.pl 06.08.14, 21:53 Napisz do mnie na prv, pomogę. err686-spamfilter yahoo pl Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KGPN-atakuje IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.08.14, 16:30 Witam. Teraz to ja mam prblem z KGPN... Czy możesz jakoś pomóc? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomoc Re: KGPN-atakuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.08.14, 16:38 Zawsze, ale na prv proszę: err686-spamfilter [malpa] yahoo.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: KGPN-atakuje IP: *.play-internet.pl 16.08.16, 17:30 Mam podobna sytuacje. Dostawalas jakies listy wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewezyl Re: KGPN-atakuje 01.04.15, 10:12 Witam, wygrałam sprawę z KGPN, info na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KGPN-atakuje IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.15, 20:49 Witam. Czy można poznać szczegóły ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewezyl Re: KGPN-atakuje 26.08.15, 20:16 polecam skutecznaantywindykacja.letnet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igal Re: KGPN-atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.14, 23:32 Witam, czy możesz podesłać info na jakie art. się powoływałeś, że wygrałeś? 2 czy 3 letni termin? Czy dodatkowo jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
ewezyl Re: KGPN-atakuje 26.08.15, 20:17 polecam skutecznaantywindykacja.letnet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewezyl2 Re: KGPN-atakuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.08.15, 10:02 spam. Reklamuja sie i jeszcze kasuja za to studentow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: KGPN-atakuje IP: *.play-internet.pl 11.09.15, 13:09 witam proszę o pomoc ja tez mam problem, moje zadłużenie ze szkoły przeszło do firmy windykacyjnej, obciążono mnie ogromnymi odsetkami ! Mam prawie 3tys do zapłacenia !!! Mozna z nimi wygrać sprawę chociaż o umorzenie odsetek ?? Dostałam pismo z sadu w kwietniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JankO Re: KGPN-atakuje IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.09.15, 13:23 Jeżeli dostałaś pismo z sądu w kwietniu to już jest prawomocne i już za późno aby coś wskórać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: KGPN-atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 23:58 aguskaa7@wp.pl Kgpn włodkowic i ja:):(pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
muc-za Re: KGPN-atakuje 06.04.15, 22:41 Wygrana z KGPN apelacja również wygrana pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KGPN-atakuje IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.04.15, 09:36 Witam. Czy można poznać jakieś szczegóły? Długo czekałeś na sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia66 Re: KGPN-atakuje 21.10.15, 11:08 Witam. Przez rok otrzymywałam pisma od KGPN suma była znaczna bo około 9000 zł. Na forum znalazłam pomoc. Zaufałam temu Panu i jestem mu wdzięczna za to co dla mnie zrobił. Wczoraj odbyła się rozprawa w sądzie rejonowym, od wczoraj mogę być spokojna wreszcie. Dajcie sobie pomóc, zaufajcie bo naprawdę waro. Nie można się dać zastraszyć, dopiero wtedy zaczynają nmi manipulować te gnidy. Żałuję każdej nieprzespanej nocy, ba minuty w której dreczyła mnie ta sprawa. Nie poznałam na swojej drodze nigdy człowieka który tak by mi pomógł bezinteresownie. Wiara w ludzi wraca. Dziękuję Panu Ericowi Rheims za okazaną pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
malizna31 Re: KGPN-atakuje 27.02.16, 06:59 Czy można prosić o namiary na tego Pana? Mam problem z tą firmą. bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fribas Re: KGPN-atakuje IP: *.net-serwis.pl 27.02.16, 08:25 Wpisz w googlu Eric Rheims lub po prostu idz na ip-law.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
etanol2015 Re: KGPN-atakuje 04.07.16, 20:51 Witaj mam ten sam problem.Napisz jaki okręg wydał top orzeczenie Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia66 Re: KGPN-atakuje 06.07.16, 13:20 Witam. Wygrałam sprawę w I instancji ale w drugiej sąd zmienił wyrok i niestety muszę zapłacić całość z odsetkami i kosztami sądowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka1984 Re: KGPN-atakuje IP: 37.152.24.* 01.09.17, 14:36 no to super ci pomógł dodatkowo koszty musisz płacić - extra Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia66 Re: KGPN-atakuje 02.09.17, 22:17 No niestety. Jak widać sądy orzekaja jak chcą... Wyroki są różne. Miałam pecha. Bardzo kosztownego niestety... Odpowiedz Link Zgłoś