Dodaj do ulubionych

Wiosna w Płocku

30.03.02, 11:52
Tym razem to już chyba na dobre zawitała do nas wiosna. Dla mnie zawsze
widocznym tego dowodem są liście na drzewach rosnących na moim osiedlu. Co
prawda te, które rosną najbliżej, jeszcze się nie zazieleniły, ale sądzę, że
jeszcze dwa dni takiej pogody i będą się cieszyć nowymi listkami.
Zauważyłem, że najpierw zielenią się brzozy, później lipy, a na samym końcu
jesiony, które wystawiają moją cierpliwość na ciężką próbę. Co roku obawiam
się, że przemarzły zimą i co roku okazuje się, że na szczęście się mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Naka Re: Wiosna w Płocku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 08:47
      Roman co z ta wiosenką.??? Tak ja schwaliłeś - a ona nam zimno przyniosła !!!
      Na moim balkonie dzikie wino wypuszcza malutkie listeczki i codziennie rano
      zerkam czy nie pomarzły ????? Te pare ciepłych dni sprawiło,ze nasza matka
      natura zaczeła budzic uspione roslinki do życia. I nam tez bylo milo i wesoło
      i budzilismy sie rano z radościa i okienka pootwierane i cieplutkie powietrze
      owiewialo nasze mieszkanka . No coz, moze te pare zimnych dni nic nie znaczy a
      za mala chwilke wiosna uderzy z podwojna goraca siła !!!!!!
      Naka.
      • roman_j Re: Wiosna w Płocku 05.04.02, 08:57
        No cóż. Kwiecień plecień. Jednak poczekam do maja z ogłoszeniem tryumfu wiosny.
        Widzę, że do tego czasu pogoda spłata nam jeszcze niejednego figla. Ale nie
        trać nadziei, jako i ja nie tracę. :-))
        • Gość: Maciek Re: Wiosna w Płocku IP: *.ssss.gouv.qc.ca 05.04.02, 15:01
          Naka
          mam nadzieje, ze zeby uratowac przed zmarznieciem te drobne listki twoich
          balkonowych winorosli, ogrzewasz je czesto twoim cieplym spojrzeniem rano przed
          wyjsciem do pracy i natychmiast po powrocie. Czy uzyczasz im tez noca ciepla
          twojego spojrzenia ? :))) Dla ratowania wpieknych winorosli - nalezaloby !!
          • naka Re: Wiosna w Płocku 05.04.02, 23:06
            Maciek, czy ty przypadkiem nie jestes moim sąsiadem ???? Skąd wiesz, że własnie
            w ten sposób pocieszam roslinki :)) ????
            Naka
    • Gość: Maciek Re: Wiosna w Płocku IP: *.montreal113.dialup.canada.psi.net 06.04.02, 05:48
      Nie , nie jestem Twoim sasiadem. Ale jestem podobny do ET i mam jak on oczy na dlugich
      szypulkach, ktore widza wiele, czasem..... az za wiele :)) I mysle , hmm, ze powinna
      wieczorem spuszczac rolety, przynajmniej w oknach salonu :))
      • naka Re: Wiosna w Płocku 06.04.02, 14:38
        Zapamietam to sobie :)) A ja myslałam, ze tylko Duszek ma takie mozliwosci ???
        Naka.
    • roman_j Re: Wiosna w Płocku 26.04.02, 17:04
      roman_j napisał(a):

> Zauważyłem, że najpierw zielenią się brzozy, później lipy, a na samym końcu
      > jesiony, które wystawiają moją cierpliwość na ciężką próbę. Co roku obawiam
      > się, że przemarzły zimą i co roku okazuje się, że na szczęście się mylę.

Tym razem na pierwsze zawiązki liści na okolicznych jesionach musiałem czekać
      prawie miesiąc. Nareszcie są i teraz mogę napisać, że wiosna w pełni!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka