Dodaj do ulubionych

szkoda miasta

17.11.14, 08:13
Jeśli potwierdzą się te wyniki to :
1. Nowakowski potrafił zmobilizować swoich "wyznawców".
2. Martynowski zlekcewazył konkurenta.
3. Nowakowski wygrał ze względu na słabość konkurencji.
4. Martynowski przegrał na własne życzenie.
5. Kampania nowakowskiego namieszała ludziom w głowach.
6. Kampania martynowskiego była źle przygotowana i prowadzona.

I pytania :

1. Czy ktokolwiek rozliczy wydatki /sumiennie/ kandydatów na kampanię?
2. Czy ktokolwiek wyjaśni sprawę "zamieszkiwania" niektórych kandydatów ?
3. Czy PiS wyciągnie wnioski z błędów i porażki ?
4. Czy w nowej radzie miasta znajdzie się siła która dokładnie "rozliczy" minione 4 lata a w tym szczególnie niektóre inwestycje i wydatki?
5. Ile "kosztował" poszczególne partie 1 głos ?
6. Co jest powodem takiej "hojności" niektórych darczyńców kampanii nowakowskiego ?

Mam nadzieję że pytania /jeszcze nie wszystkie/ doczekają się odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • antynowak1410 Re: szkoda miasta 17.11.14, 09:05
      No i stało się to przed czym przestrzegalem. Panie Martynowski tak jak pisała poprzedniczka- przeróżne pan na własne życzenie z lenistwa. Zamiast co chwilę fotki zmieniać trzeba było wyjść do ludzi s pan nawet 2 debaty ola łeb. sam fakt bycia e partii to za mało.
      Nie wiem kto u was w pisie podejmuje personalne decyzje kto pana w wystawił ale jak widać było to nieporozumienie. Za tą kampanię to ja bym panu już podziękował. Szkoda że tą pomyłkę będzie musiało płacić miasto przez 4 lata.
    • citymen_plock Re: Dobry trend 17.11.14, 09:09
      nieformalna koalicja PO-SLD nie będzie miała większości, a to znaczy że prezydent nie będzie miał wolnej ręki jak do tej pory. Patrząc na inne miasta można wywnioskować że prezydenci aktualni zazwyczaj wygrywali a wyborcy nie indentyfikowali ich z partiami.

Najważniejszy jest ogólny trent PiS w górę PO w dół. Poza tym elektorat PiS to młodzi w tym studenci, najbardziej perspektywiczna grupa. natomiast PO urzędnicy.

Zmierzamy w dobrym kierunku!
      • mjaka26 Re: Dobry trend 17.11.14, 09:12
        Nowakowski wygrał ludzie ale jesteście nienormalni !!!!
      • Gość: wyborca Re: Dobry trend IP: *.class145.petrotel.pl 17.11.14, 09:17
        Martynowski przegrałeś na własne życzenie.
        Tak nie prowadzi się kampani wyborczej. Na taki styl mógłby sobie pozwolić Nowakowski, który przez 4 lata lansował się wszędzie, gdzie się dało. Martynowski olałeś wyborców. Nie interesowały cię spotkania z ludźmi. Marsze w bluzie z żołnierzami wyklętymi, uczestnictwo w mszach patriotycznych i liczenie na elektorat kościelny to stanowczo za mało. Twoja kampania powinna intensywnie zacząć się co najmniej rok temu. Ty nie tylko nie zrobiłeś prawie nic, ale w dodatku nie miałeś pomysłu na siebie. I wiesz co. Szkoda Płocka, ale ty chyba na prezydenturę nie zasłużyłeś. Siedź dalej w tym senacie z nadzieją, że wybiorą cię na kolejne cztery lata do tej izby refleksji.
        • Gość: wk Re: Dobry trend IP: *.235.c78.petrotel.pl 17.11.14, 09:31
          Pani Wioletta Kulpa powinna startować! Była twarzą Pis w płocku i bardzo aktywna
        • Gość: wiesiu Re: Dobry trend IP: *.plock.mm.pl 17.11.14, 09:34
          Powyżej sama prawda i wydaje mi się że on sam nie wierzył w wygraną a kandydowanie potraktował jak przebiegi do wyborów parlamentarnych. Chyba nawet bał się wygrać przecież bycie senatorkiem jest wygodniejsze i łatwiejsze może więc i lepiej że przegrał. Tylko jak w temacie SZKODA MIASTA. A p. Martynowskiemu podziekujemy w przyszłym roku.
          • Gość: jadzia Re: Dobry trend IP: *.plock.mm.pl 17.11.14, 09:49
            Jeśli potwierdzi się ta tak duża różnica pomiędzy dwoma pierwszymi to myślę że to nawet i dobrze że nowakowski wygra w I turze bo różnicy i tak nie było szans zniwelować a zaoszczędzi się kasę na II turę.
        • Gość: do wyborcy Re: Dobry trend IP: *.015.c87.petrotel.pl 17.11.14, 10:10
          piszesz,że senator liczył na elektorat kościelny.Liczył i się przeliczył.Kasa drogi.Kasa.Szkoda Płocka.Swoją drogą co z tymi głosami podobno kupowanymi przez kandydatów.Co z tym zrobi policja i prokuratura.Jeśli ktoś wie co zrobiono z kupowaniem głosów w poprzednich wyborach to proszę napisać.
          • Gość: wyborca Re: Dobry trend IP: *.class145.petrotel.pl 17.11.14, 13:06
            Kilka dni przed wyborami Nowakowski doskonale bawił się w Wyższym Seminarium Duchownym i promował swoją osobę.
            www.facebook.com/Plock/photos/a.939667532727506.1073741948.243326259028307/939667839394142/?type=1&theater
            • Gość: dobre zdjęcie Re: Dobry trend IP: *.015.c87.petrotel.pl 17.11.14, 18:34
              będę je POlecać wszystkim znajomym.Szczególnie związanymi mocnymi więzami z KK.Ciekawe czy władze seminarium słyszały ostre słowa swego szefa/czytaj biskupa/ o zgubnych efektach imprezek organizowanych przez władze miasta za pisemnym zezwoleniem prezydenta Nowakowskiego.Jeśli owi ludzie z seminarium nie słyszeli kazania w tej sprawie niech odsłuchają kazania z dnia 15 sierpnia 2014 roku.Prezydent miał się z pyszna gdy biskup ostro skrytykował te imprezki.Coś mi to przypomina nieposłuszeństwo wobec szefa.Czyżby dalsze suspensy będą?.
    • Gość: jednostka Re: Kochani Moi Drodzy Wyborcy IP: *.235.c78.petrotel.pl 17.11.14, 12:22
      Parafianie, Obywatele i Obywatelki

Teraz chyba już nie macie żadnych złudzeń, a jeśli jeszcze takowe mieliście to chyba w niedzielny dzionek zostały ona Wam dość skutecznie wyperswadowane przez samą rzeczywistość jaki sens ma tzw demokracja pośrednia polegająca na oddaniu swojego głosu raz na 4 lata do kartonowego pudełka po butach czy innym sprzęcie AGD.

Nie dość że taka "władza" ludu jest groteskowa (bo jak inaczej można nazwać postawienie sobie krzyżyka na karteczce przy p. Zofii Pierdziszewskiej czy innym Józefie Męczydupie w przedziale czasowym równym czterem obrotom Ziemi wokół Słońca) to jest kilkadziesiąt lub kilkaset razy mniej znacząca od oszusta a w zasadzie przestępcy kupującego głosy na lewo i prawo od każdego napotkanego lumpa.

Pozostańcie z tymi refleksjami sam na sam uczciwie odpowiadając sobie na pytanie czy raz na te 4 lata nie wcielacie się w rolę klaunów?
    • Gość: jednostka Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.235.c78.petrotel.pl 17.11.14, 12:31
      czy macie jakąkolwiek pewność że te he he "wybory" wyłoniły waszych reprezentantów ?

A niby kto jest to w stanie zweryfikować i oszacować skalę oszustw. Policja właściwie w 99% powiadomień bywa bezradna i to TYLKO w przypadkach zgłoszonych! A jeśli jak wskazują doniesienia ludzi zjawisko miało charakter ogólny to skala wiarygodności tego wyniku bazując tylko na rachunku prawdopodobieństwa jest praktycznie zerowa.
      • Gość: jajcarz Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.play-internet.pl 17.11.14, 14:03
        To są jaja do kwadratu , w Słupsku tęczowy Biedroń wszedł do 2 tury a u nas obrońca moralności przerznął z kretesem.
        • Gość: wesoly Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 16:35
          a u nas obrońca moralności przerznął z kretesem.

Może ludzie mają dość obrońców moralności, widząc, że co innego mówią, a co innego robią. Te wybory przegraliśmy właśnie pod względem moralnym WSZYSCY, , praktycznie z wszystkich nas zrobiono matołów, podejrzewam, że każde ugrupowanie może mieć "coś za uszami", łącznie z partią, która chwali się wysokimi standardami.
          • Gość: wesoly Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 16:45
            W niedzielę byłem u znajomych w okolicy tej ulicy. Jestem bardzo ciekaw o kogo chodziło? Cisza wyborcza już minęła i może GW wypełni te wykropkowane miejsca. Mówimy o słodkich, a może tu tez było ciekawie
            "Z maila do redakcji:
            1. Na Wiatrakach (...) można sprzedać głos za 50 zł - kandydat (...)!

Cały tekst: plock.gazeta.pl/plock/1,35681,16975599,Nowakowski_ponownie_prezydentem__WYBORY_2014_.html?wall=1#ixzz3JLCXCxN6
            • Gość: miś bu Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.14, 18:06
              no to teraz nie słyszę narzekania! Płock miastem dobrobytu ,,,,wybraliście sobie prezydenta !
              • Gość: większość Re: kto wybrał? IP: 185.9.124.* 17.11.14, 18:17
                nikt z tych politykierów nie ma żadnego mandatu społecznego, większość w Płocku tak jak w całej Polsce olała wszystkich! I to jest największa siła która może to towarzycho ropirzyć na cztery wiatry m in na drodze referendum
                • Gość: wesoly Re: kto wybrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 18:29
                  Żaden z nich nie dostał mojego głosu, jednak szanuję wybór tych co poszli i zagłosowali na Nowakowskiego - takie są reguły obecnie obowiązujące. Wcale nie uważam, że w referendum weźmie udział więcej niż 50% - to raz, a dwa nie widzę, na tę chwilę, żadnego rozsądnego ugrupowania na które można byłoby oddać głos. Część z tych co startowali na prezydenta, szczególnie p. Owsik, Zgorzelski, Martynowski, powinna posypać głowy popiołem i przestać wierzyć bajki swoich klakierów oraz w sondaże.
                  • Gość: do wesołego Re: kto wybrał? IP: *.015.c87.petrotel.pl 17.11.14, 18:41
                    Gościu.Nie zawsze się z Tobą zgadzam.Teraz jednak zgadzam się całkowicie.Zgadzam się także z poprzednim wpisem.Przychodzi czas by tym niby politykom powiedzieć pas.Koniec i kropka.Wynocha dziady z polityki.Te osobniki kompletnie nie wiedzą co to jest polityka.Dla nich to tylko konfitury i stołki.Powiem więc do nich -----wynocha z życia społecznego.Wynocha kombinatory i klakiery.Wesołego pozdrawiam.
                  • Gość: możliwe Re: kto wybrał? IP: 185.9.124.* 17.11.14, 18:44
                    I tu się mylisz. Na fali wzrastającej popularności PiS możliwy jest ponowny wysyp referendów tak jak było to w Rybniku lub Elblągu.
                    • Gość: możliwe Re: Można odwołać AN, są sposoby IP: 185.9.124.* 17.11.14, 18:51
                      a o odwrócenie zdania opinii publicznej w sprawie upodobań personalnych w przeciwieństwie do tych partyjnych jest bardzo łatwo. Najpierw rozgrywa się sprawę na arenie krajowej, robi się rozgłos (np. u nas skandal z pochodem urzędników i fałszerstwa w wyborach) a potem kończy się dzieło. u nas było bym tym łatwiej że gdyby upartyjnić takie wybory AN przegrałby z kretesem tym bardziej że PO w Płocku zajęła 2 miejsce, a i pSL jest silniejszy od SLD co w płockim ukłądzie ma ogromne znaczenie!
                      • Gość: wesoly Re: Można odwołać AN, są sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:02
                        Ok załóżmy, że tak się stanie, to w takim razie, wskaż mi rozsądne ugrupowanie, na tę chwilę, na które warto zagłosować i które jest w 100% czyste..
                        • plock.plock Re: Można odwołać AN, są sposoby 17.11.14, 19:07
                          przypominasz mi trochę takie dziecko, które myśli że istnieje tylko jedna bajka której nie można zastąpić, wypisz wymaluj forum kraj albo poziom innego pudelka

każdy może rządzić SŁOWNIE KAŻDY naiwna istoto
                          • Gość: wesoly Re: Można odwołać AN, są sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:11
                            szczególnie ty alfa
                            • Gość: lambda Re: Można odwołać AN, są sposoby IP: 185.9.124.* 17.11.14, 19:28
                              napisz coś sensownego z raz to może cię ktoś poważnie potraktuje kiedyś
                    • Gość: wesoly Re: kto wybrał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 18:56
                      Powiem szczerze, nie rozśmieszaj mnie z tą falą wznoszącą, po prostu ludzie mieli dość rządu Tuska, po drugie zaczynają przejmować PR od PO i "chować" przed wyborami swoich super posłów , aby im nie psuli punktacji np. Maciarewicza opowiadające bajki z mchu i paproci i przeczytaj sobie
                      Tekst linka
                      Jeśli wierzysz w opowiastki Kaczyńskiego np. o przywróceniu wieku emerytalnego to szczerze gratuluję, bo według mnie jest szczęśliwy, ze ktoś za niego to zrobił, a on nie będzie tracił poparcia.
                      • Gość: tia Re: kto wybrał? IP: 185.9.124.* 17.11.14, 18:58
                        bądź rozsądny sam widzisz że jest wiele możliwość, a wierz mi jest ich znacznie więcej niż napisałem
    • plock.plock Re: Ustalmy jedno 17.11.14, 19:04
      jak mawia tytuł jednego z programów TV

AN to persona non grata dla większości sfer politycznych w Płocku a przy okazji szkodnik niebywały mimo że sprawia wrażenie ciepłego misia.

Nikomu nie jest na rękę a układ sceny politycznej w Płocku pozwala na wyautowanie tego gostka.

Opinia publiczna to faktycznie najmniejszy problem, najpierw sprawę należy odpowiednio nagrać, zrobić rozgłos a potem referendum. Tylko trzeba do tego większej werwy a nie takiego miałkiego g..na jakie było w tej pożal się Boże kampanii
      • Gość: monika Re: Ustalmy jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:10
        Facet zamilknij, dość się skompromitowałeś swoimi wpisami do piątku, nie potrafisz znieść porażki swojego ugrupowania, może Zgorzelski albo Martynowski ci się marzy. Naśmiewałeś się z wesołego, a facet ma jaja i aż miło go się czyta
        • Gość: do obojnaka Re: Ustalmy jedno IP: 185.9.124.* 17.11.14, 19:30
          no no, wesoły, teraz monika.. obojnak ? ty chyba od grodzkiej (nie ulicy)
          • Gość: monika Re: Ustalmy jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:35
            Posłuchaj trochę kultury, nie obrażaj kobiety, jak już idziesz na całość to cmokaj się z gejami a nie czepiasz się mnie Prawda cię zabolała
            • Gość: do misia/misi Re: Ustalmy jedno IP: 185.9.124.* 17.11.14, 19:37
              ależ monisiu bardzoi cię przepraszam jeśli cię uraziłem, skoro teraz jesteś kobietą a wczoraj byłaś mężczyzną, w końcu tożsamość płciowa to twoja prywatna sprawa, mnie nic do tego
              • Gość: monika Re:nagadałeś się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:57
                to w idź i spuść wodę bo śmierdzi. Tu jest zbyt wielu czubów, z którymi nie ma sensu rozmawiać na poważne tematy Żegnam was określeniem wesolego MATOŁY.
          • Gość: do misia Re: Ustalmy jedno IP: 185.9.124.* 17.11.14, 19:35
            w RM peło dała odbytu, a jeden człowieczek na stołeczku jest do wykolegowania

w polityce nie ma sentymentów misiu
        • antynowak1410 Re: Ustalmy jedno 17.11.14, 19:39
          Właśnie , ustalmy jedno : nowakowski nie wygrał dlatego , że jest taki wspaniały lecz dlatego , ze nie miał dobrego konkurenta. Historia więc podobna do roku 2010 gdy znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiedniej porze ( mógł to być każdy z legitymacja PO) i gdy mieszkańcy miasta mieli dość Milewskiego , jego mola i tramwaju i do tego "pokłócił" się z PiSem.

Dodatkowo martynowski zrobił w mojej ocenie nie kampanię a wręcz anty kampanię, czego najbardziej jaskrawym dowodem była nieobecność na debatach , myślał że uda mu się ten sam numer jak było to w 2010 z nowakowskim , ale "zmęczenie materiału" w tym przypadku było zbyt małe ( tu można wspomnieć rok 2006, kiedy nowakowski przerżnął z milewskim).

A teraz będę się przyglądał jak konsumowane jest porozumienie PO-SLD
          • Gość: wesoly Re: Ustalmy jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 20:09
            Rzadko się z Tobą zgadzam ale tu masz 100% rację. Martynowski miał takich super "włazidupków', którzy wyprowadzili go na przysłowiowe manowce, ale dla mnie to dobrze, nigdy nie lubiłem i chyba ich nigdy nie będę lubił.

Co do koalicji - pożyjemy, zobaczymy.
            • antynowak1410 Re: Ustalmy jedno 18.11.14, 08:41
              No i się zaczęło kupowanie tym razem sojuszników do rządzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka