Dodaj do ulubionych

co można jeszcze w Płocku wybudować, czego brakuje

11.01.05, 19:35
co można jeszcze w Płocku wybudować, czego brakuje i co mogłoby powstać aby
nam płocczanom żyło sie lepiej ciekawiej......
Zachęcam do "głośnych marzeń" na ten temat kto wie może to ktoś w końcu
przeczyta i będziemy mieli nowe........
Obserwuj wątek
    • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 11.01.05, 19:38
      Już chyba był kiedyś taki temat , ale dawno i może nawet spadł do archiwum ... Mi brakuje :
      1. Samodzielnej państwowej wyższej uczelni kształcącej na kierunkach nietechnicznych - zatrzymałoby to odpływ młodych ludzi do innych ośrodków.
      2. Większej ilości miejsc pracy , firm , fabryk
      3. Multikina z prawdziwego zdarzenia
      4. Centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia
      5. Obwodnic
      • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 11.01.05, 19:44
        A ja dodam mniejszych inwestycji np.firmy telemarketingowe,
        boisk na osiedlach dla dzieciaków,
        2 hipermarketów konkurencji dla auchana
        galerii handlowej z prawdziwego zdarzenia
        KFC, PIZZA HUT,
        dwupasmowej drogi do Warszawy
    • stuntman Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 11.01.05, 19:54
      Przeklejam swoją wcześniejszą wypowiedź zamieszczoną w wątku "jak zwabić
      inwestorów" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12222&w=12170869&a=12202355

"odpowiadając na twoje pytanie to w Płocku widziałbym przede wszystkim jakąś
      dużą fabrykę zachodnią (nowe koło zamachowe płockiej gospodarki), oczywiście
      nowoczesne centrum rozrywki, aquapark, galerię handlową, duży konkurencyjny dla
      Auchana hipermarket na peryferiach, Mediamarkt, KFC i PH, stacje benzynowe
      łamiące płocki monopol itp. itd."

Chyba nic się nie zdeaktualizowało od tamtego czasu. No i oczywiście popieram
      Konrada w sprawie uczelni (najlepiej jakby sfinalizowano sprawę z UW).
      • czytelnik.prasy PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 24.01.05, 21:18
        Lokal wynajmowany przez Sphinx'a należy ma być prawdopodobnie zwolniony w
        czerwcu - umowa się kończy - i mają zrobić miejsce pod PSS'a - który ma opuścić
        SDH by zrobić miejsce pod instytucje kulturalne. W sumie coś za coś.
        A swoją drogą - multipleks plus centrum rozrywki,jakaś jak na nasze warunki
        galeria handlowa,KFC,PH i stacje - popieram. Ale przede wszystkim - nowe miejsca
        pracy,chociaż taka infrastruktura jak multipleks czy galeria czy KFC itp to może
        powstać i od razu,bez czekania na nowe miejsca pracy,bo multipleks lada miesiąc
        otworzy swoje podwoje w teoretycznie biedniejszym Włocławku.
        • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 24.01.05, 21:29
          Co Ty z tym Włocławkiem ciągle , niech sobie mają to CC , ja im życzę jak najlepiej ale szczerze mówiąc nie pasjonuję się wydarzeniami w tym mieście ... a co do Sphinxa to mój pogląd jest taki - wolałbym na Tumskiej restaurację niż sklep , zwłaszcza PSS - wiadomo że w pobliżu takich placówek gromadzą się "malinowe nosy" a chyba takiego towarzystwa chcielibyśmy się pozbyć z przyszłego "salonu Płocka". Natomiast co do samego Sphinxa to nie będę płakał po jego stracie bo i tak tam nie jadam (mają mało dań wegetariańskich a i na te które są trzeba czekać koszmarnie długo). Poproszę Green Waya :-)
          • czytelnik.prasy Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 24.01.05, 22:10
            Coś mi się udzieliło z jednej z pań piszących w Gazecie - dziś już zamykała
            Sphinxa i żegnała się z Astigmatikiem,w grudniu żegnała się z przebudową
            Przedwiośnia,i wogóle w następstwie tego z kinem w mieście,z halą w Płocku,przez
            co chciała wyprowadzać się z miasta (nie zapomniała dodać o hali i multikinie we
            Włocławku),wiosną pisała nekrolog dla multikina,itp... Styl pisania podnoszący
            ciśnienie - zakompleksiony i zaściankowy trochę ;-) A Włocławek - nic mnie nie
            łączy z tym miastem - ale hali i to dwu można im pozazdrościć. A z braku
            lepszych tematów - będziemy czytać sensacje - co tam nam zamkną,lub co nie
            powstanie. A Sphinx - byłem tam ostatnio z rok temu - najczęściej pożywiam się w
            jadłodajniach na Grodzkiej.
            • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 24.01.05, 22:22
              To wszystko dlatego że dzisiaj najbardziej dołujący dzień w roku ...
              • radeqrdemenes Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 27.01.05, 13:06
                Mamy chyba kompleks Włocławka, prawda nie mamy hali, CC i paru
                innych rzeczy ale przedewszystkim nie mamy takiego 30% bezrobocia
                jak w Włocławku:) I tego głównie nam zazdroszczą włocławianie ci
                którzy do pracy przyjeżdżają do Płocka
                • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 27.01.05, 13:24
                  Ciekawe czy są tacy , ja bynajmniej o takich nie słyszałem. Na forum Ciechanowa za to pojawiają się co jakiś czas propozycje wspólnych dojazdów do pracy.
                • stuntman Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 27.01.05, 14:57
                  Jeśli to kogoś pocieszy to mogę dodać, że nie mają tam również marketów
                  typu "dom i ogród" (u nas są dwa) oraz wspaniałego pomniku na Wiśle, który za
                  jakiś czas będzie mostem :)
                  • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 27.01.05, 15:07
                    Za to mają pomnik jeszcze bardziej monumentalny - tamę ...
                • czytelnik.prasy Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 30.01.05, 20:37
                  Czy mamy kompleks Włocławka? Raczej nie. Ale kiedy zamkną Przedwiośnie na
                  ładnych kilka miesięcy,a we Włocławku będzie nowoczesne kino - jak my będziemy
                  przy nich wyglądać ;-) Poza tym dystrybutorzy są w zmowie z multipleksami,a nie
                  lubią kin jednosalowych,a jak jeszcze multipleks będzie należał do potężnej
                  sieci to wiadomo gdzie będą trafiały atrakcyjne kopie. Wśród kiniarzy panuje
                  przekonanie że jeden multipleks ma za zadanie zdominować rynek w promieniu 50
                  km. W tym należy upatrywać zagrożenia dla rynku rozrywki kinowej w Płocku -
                  bardzo blisko atrakcyjny konkurent przy nieczynnym lub jednosalowym kinie. Nie
                  wyobrażam sobie żebym musiał jechać do Włocławka do multipleksu z tego powodu że
                  kina w Płocku nie będzie przez rok lub że silna sieciowa instytucja CC w zmowie
                  z dystrybutorami coś nam wyssie. A tak też może być.
                  • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 30.01.05, 20:54
                    A skąd takie przekonanie ?? Mi się wydaje że multipleksy powstają tam gdzie mają szansę na siebie zarobić , a więc w miastach dużych i średnich (na pewno powyżej 100 tys.) i na pewno włocławskie Cinema City nie zdominuje płockiego rynku bo szczerze wątpię żeby spragnieni kina płocczanie tracili czas i pieniądze żeby obejrzeć film i jako dodatkową atrakcję fundować sobie 100 km przejażdżkę w tę i z powrotem. Raczej rozkwitną wypożyczalnie DVD i VHS a z Euro , Marsa i innych sklepów RTV znikną wszelkie zapasy odtwarzaczy :-)
                    • czytelnik.prasy Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 31.01.05, 18:04
                      Ja prócz kompuera do odtwarzania filmów mam odtwarzacz dvd i divx z promocji w
                      Auchan - tak więc jestem zaopatrzony :-) Mam nadzieję że od kwietnia do grudnia
                      nie będę spragniony kina - wszak wyprawa 100 km kosztuje 24 zł w paliwie ;-) A
                      filmy na płytach mają premierę po kilku miesiącach,a po trzech kwartałach
                      płocczanie tak się przywzwyczają do wypożyczalni że zapomną o kinie ;-) Tak czy
                      inaczej czas pomyśleć o zastępczym lokalu - w Częstochowie filmy wyświetlali w
                      filharmonii,ja żartobliwie proponuję urządzić kino na drugim piętrze Taygera -
                      fotele pożyczy się od Erabudu - podobno przywieźli je do Płocka w grudniu 2003
                      jako dowód na to że ich obiekt szybko powstanie :-) Wtedy będziemy mieli centrum
                      rozrywkowo - handlowe płockich kupców z multikinem,co prawda nie na placu przed
                      teatrem,ale,ale... :-)
                      • konrad_wp Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 31.01.05, 18:52
                        Nie wiem jak Wam ale mi się wydaje że to z tymi fotelami to była tzw. kaczka dziennikarska :-)
                        • czytelnik.prasy Re: PSS zamiast Sphinxa - tego nam brakuje ;-) 31.01.05, 20:31
                          A moja teoria spiskowa brzmi : te fotele wzięły się z trzech likwidowanych sal
                          konińskiego Kinolandu (było pięć sal,zlikwidowali trzy zostały dwie) - okres
                          likwidowania sal tamże zgadza się z czasem tej kaczki dziennikarskiej. No i te
                          trzy sale też się zgadzają - w planowanym centrum na Podolach też mówi się o
                          trzech salach,i miał być Kinoland - wzięli z Kinolandu ;-) "550 foteli tanio
                          odstąpię" - wzięli i odkupili - co się miało zmarnować ;-)
    • zjadowity Re: 11.01.05, 20:03
      Łatwiej wymienić to czego w Płocku nie brakuje - polityków (wszelkich opcji)
      dbających tylko o swoje interesy.
      Najbardziej brakuje:
      - społeczeństwa obywatelskiego,
      - miejsc pracy.
      Reszta to już pestka.
    • abrakadaber Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 23.01.05, 23:50
      moze zacznę tak:
      1). moim zdaniem priorytetem dla miasta winno być otworzenie uniwersytetu.
      dzięki temu ozywi się całe miasto: kultura, handel, usługi. ludzie, którzy
      uciekają teraz z naszego miasta chcąc zdobywać wiedzę może zdecydują się na
      pozostanie w Płocku. dzięki uniwerkowi moze nastąpić wzmocnienie pozycji Płocka
      w regionie, również jako ośrodka alternatywnego dla zbyt drogiej wawy. to
      wszystko winno spowodować również podniesienie jakości usług, która w chwili
      obecnej jest niestety mierna i nie umywa się do ośrodków większych od Płocka.
      niestety powiedzenie "klient nasz pan" jeszcze do płockich przedsiębiorców nie
      dotarło... :(
      2). drugim ważnym (moim zdaniem) elementem to wreszcie powstanie w Płocku
      nowoczesnych form handlu w postaci jakiejś galerii handlowej zprawdziwego
      zdarzenia zamiast straganów na rynku. niestety (a moze stety) ta forma handlu
      to przeżytek.ale nie w Płocku... no chyba ze kogoś kręcą gadki na temat wsi w
      kontekscie naszego miasta...
      3). no i po trzecie wreszcie. troszkę to nie pasuje tutaj ale jednak napiszę.
      dość często jestem w Hamburgu i jest to niesamowite miasto. kto był, ten wie
      ile tam zieleni, krzewów... na ok 2.000.000 mieszkańców sadzi sie tam co roku
      ok 2.000 drzew. wiem, ze Płock to nie Hamburg, ale może spróbować coś takiego
      zrobić w Płocku... zakryc te puste trawniki krzewami, sadzic drzewa gdzie to
      mozlwe, zeby nam wszystkim zyło się lepiej, przyjemniej i milej...
      4). no i po czwarte: konkurencja... jej brak. to straszne jak w dobie
      konkurencji uchowało się nasze miasto... ale efektem jest poziom chociażby
      usług. poziom taki, ze z samochodem wolę jechać do Torunia... smutne acz
      prawdziwe...
      wiem, ze troszkę to nie na temat ale tak i sie jakos zebrało po kilku piwach....
      pozdro dla wszystkich
      • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 24.01.05, 00:39
        Masz mocną głowę bo nawet po kilku piwach piszesz sensownie :-)
        • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 27.02.05, 12:58
          Co można wybudować?
          Oto parę pomysłów z Krakowa:)
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2568628.html
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2568861.html
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2568632.html
          • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 27.02.05, 13:59
            W Płocku brakuje wielu inwestycji, które niewątpliwie by się
            przydały, można o nich rozmawiać, marzyć o nich, ale przydałoby się w
            końcu działać. Być może potencjalni inwestorzy uważają że aquapark,
            galerie handlowe itd. itp. są nam w Płocku niepotrzebne bo nikt o nie
            niezabiega. Trzeba może zasygnalizować że jednak nie jesteśmy "Pipidóką
            Małą" tylko 135 tysięcznym perspektywicznym miastem i z otwartymi rękami
            czekamy na każdą inwestycję!
            Dlatego proponuje: jeżeli brakuje nam aquaparku piszemy do inwetora
            prowadzącego sieć takich kompleksów że oczekujemy takowego w Płocku,
            bnrakuje galerii z przawdziwego zdarzenia piszemy do developerów i tak
            dalej.........:)
            Płock żyje!!!!!!!!!!!!!!!!
            • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 27.02.05, 14:23
              Gdyby to było takie proste :-) Niestety zachęcenie inwestora do ulokowania kapitału w danym mieście jest sprawą bardzo trudną a incydenty takie jak "zadyma" przy Nowym Rynku czy przy Jagiellonce niestety nie poprawiają wizerunku miasta jako przyjaznego inwestorom. Ale zgadzam się że w niektórych sprawach my internauci możemy lobbować (takie modne ostatnio słowo ;-) na rzecz rozwoju Płocka. Przykładem niech będzie chociażby akcja konsultowania z pospólstwem zmian w połączeniach kolejowych. To jest pole do popisu dla nas!
              • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 05.03.05, 08:35
                Szczerze mówiąc to pomysł lobbowania na rzecz miasta jest
                twoim pomysłem vide akcja z PKP:)
                • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 05.03.05, 09:49
                  Nieważne czyj , ważne żeby dawał jakieś efekty. BTW , ciekawe ile wniosków w sprawie połączeń kolejowych wysłano z Płocka ... szkoda że nikt nie prowadzi takich statystyk
                  • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 10.03.05, 15:07
                    warto to jednak wcześniej skonsultować na forum "w kupie siła"
                    co najpierw bierzemy na celownik?, sieć hoteli start?
                    www.starthotel.pl/index.php?pid=162
                    • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 10.03.05, 16:03
                      Mi się podobają hotele sieci IBIS
                      • werdan Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 11.03.05, 18:32
                        Hotele IBIS to marka 2-gwiazkowych hoteli z sieci Orbis. My juz mamy jeden hotel orbisowski i to na dodatek 3-gwiazdkowy. Jakby mial duze wziecie to by go przeklasyfikowali na jakiegos Novotela lub Mercure'go.
                        • radeqrdemenes Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 11.03.05, 20:37
                          w takim razie może jakąś sieć restauracji?
              • radeqrdemenes lobbing 13.03.05, 14:11
                Przemyślałem jeszcze raz pomysł lobbowania na rzecz inwestowania w mieście,
                uwagę Konrada_WP że należy zacząć od tego że władze mamy obojętne albo wręcz
                wrogie niektórym inwestycjom doszedłem do wniosku że należy najpierw lobbować
                u naszych lokalnych włodarzy, być może uważają że np. drugi hipermarket jest
                nam nie potrzebny, nipotrzebna jest galeria handlowa, kina, parki itp.
                i to do nich: Rada miasta i prezydent miasta powinni być adresatami takich
                listów jak ten poniżej cytowany abradakera:
                " moze zacznę tak:
                1). moim zdaniem priorytetem dla miasta winno być otworzenie uniwersytetu.
                dzięki temu ozywi się całe miasto: kultura, handel, usługi. ludzie, którzy
                uciekają teraz z naszego miasta chcąc zdobywać wiedzę może zdecydują się na
                pozostanie w Płocku. dzięki uniwerkowi moze nastąpić wzmocnienie pozycji Płocka
                w regionie, również jako ośrodka alternatywnego dla zbyt drogiej wawy. to
                wszystko winno spowodować również podniesienie jakości usług, która w chwili
                obecnej jest niestety mierna i nie umywa się do ośrodków większych od Płocka.
                niestety powiedzenie "klient nasz pan" jeszcze do płockich przedsiębiorców nie
                dotarło... :(
                2). drugim ważnym (moim zdaniem) elementem to wreszcie powstanie w Płocku
                nowoczesnych form handlu w postaci jakiejś galerii handlowej zprawdziwego
                zdarzenia zamiast straganów na rynku. niestety (a moze stety) ta forma handlu
                to przeżytek.ale nie w Płocku... no chyba ze kogoś kręcą gadki na temat wsi w
                kontekscie naszego miasta...
                3). no i po trzecie wreszcie. troszkę to nie pasuje tutaj ale jednak napiszę.
                dość często jestem w Hamburgu i jest to niesamowite miasto. kto był, ten wie
                ile tam zieleni, krzewów... na ok 2.000.000 mieszkańców sadzi sie tam co roku
                ok 2.000 drzew. wiem, ze Płock to nie Hamburg, ale może spróbować coś takiego
                zrobić w Płocku... zakryc te puste trawniki krzewami, sadzic drzewa gdzie to
                mozlwe, zeby nam wszystkim zyło się lepiej, przyjemniej i milej...
                4). no i po czwarte: konkurencja... jej brak. to straszne jak w dobie
                konkurencji uchowało się nasze miasto... ale efektem jest poziom chociażby
                usług. poziom taki, ze z samochodem wolę jechać do Torunia... smutne acz
                prawdziwe..."

Pozdrawiam radeqrdemenes
                • konrad_wp Re: lobbing 13.03.05, 15:09
                  Z Uniwerkiem zgadzam się w zupełności , ale naprawdę , mimo mojego wrodzonego optymizmu nie widzę żadnych szans na realizację - bo niby czemu ma być inaczej skoro miasto nie może dogadać się z UW w sprawie filii tej uczelni. Od tylu już miesięcy Prezydent karmi nas sloganami o "nowych ofertach i działaniach" a efektów jak zwykle nie ma żadnych. Trzeba też pamiętać o rosnących wymaganiach jakie stawia się uczelniom wyższym - za kilka lat może się okazać że wiele słabszych uczelni jak np. Politechnika Radomska czy Koszalińska straci swój status...
                • stuntman Re: lobbing 13.03.05, 18:14
                  > być może uważają że np. drugi hipermarket jest nam nie potrzebny,
                  > niepotrzebna jest galeria handlowa

W tym wypadku jest to według mnie jedynie kwestia światopoglądowa i
                  ambicjonalna, ze zdrowym rozsądkiem i realnymi potrzebami mieszkańców ma tak
                  naprawdę niewiele wspólnego. Żadne listy, prośby czy groźby nie zmienią
                  nastrojów w mieście w dziedzinie hipermarketów, no chyba że "po nieboszczyku" :)
    • konrad_wp Re: co można jeszcze w Płocku wybudować, czego br 13.03.05, 18:37
      Przed chwilą w Kurierze Warszawskim była mowa o targach nieruchomości w Cannes. Stołeczny urzędnik ds. promocji miasta pochwalił się przed kamerami że oferty inwestycyjne cieszyły się bardzo dużą popularnością i że materiały pobrało ok. 400 inwestorów z różnych branż (mieszkaniówka,usługi itp). Jestem ciekawy czy Płock nie mógłby wysłać swojej delegacji na taką imprezę oczywiście po uprzednim przygotowaniu odpowiedniej oferty. Domyślam się że kosztowałoby to trochę pieniędzy (ale bez przesady - wyjazd kilkuosobowej delegacji na max. tydzień nie kosztuje aż takiej fortuny że miasto miałoby z tego powodu pójść z torbami) a efekty mogłyby być interesujące.
    • stuntman Brama Bielska 03.04.05, 21:03
      Uważam, że powinno się powrócić do pomysłu Bramy Bielskiej! Według mnie jest to
      najciekawsza ze "zmarnowanych" inwestycji. Niedawno znalazłem trzy nieznane
      dotąd szerszej publiczności rendery i wizualizacje tej koncepcji. Obejrzyjcie
      sobie uważnie, jak dla mnie jest to kawał wspaniałej architektury, sprawiający
      że ten fragment miasta nabrałby wielkomiejskiego klimatu - w pozytywnym tego
      słowa znaczeniu. Może kolejna, nowa ekipa w UM zdecyduje się odkurzyć kilka
      starych pomysłów, w tym m.in. Bramę Bielską?
      Czekam na Wasze opinie odnośnie powyższych zdjęć zamieszczonych na stronce...
      • konrad_wp Re: Brama Bielska 06.04.05, 00:28
        O gustach się nie dyskutuje , ale ja pozwolę sobie napisać , że jak na mój gust
        troszkę przekombinowali z tym projektem. Za dużo "udziwnień" - zwróćcie uwagę ,
        że na długości kilkudziesięciu , góra kilkuset metrów mamy kompletne
        pomieszanie stylów - kanciaste pudło obłożone przezroczystym szkłem , dalej
        kamienica (?) w zielonym (!!) kolorze też z jakimiś szklanymi ozdobnikami ,
        jeszcze dalej - kontrast do kantów czyli część nad ulicą z "brzuszkiem" -
        obawiam się że też wyłożona zielonkawym szkłem a po bokach dwie wieżyczki z
        cegły. Wreszcie - na samym końcu kolejna kamienica , w zupełnie innym kolorze
        elewacji niż ta po drugiej stronie , i co dziwniejsze w zupełnie innym stylu
        architektonicznym , zapewne pasującym do zabudowy pierzei Kwiatka. Generalnie w
        ten projekt doskonale wpisuje się powiedzenie "co za dużo to niezdrowo". Gdyby
        pociągnęli jednym stylem obie kamienice , wyrzucili pudło byłoby OK!.
        • stuntman Re: Brama Bielska 06.04.05, 13:11
          Jeśli mówiąc o "pudle" masz na myśli coś co przypomina na nocnym zdjęciu
          szklarnię na filarach to również niezbyt podoba mi się ten fragment. Wydaje mi
          się, że twór ten wyglada tak jak na wizualizacji z tego prostego powodu, iż
          miał stanowić zabudowę ochronną dla istniejącego w tym miejscu fragmentu murów
          miejskich, których nie chciano przesłaniać stałą ścianą, tak żeby było go widać
          również z zewnątrz. Projekt Bramy Bielskiej od początku był znany jako
          połączenie różnych stylów architektonicznych, a swój zachwyt oparłem głównie na
          obserwacji drugiej z nowych wizualizacji. Osobiście sądzę, że w takim dokładnie
          kształcie projekt ten nie zostałby zrealizowany (bardziej wyglądałaby jak na
          dotychczas znajdujących się na stronie wizualizacjach - uproszczony), na
          poparcie tego stwierdzenia zamieszczę w najbliższym czasie nowe zdjęcia
          projektu Placu 13 Straconych na którym doskonale widać różnicę między
          założeniami a rzeczywistym wykonaniem.
          • konrad_wp Re: Brama Bielska 06.04.05, 22:39
            Fakt , ten drugi render robi najlepsze wrażenie. A w tle widać drzewa - przecież
            tam w rzeczywistości stoją budynki :-) Ci architekci to mają fantazję ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka