Dodaj do ulubionych

kolejka linowa

22.02.05, 09:04
kilka miesiecy temu, po wizycie w wisle, przyszlo mi do glowy, zeby w plocku
zawitala kolejka linowa
a dzis przeczytalam, ze cos takiego byc moze zostanie zbudowane w warszawie:-)

moze jednak plock tez by sie nad tym zastanowil? zwlaszcza, ze nie jest to
miasto zupelnie plaskie;-) i ciekawe miejsce by sie znalazlo

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2563079.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Polsilver Re: kolejka linowa IP: *.plocman.pl 22.02.05, 09:14
      Popieram, pomysł ciekawy, tylko średnio wierzę że władze go kupią.

Możnaby połączyć Radziwie z Płockiem na wysokości dawnego tymczasowego mostu.
      Na skarpie przy katedrze zrobić przystanek i po stronie Radziwia na wysokości
      parku w Radziwiu. W ten sposób Radziwiaki (bez urazy) mieliby dojazd do pracy
      nie kożystając z KM, oczywiście tylko Ci którym chce się przespacerować do
      work. Poza tym atrakcja turystayczna na skalę kraju.
      • Gość: Polsilver Re: kolejka linowa IP: *.plocman.pl 22.02.05, 10:08
        Ach rozmarzyłem się! ;-)

a i jeszcze te moje błędy :-)
        • felice Re: kolejka linowa 22.02.05, 10:16
          Ekstra pomysł, mi tez od dawien dawna widziała sie kolejka linowa w Płocku,
          zwłaszcza przy skarpie super widoczek :)
    • Gość: Boserwator Re: kolejka linowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 09:41
      jasne - i jeszcze Eurodisneyland na sobótce można trzasnąć :)
    • roman_j Re: kolejka linowa 22.02.05, 10:15
      Jeżeli nie z miejskich pieniędzy, to czemu nie. Tylko trzeba pamiętać, że Płock,
      to nie Warszawa. Nie ma tylu mieszkańców, nie ma tylu turystów. A dla samej
      kolejki linowej tu nie przyjadą. Zwłaszcza, jeśli Warszawa wybuduje swoją i nie
      będzie to już taka nietypowa atrakcja. :-))
      • Gość: Polsilver Re: kolejka linowa IP: *.plocman.pl 22.02.05, 10:27
        Kto pierwszy ten lepszy, a poza tym to nie tylko dla turystów ta kolejka.

Po tym jak się zawali obecny most-staruszek a nowy nadal nie będzie miał
        dojazdów, poza łódkami, to byłby to niezły środek transportu przez Wisłę ;-)

• Gość: anonim Re: kolejka linowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:05
          roman_j napisał:

Tylko trzeba pamiętać, że Płock
          > ,
          > to nie Warszawa. Nie ma tylu mieszkańców, nie ma tylu turystów. A dla samej
          > kolejki linowej tu nie przyjadą.

Kto wie !
          Pomysl fajny , aczkolwiek Afrodyta tez miala byc atrakcja przyciagajaca
          turystow ! :)
    • Gość: me Re: kolejka linowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:24
      Na Parowie możnaby zrobić stok narciarski, np. za wierzowcem na Skarpie. Kiedyś
      był tam chyba, bo jako dzieciak pamiętam, że był wyciąg. W lato zraszać wodą i
      po plastiku możnaby na nartach śmigać. Ale by było fajnie, bo teren nie wymaga
      wielkich inwestycji.
      Tyle fajnych rzeczy jest do zrobienia w Płocku...
      Ja chyba też się rozmarzyłem.
      • Gość: Polsilver Re: kolejka linowa IP: *.plocman.pl 23.02.05, 07:45
        Masz rację. Teraz to dzieciaki nie mają gdzie chodzić na sanki czy narty a tam
        było kiedyś super. Wyciąć trochę krzaków i wyrównać teren i to wszystko.
    • enaka Re: kolejka linowa 23.02.05, 08:59
      taka kolejka od lat funkcjonuje w chorzowie na slasku, jechalam nia w wakacje i
      musze przyznac, ze mimo iz widac ile ma lat;> to naprawde duza atrakcja
      • Gość: abc Re: kolejka linowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:00
        Zartowaliśmy na spotkaniu noworocznym w Radzie Mieszk. Gory gdzie uczestniczyli
        zaproszeni goście oścoennych osiedli i co ciekawe pomysł oprucz finansow
        niekyorym sie podoba .NAPEWNO duzo powzzniejszych zadan jest do wykonania w
        pierwszej kolejnosci ale nie samym chlebem człowiek zyje zabawic sie tez nieraz
        trzeba...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka