gazeta_plock 07.06.02, 13:25 To już pewne na 100 proc. Płocki klub powraca do starej nazwy i do starych barw. Co tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 13:31 Ciekaw jestem jak się spisze Wisła Płock po raz pierwszy w I lidze. Mam nadzieję, że lepiej niż Petrochemia, Petro i Orlen. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 14:12 O ile za tym pojdzie profesjonalne i jawne zarzadzanie klubem - zajebiscie. Nie wyobrazam sobie lepszych warunkow, jakie moglby stworzyc rozsadny sponsor strategiczny. Wielkie podziekowania dla Koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.4.* 07.06.02, 15:27 To na pewno jedna z najradośniejszych wiadomości, jakie otrzymałem w życiu! Wzruszenie odbiera mi władzę w...palcach :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrina Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 148.81.8.* 07.06.02, 15:42 Ogromnie się cieszę, że znowu mamy biało-niebieską Wisłę. Tylko co dalej. Sekcji piłki ręcznej obcina się budżet, nie ma pieniędzy na transfery. Nie wiadomo jak potoczą się losy II drużyny, co ze szkoleniem młodzieży. To wszystko nie nastraja optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 16:36 Gość portalu: Katrina napisał(a): > Ogromnie się cieszę, że znowu mamy biało-niebieską Wisłę. Tylko co dalej. > Sekcji piłki ręcznej obcina się budżet, nie ma pieniędzy na transfery. Nie > wiadomo jak potoczą się losy II drużyny, co ze szkoleniem młodzieży. To > wszystko nie nastraja optymistycznie. A może to są konsekwencje zmiany nazwy... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 212.160.240.* 07.06.02, 15:46 Nareszczie doczekaliśmy się powrotu do nazwy związanej z regionem i naszym miastem. Oby tylko tym razem pierwsza liga została w Płocku na dłużej. Piotrek T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 21:56 ta zmiana jest bardziej na rękę zerządowi pkn niż kilku kretynkom w szalikach ,którzy się jej domagali.teraz panowie władcy z w-wy na pewno nie dadzą kasy na wisłę z płocka.a szalikowcy cieszą się z nazwy,nie ma znienawidzonego biednego orlenu-jest wisła i ma kasę jak na wisłę przystało.zrobiliśmy z siebie OSŁÓW.brawo sentymentalni reformatorzy! warszawiacy dali głupcom z wiochy ''wygrac''jest super,są barwy,tradycja zachowana.tradycyjnie tez zagramy niedługo w 3 lidze,czego głupcom serdecznie życzę!brawo kretyni!WYGRALIŚMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:17 Wyzwij nas w twarz, nie zgrywasz twardziela przy klawiaturze. Przyjdz na mecz i powiedz: "Jestescie zalosnymi kretynami". Czekamy! Wisla jest Wisla, czy bedzie grala w Ekstraklasie czy III lidze, to i tak lepsze niz "Orlen". Z wlasnej pensji jestem gotow lozyc na ten klub, ba... moge poswiecic dla niego czas w ramach wolontariatu. To sa "bialo-niebiescy" za ktorymi stane murem. Bardzo licze na to, ze Polski Koncern Naftowy zostanie z nami jeszcze dlugo. Ale nie oszukujmy sie. Chcemy miec silny finansowo zespol, to nie mozemy pokladac zaufania w jednym tylko sponsorze. Mamy solidna podstawe, ale wokol niej trzeba zgromadzic grupe kapitalu (najlepiej zwiazanego z regionem). Wowczas nawet ew. upadek PKN Orlen albo przejecie go przez zagranicznego inwestora nie zagrozi naszemu klubowi. Myslicze, ze ta rafineria bedzie wiecznie przerabiac rope?! To nie perpetum mobile! Chce, zeby moje wnuki tez mialy Wisle w Ekstraklasie, a wowczas juz raczej nie bedzie w Plocku takiego kombinatu, jak go mamy obecnie. Oto glowne zadanie prezesa Dmoszynskiego na najblizsze trzy lata. Trzymam Kciuki. Wuzel Ps. Mam nadzieje, ze nowa odznaka Wisly jak i sama nazwa zostana w odpowiedni sposob zabezpieczone, aby klub mogl czerpac w przyszlosci dochody z tzw. "gadzetow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.waw.cdp.pl 10.06.02, 14:25 pamietaj ze tych kilku kretynkow w szalikach jezdzi za swoja druzyna od kilkunastu lat, i z pewnoscia niektorzy mogliby byc twoimi ojcami, choc nie wiem, czy by chcieli. nazwa wisla to tradycja i dobre imie, przed ktorym drzaly parkiety pilki recznej w calej polsce, wiec bardzo dobrze, ze wrocilismy do tej nazwy. pamietaj, ze klub to nie tylko jedna sekcja pilki noznej, zreszta wcale nie najwazniejsza. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbii Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 15:55 Cieszę się że wróciliśmy do starej nazwy i barw! Serdeczne podziękowania za ten gest dla PKN Orlen, tylko żeby nasz sponsor nie wycofał się dfinitywnie !!! Jestem zadowolony z tych wszystkich zmian i z kupna nowych zawodników( niech tylko pokażą klasę!!) a reklam na stadjonie Orlen niech ma ile tylko chce a nawet może mieć je na koszulkach!!!!!!! Mam nadzieje że w 1 lidze zgościmy na dłużej niż tylko jeden sezon pozdrawiam kibiców i Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fobia Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 193.0.124.* 07.06.02, 16:06 Fajnie, że klub ma znowu swoją nazwę, ale trzeba uważać i wszystko robić, aby nie pojawiły sie kłopoty, tzn. pozostanie bez sponsora. Trzeba wziąć pod uwagę, że koncern będzie teraz bardziej krytycznie spoglądał na działalność klubu i byle pretekst wykorzystac aby wycofać się ze sposnsoringu. Teraz do akcji powinniśmy wkroczyć my kibice i pokazać nie tylko włodarzom koncernu, ale całej Polsce, że w Polsce są najlepsi kibice i dla nich trzeba robić sport na wysokim poziomie, bo na to zasługują. Nawołuję więc, aby na mecze chodzić całymi rodzinami, bo stadion i hala muszą być pełne. Nie wyobrażam sobie aby na każdym meczu nie było przynajmniej 10 tys. ludzi a na szlagiery brakowało biletów w kasach stadionu. Ale aby tak sie stało, to my kibice Płocka musimy zacząć tworzyć nową historię i wizerunek klubu, aby w Polsce Wisła nie kojarzyła się tylko z Krakowem ale przede wszystkim z Płockiem. Ale to tylko od nas zależy czy staniemy sie wielką sportową rodziną, która będzie dbać o wizerunek miasta.Aby tak się stało musimy wytworzyć własny unikalny klimat, aby ten stadion zaczął wreszcie kojarzyć się z piłką nożną i zwycięstwami. Podstawą do tego musi byc przede wszystkim doping przez całe 90 minut każdego meczu-doping kulturalny i nie tylko szalikowców, ale wszystkich, takze starszzych dziadków, aby wytworzyć swój własny mikroklimat, jaki juz posiada, choć znienawidzony przeze mnie, bo oparta na chamstwie i prostactwie Legia. Jeśli uda się stworzyć coś tak unikalnego, wówczas nie bedziemy musieli sie martwić o sponsoring i byt naszego klubu, bo wówczas nawet jeśli w okolicach Płocka nie będzie oprócz Orlenu żadnej firmy która podoła sponsorowaniu klubu sportowego, to na pewno takie firmy, które zainteresuja się Wisłą Płock znajdą się w Polsce, a być może nawet w niedalekiej przyszłości w Europie. Tylko to od nas przede wszystkimzależy, czy Wisła od niesie sukces, bo jeśli my nie spełnimy naszego obowiazku to później możemy mieć tylko pretensje do siebie a nie do Orlenu, bo skończyły sie czasy inwestowania pieniędzy w dziadostwo i chałturę-dziś stawiane są wymagania- także nam kibicom- to my musimy przede wszystkim pokazać że zalęży nam na dobrej piłce nożnej i ręcznej w Płocku. P.S. Ja zobowiązuje się, mimo że nie mieszkam w pobliżu Płocka przyjeżdżać na każdy mecz od tego sezonu, czy to z Garbarnią czy to z Legią. A także postaram sie być także na każdyn niezbyt odległym wyjeździe, mimo że do tej pory byłem tylko na jednym z Wartą w Poznaniu. Do boju Do Boju Do Boju Wisła Płock. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 17:00 Teraz wszytko zalezy o d kibicow musimy sie zjednoczyc i pokazac calej polsce ze w plocku sa kibice.Zapraszam wszystkich ktorzy sie chca dolaczyc do www.fcnafciarze.prv.pl.serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N@fciarz Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 168.143.113.* 07.06.02, 18:19 wreszcie mozna cos milego napisac o koncernie wielkie DZIEKI za nazwe i barwy panowie 1 mecz gramy prawdopodobnie w Plocku 3 sierpnia z Zaglebiem Lubin nie musze chyba nikogo namawiac na przyjscie i goracy doping byc moze na poczatku narazie nie bedzie krzyczec Wisla tylko Petra ale jestem przekonany ze w niedlugim czasie bedzie WISŁA Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 18:52 Popieram wpisy przedmówców co do zmiany nazwa a jeżeli ktoś zamierza nie iść na pierwszy mecz niech się tutaj wogóle nie pokazuje! Musi być komplet! Zapraszam też na: www.fcnafciarze.prv.pl petra.free.plock.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 18:32 Brawo, ale tą wiadomość (zresztą to było wiadomo od dawna) zmąciły mi doniesienia o sekcji p.ręcznej. Patrz:piątkowa Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAMAT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:12 czy wy nie widzicie,że to pierwszy krok do wycofania się orlenu ze sponsorowania ..wisły.ile nam dadzą za reklame na koszulkach?tyle co za nazwę klubu-orlen?chyba wierzycie w cuda.zresztą za pare dni się przekonacie.będzie wisła z budzetem trzecioligowym>wykręcili nas,a my się cieszymy.NIe masz cwaniaka nad warszawiaka.wisła płockowo-tak powinniśmy się teraz nazywać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:24 Do tej pory byla kasa i sukcesy... ale w II lidze. I wstyd, ze druzyna z takim zapleczem gra ogony. No dobrze, jest zagrozenie, iz PKN wycofa sie z klubu. Dlatego trzeba patrzec panom z hajlajfu na lapki i w odpowiednim czasie wszczac raban. Poki co jednak nie nazywajmy ich zlodziejami, skoro nam zwrocili a nie zabrali. Badzmy dobrej mysli, ufajmy i... kontrolujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAMAT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:35 WUZEL,obyś miał rację.nie wiesz tego,ale oni już nam zabrali.przekonasz się juz niedługo.kogo my możemy skontrolować?w cuda wierzysz?tak jak kontrolowaliśmy Jamrożego w PZU?ORLEN-WISŁA,TO TAKI SAM ZWIĄZEK JAK MICHELIN-STOMIL.EFEKT ZNASZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:44 Byc moze masz racje, ale pozwol, ze pozostane optymista. Z tym Stomilem nie bylo do konca tak, a glownym problemem IMHO byl fakt, ze nie szukano innych powaznych sponsorow poki firma oponiarska jeszcze klub utrzymywala. Krotkowzroczna polityka. Od dwoch lat mieszkam i studiuje w Lodzi. Tam ludzie nie maja kompleksow wobec Warszawy, bieda piszczy z kazdej bramy, ale LKS wciaz jest dla nich wielki. Pozdrawiam serdecznie! Wuzel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALE DYM Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:26 NIE BĘDZIE PIERWSZOLIGOWEJ DRUZYNY PIŁKARSKIEJ ORLENU,BO TĄ KASĘ DOSTANIE PIERWSZOLIGOWY ZESPÓŁ SIATKARSKI ORLEN KĘDZIERZYN-KOŻLE(EX.MOSTOSTAL).IM NAZWA NIE BĘDZIE PRZESZKADZAĆ,A KASA SIĘ PRZYDA.MY ZE SWOJĄ PIĘKNA NAZWĄ Z BRAKU KASY ALE Z ''FANTAZJĄ'' DO TRZECIEJ LIGI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.4.* 07.06.02, 23:27 Ja nie wiem czego Wy już panikę siejecie? Po pierwsze ja zdecydowanie wolę Moją ukochaną Wisełkę nawet w III lidze, niż DZIADOWSKI Orlen - pośmiewisko całego sportowego świata, spadający i wchodzący, nie potrafiący zbudować solidnej drużyny, potentat, kolos na glinianych nogach!! I pozostanie przy nazwię klubu Orlen SSA nic by w tym temacie nie zmieniło!! Po wtóre - pytam jeszcze raz co nam dał PKN zabierając nazwę i barwy klubu? Wyremontował obiekt i co jeszcze? Upokorzenia, 3 spadki z ligi i ciągłą nędzę sportową. Proszę spojrzeć co zrobiła FK z Wronek - zabrała nazwę klubu i barwy, ale w zamian dała super produkt - stadion, europejskie puchary, żadne tam bronienie się przed spadkiem i ludzie się przyzwyczaili. A my czego mamy żałować?? I po trzecie Panowie - popatrzcie jakie kluby grają w ekstraklasie i kto na nie daje pieniądze...Odra W., Ruch, Górnik, Polonia, Katowice, Pogoń, nawet Legia (o II lidze nie wspomnę)- kto ich sponsoruje, jaki potężny koncern? ŻADEN! I dają sobie radę, grają w pucharach, nie spadają... Ludzie cieszcie się tym co macie!!! Jak uważacie po co Dmo ściągałby do Wisły dobrych (no średnich) piłkarzy ligowych i podpisywał z nimi długoletnie kontrakty? Siedmiu piłkarzy kupionych (w większości "załatwionych", bo mieli karty na ręku), a jeszcze może ktoś dojdzie (Klimek, Grzybowski, Żelazowski, Mięciel...) - rozmowy trwają. No chyba On - Prezes klubu wie co robi, jeśliby miało dojść do wycofania się sponsora, to czy myślicie, że On tu by jeszcze siedział?! Wydaje mi się, że będzie tak: klub dostanie kasę, ale poważne pieniądze będą dopiero po osiągnięciu jakiegoś sukcesu. I po to jest Dmo - najlepszy prezes jaki mógłby tu być!! Zbuduje zespół tanim kosztem i spróbuje cos osiągnąć, a potem zobaczymy. I MY mamy mu w tym pomóc, a nie już płakać!!! (A jak się nie uda - to trudno. Ja za Wisłą mogę jeżdzić znowu do Konina, Koła, czy Turka). Boże co za naród ci Polacy - z niczego nie potrafią się cieszyć, zawsze szukają czegoś, co by ich mogło zmartwić, nawet jak nie ma powodu! Zdenerwowaliście mnie na noc, a jutro mam egzamin z kryminalistyki...przez Was obleję... Nerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 23:36 Brawo! Ja obleje cywilne przez to sianie niepokoju, ale co tam. ;) Tylko jezeli ktos z Was uwaza, ze za rok bedzie w Plocku puchar UEFA... to niech lepiej wezmie szybko zimny prysznic. Solidne granie w 12 druzynowej Ekstraklasie - to bedzie wielki sukces Wisly. A jesli uda sie zbudowac jeszcze silniejsza druzyne... to chyba tylko lepiej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 23:52 jacky dobrze gada: wódki mu dac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WESELE Stanisław Wyspiański IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 07:18 Każda ze stron w tym układzie a więc PKN Orlen oraz Klub Wisła ma swój ukryty cel . Kto kogo przechytrzył okaze się niebawem . Myslę ,że zweryfikuje to czerwiec 2003 roku . Teraz mamy WESELE i cieszmy się ,obyśmy tylko na koniec nie doczekali poprawin zakończonych puentą" MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG OSTAŁ CI SIE JENO SZNUR" ......a teraz zalewajmy robaka i cieszmy sie tym co mamy , tak po polsku i hej szable w dłoń na ligę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dramat Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:27 panowie prawnicy:yacky,bolo i inni.na pewno zdacie swoje egzaminy.z takim optymizmem możecie juz myśleć o aplikacji..Pewnie niedawno ruszyliście z Plocka w wielki świat i stąd to przeswiadczenie że w Polsce wisła kojarzy się z naszym miastem.wisła to tylko kraków.jedynie z czym w kraju kojarzył sie plock,to ORLEN .a jeśli klub z plocka,to orlen plock.nazwa wisła płock tak rzuca na kolana jak szczakowianka jaworzno.juz widzę te tłumy sponsorów pędzące do plocka.przechytrzyliśmy wszystkich.no,ale jak widzę wolimy jeżdzić do koła,konina,turka aby ogladać zwycięstwa (PEWNE)wisły,niż walkę z legią,ruchem,polonią,amica.właśnie zgubilismy złoty róg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:50 A zalezy nam na walce sportowej czy na osiagniecu wyniku za wszelka cene? Bo jesli na tym drugim, jesli gotowi jestesmy dac tylka za mistrza kraju, to ja prosze Panstwa wysiadam. Wole isc na LKS popatrzec na ludzi demonstrujacych przywiazanie do swojego miasta, nie na kibicow z glebokim kompleksem nizszosci. I nie bedziemy opijac tego wodka tylko zabierzemy sie do pracy, zeby skorzystac z okazji jaka od Boga/Opatrznosci otrzymalismy. Wuzel Ps. Ciesze sie, ze mamy tylu ostroznych kibicow w Plocku, ale powstrzymajmy sie w tym momencie od wyzwisk i tworzenia lokalnego "piekielka". Jest Wisla. Pomozmy ja budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 07:31 Panowie jak mi wiadomo barwy Wisły Płock były i są NIEBIESKO BIAŁE NIEBIESKIE.Bardzo mie ta wiadomość ucieszyła wreszcie wrócili do starej nazwy WISłA PŁOCK.Niech tak zostanie na zawsze.WISŁA JEST I BEDZIE ZAWSZE KOJARZONA Z PŁOCKIEM.Druga wisła jest dopiero w Krakowie. OJ będzie się działo będzie,.. Pozdrowienia dla kiboli WISŁY PŁOCK. Mróki Płaczki Przestańcie klikać na klawiaturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyno Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:34 Żadnych transwerów już nie będzie bo Wisła nie dostała pieniąszków z Orlenu.właśśssciwie to dostała tyle,że nie wystarczy na dopiero co podpisane kontrakty.one są bez pokrycia,więc nie cieszmy się zbyt wcześnie,bo tych piłkazy może nie być,a o nowych zapomnijmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:58 O tym ile pieniedzy przyjdzie do klubu powie nam rzecznik Wisly i tylko jego slowa radze brac pod uwage. Zadne zaslyszane na miescie czy w kombinacie, nawet na wysokich stanowiskach. Osobiscie jestem zdania, ze prasa troche przesadza z zakupami w tym sezonie. Nie sciagniemy do Plocka ani Klimka ani Grzybowskiego, gdyz sa to pilkarze zdecydowanie za drodzy i inwestycja w nich bedzie kompletnie nieoplacalna. Pojawilo sie za to na rynku wielu graczy gotowych przejsc na Prawie Bosmana o czym prezes Dmoszynski dobrze wiedzial i skwapliwie wykorzystal... Poczekajmy z rozdzieraniem szat do konferencji prasowej prezesa Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doryś Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 18:58 To wspaniala wiadomosc. W koncu znowu bede mogl identyfikowac sie w pelni z moim klubem. Pozdrowienia dla kibicow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4 Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 19:04 A ciekaw jestem ilu zawodnikow przyszloby do pana Pokemona. ------------------------------------------------------------ WISŁA PŁOCK!!! NA ZAWSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCKY KWACH MESJASZ I ZBAWCA, ALLELUJA IP: *.dialup.warszawa.pl 10.06.02, 08:02 To, ze będziemy mieli Wisełkę na nowo byłow wiadomo od maja - REWELACJA. Ale to,że pojawią się konkretne pieniądze nie jest pewne nadal - ZMARTWIENIE. Pewne jest także to, że klimat rozmów między DMO i Wróblem się ocieplił - po HEPPENINGU KWACHA W TEATRZE NA DNIACH CHEMIKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 01:30 Od wielu lat kibicom drużyn piłki nożnej oraz ręcznej w Płocku marzą się wielkie sukcesy ich ukochanych drużyn. Takie sukcesy są możliwe, ale tylko w oparciu o solidne zaplecze organiazacyjne i odpowiednie środki finansowe. Klub płocki ma potężnego sponsora, jakim jest PKN Orlen. Ma, ale już niedługo nie będzie go miał. W Płocku od jakiegoś czasu próbuje się zrobić wszystko, by pozbyć się tego patrona. GRATULUJĘ tzw. naprawiaczom, którzy zabiegali o powrót do starej nazwy Wisła. Niewiele trzeba mieć wyobraźni, aby przewidzieć dalszy ciąg wydarzeń. Jaki interes będzie miał Koncern w sponsorowaniu klubu, jeżeli dziś "łaskawie" godzi się na zmianę jego nazwy z "Orlen" na, jak pisze Pan red. Sobczak, "ukochaną przez fanów Wisłę"? Firma znajdzie sobie pewnie inny klub w Polsce, a płocki pozostanie sam sobie z własną działalnością, mogąc liczyć na start (co najwyżej) w rozgrywkach trzeciej ligi. Jeżeli o to chodziło prawdziwym kibicom piłki w Płocku i innym autorom tego genialnego pomysłu - to jest on naprawdę świetny. To, że płocki klub działa, jest zasługą ludzi z Płocka, którzy potrafili przekonać włodarzy Petrochemii, a potem Orlenu o potrzbie jego istnienia i finansowania. Od kilku lat klub stał się jednak miejscem, w którym cieplutkie posadki grzeją sobie różni "znawcy tematu", którzy co jakiś czas podgrzewają atmosferę wokół zmiany klubu, mając najwyraźniej nadzieję, że doprowadzi ona do uzyskiwania coraz lepszych wyników. Gdy w klubie zabraknie talarów, raczej szybko i dyskretnie opuszczą oni tonący okręt. A co do kibiców. Ludzie, o co wam chodzi??? i z czego wy się tak cieszycie ??? Jestem z Płocka i z drużyną z tego miasta będę się identyfikował zawsze, niezależnie od tego, czy będzie to Wisła, Petrochemia, Petro czy Orlen. Wolałbym jednak, żeby był to pierwszoligowy i walczący o europejskie puchary Orlen niż A-klasowa Wisła. Ja też pamiętam meczyki trzecioligowej Wisły, na których zjawiała się "ogromna" rzesza, najczęściej nie przekraczająca liczby dwieście, kibiców. Kiedy te czasy wrócą, większości z wniebowziętych dziś, "prawdziwych" kibiców z Płocka raczej na stadionie nie spotkam. Panów prominenetów - na pewno. A swoją drogą, całe szczeście, że to forum publikowane jest tylko w lokalnym dodatku Gazety, bo gdyby to co wypisuje większość płockich kibiców poszło w Polskę, jako płocczanin spaliłbym się chyba ze wstydu. A tak - ten wątpiwy zaszczyt pozostawię sobie na kolejne wyniki wyborów! Pozdrv dla myslących, choć trochę, kibiców piłki i szczypiorniaka w Plocku! Ernest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.dialup.warszawa.pl 11.06.02, 08:09 Obawy ernesta nie są bezpodstawne, ale włodarze klubu, bo rozumiem, że o nich mowa, postulowali nazwę WISŁA - ORLEN, która zadowoliłaby sponsora i mimio wszystko (patrz. argumentacja ernesta) większość płockich kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manus Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 10:16 Jak nożni będą wygrywać to wszyscy będą szczęśliwi i będzie sielanka . Ale co stanie się z Wisłą Płock jeśli okaże się druzyna "transferowców" nie zaskoczy ? Nikt nie może mieć 100% pewności że nazwiska sprowadzonych piłkarzy zagwarantują sukces ,bo narazie jest to tylko "zbiór ludzi i grupa bez charakteru" . Ciekawi mnie czy zarząd Wisły ma przygotowane rozwiązania na wypadek gdyby się nie udało tej druzynie ? Historia ostatnich 5 lat nakazuje wręcz aby na taki scenariusz się zabezpieczyć . Oglądając mistrzostwa świata z Korei i Japonii trudno mi uwierzyć ,żeby w ciągu kilku tygodni stworzyć we Wiśle dobrze rozumiejący się kolektyw ( patrz kadra Engela ) . To co wyjdzie ze składanki sprowadzonych zawodników będzie w 70% dziełem przypadku . I lepiej nie nadymać za bardzo tego balona wyjdzie tak jak z Engelem i jego druzyną . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 16:54 Porazka... proponuje zmiane nazwy miasta na Orlen. Przeciez Koncern w kazdej chwili moze przepisac sie do Warszawy i zobaczymy fige a nie podatki. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 17:02 A poza tym to juz sie stalo. I wszystkim ostroznym polecam raczej potrzenie nie na rece kibicow, ale panow prezesow. Kibice kochaja prawie 40 letnia nazwe, ktora posluguja sie ludzie z najstarszej generacji, nie miejcie do nich pretensji, ze wyrazaja teraz swoj entuzjazm. Jest Wisla. Walczmy razem, aby Koncern o nas nie zapomnial. Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 21:24 Brawo Ernest.Widzę,że jest jeszcze ktoś,kto nie cierpi na krótkowzroczność.Pewne rzeczy wydają się oczywiste jak spojrzy sie na nie z dystansem.A tego brakuje grupce ludzi piejącej z zachwytu nad nową-starą nazwą.Mnie bardzo zależy,tak jak wszystkim tu piszącym na sukcesach NASZEGO KLUBU w pierwszej lidze.ALe jeśli zakład nie będzie identyfikował z klubem i odwrotnie to nie wróży nic dobrego na przyszłość.pomyślcie o tym panowie optymiści.dlaczego nie WISŁA_ORLEN?wtedy i wilk syty i owca cała.?dlaczego tak się nie stało............? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 22:36 No i co teraz? Pikietujemy pod budynkiem dyrekcji celem przywrocenia nazwy Orlen? Wolne zarty, jesli Koncern bedzie chcial sie wycofac zrobi to tak czy inaczej. Wole, aby wczesniej dal nam nadzieje i zwrocil tozsamosc. Poza tym nie wierze, ze kierownictwo firmy zostawi kapital jakim jest stadion oraz cala pilkarska infrastruktura. Nie wierze, ze zrezygnuje z finansowania druzyn juniorskich. A ze moze nie byc wielkich pieniedzy? Coz... dotad podobniez byly, lecz wyniki mimo to nie przyszly. Koncern sie nie wycofa calkowicie z finansowania sportu w Plocku. To nierealne, poki stoi w naszym miescie rafineria z przyleglosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Wuzel IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 00:31 Teraz to już jest "po imprezie". Takiej kasy, jaka była w klubie, pozazdrościłaby nam większość polskich klubów. Może nie tyle chodzi mi o bajeczne sumy, o jakich można było przeczytać w gazetach (bo to raczej lipa), ale regularność i pewność pensji, jakieś pieniądze (ostatnio coraz większe) na transfery itp. A że wyniki cieniutkie... No to już chyba nie wina tych, co na klub ten szmal dawali? Oni płacą i mają prawo wymagać (teraz najwyraźniej zaczęli !) i na tym ich rola w zasadzie się kończy. Zobacz jakich my mamy wspaniałych menedżerków. Ich wyjątkowo trafne transfery (wypalony Saganowski po kontuzji, Jurkowski, który nagle na długi czas ląduje w rezerwach, wcześniej jacyś Amerykańce, kilku czarnych w pakiecie itp.) mnie osobiście zwalają z nóg. Tyle szmalu ile się przewinęło przez płocki klub w ostatnich latach i tak naprawdę żadnego trafionego zakupu? To jest dopiero porażka! Tak sobie myślę, że ktoś się w końcu mógł wk...ć i stwierdził, że odpuszcza ten interes. Cały problem (nas wszystkich!) polega na tym, jak znowu nie spaść do drugiej ligi, co po reorganizacji będzie wyjątkowo trudne. Jeżeli teraz spadniemy (a pewnie jak to czasami bywało - patrz Stomil kilka lat temu - ktoś nam będzie chciał w tym "pomóc") to wtedy koncern na pewno zostawi nas na lodzie. No, może da parę groszy na juniorków i "finito". O wielkiej piłce w Płocku wtedy już na pewno będziemy mogli zapomnieć.To akurat mamy jak w banku. Pozdrv. Ernest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuzel Re: Ernest IP: 80.48.107.* 12.06.02, 10:44 Do I ligi po raz pierwszy awansowala druzyna skladajaca sie z pilkarzy, ktorzy za niewielkie pieniadze pojawili sie w Plocku. Mimo to mozna bylo. Uwazam, ze jesli klub bedzie dobrze zorganizowany, nawet ciecia budzetowe nie beda stanowic tak powaznego problemu. Rzeczywiscie, caly misterny plan zbudowania wielkiej Wisly z tradycjami lezy w nogach nowej druzyny. Szkoda, ze nie zalezy jedynie od nas, wtedy o wynik bylbym spokojny. Za to mamy sie czym emocjonowac, wreszcie! Pozdrawiam serdecznie. Wuzel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonhy Re: Ernest IP: 195.136.121.* 19.06.02, 11:29 Nie powinniśmy mieć pretensji do koncernu, za to że daje kasę - ok. Powinniśmy mieć pretensje do menageruf. A kto ich mianował, czy tam wybierał? Ja, czy może było głosowanie, jak nad nazwą klubu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś