Dodaj do ulubionych

Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!!

07.06.02, 13:25
To już pewne na 100 proc. Płocki klub powraca do starej nazwy i do starych
barw. Co tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 13:31
      Ciekaw jestem jak się spisze Wisła Płock po raz pierwszy w I lidze. Mam
      nadzieję, że lepiej niż Petrochemia, Petro i Orlen. :-))
      • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 14:12
        O ile za tym pojdzie profesjonalne i jawne zarzadzanie klubem - zajebiscie. Nie
        wyobrazam sobie lepszych warunkow, jakie moglby stworzyc rozsadny sponsor
        strategiczny. Wielkie podziekowania dla Koncernu.
        • Gość: jacky Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.4.* 07.06.02, 15:27
          To na pewno jedna z najradośniejszych wiadomości, jakie otrzymałem w życiu!
          Wzruszenie odbiera mi władzę w...palcach :-))
          • Gość: Katrina Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 148.81.8.* 07.06.02, 15:42
            Ogromnie się cieszę, że znowu mamy biało-niebieską Wisłę. Tylko co dalej.
            Sekcji piłki ręcznej obcina się budżet, nie ma pieniędzy na transfery. Nie
            wiadomo jak potoczą się losy II drużyny, co ze szkoleniem młodzieży. To
            wszystko nie nastraja optymistycznie.
            • roman_j Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 16:36
              Gość portalu: Katrina napisał(a):

> Ogromnie się cieszę, że znowu mamy biało-niebieską Wisłę. Tylko co dalej.
              > Sekcji piłki ręcznej obcina się budżet, nie ma pieniędzy na transfery. Nie
              > wiadomo jak potoczą się losy II drużyny, co ze szkoleniem młodzieży. To
              > wszystko nie nastraja optymistycznie.

A może to są konsekwencje zmiany nazwy... :-(
      • Gość: PiotrekT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 212.160.240.* 07.06.02, 15:46
        Nareszczie doczekaliśmy się powrotu do nazwy związanej z regionem i naszym
        miastem. Oby tylko tym razem pierwsza liga została w Płocku na dłużej. Piotrek
        T.
      • Gość: realista Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 21:56
        ta zmiana jest bardziej na rękę zerządowi pkn niż kilku kretynkom w
        szalikach ,którzy się jej domagali.teraz panowie władcy z w-wy na pewno nie
        dadzą kasy na wisłę z płocka.a szalikowcy cieszą się z nazwy,nie ma
        znienawidzonego biednego orlenu-jest wisła i ma kasę jak na wisłę
        przystało.zrobiliśmy z siebie OSŁÓW.brawo sentymentalni reformatorzy!
        warszawiacy dali głupcom z wiochy ''wygrac''jest super,są barwy,tradycja
        zachowana.tradycyjnie tez zagramy niedługo w 3 lidze,czego głupcom serdecznie
        życzę!brawo kretyni!WYGRALIŚMY!
        • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:17
          Wyzwij nas w twarz, nie zgrywasz twardziela przy klawiaturze. Przyjdz na mecz i
          powiedz: "Jestescie zalosnymi kretynami". Czekamy!

Wisla jest Wisla, czy bedzie grala w Ekstraklasie czy III lidze, to i tak
          lepsze niz "Orlen". Z wlasnej pensji jestem gotow lozyc na ten klub, ba... moge
          poswiecic dla niego czas w ramach wolontariatu. To sa "bialo-niebiescy" za
          ktorymi stane murem.

Bardzo licze na to, ze Polski Koncern Naftowy zostanie z nami jeszcze dlugo.
          Ale nie oszukujmy sie. Chcemy miec silny finansowo zespol, to nie mozemy
          pokladac zaufania w jednym tylko sponsorze. Mamy solidna podstawe, ale wokol
          niej trzeba zgromadzic grupe kapitalu (najlepiej zwiazanego z regionem).
          Wowczas nawet ew. upadek PKN Orlen albo przejecie go przez zagranicznego
          inwestora nie zagrozi naszemu klubowi. Myslicze, ze ta rafineria bedzie
          wiecznie przerabiac rope?! To nie perpetum mobile! Chce, zeby moje wnuki tez
          mialy Wisle w Ekstraklasie, a wowczas juz raczej nie bedzie w Plocku takiego
          kombinatu, jak go mamy obecnie.

Oto glowne zadanie prezesa Dmoszynskiego na najblizsze trzy lata. Trzymam
          Kciuki.

Wuzel

Ps. Mam nadzieje, ze nowa odznaka Wisly jak i sama nazwa zostana w odpowiedni
          sposob zabezpieczone, aby klub mogl czerpac w przyszlosci dochody z
          tzw. "gadzetow".
        • Gość: zocha Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.waw.cdp.pl 10.06.02, 14:25
          pamietaj ze tych kilku kretynkow w szalikach jezdzi za swoja druzyna od
          kilkunastu lat, i z pewnoscia niektorzy mogliby byc twoimi ojcami, choc nie
          wiem, czy by chcieli. nazwa wisla to tradycja i dobre imie, przed ktorym drzaly
          parkiety pilki recznej w calej polsce, wiec bardzo dobrze, ze wrocilismy do tej
          nazwy. pamietaj, ze klub to nie tylko jedna sekcja pilki noznej, zreszta wcale
          nie najwazniejsza. nie pozdrawiam.
    • Gość: Norbii Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 15:55
      Cieszę się że wróciliśmy do starej nazwy i barw! Serdeczne podziękowania za ten
      gest dla PKN Orlen, tylko żeby nasz sponsor nie wycofał się dfinitywnie !!!
      Jestem zadowolony z tych wszystkich zmian i z kupna nowych zawodników( niech
      tylko pokażą klasę!!) a reklam na stadjonie Orlen niech ma ile tylko chce a
      nawet może mieć je na koszulkach!!!!!!! Mam nadzieje że w 1 lidze zgościmy na
      dłużej niż tylko jeden sezon pozdrawiam kibiców i Orlen.
    • Gość: Fobia Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 193.0.124.* 07.06.02, 16:06
      Fajnie, że klub ma znowu swoją nazwę, ale trzeba uważać i wszystko robić, aby
      nie pojawiły sie kłopoty, tzn. pozostanie bez sponsora. Trzeba wziąć pod uwagę,
      że koncern będzie teraz bardziej krytycznie spoglądał na działalność klubu i
      byle pretekst wykorzystac aby wycofać się ze sposnsoringu. Teraz do akcji
      powinniśmy wkroczyć my kibice i pokazać nie tylko włodarzom koncernu, ale całej
      Polsce, że w Polsce są najlepsi kibice i dla nich trzeba robić sport na wysokim
      poziomie, bo na to zasługują. Nawołuję więc, aby na mecze chodzić całymi
      rodzinami, bo stadion i hala muszą być pełne. Nie wyobrażam sobie aby na każdym
      meczu nie było przynajmniej 10 tys. ludzi a na szlagiery brakowało biletów w
      kasach stadionu. Ale aby tak sie stało, to my kibice Płocka musimy zacząć
      tworzyć nową historię i wizerunek klubu, aby w Polsce Wisła nie kojarzyła się
      tylko z Krakowem ale przede wszystkim z Płockiem. Ale to tylko od nas zależy
      czy staniemy sie wielką sportową rodziną, która będzie dbać o wizerunek
      miasta.Aby tak się stało musimy wytworzyć własny unikalny klimat, aby ten
      stadion zaczął wreszcie kojarzyć się z piłką nożną i zwycięstwami. Podstawą do
      tego musi byc przede wszystkim doping przez całe 90 minut każdego meczu-doping
      kulturalny i nie tylko szalikowców, ale wszystkich, takze starszzych dziadków,
      aby wytworzyć swój własny mikroklimat, jaki juz posiada, choć znienawidzony
      przeze mnie, bo oparta na chamstwie i prostactwie Legia. Jeśli uda się stworzyć
      coś tak unikalnego, wówczas nie bedziemy musieli sie martwić o sponsoring i byt
      naszego klubu, bo wówczas nawet jeśli w okolicach Płocka nie będzie oprócz
      Orlenu żadnej firmy która podoła sponsorowaniu klubu sportowego, to na pewno
      takie firmy, które zainteresuja się Wisłą Płock znajdą się w Polsce, a być może
      nawet w niedalekiej przyszłości w Europie. Tylko to od nas przede
      wszystkimzależy, czy Wisła od niesie sukces, bo jeśli my nie spełnimy naszego
      obowiazku to później możemy mieć tylko pretensje do siebie a nie do Orlenu, bo
      skończyły sie czasy inwestowania pieniędzy w dziadostwo i chałturę-dziś
      stawiane są wymagania- także nam kibicom- to my musimy przede wszystkim pokazać
      że zalęży nam na dobrej piłce nożnej i ręcznej w Płocku.
      P.S. Ja zobowiązuje się, mimo że nie mieszkam w pobliżu Płocka przyjeżdżać na
      każdy mecz od tego sezonu, czy to z Garbarnią czy to z Legią. A także postaram
      sie być także na każdyn niezbyt odległym wyjeździe, mimo że do tej pory byłem
      tylko na jednym z Wartą w Poznaniu.
      Do boju Do Boju Do Boju Wisła Płock.
      • Gość: maniek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 17:00
        Teraz wszytko zalezy o d kibicow musimy sie zjednoczyc i pokazac calej polsce
        ze w plocku sa kibice.Zapraszam wszystkich ktorzy sie chca dolaczyc do
        www.fcnafciarze.prv.pl.serdecznie pozdrawiam.

• Gość: N@fciarz Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 168.143.113.* 07.06.02, 18:19
          wreszcie mozna cos milego napisac o koncernie wielkie
          DZIEKI za nazwe i barwy
          panowie 1 mecz gramy prawdopodobnie w Plocku 3
          sierpnia z Zaglebiem Lubin nie musze chyba nikogo
          namawiac na przyjscie i goracy doping
          byc moze na poczatku narazie nie bedzie krzyczec
          Wisla tylko Petra ale jestem przekonany ze w niedlugim
          czasie bedzie WISŁA
          • pc Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! 07.06.02, 18:52
            Popieram wpisy przedmówców co do zmiany nazwa a jeżeli ktoś zamierza nie iść na
            pierwszy mecz niech się tutaj wogóle nie pokazuje! Musi być komplet!

Zapraszam też na:
            www.fcnafciarze.prv.pl
            petra.free.plock.pl/forum
    • Gość: Osa Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 18:32
      Brawo, ale tą wiadomość (zresztą to było wiadomo od dawna) zmąciły mi
      doniesienia o sekcji p.ręcznej. Patrz:piątkowa Wyborcza
      • Gość: DRAMAT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:12
        czy wy nie widzicie,że to pierwszy krok do wycofania się orlenu ze
        sponsorowania ..wisły.ile nam dadzą za reklame na koszulkach?tyle co za nazwę
        klubu-orlen?chyba wierzycie w cuda.zresztą za pare dni się przekonacie.będzie
        wisła z budzetem trzecioligowym>wykręcili nas,a my się cieszymy.NIe masz
        cwaniaka nad warszawiaka.wisła płockowo-tak powinniśmy się teraz nazywać!
        • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:24
          Do tej pory byla kasa i sukcesy... ale w II lidze. I wstyd, ze druzyna z takim
          zapleczem gra ogony. No dobrze, jest zagrozenie, iz PKN wycofa sie z klubu.
          Dlatego trzeba patrzec panom z hajlajfu na lapki i w odpowiednim czasie wszczac
          raban. Poki co jednak nie nazywajmy ich zlodziejami, skoro nam zwrocili a nie
          zabrali. Badzmy dobrej mysli, ufajmy i... kontrolujmy.
          • Gość: DRAMAT Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:35
            WUZEL,obyś miał rację.nie wiesz tego,ale oni już nam zabrali.przekonasz się juz
            niedługo.kogo my możemy skontrolować?w cuda wierzysz?tak jak kontrolowaliśmy
            Jamrożego w PZU?ORLEN-WISŁA,TO TAKI SAM ZWIĄZEK JAK MICHELIN-STOMIL.EFEKT ZNASZ.
            • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:44
              Byc moze masz racje, ale pozwol, ze pozostane optymista. Z tym Stomilem nie
              bylo do konca tak, a glownym problemem IMHO byl fakt, ze nie szukano innych
              powaznych sponsorow poki firma oponiarska jeszcze klub utrzymywala.
              Krotkowzroczna polityka.

Od dwoch lat mieszkam i studiuje w Lodzi. Tam ludzie nie maja kompleksow wobec
              Warszawy, bieda piszczy z kazdej bramy, ale LKS wciaz jest dla nich wielki.

Pozdrawiam serdecznie!
              Wuzel
        • Gość: ALE DYM Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 22:26
          NIE BĘDZIE PIERWSZOLIGOWEJ DRUZYNY PIŁKARSKIEJ ORLENU,BO TĄ KASĘ DOSTANIE
          PIERWSZOLIGOWY ZESPÓŁ SIATKARSKI ORLEN KĘDZIERZYN-KOŻLE(EX.MOSTOSTAL).IM NAZWA
          NIE BĘDZIE PRZESZKADZAĆ,A KASA SIĘ PRZYDA.MY ZE SWOJĄ PIĘKNA NAZWĄ Z BRAKU KASY
          ALE Z ''FANTAZJĄ'' DO TRZECIEJ LIGI!
          • Gość: jacky Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.4.* 07.06.02, 23:27
            Ja nie wiem czego Wy już panikę siejecie?
            Po pierwsze ja zdecydowanie wolę Moją ukochaną Wisełkę nawet w III lidze, niż
            DZIADOWSKI Orlen - pośmiewisko całego sportowego świata, spadający i wchodzący,
            nie potrafiący zbudować solidnej drużyny, potentat, kolos na glinianych
            nogach!! I pozostanie przy nazwię klubu Orlen SSA nic by w tym temacie nie
            zmieniło!!
            Po wtóre - pytam jeszcze raz co nam dał PKN zabierając nazwę i barwy klubu?
            Wyremontował obiekt i co jeszcze? Upokorzenia, 3 spadki z ligi i ciągłą nędzę
            sportową. Proszę spojrzeć co zrobiła FK z Wronek - zabrała nazwę klubu i barwy,
            ale w zamian dała super produkt - stadion, europejskie puchary, żadne tam
            bronienie się przed spadkiem i ludzie się przyzwyczaili.
            A my czego mamy żałować??
            I po trzecie Panowie - popatrzcie jakie kluby grają w ekstraklasie i kto na nie
            daje pieniądze...Odra W., Ruch, Górnik, Polonia, Katowice, Pogoń, nawet Legia
            (o II lidze nie wspomnę)- kto ich sponsoruje, jaki potężny koncern? ŻADEN! I
            dają sobie radę, grają w pucharach, nie spadają...
            Ludzie cieszcie się tym co macie!!!
            Jak uważacie po co Dmo ściągałby do Wisły dobrych (no średnich) piłkarzy
            ligowych i podpisywał z nimi długoletnie kontrakty? Siedmiu piłkarzy kupionych
            (w większości "załatwionych", bo mieli karty na ręku), a jeszcze może ktoś
            dojdzie (Klimek, Grzybowski, Żelazowski, Mięciel...) - rozmowy trwają. No chyba
            On - Prezes klubu wie co robi, jeśliby miało dojść do wycofania się sponsora,
            to czy myślicie, że On tu by jeszcze siedział?!
            Wydaje mi się, że będzie tak: klub dostanie kasę, ale poważne pieniądze będą
            dopiero po osiągnięciu jakiegoś sukcesu. I po to jest Dmo - najlepszy prezes
            jaki mógłby tu być!! Zbuduje zespół tanim kosztem i spróbuje cos osiągnąć, a
            potem zobaczymy. I MY mamy mu w tym pomóc, a nie już płakać!!!
            (A jak się nie uda - to trudno. Ja za Wisłą mogę jeżdzić znowu do Konina, Koła,
            czy Turka).
            Boże co za naród ci Polacy - z niczego nie potrafią się cieszyć, zawsze szukają
            czegoś, co by ich mogło zmartwić, nawet jak nie ma powodu!
            Zdenerwowaliście mnie na noc, a jutro mam egzamin z kryminalistyki...przez Was
            obleję...
            Nerka
            • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 07.06.02, 23:36
              Brawo! Ja obleje cywilne przez to sianie niepokoju, ale co tam. ;)

Tylko jezeli ktos z Was uwaza, ze za rok bedzie w Plocku puchar UEFA... to
              niech lepiej wezmie szybko zimny prysznic. Solidne granie w 12 druzynowej
              Ekstraklasie - to bedzie wielki sukces Wisly. A jesli uda sie zbudowac jeszcze
              silniejsza druzyne... to chyba tylko lepiej.

Pozdrawiam!
              • Gość: maciek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 23:52
                jacky dobrze gada: wódki mu dac!!
                • Gość: WESELE Stanisław Wyspiański IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 07:18
                  Każda ze stron w tym układzie a więc PKN Orlen oraz Klub Wisła ma swój ukryty
                  cel . Kto kogo przechytrzył okaze się niebawem . Myslę ,że zweryfikuje
                  to czerwiec 2003 roku . Teraz mamy WESELE i cieszmy się ,obyśmy tylko na koniec
                  nie doczekali poprawin zakończonych puentą" MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG OSTAŁ CI
                  SIE JENO SZNUR" ......a teraz zalewajmy robaka i cieszmy sie tym co mamy , tak
                  po polsku i hej szable w dłoń na ligę
            • Gość: dramat Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:27
              panowie prawnicy:yacky,bolo i inni.na pewno zdacie swoje egzaminy.z takim
              optymizmem możecie juz myśleć o aplikacji..Pewnie niedawno ruszyliście z Plocka
              w wielki świat i stąd to przeswiadczenie że w Polsce wisła kojarzy się z naszym
              miastem.wisła to tylko kraków.jedynie z czym w kraju kojarzył sie plock,to
              ORLEN .a jeśli klub z plocka,to orlen plock.nazwa wisła płock tak rzuca na
              kolana jak szczakowianka jaworzno.juz widzę te tłumy sponsorów pędzące do
              plocka.przechytrzyliśmy wszystkich.no,ale jak widzę wolimy jeżdzić do
              koła,konina,turka aby ogladać zwycięstwa (PEWNE)wisły,niż walkę z
              legią,ruchem,polonią,amica.właśnie zgubilismy złoty róg.
              • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:50
                A zalezy nam na walce sportowej czy na osiagniecu wyniku za wszelka cene? Bo
                jesli na tym drugim, jesli gotowi jestesmy dac tylka za mistrza kraju, to ja
                prosze Panstwa wysiadam. Wole isc na LKS popatrzec na ludzi demonstrujacych
                przywiazanie do swojego miasta, nie na kibicow z glebokim kompleksem nizszosci.
                I nie bedziemy opijac tego wodka tylko zabierzemy sie do pracy, zeby skorzystac
                z okazji jaka od Boga/Opatrznosci otrzymalismy.

Wuzel
                Ps. Ciesze sie, ze mamy tylu ostroznych kibicow w Plocku, ale powstrzymajmy sie
                w tym momencie od wyzwisk i tworzenia lokalnego "piekielka". Jest Wisla.
                Pomozmy ja budowac.
    • Gość: Bolek Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 07:31
      Panowie jak mi wiadomo barwy Wisły Płock były i są NIEBIESKO BIAŁE
      NIEBIESKIE.Bardzo mie ta wiadomość ucieszyła wreszcie wrócili do starej nazwy
      WISłA PŁOCK.Niech tak zostanie na zawsze.WISŁA JEST I BEDZIE ZAWSZE KOJARZONA Z
      PŁOCKIEM.Druga wisła jest dopiero w Krakowie. OJ będzie się działo będzie,..
      Pozdrowienia dla kiboli WISŁY PŁOCK. Mróki Płaczki Przestańcie klikać na
      klawiaturach.
      • Gość: tyno Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:34
        Żadnych transwerów już nie będzie bo Wisła nie dostała pieniąszków z
        Orlenu.właśśssciwie to dostała tyle,że nie wystarczy na dopiero co podpisane
        kontrakty.one są bez pokrycia,więc nie cieszmy się zbyt wcześnie,bo tych
        piłkazy może nie być,a o nowych zapomnijmy!
        • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 08.06.02, 11:58
          O tym ile pieniedzy przyjdzie do klubu powie nam rzecznik Wisly i tylko jego
          slowa radze brac pod uwage. Zadne zaslyszane na miescie czy w kombinacie, nawet
          na wysokich stanowiskach. Osobiscie jestem zdania, ze prasa troche przesadza z
          zakupami w tym sezonie. Nie sciagniemy do Plocka ani Klimka ani Grzybowskiego,
          gdyz sa to pilkarze zdecydowanie za drodzy i inwestycja w nich bedzie
          kompletnie nieoplacalna. Pojawilo sie za to na rynku wielu graczy gotowych
          przejsc na Prawie Bosmana o czym prezes Dmoszynski dobrze wiedzial i skwapliwie
          wykorzystal...

Poczekajmy z rozdzieraniem szat do konferencji prasowej prezesa Wisly.
          • Gość: Doryś Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 18:58
            To wspaniala wiadomosc. W koncu znowu bede mogl identyfikowac sie w pelni z
            moim klubem. Pozdrowienia dla kibicow!
          • Gość: m4 Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 19:04
            A ciekaw jestem ilu zawodnikow przyszloby do pana Pokemona.

------------------------------------------------------------
            WISŁA PŁOCK!!! NA ZAWSZE!
            • Gość: LUCKY KWACH MESJASZ I ZBAWCA, ALLELUJA IP: *.dialup.warszawa.pl 10.06.02, 08:02
              To, ze będziemy mieli Wisełkę na nowo byłow wiadomo od maja - REWELACJA. Ale
              to,że pojawią się konkretne pieniądze nie jest pewne nadal - ZMARTWIENIE. Pewne
              jest także to, że klimat rozmów między DMO i Wróblem się ocieplił - po
              HEPPENINGU KWACHA W TEATRZE NA DNIACH CHEMIKA...
    • Gość: Ernest Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 01:30
      Od wielu lat kibicom drużyn piłki nożnej oraz ręcznej w Płocku marzą się
      wielkie sukcesy ich ukochanych drużyn.
      Takie sukcesy są możliwe, ale tylko w oparciu o solidne zaplecze organiazacyjne
      i odpowiednie środki finansowe. Klub płocki ma potężnego sponsora, jakim jest
      PKN Orlen. Ma, ale już niedługo nie będzie go miał. W Płocku od jakiegoś czasu
      próbuje się zrobić wszystko, by pozbyć się tego patrona. GRATULUJĘ tzw.
      naprawiaczom, którzy zabiegali o powrót do starej nazwy Wisła. Niewiele trzeba
      mieć wyobraźni, aby przewidzieć dalszy ciąg wydarzeń. Jaki interes będzie miał
      Koncern w sponsorowaniu klubu, jeżeli dziś "łaskawie" godzi się na zmianę jego
      nazwy z "Orlen" na, jak pisze Pan red. Sobczak, "ukochaną przez fanów Wisłę"?
      Firma znajdzie sobie pewnie inny klub w Polsce, a płocki pozostanie sam sobie z
      własną działalnością, mogąc liczyć na start (co najwyżej) w rozgrywkach
      trzeciej ligi. Jeżeli o to chodziło prawdziwym kibicom piłki w Płocku i innym
      autorom tego genialnego pomysłu - to jest on naprawdę świetny.
      To, że płocki klub działa, jest zasługą ludzi z Płocka, którzy potrafili
      przekonać włodarzy Petrochemii, a potem Orlenu o potrzbie jego istnienia i
      finansowania. Od kilku lat klub stał się jednak miejscem, w którym cieplutkie
      posadki grzeją sobie różni "znawcy tematu", którzy co jakiś czas podgrzewają
      atmosferę wokół zmiany klubu, mając najwyraźniej nadzieję, że doprowadzi ona do
      uzyskiwania coraz lepszych wyników. Gdy w klubie zabraknie talarów, raczej
      szybko i dyskretnie opuszczą oni tonący okręt.
      A co do kibiców. Ludzie, o co wam chodzi??? i z czego wy się tak cieszycie ???
      Jestem z Płocka i z drużyną z tego miasta będę się identyfikował zawsze,
      niezależnie od tego, czy będzie to Wisła, Petrochemia, Petro czy Orlen.
      Wolałbym jednak, żeby był to pierwszoligowy i walczący o europejskie puchary
      Orlen niż A-klasowa Wisła. Ja też pamiętam meczyki trzecioligowej Wisły, na
      których zjawiała się "ogromna" rzesza, najczęściej nie przekraczająca liczby
      dwieście, kibiców. Kiedy te czasy wrócą, większości z wniebowziętych
      dziś, "prawdziwych" kibiców z Płocka raczej na stadionie nie spotkam. Panów
      prominenetów - na pewno.
      A swoją drogą, całe szczeście, że to forum publikowane jest tylko w lokalnym
      dodatku Gazety, bo gdyby to co wypisuje większość płockich kibiców poszło w
      Polskę, jako płocczanin spaliłbym się chyba ze wstydu. A tak - ten wątpiwy
      zaszczyt pozostawię sobie na kolejne wyniki wyborów!
      Pozdrv dla myslących, choć trochę, kibiców piłki i szczypiorniaka w Plocku!
      Ernest.
      • Gość: walker Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.dialup.warszawa.pl 11.06.02, 08:09
        Obawy ernesta nie są bezpodstawne, ale włodarze klubu, bo rozumiem, że o nich
        mowa, postulowali nazwę WISŁA - ORLEN, która zadowoliłaby sponsora i mimio
        wszystko (patrz. argumentacja ernesta) większość płockich kibiców
        • Gość: Manus Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 10:16
          Jak nożni będą wygrywać to wszyscy będą szczęśliwi i będzie sielanka .
          Ale co stanie się z Wisłą Płock jeśli okaże się druzyna "transferowców" nie
          zaskoczy ? Nikt nie może mieć 100% pewności że nazwiska sprowadzonych piłkarzy
          zagwarantują sukces ,bo narazie jest to tylko "zbiór ludzi i grupa bez
          charakteru" . Ciekawi mnie czy zarząd Wisły ma przygotowane rozwiązania na
          wypadek gdyby się nie udało tej druzynie ? Historia ostatnich 5 lat nakazuje
          wręcz aby na taki scenariusz się zabezpieczyć . Oglądając mistrzostwa świata z
          Korei i Japonii trudno mi uwierzyć ,żeby w ciągu kilku tygodni stworzyć we
          Wiśle dobrze rozumiejący się kolektyw ( patrz kadra Engela ) . To co wyjdzie ze
          składanki sprowadzonych zawodników będzie w 70% dziełem przypadku . I lepiej
          nie nadymać za bardzo tego balona wyjdzie tak jak z Engelem i jego druzyną .
      • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 16:54
        Porazka... proponuje zmiane nazwy miasta na Orlen. Przeciez Koncern w kazdej
        chwili moze przepisac sie do Warszawy i zobaczymy fige a nie podatki. :]
        • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 17:02
          A poza tym to juz sie stalo. I wszystkim ostroznym polecam raczej potrzenie nie
          na rece kibicow, ale panow prezesow. Kibice kochaja prawie 40 letnia nazwe,
          ktora posluguja sie ludzie z najstarszej generacji, nie miejcie do nich
          pretensji, ze wyrazaja teraz swoj entuzjazm. Jest Wisla. Walczmy razem, aby
          Koncern o nas nie zapomnial. Zgoda?
        • Gość: realista Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 21:24
          Brawo Ernest.Widzę,że jest jeszcze ktoś,kto nie cierpi na
          krótkowzroczność.Pewne rzeczy wydają się oczywiste jak spojrzy sie na nie z
          dystansem.A tego brakuje grupce ludzi piejącej z zachwytu nad nową-starą
          nazwą.Mnie bardzo zależy,tak jak wszystkim tu piszącym na sukcesach NASZEGO
          KLUBU w pierwszej lidze.ALe jeśli zakład nie będzie identyfikował z klubem i
          odwrotnie to nie wróży nic dobrego na przyszłość.pomyślcie o tym panowie
          optymiści.dlaczego nie WISŁA_ORLEN?wtedy i wilk syty i owca cała.?dlaczego tak
          się nie stało............?
          • Gość: Wuzel Re: Znowu Wisła, znowu biało-niebiescy!!! IP: 80.48.107.* 11.06.02, 22:36
            No i co teraz? Pikietujemy pod budynkiem dyrekcji celem przywrocenia nazwy
            Orlen? Wolne zarty, jesli Koncern bedzie chcial sie wycofac zrobi to tak czy
            inaczej. Wole, aby wczesniej dal nam nadzieje i zwrocil tozsamosc.

Poza tym nie wierze, ze kierownictwo firmy zostawi kapital jakim jest stadion
            oraz cala pilkarska infrastruktura. Nie wierze, ze zrezygnuje z finansowania
            druzyn juniorskich. A ze moze nie byc wielkich pieniedzy? Coz... dotad
            podobniez byly, lecz wyniki mimo to nie przyszly.

Koncern sie nie wycofa calkowicie z finansowania sportu w Plocku. To nierealne,
            poki stoi w naszym miescie rafineria z przyleglosciami.
            • Gość: Ernest Re: Wuzel IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 00:31
              Teraz to już jest "po imprezie". Takiej kasy, jaka była w klubie,
              pozazdrościłaby nam większość polskich klubów. Może nie tyle chodzi mi o
              bajeczne sumy, o jakich można było przeczytać w gazetach (bo to raczej lipa),
              ale regularność i pewność pensji, jakieś pieniądze (ostatnio coraz większe) na
              transfery itp. A że wyniki cieniutkie... No to już chyba nie wina tych, co na
              klub ten szmal dawali? Oni płacą i mają prawo wymagać (teraz najwyraźniej
              zaczęli !) i na tym ich rola w zasadzie się kończy.
              Zobacz jakich my mamy wspaniałych menedżerków. Ich wyjątkowo trafne transfery
              (wypalony Saganowski po kontuzji, Jurkowski, który nagle na długi czas ląduje w
              rezerwach, wcześniej jacyś Amerykańce, kilku czarnych w pakiecie itp.) mnie
              osobiście zwalają z nóg. Tyle szmalu ile się przewinęło przez płocki klub w
              ostatnich latach i tak naprawdę żadnego trafionego zakupu? To jest dopiero
              porażka!
              Tak sobie myślę, że ktoś się w końcu mógł wk...ć i stwierdził, że odpuszcza ten
              interes. Cały problem (nas wszystkich!) polega na tym, jak znowu nie spaść do
              drugiej ligi, co po reorganizacji będzie wyjątkowo trudne.
              Jeżeli teraz spadniemy (a pewnie jak to czasami bywało - patrz Stomil kilka lat
              temu - ktoś nam będzie chciał w tym "pomóc") to wtedy koncern na pewno zostawi
              nas na lodzie. No, może da parę groszy na juniorków i "finito". O wielkiej
              piłce w Płocku wtedy już na pewno będziemy mogli zapomnieć.To akurat mamy jak w
              banku.
              Pozdrv.
              Ernest.
              • Gość: Wuzel Re: Ernest IP: 80.48.107.* 12.06.02, 10:44
                Do I ligi po raz pierwszy awansowala druzyna skladajaca sie z pilkarzy, ktorzy
                za niewielkie pieniadze pojawili sie w Plocku. Mimo to mozna bylo. Uwazam, ze
                jesli klub bedzie dobrze zorganizowany, nawet ciecia budzetowe nie beda
                stanowic tak powaznego problemu. Rzeczywiscie, caly misterny plan zbudowania
                wielkiej Wisly z tradycjami lezy w nogach nowej druzyny. Szkoda, ze nie zalezy
                jedynie od nas, wtedy o wynik bylbym spokojny. Za to mamy sie czym emocjonowac,
                wreszcie!

Pozdrawiam serdecznie.
                Wuzel
                • Gość: Jonhy Re: Ernest IP: 195.136.121.* 19.06.02, 11:29
                  Nie powinniśmy mieć pretensji do koncernu, za to że daje kasę - ok.
                  Powinniśmy mieć pretensje do menageruf. A kto ich mianował, czy tam wybierał?
                  Ja, czy może było głosowanie, jak nad nazwą klubu?
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka