Dodaj do ulubionych

Zatrzymani dilerzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 19:00
Hahaha...widac ze ten artykul pisal koles co sie nie jest w temacie, a i
panowie w niebieskich mundurkach tez sie nie znaja najwidoczniej na rzeczy.
Aha, a co to jest ten "susz konopny" buehehehhe. Nara i tak bedziem jarac !!!
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Zatrzymani dilerzy 27.02.05, 19:35
      Życzę dalszych sukcesów. A mojego przedmówcę proponuję namierzyć (to przecież
      żaden problem) i wziąć pod dyskretny nadzór. Może doprowadzi policję do swoich
      dostawców. ;-))))
      • Gość: pawel do romana IP: *.c155.petrotel.pl 28.02.05, 11:54
        zacznę argumentem wolnościowym, według którego powinno uznać się prawo ludzi do
        czynienia ze sobą samym tego, co się podoba. Jeśli chcę, mam prawo przyłaczyć
        się do dziwacznej organizacji ekologicznej i oddać jej cały moj majątek; mam
        prawo wytatuować całe swoje ciało, jak również nosić artystyczne kolczyki w
        różnych jego miejscach; mam prawo poświecić sie ubogim, oraz oczywiście,
        spożywać jakiekolwiek zapragnę środki odurzające.
        Nikt inny automatycznie nie ma prawa wtrącać się w moje wybory. Jeśli ktoś
        uważa, że źle czynię, to może mnie przekonywać. Może błagać mnie, abym poprawił
        swoje zachowanie. Może grozić wyrzuceniem mnie ze swojej firmy czy grupy
        przyjaciół. Nie ma jednak prawa posunąć się o krok dalej
        • kawka Do Pawła 28.02.05, 13:47
          Jeśli się wytatuujesz, okolczykujesz czy zrobisz sobie, ale TYLKO sobie
          krzywdę - twoja głupota i twoja sprawa. Ale z narkotykami jest inaczej.
          Pamiętasz głośną sprawę zabicia studentki w pociągu "w prezencie" na imieniny
          czy urodziny kumpla? Sprawcy w sądzie tłumaczyli się, że nie całkiem są winni,
          bo nie wiedzieli za bardzo, co czynią, jako że byli pod wpływem narkotyków. Tak
          więc naćpanie się przestało być już ich sprawą, ale przez to narkotykowe
          zaćmienie życzą sobie być traktowani ulgowo. Nie wystarczy więc błagać
          narkomana, żeby się nie narkotyzował, bo jak nie posłucha, to w amoku zabije,
          okradnie, pobije. I nie mów mi, że to przypadki odosobnione! AIDS wśród
          narkomanów to też nie jakieś wyjątki, ktoś z AIDSem zaraża innych, to
          rozsiewanie śmierci. Mało było przypadków, że narkoman groził ukłuciem zarażoną
          igłą, jeśli nie da się mu kasy na narkotyki?
          Jeśli więc uczciwie przyjmiemy, że narkotyki to zło, tym bardziej trzeba karać
          tych, którzy te narkotyki rozprowadzają. A wobec zażywających nie powinno być
          żadnej tolerancji. Niejeden narkoman doprowadził matkę i ojca do ruiny,
          wynosząc z domu wszystko, co da się sprzedać, żeby mieć na działkę.Leczenie
          tych ludzi obciąża nas wszystkich, nie płacą za nie z prywatnej kieszeni.
        • roman_j Re: do romana 28.02.05, 14:50
          Odpowiem Ci argumentem prawnym. Masz prawo tylko do tego, czego Ci prawo nie
          zabrania. I kropka. :-))
    • Gość: Postronny Udzielać (pomocy) IP: *.68.66.141.kutno66.tnp.pl 27.02.05, 19:37
      "40 przypadków udzielania środków głównie młodym osobom"
      Jak mam zrozumieć słowo "udzielać". Nie była to w takim razie sprzedaż, tylko
      degustacja. Czy dobrze pojmuję? A może to było ratowanie życia. To tak jakby
      udzielenie pierwszej pomocy.
      A swoją drogą, któż to był??
      • roman_j Udzielać (odpowiedzi) - także "prof. Miodkowi" :-) 28.02.05, 16:51
        Gość portalu: Postronny napisał(a):

> "40 przypadków udzielania środków głównie młodym osobom"
        > Jak mam zrozumieć słowo "udzielać".

Najlepiej tak, jak zostało ono użyte w ustawie z dnia 24 kwietnia 1997 r.
        o przeciwdziałaniu narkomanii. Oto wybrane jej artykuły:

"Art. 45.
        1. Kto, wbrew przepisom ustawy, udziela innej osobie środka odurzającego lub
        substancji psychotropowej, ułatwia albo umożliwia ich użycie albo nakłania do
        użycia takiego środka lub substancji,
        podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
        2. Jeżeli sprawca czynu, o którym mowa w ust. 1, udziela środka odurzającego lub
        substancji psychotropowej małoletniemu lub nakłania go do użycia takiego
        środka lub substancji albo udziela ich w znacznych ilościach innej osobie,
        podlega karze pozbawienia wolności do lat 5.
        Art. 46.
        1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, udziela innej
        osobie środka odurzającego lub substancji psychotropowej, ułatwia użycie albo
        nakłania do użycia takiego środka lub substancji,
        podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
        2. Jeżeli sprawca czynu, o którym mowa w ust. 1, udziela środka odurzającego lub
        substancji psychotropowej małoletniemu, ułatwia użycie albo nakłania go do
        użycia takiego środka lub substancji,
        podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.
        3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia
        wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

Czy to wyjaśnia sprawę? :-))
    • Gość: Prof. Miodek Udzielać, udzielić IP: *.68.66.90.kutno66.tnp.pl 27.02.05, 20:08
      udzielaćudzielać ndk I, ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any
      → udzielić
      udzielać się
      1. → udzielić się

2. «poświęcać komuś czas i swoją działalność, np. jakiejś grupie ludzi,
      jakiemuś środowisku, ogółowi itp.»
      Udzielać się towarzysko, publicznie.
      Chętnie się udzielał rodzinie.

-------------------
      udzielićudzielić dk VIa, ~lę, ~lisz, udziel, ~lił, ~lony — udzielać ndk I, ~am,
      ~asz, ~ają, ~aj, ~ał, ~any
      «dać, dostarczyć, użyczyć czegoś»
      Udzielić informacji, wskazówek, rad.
      Udzielić wywiadu.
      Udzielić komuś nagany.
      Udzielić pierwszej pomocy.
      Udzielić komuś gościny, schronienia.
      Udzielać wyjaśnień, odpowiedzi.
      Udzielać bonifikaty, kredytu.
      Udzielać ślubu.
      Udzielać swojego poparcia.
      Δ Udzielić głosu «dopuścić kogoś do udziału w dyskusji; zezwolić na zabranie
      głosu»
      Δ Udzielać lekcji «uczyć prywatnie jakiegoś przedmiotu poszczególne osoby przez
      pewien okres»
      Δ książk. Udzielić dymisji «zwolnić kogoś z zajmowanego stanowiska, urzędu itp.»
      udzielić się — udzielać się «o stanach psychicznych, potocznie o chorobach:
      zostać przejętym, przejść z jednego osobnika na drugiego»
      Czyjś nastrój, smutek, entuzjazm udzielił się komuś.

• Gość: :) .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:42
      w sumie chwala policji za to ale o taka ilosc to sie potkneli jaby znalezli ze
      dwa gramy to wtedy byli by real dogs from gostyk:)
    • Gość: zezem Re: Zatrzymani dilerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:14
      Rozprowadzali towar nie z tej hurtowni
      co trzeba ;-)))
    • Gość: obi Re: Zatrzymani dilerzy IP: 80.48.4.* 28.02.05, 10:35
      śmiech na sali z tymi"sukcesami" gostynińskiej policji. dlaczego nikt nie
      zapytał, czy ci chłoptasie dostali areszt? myślę, że za tak "ogromną" jak
      twierdzi Brach, ilość narkotyków, mogą im skoczyć. lepiej walnąć paru małolatów
      i się potem chwalić, a duże ryby i tak kładą lachę. nara
      • Gość: misiek Re: Zatrzymani dilerzy IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 28.02.05, 13:16
        Ja sie wogole dziwie Płockiej policji np. Ja osobiscie mam gdzies kto to ćpa i
        wypala, kto to rozprowadza i kto jest hurtownikiem. Ich sprawa. Ale tak jak
        napisalem dziwie sie policji, ktora tak usiluje tych ludzi pozamykac a ciezko
        im to idzie. Sam widze bo w miescie ci co handluja wożą sie ostro po miescie
        okazalymi furkami i nic im sie nie dzieje. Towar płynie i płynac bedzie.
        Wniosek prosty! Siedza w kieszeni policji!!!
        • Gość: Opiniotwórca Re: Zatrzymani dilerzy IP: *.zep.com.pl 28.02.05, 13:53
          Ciekawy wniosek. A żeby policja miała się czym pochwalić, to hurtownik wsypał
          małolatów. Wtedy wilk jest systy i owca cała*

*Niniejszy komentarz nie nosi znamion doniesień prasowych, a jest tylko
          subiektywnym wnioskiem czytelnika.
          • Gość: Koras Re: Zatrzymani dilerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:39
            Dlatego trzeba narkotyzowac sie Acodinem ktory mozna kupic bez recepty :) i
            jest full legal :)pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka