Dodaj do ulubionych

Rzuć palenie razem z Forum!

15.06.02, 23:29
Zachęcony licznymi odniesieniami do palenia tytoniu i innymi mniej lub bardziej papierosianymi wątkami a także coraz popularniejszymi w naszym kraju akcjami promującymi zdrowy tryb życia postanowiłem rzucić hasło: zrywajcie z nałogiem, a my Was wspomożemy!
Chciałbym jednak, żeby było jasne, że kieruję swoje słowa tylko do tych, którzy już zrozumieli, że palenie tytoniu nie ma przyszłości, do tych którzy chcą odzyskać węch, smak i inne zmysły, do tych, którzy mają dość nieświeżego oddechu, prześmierdniętego dymem ubrania i włosów, żółtych zębów i rąk oraz innych tego typu ?atrakcji?. Kieruję swoje słowa do tych, którzy nie chcą puszczać z dymem średnio 2000 złotych rocznie.
Ci wszyscy, którzy spełniają powyższe kryteria, niech się odezwą, a jeżeli będzie to chociaż jedna osoba, to i tak warto będzie dla niej poświęcić ten wątek. Chcę tutaj czytać o tym, że nie palicie (nie palisz) już godzinę, dwie, sześć, dobę, dwa dni, tydzień, miesiąc, itd. Dziel(cie) się z nami swoją radością z tego, że kwiaty pachną teraz inaczej, jedzenie smakuje lepiej, dziewczyny (lub chłopaki) częściej się do Was uśmiechają i w ogóle macie więcej siły i radości życia. Pisz(cie) tez o trudnych chwilach, o kryzysach itp. Pamiętaj(cie), że nie jesteś(cie ) sam(i). Trzymam kciuki i na pewno nie ja jeden.
A na tych z Was, którzy jeszcze uważają, że palenie to frajda, przyjemność warta swojego i cudzego zdrowia będę cierpliwie czekał. Każdy z Was kiedyś rzuci ten nałóg. Tyle, że dla tych najbardziej zatwardziałych kres palenia nadejdzie razem z (często przedwczesnym) kresem życia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ●Werdan● Re: Rzuć palenie razem z Forum! IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 16.06.02, 00:03
      Romanie, bardzo dobra akcja. Bardzo mi sie spodobala.

> A na tych z Was, którzy jeszcze uważają, że palenie to frajda, przyjemność wart
      > a swojego i cudzego zdrowia będę cierpliwie czekał. Każdy z Was kiedyś rzuci te
      > n nałóg.

Pewnie kiedys rzuce papierosy, ale narazie mnie nie liczcie :)
      • roman_j Re: Rzuć palenie razem z Forum! 16.06.02, 09:59
        Gość portalu: ●Werdan● napisał(a):

> Romanie, bardzo dobra akcja. Bardzo mi sie spodobala.
        >
        > > A na tych z Was, którzy jeszcze uważają, że palenie to frajda, przyjemność
        > wart
        > > a swojego i cudzego zdrowia będę cierpliwie czekał. Każdy z Was kiedyś rzu
        > ci te
        > > n nałóg.
        >
        > Pewnie kiedys rzuce papierosy, ale narazie mnie nie liczcie :)

Życzę Ci, żebyś rzucił je zanim one rzucą Ciebie...
        A dla tych, którzy myślą podobnie chciałbym zacytować moje własne hasło
        reklamowe, które jest parafrazą tego, które często widuję na plakatach i
        reklamach w gazetach: "CIESZ SIĘ CHWILĄ, DZIEL SIĘ SMAKIEM...A GRUŹLICĘ ZWALCZAJ
        RAKIEM". ;-))
        Miłego palenia i proszę o wpisywanie się tylko osób spełniających kryteria
        opisane w pierwszym moim wpisie. Na informowanie mnie, że ktoś nie zamierza
        rzucać palenia, szkoda czasu. Tego naprawdę nie trzeba obwieszczać wszem i wobec.
        Za to decyzja o zerwaniu z nałogiem, to coś wspaniałego, czym trzeba się
        podzielić z innymi. Będę pełen podziwu dla tych, którzy takie zobowiązanie
        podejmą i wywiążą się z niego.
        A więc do dzieła! Jest bardzo dużo do wygrania. Własne życie i zdrowie. Czekam na
        każdego z Was, palacze. :-))))

• hiubi Re: Rzuć palenie razem z Forum! 16.06.02, 21:27
      Ech coś mi się Nako wydaje, że sprowokowaliśmy trochę Romana_J ;-)
      Ale co tam. Jak pomoże to przynajmniej jednej osobie (kto wie może i nam) to
      dobrze... ale ja jeszcze trochę poczekam ;-)
      ☺ Hiubi ☺
      • Gość: ●Werdan● Re: Rzuć palenie razem z Forum! IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 16.06.02, 21:30
        > dobrze... ale ja jeszcze trochę poczekam ;-)

:)))

Ciekaw jestem wypowiedzi Naki :))

• belfi Re: Rzuć palenie razem z Forum! 17.06.02, 09:30
      Paliłem 15 lat. Rzucałem palenie tysiące razy, ale tak, żeby czasami nie
      przestać palić. Sam siebie oszukiwałem. Pewnego razu, dokładnie 2,5 roku temu w
      sylwestra, paląc papierosa tuż przed północą, powiedziałem sobie, że to mój
      ostatni papieros. Następnego dnia wieczorem wwyjąłem z paczki ćmika i trzymałem
      go w ustach ponad godzinę i biłem się z myślami: zapalic czy nie? Zwyciężył
      zdrowy rozsądek. Nie palę już 2,5 roku. Poczytuję to sobie za jeden z
      największych życiowych sukcesów. Wrócił smak, węch, siła. Wbiegnięcie na 4
      piętro to pikuś. Ale sentyment do zapachu dymu papierosowego pozostał. Lubię
      jak ktoś w pobliżu pali dobrego papieroska. Czsami mam ogromną ochotę zapalić,
      posmakować, spróbować tylko jednego, ale znając siebie wiem, że na tym by się
      nie skończyło i nie próbuję.
      Rzućcie palenie - naprawdę warto.
    • zenobius1 Re: Rzuć palenie razem z Forum! 17.06.02, 09:31
      Ja się zgłaszam jako totalnie niepalący.
      A moja koleżanka z pracy ponad 20 lat dawała po 2-3 paczki dzinnie. No i jak
      juz nie mogła wdreptać na swoje 3 piętro, to poszła do jakiegoś magika co ją
      naładował energią, rzuciła z dnia na dzień i jak mówi nic jej nie ciągnie.
      Obserwuję ją non stop i rzeczywiście się trzyma.
    • roman_j Dzięki Belfi, dzięki Zenobiusie... 17.06.02, 09:40
      ...podnieśliście mnie na duchu. Szczególnie Ty, Belfi, podwójnie. Raz, że
      jesteś nauczycielem, a palący nauczyciele, to moje najmniej miłe wspomnienie ze
      szkoły (opowiedz o tym swoim palącym kolegom i koleżankom), a dwa, że rzuciłeś
      ten nałóg i wiesz, że to nie jest łatwe, ale warto spróbować.
      Szkoda tylko, że nadal czekamy na tą choćby jedną osobę, która wygłosi tutaj
      swoje sakramentalne: tak, rzucam palenie razem z Wami. :-)))
    • plockier Re: Rzuć palenie razem z Forum! 17.06.02, 10:07
      Szczerze popieram Twoją akcję. Polecam rzucenie palenia wszystkim, których na
      to stać i którzy chcą pokazać jak silnymi są ludźmi.
      Osobiście rzuciłem palenie ok. 6 lat temu z dnia na dzień. Było ciężko, ale
      tyle zyskałem i wiem że warto. Przy moich późniejszych życiowych przypadkach
      wiem jedno - gdybym palił papierosy to już dzisiaj pewnie bym nie żył.

Zachęcam wszystkich palaczy do rozstania z nałogiem - to Ty rządzisz i
      decydujesz a nie nałóg.
      • naka Re: Rzuć palenie razem z Forum! 17.06.02, 12:23
        W tym watku raczej sie nie dopiszę, bo on mnie nie dotyczy :))????
        Naka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka