Gość: Jmr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:57 Tylko ciekawe czy bedziesz mial klientow w takim lokalu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.chello.pl 25.03.05, 19:08 Jak będzie taka kulturka jak przy tumskiej to ja dziękuję bardzo. Fajny, pomysł, fajna muzyka, tylko towarzystwo mocno podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRINCESSA Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 20:26 MOZE DOCZEKAMY SIE W PLOCKU MIEJSCA GDZIE MLODZI LUDZIE BEDA MOGLI SPOTKAC SIE I PRZY CIASTECZKU POSLUCHAC PROZY ZYCIA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulo Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.c151.petrotel.pl 25.03.05, 20:54 nie rozumiem - gdzie maja byc lokale jak nie na Grodzkiej, Tumskiej itp.? Jesli lokatorom nie podoba sie ze w ich sasiedztwie powstaja nowe puby czy kawiarnie, to moga przeniesc sie np: na Podolszyce - tam pubow i kawiarni jak na lekarstwo.ludzie! jak ktos mieszka na rynku czy starym miescie to musi zdawac sobie sprawe z tego, ze to nie enklawa ciszy i spokoju! na starym rynku imprez po 22 ej organizowac nie wolno bo lokatorzy sie burza; za glosno grac imprez nie wolno bo ksiadz ze skarga występuje, ogrodki piwne latem tylko do 23 ej bo sie lokatorzy buntuja, kawiarni otworzyc z ogrodkiem nie mozna bo lokatorzy nie pozwola...wszedzie zycie towarzyskie miasta skupia sie wokol starego rynku i ulic przyleglych i jest to zupelnie normalne,tylko u nas ciągle cos komuś przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:08 paulo, ale z ciebie prostak!!! o mamo, ze tez tacy jeszcze sie uchowali! czlowieku, czy ty wiesz co ty w ogole wygadujesz! czytalem i nie moglem uwierzyc, ze ktos cos takiego pisze!!! ratunku!!! a moze kupisz tym ludziom mieszkanie na podolach jak jestes taki madry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 10:48 Ja też popieram Paulo... Dokładnie jest jak piszesz. A prostakiem jest "gość", bo potrafi tylko naubliżać, a nie wypowiedział się w ogóle w temacie. Uważam, że Ludzi zamieszkujący sąsiedztwo bądź co bądź centrum rozrywki w Płocku, jakim jest starówka i lokale znajdujące się w jej sąsiedztwie, muszą się pogodzić z sytuacją, jaka ich otacza. Jak się nie podoba, to zmienić mieszkanie. A mi się wydaje, że szumią pojedyncze osoby. Zgorzchniałe, stare wapniaki, którym się już w życiu nic nie należy i sądzą, że to dotyczy reszty. Z jednej strony narzekają, że dzisiejsza młodzież to taka, czy taka, ale jak ktoś już coś wymyśli, żeby dostarczyć jakiejś rozrywki, wykłada na to pieniądze, to od razu się go piętnuje, zabrania, protestuje. Tak trzymać Panie Świerad!! Niech Pan nie popuszcza!! A moherowe berety do kościoła się modlić, a nie pozbawiacie miasto resztek kultury i rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:36 A ja Cię trochę popieram paulo! ;) Rozumiem, że zmaina mieszkania z "tak błahego" powodu pewnie nie przejdie ale to co dzieje się w okresie wiosenno -latnim na Starym Rynku to istna paranoja!!! W naszym światłym mieście jak nigdzie indziej ogródki czynne są do 23..., fontanna nie może grać , bo przeszkadza... tak... najepiej zamkąć Starówkę i okolice, żeby wszyscy mieli "święty" spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 01:15 pewnie warczy najbardziej ten stary upierdliwy kawaler co mieszka w podworku i udaje krawca. na szczescie kamienica i oficyny maja swojego wlasciciela i to on decyduje o tym co bedzie a co nie w jego kamienicy. wyborcza jak zwykle puszcza baki. swierad to jedyna odoba ktora ma odwage cos takiego zrobic, popieram i zachecam, a jak ten malkontent bedzie za bardzo dokuczal (znam go doskonale - mialem tam kiedys biuro) to osobiscie wybije mu szyby :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDo Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 02:04 Boby zakrawasz na małego zbirka, tak zaraz wybijać szyby. Przemawia przez ciebie prostactwo. Na pomysł knajpy w takim miejscu mógł wpaść tylko swierad w jednym ze soich alkoholowych transów. O jakiej odwadze ty piszesz??? To tylko głupta połączona ze skrajnym debilizmem i brak szcunku dla innych ludzi rodzi takie pomysły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:22 pisze o odwadze gospodarczej, bo nikt nie zrobi w tym grajdole knajpy z lekkim sznytem kulturalnym, kazdy patrzy tylko na rentownosc i zyski, a ze u nas najwiecej jest dresiarstwa, polactwa i polinteligencji wiadomo ze knajpy w stylu grala, kina, klubu 12 itp bedzie wiele, natomiast nie ma niczego z jazzem, bluesem itp. ponadto sama muzyka to nie wszystko. ponadto lokal musi miec swego mistrza ktory czuje taki klimat, a nie jest koniunkturalnym cwaniaczkiem (na dluzsza mete sie to nie sprawdza). to ze wielokrotnie taka knajpa byla i bankrutowala wynika wlasnie z tego o czym pisze wczesniej, chwala swieradowi ze jest na tyle odwazny zeby taki lokal prowadzic, bo nikt inny (widac ze wlacznie z toba - i nie jest to akt rozwagi tylko plycizn umyslowych) nie zrobil by tego. to ze swiard pije? kazdy wrazliwy artysta pil lub cpal przez co zazwyczaj wczesniej konczyl zycie, zazwyczaj tez przez warcholow i lokalnych kmiotow nie byl doceniany, kmiotom sie wydaje ze sztuka przez duze S powstaje na manhattanie w nowym jorku w wielkim splendorze i chwale mediow, wtedy niepismienny i niewyksztalcony kmiot wie ze cos jest sztuka, bo moze przeczytac o tym co sie dzisiaj podoba w gw, polityce newsweeku itp ten krzykliwy dupek z bramy jest wyjatkowo meczacy i dawno nie dostal w dziub za to jest taki dokuczliwy, gwarantuje ci ze jedno rekoslowo rozwiazalo by jego wszelkie bolaczki. moglem do niego przemowic tym argumentem jak przeszkadzalo mu parkowanie aut pod oknami w bramie i jak przebijal opony lub spuszczal powietrze z kol, dzisiaj i inni by mieli z nim spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloatom Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:45 > to ze swiard pije? kazdy wrazliwy artysta pil lub cpal przez co zazwyczaj > wczesniej konczyl zycie, zazwyczaj tez przez warcholow i lokalnych kmiotow nie > byl doceniany BOBBY TY JESTEŚ LOKALNYM ANTYSEMICKIM KMIOTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:03 wez slownik i przeczytaj znaczenie slowa antysemita, nie jestem antysemita, bo polak nie moze byc antyslowianinem po drugie najwiekszymi antysyjonistami byli i są zydzi zeby powolac sie na torquemade, marksa, szarona i z innej beczki fishera po trzecie musisz byc wyjatkowo mierna osoba skoro w twoim towazystwie trace hamulce, ale kto z kim przystaje takim sie staje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloatom Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:15 wez slownik i przeczytaj znaczenie slowa antysemita, > nie jestem antysemita, bo polak nie moze byc antyslowianinem dlaczego to Polak nie może być antysłowaninem ?? oczywiście że może tak ja Żyd może być antysemitą. Nie kryj się za przekręconą przez antysemitów definicją jakoby antysemityzm odnosił się do Arabów i żydów czyli do wszystkich naroów semickich. Antysemityzm to termin, który okresla nienawiśc do Żydów. Nie wiem kto był największym antysyjonistą - dla mnie ktos kto poniża kogoś ze względu na płeć, pochodzenie, wyznanie jest zwykłym śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:10 to naucz sie odrozniac antysemityzm od antysyjonizmu, chyba ze nie wiesz czym jest syjonizm jak wiekszosc glupich gojow w sumie moze masz racje, polak moze byc antyslowianinem bo nie musi byc slowianinem, choć gdyby byl antyslowianinem w rozumieniu twojego antysemityzmu, ktory mi zarzucasz, musiałby nienawidzic siebie i swoja rodzinę. w moim przypadku tak jednak nie jest, szanuję dorobek swójego narodu, bo wywiera on od dwoch tysiecy lat wiekszy wplyw na dzieje swiata niz jakakolwiek inna nacja chodzaca do tej pory po tym bozym swieceie poniewaz w glowie kazdego geniusza jest pewna doza szalenstwa, tak tez uwazam ze w glowie wielu zydow zaleglo sie takie gowno jak syjonizm, ktorego niewyrodnym dzieckiem jest komunizm i dzisiejsza unia europejska. unia amerykanska tez zreszta jest dzieckiem tego myslenia ale to juz inna historia smieszy mnie tylko ze tylu glupich gojow dalo sie omotac ta nowomowa o tolerancji a w swym prozelityzmie sa bardziej gorliwi od samych zydow. przykladem moze byc to jak zyd urban obsmiewal sie z 25 procentowego zyda czyli 75 procentowego polaka ze w swojej ksiazce 99 procent jej tresci poswiecil 25 procentom swego zydostwa. moze jednak moi przodkowie mieli racje piszac ze goje sa jak zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:20 ale dajmy spokuj mojemu antysyjonizmowi czy tez antysemityzmowi, watek dotyczy pubu i kuby, ktory jednak dobrze robi ze chce taki lokal prowadzic Chwala mu za to ze nie ulega jakiemus kmiotowi, ktoremu przeszkadza to, ze mieszka w oficynie starej zydowkiej kamienicy przyciagajacej przedsiewziecia i ludzi nie ulegajacych jedynie zydowskiej pasji jaka jest gromadzenie dobr materialnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allotomi Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:15 Gość portalu: bobby napisał(a): > ale dajmy spokuj mojemu antysyjonizmowi czy tez antysemityzmowi, > > watek dotyczy pubu i kuby, ktory jednak dobrze robi ze chce taki lokal prowadzi > c > > Chwala mu za to ze nie ulega jakiemus kmiotowi, ktoremu przeszkadza to, ze > mieszka w oficynie starej zydowkiej kamienicy przyciagajacej przedsiewziecia i > ludzi nie ulegajacych jedynie zydowskiej pasji jaka jest gromadzenie dobr > materialnych NO tO brawo !!! Czy bycie antysemitą to dla ciebie sposób na życie?? Zacznij brać leki z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:55 nie, moj antysyjonizm nie determinuje mojego zycia tak jak wielu gojow filosemityzm choc moze troszeczke, wiedzac co wiem, nie daje sie wmanewrowywac w jakies glupie pseudo-spoleczno-poprawnie-politycznie-idee (takie jak "pedofilstwo", huraunioeuropeizm -cywilizowana wersja kolonializmu hitlera, antykatolicyzm, wypaczony feminizm, michnikowszczyzna, gieremszczyzna i wszelka inna korowizna) ktore niepismienni i niewyksztalceni goje lykaja jak ryby sztuczna przynente Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhahahahaha bobby - łykasz za to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:29 inne bzdury jak głodny pelikan. ale z ciekawości napisz co złego na świecie zrobili źli Żydzi. Ostrzeż proszę żebym może ja się oświecił:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby zaczeło sie od jezusa :-)))))))))))))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 01:58 Paulo czy ty się czytasz, jestem cikaw twojej reakcji gdy nagle obok twojego mieszkania powstała by speluna pod szyldem Świerada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulo Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.c151.petrotel.pl 26.03.05, 16:19 Gość portalu: Gość napisał(a): > Paulo czy ty się czytasz, jestem cikaw twojej reakcji gdy nagle obok twojego > mieszkania powstała by speluna pod szyldem Świerada.< szanowny ,,gosciu" -kolo mojego mieszkania raczej nic podobnego nie powstanie, bo cenie sobie spokoj i dlatego świadomie nie zamieszkuje w okolicach rynku starego miasta tudziez ul. Grodzkiej. -mieszkania w okolicach starego rynku sa w wiekszosci mieszkaniami komunalnymi i w zwiazku z tym mozna probowac przeniesc sie w inne mniej uciazliwe miejsce ( miasto o ile widomo ostatnio takie mozliwosci stwarza). -niestety nie ma tak dobrze: rozumiem lokatorów starego miasta ze jest to uciazliwe ale prawa innym mieszkancom Płocka do korzystania ze starego rynku nie zamierzam odbierać. zeby miasto moglo sie rozwijac musza byc tez miejsca w ktorych ludzie spedzaja czas nie koniecznie siedzac w mieszkaniu przed tv,nie znam czlowieka ktory probuje otworzyc lokal literacki, nie zgadzam sie natomiast z proba ograniczania mozliwosci rozwoju starego rynku i jego okolic poprzez notoryczne protesty pojedynczych lokatorów, ktore sprawiają ze stary rynek staje sie martwy. okolica ta powinna byc pelna lokali, pubow, kawiarni, letnich ogródków itp. jesli cos jest speluna to trzeba reagowac, jesli bedzie mialo poziom, trzeba pomagac. stare miesto po prostu powinno zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jmr Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:01 Niedlugo ksiezniczko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:40 Znam Kubę. To nie byle prostak, co otworzy jakąś tam mordownię. Ten gość ma pomysł i na pewno ten lokal będzie dobry, oczywiscie nie dla żuli. Ludzie, przecież w Płocku nie ma żadnego lokalu na poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:07 kuba mam nadzieje ze dasz rade.zaslugujesz na ten lokal i na wszystko co jest z nim zwiazane.trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:21 Kuba daj sobie spokój ile lokali można otwierać i zamykać w ciągu roku. Jeśli musisz się koniecznie gdzieś napić nie musisz robić tego u siebie. Nie nadajesz się do tego i już nie bądź Donkichotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: much Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.c153.petrotel.pl 27.03.05, 10:42 Zgadzam sie kol. paulo z tobą w 100%. Swierad to pozadny facet i niestety chyba jako jedyny w naszym miescie ma ambicje i odwage na forsowanie takich niepopularnych pomyslow jak ta knajpa. Tylko u niego mozna posluchac niezlego bluesa, jazzu. Jesli chodzi o uciazliwosc dla mieszkancow, to jest centum, starowka, ma swoje odrebne prawa nie zawsze zbiezne z ludzmi ktorzy tam zamieszkuja. Panie Swierad powodzenia i wytrwalosci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 17:32 takiego lokalu nam trzeba...ale miejsce...fatale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.p.lodz.pl 30.03.05, 17:27 Ta najlepiej zgonić na krawca. On tez jest bez winy ale ten pajac co ma lokal obok nakręca ludzi z kamienicy a oni zamiast pozbyć się jego robią chłopakowi problemy. Mysla ze jak u niego w lokalu przesiaduje same żulostwo to wszędzie tak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Ulica Grodzka - spór wokół pubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:29 Po pierwsze to nie pajac tylko Pan Właściciel. Jeśli chcesz mi ubliżać proszę zrób to osobiście a nie bawisz się w wirtualne przezwiska. Bez żadnego problemu zastaniesz mnie codziennie na Grodzkiej. Natomiast jeśli będziesz ubliżał moim klientom gwarantuję ci że ochrona rozerwie cię na strzępy. Odpowiedz Link Zgłoś