Dodaj do ulubionych

Płock modli się za Ojca Świętego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:38
Moja mama tez byla...
Obserwuj wątek
    • Gość: MACIEJEŚ Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:30
      MNIEJ SŁÓW WIĘCEJ MODLITWY !!!
      • Gość: mikka Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:50
        Czy nie sądzicie, że w tak trudnych chwilach kościoły nie powinny byc otwarte
        całą noc..żebyśmy mogli w modlitwie o naszego papieża połączyć
        się?....pójść...w ciszy i skupieniu uklęknąć...i,,zawierzyć..Panu
        Bogu....kościól jest dla ludzi..ten czas jest wyjątkowy ..co z tego, że
        zapowiadają msze w sobotę..wtedy może papieża nie być juz między nami...czy my
        Polacy jeszcze goręcej nie powinniśmy czuwać przy nim w tych ostatnich
        chwilach....czy księżą..nie pomysleli o tym...a np. katedra...godzina...po 19 i
        koniec zamknięto nam przed nosem...a ludzie ....co z ludzmi...parafia na
        skarpie zamnknięta...dopiero u św. Jadwigi można było spokojnie i w zadumie
        się pomodlić...a ludzi z minuty ..na minutę przybywało....-rozmyślając i modląć
        się za papieża chyba powinniśmy zastanowić się ile z jego
        odejściem..stracimy....\a stan jego niestety się pogarsza\....
        • Gość: Eriel Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:54
          Wróciłem właśnie z Katedry. Główne drzwi były zamknięte, ale boczne otwarte.
          • Gość: ***** Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 00:13
            Dużo mlodziezy na Grodzkiej... chyba chcieli się bawić jestem dumna z tych
            klubów, pabów które dzisiaj były zamkniete .... co za pomysł w ogóle w taki
            dzień isc i uchlać się i tańczyc?? a młodziezy sporo .... ii tak niektórzy
            sobie znaleźli gdzieś miejsce, ale mysle ze to w ogóle jakas pomyłka!
            Ojciec Swięty to Wielka Osoba! Daj Mu siłę....
            • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 02.04.05, 10:33
              Gość portalu: ***** napisał(a):
              > Dużo mlodziezy na Grodzkiej... chyba chcieli się bawić jestem dumna z tych
              > klubów, pabów które dzisiaj były zamkniete .... co za pomysł w ogóle w taki
              > dzień isc i uchlać się i tańczyc??

Może taki pomysł, że niektórzy są ateistami?

Cholerne katole, nie ma przez was życia w naszym zdewociałym państwie
              wyznaniowym :[[[
              Iran Europy!
              • Gość: Magda Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:59
                Nie trzeba być zagorzałym katolikiem, żeby kogoś uszanować i oddać mu hołd
                milczeniem i zadumą! A szczególnie Komuś TAKIEMU jak Ojciec Święty!!! Cały
                świat oddaje Mu teraz pokłon i jest z Nim myślami do tego trzeba być
                człowiekiem, a nie zdewociałą maszyną...
                • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 02.04.05, 19:12
                  Świat, jak sęp, hiena, czeka na śmierć biednego, starego, schorowanego
                  człowieka. Z pianą na ustach chłonie każdą informację o jego stanie zdrowia.
                  Spija z ekranów i głośników komunikaty z Watykanu.

Dla mnie jesteście wampirami. Dajcie mu umrzeć, nie róbcie z tego szumu, módlcie
                  się - ale nie na pokaz. Od wczoraj wszystko jest jednym wielkim pokazem. Nagle
                  tylu wierzących, to czemu tyle zła na ulicach? Jak słuchaliście nauk Jezusa,
                  nauk waszego papieża?
                  Hipokryci.
                  • Gość: prorok [...] IP: *.class144.petrotel.pl 04.04.05, 19:41
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: JS Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 80.48.4.* 03.04.05, 16:27
                W_startym_kinie:Co ty człeku(jeśli na to miano zasługujes) wygadujesz?.Przecież
                Karol Wojtyła był absolutnym autorytetem dla wielu ludzi,także muzułmanów,Żydow
                i wyznawców innych religii,mimo dzielących ich różnic w poglądch.Jeśli nie chesz
                oddać cześci temu wielkiemu Polakowi to jest twoja sprawa!.Ale nie chłap ozorem
                ptasi móżdżku i nie obrażaj tych dla których Papież jest świętością. Ja wiem,że
                wolałbyś ,jak twoi rodzice, znowu czcić święto rewolucji październikowej i
                stawiać pomniki na cześć jego z większych zbrodniarzy 20 wieku Lenina.
                • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:09
                  Przykazanie 'kochaj bliźniego swego jak siebie samego' cię nie obowiązuje, mój
                  ty przykładny katoliku ty? Wiesz, że przyznałeś mi 100% racji? :D
            • Gość: Jurek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.109.244.* 02.04.05, 11:15
              no i wypowiedzial sie katol majacy gdzies innych
          • Gość: łukasz Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.59.95.* 05.04.05, 17:07
            Prześlijcie ta wiadomość do wszystkich znajomych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pożegnanie Jana Pawła Wielkiego

Moze ktos z Was bedzie chcial wziac udzial ...

W czwartek 07.04 ustawiamy znicze na dlugosci wszystkich ulic Jana Pawla II w
            Polsce.

Zaczynamy o 21.00 i trwamy razem do 21.37.

Przekaz te wiadomosc dalej, do jak najwiekszej ilosci osob.
      • Gość: Pawel Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:43
        Czy nie mozna zorganizowac jakiegos duzego telebimu pod Katedra i tam wsólnie
        pozegnac razem duchowo Ojca Swietego. Włodarze miasta pomyslcie.
    • Gość: nie ważny Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.c156.petrotel.pl 02.04.05, 00:59
      Powiem tylko - "Papież - Jezus naszych czasów" bede palil swieczke w oknie cala
      noc za niego.
    • Gość: Maciej Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 09:23
      A "Stanisławówka" była otwarta w nocy... i modlili się za Jana Pawła II Dzisiaj
      znowu jest tam adoracja
    • Gość: Jurek [...] IP: 193.109.244.* 02.04.05, 11:13
      • Gość: Mawa Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 148.81.8.* 02.04.05, 12:35
        jest to wspaniały człowiek który tyle zrobił dlz ludzi a w szczególności dla
        młodzierzy a oni nie potrafią zrozumieć jak on cierpi i idą się bawić zamiast
        pomodlić .
        • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 02.04.05, 19:15
          To ich wybór. Widocznie nie potrafią docenić, może mają to gdzieś. Czy należy
          zmusić ich do doceniania? Do fałszywej żałoby?
          O tak, chrześciajnizm jest dobry w zmuszaniu do wyznawania wiary... Od
          średniowiecza niewiele się zmieniło - kiedyś miecz i ogień, dzisiaj medialny
          przymus. Skutek ten sam.
    • Gość: Bożena Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:44
      Tak bardzo pragniemy że, Ojciec Święty był z nami, niewiem dlaczego wszyscy
      wierzymy że, On jest wieczny ,że zawsze będzie z nami tak namacalnie .Stąd
      nasza rozpacz,ból.Dopiero teraz tak nadobre kiedy ... uświadamiamy sobie jak
      bardzo Go kochamy i nie wyobrażamy sobie życia bez niego .
      Dobry Borze nie zabieraj Go nam jeszcze tak dużo bardzo jest nam potrzebny
      • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 02.04.05, 19:17
        Bluźnicie ludzie.
        Odwróciliście się od jezusa, od jego nauk zawartych w księdze, którą przecież
        niby wyznajecie.
        Człowieka wielbicie, jakby był bogiem. Świat łamie pierwsze przykazanie i jest z
        tego dumny. A szatan triumfuje :]
        • Gość: Anna Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.class146.petrotel.pl 02.04.05, 20:13
          Czemu się tak złościsz? To, że tyle osób na całym świecie zamyśliło się teraz,
          zadumało, chce pożegnać Jana Pawła II taką modlitwą, jaką potrafi - wynika nie
          z boskości papieża, ale z jego człowieczeństwa. Tak żegna się i smuci tylko
          odejściem PRAWDZIWEGO CZŁOWIEKA - dobrego, pełnego wyrzeczeń, miłości. Takich
          ludzi jest niezwykle mało, ale ich życie uświadamia nam, niezależnie od
          religii, że w nas samych też są pokłady dobra, szlechetności, miłości.
          Niestety, nie każdy umie do tych zalet w sobie dotrzeć, bo jesteśmy bardzo
          niedoskonali. Ale dzięki tej świadomości, że jednak można być TAKIM
          CZŁOWIEKIEM - czyni nas spokojniejszymi, daje wiarę i nadzieję. Nie złość się
          więc, że ludzie wokół teraz modlą się i płaczą. Okaż trochę zrozumienia,
          tolerancji dla ludzkiej potrzeby lepszych uczuć. Jeśli sam tego nie odczuwasz,
          to przecież nikt tego nie ma ci za złe. Trochę cierpliwości, konanie nie trwa
          wiecznie... Tymczasem idż do wypożyczalni kaset wideo i zamów sobie fajny film.
          Może komedię, jeśli lubisz. Śmiech jest dobry..., a przynajmniej zajmie ci
          czas, ten czas, w którym inni milczą lub płaczą, nie będą cię tak denerwować.
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 03.04.05, 10:05
            Anno.
            Pożegnać papieża można na wiele sposobów. Z tego, co tu widzę, co się wokół
            dzieje, Polska wybrała najgorszy moim zdaniem z możliwych. Głośno się modli,
            śpiewa, płacze i patrzy kątem oka na innych, żeby robili to samo. Kto jest w
            opozycji, jest od razu gromiony. Szanuję śmierć starego cżłowieka, i to nieważne
            kim był. Ale Czuję się zaszczuty przez wszędobylskie łańcuszki internetowe,
            przez paradę programów w telewizji na KAŻDYM kanale polskim. Tylu ludzi, jedna
            modlitwa, przecież to świadczy o tym, że JP2 tyle dla nich znaczył, powiesz.
            Wiesz... jakoś mam inne odczucia co do natury ludzkiej (pewnie będziesz mi z
            tego powodu współczuła, bo czuję, że jesteś dobrą kobietą - niepotrzebnie) i
            obok widowiska, którego jestem świadkiem, widzę dwa inne: Józefa Wissarionowicza
            i Kim Ir Sena. I nie chodzi mi tu o analogie tych trzech postaci, nie. tylko o
            analogię zachowań ludzkich. Wiesz mi, wtedy ludzie też płakali masowo i
            wychodzili na ulice. Mało tego, święcie wierzyli w swoje uczucia. Socjotechnika
            jest potężnym narzędziem, w niepowołanych rękach może uczynić w społeczeństwie
            straty nie do opisania.
            • Gość: Anna Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.class146.petrotel.pl 03.04.05, 11:35
              Socjotechnika...? Wczoraj wieczorem poszłam do kościoła na Podolszycach Płn.
              Czułam taką ogromną potrzebę, swoją, a nie nakazaną przez telewizję. Było sporo
              ludzi, wszyscy odmawiali różaniec, Papież jeszcze żył. Po ponad godzinie
              wyszłam do domu, ale już na progu kościoła usłyszałam dzwony bijące pewnie
              gdzieś w Imielnicy. Umarł - pomyślałam i natychmiast wróciłam. Zaraz odezwała
              się sygnaturka naszego kościoła. I nagle wszyscy, każdy oddzielnie, a jednak
              wspólnie uklękli i kościól opanował szloch tak prawdziwy i szczery, że nie
              udawało się go stłumić. Proboszcz przez łzy powiedział: Papież zamrł... Kilka
              minut potem odbyła się msza w intencji Jana Pawła II. A w kościele zapanował
              jakiś ruch - z parku, spomiędzy bloków zeszli się młodzi ludzie, tacy w bluzach
              z kapturami, z wyżelowanymi włosami. Na pewno nie tkwili wcześniej przed
              telewizorami i nie socjotechnika ich przygnała, nie socjotechnika sprawiła, że
              mieli dziwnie wylęknione oczy, zapłakane oczy, że klękali i modlili się. Ludzi
              przybywało i przybywało. Dużo łez. A nikt im nie kazał przychodzić, prócz tego
              okropnego dżwięku dzwonka kościelnego, nie było nakazu wiecowania jak po
              śmierci Stalina, nie było obowiązkowego spędu narodu jak w Korei. Dlatego -
              myślę - ten autentyczny żal nie zasługuje na irytację. A media? Takie są nasze
              czasy - medialne. Mnie też najpierw irytowało, że tak wyciąga się przed kamery
              ludzkie cierpienie i łzy. Ale wiesz... kiedy widzi się, że w Krakowie,
              Warszawie, Wadowicach, na Krzeptówkach, w Rzymie i wielu innych miejscach
              wszyscy reagują tak samo (bo nie ma różnych mód na ciepienie, smutek i żal jest
              wszędzie jednakowy), to człowiek czuje jakąś więż i ogólnoludzką solidarność, a
              to przynosi nadzieję, że może potrafimy się dogadać nie tylko w cierpieniu.
              Powiesz pewnie - naiwna. Nie jestem naiwna, ale mnie i wielu potrzebne jest
              myślenie nadziei...
              Kiedy wracałam z kościoła do domu, w niektórych oknach paliły się świece. W
              pizzerii Napoli natomiast przy stoliku siedzieli jacyś ludzie i popijali piwko.
              Ze sklepu monoplowego wychodził mężczyzna z butelkami i puszkami piwa. Nikt z
              powracających ze mszy nie uczynił żadnej uwagi. Każdy swój smutek przeżywa sam
              i pośród ludzi, którzy czują podobnie. A złości to tych, którzy tej wspólnoty
              nie odczuwają. To oni teraz krzyczą, atakują i obrażają. Po co? Dlaczego? Nie
              wierzę, że tylko z tego powodu, że w telewizji nie mogą obejrzeć ulubionego
              filmu o zabijaniu na ulicach San Francisko, kung-fu czy jakiegoś erotyku. Może
              czują się wysunięci poza nawias i to jest ich ból, który maskują agresywnością?
              Niebawem wszystko wróci do "normy", bo żal nie trwa wiecznie, czas robi swoje.
              Ale tego, co dzieje się teraz, nie da się zakrzyczeć. Pozdrawiam cię serdecznie.
              • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:41
                Czytając Twój post nabrałem wiary, że są jeszcze dobrzy chrześcijanie.
          • Gość: JS Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 80.48.4.* 03.04.05, 20:26
            Anno masz rację,ale nie wszyscy to zrozumieją,co ty w spoób jasny i przyjazny
            argumentujesz!.To stare_kino napewno nie,gdyż pewnie jest bezmózgowcem!!
        • ciach_spaw_benz Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:22
          w_starym_kinie napisał:

> Bluźnicie ludzie.

Kim Ty jesteś, że tak cwaniaczysz? Rżniesz głupa i tyle, buehehehehhe
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 05.04.05, 17:41
            ciach_spaw_benz napisał:
            > Kim Ty jesteś, że tak cwaniaczysz?

Wychodzi na to, że twoim napletkiem, bo drażnisz mnie nadspodziewanie często...
            • ciach_spaw_benz Re: Płock modli się za Ojca Świętego 05.04.05, 18:39
              w_starym_kinie napisał:

> Wychodzi na to, że twoim napletkiem, bo drażnisz mnie nadspodziewanie
              często...

Możesz sobie pomażyć dziewczynko, bo nigdy nie będziesz miała tej części ciała.
              • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 06.04.05, 18:32
                Słabo. Forma ci opada.
      • gibki Re: Płock modli się za Ojca Świętego 03.04.05, 17:59
        nie przypominam sobie zeby karol wojtyla jan pawel drugi byl beatyfikowany wiec
        jakim prawem nazywasz go swietym zwlaszcza ojcem?
    • broneknotgeld Re: Płock modli się za Ojca Świętego 02.04.05, 20:35
      Papiyżowi

Kedy se Twoja Golgota skończy
      Ponboczek Cie już zawoło
      Możno i Polska w "światłość" sie włonczy
      Toż pogodniejsze mom czoło

Duch Twoj durś przeca z nami łostanie
      By ciyngym w utropie wspiyrać
      Czy usłyszymy jego wołanie?
      Czy nań bydymy spoziyrać?
    • Gość: sbv Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 10:35
      ['] ['] [']
    • broneknotgeld Re: Płock modli się za Ojca Świętego 03.04.05, 10:48
      iycie to - pomarł poeta
      Toż rymym ślintać se godzi
      Łostatni jo wierszokleta
      Dyć dusza durś płaczka rodzi

I gańbić se tym niy byda
      Ni tropić zaś nożyczkami
      Chca - bestoż tukej z niom ida
      Wybeczeć tymi rymami

Mie niy trza kiru żałoby
      Chorongwi tysiyncy mszy
      Bele to szkryfnońć tu szło by
      Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy

Coby se tropić - niy pedzioł
      Spokojnie poszoł do Boga
      Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł
      Za to dać gowa tyż moga

Rym niychej świyczkom jest życia
      Ło kerym szkryfloł do końca
      Choć niyporadnie go klyca
      Zdo mi sie - ździybko w niym słońca.
    • broneknotgeld Re: Płock modli się za Ojca Świętego 03.04.05, 15:48
      Boże Miłosierny
      Skończoł żeś Mu mynka
      Nojpiyrszy z nos wierny
      Już we Twojich rynkach

Bestoż - Alleluja!
      Rymym Cie pochwola
      W żolu radość czuja
      Niych jest wola Twoja.
    • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 04.04.05, 07:34
      Proponuję nie dyskutować z takimi jak "w starm kinie", bo to nie ma sensu. Kogo
      boli ten wielki szum po śmierci papieża, to niech go boli i tyle, nie ma co się
      podniecać takim "człowiekiem" który nie potrafi oddzielić telewizyjnej POKAZÓWY
      od zwykłego żalu po śmierci tak wielkiego człowieka.

Jest z nami nadal, szkoda że nie ciałem :-(
      • Gość: Jurek [...] IP: 193.109.244.* 04.04.05, 08:20
        • Gość: Ona Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.59.95.* 04.04.05, 08:58
          A propos Jurka i w starym kinie -

- Do rozmowy trzeba miec partnera, a nie ich
          Nie są oni w żadnej mierze partnerami do dyskusji, normalny, cywilizowany
          czlowiek potrafi uszanować innych!!!
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:37
            To tyle, jeśli chodzi o ekumenizm :D
            • Gość: Ona Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 19:29
              "w_starym_kinie napisał:

> To tyle, jeśli chodzi o ekumenizm :D"

... i vice wersa...
              Przeczytaj sobie najpierw swoje obrażające nas katolików wypowiedzi...
        • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 04.04.05, 09:07
          > z toba i innymi pojebami...
          -
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:30
            Gość portalu: Polsilver napisał(a):
            > sami sie smuca, ok, tylko dlaczego zmuszacie do tego innych ?????
            > -
            • aleksa6 Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 17:55
              > Ty - nie. Ale twoi bracia w wierze już tak. Zamykają lokale, odwołują imprezy
              > masowe. Jak się nie smucić, kiedy widzi się na własne oczy, jak otoczenie
              staje
              > się pustynią? Nie, nie pustynią - kurhanem...

no taaaa, jesli Tobie umrze ktos bliski, kogo szanujesz, Ty bedziesz chodzil
              sie bawic na imprezy masowe. a jesli przez przypadek jestes wlascicielem
              lokalu - to zapewne go otworzysz i bedzie bal na calego. hej!!

> Wiara? Pokaż mi jej miernik,
              > który spełni normę miar ISO, wtedy pogadamy...

trzeba byc niebywalym naukowcem, by wiare oceniac podlug kryteriow ISO. moze
              jeszcze podasz ktorego ISO?

> Skończę na tym, bo przykłady mógłbym mnożyć, podnosić do potęgi i silni,

jak wie o potegach i silni, znaczy uczony jakis.

> Znam przynajmniej 10 osób,

tos ty zapewne 11 osoba.

> które nie robi sobie z tego nic (a nawet mniej niż
              > nic). Jeżeli przyjmiesz do świadomości to, że istnieje olbrzymia ilość ludzi,
              > którym to zwisa powiewa a całe zamieszanie przeszkadza im w jakiś sposób,

tylko kultura tych wczesniejszych 10 sprawia, ze potrafia to zniesc, a nie
              pisza na forum co im slina na jezyk przyniesie. Mimo, ze tez nie tak dawno jak
              ty skonczyli szkole srednia. A tobie przeszkadzac bedzie wszystko i zawsze.
              zreszta tak bylo i drzewniej. tez ci przeszkadzalo, odmieniec jakis "cy cus?"
              • fredifre Re: Płock modli się za Ojca Świętego 04.04.05, 19:28
                Napoczątek zaznacze że jestem osobom niewierząca ale dziś i zresztą tak jak
                wczoraj i w dniu śmierci Ojca Świętego zapale znicz pod pomnikiem papieża a to
                dlatego że umiem docenić Wielkich ludzi którzy coś wrzyciu osiągneli coś sobą
                reprezentowali i do tego jeszcze Był moim rodkiem a teraz przejde do drugej
                mniej przyjemnej części mojej wypowiedzi a więc tak: dla mnie
                człowieczku "w_starym_kinie " jesteś zwykłym śmieciem gorszym o 1000-kroć od
                żula z pod sklepu bo nawet on umie uszanować taką podniosłą chwile i a ty
                śmieciu jak chcesz w tych dniach tańczyć i skakać z radości prosze bardzo
                wypie... na księzyc bo tu obowiązują pewne zasady mieszkasz w społeczności
                która w przeważajaćej wiekszości chce uczcić pamięć swego Wielkiego rodaka i to
                ty śmieciu masz się dostosować do innych a nie inni do ciebie
                • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 05.04.05, 17:44
                  fredifre napisał:
                  > wypie... na księzyc bo tu obowiązują pewne zasady mieszkasz w społeczności
                  > która w przeważajaćej wiekszości chce uczcić pamięć swego Wielkiego rodaka i to
                  > ty śmieciu masz się dostosować do innych a nie inni do ciebie

Muszę się dostosować, bo innego wyjścia nie mam, ale nikt nie zakaże mi mówienia
                  głośno tego, co mi się nie podoba. Nawet taki łachmytowaty autokrata, który nie
                  potrafi pisać poprawnie po polsku, jak ty...
              • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 05.04.05, 17:36
                aleksa6 napisała:
                > no taaaa, jesli Tobie umrze ktos bliski, kogo szanujesz, Ty bedziesz chodzil
                > sie bawic na imprezy masowe.

Nielogicznie myślisz. Nie będę z tego powodu zakazywał innym ludziom zabawy.

> a jesli przez przypadek jestes wlascicielem
                > lokalu - to zapewne go otworzysz i bedzie bal na calego. hej!!

Aaa... zapomniałem. Przecież mamy w Polsce ponad 90% katolików. No jasne, jaki
                ze mnie matołek :] A kradnie, zabija, oszukuje tylko te 10%
                Rewelacyjna statystyka, wiesz? I ta wiara na pokaz: zamknę lokal, bo JP2 by
                sobie tego życzył, jestem prawdziwym wierzącym.

Szczerze? Nie kumam tej żałoby. Jest ona spowodowana, jak wszyscy mówią, stratą
                wielkiego człowieka. Ok. Czyli jak coś straciliśmy, wpierw musieliśmy go "mieć".
                A więc wpierw mamy, a potem nie mamy i o to ten ambaras? Straszny egoizm ze
                strony ludzkości, moim zdaniem, oczywiście, którego nikt nawet przez moment nie
                bierze pod uwagę, bo ja reprezentuję tylko 10% społeczeństwa i nie mam prawa
                głosu w naszym demokratycznym, wyznaniowym kraju.
                Otóż ja cieszę się, że papież umarł, bo przestał cierpieć, jest... gdzieś tam,
                ale w każdym razie został wyzwolony z wielkich niedogodności posiadania pełnego
                chorób ciała.

> > Wiara? Pokaż mi jej miernik,
                > > który spełni normę miar ISO, wtedy pogadamy...
                > trzeba byc niebywalym naukowcem, by wiare oceniac podlug kryteriow ISO. moze
                > jeszcze podasz ktorego ISO?

To na jakiej podstawie ludzie mówią: o, patrz, to jest człowiek dużej wiary (bo
                przykładowo klęczy w kościele, lub - zamknął lokal i wywiesił czarne zasłony).
                Pozór to jeno i cepelia, obnoszenie się ze swoją religijnościa. Bo w tym kraju
                panuje nieznośny zwyczaj oceniania po pozorach.

> > Znam przynajmniej 10 osób,
                > tos ty zapewne 11 osoba.

Zgadza się.

> > które nie robi sobie z tego nic (a nawet mniej niż
                > > nic). Jeżeli przyjmiesz do świadomości to, że istnieje olbrzymia ilość lu
                > dzi,
                > > którym to zwisa powiewa a całe zamieszanie przeszkadza im w jakiś sposób,
                > tylko kultura tych wczesniejszych 10 sprawia, ze potrafia to zniesc, a nie
                > pisza na forum co im slina na jezyk przyniesie.

Mają gdzieś użeranie się z fanatykami, do których nic nie przemawia.
                Nie napisałaś/łeś nic, kompletnie nic rzeczowego.
                Jedyne co, to żałosne docinki. A to o mnie piszą, że nie da się dyskutować. Da
                się. Tylko napisz coś konkretnego i bez osobistych wycieczek.
                • aleksa6 Re: Płock modli się za Ojca Świętego 05.04.05, 17:55
                  > Nielogicznie myślisz. Nie będę z tego powodu zakazywał innym ludziom zabawy.

to przeczytaj laskawie to co napisales wczesniej.

> Aaa... zapomniałem. Przecież mamy w Polsce ponad 90% katolików. No jasne, jaki
                  > ze mnie matołek :] A kradnie, zabija, oszukuje tylko te 10%
                  > Rewelacyjna statystyka, wiesz? I ta wiara na pokaz: zamknę lokal, bo JP2 by
                  > sobie tego życzył, jestem prawdziwym wierzącym.

jakbym przeniosla sie do lat 60, 70 czy nawet 80. takie wypowiedzi 0 jak mnie
                  uczono na historii byly wowczas chlebem powszednim. DEMAGOGIA.

> Szczerze? Nie kumam tej żałoby.

trza sie nlodziencze uczyc. trza wiedziec co to jest zaloba narodowa.W
                  ostatnich klikunastu latach żałoba narodowa była ogłaszana dwukrotnie. 12, 13 i
                  14 września 2001 roku żałoba obowiązywała w związku z zamachami na World Trade
                  Center w Nowym Jorku, w których straciło życie blisko 3000 osób. 18 lipca 1997
                  roku żałoba obowiązywała w związku z powodzią, w której straciło życie ponad 50
                  osób.
                  Ty tych osob co zgineli tez nie znales, tez ci to przeszkadzalo?Tez ci
                  przeszkadzaly zamkniete lokale, opuszczone flagi z kirem, brak zabawy.
                  wstydze sie, ze jestes homo sapiens.

> Jest ona spowodowana, jak wszyscy mówią, stratą
                  > wielkiego człowieka. Ok. Czyli jak coś straciliśmy, wpierw musieliśmy
                  go "mieć"

jestes gorszy niz myslalam:-(((

> A więc wpierw mamy, a potem nie mamy i o to ten ambaras? Straszny egoizm ze
                  > strony ludzkości, moim zdaniem, oczywiście, którego nikt nawet przez moment
                  nie
                  > bierze pod uwagę, bo ja reprezentuję tylko 10% społeczeństwa i nie mam prawa
                  > głosu w naszym demokratycznym, wyznaniowym kraju.

masz prawo, ale szanuj innych. to ze jestes palacym nie upowaznia Cie wcale do
                  smrodzenia w jadacym na wycieczke autobusie, w ktorym poza toba sa wszyscy
                  niepalacy. nawet jesli jestes niewierzacy, wchodzac do kosciola oddajesz
                  szacunek temu miejscu, wchodzac do synagogi - zdejmujesz obuwie.nie musisz byc
                  przeciez zydem, zeby uszanowac i ich religie. jestem ciekawa, czy w Oswiecimiu
                  w obozie tez tanczylbys albo narzekal, jak to tylko potrafisz, ze nie mozna
                  tyanczyc?

> Otóż ja cieszę się, że papież umarł, bo przestał cierpieć, jest... gdzieś tam,
                  > ale w każdym razie został wyzwolony z wielkich niedogodności posiadania
                  pełnego
                  > chorób ciała.

idz skocz z mostu, oszczedzisz sobie cierpienia na stare lata. Demagog.bleeeee

> To na jakiej podstawie ludzie mówią: o, patrz, to jest człowiek dużej wiary
                  (bo
                  > przykładowo klęczy w kościele,

NA PODSTAWIE ISO!!!!!!!!!!!!

> Mają gdzieś użeranie się z fanatykami, do których nic nie przemawia.
                  > Nie napisałaś/łeś nic, kompletnie nic rzeczowego.
                  > Jedyne co, to żałosne docinki. A to o mnie piszą, że nie da się dyskutować. Da
                  > się. Tylko napisz coś konkretnego i bez osobistych wycieczek.

najpierw trzeba sie zdecydowac, gdzie i co sie pisze i pod jakimi nikami. swoje
                  roznorodne odkrycia prezentowales juz niejednokrotnie na tym forum, zreszta i
                  na grupach regionalnych tez, miedzy innymi na plockiej, ale naprawde szkoda
                  czasu, zeby to oceniac i zajmowac sie takimi bzdurami jak ty. szkoda czasu dla
                  ciebie. zyj sobie w pokoju swej duszy, uwazaj sie za najmadrzejszego, pisz
                  tutaj, pisz na alt.pl.regionalne i czuj sie wolnym czlowiekiem. tancz, baw sie,
                  gdy inni beda zapalac swieczki. Polska to wolna kraj.dla mnie to juz koniec
                  dyskusji z toba. mam nadzieje, ze ukonczenie studiow spowoduje, ze choc troche
                  zmienisz zdanie
                  • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 06.04.05, 19:09
                    aleksa6 napisała:
                    > > ze mnie matołek :] A kradnie, zabija, oszukuje tylko te 10%
                    > > Rewelacyjna statystyka, wiesz? I ta wiara na pokaz: zamknę lokal, bo JP2
                    > by
                    > > sobie tego życzył, jestem prawdziwym wierzącym.
                    > jakbym przeniosla sie do lat 60, 70 czy nawet 80. takie wypowiedzi 0 jak mnie
                    > uczono na historii byly wowczas chlebem powszednim. DEMAGOGIA.

Demagogia? To wyjaśnij, bo nie rozumiem: czcicie śmierć przywódcy religijnego,
                    czy papieża jako człowieka, który zasłużył się światu? Bo jeśli to pierwsze, to
                    jest to IMHO bałwochwalstwo.
                    Jeśli to drugie, to jestem w stanie to zrozumieć, ale skąd wtedy przydomek:
                    "Ojciec Święty"?

> > Szczerze? Nie kumam tej żałoby.
                    > trza sie nlodziencze uczyc. trza wiedziec co to jest zaloba narodowa.

Inaczej, rozumiem ideę żałoby narodowej, ale skala tego, co się wyprawia
                    przerasta moje pojęcie. jako człowiek, papież zrobił niewątpliwie wiele. Żal po
                    śmierci człowieka jest zrozumiały, powiedzmy. Jednak porównywanie go do
                    Chrystusa jest grubo nie na miejscu. Dam sobie głowę uciąć (ale by się niektórzy
                    cieszyli!), że ci, którzy mówią takie rzeczy w ogóle nie znają Biblii (mimo
                    mojej niewiary znam tą książkę wcale dobrze) i bluźnią niesamowicie. Za co grożą
                    widły i kocioł ze smołą.

> > strony ludzkości, moim zdaniem, oczywiście, którego nikt nawet przez moment
                    > nie bierze pod uwagę, bo ja reprezentuję tylko 10% społeczeństwa i nie mam pr
                    > awa
                    > > głosu w naszym demokratycznym, wyznaniowym kraju.
                    > masz prawo, ale szanuj innych.

Czemu mam szanować innych, skoro inni nie szanują mnie? Za co płacę abonament
                    telewizji, która prezentuje tylko jedną opcję polityczną i religijną? W ustawie
                    jest zapisa o równości religijnej. Czy jak umrze jakiś sławny rabin, albo trwa
                    muzułmańskie święto, to w telewizji są prezentowane sprawozdania z tego
                    wydarzenia? Półminutowych niusów nie liczę.

> to ze jestes palacym nie upowaznia Cie wcale do
                    > smrodzenia w jadacym na wycieczke autobusie, w ktorym poza toba sa wszyscy
                    > niepalacy.

Nawet gdybym palił, to bym nie śmiał tego robić. Ale spójrz na to z innej
                    strony: większość autobusu pali, a ja z kolegami nie. Czy ktoś z nich zastanowi
                    się przez moment, że może nam to przeszkadzać? Wątpię. Ćmią swe pety nadal, a my
                    musimy otwierać okna i z trudem oddychać. Sytuacja idealnie pasująca do naszej
                    rozmowy.

> nawet jesli jestes niewierzacy, wchodzac do kosciola oddajesz
                    > szacunek temu miejscu, wchodzac do synagogi - zdejmujesz obuwie.nie musisz byc
                    > przeciez zydem, zeby uszanowac i ich religie.

Religia i wiara nie mają ze sobą prawie nic wspólnego.
                    Dusza idzie po śmierci do raju (brak czyśca), bóg jest wszędzie, zakaz budowania
                    kamiennych świątyń, zakaz występowania nauczycieli (tu - księży) na
                    podwyższeniu, zakaz prezentowania boga za pomocą fugur i malowideł - to są
                    treści zawarte w Biblii. Łamane nagminnie od wieków przez akwizytora religii,
                    czyli kościół.

> jestem ciekawa, czy w Oswiecimiu
                    > w obozie tez tanczylbys albo narzekal, jak to tylko potrafisz, ze nie mozna
                    > tyanczyc?

TO jest demagogia.

> idz skocz z mostu, oszczedzisz sobie cierpienia na stare lata. Demagog.bleeeee

Jak zacznie mnie łamać w krzyżu na starość to wezmę truciznę. To nie żart. Bo
                    prawo do eutanazji też popieram.

> > się. Tylko napisz coś konkretnego i bez osobistych wycieczek.
                    > najpierw trzeba sie zdecydowac, gdzie i co sie pisze i pod jakimi nikami. swoje
                    > roznorodne odkrycia prezentowales juz niejednokrotnie na tym forum, zreszta i
                    > na grupach regionalnych tez, miedzy innymi na plockiej, ale naprawde szkoda
                    > czasu, zeby to oceniac i zajmowac sie takimi bzdurami jak ty. szkoda czasu dla
                    > ciebie. zyj sobie w pokoju swej duszy, uwazaj sie za najmadrzejszego, pisz
                    > tutaj, pisz na alt.pl.regionalne i czuj sie wolnym czlowiekiem. tancz, baw sie,
                    > gdy inni beda zapalac swieczki. Polska to wolna kraj.dla mnie to juz koniec
                    > dyskusji z toba. mam nadzieje, ze ukonczenie studiow spowoduje, ze choc troche
                    > zmienisz zdanie

W sumie to nie wiem, czy śmiać się, czy obawiać. Znasz mnie tak dokładnie, że
                    kto wie, może w nocy zakradniesz się pod mój dom i zostawisz brzydką pamiątkę na
                    wycieraczce? Po co to było, po co mi to wszystko powiedziałaś? No, i skoro mnie
                    tak dobrze znasz, to trochę nie trafiłaś z tymi studiami...
                    • aleksa6 Re: Płock modli się za Ojca Świętego 06.04.05, 19:17
                      w_starym_kinie napisał:

> Demagogia? To wyjaśnij, bo nie rozumiem: czcicie

> W sumie to nie wiem, czy śmiać się, czy obawiać. (.......) ble,ble,ble

>Znasz mnie tak dokładnie, że
                      > kto wie, może w nocy zakradniesz się pod mój dom i zostawisz brzydką pamiątkę
                      n
                      > a
                      > wycieraczce?

he, he. widze, ze juz niejedna osoba ci tak zrobila. to i dobrze

>Po co to było, po co mi to wszystko powiedziałaś? No, i skoro mnie
                      > tak dobrze znasz, to trochę nie trafiłaś z tymi studiami...

oczywiscie, takich jak ty wywalaja ze studiow. chociaz jak na 26 latka twoj IQ
                      nie kwalifikuje sie do mensy.na aprp twoje wypowiedzi tez zbytnio nie byly
                      porywajace. ale jak ktos ma kompleksy, to pisze gdzie podadnie pod roznymi
                      nickami. hej!pozdrowka!
                      ps. chyba Pan Bog cie pokaral, bo cosik tak mi sie kojarzy, ze jak chce kogos
                      ukarac, to mu rozum odbiera.
                      • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 07.04.05, 23:25
                        aleksa6 napisała:

[zero jakiejkolwiek próby odpierania argumentów, spodziewałem się tego. ŻENUA,
                        panienko]

> >Znasz mnie tak dokładnie, że
                        > > kto wie, może w nocy zakradniesz się pod mój dom i zostawisz brzydką pamiątkę
                        > na wycieraczce?
                        > he, he. widze, ze juz niejedna osoba ci tak zrobila. to i dobrze

Chciałabyś. Wiem, że byś chciała. Polka katoliczka, wypisz wymaluj, klęczy po
                        kościołach, a bliźnim by kosę w plecy zasadziła, jakby mogła.

> >Po co to było, po co mi to wszystko powiedziałaś? No, i skoro mnie
                        > > tak dobrze znasz, to trochę nie trafiłaś z tymi studiami...
                        > oczywiscie, takich jak ty wywalaja ze studiow. chociaz jak na 26 latka twoj IQ
                        > nie kwalifikuje sie do mensy.

Nie chcę należeć do klubu, którego członkiem jest Doda Elektroloda. Która i tak
                        jest mądrzejsza i cwańsza od ciebie...

> na aprp twoje wypowiedzi tez zbytnio nie byly
                        > porywajace. ale jak ktos ma kompleksy, to pisze gdzie podadnie pod roznymi
                        > nickami.

O, jakieś nowe teorie z dziedziny psychologii? Czy to może z prywatnych lekcji
                        księdza proboszcza, które przeprowadzał z tobą po godzinach na plebanii?

> hej!pozdrowka!

Daruj sobie.

> ps. chyba Pan Bog cie pokaral, bo cosik tak mi sie kojarzy, ze jak chce kogos
                        > ukarac, to mu rozum odbiera.

Nie jestem ekspertem od boga, ale coś mi się zdaje, że taka szara oazowa mysza
                        nie powinna spędzać tyle czasu w tym siedlisku szatana - internecie. Do modłów,
                        kobieto! Do garów! Dzieci rodzić!
                        • Gość: Lukas Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:10
                          Chciałabyś. Wiem, że byś chciała. Polka katoliczka, wypisz wymaluj, klęczy po
                          kościołach, a bliźnim by kosę w plecy zasadziła, jakby mogła.

Niezły prowokator z Ciebie, dziwny człowieku!

Nie chcę należeć do klubu, którego członkiem jest Doda Elektroloda. Która i tak
                          jest mądrzejsza i cwańsza od ciebie...

Specjalista od obrażania innych, tylko za co? Skąd w tobie tyle złości?

O, jakieś nowe teorie z dziedziny psychologii? Czy to może z prywatnych lekcji
                          księdza proboszcza, które przeprowadzał z tobą po godzinach na plebanii?

Pokazujesz prawdziwe oblicze.

> hej!pozdrowka!
                          Daruj sobie.

No koment

Nie jestem ekspertem od boga, ale coś mi się zdaje, że taka szara oazowa mysza
                          nie powinna spędzać tyle czasu w tym siedlisku szatana - internecie. Do modłów,
                          kobieto! Do garów! Dzieci rodzić!

No to nie ma wątpliwości kim jesteś człowieku. Poczytaj to co piszesz i pomyśl.
                        • aleksa6 Re: Płock modli się za Ojca Świętego 08.04.05, 07:08
                          w_starym_kinie napisał:

>>
                          > Nie chcę należeć do klubu, którego członkiem jest Doda Elektroloda.

Drogi 26-latku. to nie kwestia twej woli, to nie kwestia twego chcenia, tylko
                          inteligencji, zdolnosci i poziomu umyslu.Twego umyslu.a jak widac z pozostalych
                          watkow i wypowiedzi raczej nie jestes pretendentem do takiego klubu jak
                          mensa.umiesz obrazac kazdego, moze w ten sposob leczysz kompleksy, zreszta od
                          kiedy pamietam, zawsze je leczyles.a w szkole sredniej taki niesmialy a teraz
                          jako gall anonim pokazuje co to nie on. bleueheue.....
                          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 10.04.05, 21:06
                            Cała powyższa dyskusja wyszła nie taka, jak powinna. W większej części z mojej winy.
                            Dlatego przepraszam wszystkich tych, których uraziłem osobiście, bezpośrednio i
                            treścią swoich postów.
                            Tym, którzy wyrażali się o mnie niepochlebnie, wybaczam.

Postaram się być mniej bezpośredni w wyrażaniu swoich opinii.
            • Gość: Ona Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:07
              "> Ty - nie. Ale twoi bracia w wierze już tak. Zamykają lokale, odwołują imprezy
              > masowe. Jak się nie smucić, kiedy widzi się na własne oczy, jak otoczenie
              staje
              > się pustynią? Nie, nie pustynią - kurhanem..."

Każdy postępuje tak jak uważa za stosowne i jeśli właściciele lokali
              zdecydowali o ich zamknięciu umiejąc uszanować tym poglądy większości Polaków -
              katolików to chwała im za to!
              A jeśli tak bardzo brak Ci otwartych "imprezowni" to nie widzę problemu, żebyś
              otworzył swój własny lokal (Czyżby nie było Cię stać na takie
              przedsięwzięcie???:P), otwarty 24h na dobę, bez względu na okoliczności...
              (bedziesz mógł otworzyć lokal nawet w dniu pogrzebu Twoich bliskich... -
              oczywiście nie życzę Ci źle!)
              Zrozum (o ile nie jest to dla Ciebie za trudne), że tak jak powiedział biskup
              płocki, Ojciec Świety Jan Paweł II był dla nas Ojcem!!!

"> Znam przynajmniej 10 osób, które nie robi sobie z tego nic (a nawet mniej niż
              > nic). Jeżeli przyjmiesz do świadomości to, że istnieje olbrzymia ilość ludzi,
              > którym to zwisa powiewa a całe zamieszanie przeszkadza im w jakiś sposób..."

No cóż nie zdziwiło mnie to... czytając Twoje wypowiedzi... faktycznie widać,
              że obracasz się w takim środowisku... ale to nie jest powód do braku szacunku
              dla innych!
              A jeśli tak bardzo przeszkadza Ci żałoba narodowa i głębokie przeżywanie przez
              polaków tego co się stało, to zawsze możesz się wyprowadzić do Rosji albo
              jechać tam na wycieczkę, oni też przyjęli z dystansem obecne wydażenia (może
              tam będziesz wśród swoich ;P)...
              Tak to już jest, że jeśli się jest w danym miejscu gdzie wiekszość wyraża dane
              poglądy należy je przyjać uszanować! Dla mnie osobiście jest to czas
              przemysleń, rozważań i swoistej żałoby po największym Autorytecie.

Ps. i nie wypisuj tu dyrdymałów o głodującej Afryce (co Ty zrobiłeś ze swej
              strony, żeby im pomóc???), itp! Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz! Nie
              znasz słów Ojca Świetego, nie wiesz, że to właśnie On ubolewał nad takim stanem
              rzeczy, był to Wielki Człowiek, który szanował wszystkich ludzi!!! Ciekawi mnie
              skąd u Ciebie takie informacje, urywki wiadomości wyrwane z kontekstu i
              przełozone na swojski...Czyżbyś był czytelnikiem Nie???

• Gość: Jurek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.109.244.* 05.04.05, 23:25
            >-
            • Gość: satyde Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 06.04.05, 08:52
              Która telewizja zdecyduje się zrezygnować z możliwości podbicia oglądalności
              emitując programy o papieżu?
              Zastanów się chwilę zanim coś napiszesz.
              • Gość: Jurek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.109.244.* 06.04.05, 09:38
                no wiesz, nawet przez mysl mi nie przeszlo ze kieruja sie takimi przyziemnymi
                pobudkami a nie pamiecia i szacunkiem po zmarlym
                przeciez to ja i w_starym_kinie jestesmy ci niedobrzy
            • Gość: Padre Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:53
              W tm kraju jakies 99% ludzi sie smuci z powodu smierci czlowieka ktoremu
              chcialo sie robic wiele dla innych dlatego moze stacje komercyjne i te nie
              komercyjne kieruja do nich swoj program a nie do ciebie Jurek czyli do 1%.

Chcesz to zmienic? Napisz skarge do TVP ze masz to w dupie i chcesz aby
              uwzglednili Cie ukladajac program i dali jakas muzyczke, film czy cos tam. Nie
              dziw sie innym ze sie smuca dziw sie sobie.

Pewnie wielu smuci sie na pokaz ale tych mam gdzies. Jesli ktos cale zycie
              stara sie przejsc przez zycie nie krzywdzac po drodze nikogo a za to dostaje od
              jakies anonimowego typa na forum ktory stara sie pokazac ze ten ktos byl nikim
              a wszyscy ktorzy placza czy sie smuca to dewoci to kim ty jestes?
              • Gość: Jurek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.109.244.* 06.04.05, 23:24
                > W tm kraju jakies 99% ludzi sie smuci z powodu smierci czlowieka ktoremu
                > chcialo sie robic wiele dla innych dlatego moze stacje komercyjne i te nie
                > komercyjne kieruja do nich swoj program a nie do ciebie Jurek czyli do 1%.

a niech sobie kieruja, tylko do wszystkich, a nie wybiorczo
                ciekawe skad wzioles to 99%

> Chcesz to zmienic? Napisz skarge do TVP ze masz to w dupie i chcesz aby
                > uwzglednili Cie ukladajac program i dali jakas muzyczke, film czy cos tam.
                > Nie dziw sie innym ze sie smuca dziw sie sobie.

przeczytaj jeszcze raz co pisalem
                szanuje ich smutek i chcialbym zeby ci "nie smutni" byli tak samo szanowani

> Pewnie wielu smuci sie na pokaz ale tych mam gdzies. Jesli ktos cale zycie
                > stara sie przejsc przez zycie nie krzywdzac po drodze nikogo a za to dostaje
                od
                > jakies anonimowego typa na forum ktory stara sie pokazac ze ten ktos byl
                nikim
                > a wszyscy ktorzy placza czy sie smuca to dewoci to kim ty jestes?

czytaj ze zrozumieniem
                poza atakiem na program tv innego nie bylo
                nie nadinterpretuj
                ciebie rowniez mozna nazwac anonimowym
                ja przynajmniej podpisalem sie swoim imieniem
                a ty ?
                • Gość: Padre Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 07.04.05, 08:17
                  a niech sobie kieruja, tylko do wszystkich, a nie wybiorczo

Wybiorczo to by było gdyby 99% ludzi musialo dostosowac sie do Ciebie 1% (nie
                  wiecej)

ciekawe skad wzioles to 99%

Z rozsadnej oceny ludzi. Pewnie taka odpowiedz cie nie zadowoli ale wiesz czy
                  mnie to interesuje czy tez nie, prawda?

przeczytaj jeszcze raz co pisalem szanuje ich smutek

Nie rob z ludzi glupich, poczytalem twoje wpisy i nie wynika z nich szacunek do
                  tych co sie smuca, raczej kpisz sobie z nich. Pozostanmy przy swoim zdaniu.

chcialbym zeby ci "nie smutni" byli tak samo szanowani

Alez sa. Czy jesli odchodzi wazny czlowiek dla swiata i wszelkie telewizje chca
                  to uczcic i nie puszczaja wesolych filmow czy muzyki to jest brak szacunku dla
                  tych co sie nie smuca - ciebie? Jesli tak to jestes co najmniej dziwny.

czytaj ze zrozumieniem

Zrozumienia to Tobie brakuje. Brakuje tez ci wyrozumialosci dla tych ktorzy
                  chca sie smucic. Nie jestes wiekszoscia a program TVP i innych stacji uklada
                  sie pod wiekszosc, jesli sie z tym nie zgadzasz to napisz lit do P. Dworaka,
                  moze to w przyszlosci uwzgledni i zamiast smentow pusci dla ciebie cos wesolego.

poza atakiem na program tv innego nie bylo

TAAAAAAA. Poczytaj sobie jeszcze raz co pisales, zaniki pamieci?

nie nadinterpretuj ciebie rowniez mozna nazwac anonimowym

Tak, w tej czesci twojej wypowiedzi masz racje, choc z jednym sie zgodze :-)
    • Gość: Ewa Wyjazd do Rzymu. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 23:02
      Z grupką znajomych chcemy wynajmująć busa do Rzymu.Do pełnej obsady brakuje
      nam około 6-7 osób(w busie mieści się 17 osób).Mamy zamiar wyjechać w środę
      popołudniu.Powrót planujemy po zakończeniu uroczystości pogrzebowych.Cena za
      jedną osobę to około 600 złotych.Kwota ta obejmuje tylko przejazd w obie
      strony.Chetnych proszę o kontakt pod numerem telefonu komórkowego 0-606-432-
      252.
      Wyjazd z Warszawy.
    • Gość: parafianin Płock modli się, ale nie proboszcz z Jadwigii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:06
      on sie tylko modli jak mu zapłacą...
      • Gość: luk Re: Płock modli się, ale nie proboszcz z Jadwigii IP: 193.59.95.* 05.04.05, 17:08
        Pożegnanie Jana Pawła Wielkiego

Moze ktos z Was bedzie chcial wziac udzial ...

W czwartek 07.04 ustawiamy znicze na dlugosci wszystkich ulic Jana Pawla II w
        Polsce.

Zaczynamy o 21.00 i trwamy razem do 21.37.

Przekaz te wiadomosc dalej, do jak najwiekszej ilosci osob.
    • Gość: zośka Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:17
      Proponuję wszystkim ignorować wpisy w_starym_kinie. Szkoda naszych nerwów.
      Ciekawe jak on bedzie się czuł po stracie kogoś bliskiego. A TAKĄ BLISKĄ OSOBĄ
      dla wielu milionów ludzi na całym świecie był Jan Paweł II, nie tylko dla
      Polaków. Jestem dumna,że jestem katoliczką i jeszcze nigdy w zyciu nie zdażyło
      mi się szydzić z ludzi innego wyznania czy ateistów. Mam znajomych agnostyków i
      jakoś potrafimy się dogadać, bo nikt nic nie narzuca. Wiedza w_starym_kinie
      sięga pewnie jeszcze czasów PRL-u i propagandy komunistycznej, albo zwyczajnie
      poddał się modzie krytyki wszystkiego co normalne, ludzkie i przyzwoite. Daj
      nam spokój w_starym_kinie, bo autorytetem dla nas nie będziesz.
      • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 06.04.05, 18:43
        Gość portalu: zośka napisał(a):
        > Proponuję wszystkim ignorować wpisy w_starym_kinie.

Jakoś to ignorowanie mnie nie za bardzo wam wychodzi, więc mam dla was inną
        propozycję: zabijcie mnie, a wszystko wróci do normy i nikt nie zakłóci waszego
        świętego spokoju.

> Ciekawe jak on bedzie się czuł po stracie kogoś bliskiego.

Nikt się nie dowie. To pewne. I nie będę lał z tego powodu krokodylich łez,
        ogłaszając to wszem i wobec.

> nam spokój w_starym_kinie, bo autorytetem dla nas nie będziesz.

Buahaha.
        Wcale nie zamierzam być dla nikogo autorytetem. Ja tylko chcę, żeby któs, kto do
        tej pory WIERZYŁ zaczął MYŚLEĆ.
        • Gość: Lukas Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 19:26
          Jakoś to ignorowanie mnie nie za bardzo wam wychodzi, więc mam dla was inną
          propozycję: zabijcie mnie,

Marny prowokatorze. Prowokujesz aby ktoś napisał coś złego o tobie aby potem
          generalizować i mówić zobaczcie jacy jesteście. Biedny z ciebie człowiek.

Nikt się nie dowie. To pewne. I nie będę lał z tego powodu krokodylich łez,
          ogłaszając to wszem i wobec.

Ciekawy sosób myślenia. Wszyscy, którzy opłakują papieża robią to na pokaza,
          oświadczam ci że sie mylisz, wielu robi to bo był dla nich kimś bardzo nliskim,
          wręcz członkiem rodziny, pewnie tego nigdy nie zrozumiesz. Zapewne są i tacy co
          robią to na pokaz jak dziś w Sejmie ale na ulicach także.

Wcale nie zamierzam być dla nikogo autorytetem. Ja tylko chcę, żeby któs, kto do
          tej pory WIERZYŁ zaczął MYŚLEĆ.

a więc i ty który pewnie nie wierzysz też pomyś i zrozum tych co prawdziwie się
          smucą.
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 07.04.05, 23:12
            Gość portalu: Lukas napisał(a):
            > Marny prowokatorze. Prowokujesz aby ktoś napisał coś złego o tobie aby potem
            > generalizować i mówić zobaczcie jacy jesteście. Biedny z ciebie człowiek.

Ocho, jesteś cwańszy, niż reszta :D

> Nikt się nie dowie. To pewne. I nie będę lał z tego powodu krokodylich łez,
            > ogłaszając to wszem i wobec.
            > Ciekawy sosób myślenia. Wszyscy, którzy opłakują papieża robią to na pokaza,

Ty to powiedziałeś.

> oświadczam ci że sie mylisz, wielu robi to bo był dla nich kimś bardzo nliskim,
            > wręcz członkiem rodziny, pewnie tego nigdy nie zrozumiesz. Zapewne są i tacy co
            > robią to na pokaz jak dziś w Sejmie ale na ulicach także.

No i spoko, z tym się zgadzam. Ale jak odróżnić tych mających szczery żal od
            koniunkturalistów? I którzy są w przewadze?

> Wcale nie zamierzam być dla nikogo autorytetem. Ja tylko chcę, żeby któs, kto d
            > o tej pory WIERZYŁ zaczął MYŚLEĆ.
            > a więc i ty który pewnie nie wierzysz też pomyś i zrozum tych co prawdziwie się
            > smucą.

Ci, o których piszesz nie przysparzają mi zmartwień. Swoje słowa kieruję do
            obłudnych hipokrytów, których łatwo wyłuskać, bo nie przebierają w słownictwie w
            stosunku do mnie...
            • Gość: Lukas Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 00:21
              > Marny prowokatorze. Prowokujesz aby ktoś napisał coś złego o tobie aby potem
              > generalizować i mówić zobaczcie jacy jesteście. Biedny z ciebie człowiek.

> Ocho, jesteś cwańszy, niż reszta :D

Przynajmniej teraz wiadomo o co Ci chodzi!

Ale jak odróżnić tych mających szczery żal od koniunkturalistów?

Myślę, że ty jesteś lepszym specjalistą w tym temacie i naweno ich wyłapiesz.

Ci, o których piszesz nie przysparzają mi zmartwień. Swoje słowa kieruję do
              obłudnych hipokrytów, których łatwo wyłuskać, bo nie przebierają w słownictwie w
              stosunku do mnie...

Prowokator na całego, a potem chce rozliczać ze słownictwa, którego nikt wobec
              niego specjalnie nie nadużywał. Dziwak!
              Może i ja słowem, dziwak też cię obrażam? jak tak to przepraszam Robinie.
            • Gość: znajomy Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:26
              Witek daj spokój
            • Gość: znajomy Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:32
              Witek pozdrawiam i proszę lecz się
    • Gość: dla STUDENTóW Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:33
      Studenci. PARZYJDZCIE na Stanisławówkę. Po Mszy św. w piątek, czyli w dniu
      pogrzebu, pójdziemy wszyscy jako młodzi, pod pomnik
    • Gość: obi Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 80.48.4.* 06.04.05, 22:24
      Dzisiaj bp Wielgus, tuż przed mszą dziękował mediom, za stworzenie atmosfery
      niecodziennych rekolekcji - i Ma rację, głównie dzięki telewizji możemy to
      wszystko tak przeżywać. Ludzie, zobaczcie, że już od tygodnia nie ma żadnych
      polityków ani samorządowców, jesteśmy tylko my i duchowni - wszyscy mówimy o
      Nim, JANIE PAWLE WIELKIM. bardzo bym chciał, żeby ta refleksja nie wygasła.
      jestem też wdzięczny swoim rodakom z Płocka, że potrafią uszanować pamieć Ojca
      Świętego. Dzięki!!!
    • Gość: marqus Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.c158.petrotel.pl 07.04.05, 11:23
      Czy mozna gdzies w Płocku obejrzec pogrzeb naszego Ojca Świetego na
      telebimach, czy jestesmy skazani na porzegnanie Papieża w domach?
      Z Góry dziękuje za odpowiedzi!!!
      P.S. Ja równiez zapraszam w piątek na 20-tą do stanisławówki na msze po której
      odbedzie sie marsz pod pomnik Jana Pawła II i ze swojej strony dziekuje
      wszystkim płocczanom którzy tak licznie przybyli na msze w srode koło katedry.
      Pozdrawiam
      • Gość: Ola Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:14
        PODOBNO MA BYĆ WYSTAWIONY TELEBIM NA PLACU CELEBRY.
        • Gość: Zbyszek Chicago- [...] IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.04.05, 05:06
          • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 11.04.05, 05:10
            Wybaczam Ci.
          • Gość: Iza Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 06:58
            Telebim w Płocku? O czym marzysz, Płock zawsze był na końcu, od
            dziesięcioleci.Może młode pokolenie to zmieni, miejmy nadzieję.
          • Gość: Jurek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: 193.109.244.* 11.04.05, 08:43
            > idiotami .... Debilom .... idiotom .... pedraki .... bezboznicy

jp2 tego uczyl ? gratuluje
            • Gość: Zbyszek Chicago- Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.04.05, 05:12
              Ciekaw jestem dlaczego zostala usunieta moja odpowiedz dla tych co potrafia
              tylko krytykowac wiare katolicka i Ojca Swietego kto decyduje o usuwaniu tych
              nickow?
              Mam prawo i obowiazek Katolika bronic mojej wiary i Ojca Swietego Jana Pawla II
              by tacy ludzie nie pozwalali sobie szyderczo atakowac religie z ktora sie
              urodzilem i umre i wara tym co nie potrafia zrozumiec nas katolikow.Ci
              dzentelmeni bezpardonowo wlaza w nasze sumienia,nasza kulture katolicka,nasze
              zycie kto dal im takie przyzwolenie czyzby Gazeta Wyborcza,dlaczego nie sa
              usuwane obrazliwe niki :W Starym Kinie oraz Jurka prosze mi odpowiedziec slowa
              te kieruje do redakcji im wolno naruszac czyjes dobra osobiste tak???????
              • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 12.04.05, 15:00
                Gość portalu: Zbyszek Chicago- napisał(a):
                > Ciekaw jestem dlaczego zostala usunieta moja odpowiedz dla tych co potrafia
                > tylko krytykowac wiare katolicka i Ojca Swietego kto decyduje o usuwaniu tych
                > nickow?

Widocznie nie jesteś wystarczająco inteligentny, żeby to zrozumieć.

> Mam prawo i obowiazek Katolika bronic mojej wiary i Ojca Swietego Jana Pawla II
                > by tacy ludzie nie pozwalali sobie szyderczo atakowac religie z ktora sie
                > urodzilem i umre i wara tym co nie potrafia zrozumiec nas katolikow.

Zrób na nas krucjatę, jak to drzewiej bywało.
                Albo urządź pogrom.
                Nie bądź gorszy od przodków, kontynuuj chlube tradycje chrześcijaństwa...

> Ci
                > dzentelmeni bezpardonowo wlaza w nasze sumienia,

Pomijając to, że nie dźentelmenami nazwałeś mnie i Jurka w wykasowanym poście,
                to nie wyobrażam sobie, jak można wejść w czyjeś sumienie?

> nasza kulture katolicka,nasze
                > zycie

A jakże ja mogę wejść w twoje życie, w twoją kulturę, skoro mnie jest tylko
                ułamek wobec prawie stu procent ciebie?
                Syndrom oblężonej twierdzy? Nie rzucim ziemi skąd nasz ród?

> kto dal im takie przyzwolenie

Konstytucja.

> czyzby Gazeta Wyborcza,dlaczego nie sa
                > usuwane obrazliwe niki :W Starym Kinie oraz Jurka

Obraźliwy nick to na przykład taki: zbyszek_z_chicago_liże_psom_pod_ogonem. W
                naszych nie ma nic obraźliwego. Naucz się mówić poprawnie po polsku.

> prosze mi odpowiedziec slowa
                > te kieruje do redakcji im wolno naruszac czyjes dobra osobiste tak???????

Póki co, to ty naruszyłeś wielokrotnie moje dobra, wyzywając mnie od
                przeróżnych. Nie bądź śmieszny w swym zacietrzewieniu, bo zaczynam cię żałować...
                • Gość: Zbyszek Chicago- Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.04.05, 00:51
                  Widzisz prostaku jak Cie boli ,od razu machasz ogonem jak pies sfustrowany
                  takimi wlasnie nickami wszyscy powinni cie zadreczac bys wkoncu zamilkl na
                  temat wiary Katolickiej z ktora ty masz tyle wspolnego co ja z
                  kosmitami,ponadto uwierz ze tys ani madry ani cwany tylko kundel sfustrowany.
                  A wam drodzy dziennikarze Gazety Wyborczej-tegoz forum serdeczne dzieki za
                  odpowiedz ktora mi udzieliliscie byla szalenie wyczerpujaca,przepraszam ze
                  zajelo wam az tyle czasu. Nie pozdrawiam lecz lacze sie z wami w modlitwie by
                  Bog Wszechmogacy dodal wam odwagi byscie mogli (W Starym Kinie,Jureczek-godnie
                  zyc a Panom dziennikarzom byscie naprawde godnie wykonywali ten zawod
                  dziennikarza sluzac narodowi i ludzkosci gloszac PRAWDE I TYLKO PRAWDE BADZCIE
                  SPRAWIEDLIWI.
                  • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 13.04.05, 07:19
                    Niestety, ale Twoje odpowiedzi i poziom dyskusji nie można określić jako
                    chrześcijański, pomyśl bo dajesz tylko preteksty tym którzy jadą w nas
                    wierzących. Wszystko można napisać spokojnie i bez inwektyw.
                    • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 13.04.05, 18:09
                      > Niestety, ale Twoje odpowiedzi i poziom dyskusji nie można określić jako
                      > chrześcijański

Dziękuję za poparcie.

> Wszystko można napisać spokojnie i bez inwektyw.

I o to własnie apeluję. Więcej spokoju i rozwagi, czego życzę sobie i dyskutantom.
                • Gość: znajomy Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:27
                  w_starym_kinie: to nie wina Boga że twoja żona lekko się prowadziła, a córka
                  robi za parobka. zatop się w swojej nowej piwnicy i pracuj może zapomnisz
                  • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 13.04.05, 12:05
                    Pracujesz na opinię o katolikach, szkoda gadać. Wiesz przecież, że tacy jak np.
                    Jurek czy inni uogólniają i na tej podstawie głoszą, to czy owo.

Myślę, że na łożu śmierci będą szukać Boga, jak strach ich ogarnie.
                    • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 13.04.05, 18:18
                      > Pracujesz na opinię o katolikach, szkoda gadać. Wiesz przecież, że tacy jak np.
                      > Jurek czy inni uogólniają i na tej podstawie głoszą, to czy owo.

Polsilver, ale niby na jakiej bazie mamy się opierać, skoro tacy właśnie
                      "chrześcijanie" zwą się przedmurzem, trzonem katolicyzmu w Polsce? Mamy udać, że
                      ich nie ma? Oni należą do tego samego Kościoła, co Ty, ale mają drastycznie inną
                      kulturę, światopogląd...
                      • Gość: Edek Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:46
                        to tak się modlicie za Papieża?
                        + przenieście się na stronę diabła i tam sobie możecie bełkotać
                      • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:35
                        Polsilver, ale niby na jakiej bazie mamy się opierać,
                        -
                        • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 14.04.05, 15:06
                          > Polsilver, ale niby na jakiej bazie mamy się opierać,
                          > -
                          • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 15.04.05, 07:58
                            A telewizji staram się nie oglądać.
                            -
                            • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 15.04.05, 15:23
                              > A telewizji staram się nie oglądać.
                              > -
                              • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:08
                                Każdemu zdaża się gorszy dzień... tydzień...
                                -
                                • Gość: Zbyszek Chicago- Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.04.05, 06:12
                                  Brawo Polsilver dziekuje Ci za lekcje pokory jaka przekazales temu czlowiekowi
                                  ja wiem ze On nie jest w stanie wyciagnac pozytywnych wnioskow gdyz jego teorie
                                  sa zaprzeczeniem tego co przed chwila mowil jest to czlowiek zagubiony i bez
                                  Boga zyc i egzystowac nie bedzie mogl,dobrze ze tacy ludzie jak ty pruboja
                                  pomoc temu czlowiekowi w filozofi zycia jakze biednego i ulomnego gdyz zycie
                                  bez Boga i kosciola jest zyciem biednym nic nie wartym.
                                  Pisalem w ostrym tonie gdyz to co ten czlowiek wypisywal obrazalomoja wiare i
                                  uczucia jakimi darze i bede darzyl OJCA SWIETEGO WIELKIEGI JANA PAWLA II
                                  ktorego pontyfikat stal sie faktem ten Wielki Pasterz nie mogl zyc bez Boga I
                                  Umilowanej Maryji,ktory glosil ewangelie docierajac zarowno do biednych i
                                  bogatych,chorych i zdrowych glosil slowo Boze bardzo czytelnie chcial zjednac
                                  wszystkich ludzi by zyli godnie i w milosci tak jak nakazywala religia.
                                  Pozdrawiam Zbyszk Chicago
                                  • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 08:36
                                    Tylko twoja "ewangelizacja" przez inwektywy jest anty ewangelizacją!
                                  • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 16.04.05, 10:51
                                    Gość portalu: Zbyszek Chicago- napisał(a):
                                    > jest to czlowiek zagubiony i bez
                                    > Boga zyc i egzystowac nie bedzie mogl,dobrze ze tacy ludzie jak ty pruboja
                                    > pomoc temu czlowiekowi w filozofi zycia jakze biednego i ulomnego gdyz zycie
                                    > bez Boga i kosciola jest zyciem biednym nic nie wartym.

A wiesz, Zbyszku, jakoś całkiem nieźle daję sobie radę :]
                                    Powiem więcej, cieszę się, że ślepa wiara, taka jak twoja, nie założyła mi
                                    klapek na oczy i że mogę swobodnie myśleć i dopuszczać do siebie wszelkie,
                                    najróżniejsze teorie. I żyć tak, jak mi podpowiada sumienie. Moje sumienie,
                                    które wpoiła we mnie matka, a nie gruby ksiądz na lekcjach religii, który bił
                                    uczniów, albo sadzał ich sobie na kolanach. (taaak, taaak, jak zwykle
                                    przesadzam. Księża nie biją ani nie molestują, jasne, i oczywiste, bo to
                                    przecież księża a ksiądz to osoba święta)

Sądzę, że ten fakt, iż możemy egzystować bez boga, doprowadza takich jak ty do
                                    szewskiej pasji i koniecznie chcecie wmusić nam komunię. Nie uda wam się to, bo
                                    zbyt cwani dla was jesteśmy, mimo że jesteście bezwzględni i przed niczym się
                                    nie cofacie.

> Pisalem w ostrym tonie gdyz to co ten czlowiek wypisywal obrazalomoja wiare i
                                    > uczucia jakimi darze i bede darzyl OJCA SWIETEGO WIELKIEGI JANA PAWLA II

Prawdziwej wiary nie da się obrazić. Podobnie tego, co sądzisz o Wojtyle. Jakie
                                    ma znaczenie to, co ja o nim powiem? Z tego powodu mnie pobujesz? Zbluzgasz?
                                    Będziesz wtedy zaślepionym, niemyślącym fanatykiem idei, a nie wierzącym
                                    chrześcijaninem. Chrześcijanin tak nie postępuje.

> ktorego pontyfikat stal sie faktem ten Wielki Pasterz nie mogl zyc bez Boga I
                                    > Umilowanej Maryji,ktory glosil ewangelie docierajac zarowno do biednych i
                                    > bogatych,chorych i zdrowych glosil slowo Boze bardzo czytelnie

W jaką wiarę ty wierzysz, Zbyszku? Powiedz mi, proszę, bo z tego, co wiem, to
                                    głównym źródłem Słowa Bożego jest Biblia, a ona mówi: nie będziesz miał innych
                                    bogów przede mną. I za każdym razem, kiedy odmawiasz 'zdrowaś mario' grzeszych i
                                    to grzeszysz ciężko. Wypadałoby znać to, w co się wierzy. W Biblii znajdziesz
                                    jeszcze sporo tego typu rewelacji, które mogą wywrócić twoje wyobrażenie o
                                    swojej religii na drugą stronę.

> chcial zjednac
                                    > wszystkich ludzi by zyli godnie i w milosci tak jak nakazywala religia.

Hmmm... dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane, więc czemu on taki Wielki...?
                                    Przecież mu się nie udało. Ja też wuiele rzeczy próbowałem, ale nie miałem
                                    takiego jak on zaplecza medialnego, więc działałem na małą skalę. Czy to czyni
                                    mnie Mniejszym? :]

A właśnie, wspomniałeś o słowach, naukach JP2. A zastanów się w swoim sumieniu,
                                    czy jesteś w stanie przypomnieć sobie tytuł jakiejkolwike encykliki napisanej
                                    przez twojego bożka. nie odpowiadaj mi, bo mnie to nie obchodzi. Tylko ty i
                                    twoje sumienie...
                                • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 16.04.05, 10:33
                                  > Księża często nie dają najlepszego przykładu wiernym (to i tak gigantyczny
                                  > eufemizm). A przykład idzie z góry. O to mi w tym punkcie chodziło.
                                  > -
                                  • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 14:23
                                    Ale ja nie jestem Bogiem :]
                                    Żyję tu, na ziemi, nie mam władzy ani mentalności istoty wiecznej, jeśli ktoś mi
                                    zachodzi za skórę, to nie będę nadstawiał drugiego policzka, bo nie czytam tej
                                    osobie w myślach i nie wiem, czy nie postąpi ze mną jeszcze gorzej.
                                    -
                                    • Gość: Zbyszek Chicago- Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.hsd1.il.comcast.net 17.04.05, 07:59
                                      Polsilver takimi wypowidziami o mojej osobie dajesz temu idiocie (W STARYM
                                      KINIE-Nienormalnym)przyzwolenie by mogl sie powyzywac na mnie i na
                                      chrzescijanstwie i to jest nie fer z twojej strony zwarzywszy ze on wraz z
                                      Jureczkiem pozwolili sobie zaduzo pohulac na internecie ublizajac wszystkim po
                                      kolei kto chcial bronic wiary katolickiej.Im nie chodzi o normalna wymiane zdan
                                      tylko chamska pyskowke gdyz w tym momencie uwarzaja sie za ateistycznych
                                      myslicieli myslacych i houbiacych prawo (aby im przylozyc)teori dnia
                                      dzisiejszego idealne bezmozgowie.Szczescie ze malo jest takich debili ktorzy
                                      zasmiecaja strony internetowe prubojac nawrucic te czesc spoleczenstwa
                                      niezadowolonego z zycia w odmiennej rzeczywistosci gdzie banda drani po
                                      dorwaniu sie do wladzy zubozyla potezna ilosc spoleczenstwa cwaniactwem a im
                                      sie wydaje ze wykorzystaja maksymalnie niezadowolenie by moc przeciagnac na
                                      strone niewiarkow jakimi Oni sa tych biedfnych ludzi,mam nadzieje ze im sie to
                                      nieuda.

P.S Polsilver nie stac Cie bylo na ostrzejsza interwencje w stosunku do nich
                                      zrobilem to za Ciebie a o moja wiare to sie nie boj jestem i bylem wierzacym i
                                      praktykujacym katolikiem a zreszta nie mysle sie kajac przed kimkolwiek bede
                                      stanowczo bronil wiary takimi metodami jakie beda serwowane przez
                                      przeciwnikow.Nie wiem czy zauwazyles ze On(W Starym Kinie-Zdezelowanym)jest
                                      chwila ze przeprasza a za chwile ze zdwojona sila atakuje to jest czysty
                                      przyklad choroby zwanej SKLEROZA a jak wiesz Pan Bog Wybacza ludziopm
                                      zagubionym i chorym i dlatego to go usprawiedliwia.
                                      • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 17.04.05, 08:49
                                        Tumanie, analfabeto, głupcze.
                                        Odczep się od Polsilvera, bo ten człowiek prezentuje zbyt wysoki dla ciebie
                                        poziom, nawet piąte pokolenie powstale z twoich ledzwi mu nie dorowna. Zyjesz w
                                        ciemnocie, zacofaniu i nietolerancji. Z toba nie da sie rozmawiac, gdyz jedynym
                                        jezykiem jaki znasz jest jezyk nienawisci. Brzydze sie plugawymi ludzmi o
                                        rozdwojonych, gadzich jezykach! Byl czas na wybaczanie, ale widze, ze do ciebie
                                        nic nie dociera. Tedy wojna.
                                      • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 10:48
                                        Polsilver takimi wypowidziami o mojej osobie dajesz temu idiocie (W STARYM
                                        KINIE-Nienormalnym)przyzwolenie by mogl sie powyzywac na mnie i na
                                        chrzescijanstwie
                                        -
                                    • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 17.04.05, 09:04
                                      > -
                                      • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:06
                                        Hehe, czułem, że to pytanie padnie.
                                        Nie jestem fizykiem ani astronomem, żeby znać i interesować się tym problemem.
                                        Poza tym uważam, że nauka stoi wciąż na zbyt niskim poziomie, by w 100%
                                        odpowiedzieć na to pytanie, na razie teorie opisujące powstanie wszechświata to
                                        kilometrowe wzory na tablicy :]
                                        Jednakże wciąż się ona rozwija. Zobacz, w jakich powijakach jest nasza wiedza o
                                        układzie słonecznym, a ty mi każesz odpowiadać na pytanie o tak złożony układ,
                                        jak prapoczątki całego wszechświata...
                                        -
                                        • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 18.04.05, 17:45
                                          > -
                                          • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:39
                                            Ależ ma, moim zdaniem. Po prostu jest jeszcze za słaba, żeby dotrzeć "mędrca
                                            szkiełkiem i okiem" do tak odległego punktu. Poza tym nie wiadomo, czy w ogóle
                                            był jakiś pierwszy punkt. Kiedyś, ale było to dawno i nieprawda czytałem o
                                            jakiejś teorii, jakoby wszechświat poprzedniej generacji kurczył się, aż doszedł
                                            do punktu, w którym niemożliwa był dalsza kurczliwośći wtedy nastąpił wielki
                                            wybuch. Obecnie rozszerza się on. Co z tego wyniknie, co przewidują mędrcy, nie
                                            wiem, bo wypadłem z tematu :]
                                            -
                                            • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 20.04.05, 18:08
                                              > -
                                              • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.plocman.pl 21.04.05, 07:50
                                                Wieki temu ludzie patrzyli na wstające co rano Słońce i myśleli: o kurcze, ale
                                                zjawisko, za tym musi kryć się coś większego, na pewno bóg, bo inaczej sobie
                                                tego wytłumaczyć nie da!
                                                Identyczna sytuacja ma miejsce w naszym przypadku, po prostu zwiększył się
                                                poziom skomplikowania adekwatny do posiadanych przez ludzkość narzędzi
                                                poznawczych. Ale spokojnie, rozwój nauki wciąż trwa.
                                                -
                                                • w_starym_kinie Re: Płock modli się za Ojca Świętego 21.04.05, 17:29
                                                  > -
                                                  • Gość: Polsilver Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:19
                                                    I z Tobą też
                                                • Gość: polsilver2 Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:21
                                                  został jeden świr
                                      • Gość: polsirver2 Re: Płock modli się za Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:13
                                        zostały trzy świry /2 + 1/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka