Dodaj do ulubionych

zepsuła mi się pralka

IP: *.plock.mm.pl 30.05.05, 15:22
Polar ma dopiero 7lat, coś się stało i nie chce kręcić .. ktoś wie może jaka może być przyczyna? ... może dlatego, że 2dni temu czyściłem filtr??
jak wiecie i znacie jakiegoś fachmajstra to dajcie namiary - tylko solidnego
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: zepsuła mi się pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:41
      262 31 24 pan Stefan.Pozdrawiam
      • Gość: długopisem Re: zepsuła mi się pralka IP: *.plock.mm.pl 31.05.05, 08:18
        dzięki
        • Gość: klika Re: zepsuła mi się pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:56
          Alojzy Bąbel lub Kulawy Dydo tudzież roman_j
          • Gość: do długopisem-fach Re: zepsuła mi się pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:57
            A czy woda poszła Ci dołem?
            • Gość: długopisem Re: zepsuła mi się pralka IP: *.plock.mm.pl 31.05.05, 11:12
              nie
              • Gość: do długopisa Re: zepsuła mi się pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:53
                To pewnie pasek Ci poszedł
    • plockier A ja swoją sam naprawiłem 01.06.05, 07:43
      Miałem niedawno podobny problem z 10-letnim "Polarem". Jako informatykowi jest
      to raczej urządzenie o zagadkowej budowie. Zawołałem serwisanta z Antypodkowy.
      Patrzyłem co robi; odłączył zasilanie od pompy, podłączył miernik, dalej kręcąc
      programatorem sprawdzał, czy daje napięcie. Ponieważ nie było stwierdził, że to
      programator. Zaproponował wymianę za ponad dwie stówki - nawet z gwarancją.
      Poszedłem do tego serwisu i kupiłem programator za trochę ponad stówkę. Z
      gwarancją na rok. Wymiana zajęła mi ok. 1,5 godziny. I działa do dzisiaj.
      Przyczyną może być zwiększenie napięcia w gniazdkach. Stary programator był na
      220 V a nowy jest na 230 V. jest to raczej urządzenie precyzyjne i może być na
      to wrażliwe.
      Podobną metodą sprawdziłem przy usterce pralkę mojej matki. Wykluczyłem awarię
      programatora i okazało się, że po prostu kabel przy pompie się poluzował.
      Życzę powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka