Dodaj do ulubionych

Reklamowka Płocka

07.06.05, 23:06
Tak bywajac tu i tam i spotykajac obcych ludzi naszla mnie taka mysl, ze
oprocz materialow o moim zakladzie chetnie dolaczylbym jakas "ulotke" o
miescie. Jakis folderek 2-3 stronki. Nie wiem czy jest taka
namiastka "reklamowki" Plocka, jesli nawet jest to pewnie druk itd. pociaga
koszty. Dlatego chetnie bym np. widzial gdzies na serwerze UM wersje w pdf
lub w html informacji o miescie (moze byc na wzor strony FPI) :) Oczywiscie
bez zastrzezonych praw autorskich ;)
Jesli powstalaby taka przemyslana wizytowka, to niech tam strace, zawsze
bedac gdzies zabralbym pare takich plytek. Koszt znikomy, a moze ktos jesli
nawet nie zainwestuje, to odwiedzi... :)
Obserwuj wątek
    • konrad_wp Re: Reklamowka Płocka 07.06.05, 23:13
      Parę lat temu wydano taką ulotkę (nie wiem na czyje zlecenie). Była po polsku i
      po angielsku z krótkim opisem miasta i wypunktowanymi atrakcjami turystycznymi.
      Ciekawie to wyglądało.
    • stuntman Re: Reklamowka Płocka 08.06.05, 13:41
      Swego czasu chciałem wydrukować w zbindowanym formacie A5, na ładnych
      kartonach, Stronę Płockich Inwestycji w wersji papierowej. Patrząc jednak jak
      niepewne są terminy i same inwestycje, na razie zarzuciłem ten pomysł.

Tak trochę z innej beczki, bo poprzednio nie dostałem odpowiedzi - zbliżają się
      wakacje, co w takim razie myślicie o koszulce z wprasowym motywem "Strona
      Płockich Inwestycji" wraz z jej adresem internetowym? Zawsze to jakaś reklama
      dla strony i miasta, a koszty stosunkowo niewielkie.
      • konrad_wp Re: Reklamowka Płocka 08.06.05, 14:21
        Jeśli projekt miałby być jakiś fajny to czemu nie. Problem w tym że moje
        uzdolnienia plastyczne są żadne i nawet nie spróbuję stworzenia czegokolwiek bo
        efekt byłby żałosny.
      • ernest_pinch Re: Reklamowka Płocka 08.06.05, 14:42
        Ta strona jest bardzo ladna i tez ladnie prezentowalaby sie w
        formie "papierowej". Ale faktycznie, terminy "oslabilyby" pomysl.
        Idea z koszulkami bardzo dobra.
        • radeqrdemenes Re: Reklamowka Płocka 16.06.05, 11:50
          Dobry pomysł i z koszulką i z reklamą miasta, w Warszawie widziałem reklamy
          Gdańska, ale tam to nie musimy się reklamować kibice legii znają drogę .....
          pomysł Ernesta_Pincha jest warty6 uwagi, ja myślałem aby każdy wyjeżdżający z
          Płocka za granicę brał ze sobą album miasta w języku jakim rozmawiają
          gospodarze.
          Ale to chyba utopia, kto prócz paru wariatów promowałby miasto na własny koszt:(
          • radeqrdemenes Re: Reklamowka Płocka 29.06.05, 11:34
            Stuntmanie zbieraj zamówienia na koszulkę ja biorę dwie może tam być hasło
            "NIE DORABIAM CHIŃCZYKÓW"
            • stuntman Re: Reklamowka Płocka 29.06.05, 23:35
              Widzę, że pomysł jednak kogoś zainteresował :) Też dzisiaj przez chwilę
              zastanawiałem się nad tematem koszulek, wydaje mi się że oprócz ładnego motywu
              graficznego, powinien znaleźć się na niej krótki slogan, informujący że pod
              podanym adresem www można dowiedzieć się prawie wszystkiego nt. tego co się
              buduje i będzie budowało w Płocku. Kiedy czasami posłucham różnych rozmów, to
              aż dziw bierze jak wiele osób jest bardzo słabo zorientowanych w sprawach
              inwestycyjnych własnego miasta. Gdyby wiedzieli, że jest takie miejsce gdzie
              wszystko jest pokazane i opisane od A do Z, być może kilka/naście/dziesiąt
              nowych osób zachęciłoby się do odwiedzenia SPI?

Tylko jest kurcze jeden poważny problem - czas! :)) Spróbuję coś pomyśleć,
              chociaż sezon rozpoczęty i powinniśmy być już z tym dawno gotowi (sporo nam się
              proces decyzyjny wydłużył). Co do wykonania to mogę coś zaprojektować
              (ewentualnie propozycje do wyboru, i to trochę raczej potrwa), jednak fizyczne
              wykonanie czyli zakup specjalnego papieru, wydruk i wprasowanie, każdy będzie
              musiał dokonać we własnym zakresie :) Gdyby coś się wyklarowało, poinformuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka