Dodaj do ulubionych

Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:37
I znowu będzie wina młodzieży. Nie uczy się. .Kiedy wreszcie usłyszę, to my
nauczyciele popełniliśmy błąd itp.Kiedy wreszcie nauczyciele zaczną ponosic
odpowiedzialnośc za słabe wyniki swojej pracy. No proszę która szkoła zgłosi
się pierwsza i powie tak to nasza wina źle pracowaliśmy i efekty mamy marne.
Gdyby nie zmieniano podręczników /wydawnictwa/ co roku /a nie wolno tego
robic/ to wyniki z matematyki byłyby lepsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Dlaczego miała być rozbudowywana Jagiellonka? IP: *.c157.petrotel.pl 16.06.05, 08:18
      W świetle wypowiedzi Dyrektora Gimnazjum nr4 czy ktoś mógłby wyjaśnić dlaczego
      Prezydent Milewski chciał wydać olbrzymie pieniądze z budzetu na rozbudowe
      Jagiellonki?
      • amph Re: Dlaczego miała być rozbudowywana Jagiellonka? 18.06.05, 12:52
        Gość portalu: gość napisał(a):

> W świetle wypowiedzi Dyrektora Gimnazjum nr4 czy ktoś mógłby wyjaśnić
        dlaczego
        > Prezydent Milewski chciał wydać olbrzymie pieniądze z budzetu na rozbudowe
        > Jagiellonki?

Światło wypowiedzi dyr.gimnazjum nr.4 jest mizerne.Nie poraża blaskiem,bliżej mu
        do łuczywa,niż kaganka.Chciałoby się rzec:człowieku myśl o własnej szkole,a nie
        o demografii w Płocku.
        Autora postu pieknie przepytuję, jak mówią górale,kiedy to nasz Prezydent
        chciał wydać olbrzymie pieniądze na rozbudowę Jagiellonki?
        I jeszcze jedno skoro oceniono gimnazja to przedstawmy społeczności płockiej
        całą listę rankingową.Czekają na to rodzice.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 16.06.05, 09:03
      Szanowna GW może trochę rzetelności jak już napisałaś że jesteśmy gorsi od
      Radomia, Ostrołęki czy Warszawy to podaj jakie wyniki osiągnęły dzieci z
      tamtych szkół. A tak wywołujesz tanią sensację i zwalasz wszystko na
      nauczycieli. Dzisiejsze dzieci w gimnazjach to dzieci a nie młodzież, są
      rozpuszczone jak pański bicz. Winę ponoszą za to wszystko rodzice, którzy
      kupują i zezwalają na wszystko. Małolaty sięgają po narkotyki, o piwie już nie
      wspomnę. Napój chmielowy traktują jak wodę mineralną. Pracowałem przez parę lat
      w okolicy jednego z najnowszych gimnazjów i mimo woli byłem świadkiem tego, jak
      zachowują się dzisiejsi gimnazjaliści. Przeklinają jak szewc, gó..ary mają
      plastikowe paznokcie po 5 centymetrów na palcu, na włosach porobione balejaże
      i to, co mnie najbardziej szokuje, to tatuaże na ciele. Skąd małolaty mają na
      to pieniądze, odpowiedź jest prosta, od rodziców. A dziś mama powie,
      że „ku..cha” słabo wypadła na egzaminie, bo nauczyciele słabo nauczają, a ona
      jest taka zdolna. Nauczyciel nic nie może powiedzieć uczniowi, bo mamusia zaraz
      przyleci i narobi awantury. Dzisiejsze dziewczyny w ogóle się nie szanują. Same
      łażą za chłopakami, prowokują ich swoim wyglądem, a gdy dojdzie do tragedii,
      winę ponosi szkoła. Prawda jest taka, że rodzice nie interesują się swoimi
      dziećmi.
      • Gość: analfabeta Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:35
        Nauczyciele są by uczyc i powinni byc rozliczani za swoją pracę, a jeżeli sobie
        nie radzą to do domciu lub do teatru tam zawsze potrzebują statystów.
    • Gość: kazuar Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c153.petrotel.pl 16.06.05, 09:09
      Co za idiotyczne tłumaczenia, że jest niż demograficzny i uczniowie nie
      przejmuja się wiedzą. Bardzo zastanawiające. Czyżby poziom wiedzy generowanej w
      szkole zależał tylko od uczniów? Wymagania wobec nich także? Nie rozumiem.
      • Gość: XX Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c155.petrotel.pl 16.06.05, 16:19
        Sęk w tym, że jeśli chodzi o "4" to wymagania wobec uczniów są na wysokim
        poziomie, reszta - wtajemniczeni wiedzą bo czują na własnej skórze, a nie
        wtajemniczeni niech się domyślą. Dobra rada nie posyłajcie tam swoich dzieci.
    • Gość: Milenka Kłamiecie!! IP: *.c157.petrotel.pl 16.06.05, 11:24
      Jak to nie skaczą z radości?? Ja uzyskałam 44punkty z części mat-przyr. i 47 z
      cześci humanistycznej;)) Rezultat?? Mam 91 punktów !! I może powiecie że się
      nie ucze tak?? bueheh nie ośmieszjacie się!! Jakoś to że mam chłopaka,
      farbowane włosy itp (tak jak to mówi "Mieszkaniec" ) nie przeszkadza mi mieć
      świetne wyniki z egzaminu, a średnia na koniec trzeciej klasy na moim
      świadectwie wynosi 4,64... I co?? Zatkało?? Jednak nie wszyscy są tacy słabi!!
      I nie obrażjcie gimnazjalistów!!! Nie oceniajcie ludzi po tym jak wyglądają i
      co robią!! A za takie słabe wyniki obwiniajcie nauczycili, którzy nawet nie
      przygotowywali do egzaminu!! W mojej szkole jednak przygotowanie było świetne i
      średnia gimnazjum jest powyżej średniej miasta.
    • Gość: gama Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:40
      A ja mam pytania.Dlaczego nauczyciele stawiają 6 po protekcji, bez żadnych
      udokumentowanych osiągniec?
      Dlaczego przy przyjęciu do liceum decydują oceny z polskiego, z matematyki a nie
      np. z dowolnych 4 przedmiotów?
      Po co się robi z wielką pompą egzamin a w bardzo dużym stopniu o przyjęciu do
      liceum decydują oceny z polskigo ,z matematyki które są stawiane za ...
      Ze szkoły robi się parodię,siedlisko korupcji i kumoterstwa.
      • Gość: :)) Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:34
        Wiem ze juz nikt nie pisze na ten temat ale ludzie denerwujecie mnie !! Nie ma
        na co narzekac przeciez do egzaminu nikt nie przygotuje sie np.przez jedna noc
        !!! Ja przez 3 klase gimnazjum wszystki sobotnie noce spedzalam w dyskotece
        Ambra i Blue ... i co mino iz przesypialam cale niedziele to egzamin napisalam
        na 92 punkty !! Ludzie przeciez to bylo latwe ...!! teraz jestem w
        malachowiance, czasami sama w to nie wierze ale tak sie wlasnie stalo!!Bardzo
        lubie moja nowa szkole co nie znaczy ze nie tesknie za poprzednia(g8)A i wiecie
        co egzamin pisalam we wtorek a trzy dni przed nim bawilam sie na dyskotece gdzie
        obchodzilam urodziny ...Nie bede pisala co sie dzialo ale bo nikogo to nie
        interesuje ale wasze dzieci i wy poszliscie wypoczeci i zdenerwowani a ja w
        super humorze po niezapomianej zabawie (i nigdy jej nie zapne !!!) Przemyslcie
        co piszecie bo tegoroczny egzamin byl smiesznie latwy !!!!!!!
    • Gość: ktos g-8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:33
      Podobno g-8 znalazlo sie w scislej czolowce publicznych gimnazjow w
      wojewodztwie wiec chyba nie jest tak zle czemu nie pyta sie dyrektora
      najlepszej szkoly tylko tych slabszych o wypowiedz
      • Gość: XX Re: g-8 IP: *.c155.petrotel.pl 16.06.05, 16:24
        Może dlatego, że dobry wynik nie stanowi problemu, słaby natomiast powinien
        wywołać działanie. Należy się zastanoiwić - dlaczego i co zmienić, ale jak
        znam "4" to oczekuję zbyt wiele.
    • Gość: XX Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c155.petrotel.pl 16.06.05, 16:54
      Moje dziecko akurat otrzymało wyniki z egzaminu, jesteśmy bardzo zadowoleni.
      Dobre wyniki to jednak tylko i wyłącznie jego osobista zasługa. Szkoła miała
      niewielki wkład w przygotowania, a na dodatek przed egzaminami zamiast dać
      dzieciakom szansę i czas na przygotowania posypały się klasówki. Wiadomo -
      program należy przerobić, ale może gdyby sytematycznie całym rokiem jak
      niektórzy nauczyciele (niestety takich niewielu)to można by pogodzić jedno z
      drugim. Dobrze gdyby rodzice baczniej śledzili poczynania swoich pociech,
      wspierali w działaniach, rozumieli, dawali rady (bezpośredniego kontaktu ze
      szkołą nie polecam)to wszyscy byliby bardziej zadowoleni a i efekty z pewnością
      by się pojawiły.
      • Gość: anonim Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 20:48
        Proszę osoby z dobrymi ocenami - ile w tym zasługi szkoły, a ile Waszej tj.
        dodatkowe godziny nauki w domu, korepetycję.
        • Gość: Paniam Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.class147.petrotel.pl 16.06.05, 21:47
          Wynik mojej pociechy 87 pk. Zawaliła zadania z fizyki , z której w klasie 3
          nie przerobili żadnego zadania. Wymagania nauczycieli dość wysokie, ale żadnych
          korepetycji nigdy w życiu nie brała. Srednia na świadectwie 5,5. A naprawdę nie
          jest kujonem! ma czas na książki, kino czy komputer,rozwijanie zainteresowań,
          dodatkowe zajęcia z języka obcego.
          • Gość: XX Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c153.petrotel.pl 16.06.05, 23:12
            Wszystko wskazuje na to, że masz zdolne dziecko, gratuluję. Życzę dalszych
            sukcesów.
            • Gość: XY do XX Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c155.petrotel.pl 18.06.05, 01:46
              Cześć XX! Chyba chodzimy do tej samej szkoły, co? Mi egzamin poszedł dość
              dobrze - mógły lepiej. Przygotowałam się na mate (a raczej nauczycielka nas
              cisnęła) i tu zrobiłam wszystko, ale chemia i gera mnie wykończyły. Wiesz co -
              podaj jakiś namiar - email to pogadamy prywatnie. Mnie niestety nikt w tej
              szkole nie podciągał oceny po znajomości i w mojej klasie też nie, a szkoda.....
              Pozdro
              • Gość: XX do XY Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c154.petrotel.pl 18.06.05, 09:56
                XX-matka, ale podaję Ci email mojego syna xx1234@o2.pl
              • Gość: XX Re: Słabe wyniki egzaminu gimnazjalnego IP: *.c154.petrotel.pl 18.06.05, 10:01
                Mojemu synowi też nie stawiali ocen za piękne oczy, dużo pracował. Myślę, że
                nauczyciele mogli okazać więcej życzliwości. Wiem, że w innych klasach byli
                bardziej szczodrzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka