Dodaj do ulubionych

Płocka 16

IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 24.06.05, 23:41
Niedawno dowiedziałem się, że dla nauczyciela nie są ważne umiejętności,
wiedza i zdolności ucznia (przedmiot artystyczny) ale jego co??? - zeszyt!
Piekny, kolorowy. Jak to się dzieje, że w 16 jest uczeń oceniany z przedmiotu
artystycznego jedynie na ocenę dobrą a w szkole muzycznej.... otrzymuje
swiadectwo z czerwonym paskiem z ocenami celującymi...??
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka 16 Re: Płocka 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:43
      TAK... Tez bylam oceniana za zeszyt, jesli nie mialam pokolorowanego i rysunkow
      to nie mialam 5 na koniec... Wstyd dla szkoly za takie traktowanie dzieci!!!!
      • Gość: XX Re: Płocka 16 IP: *.c158.petrotel.pl 11.07.05, 23:57
        Wstyd jak wstyd, ale ile musiałam się nagimnastykować żeby wytłumaczyć dzieciom
        pewnne zaistniałe rzeczy tego nikt pewnie nie zrozumnie. Ale słuchajcie - udało
        mi się gimnazjaliście wytłumaczyczyć brak kompetrencji nauczyciela matematyki -
        weszłam na uczyucia wyższe : poród, choroba małego dziecka itp. dzięki temu nie
        mam w domu jednostki negatywnie nastawionej, a tak miedzy nami , na miejscu
        mojego syna miałabym wszystko głęboko w d.... -mam nadzieję, że On tego nie
        przeczyta.
        • Gość: XX - sprostowanie Re: Płocka 16 IP: *.c158.petrotel.pl 12.07.05, 00:14
          Powyższa tereść nie dotyczy 16, bo moje dzieci do niej nie chodziły, co się
          tam dzieje nie wiem - jednocześnie polecam wszystkim - tym zdolnym i tym z
          kłopotami szkołę podstawową nr 17. Odradzam natomiast gimnazjum nr 4. W szkole
          nr 17 jest miejsce dla wszystkich. Nie dlatego , że nie ma tam problemów, ale
          dlatego, że w tej szkole są one rozwiązywane - nie przyklepywane, dyrekcja i
          nauczyciele zasługują na uznanie.
          Zauważyłam, że dzieci wymagajace indywidualnego podejścia są pełnoprawnymi
          członkami klas i w zależnoości do potyrzeb nauczyciele urozmaicają program
          nauczania by wzmocnić więzi w grupie. Myślę, że takie zachowanie warto promować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka