Dodaj do ulubionych

Miasto chce płacić za policyjne patrole

IP: *.c148.petrotel.pl 22.08.05, 22:50
dobre z tymi patrolami. ciekawe czemu nagle tuż przed wyborami prezydent
przypomniał sobie o tej mozliwości. Szkoda, że mod samego początku nie
finansował etatów. do końca rolku pieniade się znajdą, a póxniej...to juz
będzie po wyborach, więc zawsze będzie można powiedzieć, ze opcja ta nie
zdała egzaminy i nie warto finansować patroli dodatkowych.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole 22.08.05, 23:36
      Cieszę się, że władze zapłacą policji za dodatkowe patrole. Wszyscy będą
      zadowoleni. Policjanci, bo będa mogli dorobić do niezbyt wysokich pensji i
      mieszkańcy Płocka, bo jest szansa, że będzie bezpieczniej. Skoro jednak mowa o
      pieniądzach, to nie sposób jednak w tym miejscu nie przypomnieć, że w wyniku
      bezprawnych zwolnień pracowników Ratusza, których dokonały obecne władze, trzeba
      było wydać z budżetu już ponad 100.000 złotych. Rachunek jest prosty.
      Starczyłoby tych pieniędzy na dodatkowe 50 patroli miesięcznie przez cały rok.
      Dla mnie wybór jest oczywisty, ale pan prezydent widocznie wolał jednak wydać te
      pieniądze na odszkodowania. No cóż, widocznie ma inne priorytety. :-))
    • Gość: Grom Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 08:55
      10000 zł miesięcznie. 50 nadprogramowych patroli miesięcznie. Czyli 1,666
      patrolu dodatkowego dziennie. Czytamy wypociny wybitnej żurnalistki: „Na
      płockich ulicach może zaroić się od policyjnych patroli”. Już widzę jak
      się „roją”. Wprost zderzają się ze sobą, więcej patroli niż przechodniów...
      przepraszam, nie powinienem czytać (mo) w czasie śniadania. Oplułem monitor!
      • Gość: plocmanek Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.c156.petrotel.pl 23.08.05, 13:09
        do "groma" słuchaj Ty masz po prostu kompleks który nazwał bym MO-KOMPLEKSIO albo MO FOBIA - dla ciebie nie ważne co pisze ale kto pisze a to jest chore chyba cie zwolnili niedawno z GW

• Gość: Grom Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:55
          Plocmanek napisał:
          > do "groma" słuchaj Ty masz po prostu kompleks który nazwał bym MO-KOMPLEKSIO
          > albo MO FOBIA - dla ciebie nie ważne co pisze
          > ale kto pisze a to jest chore chyba cie zwolnili niedawno z GW

Czemu nie zwrócisz uwagi na to co i jak MO pisze po prostu? Nie jest to zresztą
          wyłącznie moja opinia. Wystarczy śledzić to forum. Odnieś się merytorycznie do
          moich kpin. Nie znam autorki tylko oceniam to co czytam - wbrew temu co
          piszesz, że „nie ważne to co pisze ale kto pisze”. Możesz być pewny, że jeżeli
          przeczytam głupoty podpisane innymi inicjałami to też je wyśmieję.
          A ty jesteś bezinteresownym adwokatem?
          • jupiter1 do groma 23.08.05, 14:15
            Odnieś się merytorycznie do
            > moich kpin. Nie znam autorki tylko oceniam to co czytam - wbrew temu co
            > piszesz, że „nie ważne to co pisze ale kto pisze”. Możesz być pewny
            > , że jeżeli
            > przeczytam głupoty podpisane innymi inicjałami to też je wyśmieję.

plocmanek ma racje. wiesz co to statystyka? podobno co 5 na swiecie to
            chinczyk. czyli w plocku mieszka okolo 25-30.000 chinczykow? moze nawqet i Ty
            wsrod nich jestes, jesli twoja rodzina liczy 5 osob. tak samo i
            ty "merytorycznie" oodniosles sie do uwag plocmanka. a moze te sluzby nie beda
            pelnione codziennie, a np. 4 razy w miesiacu? policzysz wiec gromie ile to
            bedzie wiecej patroli?tak wiec pozwolisz, ze wysmieje twoje argumenty bo sa
            bardzo popuylistyczne
            • Gość: Grom Re: do groma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:19
              do Jupitera 1
              Chcesz mnie przekonać, że 10.000 zł spowoduje, że na ulica "zaroi się" od
              patroli? Odpowiedz tylko na to pytanie.
              • jupiter1 Re: do groma 23.08.05, 14:31
                Chcesz mnie przekonać, że 10.000 zł spowoduje, że na ulica "zaroi się" od
                > patroli? Odpowiedz tylko na to pytanie.

nie chce Cie przekonac, ze sie zaroi ulica od patroli. zeby ci odpowiedziec
                musialbym wiedziec ile dziennie jest wystawianych patroli podaczas
                osmiogodzinnej sluzby - 5? 8? 10? 20?a moze 3?nie wiem. wiem tylko tyle, ze twa
                argumentacja 50 sluzb/30=1,66 to demagogia, bo jak powiedzialem, jesli z
                jakichs wzgledow te 50 slub podziele na 5, to wyjdzie 10 sluzb dziennie wiecej.
                nie wiem czy to bedzie 1/3 tego co jest? moze tyle samo wiecej? uwazam jednak,
                ze lepiej, ze sa te pieniadze, niz gdyby ich nie bylo. ot i tyle. a
                statystycznie to zawsze mozemy zonglowac i wydziwiac. a jeszcze odnoszac sie do
                twej wypowiedzi to sadze, ze gdyby policja zrobila tak - jak Ty wyliczyles, to
                uwazalbym, ze te pieniadze zostaly zmarnowane. i wowczas radni powinni nie
                zgodzic sie na takie wykorzystywanie pieniedzy.
                • Gość: Grom Zagadka: kto użył słowa „zaroi”? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:44
                  Jeżeli nie zauważasz, że jeżeli nawet te dodatkowe patrole będą dwa razy w
                  tygodniu w okresach największych zagrożeń to i tak się od nich nie zaroi.
                  Dziwisz się czemu używam uparcie tego określenia?
                  Przecież to cytat: „Na płockich ulicach może zaroić się od policyjnych patroli.”
                  Uważam, że się nie zaroi bo za te pieniądze nie może. Powiem więcej, różnica
                  będzie w ogóle niezauważalna. Używając słowa (np. zaroić) dobrze jest znać jego
                  znaczenie. Nie mam przecież pretensji do policji bo sam widzę, że robią co
                  mogą. Ale pomysł z 10.000 zł miesięcznie jest śmieszny. Lepiej było siedzieć
                  cicho i się nie ośmieszać bo efektu nie będzie tylko szum medialny. Inaczej
                  mówiąc „obciach zwykły”.
                  • jupiter1 Re: Zagadka: kto użył słowa „zaroi”? 23.08.05, 14:52
                    > Jeżeli nie zauważasz, że jeżeli nawet te dodatkowe patrole będą dwa razy w
                    > tygodniu w okresach największych zagrożeń to i tak się od nich nie zaroi.
                    > Dziwisz się czemu używam uparcie tego określenia?

dziwe sie.ok. mowisz 2 razy w tygodniu, to nam wychodzi 6-7 patroli wiecej za
                    kazdym razem. jeden raz puszcam je na podolszyce polnoc, innym razem podolszyce
                    poludnie. wszystkie dodatkowe, oczywiscie. innym razem stare miasto. oczywiscie
                    w okrslonych porach dnia, kiedy zagrozenie jest wieksze. nie mow, ze 12-14
                    policjantow wiecej na dzielnicy przez 8 godzin nie da podstaw do
                    powiedzenia "zaroilo sie od policji"

> Przecież to cytat: „Na płockich ulicach może zaroić się od policyjnych pa
                    > troli.”
                    > Uważam, że się nie zaroi bo za te pieniądze nie może.

bedzie.patrz jw.

Powiem więcej, różnica
                    > będzie w ogóle niezauważalna.

bedzie niezauwazalna, jesli zrobi sie tak jak liczyles - po 1,66 patrolu
                    dziennie. tylko tu masz racje

Używając słowa (np. zaroić) dobrze jest znać jego
                    >
                    > znaczenie. Nie mam przecież pretensji do policji bo sam widzę, że robią co
                    > mogą. Ale pomysł z 10.000 zł miesięcznie jest śmieszny.

nie jest smieszny. zapytaj policjantow, czy chetnie nie chodza na te sluzby.

Lepiej było siedzieć
                    > cicho i się nie ośmieszać bo efektu nie będzie tylko szum medialny. Inaczej
                    > mówiąc „obciach zwykły”.

to twoje zdanie. malkontenta. dla mnie EOT
    • Gość: atrus Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:04
      Brawo Panie Prezydencie. Widzę że zauważył Pan, tak jak i większość z
      Płoczczan, że straż miejska nic nie robi. Więcej patroli napewno poprawi
      bezpieczeństwo. Zauważyłem też, że przed wejściem do Jagiellonki zamontowano
      kamery, pomysł na tyle prosty co skuteczny. Wcześniej było to miejsce
      regularnych wieczornych schadzek dresów, alby nie kusić losu trzebyło chodzić
      drugą stroną ulicy, teraz po dresiarzach ani śladu. Brawo! Także bardzo dobrym
      pomysłem jest zamontownie kamer w niektórych autobusach, szkoda tylko że jest
      tych autobusów bardzo mało. Jeśli dobrze pamiętam, Komunikacja Miejska
      zmniejszyła ilość autobusów nocych ze względów bezpieczeństwa. Wystarczyłoby
      zamontować w nich po jednej kamerze, dać w widocznych miejscach napis "obiekt
      monitorowny" i po sprawie. Zdaje sobie sprawę, że takie rozwiązanie jest
      kosztowne, więc proponuję aby kamerę zamontować tylko w co drugim autobusie
      (może nawet mniej), w pozostałych zamontować atrapy (koszt około 50zł).
      Rozwiazanie takie się świetnie sprawdza w drogówce: jest w Płocku i okolicach
      kilka radarów, tylko nie wiadomo który jest w danym momencie wyposażony w
      aparat, przez co wszyscy zdejmuja nogę z gazu przy każdym. Zastanawia mnie, czy
      nie dałoby sie zdobyć na takie rozwiazanie funduszy z Unii. Warto się nad tym
      zastanowić.
    • Gość: jzp do Groma i Jupitera IP: *.stat.gov.pl 23.08.05, 17:50
      Chcę Was pogodzić. Wystarczy rozwiązać Straż Miejską, kasę przekazać do Policji
      i po krzyku. Od razu zaroi się od patroli, a Wy nie będziecie się mieli o co kopsać.
      • Gość: mag Re: do Groma i Jupitera IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:38
        Amen
    • Gość: jagiellończyk Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:44
      a ile byłoby patroli za 372 tys. zł za Jagiellonkę
      • Gość: Kmicic Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:20
        Milewski przez 3 lata nic nie zrobił z uporem maniaka dla poprawy
        bezpieczeństwa ,ignorował wszelkie głosy nawet prasy sugerujące mu aby wspierał
        policję finansowo , mówiło się nawet o swoistym jego konflikcie z Komendą
        Policji.
        Widać ,że musiał zmienić swoje myślenie pod presją przyszłych wyborów oraz
        nacisków towarzyszy partyjnych.To kameleon farbowany.Straż Miejska rozwija się,
        obecnie prawie 60 osób zatrudnia ,bardzo kosztowna wysoki koszt z budżetu
        Miasta prawie 4mlnzł.Za te pieniądze można by było zatrudnić 100 policjantów na
        stałe codziennie 50 byłoby patroli na mieście
    • Gość: brawo Re: Miasto chce płacić za policyjne patrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:34
      niech placi, oby wiecej!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka