Dodaj do ulubionych

Wisła Główina - Sobowo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:42
Dzisiaj przez przypadek przejezdzajac przez okoliczne miejscowosci natknolem
sie na pewien mecz. Zatrzymalem sie tam i dowiedzialem sie ze mieza sie dwa
zespoly w pucharze okregowym byly to Wisła Głowina- Sobowo i ULKS Ciółkowo
byl to mecz z gory postawiony na przegrana gdyby spojrzec na lige w jakiej
startuja gospodarze a przyjezdni. Gra gospodarzy jest na wysokim poziomie.
Mysle ze niektorzy czytelnicy forum lubia od czasu do czasu obejrzec sobie
spotkania nizszych lig. Ja stalem sie kibicem Wisly Główiny Sobowo i jade na
kolejny mecz ktory rozegra sie na boisku w Głowinie kolo Brudzenia a o ile
bym zapomnial Wisla wygrala z ULKS Ciółkowo 2:1 i przeszla dalej w pucharze.
Wisla teraz podobno ma sie spotkac z Wisla Kepa Polska i odbedzie to sie o
godzinie 15 serdecznie zapraszam ja napewno bede ten zespol naprawde potrafi
zagrac dobra pilke :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: walnij sie sam Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:34
      jasne, potem wisła płock, wisła kraków, real madryt.......
      • Gość: kibic Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 07:54
        Ty chyba nie rozumiesz, po co jest ten nicek. Chodzi o czysty sport. Idziesz na
        taki mecz i wiesz, że nie jest ułożony. CHyba, ż ewolisz jak cię oszukujesz i
        chodzisz na mecze ekstaklasy. A ci ludzie są godni polecenia - normalnie pracują
        , mają zainteresowania a piłka to ich hobby. Prawdziwy konik, a nie rzemiosło ,
        jakie jest dla kopaczy, którzy nawet nie potrafią grać za ci im płacą
        • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:26
          Zgadzam sie z kibicem. W ekstraklasie wyniku nigdy nie mozna przewidziec gdyz
          mecze sa ustawiane. A taki klub jak Wisla Główina Sobowo czy inne kluby z
          nizszych lig walcza o to by stac sie lepszym i zeby bylo o nich slychac. Ja
          lubie patrzec na takie mecze nizszych lig. Tam jest walka o kazda pilke a za to
          nikt im nie placi. Na codzien sa normalnymi ludzmi a jak potrzeba staja sie
          prawdziwymi pilkarzami ktorym nic nie brakuje do tych z ekstarklasy. A mam
          pytanie do kibica widziales kiedys jakis mecz Wisly Głowiny Sobowo??
          Dziekuje i pozdrawiam
          • roman_j Re: Wisła Główina - Sobowo 25.08.05, 21:20
            Jak niska jest to liga? Pytam, bo wbrew pozorom ustawianie meczów na niższych
            szczeblach też ma miejsce. Tylko stawki są zdecydowanie niższe niż w
            ekstraKASIE. Ot i cała różnica. :-))
            • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:41
              Klub ten gra w B klasie. Zaczol on grac od tamtego roku nie udalo im sie
              awansowac do wyzszej ligi ale nieduzo zabraklo. Ten klub tez teraz walczy awans
              narazie po 1 kolejce jest na drugim miejscu.
              A co do ustawiania meczow to raczej chyba nie jest to zwiazane z tym klubem
              takie kluby z nizszych lig nawet niemaja pieniedzy zeby kupic sobie nowe stroje
              czy buty i pilki ;/.
              Pozdrawiam!
              • Gość: viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:35
                Dokładnie!!! Pieniędzy bardzo im brakuje. Buty kupują sobie sami!! W gminie
                jest kilka drużyn i stąd pieniążki sa dzielone pomiędzy wszystkich. A sam
                zespół gra świtnie - nie przegrali żadnego z ostatnich bodajże 9 meczów. Poza
                tym zależy im na dobrej piłce, bez żadnej ściemy. A propo- mecz w niedzielę z
                Kępą Polska wygrali 5:1 ;-) Byłam na meczu - grali świetnie. Oby tak dalej. Mam
                nadzieję, że w przyszłym sezonie będą juz w klasie A !!! Pozdrawiam całą
                druzynę,
                • Gość: ciekawy Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:03
                  gdzie ich można zobaczyć, stadion
                  w jakim składzie grają, nazwiska
                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:44
                    Ich stadion znajduje sie koło Szkoły Podstawowej w Główinie (tj. w Brudzeniu
                    Dużym trzeba skręcić w lewo (jadąc od Płocka), dojechać do Sobowa i za
                    cmentarzem znów w lewo. Ujechać jakies niecałe 2 km i będzie szkoła. Co do
                    składu zespołu to dokładnie nie wiem, ale jak się dowiem to dopisze.
                    Pozdrowionka
                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:00
                    Ich " stadion " (aby tak można było to nazwać, przydałby się jakiś dobry
                    sponsor ) znajduje sie koło Szkoły Podstawowej w Główinie (tj. w Brudzeniu
                    Dużym trzeba skręcić w lewo (jadąc od Płocka), dojechać do Sobowa i za
                    cmentarzem znów w lewo. Ujechać jakies niecałe 2 km i będzie szkoła. Co do
                    składu zespołu to dokładnie nie wiem, ale jak się dowiem to dopisze. Teraz będą
                    grać na wyjeździe z Kozłowem ( mecz odbędzie się w Drobinie), a 8.09 o godz.
                    17.00 będą grać mecz pucharowy u siebie na boisku. Pozdrowionka
                    • Gość: viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:28
                      sorki, mała korekta: mecz pucharowy w środę 7. 09 o godz. 16.30. z tego co
                      udało mi się dowiedzieć Wisła Główina - Sobowo zmierzy się z Orkanem Lelice (
                      okręgówka )Więc znów zapowiada się bardzo ciekawie.
                      • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:47
                        Witam i pozdrawiam Viki! W niedziele ten zespol gra z iskra kozlowo i napewno
                        beda mieli ciezko wygrac. Mam pytanie Viki skad jestes?? Papa
                        • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:06
                          Jestem dziewczyną jednego z zawodników, a więc dość dobrze się orientuję w
                          sprawach drużyny ;-) Co do Kozłowa to wiem, że będzie cięzko :-( Poprzednim
                          razem NIESTETY Kozłowo było lepsze :-(, ale jestem pewna, że tym razem chłopcy
                          dołożą wszelkich starań, by utrzymać dobrą passę kolejnych zwycięstw, i
                          wskoczyć na I-wsze miejsce w tabeli. Pozdrowionka.
                          • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:29
                            Przepraszam ze bede taki wcipski ale czy mogla bys powiedziec kogo jestes
                            dziewczyna. Znam juz kilku ludzi z druzyny :D. Pozdrowka mam nadzieje ze mecz
                            bedzie do przodu!
                            • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:58
                              sorki, może kiedyś spotkamy się na meczu, to wtedy się dowiesz , ale na pewno
                              nie tutaj. A kogo znasz?
                              • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:21
                                Poznalem juz prawie wszystkich niechcialbym wymieniac nazwiskami ;]
                                Pozdrowka! A ten chlopak jest z Płocka??
                                • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:26
                                  nie, to nie Stefan ;-)Pozdrówka.
                                  • Gość: kibi Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:44
                                    doceniam wasze zaangażowanie w sport amatorski na poziomie b klasy, ale
                                    rozśmiesza mnie tekst, że tam mecze nie są ustawione! Oj, jak wy mało wiecie!
                                    Sędziowanie jest tam w 99 proc. tak gospodarskie, że u siebie wygrywa się 5-0,
                                    by z tą samą drużyną na wyjeździe przegrać 2-8. W tych samych składach!
                                    Obejrzałem takich meczów ze 100, od 10 lat nic się nie zmieniło! Oczywiście
                                    nikt nie bierze za "pomoc" 50 tys. zł, ale alkohol w przerwie lub poi meczu,
                                    jakiś mały girll czy obiadek w knajpce - jak najbardziej. Poza tym sędziowie
                                    znają się z trenerami i dziłączami po imieniu, to do czegoś zobowiązuje.
                                    Przykład: ostatnio w okręgówce ten Orkan, co zagra w Sobowie, przegrywał do
                                    przerwy 0-2. I co? No w pięć minut jego zawodnicy w drugiej połowie przewrócili
                                    się nieatakowani na polu karnym rywala, dwa karne, zalamanie rywala takim
                                    sedziowaniem i 7-2. A wiosną dostaną na wyjeździe 5-0! czysty sport?
                                    • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:59
                                      Witam! Dawno nie ogladalem meczow z A klasy. Moze tam jest inaczej. Bo raczej w
                                      B klasie to nawet niema sponosrow ktorzy by niby zasponsorowali taka wodeczke
                                      dla sedziego. Moze w A klasie jest wiecej sponsorow i tak sie robi. Jak narazie
                                      jeszcze nie widzialem ze zeby Sobowo dawalo komu w lape i wygrywali mecz ktory
                                      po pierwszej plowie przegrywali. Znam jednego zawodnika bardzo dobrze wiec
                                      orietuje sie troche o finansach tego klubu. Nawet jaki druzyna jest bardzo
                                      dobra i potrafi wygrywac to sedzie przekupiony nie pomoze lapowkarza gdy
                                      przegrywaja 5:0. Pozdrowka !
                                      • Gość: kibic Sobowa Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:12
                                        Dobry wieczór. Zgadzam się z napastnikiem - w klasie B nie ma kasy na to, by
                                        przekupić kogokolwiek, a normalne, że nikt z własnej kieszeni nie będzie
                                        dokładał, po prostu to nie miałoby sensu. Jestem z Sobowem od chwili powstania
                                        zespołu, byłem na wielu meczach i niemal z całą odpowiedzialnością mogę
                                        powiedzieć, że Sobowo nigdy nic nie ustawiało - zwyczajnie ich na to nie stać.
                                        Być może w klasie A jest ciut inaczej, [ zespół z Sobowa wcześniej zasilał
                                        szeregi Skrwy Brudzeń (klasa A ), ale rok temu chłopaki postanowili stworzyć
                                        własną drużynę ]i tam mogły być pewne przekręty i drukowanie meczów, ale klasą
                                        B na serio nikt się nie przejmuje.I aby wygrać trzeba naprawde dobrze zagrać.
                                        Pozdrawiam.
                                        " Kto najlepiej w piłkę gra? Nasza Wisła Sobowska! " - to okrzyk jaki wymyślili
                                        najmłodsi kibice zespołu ;-)
                                        • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:26
                                          Kibic mam jedno pytanko jestes z Płocka??
                                          • Gość: Kibic Sobowa Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:11
                                            Witam Cie Napastniku. Nie jestem z Płocka, jestem z Sobowa, a czemu pytasz? A
                                            ty skąd jesteś?
                                            Pozdrówka.
                                            • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:54
                                              Mozna powiedziec ze jestem z Plocka ale napewno Cie znam :D
                                              • Gość: kibic Sobowa Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:59
                                                A skąd ta pewność???
                                                • Gość: napastniik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:17
                                                  mozna powiedziec ze prawie tam mieszkam ;]
                                                  znam kazdego co jedzi tam na mecze!
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:31
                                                    Witam napastnika i kibica Sobowa. Widzę, że drużyna Wisły Sobowo-Główina cieszy
                                                    się niezłą popularnością ;-). Fajnie. Jeżeli będziecie jutro w Drobinie to
                                                    mocno kibicujcie - chłopcy musza wygrać. Ja nie pojade ( moje Słonko nie będzie
                                                    grało ), ale będę bardzo mocno trzymać kciuki ;-). No i szybko zdajcie relacje
                                                    z meczu!!
                                                  • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:38
                                                    Witam Viki! Moze zdradzila bys imie swojego slonka??
                                                    ...
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:49
                                                    Jeśli byłeś na ostatnim meczu z Kępą Polską, to moje Słonko wybitnie przyłożyło
                                                    się do zwycięstwa;-) A jak będziesz jutro, to zobaczysz, kogo będzie brakowało
                                                    z podstawowego składu :-) Pozdrówka.
                                                  • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:59
                                                    Chyba wiem juz o kogo chodzi, ale nie wiem czy napewno o tego zawodnika. Mam
                                                    pytanko on gra na obronie??
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:33
                                                    tak,jest obrońcą :-) No to już masz pewność. I co znasz go? A Ty kim jesteś?
                                                    Może też zdradzisz swoje imię lub ksywkę? Może już mieliśmy okazję się poznać?
                                                  • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:48
                                                    Wolal bym nie zdradzac swojej tozsamosci. Orintacyjnie wiem kim jestes.
                                                    Ostatnio tez bylas na meczu :D
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:55
                                                    Czemu? To nie fair! Ty wiesz kim jestem, a ja nie!!! ;-) W takim razie jakaś
                                                    podpowiedź- może skojarzę;-) Od dawna bywasz na meczach Sobowa? A jakiego klubu
                                                    jestes napastnikiem? Tak na meczu byłam. Ale moje Słonko znasz? i my się nie
                                                    poznawaliśmy, prawda ?
                                                  • Gość: napsatnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:01
                                                    Hmmmm ile pytań. Tylko czy zdolam na wszystki odpowiedziec ....
                                                    Twoje slonko znam, my sie nie poznawalismy ale kojarze Cie :D
                                                    A co do klubu to gram w pewnym :P
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:05
                                                    BUUUUUUUUUUU!!! Ja się tak nie bawię! Poprosiłam o podpowiedź, a Ty mi jej nie
                                                    dałeś!!! No i nie odpowiedziałes na moje wszystkie pytania;-)
                                                  • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:27
                                                    no tak nie odpowiedzialem jeszcze na jedno pytanie. Juz prawie od poczatku
                                                    powstania klubu bywam na meczach a Ciebie dopiero od niedawna kojarze ;]
                                                  • Gość: Viki Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:35
                                                    Dlatego od poczatku coś mi sie nie zgadzało!! Niby przypadkiem przejeżdżałeś
                                                    przez okoliczne miejscowości 26.08?? A nagle znasz " prawie wszystkich
                                                    zawodników", a mało tego można powiedzieć mieszkasz w Sobowie? No to wkońcu
                                                    gdzie mieszkasz? W Płocku, czy w Sobowie? A może na poczatku to tylko
                                                    prowokacja? A ten klub, w którym grasz, to nie jest przypadkiem Wisła
                                                    Sobowo???
                                                  • Gość: v. Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:00
                                                    nie :D
      • Gość: k Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:36
        no może nie aż w tak szybkim tempie ;-), ale niektórzy zawodnicy, gdyby tylko
        zostali zauważeni...
    • Gość: obrońca [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:39
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:27
      Nie no ja nie mieszkam w Sobowie jak mowilem znam tam sporo osob bo mam tam
      rodzinke a w jakim klubie gram niebede sie wypowiadal ale napewno nie w
      Sobowie :D ale na meczach to raczej jestem tylko gdy nasi graja u nas ;]
      • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:30
        A co do pierwszego postu to troche fantazjowalem :) zeby druzyna stala sie
        bardziej popularna. Ale co do gry to nie klamalem oni graja bardzo dobrze
        • Gość: k. Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:33
          moze Orlen by w to zainwestował zamiast we wisłę
          • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:36
            No napewno tej druzynie przydalby sie sponsor bo jak narazie to sponsora prawie
            niema zadnego... Z tego co wiem to tylko urzad gminy cos sponsoruje. A
            sponsorow nigdy nie zawiele zwlaszcza przy takiej druzynie ktora swietnie gra
            • Gość: k. Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:08
              w co ?
              • Gość: napastnik Re: Wisła Główina - Sobowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:19
                Z tego co wiem Urzad Gminy placi za sedziow , autobus na mecze wyjazdowe oraz
                troche butow, i stroje ktore byly zakupione od powstania klubu. Z tego co wiem
                zostaly juz zamowione nowe stroje ale za te zaplacili sami gracze ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka