roman_j 28.08.05, 22:04 Skoro wspomniano już Jagiellonkę, to ciekawe, kiedy zacznie się wreszcie jej rozbudowa. Zjazd z okazji 100-lecia Szkoły już za rok... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Szkoły po remontach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 09:12 A co chcesz pomnik postawić? Nadchodzi niż demograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Szkoły po remontach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.05, 11:29 Dziwię się projektantowi,wykonawcy i konserwatorowi zabytków oraz Gazecie ,że zaplanowali i wykonali oraz pokazują ten ohydny daszek nad wejściem głównym do Jagiellonki ,który odstaje do frontu liceum.Co można teraz zrobić,najlepiej wyrzucić ,to była pierwsza myśl gdy go obejrzałem w ubiegłym tygodniu , ale jeżeli tyle osób w ten fatalny pomysł się zaangażowało to trzeba go chociaż poprawić ,a mianowicie : pomalować czarną żelazną konstrukcję na kolor jasnobrązowy jak drzwi , a białą przezroczystą pleksę zastąpić brązową blachą lub drewnem(giętą sklejką )pokrytą materiałem przeciwdeszczowym.W obecnym stanie jest ten daszek brzydki i nie pasuje do elewacji szkoły.A co na to plastyk miejski MAZUŚ?Dlaczego na to pozwoliła p.E.Jaszczak-konsewator zabytków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Szkoły po remontach IP: *.c152.petrotel.pl 29.08.05, 13:08 okaże się w trtakcie roku jaka jest p[rawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfront Re: Szkoły po remontach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:33 Na tym budynku nigdy nie było daszku, po co go założono - nie wiem, przeciez drzwi są cofnięte wgłąb ościeży. Po cholerę poprawiacie zabytek ? Chyba, że ma to być taka rozrywka, no niech się podziwują ?! Odpowiedz Link Zgłoś