Dodaj do ulubionych

Psy bez kagańców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 21:51
To zmora płockich ulic. Wystarczy usiąść na ławce panowie strażnicy w parku
na przeciw pomnika Broniewskiego i poobserwować chodniki po obydwu stronach
tej części ul. Kościuszki. Siedzisz, gadasz z miłą koleżanką w równie
gustownym mundurku i ściągasz kasę z mandatów. Wiem, wiem, że się trochę
boicie- bo piesek agresywny i jego właściciel pewnie nie mniej niebezpieczny
i łatwiej ścigać babki handlujące żonkilami na murku przy Kolegialnej, ale
chyba w końcu od tego jesteście?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Psy bez kagańców IP: *.kom / *.kom-net.pl 05.10.05, 21:04
      no właśnie, tak kontunuując wątek- co zrobić, gdy idąc chodnikiem zostanie się
      ugryzionym przez psa trzymanego na smyczy (oczywiście bez kagańca). Wzywać
      Straż Miejską czy Policję? A jak osoba z psem zaczyna w tym momencie uciekać? I
      potem nawet nie wiadomo czy pies był szczepiony... Czy można się domagać
      odszkodowania? Co robić?
      • Gość: asd Re: Psy bez kagańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:46
        co zrobić, gdy idąc chodnikiem zostanie się
        ugryzionym przez psa trzymanego na smyczy (oczywiście bez kagańca)

Trzeba byc szybszym i psa ugryzc zanim on to zrobi:)
    • Gość: rex Re: Psy bez kagańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 01:00
      pies który idzie na smyczy nie musi mieć kaganca (nie licząc środków
      komunikacji miejskiej)
      mnie szczerze mówiąc denerwują cioty które sie boja psów bez kaganców, może
      niech ich własciciele wogóle ich z domu nie wyprowadzaja?
      • Gość: michu Re: Psy bez kagańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 13:02
        Reksio, a Ty wiesz, że największe pedały to Ci, którzy w co drugim zdaniu
        używają słowa "ciota"? Po prostu mają kompleksy i schizy na tym punkcie. A tak
        na marginesie- mojego sąsiada syn bawił się na podwórku ( ma 5 lat), niestety
        bachor okazał się ciotą, bo dał się ugryźć dobermanowi, któremu nagle odbiło.
        Dobrze , że kundel złapał za nogę, a nie za szyję.
    • Gość: Paweł na Zbożowej na posesji sa 3 pitbulle-amstafy ! IP: *.c240.petrotel.pl 27.06.06, 09:47
      A w zeszły czwartek na oczach wielu mieszkańców bloku stojacego na wprost tej
      posesji / miesci się tam Agencja Towarzyska/ omal nie zagryzły sie dwa
      amstafy.Jeden potrafił przegryzć siatkę i dostac się do drugiego,złapał go za
      gardło i męczył tak przez 10 minut zanim nadjechał zaalarmowany właściciel,
      więc rodzi się pytanie- kiedy zostanie przegryziona siatka prowadząca na
      zewnątrz i kiedy ktoś może zostać zagryziony przez takiego psa? CZy wolno w
      miescie przy bloku liczacym 88 mieszkań trzymać 3 tak grozne psy, w dodatku
      ciagle ujadajace z głodu?
      • Gość: marcianka Re: na Zbożowej na posesji sa 3 pitbulle-amstafy IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 30.06.06, 22:38
        mieszkam - Niestety!!! w tym bloku przy agencji na zbozowej i az boję się
        pomyslec kiedy dojdzie do jakiegos nieszczęscia, w bloku przybywa coraz więcej
        dzieci, i tylko czekać jak ktores zostanie pogryzione, wlasciciele domków przy
        ulicy sa nadzwyczaj "niefrasobliwi" i często psy wychodzą przez niedomkniętoą
        bramę , gryzą po lydkach biegających i przejeżdzających rowerami ludzi, a jak
        wreszcie pogryzą dotkliwie jakies dziecko??? gdzie są odpowiednie słuzby?
        jestem milosniczką zwierząt, ale taki kompletny brak wyobrazni i
        odpowiedzialnosci jest po prostu .... SZOKUJĄCY!!!!
        Czy musi wydarzyc się jakies nieszczęście zeby wrescie ktos zainteresowal się
        tą sprawą!!!
    • Gość: Psiara Re: Psy bez kagańców IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.06, 12:33
      A mnie pogryzł jazgotliwy kundel biegający po ulicy bez smyczy i kagańca. Stara
      baba, wieśniara jedna puszczała agresywnego burka na ulicy bo pomyliła ulice z
      polem.
      Wsioki trzymajcie swoje burki na smyczach, ulica to nie wiejskie obejście.

Psiara-ale nie wieśniara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka