Dodaj do ulubionych

Studenci chcą mieć prawo do poprawki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:25
ostatnie zdanie to święte słowa..NIESTETY ja nalezałem do szczęściarzy z 12
godziny.reszty mozna sie domysleć.
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:27
      wogole to jest wielka paranoja wprowadzenie B2!!! po 3 latach studiowania mozna wyleciec ze studiow technicznych przez głupi język. Nie wiem jaki sens mialo wprowadzenie ezg, chyba tylko taki zeby po trzech latach zrobic ostry przesiew studentów!
      • Gość: kasia Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:49
        I tu już widać podział na równych i równiejszych .Dlaczego wszystkim nie dano
        jednakowej szansy.Chodzi mi o tych co zdawali o godz. 10.00 Moim zdaniem jest
        to nie fer ze strony PW.
        • Gość: a student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c240.petrotel.pl 02.02.06, 21:52
          a ja chcę mieć prawo do picia piwa w barku
          • Gość: Róza Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:58
            Dodatkowe zajęcia płatne-oczywiście oni tak potrafia.Nie kazdego studenta stac
            na dodatkowe zajęcia płatne.Nie kazdy student pochodzi z bogatej rodziny.Ale i
            ten biedny chce studiować lecz on juz na samym poczatku zdany jest na porazkę.
            • Gość: a student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c240.petrotel.pl 02.02.06, 22:02
              Bzdury Róza piszesz. Ja nie chodziłem na dodatkowe zajęcia, bo nie mam kasy,
              ale uczyliśmy się z kolegami razem. Wpadnij do nas ;-)
          • Gość: b. student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: 195.33.116.* 03.02.06, 07:04
            Gość portalu: a student napisał(a):

> a ja chcę mieć prawo do picia piwa w barku
            Gość portalu: a student napisał(a):

> a ja chcę mieć prawo do picia piwa w barku

Jak skończysz 18 lat, to będziesz miał takie prawo.
    • hippolin Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 02.02.06, 22:33
      "Ale przecież języka nie można się nauczyć w tydzień lub dwa. Dlatego w tym przypadku studenci mają cały semestr na nadrobienie zaległości - ripostuje Gąsecki."

a co z przypadkami losowymi? przecież może się zdarzyć, że student nagle zachoruje, albo złamie nogę 200metrów od uczelni albo go pies pogryzie...no chyba, że jeśli ktoś nie przystąpi to jest dodatkowy termin dla niego, ale wątpię

przecież wystarczy nawet, że ktoś umrze w rodzinie i student zdający egzamin automatycznie myśli o czymś innym, pomimo, że umie!
      • Gość: Róża Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:49
        Ale oni nie potrafią chyba tak myśleć jak ty.
    • Gość: nie_angilista Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:00
      Dwa lata temu zdawałem egzamin końcowy z języka na poziomie D - najwyższym. Z
      całym szacunkiem dla Pana Romana G. to było nie fair! Przez cztary semestry
      miałem u niego ocenki 4 lub 4,5 a na koniec z egzaminu 3... Zajęcia na
      najwyższym poziomie nie były porównywalne z poziomem egzaminu. Dla dociekliwych
      dodam że egzaminek miał być na poziomie FC. Z drugiej strony jeśli dobrze wiecie
      o egzaminie na poziomie FC to czemu drodzy studenci wybieracie język angielski??
      jest jeszcze niemiecki i francuski.... A dla tych co się uczyli rosyjskiego - no
      cóż, chyba niemiecki jest od podstaw więc można....
      • Gość: MN Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.be 02.02.06, 23:44
        Ale zdaje sie ze egzaminy z innych jezykow sa rowniez na poziomie B2. Zreszta
        sama uczelnia zacheca zeby wybierac ten jezyk ktory sie zna najlepiej bo tylko
        wtedy ma sie szanse na zdanie egzaminu. Wiekszosc wybiera wiec angielski, bo to
        ten jezyk zna najlepiej.

Poza tym sprawa druga:
        te 210 godzin powinno byc wystarczajace zeby przygotowac sie do egzaminu. Jezeli
        tak nie jest (a nie jest, zreszta wprost przyznaja to lektorzy) to albo tych
        godzin jest za malo, albo egzamin jest za trudny.

Sprawa trzecia to jaki jest sens robienia takiego odsiewu na 3 roku? Studia
        inzynierskie trwaja 4 lata, a wiadomo ze najgorsze sa te pierwsze 3. Poza tym to
        przeciez kosztuje, szkolic kogos 3 lata i nie pozwolic mu skonczyc to tak jakby
        wyrzucic te pieniadze. I to nie tylko panstwowe, bo przeciez nas te studia mimo
        iz sa bezplatne tez kosztuja.

pozdrawiam
        Student
    • Gość: kkk i tak wszyscy polecą na ustnym :) IP: *.c149.petrotel.pl 02.02.06, 23:43
      Zobaczyny jak wypadnie ustny, moze dobijemy do tych 80% oblanych.
      • Gość: jab Re: i tak wszyscy polecą na ustnym :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:05
        ja napisze krotko
        z romana to zawsze byl kawal ch....
        a sadze ze ten caly egzamin to jego pomysl....
    • Gość: Stjudent Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: 193.59.95.* 03.02.06, 08:43
      Oj zawiodlem sie na Tobie moj piekny Romanie. Taki chamski skok na kase. Nieladnie i bez stylu.
      • Gość: student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c155.petrotel.pl 03.02.06, 10:24
        ludzie ale wy tepi jestescie - czytajcie troche regulaminy
        B2 to nie jest wymysl mgr Romana G. Takie sa wymogi PW i tyle. Poziom pytan tez
        nie on uklada...
        o tym zreszta mowi załącznik do uchwały Senatu PW nr 33/XLV/2003 z dnia 26 marca
        2003 r.
        Tylk jakos czytac sie nikomu nie chce, albo na zajecia chodzic.
        Najlepiej nakrzyczec na Romka, ale gdyby nie on to na tej uczelni juz nikt by
        sie jezykow nie uczyl, a ze wymaga to dobrzee -tylko dzieki temu zdalem
    • Gość: Julka Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.plock.mm.pl 03.02.06, 10:19
      jestem studentką drugiego roku ekonomii PW. to co się dzieje na lektoratach
      języka to czasmi jest kpina. Nie wspomnę iż jedną grupę prowadzi pan (Uwaga!) ze
      stopniem jedynie licencjata. Ćwiczenia nie dają przygotowania do egzaminu. TO po
      prostu realizacja materiału z kolejnej ksiażki. A pan Gąsecki niech sie nie żali
      że nikt nie skorzystał z płatnych kursów, bo nie każdego studenta na to stać i
      po to chyba uczelnia prowadzi zajęcia z języka, żeby studenta do egzaminu
      przygotowac a nie płatne kursy.
      • Gość: st Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c155.petrotel.pl 03.02.06, 10:28
        przesadzacie z tymi platnymi kursami, co z tego ze kogos nie stac - starczy
        chodzic na zajecia - jesli jestes w grupie o nizszym poziomnie popros o
        przeniesienie na wyzszy. Jeszcze nikomu nie odmowili. Co do nauki starczy troche
        checi, ale wieksza czesc mojej grupy (inne tez) nie chodzila na zajecia i
        wykrecala sie jak mogla, wiec jedynie teraz moga winic siebie, ze nie zdali ...
        • Gość: Student A co z ekonomistami? IP: *.c242.petrotel.pl 03.02.06, 10:41
          Wszyscy piszecie o kierunkach technicznych, a co z ekonomia?Studenci na III roku
          ekonomii przez jezyk bedą mieli przesunietą obronę pracy licencjackiej. Ponieważ
          ewentualne niezdanie egzaminu w czerwcu uniemożliwi nam obronę prac dyplomowych.
          Wy możecie mówić tylko o punktach, natomiast my o czymś więcej!!!! Poza tym
          odnośnie nauki języka w PW. NAuka jest na fatalnym poziomie. Wręcz cofamy sie w
          rozwoju, i takiego zdania jest większość studentów. Moja grupa językowa przez
          całe te lata nie miała puszczonego ani jednego tekstu ze słuchu, nie
          zajmowaliśmy się sprawami gramatyki na nalezytym poziomie. Żeby było śmieszniej
          mówię tu o grupie z niemieckiego, tego który nazwaliście innym rozwiązaniem,
          czyli tzw.nauką od podstaw. Powiem krótko: trzeba wymienić lektorów włącznie z
          Panem Gąseckim na czele!!!!!!!! Języki pod Jego kierownictwem są na
          beznadziejnym poziomnie!!!!!
          • Gość: ninjana Jak napisać do Gąsa? Ma ktoś adres? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:15
        • Gość: gość Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.class145.petrotel.pl 12.07.14, 01:14
          Ja w latach 2000-2005 miałem na studiach lektorat na uniwerku przez pierwsze dwa lata. Każdy semestr kończył się zaliczeniem, a po drugim roku był egzamin. Lektorat miał formę ćwiczeń, więc w semestrze można było opuścić tylko dwie cztery godziny (dwa zajęcia). Niestety nauka języka wymaga wytrwałości i systematyczności.. Nie można go opanować w miesiąc albo w dwa. Nie rozumiem tego lamentu. Każdy prawie zdawał język angielski na maturze. Po kilku latach gimnazjum i liceum powinno się na tyle opanować angielski, że samemu bądź z kolegami można samemu się podszkolić, przynajmniej jeśli chodzi o pisemny egzamin.
      • Gość: pan licencjat Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.pw.plock.pl 03.02.06, 11:21
        Zapraszam Cię na moje zajęcia. Wtedy będziesz mogła mnie krytykować. Nie będę
        polemizował z Tobą, gdyż nie wiesz jak prowadzę zajęcia i jak przygotowuję
        studentów do egzaminu.
        Pozdrawiam.
        MJ
        • Gość: ?? Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:28
          Pan Jażynka :>??
        • Gość: ania co do pana Jarzynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:51
          jestem studentka 3 roku milam zajecia z panem Jarzynka i musze powiedziec ze
          bardzo dobrze przygotowywal do egzaminu a co to kogo obchodzi jaki ma tytul czy
          to jest najwazniejsze ludzie kochani -----
          • Gość: abc Re: co do pana Jarzynki IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 22:49
            Pan Jarzynka-jego tytuł naukowy jest wprost proporcjonalny do poziomu jego zajęć. Jeszcze tak dobrego nauczyciela z języka obcego w państwowej szkole nie miałem (a nawet nie widziałem). Wcześniej zajęcia miałem z pewną panią (miała bardzo dobre wykształecenie) a prawie nieczego się tam nie nauczyłem.

Pozdrawiam Pana. Nauka w pańskiej grupie to była przyjemnośc chociaż po tej zmianie planu rzadko bywałem w czwartek na 8.00. Aha, dzięuję za zwolnienie z części ustnej :)
          • Gość: Mstudent Re: co do pana Jarzynki IP: *.c149.petrotel.pl 05.02.06, 20:19
            Mimo iż nie zaliczyłem egzaminu (bo mialem na 10.00 a nie 12,15 ) uważam że pan
            Jarzynka jest naprawde dobrym wykładowcą. Pan G.oraz pani K. nie mogą sie nawet
            mierzyć ze sposobem przekazywania wiedzy przez pana Jarzynkę.
            • Gość: sloneczko Jarzynka--------------popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:37
              Popieram tez mialam zajecia z Panem Jarzynka -
      • Gość: Mares Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 04.02.06, 08:52
        Ale ja bym chciał żeby takich licencjatów uczyło tu więcej. Miałem anglik z 4
        wykładowcami i pan Jarzynka wypadł przy maistrach z panem Gąseckim włącznie o
        wiele lepiej, choćby z tego powodu że zajęcia u niego nie było głupim dukaniem
        słówek na pamięć a używaniem języka.
    • Gość: Agnieszka Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:18
      Trochę od innej strony: jak można twierdzić - na studiach - że poziom
      odpowiadający FC jest "piekielnie trudny"? Przeraża mnie, że 80% osób -
      studentów - "kwiat młodzieży"! - miałoby tego nie zdać. Język angielski - na
      takim poziomie - jest praktycznie niezbędny w każdej niemal dobrej pracy. Gdzie
      i jak chcecie znaleźć taką pracę (bo zapewne na niej Wam zależy) bez takiej
      znajomości języka angielskiego? Jak można zaczynać studia nie znając niemal w
      ogóle języka angielskiego? Nie wyobrażam sobie tego - chodzicie na lektorat i
      uczycie się odmiany "to be"? Może się to podobać, albo nie - ale język
      angielski znać trzeba. Rzeczywistość jest niestety brutalna.
    • Gość: ELO Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:10
      A ja rok temu bylem zwolniony z egzaminu ang. bo mialem same czworki co semestr
      a niewiele umiem :)))
      Pozdro dla A. Wieczorka ;)
    • Gość: zulus Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c153.petrotel.pl 03.02.06, 12:38
      Z zapisów jakie tu się znajduję wynika potrzeba zapoznania sie z nimi władz
      tej uczelni bo dawanie taaakiego świadectwa swoje "alma mater" to albo jest
      ostatnim gestem rozpaczy albo świadectwem chańby!
      • Gość: hańba mój drogi Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 16:49
        Hańba!!! pisać w tym wieku przez ch?. a fuj...
    • Gość: turb Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.aster.pl 03.02.06, 15:13
      "Na pierwszym roku każdy student pisze test, orientuje się w swoich
      umiejętnościach i wybiera poziom lektoratu - tłumaczy przewodniczący zespołu
      lektorów płockiej politechniki Roman Gąsecki. - Każdego uczciwie informujemy, że
      nauka na poziomie dla początkujących nie wystarczy do zaliczenia egzaminu B2."

No to do k... nedzy uczelnia jest po to zeby zapewnic odpowiedni poziom nauki
      pozwalajacy na zakonczenie studiow, a czy sie student uczy czy nie to juz jego
      sprawa(jak sie nie chce uczyc niech nie zdaje, ale nie moze byc tak ze juz na
      wstepie jest przegrany). Bo inaczej po grzyba cale ta uczelnia, niech wladze
      zorganizuja egzaminy centralne, a kazdy nie ch sie uczy sam w domu jak chce. Ale
      komusze myslenie, egzamin konretny a nauczyc na niego nie ma kto. A kase za to
      pseudouczenie pewnie uczciwie biora
      • Gość: byly student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c155.petrotel.pl 03.02.06, 15:43
        skoro takie problemy z tym byly dlaczego studenci nie poszli do samorzadu zeby
        cos z tym zrobil tylko od razu do gazety ???
        Przeciez poto jest samorzad zeby rozwiazywac takie problemy
        • Gość: Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c242.petrotel.pl 03.02.06, 19:07
          Byly studencie Samorzad nie ma nic do gadania. Przepisy zostaly wprowadzone i
          tyle. Tak samo odbylo sie z iloscia przedmiotow na 3 roku ekonomii. Bo kto by
          pomyslal zeby na V semstrze byly przedmioty z magisterki (w sumie 11
          przedmiotow+seminarium-w tym 7 egzaminow), a w nastepnym semestrze bedzie 8
          przediotow - oczywiscie nie liczac seminarium.
        • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 22:53
          Była próba załatwienia sprawy przez samorząd ale o efektach chyba nie musze pisać ;)
      • Gość: smurf Madrala Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.phoenix-trading.co.uk 03.02.06, 15:47
        luuudzie - nie oszukujmy sie - egzamin na poziomie B2 to pestka. Nie musicie
        przeciez zdawac egazminu na poziomie CPE. Wtedy byscie plakali.
        Poza tym wydaje mi sie ze od poczatku wiedzieliscie ze egzamin z jezyka obcego
        bedzie trzeba zdac - a "(przepraszam za okreslenie) "olanie" tego faktu to
        kwestia osobistego wyboru. I nie nalezy chyba potem marudzic ze uczelnia jest
        wredna. Poza tym ktos kto nie zna podstaw przynajmniej jednego jezyka obcego
        nie powinien chyba miec dyplomu normalnej wyzszej uczelni... Potem sa z takim
        losiem tylko problemy kiedy przyjdzie zalatwic jakas sprawe z kontrahentem z
        zagranicy. A przeciez w indeksie napisano ze taki delikwent (przynajmniej w
        teori) jezyk obcy zna. Szkoda ze to tylko teoria...
        Jezeli sie czlowiek przylozy to moze zrobic 3 egzaminy Cambridge w 1,5 roku
        (oczywiscie jesli ma jakies tam podstawy). A wychodzac ze szkoly sredniej
        podstawy znac powinien. Jesli ich nie zna to moze potrzebna nam kolejna reforma
        oswiaty?
        • Gość: Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c242.petrotel.pl 03.02.06, 19:13
          Na poczatku informowano nas ze bedziemy mieli dwa jezyki obce.Potem okazalo sie
          ze po prostu uczelnia nie wydrukowala nowych ulotek dla osob chetnych do
          studiowania na PW. Nastepnie odbyl sie test kwalifikacyjny z jezykow, ale (nie
          wiem jak w przypadku angielskiego) grup z niemieckiego nie bylo tyle by
          podzielic na podstawowe, sredniozaawansowane itd itd! Wszyscy zostali wrzuceni
          do jednego kotla. Ci lepsi cofali sie w rozowju(nic nie robiac nowego), a CI
          ktorzy nie umieli za duzo "lizali" material, bo z gramatyki nie robilismy prawie
          nic, a ze sluchu przez cale prawie 3 lata nie puszczano nam ani jednego tekstu.
          nawet osoby uczace nas powiedzieli (podobnno) ze nie spodziewali sie tak
          trudnego B2.
    • fillegann Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 03.02.06, 15:49
      to ze jeden z drugim nie chce sie uczyc to nie znaczy ze nalezy zwalac wine na
      uczelnie.
      Agnieszka dobrze napisala, ze nic w zyciu nie osiagniecie jesli nie bedziecie
      znac anglika conjamniej na FCE (teraz podstawa przy przyjeciu do pracy to advance)
      Jesli na studiach sie nie nauczycie to gdzie, nie piszcie ze poziom nauczania
      niski - ktos z was w trakcie semestru poszedl do dziekanatu i powiedzial ze
      uwaza ze poziom nauczani jest za nieski - NIE - bo napewno by cos z tym zrobili,
      a teraz sie nie udalo to wszyscy placza
      Dobrze wam tak
      • Gość: Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c242.petrotel.pl 03.02.06, 19:16
        Nie ciesz sie z czyjegos nieszczescia! - to po pierwsze! Po drugie nikt nie
        poszedl, bo nawet ludzie sie bali podpisywac glupie petycje!!! Kazdy sie bal, bo
        przeciez nie jest problemem kogos udupic a nastepnie wywalic. Mielismy wiele
        petycji o B2, jednak ludzie bali sie podpisywac! W efekcie nikt ich nie zaniosł
        w odpowiednie rece!
        • Gość: kneis Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:53
          ja nie podpisalem, nie dlatego że się czegokolwiek bałem, tylko dlatego że taka
          petycja wydała mi się GŁUPIA.
    • enaka Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 03.02.06, 16:34
      Co to za studenci, ktorzy ucza sie angielskiego od zera po maturze?!? Jak to
      First jest piekielnie trudny??!!? Jak im nie wstyd sie do tego przyznawac?!?!
    • Gość: zawiedziony Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 17:38
      egzamin na poziomie b2 był łatwy jeśli ktoś mi powie że nie można się nuczyć
      przez 3 lata języka na tym poziomie to go wyśmieje, bo przez 3 lata nawet od
      podstaw można opanować język na wyższym poziomie tylko trzeba jeszcze troszkę w
      domciu czegoś poczytać i przychodzić na zajęcia. Pan Jarzynka to spoko koleś
      nigdy nie trafił mi się lepszy nauczyciel pierwszy który nie dbał o gramatykę w
      języku a nacisk kładł na słownictwo. Szkoda tylko że dzięki przekrętom na
      egzaminie dobrze jezyk zdali ci którzy nic nie potrafili nie znali odmiany "to
      be" ale ta szkoła to syf a to temat na inne forum
    • testman Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 03.02.06, 18:16
      210 godzin to około 2 standardowe lata nauki. Np. Uniwersytet Warszawski daje
      studentom 240 godzin do wykorzystania. Oczywiście to za mało, żeby nauczyć się
      od zera do B2.

chciałem tylko zauważyć, że politechnika/uniwersytet dla studenta nie jest
      pierwszą szkołą w życiu. każda szkoła średnia ma obowiązek uczyć języka - więc
      uczeń po wyjściu z liceum powinien umieć chociaż trochę jakikolwiek język
      nowożytny).

jak się uczeń nie nauczył niczego przez kilka poprzednich lat, to jako student
      ma problem - jest na poziomie podstawowym. i jest to głównie jego problem. szkół
      językowych i nauczycieli jest dużo tylko trzeba się wziąć do roboty.
    • Gość: gość: student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:29
      "W ocenie szefostwa uczelni nikomu nie dzieje się krzywda. - Na pierwszym roku
      każdy student pisze test, orientuje się w swoich umiejętnościach i wybiera
      poziom lektoratu." - ripostuje Gąsecki. Ale zapomniał dodać, że nie każdemu
      studentowi dają prawo do nauki takiego języka, jaki zadeklarował (na myśli mam
      rosyjski na kierunku ekonomia). I co wtedy? Studenci, którzy chcieli uczyć sie
      rosyjskiego trafili do grupy jezyka angielskiego o najniższym poziomie. A więc
      pan Gąsecki od początku skazał ich na niepowodzenie! Brawo!!! Jest to kpina!
      Więc niech Pan nie tłumaczy, że każdy ma prawo do wyboru poziomu lektoratu bo
      po prostu Pan to uniemożliwia. Co więcej ciekawostką jest, że są też takie
      osoby, które deklarując język rosyjski trafiły do grupy języka angielskiego - 3
      pod względem zaawansowania! Jakim cudem panie G? No i teraz mają problemy z
      zaliczeniem ćwiczen. A wszystko przez pana G!!!
      • ninjana1 Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 03.02.06, 20:47
        Taaa... No i co tu dużo gadać.. Czytam uwagi wszystkich i tak się zastanawiam
        nad kwintesencją..
        Jestem szczęsliwcem z godziny 12.00 więc w sumie miałam szczęscie ale co z
        jutrzejszym ustnym.. to się okaże.
        Owszem języka można się nauczyć ale nie na polibudzie. Wyładowcy są wprost
        żałośni w sposobie nauczania i wiem co mówię bo uczę się prywatnie angielskiego
        i mam porównanie. Panu Gąseckiemu wydaje się że studia inżynierskie to
        drobnostka i mamy chyba tylko jego przedmiot do nauki... Gratuluję mu podejścia
        ale skoro jest taki mądry to zapraszam zobaczymy jak da sobie radę.. Głupotą
        jest stawianie powodzenia studenta 3 roku na skończenie studów pod znakiem
        zapytania z powodu języka, ci którzy tak wysoko stawiali na język, wybrali inne
        studia. Panowie, my się tu uczymy poważniejszych rzeczy a znajomość i poziom
        języka to nasza prywatna sprawa! Zanim zaczniecie wymagać czegokolwiek od nas
        wymagajcie najpierw od siebie. Wbrew temu, co myślicie, nie jesteście aż
        wykładowcami, wy jesteście tylko wykładowcami. I płacą wam za to żeby, nas
        czegoś nauczyć.
    • Gość: dziewczyna z PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:43
      Buhahaha B2 wcale nie jest trudny.Do FC mu daleko.Mimo, że jestem dopiero na
      drugim roku studiów zadałam bez problemów, a nawet z ustnego byłam zwolniona.
      Uważam, że B2 jest zbędny, ponieważ wymyśliła go Politechnika, ale na to nic
      nie mogę poradzić.Pisałam o 10 jakby ktoś się pytał, poza tym grupy były 35-cio
      osobowe i każda pisała na innym wydziale, a więc w innym gmachu. Pozdrawiam.
      • testman Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki 03.02.06, 18:51
        > Uważam, że B2 jest zbędny, ponieważ wymyśliła go Politechnika,

to akurat nie jest prawdą. poziom wymyśliła Rada Europy w dokumencie "Common
        European Framework for Reference..." (Europejski system opisu kształcenia
        językowego). Dokument nie jest dla nikogo wiążący, ale stopniowo jest
        wprowadzany w większości instytucji edukacyjnych.

Tak się składa, że egzamin FCE jest na poziomie B2. Inna sprawa jak wygląda
        rzeczywisty test na uczelni - nie ma żadnej istytucji kontrolującej czy egzamin
        jest na takim poziomie jak twierdzą autorzy (chociaż pewnie możnaby się o to
        procesować).

a tak poza tym, to zupełnie nie pojmuję możliwości zwalniania z części ustnej.
        Mówienie powinno być integralną częścią egzaminu.
        • Gość: dziewczyna z PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:15
          Nie ma co się czepiać za słówka. Chodziło mi o to, że B2 jest uznawany tylko
          przez PW, więc lepiej mieć certyfikat.
          Poza tym " osoby zwolnione z egzaminu ustnego:
          - studenci legitymujący się odpowiednim cartyfikatem
          -studenci, którzy zaliczyli 2 moduły języka obcego (60 godzuin) na poziomie
          zaawansowanym na ocenę minimum 4,0"
          • Gość: Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c242.petrotel.pl 03.02.06, 19:22
            Ztymi modulami na 4 to nieprawda. Zmienily sie prawa kolezanko! Ja mialam same 4
            i raz mi sie trafilo 3,5 i co? a jestem na 3 roku, wiec mialam wiecej niz 2
            moduly. Licza sie teraz tylko dwa ale ostatniie moduly.
            • Gość: dziewczyna z PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:28
              Kolego zacytowałam informator, sama jestem na drugim roku i mam zaliczone 3
              moduły na 4,5. Jak to dalej się toczy to już mnie nie dotyczy. Pozdrawiam
              • Gość: gosc z ekonomii Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:27
                Jak możesz mieć zaliczone 3 moduły, skoro jestes dopiero na drugim roku???
                Chyba 2 moduły (2 i 3 semestr)?!
        • Gość: grigorij Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:16
          Co wy sie czepiacie egzamin nie był trudny nie czepiajcie sie Pana Romana miałem
          z nim zajecia od 1 roku i szczerze mowiąc wyobrazałem sobie go o wiele gorzej,
          ćwiczenia prowadzone przez p.Romana były o wiele trudniejsze, moim cichym
          zdaniem poprostu nie trafił ze zwolnieniami z ustnego ale to juz mniejsza o to.I
          nie wypisujcie głupot na prowadzących bo poprostu to wasza wina.Dobra ide sie
          uczyc na ustny
        • Gość: heniek Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:17
          jutro czeka nas na ustnym niezły przesiew! bedzie ciekawie! wypowiadają sie ludzie ze moglismy chodzic , uczyc sie jezyka w trakcie ale wiem po sobie ze czesto bywalo tak ze odpuszczalem sobie nauke na kolo z angola gdyz bylo dla mnie wazniejsze przygotowanie na inne zajecia-techniczne. Wiadomo ze znajomosc jezyka w przyszlosci jest wazna i ciezko bez tego znalezc prace ale przeciez znajomosc spraw technicznych jest jeszcze wazniejsza, ze to w pierwsej kolejnosci musisz wiedziec. Jesli bedziesz musial posaidac dobra wiedze z jezyka to po ukonczeniu studiow mozesz ja nabyc! Jeszcze rtok temu zadnych egz Z jezykow nie bylo! a co do tego ze niektorzy pisza na forum ze jak zaczynalismy jezyk to wiedzielismy ze bedziemy zdawac B2- otoz wlasnie nie wiedzielismy!!! są rozne poglady na temat egzaminu ale przeciez wiadomo ze kazdemu chodzi o skonczeniu tych studiow! a czy bedzie dobrze znal jezyk to powinna byc jego sprawa! najwyzej w przyszlosci bedzie mial wieksze trudfnosci ze znalezieniem pracy niz co biegle poslugują sie jezykem. Wtedy reguły gry narzuca juz rynek pracy!!! pozdro dla wszystkich studentow III roku budownictwa!
      • Gość: Student ekonomii Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:07
        A jak to skomentujecie? Jesten na III roku ekonomii. Wszystkie przedmioty
        kierunkowe, a one przecież są najważniejsze zdaje na 4 i 5 (średnia bez
        uwzględnienia języka ok. 4,5). I wszystko byloby super, gdyby nie egzamin z
        języka, który niestety oblałem. A co do komentarza p. Gąseckiego - pytam -
        dlaczego lektorzy nie sa w stanie przygotować studentów do B2 na zajęciach, a
        co dziwne - mogą tego dokonać na PŁATNYCH kursach. Może yu chodzi tylko o
        pieniądze?!
        • Gość: D4ce Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c240.petrotel.pl 03.02.06, 20:27
          > A jak to skomentujecie? Jesten na III roku ekonomii. Wszystkie przedmioty
          > kierunkowe, a one przecież są najważniejsze zdaje na 4 i 5 (średnia bez
          > uwzględnienia języka ok. 4,5). I wszystko byloby super, gdyby nie egzamin z
          > języka, który niestety oblałem.

Komentarz: nie chciało uczyć się panu języka, panie student.
          • Gość: Student ekonomii Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:32
            A właśnie, że nie! Tylko na PW są równi i równiejsi. Co mam na myśli, każdy się
            domyśli. A taką samą sytuację jak ja ma wiele osób, którzy są także lepsi ode
            mnie. A co się działo w trakcie pisania egzaminu, to też na to należy zwrócić
            uwagę, kiedy egzaminatorzy wyraźnie faworyzowali "swoich" studentów! To jest
            obłęd!!!
      • Gość: Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c242.petrotel.pl 04.02.06, 00:50
        Jstes z Warszwy czy z Płocka? Bo zdaje mi sie ze z Wawy...wiec masz troszke inne
        pojęcie o sprawie
    • Gość: bimberiusz BEZ JĘZYKA NA GRZYBA WAM STUDIA ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:59
      szanowni studenci! jestem teraz na 3 roku , egzamin zdałem - jak czytam te
      wypociny o tym , ze jezyk nie potrzebny jest to mi smutno sie robi!!!
      przeciez to wstyd byc na minimalnym poziomie z jezyka w takich czasach ...
      chcecie potem znalezc dobra prace ? gdzie i jak ?
      • Gość: gdzie ja jestem Re: BEZ JĘZYKA NA GRZYBA WAM STUDIA ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:04
        Różnica jest taka że ten cały B2 to niby poziom FCE ale to jednak FCE nie jest.
        (FCE to taki maraton jak cała j**** sesja)

Poza tym jednym wielkim przegięciem jest umiejscowienie tego egzaminu w
        sesji.... Czy nie można tego było zrobić w innym terminie. Ja na przykład
        podchodziłem do tego cyrku "na żywca" nie miałem czasu sobie tego g****
        przypomnieć, przejrzeć. Jutro ustny a ja lece na niego tak jak na pisemny hehe
        będzie jazda
      • Gość: abc Re: BEZ JĘZYKA NA GRZYBA WAM STUDIA ? ? IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 23:07
        A mnie smutno się robi jak pomyślę o tych przekrętach. Zdałem (uczciwie) ale wielu tłumoków wyrwało znacznie więcej punktów niż ja. Mam nadzieję, że na ustnych będzie niezły przesiew ]:>
    • Gość: dziewczyna z PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:51
      Normalnie mam zaliczone 3 moduły.Podczas trzeciego semestru zrobiliś,my dwa
      moduły. Nie wiem jak wyglądał ten egz w Płocku, ale w Wawie wszystko było
      oficjalnie, bez żadnego faforyzowania i pomocy ze strony komisji.
    • Gość: kneis Jeden maleńki absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:23
      Mamy podział na grupy względem znajomości języka. Osoba z np najniższej grupy
      ma same 5:) i jest zwolniona z częsci ustnej. Nagle się okazuje ze taka osoba
      nie daje rady części pisemnej. Teraz np ktoś inny np z najwyższej grupy ma same
      3 spokojnie zalicza część pisemną, ale czeka go dodatkowa rozrywka w postaci
      ustnej odpowiedzi. Ten egzamin to jeden wielki przekręt

Podczas tego egzaminu było tyle nieprawidłowości że można się od niego
      odwoływać w nieskończoność (kiepskie nagłośnienie w sali; słaba jakość dźwięku;
      ten sam test dla ludzi z 10 i 12; w jedenj z grup babka nie mogła zapanować nad
      gostkiem który cały czas przeszkadzał:) po godzinie zabrała mu pracę, ale swoje
      zrobił)

Dodam tylko że ćwiczenia w mojej grupie miały się nijak do tego egzaminu i w
      ogóle mam nadzieję że GW przyczyni się do zamknięcia tego cyrku (PW-kneis)
    • Gość: kolorman Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:25
      Studia i studiowanie to nic innego jak wyciąganie pieniędzy! na każdym kroku
      czekają na nas jakieś kruczki i układziki! czasem można oblac za sam wygląd! bo
      spodobasz sie profesorce i niechcesz jej bzzz każdy wie o co idzie! ale to już
      skrajne przypadki choć i tak sie zdaza! zaczynasz studiować dla pracy a kończysz
      pracując na studia! a pan od wychowania zdrowotnego uwali cie za to że pracując
      nie przyjechałeś na 1 termin i w oczy usłyszysz że go olewasz albo szkoła albo
      praca! dziekan wpadnie z nowym pomysłem ze za każde przedłużenie terminu
      zaliczeń o 2 tygodnie zabulisz 400 zł więc niech ktoś mi powie czy pracujący
      student który odłoży 800 miesięcznie +2000 za semestr czyli razem 1200
      miesięcznie ma po co jeszcze studiować! moje zdanie to już chyba nie i całe te
      studia to o kant d... można obić!
      • Gość: marian Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.plock.msk.pl / *.plock.msk.pl 03.02.06, 22:38
        k... ludzie nie piszczie nic na tych lektorow bo nas jutro na ustnym tak
        przesieja ze glowa mala, oni musza nam pokazac kto tu rzadzi i wspolczuje tym i
        sobie przy okazji co zdawali o 12 bo bedziemy mieli przeje..e.
        • Gość: ekonomia @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:11
          Nie kumam jednego ------
          • Gość: :) Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:30
            "a co moze
            mysleliscie ze sie sciagnie albo z kamera sie wejdzie"

:)
            no comments
            • Gość: małe ucho Re: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:00
              "a co może myśleliście że się ściągnie albo z KAMERĄ się wejdzie" - student
              kneis do studenta z małe ucho :)
        • Gość: Deutsch Student Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 23:14
          Przez ten egzamin to predzej czy pozniej wylece :) Taka prawda. Mam nadzieje,ze
          cos z tym zrobia. np. żeby zdawać go na różnym poziomie. Żal mi tylko
          zmarnowanych trzech lat na tej uczelni :(
    • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 03.02.06, 23:13
      Jak wróciłem z egzaminu (na 10.00) i kolega wrócił z 12.00 to myślałem, że mnie krew zaleje jak pokazał mi karteczkę z odpowiedziami. Takich katreczek to skserowano od ch... przed egzaminem.

Wybaczcie więc ale ani trochę nie życzę powodzenia na ustym krętaczom!
      • Gość: xxx bezczelny jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:23
        a co ty nie kreciszna studiach tak zawsze sie pilnie sie uczysz?? zaloze sie ze
        jakto ty byl byl na 12 to bys sie cieszyl ze zaliczyles i bys nie wypisywal
        takich bzdur a jak polegna na ustnym to nie twoja sprawa u mnie moi koledzy nie
        pozdawali wlasnie na 12 buuuuu
        • Gość: ble Re: bezczelny jestes IP: *.c155.petrotel.pl 04.02.06, 01:12
          lenie, a nie studenci. Trzba sie bylo uczyc przez wszystkie semsestry, a nie
          wiekszasc zajec opuszaczac...
          Ktos napisal, ze petycje byly tylko nie bylo komu podpisac - to juz jest paranoja.
          Jak mozna byc tak tepym. Skoro widze ze dzieje sie zle to reaguje. Jezeli
          uwazacie, ze ktos sie na was odgryzie za to zycze wam powodzenia, skoro nie bylo
          odwaznych zeby "zaryzykowac" to teraz ciesze sie ze macie problemy
          • Gość: aaa student rzadzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 08:52
            Ludzie najpeir nie pasowalo wma ze nie macie poprawki, potem ze za trudny
            egzamin, ze nauczyciel ma licencjata, a teraz powtorka ........... nie no widze
            ze student rzadzi szkola a moze dyrektora obalicie co?? od kiedy to student
            rzadzi ???? lepij za nauke sie wziasc a nie przez caly rok bimbanie zadnej
            petycji i nic a teraz ggdy sie ludzie natruzili i napisali to robicie
            szum ...nie martwcie sie nauczyciel nie slusznie by was nie ocenil....raczej na
            korzysc a po 2 na kazdym egzaminie jeden sciagnie a 2 nie
            • Gość: Student Re: student rzadzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:17
              Naucz się najpierw poprawnie pisać, a dopiero potem oceniaj studentów i
              zabieraj głos w tak ważnych sprawach. Powodzenia w nauce!!!
              • Gość: Studentka O Gąseckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:20
                Gąsecki może i nauczy, ale tylko na płatnych kursach! Tylko problem w tym, że
                nikt go dorabiać nie chce!
                • Gość: los Re: O Gąseckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:40
                  A i fizykom przydałoby się prześwietlić rączki
                  • Gość: xxx Wnikacie w angol a inni nauczyciele ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:46
                    Czepiacie sie angola, a na innych przedmiotach jest to samo!!!!!Ludzie macie
                    pol roku pouczcie sie zamiast pisac tu takie rzezczy to tylko odbije sie
                    przeciwko wam!!!!!
                    • Gość: student Re: Wnikacie w angol a inni nauczyciele ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:02
                      To powinno się odbić na tych panach a nie na studentach co ty farmazony piszesz
                      pomyśl logicznie
      • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 04.02.06, 11:56
        Tak się składa, że zaliczyłem egzamin bez ściągania i co więcej zostałem zwolniony z ustego.
        Jestem poprostu bardzo rozgoryczony tym, że uczyłem się angielskiego wiele lat, moi rodzice płacili za prywatne lekcje. W momencie gdy poszła ściąga bardzo dużo osób, które lewo potrafią się przedstawić w języku obcym, dostało więcej punktów niż ja. Czyli wyszło (teoretycznie), że pieniądze i wieloletnia nauka wcale nie ułatwiły mi zdania B2 bo większość go zaliczyła.

W gruncie rzeczy jestem chyba najbardziej zły na to, że nie było poziału na poziomy-niech sobie zdaje ten słabeusz i nawet ze ściągą ale na poziomie np. A1. Dorze żeby była jakaś różnica pomiędzy dobrym a słabszym studentem a nie forsowanie tego aby wszyscy zaiczyli wysoki poziom.

Pociesza mnie jedna rzecz-te lata i pieniądze nie poszły na marne. Ja umiem angielski i tego nikt mi nie odbierze.
        • Gość: aaa Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:18
          Fajnie sie zalisz ale popatrz na to z innej strony np ktos chodzi na korki z
          maty i tez placi 40 zl za godzine a przyjdzie jeden z drugim na egzamin
          dostanie sciagi i napisze na 4 a tn co bral korki dostanie 3 albo nie zaliczy i
          tez wydal kasy na nauke i co to tez jest naglasniane ludzie takie sa juz realia
          tego swiata
          • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 05.02.06, 11:05
            Ja rozumiem sytuację. Poziom był za wysoki więc studenci znaleźli inną drogę. Pomimo tego i tak jestem trochę wkurzony i chyba się nie dziwicie dlaczego. Jeżeli chodzi o matę, to wydaje mi się, że sytuacja jest trochę inna. Na macie słaby student ze ściągą miał duże problemy, a dobry rozwiązywał zadania i zaliczał. W B2 dobry student zaliczał a słaby ze ściągą bez problemów również zaliczał i to niejednokrotnie na wyższą ocenę.

Właściwie największe pretensje można mieć do sposobu przeprowadzenia egzaminu i braku podziału na poziomy.

Jeszcze jedno-to, że napisałem, że umiem angielski nie oznacza mojej pychy (jak widzę tak jest to czasami odbierane). Uczyłem się go wiele lat, umiem się nim posługiwać i zdałem B2 o własnych siłach więc chyba mogę tak napisać, prawda?
            • Gość: aaaa wez juz przestan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:09
              sluchaj zaloze sie ze jeste z kierunkow technicznych ja jestem z ekonomii w tym
              roku mam 7 egzaminow przed tym ok 10 zaliczen pisanie pracy + b2( dotego
              jeszcze ojca chorego) wiec nie truj tu takich farmazonow jaki ty masz problem
              ze nie slusznie jestes oceniony kazdy radzi sobie jak moze a to ze jestes
              uczciwy i potulny to tylko twoja sparawa a jezeli malo ci ocena jaka otzrymales
              to idz zdaj fersta i nie nudz !!!!!!!
              • Gość: bbb Re: wez juz przestan IP: 82.160.43.* 05.02.06, 12:22
                Co do pana abc -jak ci ocenka nie odpowiada a potrafisz angielski to prosze bardzo zdaj inny certyfikat i bedziesz mial sprawidliwie oceniony!Zgadzam sie z aaaa, tez jestem z ekonomii, zdalam B2 o wlasnych silach ale nie kłóce sie o poprawkę,bo najważniejsze ,że mam to za sobą,wystarczy mi stresów dzięki tych 7 egzaminów!! Przyjdz na ekonomię i zobacz jaką sesyjke mieliśmy w tym roku!Jesteśmy na ostatnim roku i zamiast mieć normalna ilość egzaminów jak co rok to nam dojeb... a pracę to po nocach pisać będziemy zamiast spać!
                • Gość: byly student Re: wez juz przestan IP: *.c153.petrotel.pl 05.02.06, 15:30
                  oj coraz to gorzej
                  Pisze poniewaz skonczylem ekonomie, i jestem w trakcie studiow technicznych na
                  PW i nie rozumiem tego narzekania - na ekonomii bylo jedno wielkie
                  leniuchowanie, sesja 2 razy w roku troche nauki i wszystko (nawet te 7 egzaminow)
                  kiedy jestem na technicznym kierunku to bywa tak ze mam 5 wejsciowek tygodniowo,
                  projekty, laborki, sprawozdania i kolokwia dochadza regularnie ze wszystkich
                  przedmiotow i jak sie tym nikt nie przejmuje i nie narzeka.
                  Nie chce wam sie troche wysilic i od razy tyle placzu.
                  Poza tym to nie sama "uczlenia" uklada program, w znacznej mierze jest on
                  zalezny od studentow -poczytajcie sobie o swoich prawach a pozniej placzcie ze
                  program nie taki

Ale najwieksza zagadka dla mnie jest to dlaczego poszliscie z tym problemem do
                  gazety ??? Takie sprawy sie zalatwia inaczej. Pokazaliscie w zlym swietle
                  uczelnie i siebie i przez to wcale mi was nie zal...
                  Ja jako student wstydze sie ze mam tak rozgarnietych "kolegow"
                  • Gość: abc Re: wez juz przestan IP: *.c149.petrotel.pl 05.02.06, 23:26
                    Zgadzam się z przedmówcą. Mam porównanie z ekonomią już od 3 lat i wiem co w trawie piszczy. Jeszcze jedno-nie jestem za powtórzeniem egzaminu, może nie przeszkadzałoby mi to (powtórzenie) ale jak już się odbył to wyniki niech już zostaną.
        • Gość: pss Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:46
          jak żeś taki dobry to sobie zalicz firsta albo advanca
          • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 05.02.06, 10:54
            Niech zgadne-dzięki ściądze zaliczyłeś(aś)?
            • Gość: pss Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:41
              > Niech zgadne-dzięki ściądze zaliczyłeś(aś)?

pudło, pisałem o 10

> W momencie gdy poszła ściąga bardzo dużo osób, które lewo potrafią się
              > przedstawić w języku obcym, dostało więcej punktów niż
              > ja

To musiało być okropne uczucie. Czemu nie napisałeś na 100%?
              • Gość: abc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.c149.petrotel.pl 05.02.06, 23:20
                Ja się nie pytam na którą godzinę. Może inaczej-sam czy z pomocą? Zresztą nieważne. Chyba ta dyskusja nie ma sensu albo ja albo Wy jesteśmy zbyt pewni swojego zdania aby je zmienić. Proponuję zakończyć tę bezowocną przepychankę. Zgoda?
    • Gość: knesiara Re: proponuję powtórzyć egzamin IP: *.c155.petrotel.pl 04.02.06, 01:23
      proponuję powtórzyć egzamin
      ja i tak zdam bo jestem najlebsza
      • Gość: Różą Re: proponuję powtórzyć egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 09:07
        40procent nie zaliczyło już ten wynik daje do myślenia.Ale o wykładowcy.Po
        prostu wykłady powinny być tak prowadzone że student wychodzi i umie, rozumie
        zresztą co tu dużo pisać każdy o tym wie.Dobrze jest móc sobie dorobić,co????
      • Gość: sz.. Re: proponuję powtórzyć egzamin IP: 82.160.43.* 04.02.06, 13:40
        powórzyć?? wy sie lepiej odwołujcie byście poprawkę w tej sesji mieli a nie powtarzać i znów 300 osob będzie się stresować?? ja pisałam na 10.00, fakt wkurzyłam się jak sie dowiedziałam o tych z 12 godziny ale zdałam dzięki cięzkiej pracy! mam dość stresów jak na ten semestr,7 egzaminów w tej sesji mi wystarczy i nie będę powtarzać B2!!!
        • Gość: xxxxx Re: proponuję powtórzyć egzamin?? zglupieliscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:45
          powtorka tak??? zajebiscie jak mieliscie 3 egzaminki to prosze bardzo my
          mielismy 7 i przed tym ok 10 zaliczen a do tego praca licencjacka ktora u
          polowy na roku stoi w miejscu !!!!!! pisalam na 10 zaliczylam i nie bede nic
          poprawiac lepiej walcie skruche i sie uczcie a nie glupoty
          • Gość: sz... Re: proponuję powtórzyć egzamin?? zglupieliscie IP: 82.160.43.* 04.02.06, 13:48
            popieram!!!Jak macie po 3-4 egzaminy to sobie powtarzajcie B2 !!My jesteśmy wykończeni tym co przeszliśmy w tej sesji! A od pana M.J. to sie odczepcie,starał się jak mógł,po prostu trzeba sie przyzwyczaić do sposobu nauczania i tyle!
            • Gość: Iza Re: proponuję powtórzyć egzamin?? zglupieliscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:51
              O!!!!Lizus się znalazł
              • Gość: sz.. Re: proponuję powtórzyć egzamin?? zglupieliscie IP: 82.160.43.* 04.02.06, 14:07
                Lizus??Iza?? hmm znamy sie raczej :P
          • Gość: ccc LENIE IP: *.c240.petrotel.pl 04.02.06, 13:56
            jak tak czytam te "inteligentne" wypowiedzi studentow i zdaje sobie sprawe ze
            niedluga wiakszosc z nich bedzie miala tytul licencjata ekonomii lub mgr inż. to
            tylko zle wrozy dla naszej przyszlosci
            Powinni was wszystkich oblac
            • Gość: Student Re: LENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:20
              A wziąłeś pod uwagę to, że nie każdy ma "dar" do nauki języka? Tego sie nie da
              ww prosty sposób wykuć na blachę. Ci, co szli np. na ekonomię, chcieli zostać
              ekonomistami a nie lingwistami! A teraz się okazuje, że za sprawą tylko jednego
              egzaminu - z języka, mogą po 3 latach wylecieć ze studiów! To nie jest chore? I
              określanie wszystkich studentów, którzy nie zdali "leniami", jest bardzo nie w
              porządku! Przed wyrażeniem takiej opinii, należałoby raczej wziąć pod uwagę
              pryzmat 3 lat!!!
              • Gość: aaa Re: LENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:21
                popieram ciee
    • Gość: studentka PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:09
      Do tych, którzy zdawali B2 w tej sesji. Ludzie przecież ten egzamin to była
      parodia, jego poziom to może B1, z FCE to on ma mało wspólnego. Ja zdawałam B2
      w jednym z wcześniejszych semestrów i poziom był troszkę wyższy, ale też nie na
      poziomie B2. Wtedy nikt nie "pomagał" chodząc z kluczem odpowiedzi po sali,
      każdy liczył na siebie, nie było żadnego ściągania. i teraz okazuje się, że mam
      gorszą ocenę od ludzi z grupy najniższej, dziwnym przypadkiem oni pozdawali i
      jeszcze są zwolnieni z ustnego, przecież to jest kpina. A co do osób, które
      krzyczą, że takiego egzaminu nie powinno być, a już na pewno nie po 3 latach
      nauki- na UW zdają go już po 1 roku. Zresztą co to za student, który nie zna
      chociaż jednego języka na przyzwoitym poziomie? Gdzie wy chcecie znależć
      póżniej pracę???
      • Gość: Ewa Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:29
        W P O L S C E
        • Gość: studentka PW Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:34
          Do Ewy: masz racje, w Polsce są potrzebne sprzątaczki, sprzedawczynie w
          sklepach (chociaż one w sumie powinny znać choć trochę język obcy, żeby nie
          było wstyd przed obcokrajowcami).
          • Gość: Ewa Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:40
            Obcokrajowcy????? To niech oni się wstydzą za siebie że przyjeżdżają
            do polski i języka polskiego nie
            umieją.
            Ja angielski umiem b.dobrze
      • Gość: ccccccc Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:38
        to idz na UW jak tu za ltwo dla ciebie
        • Gość: Jola Re: Studenci chcą mieć prawo do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:18
          Studia to nie zawody,że wyniku nie można poprawić
    • Gość: Student A jak poszły ustne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 11:27
      Wiecie może, ja poszły ustne?
      • Gość: heniek Re: A jak poszły ustne?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:04
        ustne poszly zajebiscie!!! spoko komisja ! no to mam za sobą angielski! :)
        • Gość: sloneczko GRATULACJIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:39
          GRATULATOIN !!!:)) Glowa do gory , nie lamentowac i ludzie do pracyy a nie
          forum naktorymsie blaznicie i wyzywacie nauczyciele a nie pomysleliscie ze to w
          waslezy wina ze niezdaliscie pozdrawiam kolege i jeszcze raz gratulacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka