Dodaj do ulubionych

Zespół na Wesele

30.07.06, 00:15
jaki polecacie zespól na wesele??Ile osob ile biora i jak grają(live czy
playback).Mam juz kilka nazw wiec bede wdzieczna za opinie o tych zespolach-
Ex-Bolo,Saturn, Rewanż, Quest(a raczej wokalista z Quest bo spiewa w zespole
ktorej nazwy nie pamietam),Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 09:02
      Byłam na weselu na którym grał Saturn oraz na balu i pikniku na którym grał
      zespół rewanż. Bardzo dobrze się bawiłam zarówno przy muzyce jednych jak i
      drugich.
      • Gość: aneta Re: Zespół na Wesele IP: *.c243.petrotel.pl 30.07.06, 09:40
        Zespół Rewanż grał na moim weselu, na weselu kuzynki i raz bawiłam się na
        sylwestrze gdzie grali, zawsze było super. Grają na żywo,nie robią długich
        przerw i grają praktycznie wszystko. Przed naszym weselem dokładnie się
        umawialiśmy co będą grali. Zagrają też bez problemu to czego zażyczą sobie
        goście (mój wujek musi zatańczyć koniecznie oberka, poleczkę itp.).
        • Gość: Ewa Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:16
          Anetko a ile płaciliście za granie na weselu?
        • Gość: wiolka Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:27
          Witam!!!
          A masz może namiary na ten zespół REWANŻ?
      • Gość: pacman Re: Zespół na Wesele IP: *.plock.mm.pl 06.05.07, 11:04
        Ja raczej niestety Saturn bym odradzal, bylem ostatnio na weselu z ich
        udzialem. Nabijaja sie z gosci, granie traktuja zbyt luzno,
        mysla ze wszystko im wolno, byly momenty ze dwoch gralo a reszta siedziala za
        stolem, spozniaja sie (np. na blogoslawienstwo), robia zbyt
        dlugie przerwy. Moim zdaniem sa przereklamowani. Zdecydowanie nie polecam i to
        w dodatku za tak duze pieniadze...
        Pozdr
    • Gość: Monia Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:51
      Ja byłam miesiąc temu na weselu gdzie grała Quest. Było super. Młodzi zaprosili
      chłopaków na poprawiny i grali znowu do 2-giej w nocy. Świetna zabawa! Ja już
      nie będę się zastanawiać nad wyborem zespołu na swoje wesele :-)
      • Gość: aneta Re: Zespół na Wesele IP: *.c243.petrotel.pl 01.08.06, 23:32
        Płaciliśmy 2 tyś., grało ich 5. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.
      • frodo100 Re: Zespół na Wesele 05.08.06, 12:50
        nadal czekam na opinie o zespolach na wesele
        • Gość: Edyta Re: Zespół na Wesele IP: *.c241.petrotel.pl 08.08.06, 07:14
          U mnie tydzień temu grał zezpół KINGS BAND-rewelacja. Śpiewa wokalista z
          Questa. 5 muzyków w zespole, muza na żywo, grają dosłownie wszystko, przerwy
          baardzo króciótkie.Polecam gorąco.
          • Gość: świadkowa Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:47
            osobiście nie polecam - może i przerwy krótkie, ale cała oprawa do
            luftu...:(zespół tak naprawdę "tylko i wyłącznie gra" - nie
            interesuje się ani młodymi ani gośćmi... 4, 5 utwórów i ...."a teraz
            idziemy na kielicha...", kolejne parę utworów i ......." a teraz
            idziemy na kielicha...." oczepiny były porażką, zbieranie na wózek
            trwało niestety za krótko.... goście czekali jeszcze w kolejce
            na "odbicie" młodych i wrzucenie "paru groszy", kiedy zespół po
            prostu zakończył i niestety trzeba było jeszcze prosić, aby łaskawie
            podali zebraną kwotę... osobiście nie polecam
            • Gość: gość Re: Zespół na Wesele IP: 80.48.4.* 28.02.08, 17:07
              Świadkowa jesteś widać obrażona na ten zespół bo pewnie mało byłaś atrakcyjna i
              jako świadkową sie nie zjamowali a ja byłem na tym weselu i tak sie ubawiłem
              chłopcy mało co odpoczywali rzadko siedzieli za stołem na swoim poczestunku
              bardzo ładnie bawili gości za stołami i ile to można zbierać na wiano przecież
              każdy dał prezent. Muzyka cały czas na żywo bez podkładów ani jednego playbacku.
              Widać że chłopcy maja talent do muzykowania. Ciekawy jestem ile biorą za wesele
              nie ma żadnego ogłoszenia w mediach pewnie im takowe są niepotrzebne bo i tak
              maja full zamówień.
    • Gość: Kali Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:03
      Polecam zespół Rodeo. U mnie grali na weselu i było super. Grają w 5 i brali 2
      tys. (teraz nie wiem ile).Zagrają wszystko co zechcesz. Mają dodatkowo skrzypce.
      O saksofon, czy trąbkę nie masz się co martwić bo gra w tym zespole płocki
      hejnalista, więc o profesjonalizm możesz być spokojna. Polecam.
      Co do tematu czy grają na żywo, to prawda jest tylko jedna, że wszystkie
      zespoły, które są tu wymienione (Quest, Saturn i inne) większość kawałków
      (muzykę, nie wokal)grają z mini discu. Wiadomo , że śpiewają Live, ale muza nie
      jest na żywo. Moim zdaniem, to dobrze, bo dzięki temu można być spokojnym, że
      nie będą kaszanić.
      • Gość: Robi Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:36
        Oczywiście do tego co napisał: Kali:

"Polecam zespół Rodeo. U mnie grali na weselu i było super. Grają w 5 i brali 2
        tys. (teraz nie wiem ile).Zagrają wszystko co zechcesz. Mają dodatkowo skrzypce.
        (muzykę, nie wokal)grają z mini discu. Wiadomo , że śpiewają Live, ale muza nie
        nie będą kaszanić".

Chodziło mi o to, że moim zdaniem, to nie jest dobrze, że zespół gra z mini
        discu. Co to za muzycy , którzy nie grają Live. Polecam zespół Karawana.
    • Gość: Robi Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:14
      Polecam zespół Rodeo. U mnie grali na weselu i było super. Grają w 5 i brali 2
      (muzykę, nie wokal)grają z mini-discu. Wiadomo , że śpiewają Live, ale muza nie
      nie będą kaszanić.
    • Gość: taylor Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:44
      u nas gral zespól Forte Plus 3 panów i pani... bardzo nam zależalo zeby
      śpiewala kobitka i wyszlo super... bardzo polecam... a na początek zapraszają
      na przesluchanie na zywo i od razu widać na co ich stać...
      • frodo100 Re: Zespół na Wesele 14.08.06, 10:38
        A masz może telefon do tego zespołu??I napisz ile biorą. Pozdrawiam
        • Gość: taylor Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:14
          telefon 507 392 616

biorą teraz okolo 3 tys. jak my zamawialismy w zeszlym roku to placilismy 2,5
          tys. + 300 za poprawiny jak bysmy chcieli
          • Gość: ja Re: Zespół na Wesele IP: *.plock.msk.pl 15.08.06, 23:51
            a u mnie grał DJ i wszyscy goscie(mlodzi jak i starsze osoby) powiedzili ze tak fajnie nie bylo na zadnym weselu gdzie gral zespol

zespol jest fajny ...ale na wsi
            pozdro
            • frodo100 Re: Zespół na Wesele 19.08.06, 20:40
              z dj-em to ja na dyskoteke moge pojsc-tez na wsi (
    • frodo100 Re: Zespół na Wesele 02.09.06, 18:30
      .
    • Gość: viki Re: Zespół na Wesele IP: *.budinet.info 04.10.06, 21:33
      ja ubiegłym miesiącu byłam na weselu gdzie grał REWANŻ - naprawde świetnie,
      bardzo szeroki repertuar, krótkie przerwy, duzo biesiaduja - 4 facetów +
      kobieta. Polecam. Natomiast kilka lat temu byłam na weselu ogrywanym przez
      KINGS Band i tez mi sie podobało (ale tak jak zaznaczyłam było to 5 lat
      temu,więc nie wiem jak jest teraz)
      • Gość: gosc Re: Zespół na Wesele IP: 80.48.4.* 28.02.08, 17:11
        Teraz też jest super z tym zespołem Kings Band nie wiem ile biorą.
    • Gość: Michał Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:32
      wesele.plock.pl/?id=bf&dz=12
      • Gość: shapeshifter Re: Zespół na Wesele IP: *.c246.petrotel.pl 04.03.07, 13:41
        3+1 z Miszewka albo BIG z Radziwia. Tylko te sa godne polecenia.
        • Gość: katarzyna Re: Zespół na Wesele IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.03.07, 20:14
          3+1 juz to widzę i słyszę co to za wynalazek. Co to za psudo zespół ktoś
          słyszał? tylko godne polecenia dobre!!
          • Gość: shapeshifter Re: Zespół na Wesele IP: *.c246.petrotel.pl 12.04.07, 21:04
            Katarzyno nie wiem skad tyle goryczy w Tobie.... Zanim skrytykujesz za nazwe
            obejrzyj plyte i porownaj z tymi znanymi 'dobrymi' itd. Ogladalam plyty
            wszystkich rewanzow, saturnow, questow i innych trubadurow z wasikami na
            przedzie. Zpelnie obiektywnie polecam te dwa i ewentualnie Rangers czy jakos
            tak (pan mieszka na malinowej)
        • Gość: Konrad Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 00:02
          Tylko nie 3+1 ... wielki błąd... nabijanie ludzi w butelkę. Marny wokal, zero
          pojęcia o graniu na żywo.... Tylko nie 3+1 !!!!!!!!!!!!!!!! Słyszałem dwa
          razy... o dwa za dużo... NIE POLECAM
    • Gość: Eryk Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:37
      Anex: wesele.plock.pl/url/8
      • Gość: libert Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:18
        Libet: wesele.plock.pl/url/21
    • Gość: Lele Re: Zespół na Wesele IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.03.07, 17:05
      Poszukuje kontaktu z zespolami Rewanz oraz Forte.
      • Gość: z Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:30
        moze na ogloszenia.plock.pl znajdziesz
    • Gość: Student Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:36
      PRETEKST - jest na portalu weselnym
      • Gość: Taki tam Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:58
        Tylko EX-Bolo. Grupa jest na rynku od kilkunastu lat. Super wokal!!!!!!!!!!!
        Kapitalny gitarzysta. Krótkie przerwy. Tylko złapać ich z terminem ciężko, oj
        ciężko... Polecam z czystym sumieniem.
    • Gość: z Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 23:31
      nam gral pretekst i bylo OK
      • Gość: ania33 Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:04
        A my bedziemy mieli AKORD z Płońska, juz bawiliśmy sie przy nich i było super
    • Gość: Ania Koroś Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:04
      Witam serdecznie.
      Gorąco polecam zespół Pretekst z Płocka. Miałam wesele 02.06.2007, szukałam
      zespołu w ostatniej chwili i byłam pozytywnie zaskoczona ich profesjonalizmem,
      podejściem do klienta i co najwazniejsze wysokim poziomem grania (i śpiewania
      oczywiście :)). Doskonale wczuli się w rolę, bawili gości, dbali o to, by było
      wesoło, ale z kulturą. Co istotne robią bardzo krótkie przerwy, graja stare i
      nowe przeboje (na żywo!), zresztą wszystko można z nimi ustalić. Kontakt bardzo
      miły i rzetelny. Jestem bardzo zadowolona, jeśli ktoś zechce skorzystać to
      polecam serdecznie. Wesele było niesamowite i co istotne podobali się wszystkim
      gościom... Pozdrawiam serdecznie przyszłe Pary Młode :)))))
      • Gość: maggie1985 Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:22
        do Ani Koroś - masz może jakis namiar na ten zespół pretekst?? ilu jest muzyków i ile biora za wesele??
        • Gość: Ania Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 07:54
          Pretekst: wesele.plock.pl/galeria,firma,32.html
        • Gość: Anna Koroś-Czubak Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:09
          Witam :),
          Dane kontaktowe do zespołu PRETEKST dokładnie takie jak podał mój przemówca. Z
          tego co wiem, zespół jest w trakcie tworzenia własnej strony internetowej
          (zgodziłam się udostepnić im urywki z własnego wesela), także tam można będzie
          dowiedziec się o nich czegos więcej (jak juz będzie gotowa napiszę linka). Ja
          ze swojej strony zapewniam, iż są godni polecenia. Najbardziej zależało mi, by
          w zespole był głos i damski i męski, a zespół PRETEKST spełnił wszelkie moje
          oczekiwania (łącznie z przygotowaniem specjalnie dla nas wybranej piosenki,
          której nie mieli wcześniej w repertuarze !!!!). Poza tym wazne jest, że szybko
          i bezproblemowo można się z nimi porozumieć co do wszelkich szczegółów. A co
          do finansów...to zalezy od tego gdzie to wesele...ale wg mnie, na to co
          reprezentują nie są drodzy- ale to juz usatlenia między stroną zainteresowaną a
          zespołem. Ponadto nie warto żałowac tych kilku stówek, by goście dobrze się
          bawili i zapamiętali imprezę na długo!!!! Korzystać z usług tak solidnych ludzi
          to czysta przyjemność !!!! Z czystym sumieniem i zadowoleniem już prawie
          miesiąc po weselu- POLECAM (szkoda, że nie mozna przeżyć tego raz jeszcze,
          hehe...). Dużo szczęścia i niezapomnianych przeżyć (tylko pozytywnych) dla
          wszystkich planujących ślub... Ania :).
          • Gość: Monika G Re: Zespół na Wesele IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.06.07, 20:00
            Do Anny Koroś-Czubak : czy byłaby mozliwośc uzyskania u Ciebie fragmentów
            wesela by posłuchać tego zespołu? Zastanawiam sie nad nim , a nigdy go nie
            słyszałam. Będę bardzo wdzieczna.
            • Gość: Ania Koroś-Czubak Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:03
              Hmmm... nie wiem o jaką możliwość pytasz? Ale może najprostszym wyjściem z
              sytuacji jest skontaktowanie sie bezpośrednio z zespołem, na pewno udostepnią
              jakiś materiał (być może nawet ten, który ja im podeślę, ze swojego wesela).
              Poza tym, w związku z tym, iż grają na żywo, raczej nie sugarowałabym się
              nagraniami z kaset, zamieszczanymi na stronach www itp. Ja wybrałam ich
              troszkę "w ciemno", a byłam bardzo zadowolona!!! Nie jestem znawcą muzyki, a
              bardzo mi się podobało, mam muzyków w rodzinie (ale z zespołu rockowego) i
              również docenili ich "talent" (również od strony technicznej). Polecam
              wszystkim niezdecydowanym !!!!! Pozdrawiam :) Ania.
              • Gość: marta Re: Zespół na Wesele IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.07, 07:57
                oj pachnie mi tu niezłą autoreklamą
                • Gość: Ania Koroś-Czubak Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:33
                  Hehehehe, a to już nie można być zadowolonym, tylko dlatego, że mam wątpliwości
                  co do udostępniania filmu z "mojego" wesela osobom zupełnie postronnym? Gdyby
                  to była autoreklama, to nie podpisywałabym się imieniem i nazwiskiem...jeśli
                  nie wierzysz to sprawdź może księgi wieczyste w Parafii Biezuń, w której brałam
                  ślub...ale to zapewne uznasz za autoreklamę proboszcza, hehe.
                  Życzę więcej wiary w ludzi i pozytywnego nastawienia do świata...
                  Pozdrawiam Ania
                • Gość: Paweł Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:43
                  Wcale nie - Pani Anna Koroś szukała zespołu i jak pamiętam pisała również do
                  mnie - zdecydowała się na "PRETEKST", gdyż zadecydował fakt, że w tym zespole
                  śpiewa kobieta. Faktycznie -> dobrze grają na żywo i fajnie wykonują utworki -
                  co mnie osobiście (chociaż gram w innym zespole) się bardzo podoba.
                  Nie oznacza to, że reklamuję ten zespół :)(członek zespołu "PARADISE" - również
                  grającego na żywo).
                  • Gość: sebastian Re: Zespół na Wesele IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.07, 09:11
                    okazuje się ze wszystkie zespoły w Płocku grają z mini dysku na żywo drodzy
                    państwo więcej pokory nie róbcie ludziom wody z mózgu... pozdrowienia dla
                    managera zespołu Pretekst...
                    • Gość: Paweł Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:23
                      Okazuje się, że nie wszystkie grają z mini dysku - zapraszam na próbę ->
                      przekonamy się ...
                      • Gość: tomek Re: Zespół na Wesele IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.07, 10:52
                        kiedy ta próba i gdzie sprawdzimy twardziela z soltona! ha ha
                        • Gość: Monika Re: Zespół na Wesele IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.07, 10:59
                          Pani Aniu tak się skałada że byłam w tą sobotę w zajeździe Mazowsze na weselu i
                          stwierdzam że przesadziła pani z tą opinią.
                          • Gość: Ania Koroś-Czubak Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:04
                            Forum jest po to, by wyrazić swoją opinię...ponieważ ja byłam zadowolona, stąd
                            ta ocena. Nie wiem jakie są odczucia i doświadczenia innych, niech każdy
                            wypowiada się za siebie. Jeśli Pani coś nie odpowiadało, to oczywiście ma Pani
                            do tego prawo, tak jak ja mam prawo do wyrażenia swojej POZYTYWNEJ opinii...to
                            moje subiektywne uczucia i to wszystko (nawet jeśli Pani wydały się
                            przesadzone).
                            Na forum można również chwalić, nie tylko krytykować, co tak wszyscy
                            uwielbiają... Pozdrawiam tych, co są i nie są zadowoleni, co dobrze i źle grają
                            w opinii innych i wszystkich tych, którzy lubią krytykować (rzadko
                            konstruktywnie)... :)
                            Ania.
                            • a.an Re: Zespół na Wesele 06.02.08, 15:14
                              szukam dj na przyjęcie weselne, może ktoś ma jakieś namiary? dzięki
                              z góry!
                        • Gość: ggg Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:16
                          napisz do niego na maila - umówcie się :)
                          • Gość: Paweł Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:19
                            Właśnie - paradise3@op.pl - zapraszam
                            • Gość: monia Re: Zespół na Wesele IP: *.torun.mm.pl 03.07.07, 23:03
                              Witam, czy ktos zna zespól THE DOX :o)
                              • Gość: monia Re: Zespół na Wesele IP: *.torun.mm.pl 03.07.07, 23:05
                                Jest 5 osob, 4 Panow i jedna Pani ze swietnym mocnym wokalem....mam nadzieje,
                                ze ktos to potwierdzi...JAK ONI GRAJA/ cZEKAM NA OPINIE....
                              • Gość: monia Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:11
                                i co ludki, nie znacie zespolu The Dox? Jesli ktos zna niech da znaka :o)
                          • Gość: Lolita Re: Zespół na Wesele IP: *.c153.petrotel.pl 03.07.07, 12:22
                            do mnie też napisz
                      • Gość: eee Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 07:20
                        Ludzie co wy tu wypisujecie. Jakie granie na żywo. Cztery osoby w składzie, z
                        czego dwie tylko śpiewają. Co można w takim składzie zagrać na żywo. Można
                        jedynie puścić wszystko i sobie pośpiewać. Nie rubcie z ludzi wariatów. Czy
                        ktoś widział zespoły grające na żywo składające się z dwóch muzyków np. z dwóch
                        keyboardów. Przypomina się pamiętna era disco-polo. Nie rozśmieszajcie mnie.
                        99% tych weselnych zespołów (uprawiających tu autoreklamę) to jeden wielki
                        playback, a ludzie ciemnota płacą kasę za taką lipę. Zespół bez basisty, bez
                        perkusisty, czy ktoś widział w telewizji podczas jakiś występów takie składy
                        jak dwa keyboardy. Nie reklamujcie się na tym forum Panie i Panowie, idźcie do
                        szkoły, nauczcie się grać, a nie robicie z ludzi debili.
                        • Gość: Patryk Re: Zespół na Wesele IP: *.c154.petrotel.pl 05.07.07, 07:59
                          popieram przedmówcę szkoda tylko ze ludzie za taką puszczaną lipę płacą taką
                          kasę nie dajcie się nabijać w butelkę drodzy Państwo.
                          • Gość: Qba Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:18
                            Radzę wszystkim Państwu, aby na opinie zamieszczone na tym forum brać poprawkę.
                            Wyraźnie widać, że zdecydowana wiekszość wypowiedzi to wazelina skierowna w
                            kierunku kilku zespołów. Kolesie mają poprostu miejsce na swoją reklamę. I tak
                            naprawdę to prawdopodobnie nie znajdziecie Państwo na tym forum żadnego dobrego
                            zepołu, bo tacy nie muszą się w taki sposób reklamować. Reklamuja sie tu
                            niudacznicy, którzy siedzą w sobotę w domu i piszą na forum jacy to są dobrzy
                            zamiast grać i zarabiać kasę. Narobiło się ostatnio pseudo muzyków. Ktoś sobie
                            zakada zespół, wciska "play" i już jest klezmer. Dziś mamy taką technikę, że
                            taki, co mu słoń na ucho nadepnął w oczach laików będzie "grał" i to ładnie.
                            • Gość: Do poprzedników Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:58
                              Zgadzam się po troszeczku z przedmówcami... ale...
                              Są też nowe zespoły, które naprawdę grają na żywo i żadnego samograja nie
                              potrzebują. Potrzebują tylko (w takiej chwili) reklamy swojego zespołu.
                              Są zespoły, które wciskają "play" i udają, że grają, ale są też zespoły
                              naprawdę grające na żywo. A takich odróżnić nie trudno. Zespół napewno nie
                              zagra wszystkich piosenek od A do Z jak w orginale i nie dziwię się, że się w
                              jakiejś kwestii pomyli. Jeśli jest skład: perkusja, bas, klawisze, gitara i
                              ewentualnie saksofon - taki zespół nie powinien i raczej nie gra z mp3 lub
                              innymi wynalazkami. Najlepszym rozwiązaniem nad znalezieniem dobrego zespołu
                              jest pójście na próbę i sprawdzenie czy zagra na żywo piosenkę tą którą sobie
                              wymyślimy i najlepiej zaproponuje, by każdy instrument wchodził oddzielnie (np.
                              1-sza perkusja, potem bas, klawisze, gitara itd.). Zespół który oferuje grę na
                              żywo zagra tak - inny nie da rady.
                              Ale nie mylmy też zespołów grających na żywo, które mają w składzie dwa
                              instumenty klawiszowe i np. gitarkę bas, bo np. (tu dla tych co wiedzą o czym
                              piszę) style są różnego rodzaju i jak ktoś potrafi to zrobi taki styl do danej
                              piosenki. To moja uwaga.
                            • Gość: madzia Re: Zespół na Wesele IP: *.c250.petrotel.pl 17.07.07, 13:23
                              polecam zespół KINGS BAND goscie są zawodowcami w graniu wokalista jest z
                              grópy QUEST spiewa zawodowo saksofonista tez niesamowity zamówilismy ich na
                              wlasne wesele graja 100% na zywo polecam gorąco
                              • Gość: Gosia83 Re: Zespół na Wesele IP: 193.59.95.* 31.07.07, 09:13
                                A według mnie KINGS BAND to typowe disco polo. Byłam na ich próbie i głos
                                wokalisty zupełnie mi się nie spodobał. Osobiście polecam EX-BOLO. Będą grali u
                                mnie 1-go września i słyszałam, że są świetni. Jest 3 panów i 1 woklaistka z
                                silnym, pięknym głosem. Ponoć świetnie zabawiają gości, że aż żal schodzić z
                                parkietu..
                                • Gość: wiola Re: Zespół na Wesele IP: 80.48.4.* 28.02.08, 17:28
                                  Gosia nie rób reklamy bo ja byłam na weselu gdzie grał kings band i znam sie na
                                  muzyce grają na żywo były przyspiewki od gości i umieli odegrać melodie w
                                  tonacji na żywo.
                                  • Gość: niestety Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:36
                                    Niestety nie ma już zespołu Kings Band w starym składzie. Odszedł
                                    wokalista... :-(
                                    • Gość: ... Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 18:02
                                      I dobrze że odszedł.Tylko on psuł im robotę swoim chamskim
                                      zachowaniem...A jego wokal był bardzo średni.Każdy znawca muzyki to
                                      potwierdzi...Ciekawe czy sam odszedł czy go wy......li ???
                                      • Gość: tttt Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:03
                                        wokalista nie taki zły ale straszny burak, choć na scenie robił im
                                        show a teraz .......ci co pozostali to spiewac raczej nie potrafią.
                                        nie polacem tego zespołu.
    • Gość: Gosia Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 10:54
      wiecej o zespolach jest na forum slubnym:
      Wątek: Płockie zespoły muzyczne: forum.wesele.plock.pl/index.php?topic=41.0
      Zespoły muzyczne/ DJ na wesele: forum.wesele.plock.pl/index.php?topic=28.0

i wiecej nie trzeba
    • Gość: Taki tam Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 23:59
      Tylko EX-Bolo. Grupa jest na rynku od kilkunastu lat. Super wokal!!!!!!!!!!!
      Kapitalny gitarzysta. Krótkie przerwy. Tylko złapać ich z terminem ciężko, oj
      ciężko... Polecam z czystym sumieniem.
      • Gość: PTR Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 14:47
        Ex-Bolo to jeden wielki playback. Minidisc pod keyboardem. Ci goście nie mają
        pojęcia o graniu. Dziewczyna śpiewa fajnie nie można jej tego ująć, ale niezbyt
        dużo kawałków w trakcie imprezy. Jeżeli komuś odpowiada, aby płacić za
        puszczaną muzykę to jego sprawa. Ja nie polecam. Szukajcie czegoś LIVE.
    • psychik1 Re: Zespół na Wesele 29.08.07, 21:09
      ja polecam zespół Rider, czy jakoś tam. 3 chłopaków, dali radę,
      byłem ostatnio na weselu i bawiłem się przy muzyce w ich wykonaniu.
      nawet mają jakąś śmieszną stronę w necie :) ja wspominam miło, więc
      polecam
    • Gość: Iza Re: Zespół na Wesele IP: *.33.radom.pilicka.pl 25.09.07, 14:15
      2 tygodnie temu byłam na weselu koleżanki w Izabelinie. Tam grał zespół z
      Radomia Bajka. Naprawdę grają świetnie. A najbardziej wszystkim się podobało
      granie za stołami i to jak fajnie oświetlili efektami całą salę.
    • Gość: anusia_mycha Re: Zespół na Wesele IP: *.168.c72.petrotel.pl 29.10.07, 14:42
      witam. goraco polecam zespol quest. gral na moim weselu i na paru
      innych w mojej rodzinie. 604 661 852
    • Gość: Marcinnnnn Re: Zespół na Wesele IP: *.142.c78.petrotel.pl 13.11.07, 20:28
      2,5 miesiąca temu grali u mnie na weselu zespół QUEST. My a przede
      wszystkim goscie byli zachwyceni. nie mielismy jeszcze sali weselnej
      a mielismy juz zespół.ok.23 przebieraja sie w stroje wiejski i
      spewają przyspiewki. Ludzie zaje....bawili sie. Kilku gości wzieli
      od nich numer kontaktowy. Z żona jestesmy bardzo zadlowoleni. Jacek
      (Łysy) świetnie potrafi rozbawic gości...jest duszą
      towarzystwa.Każdemu polecamy...
    • Gość: X men Re: Zespół na Wesele IP: *.006.c85.petrotel.pl 14.11.07, 21:10
      cześć zespołu nie znam ale organizuje pokazy fajerwerków. Pomyśl
      może być fajnie.jeśli sie zdecydujesz to skontaktuj sie na forum
    • Gość: Karolina Re: Zespół na Wesele IP: *.subscribers.sferia.net 21.12.07, 22:48
      witam jeśli nadal potrzebują Państwo kapeli na wesele to zapraszam do
      skorzystania z usług mojego zespołu... nie będę u swojej kapeli zachwalać pod
      niebiosy bo nie o to chodzi:) po prostu proszę dać nam szanse:) wyśle demo i
      oferte na emali:) prosze tylko w emaliu podać date uroczystości pozdrawiam
      karolina karolina-chacinska@o2.pl
    • Gość: Karolina Re: Zespół na Wesele IP: *.subscribers.sferia.net 21.12.07, 22:51
      witam jeśli nadal potrzebują Państwo kapeli na wesele to zapraszam do
      skorzystania z usług mojego zespołu... nie będę u swojej kapeli zachwalać pod
      niebiosy bo nie o to chodzi:) po prostu proszę dać nam szanse:) wyśle demo i
      oferte na emali:) prosze tylko w emaliu podać date uroczystości pozdrawiam
      karolina karolina-chacinska@o2.pl
    • Gość: Banan Re: Zespół na Wesele IP: *.plock.mm.pl 01.01.08, 23:32
      Witam, byłbym wdzięczny za namiary na zespół Saturn, z góry dziękuje
      • Gość: kika Re: Zespół na Wesele IP: *.142.c66.petrotel.pl 02.01.08, 17:44
        byliśmy na sylwestrze gdzie grał zespół black & white. Wyskakałam
        się za wsze czasy, gdybym się hajtała, napewno bym ich wzięła. Na
        tym sylwestrze tylko dzięki nim się kręciło, bo cała reszta była do
        bani. A jak czysto śpiewają, dla mnie są naj naj naj!
      • Gość: kolo Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 23:07
        grali u mnie. Wszystko ok
        Numer do Jacka ( bo z nim się załatwia) 502 087 475
        • Gość: kamermanS Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 20:05
          Chyba was powaliło. Bywam na weselach i zanam wszystkie
          zespoły,które tu opisaliscie. Granie na żywo - śmiechu warte ok 3%
          zespołów. Chodzi o to aby rozruszać i dobrze bawić. Niektórzy
          starają się grać na żywo i wychodzi to marnie. Zespól zawsze
          korzysta z jakiegoś pomocnika. Na żywo to marne pojecie i dla mnie
          nieistotne. Zespól prowadzi wesele gra, czy puszcza jak tam wolicie
          kawałki, a goście podskakują pod sufit to jest to.
          I tak, kolejność przypadkowa - ja osobiście bym zamówił na wesele:

EX-BOLO,
          BICK BLACK,
          REWANZ - 100% na żywo
          BIG
          CONCORD
          RAJDER
          LENA
          jeszcze może być?
          SATURN
          QUEST
          Tyle co z szybka pamiętam. Słyszałem i widziałem jak się goście
          bawią. To jest gwarancją dobrej zabawy.
          • Gość: Rew..... Re: Zespół na Wesele IP: *.043.c70.petrotel.pl 24.01.08, 08:04
            To po jaką cholerę płacić taką wielką kasę jak taką imprezę może
            obsłużyć jeden człowiek np. DJ.(też puszcza!) Zastanów się co
            piszesz i kogo polecasz!!!

• Gość: Gość Re: Zespół na Wesele IP: *.plock.mm.pl 24.01.08, 17:41
              W obecnych czasach posialo zespolami "dwa parapety" (dwóch gości z
              klawiszami)i nie wazne czy grasz na zywo czy lecisz z playbacku,
              wazne jest to aby ludzie wychodzac z wesela powiedzieli:bylo super
              wychulalem sie. Prawdziwe zespoly muzyczne mozna bylo
              znalezc ......w latach 70 wtedy nikt niczym nie potrafil sobie pomoc
              a teraz "PLAY" i HEJJ!!!Wesele. Ja osobiscie polecilbym zespol
              Rewanz ale u nich krucho z terminami kumpel probowal na wakacje
              sobie zamowic i kaszanka nie ma terminow. Na sylwku bylem u
              Kwiatkowskiej tez gral fajny zespol tylko "nie pamietam" nazwy
              mniejsza z tym.Pozdrawiam Parapeciarzy :)
              • Gość: kamermanS Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 22:08
                Jak na zywo to państwo młodzi zapłaccie odpowiednią kasę. Anie
                szukanie taniego i żeby cuda robił. Taki Rewanż to jest do tyłu jak
                6 osób gra za 2700zł. Inni przyjdą za 1800-2200 w cztery sztuki i są
                lepiej z kasą do przodu. Kogo zamówią młodzi - tych za 2200zł. Tak w
                latach 70-80 to było na żywca ale różnie to wychodziło i wódki
                więcej i trochę sztachet. To samo z foto i kamerami. Pana Zdziława z
                sąsiedniego bloku zamówimy, bo sobie kupił kamerę i coś wyjdzie, a
                że nie ma o tym pojęcia i wykształcenia to już nieistotne.
              • Gość: xyz Re: Zespół na Wesele IP: *.c152.petrotel.pl 25.01.08, 11:12
                Parapeciarze - niezłe określenie tych "muzykantów", niemoty
                wciskające guziki. Niech się poduczą, a nie wciskają ludziom
                kaszanę. Zdecydowana większość tych zepolików to nic innego jak tylo
                udawanka - puszczanie i nieczyste podśpiewywanie pod tą puszczoną
                muzę. Wyginają się za tymi parapetami i strugaja klezmerów. Smiech
                na sali!!!!!!!!!!!!!!
    • plockkcolp Re: Zespół na Wesele 04.02.08, 08:07
      WITAM

Przeczytajcie,- bo troszkę Wam to rozświetli w główkach!!!!’

Uwierzcie iż znalazłem się na tym forum całkiem przypadkiem i aż
      mnie skręca jak czytam te brednie. Z jednej strony ludzie którzy
      próbują się sugerować gustem anonimowych osób całkowicie ich nie
      znając, a z drugiej niby to życzliwi którzy udzielają im dobrych
      rad, a tym samym reklamują własne zespoły osmarowując konkurencję.
      Trzeba być kretynem żeby nie zorientować się, iż śmierdzi tu na
      kilometr autoreklamą. Sam jestem członkiem jednego z zespołów
      muzycznych którego nazwa pada w wątkach, ale nie będę używał żadnych
      nazw reklamując źle czy dobrze kogokolwiek. Okazuje się iż płocki
      rynek muzyczny znam dobrze jak mało kto i rzeczywiście 90% kapel jak
      dla mnie, powtarzam „jak dla mnie”jest do odstrzału, ale to moja
      subiektywna ocena, ponieważ pojęcie dobrego albo złego zespołu jest
      bardzo względne. Tu panuje taka sama prawidłowość jak w życiu
      czyli „ jeden woli córkę drugi matkę ” i dla klienta który ma mniej
      wysublimowany gust, zespół który gra ambitną muzę i nie każe przy
      każdym utworze klaskać i unosić rączki do góry, jest zespołem do
      bani oraz odwrotnie. Choć uwierzcie mi i tak takie fora jak to,
      raczej nie mają większego wpływu na wybory ludzi, gdyż powtarzam po
      raz kolejny używając przenośni że jest tak jak w życiu „ każda
      potwora znajdzie swego amatora ” już sama wstępna rozmowa
      przyszłych młodych z potencjalnym zespołem na ich uroczystość
      weryfikuje wiele. Większość tych „wspaniałych zespołów „ które
      polecają życzliwi internauci, całkiem przypadkiem ma bardzo dużo
      wolnych terminów . Mój zespół nigdy się nie reklamował a od wielu
      lat na brak pracy nie narzekamy, terminy trzeba bukować u nas z
      dwuletnim wyprzedzeniem, więc chyba to jest najlepszą rekomendacją
      solidności, oraz miarą zadowolenia klientów, a tym samym
      wyznacznikiem poprawnie obranej strategii zarabiania pieniędzy,- bo
      przecież tak naprawdę o to tu chodzi. Z tego co się orientuję od
      klientów, mamy również dobre notowania wśród internautów wiec po
      części ma to jakieś przełożenie i jest autorytatywne. Dla jasności,
      ja wcale nie krytykuję zespołów grających disco polo , czy ubranych
      w cekinowe koszule i lampasowe spodnie, a nawet puszczających
      muzykę włącznie z nagranym wocalem z magicznych urządzeń (choć nie
      popieram),- jeśli tylko trafiają do swoich odbiorców to chwała im za
      to  ,przecież chodzi o to żeby obydwie strony były zadowolone.
      Poruszyłem tu kwestię grania, bądź nie grania na żywo--
      • Gość: muzykant Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 18:00
        Wszystko się zgadza i zgadzam się z tobą w "100%". Ale nie opisuj
        bzdur typu, że w zespole muszą być sami muzycy a nie np. gości,
        którzy się dorywczo tym, zajmują. O co mi chodzi - przykład. Znam
        się na fotografii i jestem amatorem, który zna wszystko co powinien
        wiedzieć na ten temat (spójrz na np. digart - i amatorzy i
        profesjonaliści tam wystawiają swoje zdjęcia) i wg Ciebie, jeśli ja
        pracuję sobie gdzie indziej to nie mogę dorobić jako fotograf na
        weselu bo nie mam skończonej w tym kierunku szkoły? Albo ja będąc
        spawaczem a Ty skończysz studia w tym kierunku to uważasz że
        będziesz lepszy np. w rysunku technicznym niż ja jako spawacz?
        Hehehe dobre - i tu się mylisz. A do czego dążę - dla wiadomości -
        muzyk to osboba posiadająca (ukończyła) studia w tym kierunku albo
        ukończyła szkołę muzyczną (przeważnie to ci pierwsi) a muzykant to
        osoba, która robi to z pasji (choć czasem to też nieprawda). Czasem
        jest tak, że osoba, która jest "muzykiem" idzie do tej szkoły z
        własnej woli, a czasem z "woli" rodziców (że tak określę),
        natomiast muzykant to osoba, która z zamiłowania gra na jakimś
        instrumencie i też się szkolił w tym kierunku, ale inaczej.
        Znam "muzyków" i "muzykantów" którzy spełniają te warunki opisane
        wyżej i razem tworzą zespoły. Czasem muzykant zna się lepiej na
        nutach lub jest w "100%" lepszy od muzyka.
        Do czego zmierzam? Zespół nie musi tworzyć ekipa muzyków - wystarczy
        że są to ludzie, którzy np. b. dobrze i zamiłowaniem wykonują to co
        robią i uwierz mi - nie musi ich aż być tak jak u Adama Sztaby :)
        Wystarczy 4, 5 osób. Może to wtedy nie brzmi jak orginał, ale
        napewno brzmi lepiej niż to co ktoś puszcza. Że dogrywacie - ok, nie
        ważne szanuję to również. Ale nie mów że NIE MA zespołów grających
        na żywo.
        Zresztą (nie chcę dogryźć nikomu za co przepraszam za użyte słowa) -
        muzycy i wirtuozi się nie mylą i dlatego grają na koncertach -
        muzykanci (dla niektórych muzyków gorszy podgatunek :)) grają na
        weselach.
        A Ci muzycy, którzy grają na weselach to albo są słabi, albo im nie
        wyszło w życiu.
        Wypowiedział się muzykant :)
        • Gość: jaro Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 00:38
          ale przecież on nie napisał że w zespole mają grać sami
          muzycy.....to jest sprawa dowolna dla każdego ........mogą grać
          również wogóle "niegrający" jeśli komuś to pasuje. koledze po fachu
          chodzi jedynie o fakt wykonywania pewnej profesji bez odpowiednich
          uprawnień i fakt że nikt tego nie kontroluje oraz że państwo daje na
          to przyzwolenie ..........smuty fakt. Oczywiście że śa naturszczyki
          ktorym jest żadna szkoła nie potrzebna i akurat w muzyce takim
          najbardziej zazdroszczę ponieważ nie muszą wkładać w to tyle pracy
          co inni, maja poprostu dar od bozi . nie przejmuj się z całym
          szacunkiem dla ciebie ale ani ciebie ani 99,9 % grajków weselnych
          ten dar nie dotyczy, wiem to poniewaz jesli byloby inaczej nie
          czytałbym takiej wypowiedzi.
          • Gość: jaro Re: Zespół na Wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 00:45
            aha , wirtułozi i muzycy też się mylą zapewniam cie. i proszę nie
            wygłaszaj takich tez ze "oni graja na koncertach bo sie nie myla "
            bo to oznacza że jesteś "muzykantem" również w codziennym życiu
            • Gość: Magda Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 06:06
              A jakie zespoły były prezentowae na targach ślubnych?
              • Gość: amana Re: Zespół na Wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 06:57
                Pierwszego nie znam nazwy, drugi to Paradise ;-) , a trzeci
                Horyzonty!
      • Gość: lekarka Re: Zespół na Wesele IP: *.050.c85.petrotel.pl 22.02.08, 02:14
        Lekarze w weekend dorabiają w pogotowiu, a nie grając po
        weselach!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka