Dodaj do ulubionych

Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i

11.12.02, 02:22
wszystkich którzy (własnym zdaniem ) posiadają serce po lewej stronie.

200 pracowników Dromostu i ich rodziny od miesięcy nie otrzymują wynagrodzeń
za pracę i to w wyniku, delikatnie mówiąc Waszej niedbałości.
Apeluję do Was, pokażcie że naprawdę macie serce po lewej stronie i jesteście
przedstawicielami partii odpowiedzialnej za własne czyny.
Ponieważ rodziny pracowników Dromostu pozostały na zimę bez środków do życia,
weźcie je na 5 miesięczne utrzymanie z własnych prywatnych pieniędzy, a mało
przecież nie zarabialiście i nie zarabiacie. Ja proponuję abyście
przeznaczyli na ten cel miesięcznie kwotę w wysokości 20% swoich miesięcznych
dochodów (netto)jakie otrzymywaliście w ostatnim miesiącu pełnienia funkcji
Prezydenta Miasta. Inni mający serce po lewej stronie mogą również
przeznaczyć na ten szczytny cel taką samą część swojego wynagrodzenia.

Jeżeli Wy, wrażliwi na krzywdę 200 pracowników i ich rodzin, zrobicie to, to
Ja przysięgam publicznie, mimo mego sknerstwa i znieczulicy, że przeznaczę na
ten sam cel taki sam procent mojego wynagrodzenia, a ponadto za darmo
sporządzę dla wszystkich 200 pracowników pozwy o zapłatę zaległych
wynagrodzeń.

Z poważaniem
Henryk Kreuz
Obserwuj wątek
    • ploom Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 09:24
      ... przełam swą znieczulicę i daj pierwszy ;-)))) ... a może wtedy za Tobą, za
      Twym dobrym przykładem pójdą inni ... ;-)))
      • hkreuz Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 09:36
        ploom napisał:

> ... przełam swą znieczulicę i daj pierwszy ;-)))) ... a może wtedy za Tobą,
        za
        > Twym dobrym przykładem pójdą inni ... ;-)))

Dobrze. Daję pierwszy. W jaki sposób mam udowodnić przekazywanie pieniędzy
        wybranemu pracownikowi.

I jestem gotów sporządzić za darmo pozwy dla wsztskich 200 pracowników przez co
        pracownicy Ci razem zaoszczędzą około 60 tyś. zł la (normalnie koszt jednego to
        o koło 300 zł).
        • roman_j Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 09:55
          hkreuz napisał:

> ploom napisał:
          >
          > > ... przełam swą znieczulicę i daj pierwszy ;-)))) ... a może wtedy za Tobą,
          > > za Twym dobrym przykładem pójdą inni ... ;-)))
          >
          > Dobrze. Daję pierwszy. W jaki sposób mam udowodnić przekazywanie pieniędzy
          > wybranemu pracownikowi.
          >
          > I jestem gotów sporządzić za darmo pozwy dla wsztskich 200 pracowników przez
          > co pracownicy Ci razem zaoszczędzą około 60 tyś. zł la (normalnie koszt
          > jednego to o koło 300 zł).

No, Ploom, teraz pora na Twój ruch. :-)) Z Twoich wypowiedzi na forum wnoszę,
          że bliska Ci jest lewicowa wrażliwość. ;-))))
          • ploom Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 13:40
            ... ech ;-)) skoro już zostałem wywołany do tablicy ;-)) ... po pierwsze primo
            (jak zwykł mawiać Balcerek z ul. Alternatywy 4) Romanie moja wrażliwość jest
            tak samo lewicowa jak i prawicowa i jednocześnie centryczna lub centrowa ;-))
            staram się by była ludzka (w miarę moich skromnych możliwości oczywiście), ...
            ale po drugie primo ;-)) wracając do tematu, mierzi mnie troszkę jak ktoś kto
            obwołuje siebie jedynym obrońcą wdów i sierot plus alfą i omegą plus
            czymkolwiek szlachetnym na tym świecie ;-) (vide wpis Twarzy) stara się wymusić
            na kimś pomoc materialną, a ściślej pieniężną. Nieważne jest tutaj na kim
            personalnie, ale to że rozporządza nie swoimi pieniędzmi - brzmi prawie jak:
            Iksiński daj bo musisz dać ;-)) Potem sam, by przedstawić się w lepszym
            świetle i pokazać w pełni reflektorów nienagannie ułożoną fryzurę (jak Marian
            K. – to żart ;-))) oświadcza, że choć nie ma serca po lewej stronie ;-) (...
            hmm znaczy mutant, oczywiście to też był żart ;-)) to on i tak pomoże. Ale
            zamiast pomocy materialnej, o którą apeluje, czyli tej doraźnej, najbardziej w
            tej chwili odpowiedniej sam oferuje coś mętnego, nie do końca namacalnego,
            nawet jeśli pozwy odniosłyby sukces, oddalonego w czasie. Idąc dalej mogę
            domniemywać, a pan Henryk K. sam niejednokrotnie chwalił się, że jest biegły w
            sprawach sadowych, zatem, że stworzenie przykładowego pozwu dla pracownika
            Dromostu będzie dla H.K. drobnostką (może wykorzysta wzór któregoś ze swoich ;-
            )) Potem kopia dla każdego z jego nazwiskiem lub miejscem na wpisanie i koniec
            dobroczynności?? (trochę uprościłem, ale na swój własny użytek, ale schemat
            działania został zachowany).
            Prawdziwa pomoc to taka, która niesie ze sobą jakieś wyrzeczenie (patrz
            przypowieść o ‘wdowim groszu’) a nie taka, gdy daję bo i tak mi zbywa (czytaj
            zjamie mi to chwilę z mojego cennego czasu i będę OK). W kolejnym wpisie
            deklaruje wprawdzie pomoc ściśle pieniężną dla konkretnego pracownika, ale mnie
            to już nie przekonuje, ... wymuszone ;-)) Ot i tyle ...
            Pozdrówka
            Ps. (sorki za tłumaczenia żartów, ale nie raz już na tym forum przekonałem się,
            że czasami taki znak= ‘ ;-) ‘ jest źle rozumiany ;-))) lub całkiem ignorowany).
        • Gość: Twarz Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 10:54
          hkreuz napisał:

> ploom napisał:
          >
          > > ... przełam swą znieczulicę i daj pierwszy ;-)))) ... a może wtedy za Tobą
          > ,
          > za
          > > Twym dobrym przykładem pójdą inni ... ;-)))
          >
          > Dobrze. Daję pierwszy. W jaki sposób mam udowodnić przekazywanie pieniędzy
          > wybranemu pracownikowi.
          >
          > I jestem gotów sporządzić za darmo pozwy dla wsztskich 200 pracowników przez
          co
          >
          > pracownicy Ci razem zaoszczędzą około 60 tyś. zł la (normalnie koszt jednego
          to
          >
          > o koło 300 zł).
          No to trzymam za słowo, udowodnij, że dasz trochę ze swoich zaoszczędzonych
          pieniążków( najprawdopodobniej na krzywdzie bliźnich) i wspomożesz pracowników
          Dromostu ,a w odwodzie czekają przecież stoczniowcy ,Radio maryja (bardzo
          biedne-wspomóż!!!!) ,Ożarów, huty i kopalnie.DO DZIEŁA HENRYKU WIELKI KREUZ!!!!
          Świat jest jeszcze do uratowania
          • Gość: piotr Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: 195.136.73.* 11.12.02, 11:49
            Ludzie ależ Was boli jak ktoś prawdę napisze.
          • roman_j Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 12:52
            Gość portalu: Twarz napisał(a):

> No to trzymam za słowo, udowodnij, że dasz trochę ze swoich zaoszczędzonych
            > pieniążków( najprawdopodobniej na krzywdzie bliźnich) i wspomożesz
            > pracowników Dromostu ,a w odwodzie czekają przecież stoczniowcy ,Radio maryja
            > (bardzo biedne-wspomóż!!!!) ,Ożarów, huty i kopalnie.DO DZIEŁA HENRYKU WIELKI
            > KREUZ!!!! Świat jest jeszcze do uratowania

Niech zrobi choc to, o czym napisał, a już dla mnie będzie naprawdę wielki. I
            żaden z Was, wiecznych pyskaczy, nie będzie miał szans mu dorównać. Brać
            przykład, a nie zrzędzić! :-))
          • kali77 Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 11.12.02, 12:59
            Twarz, nie wściekaj się, przecież nie Twoje pieniążki chciał wydać Pan K.
            Keeuz. O co Ci chodzi właściwie?
    • Gość: LC Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: proxy / 193.59.95.* 11.12.02, 15:56
      HENIU UŻYWAJ POPRZEDNIEGO POLSKIEGO NAZWISKA LUB WRÓC DO AUSTRII!
      • Gość: LCD Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 16:29
        Gość portalu: LC napisał(a):

> HENIU UŻYWAJ POPRZEDNIEGO POLSKIEGO NAZWISKA LUB WRÓC DO AUSTRII!

Powiedz człowieku co to ma się do rzeczy.
    • Gość: Włodek Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 20:03
      Panie Henryku - napisze Pan ten pozew tu na Forum - na pewno przekażę jego
      tekst mojemu koledze, któremu Dromost - a właściwie Prezes Kobierecki - bo to
      on jest główna przyczyną upadkui tej firmy - "wisi" 3500 PLN zaległej pensji :(
      A mój kolega przekaże na pewno go dalej

pzdr
      Włodek
      • hkreuz Re: Do Włodka 13.12.02, 00:49
        Gość portalu: Włodek napisał(a):

> Panie Henryku - napisze Pan ten pozew tu na Forum - na pewno przekażę jego
        > tekst mojemu koledze, któremu Dromost - a właściwie Prezes Kobierecki - bo to
        > on jest główna przyczyną upadkui tej firmy - "wisi" 3500 PLN zaległej pensji :
        (
        > A mój kolega przekaże na pewno go dalej
        >
        > pzdr
        > Włodek

Prezes Kobierecki jako zarząd nie mogłby tak działać, gdyby udziałowcy mu na to
        nie dali swojego przyzwolenia. On mógł to robić tylko za zgodą udziałowców, w
        tym włodarzy Gminy Jakubowskiego i Hetkowskiego. To Oni ponoszą za to
        odpowiedzialność i jak narazie nie zauważyłem aby Ci rzekomi wrażliwi (jak sami
        twierdzą z sercem po lewej stronie) ludzie rwali się do wyjęcia z własnej
        kieszeni chociaż jednej złotówki aby tym ludziom pomóc przetrwać.

Wynika z tego, że Oni są tacy wrażliwi i skorzy do pomocy tylko z cudziej
        kieszeni (budżetu), i to tak aby w ich kieszeniach wylądowało 90%.

Szanowny Panie, z ochotą napiszę pozew dla 200 ludzi, będzie mnie to kosztowalo
        około 2-3 tygodni mojej pracy, ale pracownicy muszą chcieć pomocy. Muszą się
        zoragnizować tak, aby ustalili i spisali na oddzielnych kartkach dane takie
        jak : Nazwisko, Imię, adres, wyszczególnione w punktach, a w każdym punkcie ile
        się należy, od kiedy, za co lub z jakiego tytułu
        np.
        1/ kwota, za czerwiec 2002, wynagrodzenie
        2/ kwota, za lipiec 2002, wynagrodzenie
        2/ kwota, od 1 grudnia 2001, posiłki regeneracyjne,
        3/ kwota, od 1 stycznia 2002, ekwiwalent za pranie odzieży roboczej,
        4/ kwota, od 1 marca 2002, środki czystości
        itd.

Pozew aby był skuteczny, to jest taki który da się wyegzekwować tj. odzyskać po
        wyroku pieniądze - nie może być publiczny. Byłaby to partacka robota, ponieważ
        to nie chodzi tylko o wygranie sprawy, ale o późniejszą możliwość ściągnięcia
        zasądzownych kwot. Nie mogę więcej napisać.

Z p.
        Henryk Kreuz

Można do mnie wysłać E-maila klikając na hkreuz
        • wwl Re: Do Włodka 13.12.02, 19:49
          Zgadza się - tylko Pan Prezes miał prawo wszystko podpisać - i co najgorsze
          wystarczał tylko jego podpis pod każdym dokumentem - więc mógł robić co mu się
          tylko rzewnie podobało :( Co do pozwu - przekażę koledze to co Pan potrzebuje -
          niestety nie ma on dostępu do netu - więc moze to troszkę potrwać. Dziękuję
          Włodek
        • wwl Re: Do Włodka 14.12.02, 14:48
          Chyba miałem rację co do osoby Pana Prezesa :)

pzdr
          Włodek
    • hkreuz Czy ktoś zna jednego bądź dwóch 20.12.02, 17:30
      pracowników Dromostu, którym konieczna jest natychmiastowa pomoc, aby mogli
      spędzić godnie święta?
      np. posiada rodzinę : żonę, dzieci, nie ma bliskich, żona nie pracuje - to
      proszę o kontakt.

Z p.
      Henryk Kreuz
      • Gość: TomI(c)E Re: Czy ktoś zna jednego bądź dwóch IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 23:22
        Czytalem chyba wszystkie wypowiedzi na temat Dromostu i ze wszystkich bije
        wieksze lub mniejsze polityczne tchnienie. Natomiest nie spotkalem zadnego
        autorytetu ktory chcialby ocenic mozliwosc zakonczenia tego kontraktu w
        kwietniu 2003. Poniewaz kilka drog zdarzylo mi sie kiedys "popelnic" i znam
        dosc dobrze specyfike tej dziedziny budownictwa zapoznalem sie tymu co jest
        zrobione i co pozostalo do zrobienia. W mojej ocenie (ale zatrzegam, ze nie mam
        monopolu na slusznosc)zaawansowanie robot na poczatku grudnia 2002 dawalo bez
        mala pewnosc zakonczenia inwestycji w kwietniu, oczywiscie pod warunkiem
        zaangazowania odrobiny srodkow (ciezki sprzet i ludzie). Dlatego zamiast
        dobijac spolke nalezalo pomoc jej odzyskac plynnosc finansowa. W tej chwili
        wszyscy plocczanie zaplaca za jej upadek bo utrzymanie tych ludzi i splata
        zobowiazan trzeba bedzie pokryc i to zapewne ze srodkow gminy. Napomkne jeszcze
        tylko ze zmniejszy sie nieznacznie sila nabywcza plockiej spolecznosci co
        zaowocuje kolejnymi zwolnieniami w handlu i uslugach, takze w branzy
        projektowej panie Piotrze, ktory placi podatki i ma wszystko w d.... . Przeciez
        ci ludzie, teraz bezrobotni, mieli jakies plany, takze inwestycyjne, moze
        telewizor, moze samochod, moze dom. Teraz to leglo w gruzach i dotknie nas
        wszystkich. Moim zdaniem dobrego menadzera poznac po tym, ze potrafi wybrnac z
        takich sytuacji jak ta bez uszczerbku finansowego lub ten uszczerbek
        zminimalizowac. Szkoda ze pan M. sie tu troche nie popisal. Ale trzeba to w
        koncu zrozumiec-przeciez jest to polityk, menadzer, wiec ma cele polityczne nie
        finansowe.
    • Gość: Marek Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 16:11
      hkreuz napisał:

> wszystkich którzy (własnym zdaniem ) posiadają serce po lewej stronie.
      >
      Spierdalać z tego kraju jak najdalej. Dość już Waszych złodzoejstw i przekrętów
      w imię sprawiedliowości społecznej. Naród was odrzucił a wy nadal judzicie.
      • hkreuz Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 18.01.03, 19:06
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> hkreuz napisał:
        >
        > > wszystkich którzy (własnym zdaniem ) posiadają serce po lewej stronie.
        > >
        > Spierdalać z tego kraju jak najdalej. Dość już Waszych złodzoejstw i
        przekrętów
        >
        > w imię sprawiedliowości społecznej. Naród was odrzucił a wy nadal judzicie.

Panie Marku! Pan szybciej pisze jak czyta i myśli.
    • Gość: cynk Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 13:49

Znam Henia K i wiem że to dobry gość. Znam Jakubowskiego i wiem że to do dupy
      gość. Dromost sprzedał JAkubowski dziś szef PERN u i jeszcze się wymigał od
      odpowiedzialności przed sądem za zbycie tej spółki miejskiej. Wydają mu
      podobno jakieś lewe zaświadczenia chorobowe i ma w dupie upadłą firmę i załogę
      Dromostu. Z właścicielem Dromostu A. Bielickim z Ajmexu dalej współpracuje i
      daje mu super kontrakty za potężny szmal. I co z tego wynika, nic. Hieniu wie
      co to praca, zna prawo wygrał w międzynarodowym sądzie Strasburskim z Polską.
      A to już o czymś świadczy, na pewno o jego skuteczności.
      Pozdrawiam heniu.
      • henrykkreuz Re: Apel do p. Hetkowskiego, Jakubowskiego i 29.07.03, 01:25
        Pozwól się domysleć kto TY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka