IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:27
> Ja zaś chcę podkreślić coś innego - władze spółdzielni, które znają
>regulamin wyborów, bo przecież obowiązuje od lat i leżał u prezesa,
>widziały, jak ludzie cieszący się poparciem, a także członkowie komisji
>wyborczej, wychodzą z zebrania przed drugą turą wyborów. Dlaczego ich nie
>zatrzymały? Nie zauważyły, że ze 150 osób zostały tylko 33? Czego dowodzi ta
>bierność? Słowem - o tych wyborach można powiedzieć, że były legalne. Ale
>czy były uczciwe?

Jak zwykle Pan Hubert szuka dziury w calym. a czy marszalek sejmu, senatu
przed glosowaniem zatrzymuje poslow i namawia ich do glosowania? a czy
przewodniczacy rady miasta plocka - takza rajcow namawia i zatrzymuje by
glosowali? Panie Hubercie - nieobecni nie maja racji - a przy tych
argumentach co pan je podaje, to nawet nie chce sie polemizowac z panem, bo
sa tak niskie i cienkie.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Komentarz 03.05.06, 21:03
      Gość portalu: obserwator napisał(a):

> Jak zwykle Pan Hubert szuka dziury w calym. a czy marszalek sejmu, senatu
      > przed glosowaniem zatrzymuje poslow i namawia ich do glosowania? a czy
      > przewodniczacy rady miasta plocka - takza rajcow namawia i zatrzymuje by
      > glosowali? Panie Hubercie - nieobecni nie maja racji - a przy tych
      > argumentach co pan je podaje, to nawet nie chce sie polemizowac z panem, bo
      > sa tak niskie i cienkie.

Sprawa śmierdzi ewidentnie. I zastanawiam się w tej sytuacji, jaki Ty masz w tym
      interes, żeby to kwestionować? :-))
      Nie musisz się oczywiście zgadzać z autorem. Możesz nawet uważać, że takie
      zagrania, jakie zastosowały władze spółdzielni, są do zaakceptowania, bo "co nie
      jest zabronione, jest dozwolone". Ale to przyzwolenie jest co najmniej
      podejrzane. Sprawa zaś wygląda tak, że od wielu lat obecne władze spółdzielni
      zapewniają sobie spokój i reelekcję utrzymując swoją koterię, która w zamian np.
      za różne przysługi ze strony spółdzielni (z gatunku tych niezabronionych, ale
      moralnie co najmniej wątpliwych) głosuje na kogo trzeba lub daje się wybierać do
      różnych spółdzielczych ciał. W zamian za co? Ano na przykład w zamian za
      przydział mieszkania w luksusowym (w stosunku do pozostałych zasobów
      spółdzielni) bloku. A to za przydział prawa do lokalu na zasadach lokatorskich
      na korzystnych warunkach i bez przetargu (jak znalazł dla dorastających dzieci),
      itp. itd. Jest to o tyle proste, że na każdym osiedlu wystarczy mieć w kieszeni
      wspomniany 1% mieszkańców, a to łatwo uciułać w sytuacji, kiedy takimi zaufanymi
      członkami są np. małzeństwa. Znam nawet niektórych spośród tych spółdzielnianych
      familiantów. Czyżbyś i Ty do nich należał? ;-))
      • monika-i Re: Komentarz 03.05.06, 21:11
        zgadzam sie z Romanem.Tez jestem czlonkiem tej spoldzielni i tez kiedys bylam
        na takim zebraniu.Wzieli mnie na przetrzymanie :)po jednym mam dosc .Zamiast
        placu zabaw dla dzieci wywalczylam z innymi matkami "placuszek" ( tj
        piaskownica w ogrodzeniu ).Wiekszosc glosujacych czlonkow to pracownicy
        spoldzielni.
      • Gość: obserwator Re: Komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:20
        > Sprawa śmierdzi ewidentnie. I zastanawiam się w tej sytuacji, jaki Ty masz w
        tym interes, żeby to kwestionować? :-))

Romanie, po prostu wyrazam swoja opinie. pan Hubert wyrazil, Ty wyraziles - ja
        tez moge? prosze, pozwol...

> Nie musisz się oczywiście zgadzać z autorem

oczywiscie , ze sie nie zgadzam, bo dla mnie to takie dyrdymaly. demokracja
        polega tez na tym, ze ludzie wiedza jak glosowac, na co glosowac. a jesli
        odpuszczaja po jednym glosowaniu - jak monika - toz to jej sprawa. to tak -
        jakby teraz ci, co nie poszli na wybory parlamentarne - kwestionowali mandat
        Wicepremiera Giertycha czy Wicepremiera Leppera do bycia w rzadzie czy tez w
        parlamencie. oczywiscie - te soboy nie uczestnbiczace w wyborach moga se
        podledzic, pobiadolic - ale niech nie kwestionuja i uszanuja taki a nie inny
        wybor. a Pan Hubert placze i kwili. ciekawe dlaczego? zadnych argumentow -
        tylko palcz za tymi co poszli z glosowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka