Gość: LorekM IP: 193.59.95.* 16.05.06, 08:52 Mój syn niedługo kończy studia informatyczne. Czy w Płocku jest praca dla informatyka ? Co sądzicie o firmach: Wektra, Softhard, Geoinf, Lumena-Park ( moze jakiejś nie wymieniłem ?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Genofefa Re: Informatyka w Płocku IP: *.c241.petrotel.pl 16.05.06, 10:51 TE WYMIENIONE FIRMY PRAWDO PODOBNIE "ZATRUDNIAJA" PRACOWNIKÓW NA CZARNO NA KILKA DNI. ODBYWA SIĘ TO TAK PRZYCHODZI CZŁOWIEK BY PRACOWAĆ IDZIE NA 3 DNIOWE SPRAWDZENIE UMIEJETNOŚCI, FIRMA Z NIEGO REZYGNUJE I PRZYJMUJE NASTĘPNEGO I TAK W NIESKOŃCZONOŚĆ A BEZROBOTNI INFORMATYCY SĄ OSZUKIWANI. BO TE OSOBY ZNAJDUJĄ PRACE W REMONOWANYCH FIRMACH. A JAKOŚĆ NIEKTÓRYCH FIRM W PŁOCKU JEST PONIŻEJ KRYTYKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LorekM Re: Informatyka w Płocku IP: 193.59.95.* 16.05.06, 11:58 Aż tak źle ? Rozumię, że lepiej nie proponować mu powrotu do Płocka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igal Re: Informatyka w Płocku IP: *.centertel.pl 16.05.06, 12:15 Najwiecej ofert dla informatyków Twój syn znajdzie w Wawie i Wrocławiu. Dobrym rynkiem jest tez Poznań i to wszystko, jesli chodzi o Polske. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Re: Informatyka w Płocku IP: 80.55.39.* 17.05.06, 17:18 Jeszcze Gdansk i Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:06 > TE WYMIENIONE FIRMY PRAWDO PODOBNIE "ZATRUDNIAJA" PRACOWNIKÓW NA CZARNO Skoro prawdopodobnie, to zanim zaczniesz oczerniać potwierdź swoje rewelacje. > PRZYCHODZI CZŁOWIEK BY PRACOWAĆ IDZIE NA 3 DNIOWE > SPRAWDZENIE UMIEJETNOŚCI, ...... > A JAKOŚĆ NIEKTÓRYCH FIRM W PŁOCKU JEST PONIŻEJ > KRYTYKI. Ponieważ najłatwiej kimś wycierać sobie gębę to ja może tak z drugiej strony. Czasy są trudne, także i w tej branży. Może jakość firm informatycznych wynika z jakości ich klientów ???? Jak można mówić o jakości, gdy chce się kupować praktycznie bez marży, wszystko najtańsze, oczywiście przelew, oczywiście nie mam mowy o zapłacie w terminie, oczywiście to oprogramowanie jest do dupy, a nie panienka, która nie mam bladego pojęcia o podstawowych zasadach księgowości i interesuje ją tylko czy internetowy komunikator działa ...... Chętni do pracy? Ostatnimi czasy mamy wysyp informatyków. Każdy młody człowiek po studiach to mistrz świata, gry w paluszku, opanowane gadu-gadu do perfekcji, haker pierwszej klasy ..... a prawda jest taka, że o dobrego pracownika ciężko, bardzo ciężko i nie chodzi tu tylko o doświadczenie - chodzi o komunikatywność, samodzielność, odpowiedzialność, wyobraźnię. Oczywiście to źle, że młodzi ludzie mają trudny start, kłopot w zdobyciu tak cennego doświadczenia, ale to nie firmy informatyczne są winne za ten stan rzeczy. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informatyk Re: Informatyka w Płocku IP: *.c155.petrotel.pl 17.05.06, 19:53 Prawda. i Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwat Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:54 Nie odpisujcie Lorkowi. Znam go, to stara ciota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.K. Re: Informatyka w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:24 Poszukaj dobrze. Nie kieruj się uprzedzeniami. Są firmy, które robią ciekawą robotę. Tylko czy twój młody syn podoła, bez doświadczenia i może skromnej praktycznej wiedzy ? Odpowiedz Link Zgłoś