Gość: czerwoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:32 Lech Wałęsa jak zwykle błysnął "inteligencją" i "pomrocznością jasną". Wogóle super artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: i Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:46 o so chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe :) Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:17 nawet niezla ta agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:41 Zastanawiam się tylko, czy dziennikarze powinni prowadzić takie spotkania. Chyba że TNP to salon polityczny płockiej Gazety, na wzór salonu Polityki.Budzi jednak moje wątpliwości mariaż polityczny senatora SLD Kruszewskiego z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:45 Koalicja L. Wałęsy i Kruszewskiego?, a może razem na prezydenta Płocka? he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekmed Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 08:49 Lech W. - "najwybitniejszy Polak ostatnich lat"? To jak zatem wygląda i co mówi idiota jak ten zalicza się do najwybitniejszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1..enty Re: "lekmed" IP: *.c155.petrotel.pl 18.05.06, 10:11 Załóżmy, że jesteś, zgodnie z twoim nickiem, "lekmed" - lekarzem medycyny lub weterynarzem. To już teraz gwarantuję ci, że nigdy nie będziesz laureatem Nagrody Nobla, nie będzież także doktorem honoris causa kilkudziesięciu wyższych uczelni polskich i zagraniczych znanych z wielkich osiągnięć. Nie będziesz nigdy przewodniczącym NSZZ Solidarność. Wreszcie nigdy nie będziesz prezydentem RP. Nikt nie będzie cię zapraszał na żadne audytoria, nigdzie. I nigdy na twojej zapadniętej, jak mniemam, piersi nie zawisną najważniejsze ordery i wstęgi. Nadal będziesz wypisywał recepty na nie trafione lekarstwa i ciułał gorsz do grosza aby zaimponować szrotem kupionym gdzieś pokątnie jako okazję. Codziennie będziesz toczył pianę, bo twoje chore ambicje, by juz kupić jakiś segment na osiedlu się oddalają. Żyjesz jak kret, sam sobie, bez kontaktu z ludżmi, których nie nawidzisz. Jesteś nikim. Zerem. Ale też jesteś kimś! Jesteś chamem. Chamem z wyższym wykształceniem, a więc świadomym swojego chamstwa, chamem. To już coś być tym chamem i prostakiem. To też jakiś sukces. Przynajmniej wyróżniasz się w tłumie. L. Wałęsa był moim prezydentem i za to, że go obraziłeś powiniennem dać ci w pysk, bo co to za Polak co pozwala obrażać prezydenta swojego kraju. Taki jest mój i każdego z nas obowiązek. Uważaj zatem, że dostałeś w pysk na odlew, z całej siły i twoje miejsce jest tam, w ulicznym błocie. A twoim kolegom po fachu, ludziom niosącym pomoc chorym i kochających ich, współczuję twojego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Do Enty-ego IP: 193.59.95.* 18.05.06, 10:20 Mr gamoniu, i po co wyliczasz te wszystkie osiągnięcia? Czy myślisz, że to zrobi na kimś wrażenie? Jest powiedzenie "po czynach ich poznacie". Już nie pamiętasz, jaką politykę prowadził ten 'wielki' prezydent? Nie pamiętasz, jak na pasku szofera-agenta Mietka wyp... z Kancelarii Kaczyńskich i innych Patriotów? Już nie pamiętasz Gamoniu? Ja mu kiedys w Gdańsku Wrzeszczu (w kościele N.Serca Jezusowego)wręczałem tzw. Dyplom Honorowy Studenta Uczelni Trójmiejskich. Tfu! Do tej pory tego żałuję. Żałuję tych 16 lat zmarnowanyuch szans Narodu i umacniania się Mafii Polityczno- Finansowej (Pęczaki, Michniki, Kulczyki et consortes). Nie pamiętasz już Gamoniu? Od chamow wyzywasz? Pomyśl trochę. Ten facet to polityczny bankrut. Zrobil swoje i komuchy w postaci Stolzmanna dali mu kopa. I dobrze zrobili, bo zasłużył na to. Niech jedzie na ryby. Z agentem Wachowskim i całą tą szajką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1..enty Re:Patriot , niestety IP: *.c155.petrotel.pl 18.05.06, 11:11 Mr gamoniu, odpowiem w twojej konwencji, chociaż mnie to brzydzi okrutnie! Powiadasz, że jako chłopak na posyłki wręczyłeś jakiś nic nie znaczący kawałek papieru L. Wałęsie i masz żal do niego bo ci nic nie "odpalił". Po co ty do tego Gdańska wogóle jeżdziłeś? Gdybyś miał tylko trochę jakiegoś polotu, to jako czytelnik gazet czy oglądacz wiadomości telewizyjnych choćby to, czerwieniąc się z wysiłku od myślenia, doszedł do pewnych wniosków i znalazł obiektywne zjawiska, które należy połączyć z L. Wałęsą. Cóż, historia, wnioskowanie z wydarzeń są ci obce boś gamoń i mniemam, że cieknie ci ślina z wykrzywionego nienawiścią otworu gębowego. Po co żyłeś tyle lat skoro nie rozumiesz podstawowych zjawisk? Chodzisz za Wałęsą i skrzętnie zbierasz śmieci. A więć, śmieciarzu zajmij się swoją profesją i nie wchodż na salony bo wnosisz smród i odrazę. I tyle jesteś wart! Epatujesz się okolicznościami peryferyjnymi jakie towarzyszyły prezydenturze. To nie był sens działalności L. Wałęsy. Zerknij z ukosa na postawy innych prezydentów, a tu wybierz którego zechcesz na całej Ziemi. Zobaczysz anioła? Mali ludzie widzą małe rzeczy, inni jeszcze gorsze... "Patriot", co za kpina, co za ironia losu...Czy nie uważasz, że czeka cię wyrzutnia, a tu fu, fu, fu - paszoł w piz... I to by było na tyle do ciebie. Ps. A jakim ty byś był prezydentem? Przestań! Brzuch mnie rozbolał ze śmiechu, a i grozą powiało okrutną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Re:Patriot , niestety IP: 193.59.95.* 18.05.06, 15:06 Oj Mr Gamoniu, nic nie zrozumiałeś z tego, co napisałem. Nie chodzi o mój interes, bo mam taki zawód, że w każdym kraju dam sobie radę (w odróżnieniu od Ciebie). Mnie chodzi o moją Ojczyznę: dzięki swej prezydenturze zatrzymal Kraj na 5 lat, a jego niesławny następca umocnił mafię na następne 10 lat. Dopiero teraz można zacząć czyścic to g... zostawione przez, w sumie podobnie myślących, prezydentów. Kiedyś opowiadałem pewnemu Amerykanowi historię zamordowania ks. Popiełuszki. I wiecie jakie było jego I pytanie? "A dlaczego SB-ecy nie załatwili Wałęsy"? Przecież w sumie MIAŁ BYĆ większym zagrożeniem dla "układu". A oni zamordowali jakiegoś księdza, o którym się dowiedziałem dopiero wtedy jak zginął. CZy wreszcie Mr Gamoniu pojąłeś, co mam na myśli? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekmed Re: "lekmed" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:22 L.W. jest tylko tym kim jest i nic tego nie zmieni, nawet twoja piana. Bardziej interesujące od tego co wymieniłeś jest to, za co otrzymał od amerykańskich służb specjalnych, działających na rzecz USA nie Polski, 1 mln USD? Za jakie zasługi i za jaką rolę dla Polski? Czy nie dlatego, że Polska stałą się kolonią? Dlaczego jako Prezydent ukradł dokumenty Bolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1..ent Re: "lekmed" IP: *.c155.petrotel.pl 18.05.06, 11:15 Katastrofa kompletna zśtwoim mysleniem. Przestań lepiej. A te pieniądze oczywiście przeliczyłeś, Szewcze do kopyta, krawcze do manekina, a ty do...? czego? Nie zajmuj sie polityką. Mylisz ją z plotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.. Re: "lekmed" IP: *.c241.petrotel.pl 18.05.06, 12:27 1..end popieram !!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T... Re: "lekmed" IP: *.c241.petrotel.pl 18.05.06, 12:25 A, ja się pod tym również podpisuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II Re: "lekmed" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:53 1...enty, gratuluję i nisko sie kłaniam. Jeszcze nas jest spory " margines"..., gdzie te czasy jak 10 milionów Polaków ( w Płocku wówczas zakładaliśmy "S" na Długiej w Sni Meblarskiej) uwielbiało naszego Lecha(...). A teraz ilu nas??? To Polska właśnie(...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: "lekmed" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:19 lepper.linuxpl.com/modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.c242.petrotel.pl 18.05.06, 18:19 z towjego "pseudo" domyślam się że jestes "niby" lekarzem . wstyd dla całego towjego towarzystwa. Czy nie potrafisz odrzucic sowich lewackich poglądów od historycznego osądu ? Czy On jest taki czy inny to On zmienił Polske , dzieki czemu m.in. masz dostep do internetu . czy w 1988 wiedizlaś co to jest ? Zastanów się zanim napiszesz głupote , głupotę która ublizasz innym. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Lech Wałęsa w Płocku 18.05.06, 19:14 Lech Wałęsa jest w tej chwili najbardziej znanym i szanowanym w świecie obecnie żyjącym obywatelem tego kraju . I na szczęście nie zmienią tego ludzie ziejący zazdrością i nienawiścią serwowaną przez wiadome radio . Nie popierałem jego prezydentury i nie był on moim kandydatem . Mimo wszystko jednej rzeczy nie można mu odmówić – wielkiej intuicji . pamiętam jak kilka lat temu , po rozstaniu z bliźniakami K. ( przez długi czas jego najwierniejszymi pretorianami ) , scharakteryzował ich w następujący sposób „ są doskonali gdy trzeba coś rozwalić , ale do budowania to się nie nadają , ciągle coś psują „ ( cytat nie dosłowny ) . Proste ale jakże nadal trafne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Wałęsa i Wachowski & S-ka IP: 193.59.95.* 18.05.06, 09:49 Po co ten gamoń tu przyjechał? Znów mącić? Swoje zadanie wykonał pięknie, umocnił "lewą nogę" z drugim agentem Wachowskim. I jakie curiosum - spotkanie organizował działacz partyjny, czerwony Zbigniew K., Wielki Kanclerz Koronny. Jednak Pan Bóg litościwy zesłał burzę na ten Gród, aby inni gamonie nie dotarli na to śmieszne widowisko. Niech ten facet idzie lepiej na ryby. Z Wachowskim i całą tą szajką, co umacniała 'lewą nogę'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Wałęsa i Wachowski & S-ka IP: *.c155.petrotel.pl 18.05.06, 09:53 a co bylo w Magdalence pil wode z kim ? a teraz przyjedza na zaproszenia kogo? Leszek zatracil juz dawno swoje solidarnosciowe idee, synek w w liberalno- czerwonej PO, Lechu powinnien isc na ryby i tam spokojnie doczekac starosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom liberalny bolszewik to jak sucha woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:22 > synek w w liberalno- > czerwonej PO Liberalno-czerwona PO??? Od kiedy to czerwoni byli liberałami? Ale ci się kojarzy. Namieszane masz we łbie. Liberalny bolszewik to jak sucha woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż Magdy do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.c155.petrotel.pl 18.05.06, 10:27 A gdzie jest ten pilny, skrupulatny admin, który nie reaguje na obrażające płockiego gościa zapisy? Zapisy o śmierdzącej stęchlizną mykwie naruszyły regulamin, a te obrażające L. Wałęsę, wulgarne zapisy nie? Ot i cała GW... Z kim ci redaktorostwo Wożniakowie się spotkali? Czy to nie ujmuje im to czasami godności? Z takim opluwanym człowiekiem? No wiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:45 Oj! LW i jego srodowisko opluwał wszystkich dookoła, żeby z dawnych czasów wspomnieć przeciwnika politycznego niejakiego Stanisława T. To był dopiero pokaz plucia, dlatego teraz musi plucie przyjmować na swoją twarz, ale moim zdaniem zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: L.Wałęsa to jest ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:12 Pomimo wielu rzeczy, które mi się nie podobały, ba więcej raziły i budziły sprzeciw w okresie prezydentury L.Wałęsy, i nie podobają się nadal, to jednak uważam, że jest postacią, której należy się szacunek. Ja ten szacunek mam, mimo że się obecnie nieczęsto zgadzam z byłym Przewodniczącym NSZZ Solidarność i Prezydentem PR. O swoim stosunku do obecnego lokatora Pałacu nie będę wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:04 Stanisław Tymiński to jest Gość Da nam Bóg jeszcze takiego Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 789 Re: do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.c242.petrotel.pl 18.05.06, 18:28 Ola czy ty to mówiłaś powaznie ? Bo jak tak to tylko zostało Ci "Zalesie" ( czyt. psychiatryk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: do Boga, oświeć swoje baranki i owieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:46 Bardzo liczne ofiary działań szamanów (Tymiński, Kaszpirowski, Bubel, Giertych, Lepper, Rydzyk, Kurski ) jeszcze żyją, nie leczą się gdzie powinny i wyniki tego stanu strasznie przekładają się na wyniki wyborów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:21 W psychiatryku to wylądują niedługo ale tzw. autorytety, które są prymitywnymi ludzmi tego kraju. Oni już na ekranach telewizorów krzyczą, wrzeszczą, a nawet młynkuja rękoma zapewniając ze tylko Oni święte krowy nietykalne mają patent na Polskę. Na szczęście już naród ich nie słucha. Niedługo wylądują w psychiatryku albo zejdą z własnej woli z tego świata bo ich serce nie wytrzyma i pęknie. No chyba że zrozumieją ile zła w nich jest i jak gnębili do tej pory naród i się zmienią. Tego im życzę z całego serca A Pan Tymiński to wielce zacny człowiek i należy zyczyć Polsce takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk II Re: do admina, jeżeli wogóle jest taki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:01 G.W. wie co napisać, ile i co scenzurować, żebyście wy " polactwo" z Płocka, Włocławka czy łodzi skakali sobie do gardeł(...). C.K. Norwid pisząc o nas z zagranicy wylewał żal i smutek. Czy wówczas pisząc o atenach, Sokratesie, Kosciuszce i Mickiewiczu nie sięgał w przód do przełomu XX/XXI w??? ... Coś ty Polsce zrobił Wałęso, że Ci lud pierwej pomniki stawiał, a teraz otruć zdolny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:58 Przeczytałem wszystkie posty:))) Wniosek nr1- nikt z Sz.P. nie był na spotkaniu. Wniosek nr2- Lech Wałesa jest najwybitniejszym żyjącym Polakiem. Jest POSTACIĄ. Nawet jak zsumujemy wszystkie jego potkniecia , wpadki językowe i te w sprawowaniu władzy ( na jakimkolwiek szczeblu ) i tak wyrasta ponad nas wszystkich - tych z prawa, z lewa, ze środka. A tak naprawdę wszystko jest kwestią skali - albo on jest taki wielki albo my koszmarnie mali i zawistni !!! Prosze o przeczytanie ze zrozumieniem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezaproszony Re: Lech Wałęsa w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:05 Czy ktoś zadaL jakieś pytanie Czy była debata Czy płocczaniebyli zainteresowani spotkaniem Nic nie wiemy Dużo było ludzi? Wożniakowie czy wiecie co to jest relacja ze spotkania z vip_em? czy zależy wam na pokazaniu soich brzydkich dziobów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Lech Wałęsa w Płocku.......................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:42 lepper.linuxpl.com/modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom czerwoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:14 Ciekawe czy czerwoniak poza tym dobrze się czuje, pewnie zakąska mu zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś