Dodaj do ulubionych

POMIAR PRĘDKOŚCI

IP: 81.15.167.* 27.02.03, 21:14
SERDECZNIE WITAM!!!
WPADŁEM DZIŚ NA TAKI POMYSŁ (nie wiem czy wypali...to od Was będzie zależało):
KAŻDY Z NAS GDZIEŚ CODZIENNIE JEŹDZI PO PŁOCKU I MIJA PANÓW POLICJANTÓW
MIERZĄCYCH PRĘDKOŚĆ NASZYCH SAMOCHODÓW!!! JEŚLI PRZYDARZY CI SIĘ TAKA
SYTUACJA ŻE NA ULICACH SPOTKAŁEŚ PATROL Z RADAREM ALBO FOTORADAREM NAPISZ O
TYM NA FORUM W KTÓRYM MIEJSCU I O KTÓREJ GODZINIE!!! NASTĘPNY KIEROWCA
(FORUMOWICZ) W TYM MIEJSCU ZWOLNI!!! NP. PÓŹNIEJ TY BĘDZIESZ "RUSZAŁ" NA
MIASTO WEJDZIESZ NA FORUM I MOŻE ZNAJDZIESZ INFORMACJE ZE W TYM I TYM
MIEJSCU "STOJĄ" I ZWOLNISZ TAM I ZAOSZCZĘDZISZ "PARĘ ZŁOTYCH"!!!
CZEKAM NA WPISY!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hubson Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 21:55
      Dzisiaj niebieski ludki z fotoradarem staly przy OBI. Samochod (mondeo
      niebieski)byl schowany przy wjezdzie do magazynow OBI a wideoradar stal przy
      ulicy o godz 9 rano
    • Gość: rzecznik Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 22:04
      Gość portalu: ANTYRADAR napisał(a):

> SERDECZNIE WITAM!!!
      > WPADŁEM DZIŚ NA TAKI POMYSŁ (nie wiem czy wypali...to od Was będzie zależało):

alez nie trzeba od razu tak krzyczec! mozna spokojnie i normalnym glosem. w tym
      tygodniu stalismy na Wyszogrodzkiej, Pilsudskiego /w poblizu salonu/, Kolejowa,
      Bielska /przy wylocie z miasta/.Planujemy jeszcze Plocka. w przyszlym tygodniu -
      jezli nie bedzie slizgawicy - podobnie. acha, dodam jeszcze, ze czas stania w
      jednym miesjcu wynosi okolo 1-3 godzin/maksymalnie/

podinsp. mgr inz. Jaroslaw Brach
      rzecznik Komendanta Miejskiego Policji w Plocku
      e-mail: rzecznik_kmp@plocman.pl
      www.crime-stoppers.plocman.pl
      tel. 266 12 92, 262 98 53, 0-605 691 944, fax. 266 14 03
      tel. STOP PRZESTEPCZOSCI CRIME STOPPERS 2624222

• Gość: merro Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 28.02.03, 12:26
        ja moge jeszcze dolączyć do tej mapki
        miejsca gdzie ploccy policjanci wzieli ode mnie w lape :)

crimestoppers :) bo jebne
        no coz panie rzeczniku nie mam najlepszego zdania o policji
        a dzialania na zasadzie przyczaj sie za drzewem od dziecka mnie smieszyly
        pozniej zrozumialem o co w tym wszytskim chodzi

pozdrawiam wszystkich prawdziwych ppolicjantow
        wierze ze istnieja choc sa jak ufolutki mowi sie o nich ale nikt ich nie widzial
        :)
        • roman_j Re: POMIAR PRĘDKOŚCI 28.02.03, 13:22
          Gość portalu: merro napisał(a):

> ja moge jeszcze dolączyć do tej mapki
          > miejsca gdzie ploccy policjanci wzieli ode mnie w lape :)

Ciekawe, czy wystarczy Ci odwagi, żeby dołączyć do tej mapki jeszcze zeznania
          mogące być podstawą do ścigania nieuczciwych funkcjonariuszy. Jestem dziwnie
          pewien, że nie. A może Ty po prostu lubisz płacić łapówki, a potem chwalić się
          tym na forum. :-))

> (...) sa jak ufolutki mowi sie o nich ale nikt ich nie widzial

A co to są te "ufolutki"? Czy mają coś wspólnego z miesiącem lutym? :-))
          • Gość: merro Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 28.02.03, 13:57
            o...predzej czy pozniej to bylo nieuniknione
            czym by byl watek bez dzielnego romana_j
            przydreptat na swoim rowerku gloszac prawde
            ta jedyna sluszna - swoja
            to byl taki wabik romanie
            sprawdzam twoja czujnosc, bravo jestes czujny jak ważka :)

co do watku to staram sie wyczulic was moi drodzy (ciebie to niedotyczy
            romanie_j, raczej nie jestes rozpedzic swojej maszyny tak by zlamac przepis)
            na zjawisko jakie obserwuje bardzo czesto na polskich drogach
            policjant (ukryty smok, przyczajony tygrys) parkuje swoja wyscigowke w
            nieoswietlonym miejscu noca, czesto gaszac wszystkie swiatla i gape zeby bron
            boze sie niezdemaskowac i czeka
            az jakis "wariat morderca" przekroczy o 15 km/h ograniczenie by moc
            wypowiedziec sakramenckie :"no to co z tym zrobimy panie kierowco" ???
            moja opinia na ten temat moze byc jedna to zalosne i smutne
            wieksze zagrozenie stwarzam , hamujac nagle oslupialy, wybity z rytmu, starajac
            sie nie potracic jeszcze przy okazji nadgorliwca
            nie mam nic przeciwko wszelkim fotoradarom, nieoznakowanym samochodom z
            kamerami itd...nie zrozumncie mnie zle
            po prostu takie zachowanie mnie strasznie smieszy i jest pewnym niespotykanym
            chyba w cywilizowanych krajach (gdzie policjant zarabia dobre pieniadze i nie
            musi robic z siebie kretyna zeby dorobic)
            u nas to standard

prosba jeszcze do romka,
            jezeli nie robisz rocznie przynajmniej jakis 30 tys nie odpisuj
            gdyz prawdopodobnie nie potrafisz docenic skali zjawiska
            ja bardzo duzo jezdze i nie dajac w lape prawdopodopodobnie
            mialbym juz tyle punktow ile romek iQ czyli jakies 56 :)
            ------------> ka
            • lord_wilmore prośba do merro ... 28.02.03, 14:41
              Jakim autem jeździsz? Jeśli sprowadzonym z zachodu, i o wartości poniżej 100
              tys. zl to oszczędź sobie odpisywania, bo jebne ...(ze śmiechu).
            • roman_j Re: POMIAR PRĘDKOŚCI 28.02.03, 16:17

> o...predzej czy pozniej to bylo nieuniknione czym by byl watek bez dzielnego
              > romana_j przydreptat na swoim rowerku gloszac prawde ta jedyna sluszna -

A możesz mnie oświecić, jak się "drepta na rowerku"? Ja wbrew temu, co piszesz,
              takiej techniki jazdy jeszcze nie opanowałem, a jako człowiek lubiący nowinki
              chętnie bym się jej nauczył. Możesz mi to opisać w kilku słowach? ;-))))

> swoja to byl taki wabik romanie sprawdzam twoja czujnosc, bravo jestes czujny
              > jak ważka :)

"Bravo" to takie pismo dla nierozgarniętych nastolatków. Czyżbyś był jego
              namietnym czytelnikiem? :-))

> co do watku to staram sie wyczulic was moi drodzy (...) na zjawisko jakie
              > obserwuje bardzo czesto na polskich drogach policjant (...) parkuje swoja
              > wyscigowke w nieoswietlonym miejscu noca, czesto gaszac wszystkie swiatla i
              > gape zeby bron boze sie niezdemaskowac i czeka az jakis "wariat morderca"
              > przekroczy o 15 km/h ograniczenie by moc wypowiedziec sakramenckie :"no to co
              > z tym zrobimy panie kierowco" ???
              > moja opinia na ten temat moze byc jedna to zalosne i smutne wieksze
              > zagrozenie stwarzam , hamujac nagle oslupialy, wybity z rytmu, starajac
              > sie nie potracic jeszcze przy okazji nadgorliwca nie mam nic przeciwko
              > wszelkim fotoradarom, nieoznakowanym samochodom z kamerami itd...nie
              > zrozumncie mnie zle po prostu takie zachowanie mnie strasznie smieszy i jest
              > pewnym niespotykanym chyba w cywilizowanych krajach (gdzie policjant zarabia
              > dobre pieniadze i nie musi robic z siebie kretyna zeby dorobic) u nas to
              > standard

A wystarczy mieć nieco lzejsze kopytko i już nie trzeba by było robić z siebie
              na forum kretyna. Prowadź swoje autko zgodnie z przepisami, a na pewno żaden
              policjant nie będzie mógł na Tobie zarobić. Ale to pewnie za trudne, co? Noga
              swędzi, adrenalinka się podnosi, itd. Mówi się trudno...
              I nie pisz "nie zrozumcie mnie źle", bo te słowa świadczą zazwyczaj, że to co
              piszesz po nich

> prosba jeszcze do romka,
              > jezeli nie robisz rocznie przynajmniej jakis 30 tys nie odpisuj gdyz
              > prawdopodobnie nie potrafisz docenic skali zjawiska ja bardzo duzo jezdze i
              > nie dajac w lape prawdopodopodobnie mialbym juz tyle punktow ile romek iQ
              > czyli jakies 56 :)

To, że nie robię 30 tys. rocznie nie oznacza, że nie potrafię ocenić skali
              Twojego lekceważenia dla przepisów drogowych, którą to skalę sam podałeś. To
              tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w Polsce obowiązują zbyt liberalne
              kryteria wydawania praw jazdy, skoro jedno z nich trafiło w Twoje ręcę. Życzę
              Ci zatem, żebyś spotykał na swojej drodze samych nieprzekupnych policjantów.
              Wtedy na pewno szybko spotkamy się na rowerkach, co wyjdzie na zdrowie zarówno
              Tobie, jak i Twoim potencjalnym ofiarom. :-))))
              Pozdrawiam

P.S.: Co do mojego IQ, to trudno mi z Tobą polemizować, bo nigdy tego sobie nie
              mierzyłem. Dla mnie najważniejsze jest, że posiadany poziom inteligencji w
              zupełności wystarcza mi do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie. Zatem
              oceniając mój IQ na poziom 56 (co za dokladność) mi nie ubliżyłeś, ale za to
              nobilitowałeś wielu debili, czym na pewno zaskarbiłeś sobie ich dozgonną
              wdzięczność. Gratuluję zatem nowej rzeszy wielbicieli. Tak trzymaj! ;-)))))
        • Gość: rzecznik Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 15:24

> ja moge jeszcze dolączyć do tej mapki
          > miejsca gdzie ploccy policjanci wzieli ode mnie w lape :)

czyli to tez beda miejsca, w ktorych Pan dal w lape. prosze dolaczyc te
          miejsca, podac terminy, daty. chyba, ze to tylko czcze przechwalki.

> crimestoppers :) bo jebne

no coz, niech Pan jebnie. / nie bardzo wiem, co to slowo znaczy, ale jesli pan
          tego chce....

> no coz panie rzeczniku nie mam najlepszego zdania o policji

ja o dajacych w lape rowniez.

> a dzialania na zasadzie przyczaj sie za drzewem od dziecka mnie smieszyly
          > pozniej zrozumialem o co w tym wszytskim chodzi
          >

widze, ze nie bardzo Pan rozumie. skoro Pan tak dzielnie tlumaczy, ze dawal Pan
          w lape - to sadzac z pana opowiesci bylo to wiele razy. kwota pewnie tez jakas
          by sie uzbierala. proponuje wiec zakupic dyktafon - jakies 300-500
          zl/najtanszy/, miec przygotowany banknot, ktorego numery beda spisane i w razie
          policyjnej kontroli nagrywac zachowanie policjanta i swoje. jesli policjant
          bedzie zadal "w lape" - jak Pan to okreslil - lepszego dowodu pan nie bedzie
          mial. z takim nagraniem natychmiast udac sie do prokuratury. ot i wszystko.

pozdrawiam

JB
          • Gość: merro Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 28.02.03, 15:44
            tak zrobie :)

wiec miejcie sie na bacznosci, to nowy standard u nas (rywin gate),bez
            dyktafonu nie wychodz z domu
            pytanie jakie sankcje groza funkcjonariuszowi
            musze wiedziec ,zeby zakup mial sesn:) prosze o odpowiedz
            pogrozenie palcem? nagana slowna, czy z wpisem w akta na piec lat?

a co do slownictwa panie rzeczniku to podejzewam ze na komendzie
            docieraja do pana uszu znacznie mniej wyszukane slowa dlatego prosze nie
            kokietowac swoja pruderyjnoscia troche to sztuczne
            pozdrawiam
            • Gość: rzecznik Re: POMIAR PRĘDKOŚCI IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 16:02

> tak zrobie :)

dobrze, ze na cos sie przydalem.

> wiec miejcie sie na bacznosci, to nowy standard u nas (rywin gate),bez
              > dyktafonu nie wychodz z domu
              > pytanie jakie sankcje groza funkcjonariuszowi
              > musze wiedziec ,zeby zakup mial sesn:) prosze o odpowiedz
              > pogrozenie palcem? nagana slowna, czy z wpisem w akta na piec lat?

kodeks karny
              Art. 228. § 1. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje
              korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę lub takiej korzyści żąda,
              podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia
              wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. Jeżeli czyn określony w § 1 został popełniony w związku z naruszeniem
              przepisów prawa, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Karze określonej w § 3 podlega także ten, kto, w związku z pełnieniem
              funkcji publicznej, uzależnia wykonanie czynności służbowej od otrzymania
              korzyści majątkowej.

§ 5. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść
              majątkową znacznej wartości lub jej obietnicę, podlega karze pozbawienia
              wolności od lat 2 do 12.

> a co do slownictwa panie rzeczniku to podejzewam ze na komendzie
              > docieraja do pana uszu znacznie mniej wyszukane slowa dlatego prosze nie
              > kokietowac swoja pruderyjnoscia troche to sztuczne

nie mam zamiaru kokietowac, a tym bardziej osobe plci meskiej. slownictwo
              polskie jest jednak bardzo wieloznaczeniowe. zreszta, skoro na odleglosc Pan
              potrafi ocenic IQ osoby, to zapewne moje Pan ocenia w nizszch sferach stanow
              srednich, wiec prosze sie nie dziwic.

pozdr
              JB
    • lord_wilmore Re: POMIAR PRĘDKOŚCI 28.02.03, 12:08
      Gość portalu: ANTYRADAR napisał(a):

> SERDECZNIE WITAM!!!
      > WPADŁEM DZIŚ NA TAKI POMYSŁ (nie wiem czy wypali...to od Was będzie zależało):
      > KAŻDY Z NAS GDZIEŚ CODZIENNIE JEŹDZI PO PŁOCKU I MIJA PANÓW POLICJANTÓW
      > MIERZĄCYCH PRĘDKOŚĆ NASZYCH SAMOCHODÓW!!! JEŚLI PRZYDARZY CI SIĘ TAKA
      > SYTUACJA ŻE NA ULICACH SPOTKAŁEŚ PATROL Z RADAREM ALBO FOTORADAREM NAPISZ O
      > TYM NA FORUM W KTÓRYM MIEJSCU I O KTÓREJ GODZINIE!!! NASTĘPNY KIEROWCA
      > (FORUMOWICZ) W TYM MIEJSCU ZWOLNI!!! NP. PÓŹNIEJ TY BĘDZIESZ "RUSZAŁ" NA
      > MIASTO WEJDZIESZ NA FORUM I MOŻE ZNAJDZIESZ INFORMACJE ZE W TYM I TYM
      > MIEJSCU "STOJĄ" I ZWOLNISZ TAM I ZAOSZCZĘDZISZ "PARĘ ZŁOTYCH"!!!
      > CZEKAM NA WPISY!!!!!!!

Koleś, mniej te poczucie, że jak coś spieprzysz to ponosisz konsekwencje.
      Złamałeś prawo - płać. Inaczej stajesz się krętaczem, próbującym uniknąć
      odpowiedzialności. Chyba że jesteś "dziadem" i nie stać Cie - wtedy pomykaj
      pieszo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka