Dodaj do ulubionych

Broniszewski do wymiany

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 11:14
Chyba ten pajac sam się poda do dymisji po tym co pokazali jego podopieczni.
Zenada!!! Panie Dmoszyński weź się pan za tych nierobów , bo biorą kasę za
darmo, (w błotku to biegać się nie chce dupki, co?). A my kibice tylko
płacimy za bilety ( następny mecz w ramach rekompoensaty powinien być za
darmo)Dziękujemy ci piesku ,bo gdyby nie ty to canal+ nie miałby co pokazać w
skrócie.
Obserwuj wątek
    • rezyser.hoffander Re: Broniszewski do wymiany 16.03.03, 12:37
      Twarz napisał(a):

> Chyba ten pajac sam się poda do dymisji po tym co pokazali jego podopieczni.
      > Zenada!!! Panie Dmoszyński weź się pan za tych nierobów , bo biorą kasę za
      > darmo, (w błotku to biegać się nie chce dupki, co?). A my kibice tylko
      > płacimy za bilety ( następny mecz w ramach rekompoensaty powinien być za
      > darmo)Dziękujemy ci piesku ,bo gdyby nie ty to canal+ nie miałby co pokazać w
      > skrócie.

Widac teraz jak na dloni co sie porabia przez 3 miesiace przerwy
      zimowej.Wycieczki na Cypr , w góry - i po co to wszystko? Wygladali wczoraj jak
      ofiary - zero koncepcji , zero kondycji , niedokladne podania , chamskie
      kosy.Niektórzy z tych niby pilkarzyków powinni sie gleboko zastanowic po co
      wychodza statystowac na boisko.Najwieksze gratulacje za odkrycie "kolekcjonera
      kosci" branfilowa - to po prostu strzal w przyslowiowa dziesiatke.Dawno nie
      widzialem takich bezczelnych wejsc w nogi.A co do Broniszewskiego to chyba
      wystawil sklad na chybil - trafil.Nie grali ci co powinni tylko jakies
      eksperymenty typu Romuzga na libero.Kompromitacja panie trenerze na calej
      lini.Z tego co mozna wyczytac na czacie to podobno sklad jest tak wyrównany ze
      trudno wybrac tych najlepszych - no to wlasnie wczoraj bylo widac te klopoty
      bogactwa.I jeszcze slówko o przygotowaniu murawy - Wisla Kraków wylozyla pare
      groszy na przygotowanie tej murawy ,zeby w razie czego móc ty grac.To wydawalo
      sie ,ze bedzie lux.Tymczasem wczoraj mielismy obraz pierwszorzdnego kartofliska
      które po pólgodzinie zamienilo sie w bajorko.Pod bramkami grzezli prawie do
      kolan - no ale widac organizacja taka jak i gra.

pozdrawiam
      • Gość: Szop Pracz Re: Broniszewski do wymiany IP: 213.77.146.* 22.03.03, 10:11
        Dajcie facetowi popracować!
        Zobaczcie co stało się w Piotrkowi. Przecież to, że Smudy, już tam nie ma to
        nie wina tego meczu. Jak zawodnicy nie chcą grać a np. "spuścić" trenera. Do
        tego jeszcze dochodzą takie sprawy jak niechęć szefostwa Piotrkowi do Pana
        Smudy i efekt jest taki, że nagle drużyna naszpikowana "gwiazdami" przegrywa
        mecz, który teoretycznie powinna wygrać!

Na problem naszej piłki ligowej należy patrzeć szerzej a nie rzucać takie
        stwierdzenia "Twarzowe" typu Broniszewski do wymiany. I co dalej????? Może
        Engel albo Piechniczek??? ;))

Pozdrowienia dla rozsądnych
      • Gość: Ricardo79 Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 11:43
        Mam jedna uwage do twojego listu. Dariusz Romuzga to nie zaden eksperyment na
        libero bo przeciez grał przynajmniej ze dwa swoje sezony na tej pozycji, a co
        do reszty sporo racji.
        Pozdrowienia
    • roman_j "Twarz" na trenera!!!!!!!! ;-)) (no txt) 16.03.03, 12:41
      • zenobius1 Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) 17.03.03, 10:40
        Roman nie prowokuj Go. :-)))))))
        I tak Ci nie odpowie, tak jak wiele razy mi nie odpowiedział.
        • roman_j Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) 17.03.03, 10:59
          zenobius1 napisał:

> Roman nie prowokuj Go. :-)))))))
          > I tak Ci nie odpowie, tak jak wiele razy mi nie odpowiedział.

Ależ ja go nie prowokuję. To jest poważna propozycja. Przynajmniej tak poważna,
          jak sam Twarz. :-))))
          I nie oczekuję na odpowiedź, a co najwyżej na to, że Twarz zgłosi swą
          kandydaturę do prezesa Dmoszyńskiego. Może nawet już to zrobił. :-))))))
      • Gość: Twarz Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) (no txt) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 22:28
        Nie wiem po co zabieracie głos w sprawie o której nie macie zielonego pojęcia,
        przecież gołym okiem widać ,że na meczu nie byliście, bo kto widział ten wie o
        co chodzi. Jeśli chodzi o odpowiedzi to nie zawsze mam czas ,żeby siedzieć i
        wypatrywać czy ktoś coś odpowiedział czy nie. Na forum wyrażam swoje poglądy, a
        jeśli ktoś nie chce to nie musi się z nimi zgadzać. Zarówno przecież roman
        j. ,jak i zenobius czasami na forum wymądrzają się nie mając ani krzty racji.
        Ale cóż fajnie ,że istnieją różne poglądy , jest ciekawiej, a czasem fajnie się
        pośmiać.
        • Gość: olek Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) (no txt) IP: 81.15.161.* 17.03.03, 22:59
          Twarz" masz całkowitą racje !Bronek sie skompromitował!Wystawic do składu
          ludzi,którzy nie wkomponowali sie w zespół w sparingach(bo nie było ku temu
          okazji),czy tez zmieniac ustawienie,które sie sprawdziło na jesieni,tylko po
          to,zeby cos zmienic- to głupota!
          A co do romana j to podejrzewam,że on faktycznie nie bywa na meczach,a że do
          wszystkiego musi dołożyć swoje "trzy grosze" to i mędzi bez sensu i przy tym
          wątku.........
        • zenobius1 Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) (no txt) 18.03.03, 10:13
          Gość portalu: Twarz napisał(a):

> Nie wiem po co zabieracie głos w sprawie o której nie macie zielonego
          pojęcia,
          > przecież gołym okiem widać ,że na meczu nie byliście, bo kto widział ten wie
          o
          > co chodzi.

Bo bardzo Cię lubimy a Twoje wypowiedzi jeszcze bardziej.

Jeśli chodzi o odpowiedzi to nie zawsze mam czas ,żeby siedzieć i
          > wypatrywać czy ktoś coś odpowiedział czy nie. Na forum wyrażam swoje poglądy,
          a
          >
          > jeśli ktoś nie chce to nie musi się z nimi zgadzać.

O to lubię. Coś sobie napiszę i już mnie nie interesuje co dalej się z tym
          dzieje. Ciekawy sposób prowadzenia dyskusji.

> Zarówno przecież roman
          > j. ,jak i zenobius czasami na forum wymądrzają się nie mając ani krzty racji.

Nie wiem jak tam z Romanem ale mógłbyś podać jakiś przykład na moje
          wymądrzanie. Chciałbym się coś nowego nauczyć o sobie.

> Ale cóż fajnie ,że istnieją różne poglądy , jest ciekawiej, a czasem fajnie
          się
          >
          > pośmiać.
          I my (Roman i ja) to właśnie robimy.

PS Fajnie, że mi wreszcie (po raz pierwszy odpowiedziałeś)
          Jestem zaszczycony.

• roman_j Re: 'Twarz' na trenera!!!!!!!! ;-)) (no txt) 18.03.03, 15:53
          Gość portalu: Twarz napisał(a):

> Nie wiem po co zabieracie głos w sprawie o której nie macie zielonego
          > pojęcia, przecież gołym okiem widać ,że na meczu nie byliście, bo kto widział
          > ten wie o co chodzi.

Byłem i widziałem. Nie należę do ludzi, którzy żadają głowy trenera po jednym
          przegranym meczu. W Polsce jest tak dziwnie, że u nas zawsze przede wszystkim
          wini się trenera. Jednak jeśli zawodnik nie potrafi strzelić bramki w 100%
          sytuacji, to trener tego za niego nie zrobi i zmiana na stanowisku szkoleniowca
          tu nie pomoże.
          Ja uważam, że trener Broniszewski ma wysokie kwalifikacje i dlatego wierzę, że
          to co się stało w sobotę to był jedynie wypadek przy pracy (nie pierwszy i być
          może nie ostatni). Skoro Ty twierdzisz inaczej, to najwyraźniej musisz być w
          tej dziedzinie fachowcem. Zamień się więc z panem Broniszewskim miejscami i
          pozwól jemu krytykować siebie. :-))
    • Gość: WK Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 11:12
      Trudno sie z tym nie zgodzic. To co pokazali pilkarze
      Wisly jako zespol bylo zenujace. Indywidualnie znacznie
      przewyzszali zawodnikow Polonii. Niestety wygladalo to
      tak jakby grali ze soba po raz pierwszy. Brak pomyslu na
      zakonczenie akcji i brak celnych podan.

Mnie bardzo niemile zaskoczyl stan boiska. Kiedys Gazeta
      opublikowana (chyba w TOP) opinie czlowieka ktory cieszyl
      sie, ze mecz Wisly Krakow z Lazio bedzie byc moze
      rozegrany u nas. To by byl dopiero miedzynarodowy skandal
      :-(((

Pilka zamiast wpasc do bramki Polonii przyklajala sie do
      kaluzy blota na polu karnym. Gdyby nie to wg mnie w
      drugiej polowie byloby 2:1.

A bohaterem meczu zostal pies ktory dostal biegal za
      pilka o wiele chetniej niz pilkarze. Niestety szybko
      zostal usuniety z boiska. Ciekawe, ze wyrzucic go musial
      pilkarz Polonii bo ochroniarze chyba nie sa od tego.

Wojtek
      • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 18.03.03, 15:42
        A ja tym razem z nieco innej beczki. :-))

Gość portalu: WK napisał(a):

> Mnie bardzo niemile zaskoczyl stan boiska. Kiedys Gazeta
        > opublikowana (chyba w TOP) opinie czlowieka ktory cieszyl
        > sie, ze mecz Wisly Krakow z Lazio bedzie byc moze
        > rozegrany u nas. To by byl dopiero miedzynarodowy skandal
        > :-(((

Pamiętaj, że od planowanego meczu z Wisłą minęło kilka dni, które do pogodnych
        nie należały. To tez miało wpływ na stan murawy. :-)
        • Gość: WK Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 16:28
          roman_j napisał:

> Pamiętaj, że od planowanego meczu z Wisłą minęło kilka
          dni, które do pogodnych
          > nie należały. To tez miało wpływ na stan murawy. :-)

To jest racja ale jesli nasi dzialacze nie potrafia
          porzadnie zrobic linii srodkowej i koncowych (probowano
          to poprawic w przerwie z zalosnym skutkiem) to nie widze
          mozliwosci, zeby doprowadzili boisko do stanu uzywalnosci
          nawet jesli mialby na nim sie rozegrac final Ligi Mistrow
          ;-))

A to, ze stadion spełnia wymogi UEFA dla meczow
          pucharowych to dobrze tylko co z tego jesli nie nadaje
          sie do gry i na nastepny mecz ligowy tez sie nie bedzie
          nadawal.

Wojtek
    • Gość: sedan Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 22:35
      Jeśli nie on to kto ? Pytam się tylko dlaczego w naszej drużynie jest az tylu
      obcokrajowcow czy wzorem innych druzyn w ekstraklasie nie mozna stawiac na
      Polakow.
      • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 20.03.03, 07:39
        Gość portalu: sedan napisał(a):

> Jeśli nie on to kto?

A ktoś musi? Pierwsze dwie kolejki na jesieni też przerżnęliśmy, ale już chyba
        sytuacja drużyny na koniec rundy zadowalała kibiców?

> Pytam się tylko dlaczego w naszej drużynie jest az tylu obcokrajowcow czy
        > wzorem innych druzyn w ekstraklasie nie mozna stawiac na Polakow.

Na przykład wzorem GKS-u? :-))) A kto nam strzelił obydwie bramki w ostatnim
        meczu? Polacy "zza granicy"? :-))
        • Gość: WK Re: Broniszewski do wymiany IP: *.pw.plock.pl 20.03.03, 10:22
          roman_j napisał:

> Na przykład wzorem GKS-u? :-))) A kto nam strzelił obydwie bramki w ostatnim
          > meczu? Polacy "zza granicy"? :-))

ROTFL !!! To samo chcialem odpowiedziec

Wojtek
      • murzin Re: Broniszewski do wymiany 20.03.03, 10:39

> Jeśli nie on to kto ? Pytam się tylko dlaczego w naszej drużynie jest az tylu
        > obcokrajowcow czy wzorem innych druzyn w ekstraklasie nie mozna stawiac na
        > Polakow.

Sedan czy sugerujesz, że ludzie powinni założyć sobie łańcuchy na szyje i
        poruszać się wokół własnej budy, tylko po obszczanym własnym moczem terenie ?
        • Gość: sedan Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 20:08
          Piszę że powinni grać Polacy dlatego że liczne eksperymenty z pseudokopaczami
          w Płocku nie wypaliły i trzeba z tego wyciagnąć wnioski. Oczywiście są
          wyjątki z którymi można się zgodzić ale az siedmiu na jedenastu to przesada.
          Jesli macie argumenty za, to gratuluję. Przypominam ze do wielkich sukcesów
          naszego klubu poprowadzili i prowadzą : Evans, Apple, Mouzie, Avaa, Sudy,
          Emeka, Ikenacho, Preiksaitis, Mikulenas, Ekwueme, ten nowy Białorusin,
          Vileniskis, Vilenauskas. Przepraszam za błedy w nazwiskach ale ciężko to
          zapamietać a pewnie do tych wymienionych mozna dodac kogos o kim zapomniałem.
          Jedyny w którego wierze to Wan.
          • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 20.03.03, 20:42
            Zrób sobie listę Polaków, którzy w naszym klubie dali ciała, a będzie ona
            jeszcze dłuższa. Pomogę Ci zacząć: Jerzy Podbrozny, Piotr Mosór,...
            • Gość: sedan Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 09:10
              roman_j napisał:

> Zrób sobie listę Polaków, którzy w naszym klubie dali ciała, a będzie ona
              > jeszcze dłuższa. Pomogę Ci zacząć: Jerzy Podbrozny, Piotr Mosór,...
              >
              Mimo wielkiego szacunku dla Twojej znajomoci futbolu to: Widzew-Wisła 1:0,
              czerwona kartka Vileniskis. Przypomnij sobie kto zobaczył w pierwszym meczu z
              Polonią czerwoną kartkę bo mi się wydaje że Białorusin na B.
              • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 10:26

> roman_j napisał:
                >
                > > Zrób sobie listę Polaków, którzy w naszym klubie dali ciała, a będzie ona
                > > jeszcze dłuższa. Pomogę Ci zacząć: Jerzy Podbrozny, Piotr Mosór,...
                >
                > Mimo wielkiego szacunku dla Twojej znajomoci futbolu to: Widzew-Wisła 1:0,
                > czerwona kartka Vileniskis. Przypomnij sobie kto zobaczył w pierwszym meczu z
                > Polonią czerwoną kartkę bo mi się wydaje że Białorusin na B.

Z faktami sie nie dyskutuję, więc i ja nie zamierzam, ale napisz, proszę, czego
                to według Ciebie dowodzi? Moim zdaniem 1:0 dla Widzewa, to przede wszystkim
                kompromitacja naszych napastników, a nie wina Vileniskisa, który dostał
                czerwoną kartkę w 80 minucie, podczas gdy bramka padła w 59 minucie.

I skoro już tak sie przerzucamy faktami, to co powiesz na poniższe fakty?
                Sędzia Ryszard Małek sędziował w tym sezonie 8 meczy, w których pokazał 3
                czerwone kartki. Spośród tych 8 meczy 3 odbyły się z udziałem Wisły Płock i
                sędzia Małek pokazał w trakcie nich 2 czerwone kartki. Obie naszej drużynie.
                Nie będę Ci sugerował żadnej interpretacji tych faktów. :-))

Więcej informacji na ten temat pracy sędziów pod adresem:
                republika.pl/duma_mazowsza/2002/football/referee.htm
                • rezyser.hoffander Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 10:59
                  roman_j zeznal co nastepuje:
                  > Mimo wielkiego szacunku dla Twojej znajomoci futbolu to: Widzew-Wisła 1:0,

> Moim zdaniem 1:0 dla Widzewa, to przede wszystkim
                  > kompromitacja naszych napastników, a nie wina Vileniskisa, który dostał
                  > czerwoną kartkę w 80 minucie, podczas gdy bramka padła w 59 minucie.

Napastników ? Chyba cala druzyna grala a nie tylko napastnicy.Moim zdaniem
                  problem nie lezy w zawodnikach zagranicznych tylko w tym ,ze w czterech meczach
                  mamy jeden punkt.Albo sie cos zmieni (vide tytul postu), albo mamy spore szanse
                  na II lige.A chyba im szybciej tym lepiej dla dobra nas wszystkich chyba.

> I skoro już tak sie przerzucamy faktami, to co powiesz na poniższe fakty?
                  > Sędzia Ryszard Małek sędziował w tym sezonie 8 meczy, w których pokazał 3
                  > czerwone kartki. Spośród tych 8 meczy 3 odbyły się z udziałem Wisły Płock i
                  > sędzia Małek pokazał w trakcie nich 2 czerwone kartki. Obie naszej drużynie.
                  > Nie będę Ci sugerował żadnej interpretacji tych faktów. :-))

Ja mysle ,ze spiskowa teoria dziejów nie ma tu zastosowania.Poprostu gramy
                  slabo , a jak sie gra slabo to trzeba faulowac.Konsekwencja jest tylko jedna -
                  w zóltym albo czerwonym kolorze.A akurat sedzia Malek to moim zdaniem jeden z
                  lepszych fachowców.Najpierw trzeba zaczac grac a dopiero potem ogladac sie na
                  drukowanie.

pozdrawiam
                  rezyser
                  • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 15:04
                    rezyser.hoffander napisał:

> roman_j zeznal co nastepuje:
                    > > Mimo wielkiego szacunku dla Twojej znajomoci futbolu to: Widzew-Wisła 1:0,
                    >
                    > > Moim zdaniem 1:0 dla Widzewa, to przede wszystkim
                    > > kompromitacja naszych napastników, a nie wina Vileniskisa, który dostał
                    > > czerwoną kartkę w 80 minucie, podczas gdy bramka padła w 59 minucie.
                    >
                    > Napastników ? Chyba cala druzyna grala a nie tylko napastnicy.

Każdy ma w drużynie swoją działkę, która powinien się przede wszystkim
                    zajmować, a rolą napastników jest przede wszystkim strzelanie bramek. Skoro nie
                    strzelili żadnej, to znaczy, że zawiedli. I nie spierajmy się o to.

> Moim zdaniem problem nie lezy w zawodnikach zagranicznych tylko w tym ,ze w
                    > czterech meczach mamy jeden punkt.

I tu się zgadzamy, więc po co było to jeszcze raz pisać?

> Albo sie cos zmieni (vide tytul postu), albo mamy spore szanse na II lige.A
                    > chyba im szybciej tym lepiej dla dobra nas wszystkich chyba.

Bawi mnie zawsze ta wiara w zbawcze działanie zmiany trenera. Historia
                    pokazuje, że nie to nie zawsze działa i ciekaw jestem, jaki wtedy będziesz miał
                    pomysł na poprawę sytuacji? Zmiana prezesa klubu, zmiana barw, wymiana murawy,
                    a może trzeba będzie zmienić kibiców? ;-))))))

> > I skoro już tak sie przerzucamy faktami, to co powiesz na poniższe fakty?
                    > > Sędzia Ryszard Małek sędziował w tym sezonie 8 meczy, w których pokazał 3
                    > > czerwone kartki. Spośród tych 8 meczy 3 odbyły się z udziałem Wisły Płock
                    > > i sędzia Małek pokazał w trakcie nich 2 czerwone kartki. Obie naszej
                    > > drużynie. Nie będę Ci sugerował żadnej interpretacji tych faktów. :-))
                    >
                    > Ja mysle ,ze spiskowa teoria dziejów nie ma tu zastosowania.Poprostu gramy
                    > slabo , a jak sie gra slabo to trzeba faulowac.Konsekwencja jest tylko jedna -
                    > w zóltym albo czerwonym kolorze.A akurat sedzia Malek to moim zdaniem jeden z
                    > lepszych fachowców.Najpierw trzeba zaczac grac a dopiero potem ogladac sie na
                    > drukowanie.

Nie wiem, czemu pchasz się znowu między wódkę, a zakąskę. :-))
                    Prowadzę sobie właśnie polemikę z Sedanem, w której on podaje mi pewne fakty i
                    interpretuje je po swojemu, a ja mu podaję inne fakty i proszę, żeby też je
                    zinterpretował. I nagle ni stąd ni zowąd wtrącasz się Ty ze swoimi tezami o
                    drukowaniu, a raczej o jego braku. Czy ja gdzieś napisałem, że posądzam
                    sędziego Małka (nota bene z Katowic) o drukowanie? Ale widać Ty tak właśnie
                    zinterpretowałeś podane przeze mnie fakty. Interesujące... :-)))
                    • rezyser.hoffander Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 18:07
                      roman_j napisal:

Co prawda obiecalem sobie wiecej z Toba nie polemizowac ze wzgledu na to ,ze Ty
                      po prostu nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze.Ale ten jeden raz jeszcze
                      odpowiem

> Każdy ma w drużynie swoją działkę, która powinien się przede wszystkim
                      > zajmować, a rolą napastników jest przede wszystkim strzelanie bramek. Skoro
                      >nie strzelili żadnej, to znaczy, że zawiedli. I nie spierajmy się o to

OK.Tylko trzeba pamietac ,ze jest to druzyna. Jak zawali któres ogniwo to
                      przegrywa zespól a nie formacja.Wszyscy wygrywaja i wszyscy przegrywaja.

> I tu się zgadzamy, więc po co było to jeszcze raz pisać?

Wlasnie po to zeby powiedziec ,ze wina zawodników zagranicznych jest dokladnie
                      taka sama jak reszty.

> Bawi mnie zawsze ta wiara w zbawcze działanie zmiany trenera. Historia
                      > pokazuje, że nie to nie zawsze działa i ciekaw jestem, jaki wtedy będziesz
                      miał pomysł na poprawę sytuacji? Zmiana prezesa klubu, zmiana barw, wymiana
                      murawy,a może trzeba będzie zmienić kibiców? ;-))))))

Widac ,ze pracujac na panstwowej uczelni nie znasz mechanizmów funkcjonowania
                      firmy na rynku - a dokladniej odpowiedzialnosci za efekty.(chodzi o stycznosc z
                      tym tematem )Ja zawsze jestem przeciw zmianom trenerów bo to rodzi pewna
                      destabilizacje ,ale trener jest zakladnikiem wyników swojej pracy.Nie ma
                      wyników - znaczy ,ze pewna wizja sie nie sprawdzila , pewien styl pracy
                      zawiódl.I tu nie ma co plakac - tak jest na calym swiecie i nie tacy trenerzy
                      byli wywalani z roboty za brak wyników.To jest chyba jasne.Inna sprawa zeby nie
                      robic tego pochopnie - ale tu chyba o pochopnosci dzialan mowy nie ma.Kilka
                      niewykorzystanych szans zupelnie wystarczy.Chyba ,ze wierzysz w bajke jak to
                      zespól jest swietnie przygotowany i preferuje pilke techniczna a narazie pogoda
                      nie sluzy.Do tego brak szczescia.
                      Uwazam tez ,ze zmiana trenera nie jest zbawieniem ale szansa na poprawe
                      sytuacji.Nikt nie mówi ,ze nowy trener sprawi cud - tylko ma wyprowadzic zespól
                      z dolka.Jezeli to nie zawsze dziala to to i tak warto w mysl zasady "gorzej byc
                      nie moze" zrobic te zmiane.Bo w ukladzie jaki jest teraz ja czy Ty moglibysmy
                      prowadzic ten zespól i miec takie same wyniki.Moim zdaniem to jedyne wyjscie.

> Nie wiem, czemu pchasz się znowu między wódkę, a zakąskę. :-))
                      > Prowadzę sobie właśnie polemikę z Sedanem, w której on podaje mi pewne fakty
                      i
                      > interpretuje je po swojemu, a ja mu podaję inne fakty i proszę, żeby też je
                      > zinterpretował. I nagle ni stąd ni zowąd wtrącasz się Ty ze swoimi tezami o
                      > drukowaniu, a raczej o jego braku. Czy ja gdzieś napisałem, że posądzam
                      > sędziego Małka (nota bene z Katowic) o drukowanie? Ale widać Ty tak właśnie
                      > zinterpretowałeś podane przeze mnie fakty. Interesujące... :-)))

Po pierwsze co to znaczy znowu? Masz jakis problem? Z tego co wiem nikt nie
                      opracowal NETYKIETY tego forum takiej jak ta która obowiazuje chociazby na
                      grupach news.Wiec jesli prowadzisz polemike na lamach tego forum to KAZDY kto
                      ma ochote moze sie w nia wlaczyc i olac twoje gorzkie zale.A jesli masz ochote
                      na intymna rozmowe to zainstaluj sobie gadu albo icq tam nikt sie nie wtraci.
                      Ale do meritum - Podales fakt ,ze Malek wykartkowal Wisle a ja napisalem ,ze
                      uwazam ze to nie ma znaczenia.Moja inerpretacja jest taka ,ze podawanie tabelek
                      z kartkami w celu uzmyslowienia czytajacym jak to nas krzywdza jest zlym
                      tropem.Przegrywamy bo gramy slabo i bez pomyslu a nie przez sedziów.Co do
                      pytania zas , to rzeczywiscie nigdzie nie napisales , ze Malek drukuje - ale
                      czy ja napisalem ,ze Ty napisales? To tyle.
                      I mam uwage - jak masz sie odniesc to rzeczowo a nie na zasadzie "Ja jestem
                      najmadrzejszy i nikt mi nie podskoczy"

---
                      pozdrowienia od Teresy co ma was i pekaesy (MdM)
                      rezyser
                      • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 19:24

> roman_j napisal:
                        >
                        > Co prawda obiecalem sobie wiecej z Toba nie polemizowac

No proszę, jaki jesteś wobec siebie nieuczciwy. Nie dotrzymujesz danych sobie
                        obietnic. Nieładnie. ;-))))

> ze wzgledu na to ,ze Ty po prostu nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze.

Problem zaczyna się już na etapie, kiedy Ty zaczynasz polemike ze mną, bo nie
                        rozumiesz, o czym ja piszę, a próbujesz dyskutować. :-)) Dalsze nieporozumienia
                        są tylko konsekwencją tego pierwszego.

> Ale ten jeden raz jeszcze odpowiem

Pewnie jeszcze nie raz, ale nie martw się. Mnie to nie przeszkadza. :-))

> > Każdy ma w drużynie swoją działkę, która powinien się przede wszystkim
                        > > zajmować, a rolą napastników jest przede wszystkim strzelanie bramek.
                        > > Skoro nie strzelili żadnej, to znaczy, że zawiedli. I nie spierajmy się o
                        > > to.
                        >
                        > OK.Tylko trzeba pamietac ,ze jest to druzyna. Jak zawali któres ogniwo to
                        > przegrywa zespól a nie formacja.Wszyscy wygrywaja i wszyscy przegrywaja.

Bardzo głębokie stwierdzenie.
                        Takich truzimów to nie warto nawet na forum umieszczać. Niedługo przeczytam
                        pewnie, że słońce świeci w dzień. :-)))

> > I tu się zgadzamy, więc po co było to jeszcze raz pisać?
                        >
                        > Wlasnie po to zeby powiedziec ,ze wina zawodników zagranicznych jest
                        > dokladnie taka sama jak reszty.

Czyli dokładnie to, co ja sam już wyraziłem. Cieszę się, że się ze mną
                        zgadzasz, ale przez to nie wiem, czemu ze mną polemizujesz. :-))

> > Bawi mnie zawsze ta wiara w zbawcze działanie zmiany trenera. Historia
                        > > pokazuje, że nie to nie zawsze działa i ciekaw jestem, jaki wtedy będziesz
                        > > miał pomysł na poprawę sytuacji? Zmiana prezesa klubu, zmiana barw, wymiana
                        > > murawy,a może trzeba będzie zmienić kibiców? ;-))))))
                        >
                        > Widac ,ze pracujac na panstwowej uczelni nie znasz mechanizmów funkcjonowania
                        > firmy na rynku - a dokladniej odpowiedzialnosci za efekty.(chodzi o stycznosc
                        > z tym tematem )

Bardzo odważna teza. Szkoda tylko, że zarzut zupełnie chybiony. ;-)))

> Ja zawsze jestem przeciw zmianom trenerów bo to rodzi pewna
                        > destabilizacje ,ale trener jest zakladnikiem wyników swojej pracy.Nie ma
                        > wyników - znaczy ,ze pewna wizja sie nie sprawdzila , pewien styl pracy
                        > zawiódl.I tu nie ma co plakac - tak jest na calym swiecie i nie tacy trenerzy
                        > byli wywalani z roboty za brak wyników.To jest chyba jasne.Inna sprawa zeby
                        > nie robic tego pochopnie - ale tu chyba o pochopnosci dzialan mowy nie
                        > ma.Kilka niewykorzystanych szans zupelnie wystarczy.

Kilka słów polemiki.
                        1. Zacznijmy od tego, że tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Mówiło się
                        w przerwie zimowej o znaczących wzmocnieniach Wisly, a tymczasem zespół został
                        jedynie osłabiony. To pewnie też wina trenera?
                        2. W Polsce kiedy drużyna słabo gra, od razu leci głowa trenera i nikt nie
                        szuka winy wśród zawodników. Podajesz przykłady ze świata, to pokaż mi, w jakim
                        kraju dochodzi do tak częstych roszad trenerskich. Pokaż mi tez w Polsce klub,
                        gdzie jeden trener pracuje 2-3 lata? Może trzeba się jednak zmienić zasady
                        zatrudniania i opłacania zawodników, bo oni teraz często spuszczają jeden klub
                        do II ligi i przechodzą do innego, który zostaje w ekstraklasie.
                        3. Co do pochopności działań, to są tacy, którzy już po pierwszym meczu
                        krzyczeli, że trzeba zmienić trenera. Chciałbym, żeby takim krzykaczom też nie
                        dawano więcej szansy po ich pierwszej wpadce. Mamy jeszcze przed sobą 11 meczy.
                        Dla mnie meczem prawdy będzie najlbiższe spotkanie z Lechem. Jeżeli i ono
                        skończy się porażką, to sytuacja Wisły będzie na tyle nieciekawa, że i ja
                        zgodzę się z tezą, że potrzebne są jakieś poważniejsze zmiany.

> Chyba ,ze wierzysz w bajke jak to zespól jest swietnie przygotowany i
                        > preferuje pilke techniczna a narazie pogoda nie sluzy.Do tego brak szczescia.

Nie słyszałem tej wersji, a nawet gdybym słyszał, to mam swój rozum i swoje
                        zdanie.

> > Nie wiem, czemu pchasz się znowu między wódkę, a zakąskę. :-))
                        > > Prowadzę sobie właśnie polemikę z Sedanem, w której on podaje mi pewne
                        > > fakty i interpretuje je po swojemu, a ja mu podaję inne fakty i proszę,
                        > > żeby też je zinterpretował. I nagle ni stąd ni zowąd wtrącasz się Ty ze
                        > > swoimi tezami o drukowaniu, a raczej o jego braku. Czy ja gdzieś
                        > > napisałem, że posądzam sędziego Małka (nota bene z Katowic) o drukowanie?
                        > > Ale widać Ty tak właśnie zinterpretowałeś podane przeze mnie fakty.
                        > > Interesujące... :-)))
                        >
                        > Po pierwsze co to znaczy znowu?

Znowu to znaczy: ponownie, kolejny raz. :-)))))

> Masz jakis problem?

Nie jeden, jak zapewne każdy z nas. :-)

> Z tego co wiem nikt nie opracowal NETYKIETY tego forum takiej jak ta która
                        > obowiazuje chociazby na grupach news.Wiec jesli prowadzisz polemike na lamach
                        > tego forum to KAZDY kto ma ochote moze sie w nia wlaczyc i olac twoje gorzkie
                        > zale.A jesli masz ochote na intymna rozmowe to zainstaluj sobie gadu albo icq
                        > tam nikt sie nie wtraci.

Ależ oczywiście, że masz prawo ze mną polemizować. Zawsze chętnie podejmę z
                        Tobą dyskusję, o ile znowu sobie czegoś nie obiecasz. :-)) Ale to nie była
                        polemika ze mną, ale z samym sobą. Postawiłeś sobie pewną tezę, a potem ją
                        skrytykowałeś. Fajnie. Tylko co ja niby mam z tym wspólnego? :-)))

> Ale do meritum - Podales fakt ,ze Malek wykartkowal Wisle

Nie. Podałem fakt, że 2 na 3 pokazane przez sedziego Małka czerwone kartki
                        dostali zawodnicy Wisły. I jeszcze, że zdarzyło się to w 3 na 8 prowadzonych
                        przez niego meczy. Reszta to Twoja interpretacja tych faktów.

> a ja napisalem ,ze uwazam ze to nie ma znaczenia.

Po co? Przecież nie pisałem, że to ma znaczenie. Prosiłem tylko Sedana (nie
                        Ciebie), żeby zinterpretował podane przeze mnie fakty. Chciałem wiedzieć, jakie
                        tezy on z tego wysnuje. On a nie Ty. Proste?

> Moja inerpretacja jest taka ,ze podawanie tabelek z kartkami w celu
                        > uzmyslowienia czytajacym jak to nas krzywdza jest zlym tropem.

A gdzie widziałeś jakieś tabelki z kartkami mające UZMYSŁOWIĆ CZYTAJĄCYM JAK TO
                        NAS KRZYWDZĄ? Ja nigdzie czegoś takiego nie spotkałem. A jeśli masz coś
                        przeciwko zestawieniom statystycznym, to nie miej pretensji do ich autorów,
                        którzy zestawiają tylko suche liczby. Interpretacja ich należy już tylko DO
                        CIEBIE. :-))

> Przegrywamy bo gramy slabo i bez pomyslu a nie przez sedziów.

A kto twierdził, że przez sędziów? Chyba Ty, zanim się sam z tym poglądem nie
                        rozprawiłeś. ;-)))))

> Co do pytania zas , to rzeczywiscie nigdzie nie napisales , ze Malek drukuje -
                        > ale czy ja napisalem ,ze Ty napisales? To tyle.

Słowo "drukowanie" wyszło niewątpliwie najpierw spod Twojej ręki. To tyle. :-)

> I mam uwage - jak masz sie odniesc to rzeczowo a nie na zasadzie "Ja jestem
                        > najmadrzejszy i nikt mi nie podskoczy"

"Nie wiń lustra za to, że brak Ci urody". (to jest przenośnia; wyjaśniam żebyś
                        znowu źle mnie zrozumiał) ;-))
                        To, że moje wypowiedzi odbierasz tak, jak napisałeś wyżej, to Twój problem, a
                        nie moja wina. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek napisał, że jesteś
                        głupszy ode mnie. Jeżeli takim się czujesz, to sam musisz coś z tym zrobić lub
                        nauczyć się z tym żyć. :-))
                        Pozdrawiam
                        • rezyser.hoffander Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 22:14
                          roman_j napisał:

> Bardzo głębokie stwierdzenie.
                          > Takich truzimów to nie warto nawet na forum umieszczać. Niedługo przeczytam
                          > pewnie, że słońce świeci w dzień. :-)))

Moze tak to wyszlo jak truizm - ale chodzi o sens tego stwierdzenia.

> Bardzo odważna teza. Szkoda tylko, że zarzut zupełnie chybiony. ;-)))

Skoro chybiony to mówisz tak jak bys nieznal tych mechanizmów

> Kilka słów polemiki.
                          > 1. Zacznijmy od tego, że tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Mówiło
                          się
                          > w przerwie zimowej o znaczących wzmocnieniach Wisly, a tymczasem zespół
                          został
                          > jedynie osłabiony. To pewnie też wina trenera?

Skoro znasz jak powyzej mówisz "te" zasady to wiesz ,ze zawsze ten
                          odpowiedzialny sam dobiera sobie ludzi do wspólpracy.Oczywiscie nie bylo
                          wzmocnien ale gdyby trener nie wyobrazal by sobie stworzenia ekipy z tego co ma
                          to powinien dac sobie spokój w przerwie.Jezeli sie podjal to ja uwazam ze uznal
                          iz dadza sobie rade i tu sie przeliczyl.Oczywiscie to nie wina trenera ,ze nie
                          wzmocniono zespolu - ale przypominam ,ze wielokrotnie zawodnicy nie
                          przychodzili do Plocka bo nie podobali sie trenerowi (temu czy innemu).Mówiono
                          wtedy "ze nie pasuje do skladu".Ma wiec trener cos do powiedzenia przy
                          transferach.

> 2. W Polsce kiedy drużyna słabo gra, od razu leci głowa trenera i nikt nie
                          > szuka winy wśród zawodników. Podajesz przykłady ze świata, to pokaż mi, w
                          jakim kraju dochodzi do tak częstych roszad trenerskich.

Powód jest prosty - latwiej wywalic trenera niz 20 kilku zawodników.Wiadomo ,ze
                          graja pilkarze ale nie ma co sie oszukiwac - atmosfera , taktyka ,mobilizacja
                          to juz "broszka" trenera.Co do przykladów - (rozumiem ,ze tak czeste to w
                          przypadku bronia rok)- Niemcy (leverkusen 3 trener w przeciagu
                          sezonu),Hiszpania (barca ma trzeciego trenera) itd.Nie wiem czy pamietasz
                          slynnego prezesa Atletico Madryt Jesusa Gil y Gil (chyba tak sie pisze) który
                          wywalal trenerów co kilka spotkan.A przypadek Leverkusen gdzie bardzo zasluzony
                          trener Toppmeller zostal bez skrupulów zwolniony z posady.

> Pokaż mi tez w Polsce klub,
                          > gdzie jeden trener pracuje 2-3 lata? Może trzeba się jednak zmienić zasady
                          > zatrudniania i opłacania zawodników, bo oni teraz często spuszczają jeden
                          klub do II ligi i przechodzą do innego, który zostaje w ekstraklasie.

Rotacja trenerska jest spora i zaden trener nie przacuje 3 lat.A co do
                          zawodników to wlasnie tak to jest - ale wobec zmiejszenia ligi zaweza sie rynek
                          pracy w klubach i chyba to niedlugo ulegnie zmianie

> 3. Co do pochopności działań, to są tacy, którzy już po pierwszym meczu
                          > krzyczeli, że trzeba zmienić trenera. Chciałbym, żeby takim krzykaczom też
                          nie dawano więcej szansy po ich pierwszej wpadce. Mamy jeszcze przed sobą 11
                          meczy.
                          > Dla mnie meczem prawdy będzie najlbiższe spotkanie z Lechem. Jeżeli i ono
                          > skończy się porażką, to sytuacja Wisły będzie na tyle nieciekawa, że i ja
                          > zgodzę się z tezą, że potrzebne są jakieś poważniejsze zmiany.

No widzisz - o to chodzilo.Kwestia tylko ile spotkan mozna jeszcze "zmarnowac".

>
                          > "Nie wiń lustra za to, że brak Ci urody". (to jest przenośnia; wyjaśniam
                          żebyś
                          > znowu źle mnie zrozumiał) ;-))
                          > To, że moje wypowiedzi odbierasz tak, jak napisałeś wyżej, to Twój problem, a
                          > nie moja wina. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek napisał, że jesteś
                          > głupszy ode mnie. Jeżeli takim się czujesz, to sam musisz coś z tym zrobić
                          lub
                          > nauczyć się z tym żyć. :-))

To bylo tak profilaktycznie - zebys wzial pod uwage ale niekoniecznie
                          analizowal pisemnie.

pozdrawiam
                          • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 07.04.03, 08:28

> > Kilka słów polemiki.
                            > > 1. Zacznijmy od tego, że tak krawiec kraje, jak mu materiału staje. Mówiło
                            > > się w przerwie zimowej o znaczących wzmocnieniach Wisly, a tymczasem zespół
                            > > został jedynie osłabiony. To pewnie też wina trenera?
                            >
                            > Skoro znasz jak powyzej mówisz "te" zasady to wiesz ,ze zawsze ten
                            > odpowiedzialny sam dobiera sobie ludzi do wspólpracy.Oczywiscie nie bylo
                            > wzmocnien ale gdyby trener nie wyobrazal by sobie stworzenia ekipy z tego co
                            > ma to powinien dac sobie spokój w przerwie.Jezeli sie podjal to ja uwazam ze
                            > uznal iz dadza sobie rade i tu sie przeliczyl.Oczywiscie to nie wina
                            > trenera ,ze nie wzmocniono zespolu - ale przypominam ,ze wielokrotnie
                            > zawodnicy nie przychodzili do Plocka bo nie podobali sie trenerowi (temu czy
                            > innemu).Mówiono wtedy "ze nie pasuje do skladu".Ma wiec trener cos do
                            > powiedzenia przy transferach.

Trener oczywiście ma coś do powiedzenia na temat transferów, ale decydują
                            pieniądze. Zarówno te, które trzeba zapłacić zawodnikowi, jak i te za
                            zawodnika.
                            Oczywiście Broniszewski mógł zrezygnować z prowadzenia drużyny, jeśli uznałby,
                            że jej skład nie gwarantuje zadowalających wyników, ale ja nie przypominam
                            sobie trenera, który odszedłby sam z takiego powodu. :-))

> > 2. W Polsce kiedy drużyna słabo gra, od razu leci głowa trenera i nikt nie
                            > > szuka winy wśród zawodników. Podajesz przykłady ze świata, to pokaż mi, w
                            > > jakim kraju dochodzi do tak częstych roszad trenerskich.
                            >
                            > Powód jest prosty - latwiej wywalic trenera niz 20 kilku zawodników.
                            > Wiadomo ,ze graja pilkarze ale nie ma co sie oszukiwac - atmosfera ,
                            > taktyka ,mobilizacja to juz "broszka" trenera.Co do przykladów -
                            > (rozumiem ,ze tak czeste to w przypadku bronia rok)- Niemcy (leverkusen 3
                            > trener w przeciagu sezonu),Hiszpania (barca ma trzeciego trenera) itd.Nie
                            > wiem czy pamietasz slynnego prezesa Atletico Madryt Jesusa Gil y Gil (chyba
                            > tak sie pisze) który wywalal trenerów co kilka spotkan.A przypadek Leverkusen
                            > gdzie bardzo zasluzony trener Toppmeller zostal bez skrupulów zwolniony z
                            > posady.

Przyjmuje podane przyklady, ale i tak uważam, że w Polsce i tak znacznie
                            częśćiej sięga się po rozwiazanie typu: wyrzućmy trenera niż w Europie. Jakie
                            są tego efekty widac choćby na przykładzie reprezentacji, gdzie co trener, to
                            koncepcja, a i tak nic sie nie zmienia na lepsze, więc problem leży gdzie
                            indziej.
                            Zgadzam się, że trener odpowiada za atmosferę, taktykę, mobilizację, ale
                            ponieważ jest zazwyczaj pierwszą osobą do zmiany, więc zdarza się, że piłkarze
                            graja przeciw niemu i potem nie ponoszą za to żadnych konsekwencji. Dla mnie to
                            jest niepoważne podejście do swojej pracy, ale niestety bardzo częste. W takiej
                            sytuacji zmiana trenera faktycznie pomaga, ale to chyba nie piłkarze powinni
                            rządzić w klubie, ale prezes. Ja nie chciałbym pracować w firmie, gdzie
                            kierownika wyrzucają z pracy dlatego, że nie podoba się on podwładnym.
                            Kierownik (a tutaj trener) nie jest przecież od tego, żeby go lubić.

> > Pokaż mi tez w Polsce klub, gdzie jeden trener pracuje 2-3 lata? Może
                            > > trzeba się jednak zmienić zasady zatrudniania i opłacania zawodników, bo
                            > > oni teraz często spuszczają jeden klub do II ligi i przechodzą do innego,
                            > > który zostaje w ekstraklasie.
                            >
                            > Rotacja trenerska jest spora i zaden trener nie przacuje 3 lat.

A szkoda, bo 2-3 lata to optymalny czas na zbudowanie drużyny i wypracowanie
                            pewnej koncepcji. Oczywiście pod warunkiem, że ma się przez ten czas tych
                            samych piłkarzy (a przynajmniej rdzeń druzyny), a nie jest tak, że co pół roku
                            wymienia się pół składu, co też się często zdarza (bywało tak i w Płocku).

> A co do zawodników to wlasnie tak to jest - ale wobec zmiejszenia ligi zaweza
                            > sie rynek pracy w klubach i chyba to niedlugo ulegnie zmianie

Obyś miał rację. I obyśmy doczekali tego będąc w I lidze.

> > 3. Co do pochopności działań, to są tacy, którzy już po pierwszym meczu
                            > > krzyczeli, że trzeba zmienić trenera. Chciałbym, żeby takim krzykaczom też
                            > > nie dawano więcej szansy po ich pierwszej wpadce. Mamy jeszcze przed sobą
                            > > 11 meczy. Dla mnie meczem prawdy będzie najlbiższe spotkanie z Lechem.
                            > > Jeżeli i ono skończy się porażką, to sytuacja Wisły będzie na tyle
                            > > nieciekawa, że i ja zgodzę się z tezą, że potrzebne są jakieś poważniejsze
                            > > zmiany.
                            >
                            > No widzisz - o to chodzilo.Kwestia tylko ile spotkan mozna
                            > jeszcze "zmarnowac".

Nie można żadnego, ale dajmy jeszcze jedną szansę Broniszewskiemu. Moim zdaniem
                            mecz z Lechem będzie meczem prawdy. Albo z tej mąki będzie chleb, albo nie.
                            Na razie sytuacja jest o tyle dobra, że dwa miejsca spadkowe są praktycznie już
                            zajęte (KSZO i Pogoń) i grunt to nie spaść na to trzecie, bo w barażach są
                            jeszcze jakieś szanse. To oczywiście plan minimum, ale jesli nic sie nie zmieni
                            (nawet po zmianie trenera), to i taki plan trzeba wziąść pod uwagę.
          • murzin Re: Broniszewski do wymiany 21.03.03, 08:19

> Piszę że powinni grać Polacy dlatego że liczne eksperymenty z pseudokopaczami
            > w Płocku nie wypaliły i trzeba z tego wyciagnąć wnioski.

Nie rozumiem takiego podziału, wytłumacz mi proszę. Czy według Ciebie
            obcokrajowiec nie powinien przyjeżdżać do Polski grać, nawet jeśli się nie
            sprawdza ? Tzn. o ile większe prawo do takiego testu ma tubylec ?
    • Gość: LOGIK Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 11:12
      Bez paniki , zmiana Broniszewskiego to kwestia czasu . W piłce ręcznej
      zwolnili Kozińskiego bo na 16 meczów wygrał tylko 15 . Bronek na 12 punktów
      możliwych do zdobycia ( Polonia,Gks,Amica,Widzew) zadobył aż 1 . A teraz
      czeka go Lech , Garbarnia i Ruch . Jak dojdzie do tego ,że Bronek na 16
      punktów straci 15 to na 100% wyleci z posadki . Najfajniejsze jest to ,że po
      kazdym przegranym meczu Bronek jest zadowolony z gry zespołu tylko brakuje mu
      szczęścia .
      • rezyser.hoffander Re: Broniszewski do wymiany 06.04.03, 11:27
        LOGIK napisał:

> Bez paniki , zmiana Broniszewskiego to kwestia czasu . W piłce ręcznej
        > zwolnili Kozińskiego bo na 16 meczów wygrał tylko 15 . Bronek na 12 punktów
        > możliwych do zdobycia ( Polonia,Gks,Amica,Widzew) zadobył aż 1 . A teraz
        > czeka go Lech , Garbarnia i Ruch . Jak dojdzie do tego ,że Bronek na 16
        > punktów straci 15 to na 100% wyleci z posadki . Najfajniejsze jest to ,że po
        > kazdym przegranym meczu Bronek jest zadowolony z gry zespołu tylko brakuje mu
        > szczęścia .

Chyba sam powinien sie odniesc krytycznie do swojej pracy - nie wychodzi , to
        moje uszanowanie.Przyjdzie inny to cos zmieni a przynajmniej spróbuje.A jak
        mamy tak grac jak teraz to chyba mija sie z celem.Zawsze tak bylo ,ze trenera
        bronia wyniki - a tych broniu niestety nie ma.Smutne to ale prawdziwe

pozdrawiam
        • Gość: LOGIK Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 23:32
          W tym klubie zasada ,że trenera bronią wyniki jest rozumiana odwrotnie . Trener
          piłki ręcznej ,który miał wyniki został odsuniety a za trenerem piłki noznej
          który nie ma wyników klub stoi murem . Nie oceniam czy to dobrze czy źle lecz
          stwierdzam fakt . Czy w tym szaleństwie jest jakaś metoda pokaże wynik ręcznych
          i nożnych .
          • Gość: Thectoor Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:32
            W sumie to już taka nowa świecka tradycja - jak jest awans to jest i spadek. Z
            Broniszewskim czy bez na jedno wyjdzie... Nie wiem jak można było sie nie
            dogadać z Sobolewskim:( (ale to już przeszłość)
            • primary.master Re: Broniszewski do wymiany 08.04.03, 10:56
              Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli jeden z lepszych stadionów w ... II
              lidze.

Trenerów chętnych do pracy jest dużo, np. Baniak, Białas, Białek, Kosecki
              (tylko, że ten to chce 40000 zl :-D ), Mikulski, Jabłoński i wielu innych, a i
              nie długo pewnie Małowiejski :)
              • Gość: Sedan Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 21:09
                Przejrzałem forum Lecha i zobaczcie jak postrzegają w Poznaniu Broniszewskiego
                drużynę:

"Obawiam się troszkę o formację obronną. Jeden bowiem błąd może spowodować
                utratę bramki, a co za tym idzie wkradnięcie się nerwowości w poczynaniach
                Lecha. Szkoda absencji Gajtka , dużo na tym straci siła ataku! Ale cieszy
                wysoka forma Ślusarskiego i Reissa. Wisłę Płock porównuję prawie do KSZO ( no
                może troszkę lepsza jest Wisła). A że Lech poradził sobie z KSZO nawet
                przegrywając 0:1, to też jestem optymistą przed tym spotkaniem:-)
                Stawiam 3:1 dla Lecha, bo to charakterne chłopaki są:-)

"Szanse sa duze na punkty . Ale ... sytuacja w Wisle P. jest podobna do tej co
                mielismy w Lechu jesienia - beda chcieli sie przelamac. Najwazniejsze to nie
                stracic glupio bramki i z czasem przejmowac kontrole. Zwyciestwo potwierdzi
                czy zostal dobrze wykorzystany ten 2-tygoniowy okres. Remis dobry, ale nasz
                atak musialby miec bardzo zly dzien w srode w takim przypadku. Porazka Wisly
                P. oznacza, ze przybywa kolejny kandydat do spadku. Generalnie, bylo bardzo
                malo informacji z obozu Wisly P. zima. Czyzby byla cisza przed burza?"

• roman_j Re: Broniszewski do wymiany 12.04.03, 17:36
      Po dzisiejszym meczu nie pozostaje mi nic innego, jak tylko podpisać się pod
      tytułem tego wątku. I dodać: im prędzej, tym lepiej.
      Takiej serii porażek nie da się już inaczej wytłumaczyć niż złym przygotowaniem
      do sezonu. I choć nie wierzę w cudowną metamorfozę zespołu pod kierunkiem
      nowego trenera, to jednak uwazam, że trzeba spróbować, bo i tak niewiele mamy
      już do stracenia. Szkoda, że Smuda już nie jest wolny.
      • Gość: Sedan Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 20:55
        Prosisz abym argumentował dlaczego nie powinni grać przeciętni obcokrajowcy to
        przeczytaj poniższy tekst z PAP.
        "Gospodarze od pierwszego gwizdka ruszyli do ataku, długo jednak nie potrafili
        zagrozić bramce Wisły. Pierwszy gol padł po błędzie Mikołaja Branfiłowa, który
        stracił piłkę na własnej połowie. Przejął ją Krzysztof Przytuła i strzałem zza
        linii pola karnego zmusił do kapitulacji Pawła Kapsę"
        • Gość: Darek Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:08
          Oni sobie z nas kpią. Dmoszyński drugi raz nas spuści. Raz to zrobił a my mu
          uwierzyliśmy. Albo to robi specjalnie albo jest nieskuteczny. Jednak oba te
          powody dyskwalifikują go jako Prezesa.
          Przeczytajcie Bronka. On jest przyspawany do stołka.
          Trener Wisły Mieczysław Broniszewski: "Przez pierwsze 20 minut nic nie
          zapowiadało porażki, mimo przewagi Garbarni. Straciliśmy bramkę na własne
          życzenie, co spowodowało załamanie naszego planu taktycznego. Szczakowianka
          wygrała zasłużenie, grała lepiej i szybciej, a my zbyt statycznie. Na pewno
          widać było brak w obronie Pawła Holca"; (zarząd Wisły rozwiązał z piłkarzem
          kontrakt dzień przed meczem z powodów dyscyplinarnych).
          • Gość: dera Re: Broniszewski do wymiany IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:16
            Trener Wisły Mieczysław Broniszewski: "Przez pierwsze 20 minut nic nie
            zapowiadało porażki, mimo przewagi Garbarni. Straciliśmy bramkę na własne
            życzenie, co spowodowało załamanie naszego planu taktycznego. Szczakowianka
            wygrała zasłużenie, grała lepiej i szybciej, a my zbyt statycznie. Na pewno
            widać było brak w obronie Pawła Holca"; (zarząd Wisły rozwiązał z piłkarzem
            kontrakt dzień przed meczem z powodów dyscyplinarnych).

Jeśli tak mówi to nie zna się na piłce powinien zająć się ogródkiem albo
            wędkowaniem. Wczytajcie się bo ja to zrozumiałem że Garbarnia miała przewagę
            ale taki był plan taktyczny. Mimo przewagi Garbarni nic nie zapowiadało
            porażki (ja już nic nie rozumiem) Najgorsze jest to że wg. Bronka nawet
            największy pijak jest lepszy od tych na boisku.
        • roman_j Re: Broniszewski do wymiany 13.04.03, 00:11
          Gość portalu: Sedan napisał(a):

> Prosisz abym argumentował dlaczego nie powinni grać przeciętni obcokrajowcy
          > to przeczytaj poniższy tekst z PAP.
          > "Gospodarze od pierwszego gwizdka ruszyli do ataku, długo jednak nie
          > potrafili zagrozić bramce Wisły. Pierwszy gol padł po błędzie Mikołaja
          > Branfiłowa, który stracił piłkę na własnej połowie. Przejął ją Krzysztof
          > Przytuła i strzałem zza linii pola karnego zmusił do kapitulacji Pawła Kapsę"

Zapomniałeś jeszcze napisać coś w stylu: "Kapsa był bez szans przy tym
          strzale", bo tak to można jeszcze sądzić, że jest współwinien utraty tej
          bramki. ;-))
          No a to pewnie uznasz za złośliwe zrządzenie losu, że nasi wspaniali, polscy
          napastnicy nie potrafią od dłuższego czasu skierować piłki do bramki
          przeciwnika.
          I juz na zakończenie tego tematu napiszę, że jak masz coś przeciwko
          obcokrajowcom w naszej lidze, to zapisz się do Ligi... Polskich Rodzin, bo
          widać, że do sprawy podchodzisz bardzo pryncypialnie. ;-)))))))
          EOT
          EOT
          • Gość: 4 Re: na 99% Bronek wylatuje IP: 130.94.123.* 13.04.03, 08:34
            informacja z dobrego zrodla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka