Dodaj do ulubionych

Moda na pracę

IP: *.c155.petrotel.pl 01.10.06, 22:27
No tak! najlepiej pracować za darmo, niech dorabia się pracodawca czyimś
kosztem, to jest bardzo budujące. Ciekawe kto wpada na taki pomysł. Niech
pracownicy z RUP pójdą sobie na darmowe roboty to zobaczą jak jest fajnie.
A co można zrobić z też z minimalną płacą, jeżeli w ogóle zapłacą.
Nie widzicie gdzie pracują Polacy - coraz więcej za granicą, trzeba oglądać
TV.
Obserwuj wątek
    • Gość: :> Re: Moda na pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:01
      to siedz i ogladaj tv caly dzien z nadzieja ze ktoregos dnia ktos ukleknie
      przed Toba i poprosi abys dla niego pracowal
    • Gość: Stefanek Re: Moda na pracę IP: *.plock.mm.pl 01.10.06, 23:20
      >"Przyznam, że dziwią mnie koledzy ze studiów, którzy mają wolny czas i siedzą w domu."

po co ja mam pracować, lepiej się pouczyć i dostać stypendium a póżniej pracodawcy można się pochwalić ładnymi ocenami
      kiedyś pracowałem całe wakacje, nigdzie nie wyjechałem, nie miałem ani jednego dnia roboczego wolnego w wakacje, przyszedł czas nauki a ja zaczełem od zaległości bo byłem tak wypompowany, że nie miałem siły się uczyć a póżniej zawaliłem jakiś przedmiot! przez głupie dwa miesiące pracy kiedy zarobiłem łącznie 1500zł musiałem powtarzać rok !
      • madsheep Re: Moda na pracę 02.10.06, 00:40
        180 w Auchan? mysle, ze chodzi o inwentaryzacje. od 22 do 6 mialo byc 4,7 netto
        za
        godzine odjac 5zl oplata za przelew(nie ma wyplaty gotowki) to wychodzi 32zl za
        8 godzin (o 1 byla 30minut przerwa kanapka i soczek gratis) ludki z plocka
        pracowali
        do 2 bo pozniej nie bylo roboty i nas zwolnili a caly autobus pracownikow z
        wloclawka pracowal do 6. to chyba nie bylo fair. pozdrowienia dla ludzi z dzialu
        skarpetek i gaci :o)
    • ciffan Re: Moda na pracę 02.10.06, 08:58
      Realia w kraju są takie, że każdy cię namawia do tego, żebyś albo pracował za
      darmo, albo układał palety po nocy za żenującą pensję, co nazywa się zdobywaniem
      doświadczenia. A przy tym przepięknie pierze się mózgi młodym ludziom, którzy po
      jakimś czasie stają się wyśmienicie wytresowanymi korporacyjnymi małpkami, które
      bronią takiego systemu!

Dzięki ci, Lechu, za taką Japonię...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka