Dodaj do ulubionych

przemyslenia ...............

05.12.06, 00:51
Ludzie, którzy za komuny siedzieli cicho, byli ulegli,

NIC nie robili, bo i takiej potrzeby nie mieli, teraz piszą że są porządni,
bo nie nalezeli do ....

A byli tak nieprzystępni innym ludziom, że z chytrości nic by nie zrobili dla
gromady. Teraz uwazają się za porządnych Ąz mdli od tej sprawiedliwości
chytrych ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: razem Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:43
      święte słowa
      • Gość: duduś Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:05
        Zenek D. to nawet w stanie wojennym do ZSMP należał
      • Gość: darek Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:04
        dudus, ja nie żartuje, zachowuj sie
        • Gość: duduś Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 22:33
          przepraszam
    • kawka Hipokokryzja jak Himalaje!!!! 15.12.06, 19:03
      Nie było mnie jakiś czas, wchodzę na to forum i... no nie! Niejaki Kwisniewski,
      obrońca historii, prawy Polak wojujący o dobro i prawdę pisze oto:
      kwisniewski napisał:

> Ludzie, którzy za komuny siedzieli cicho, byli ulegli,
      >
      > NIC nie robili, bo i takiej potrzeby nie mieli, teraz piszą że są porządni,
      > bo nie nalezeli do ....
      >
      > A byli tak nieprzystępni innym ludziom, że z chytrości nic by nie zrobili dla
      > gromady. Teraz uwazają się za porządnych Ąz mdli od tej sprawiedliwości
      > chytrych ludzi.

No proszę, co szlachetność. Tymczasem kilka dni póżniej ten, którego mdli,
      spokojnie oznajmia:
      kwisniewski napisał:

> Byłem w ZSMP tylko miesiąc - nawet niezdążyłem odebrać legitymaji
      >
      > Celem była tyko tańsza wycieczka zagraniczna. Dla członków ZSMP wycieczki
      > były tŃSZE. Po powrocie z wycieczki odszedłem z tej organizacji.

Wiesz, Kwiśniewski. Mnie też mdli...
      I żeby było jasne - jestem przeciwko lustracjom, odwetom i wendetom politycznym,
      uważam, że wielu ludzi było ofiarą tamtego systemu, w takiej rzeczywistości żyli
      i do tego życia musieli się dostosować. Nie czuję się dość silna i uprawniona do
      tego, by rzucać kamieniami.
      Ty cały czas oskarżasz, ciebie mdli, ty wiesz, co to patriotyzm i stroisz się w
      narodowe piórka.
      Jaka jest różnica między nami? Ja nigdy nie należałam ani do ZSMP, ani do innej
      partii czy organizacji za komuny. Ty się zapisałeś, z niskich pobudek, dla
      marnej korzyści. Tylko czy masz prawo pisać urągliwie o innych "teraz uważają
      się za porządnych"... Po co ta kpina, jesteś jak oni, a też uważasz się za
      porządnego. Neofici zawsze celowali w nadgorliwych nagonkach!
      • Gość: ??? Re: Hipokokryzja jak Himalaje!!!! IP: *.c247.petrotel.pl 16.12.06, 14:05
        co na to kwisniewski?
        • Gość: duduś Re: Hipokokryzja jak Himalaje!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:09
          ceruje portki z Levis'a
        • Gość: Zenon Dylewski przemyslenia. IP: *.plock.mm.pl 16.12.06, 15:17
          kiedy tak wszyscy pluja na siebie i ja mam przemyslenie.
          Nie wiem co pisza w nowych Dziejach Płocka, nie stac mnie na książke i ni9e wiem
          czy temat był poruszany przez właściwych fachowców. Ale podaje do wiadomosci
          społecznej taki temat.

Dzieki Opiekunowi Miejsc Pamieci Narodowej, od razu zaznaczam, ze taki jest
          tytuł honorowy przyznawany przez Rade Ochrony Pamieci Walk i Męczeństwa,
          Kazimierzowi Papińskiemu, poznalismy nieznaną przez ostatnie lata komunizmu
          historię losów siostry generała Władysława Sikorskiego, Eugenii Dąbrowskiej. To
          dzieki Śp. Kazimierzowi Papińskiemu, zmarłemu tragicznie, dowiedzielismy sie
          cząstki wydarzen zwiażanych ze znaną z historii Polski rodziną Sikorskich.
          Przeplatają sie tu trzy wątki ważne w równym stopniu.
          1. Postrzelenie przez snajpera niemieckiego Eugenii Dąbrowskiej w Gąbinie.
          2. Leczenie ww przez felczera Akimowa w Płocku na ulicy Padlewskiego 19.
          Dosłownie za ściana naszego późniejszego mieszkania. Smierc E.Dąbrowskiej.
          Tragiczne losy felczera
          3. Historia sióstr które w ramach pokuty za ww, poszukiwały grobu
          E.Dąbrowskiej przez 50 lat. Tyle lat żalu i rozpaczy... Ja tylko dołączyłem
          do tematu opracowanego przez K.Papińskiego, który prze wiele lat prowadził
          poszukiwania obu
          sióstr. Doprowadzil do Spotlania w Szkole, która podjeła trud opieki na
          mogiła E. Dąbrowskiej.
          Sfilmowałem Spotkanie Świadków wydarzeń na terenie szkoły i na cmentarzu
          parafialnym.
          Jestem również w posiadaniu karty pocztowej kustosza Muzeum Sikorskiego z
          Warszawy z wielce dziwnym opisem…
          Dzieki dobrej współpracy z Gazeta Mazowsze, historia E.Dąbrowskiej ukazał się po
          raz pierwszy.
          Jednak nikt do tej pory nie zebrał ww tematów w całości… Jak wiemy w w wypadku ?
          lotniczym na Gibraltarze, zginęła również córka gen. Sikorskiego. Zaiste
          tragiczna Rodzina, jak Padlewskich…
          Historia ww związana jest również z niemiecka Rodziną Petrich, jest związana
          również z fałszywie napisana historia pobicia Niemki w sklepie mlecznym na
          Rogatkach Warszawskich. Patrz wyd. I Dzieje Płocka. To wszystko nie spełnia
          opisów kawczynych, która tak dzielnie chwaliła płockich historyków.
          Dzielnie fałszowali, niestety. Poruszany temat jest jeszcze dostepny za mojego
          żywota, jeżeli znajda asie osoby potrzebujace ww. na razie rózne Archiwa i tp
          mało pozyteczne insytucje nie potrzebowały…
          Nasze miasto spowite niepotrzebna nowym ludziom historia.
          Równie fascynująca jest nadal nie rozwiązana Sprawa rozstrzeliwania w Płocku
          żołnierzy niemieckich przez cały okres II Wojny Światowej.
          Uznając, ze jestem grafomanem, swinia, itp., oczekuje od zacnych fachowców i
          płockich autorytetow , że zajma asie ww tematami. Niestety korzystając z moich
          materiałów, będą musieli sie na nie i na mnie ciągle powoływac. czekam na odzew.
          A wy forumowicze możecie nadal łgac, bluźnic, każdy według swojego czakramu.
          Az przyjdzie czas, że zrozumiecie, iż każdy człowiek ma prawo zmienic sie na
          lepsze, każdy ma prawo czynic Dobro. Tak mówi nasza Wiara.
          • Gość: Zenon Dylewski Re: przemyslenia. o Dobrym człowieku IP: *.plock.mm.pl 16.12.06, 17:25
            video.google.pl/videoplay?docid=4252018276525984796&pr=goog-sl
            video.google.pl/videoplay?docid=-8119731005357381263&pr=goog-sl
            W tej chwili trwa koncert poświecony Górnikom z kopalni Wujek .
            Troche powagi dla Ofiar.
    • Gość: darek Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:28
      duduś, bo z twoja tesciowa znam sie, niby,
      • Gość: duduś Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:43
        ile powinna ważyć dobra teściowa ???????
        • Gość: pyk Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:47
          muślę ze duzo dudus, wiesz zawalek
          • Gość: duduś Re: przemyslenia ............... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:32
            dobra teściowa powinna ważyć kilo dwieście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka