Dodaj do ulubionych

Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-))

24.01.07, 06:54
Jak już się pewnie większość zorientowała, powierzono mi pieczę nad forum
Płock, czyli zrobiono mnie jego cieciem. W związku z tym kilku krótkich,
żołnierskich słowach napiszę, czego się można spodziewać. :-))
Będę raczej jak Popiołek niż jak Anioł, ale trzy rzeczy będę tępił bezlitośnie:
- wulgaryzmy,
- wątki i wpisy z "gołymi" linkami,
- podbijanie starych wątków (zwłaszcza masowe).
Oczywiście reagować będę też w przypadku niewątpliwych naruszeń regulaminu
forum, w tym np. umieszczaniu wątków reklamowych. Ale ponieważ nie jestem
jedyną osobą z uprawnieniami do działań na forum, gdyż uprawnienia takie ma
jeszcze administracja zawodowa i redakcja Gazety w Płocku, dlatego nie
wszystko, co się będzie tutaj działo, będzie efektem moich działań, choć
pewnie większość. Uspokoję też, że nie mam uprawnień do banowania i mieć nie
będę, bo takie narzędzia mają tylko admini-zawodowcy.
I na koniec uwaga porządkowa: skargi i wnioski proszę kierować na moją pocztę
elektroniczną.
Życzę wiele miłego korzystania z forum. :-))
Obserwuj wątek
    • krzysiek_33 Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 06:58
      Jako antylewicowy piesek pewnie mogę mieć problemy. Pożyjemy - zobaczymy. Mimo
      wszystko wolę opiekuna rowerzystę od opiekuna filmowca :)

Powodzenia - Krzysiek.
    • grom54 Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 07:21
      Mam nadzieję, że nie czepiasz się do mojej sygnaturki.
      Moja jest oryginalna.

======================================================
      Trzy słowa do ojca prowadzącego.
    • Gość: klinika psychiatri Re: Kilka słów od Ojca Pierdzącego;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 08:55
      to forum nie ma wpływu na nic
      a przy takim cieciu koszernym zmarnieje całkiem, i o to chodzi,
      • grom54 Re: Kilka słów od Ojca Pierdzącego;-)) 24.01.07, 10:03
        Wszystkich tych krytyków Romana_J pragnę upomnieć. Bez nienawiści poczytajcie
        co pisze. Na ogół ma rację.
        Czy was gnojki nie stać na minimum obiektywizmu?
        Czy tak skarlała polska inteligencja?
        Czy chamów w walonkach wpuścili na salony?

=======
        Romana osobiście nie znam.
    • Gość: marek Cenzura rodem z PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:02
      gość o poglądach lewicowych wspomagany "zawodowcami" - kompletne dno.
      • krzysiek_33 Re: Cenzura rodem z PRL-u 24.01.07, 10:01
        Bez przesady, co dziś znaczy mieć poglądy lewicowe? Jeśli to, że się pochodzi z
        układów komuszych i ma się mentalność Jajcewa to zgoda; jednakowoż tak zwana
        lewica polska jest dziś na mój gust bardziej liberalna od PIS. Przynajmniej w
        koncepcji zarządzania państwem, chociażby te poglądy wynikały tylko z krytyki
        obecnej władzy. Szczerze mówiąc, gdyby dziś powstała nowa partia centrolewicowa
        bez zbrodniczej przeszłości - kto wie - może bym się skusił.
        A co do - Romka mimo, że nie jestem jego fanem - sądzę iż Gazeta słusznie
        wybrała. Był okropny śmietnik na forum? Był. Było aż tak w kim wybierać? Nie
        było. Inna sprawa, że Romka ostatnio pełno na forum było do przesady.. Tu Romek,
        tam Romek. Strach konserwę otworzyć :)))

Ale chyba się jakoś ułoży, może kultury będzie więcej i normalnej dyskusji amen.
        • roman_j Re: Cenzura rodem z PRL-u 24.01.07, 10:29
          krzysiek_33 napisał:

> Inna sprawa, że Romka ostatnio pełno na forum było do przesady.. Tu Romek,
          > tam Romek. Strach konserwę otworzyć :)))

Nie narzekaj. Był czas, u zarania dziejów forum, że statystycznie co ósmy wpis
          na forum był mój. Ale teraz to nie grozi. Nie mam dziś tyle czasu, a i chęci
          jakby mniej. :-))
        • Gość: *** Re: Cenzura rodem z PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:45
          krzysiek_33 napisał:

> Inna sprawa, że Romka ostatnio pełno na forum było do przesady.. Tu Romek
          > ,
          > tam Romek. Strach konserwę otworzyć :)))
          >
          > Ale chyba się jakoś ułoży, może kultury będzie więcej i normalnej dyskusji
          amen
          > .

---------
          Ja myłam dziś lodówkę, p. Romana_J tam nie było:)

• Gość: ropciozz Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: 80.48.4.* 24.01.07, 09:45
      najgorsze co moze byc na tym forum to wlasnie takie smiecenie na pierwszym
      miejscu i zwiekszyc liczbe ogladalnosci , wez to przenies do innego forum bo
      coraz gorszy syf tutaj!!
    • Gość: Andrzej Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:54
      A kiedy roman zgłosię się do psychiatry, aby wyleczyć się z nienawiści?
      Ktoś z forumowiczów napisał, że roman z reguły ma rację; czy w przypadku obrony
      czerwonych przestępców, co opłacaja wykradanie dowodów sądowych (hetkoś) też ma
      rację? Zastanówcie sie żuliki, którzy obstajecie za tym czerwonym pętakiem!
      • roman_j Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:11
        Zaraz po Tobie. Możesz mi nawet zarezerwować numerek w kolejce zaraz za sobą. ;)
    • Gość: hehehe Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:56
      ciekawe ile wytrzymasz Romku... i jak będziesz sobie dawał radę z atakami osób
      którym posty pokasowałeś (bo prędzej czy później ktoś taki się znajdzie) oraz
      tych którzy będą chcieli żeby dany wątek był skasowany hyhyhy poczekajmy na
      jakiś kontrowersyjny temat.... oj będzie wesoło

• roman_j Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:18
        Gość portalu: hehehe napisał(a):

> ciekawe ile wytrzymasz Romku...

Tak długo, jak długo będę się cieszył zaufaniem osób, które powierzyły mi te
        obowiązki. :-))

> i jak będziesz sobie dawał radę z atakami osób którym posty pokasowałeś (bo
        > prędzej czy później ktoś taki się znajdzie) oraz tych którzy będą chcieli żeby
        > dany wątek był skasowany

Ataki będę ignorował lub wysyłał na Oślą Ławkę w zależności od ich formy i
        zgodności z regulaminem. Spodziewam się takich ataków raczej ze strony
        wyciętych. Ci, którzy chcieliby usunięcia jakichś wpisów, mogą się przecież
        zwrócić do administracji zawodowej lub do redakcji Gazety, bo ja nie jestem
        ostatnią i jedyną instancją moderacji na forum. Jestem za to instancją najniższą
        (nie tylko wzrostem) i najszybszą, bo najczęściej na forum zaglądającą. :-))

> hyhyhy poczekajmy na jakiś kontrowersyjny temat.... oj będzie wesoło

Będzie wesoło? No to już się cieszę na tę okoliczność. ;-))
    • beerek Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 12:31
      jeśli jest to możliwe, to można by było przywrócić oślą ławkę
      • Gość: pikaczu Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:53
        A Ty będziesz decydował kto na niej zsiądzie według kryteriów zgodności z Twoimi
        poglądami tak?
        Daj sobie odpust cenzorze.
        • beerek Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:12
          Gość portalu: pikaczu napisał(a):
          > A Ty będziesz decydował kto na niej zsiądzie według kryteriów zgodności z
          > Twoimi poglądami tak?

Z jakiej to niby racji ja mam decydować o tym co wyleci na oślą, a czy ja jestem moderatorem lub też innym adminem? :))
          Moje poglądy się tutaj nie liczą. Bynajmniej nie obnoszę się z nimi tutaj. Forum jest dla ludzi z różnymi poglądami.

> Daj sobie odpust cenzorze.

Dlaczego mnie nazywasz cenzorem? Ocenzurowałem Ci coś? Wziąłem pieniądze i nie wywiązałem się z czegoś? Nie rozumiem ;))))
      • roman_j Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:12
        Nie ma takiej potrzeby. Ośla Ławka jest do dyspozycji. :-))
        • beerek Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:13
          no i gitara, jak jest to ok :)
          • Gość: pikaczu Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.c247.petrotel.pl 24.01.07, 20:27
            Nie zrozumiałeś mnie Szanowny Kolego. Komentarz mój miał być z natury w
            sarkastycznym tonie.
            Oczywiście, że nic mi nie ocenzurowałeś,i takich pretensji do Ciebie nie
            roszczę.
            Naświetlę Ci intencję mojego wpisu skierowanego do Ciebie.
            Otóż podniesienie postulatu o przywrócenie oślej ławki traktuję jako swoistą
            propozycję nałożenia kagańca niewygodnym forumowiczom w drodze arbitralnej i
            subiektywnej decyzji, jak się domyślam społecznego admina. Nie zakładam z góry
            złej woli, lecz rzeczywistość dostarcza nadto przykładów sparteczenia wielu
            ideii, pomysłów, w chwili wcielania w życie. A osoba romana_j, z całym
            szacunkiem dla jego zacięcia społecznikowskiego, nie wydaje mi się dostatecznym
            gwarantem obiektywizmu na forum. Roman_j jest zbyt wyrazistą postacią by
            gwarantował swoją osobą bezstronność. Zbyt dobitnie deklaruje swoje sympatie
            polityczne czy ideowe, a ja od adminów oczekiwałbym raczej pod tym względem
            neutralności. ( co nie znaczy, że nie mają prawa mieć przekonań)
            Wolę adminów zawodowych, bo to ich forum i przez to mają naturalne prawo do
            kształtowania jego oblicza. Jeśli społeczny admin będzie wykluczał lub posyłał
            do kąta wpisy wykraczające poza kulturowe normy dyskursu (np. wulgaryzmy) to
            o.k. Pytanie brzmi jakie granice wykreśli, poza którymi zdecyduje się na
            interwencję. Forum ma to do siebie, że temperatura wypowiedzi czasem bliska
            jest wrzeniu i niektóre konstrukcje słowne są naprawdę dobitne, przyprawine
            smaczkiem kpiny, ostrej satyry, polemiki z innym forumowiczem. (nie mam na
            myśli zwrótów jak to mawiają dzieci "brzydkich słów") Po to jest forum, by
            różnorodne oceny prezentować, nie tylko komentowanych zdarzeń, ale też i
            przeczytanych komentarzy. Jednakże stawiam pytanie, według jakich kryteriów
            wpisy bedą oceniane na te warte pozostawienia lub też usunięcie?
            Dlatego wszelkie inicjatywy typu ośla ławka w wykonaniu społecznych fORMOwców
            są mi wstrętne u samego ich zarania. Jak już mówiłem w innym poscie (roman_j
            będzie wiedział o co chodzi) całe to zamieszanie potraktuję jako poznawczy
            ekperyment GW. Może i roman_j sprawdzi się w nowej roli? To zobaczymy wkrótce.
            A z pomysłem oślej ławki to mi kolego podpadłeś. ;-)
            Mi ta gitara nie gra.
      • grom54 [...] 24.01.07, 14:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ciffan Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:21
      roman_j napisał:
      > Jak już się pewnie większość zorientowała, powierzono mi pieczę nad forum
      > Płock, czyli zrobiono mnie jego cieciem.

No i dobrze, powodzenia!

PS. Ciekawe, jaka będzie na to reakcja ZD :D
      • Gość: Zenon Dylewski Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.plock.mm.pl 24.01.07, 14:38
        Panie rumaku. Czy ja jestem takim złym człowiekiem, że nie potrafie sie zachowac.
        Cenzor wszak powiedział, co będzie robił. Nie spodziewam sie od niego
        sprawiedliwości, ponieważ nie potrafił ocenic moich działan. Pisał o tym wyżej.

A są one niezmienne. Uratowac z rąk współczesnych Hunów jak najwięcej dóbr po
        naszych przodkach. Nic wiecej.
        A resztę mi dorobili miłośnicy pocisków uranowych i spychoczołgów. Niestety
        NIGDY ich nie popre.
        I powiem jeszcze coś czego nie zrozumiecie.
        Jestem starcem jak pisaliscie. I jestem staroswiecki. Ojciec RJ był moim kolegą
        i to wszystko łagodzi a jego syn w częsci jest Nim samym. I tak juz zostanie z
        Dusza Jedności.
        • grom54 Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 14:55
          Zenek, ty się nie wtrącaj. Każdą dyskusję popsujesz!
          • milton_plock Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 19:00
            ...a ja szczerze życzę Ci obiektywizmu...

czy w Polsce wszystkie karły maja manię wyższości?

...zaczynajac od braci...
          • Gość: duduś Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:10
            proponuje Zenkowi wystawić pomnik jak buduje mieszkaniez ZSMo ubrany w portki
            Levis'a i w krawacie Samoobrony
        • ciffan Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 24.01.07, 19:34
          Gość portalu: Zenon Dylewski napisał(a):
          > Panie rumaku. Czy ja jestem takim złym człowiekiem, że nie potrafie sie zachowac.

Nie trzeba być złym, żeby nie umieć się zachować.
          Brak wiedzy nie jest złem, jest ułomnością.

> Cenzor wszak powiedział, co będzie robił. Nie spodziewam sie od niego
          > sprawiedliwości, ponieważ nie potrafił ocenic moich działan. Pisał o tym wyżej.

Niestety - dla pana - jest pan osamotniony w ocenie swoich wypowiedzi na forum...

> A resztę mi dorobili miłośnicy pocisków uranowych i spychoczołgów. Niestety
          > NIGDY ich nie popre.

To pańska wersja.
          Ja powiem tyle - świadczą _tu_ o panu wypowiedzi. I tyle!
          • Gość: Zenon Dylewski Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.plock.mm.pl 24.01.07, 19:46
            i zwrotnie równiez. Tak to moja wersja. Nie wolno robi ludobójstwa. Porywac
            ludzi z innych państw. nie wolno rozbijac czołgami domów.
            To jest wersja która zapisał cały ludzki swiat.
            Rzeczywiscie brak panu wiedzy.
            • Gość: iiiyyyyhhahaaaaa Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:29
              "rumaku" hehehheheheheh-dobre-az parsknalem w monitor ze smiechu
              hahahhahahahahha
              • Gość: cieciu Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:03
                roman, a kiedy się wreszcie ożenisz?!
                • roman_j Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 25.01.07, 05:53
                  Podaj namiary, to Ci wyślę zaproszenie. :-))
            • ciffan Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 25.01.07, 14:34
              Klasyczne wykręcenie się sianem.
              "A u was Murzynów biją".
              Zero możliwości dyskusji, który to już raz...?
    • grom54 Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 25.01.07, 07:47
      Roman, muszę cię pouczyć ponownie!
      Nie kilka słów tylko trzy słowa.
      Ale powiedział cztery. C... ci w d...
      Więc cztery, prawdaż?
    • Gość: forumowicz Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:23
      --------------------------------------------------------------------------------
      Kiedy roman przedstawi publicznie świadectwo zdrowia od psychiatry?
      • roman_j Re: Kilka słów od Ojca Prowadzącego ;-)) 27.01.07, 11:44
        Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> Kiedy roman przedstawi publicznie świadectwo zdrowia od psychiatry?

Natychmiast po tym, jak Ty to zrobisz. :-))
    • Gość: leon Re: Kilka słów od Ojca Pierdzącego ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:36
      sam sobie wątki podbija
      • roman_j Re: Kilka słów od Ojca Pierdzącego ;-)) 27.01.07, 14:18
        Gość portalu: leon napisał(a):

> sam sobie wątki podbija

Nie muszę, bo robisz to za mnie. :-))

P.S.: A na wiatry ponoć najlepszy jest kminek. ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka