Dodaj do ulubionych

60 groszy absurdu

• Gość: ryc MOCNE!! IP: *.cst.tpsa.pl 07.02.07, 11:49
      wzruszylem sie...
    • Gość: Toni Ścigana za 60 gr niedopłaty za abonament RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:55
      Podobne pismo również otrzymałem,tyle tylko ,że ze Szczecińskiego oddziału
      PP.Dowcip polegał na tym,że abonament miałem opłacony,całą sprawę wyjaśniłem
      telefonicznie,po drodze zarobiła TPSa.Mam również dość,idę śladem pani Marii
    • Gość: IGA abonament IP: *.chte.put.poznan.pl 07.02.07, 12:04
      Nie jest Pani oddosobniona, jestem w tej samej sytuacji, tyle , zaległość
      wynosi 0.80 zł!!!!
    • Gość: IGA abonament IP: *.chte.put.poznan.pl 07.02.07, 12:04
      Nie jest Pani oddosobniona, jestem w tej samej sytuacji, tyle , zaległość
      wynosi 0.80 zł!!!!
    • cynozura Jeśli fajna babka,to też bym ścigał,nawet darmo... 07.02.07, 12:16
      ...
    • Gość: precz z socjalem To jest socjalizm drodzy polscy buracy. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:19
    • sl4sh2 Polska - kraj absurdów 07.02.07, 12:28
      Polska - kraj w którym porozmawianie z ministrem po angielsku, bez jego tłumacza graniczy z cudem, za to w małej mieścinie z kelnerem pogadasz po angielsku lub po niemiecku, albo tez w innym języku.
      Polska - kraj w którym możesz ukraść miliony i nic Ci nie zrobią, ale za pare złotych potrafią zamknąć do więzienia, lub wytoczyć sprawę w sądzie.... POLSKA... ot poprostu...
    • Gość: maleńka abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:32
      I słusznie , pani Mario. Ja jeszcz płaćę, ale wkrótce też chyba im wypowiem
      posłuszeństwo finansowe.
      • Gość: pajęczarz Re: abonament IP: *.crowley.pl 07.02.07, 12:56
        Czytaliście całe to pismo z tepsy???
        Jest to jedno z grzeczniejszych pism jakie znam na temat zaległości
        w płatnosciach. Niczym w nim nie straszą, żadnymi karami, wpisaniem do rejestru
        dłuzników, sprawa sadową itp itd. Ciekawe dlaczego? Chyba wiedza że nie maja
        podstaw do ściągania tego po....datku.
        Nie grożą nawet wyłączeniem telewizji :))))))))))))
        Może to by zadziałało na dłużników :))))))))
    • Gość: gość37 Więcej nie zapłaci? Akurat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:17
      Figa z makiem! Płaciła tyle lat, to teraz Poczta znajdzie tę miłą panią na
      drugim końcu świata!!!
    • Gość: Bożena Ścigana za 60 gr niedopłaty za abonament RTV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:24
      Miałam podobne zdarzenie przed 10 laty i od tamtej pory nie placę, nie bedą ze
      mnie robic zlodzieja.
    • Gość: wiesław 60 gr IP: *.uz.zgora.pl 07.02.07, 13:25
      Ja też dostałem wezwanie do zapłaty 60 gr efekt kazałem żonie wyrejestrować TV
    • Gość: a bo nam enty Przepraszam!-ale głupi ten , który płaci abonament IP: *.promax.media.pl 07.02.07, 13:28
      Ja nie płace 2 lata i gó.. mi zrobią. TV i PR winny byc finansowane z budżetu
      ! Ponoć ponad 60% ludzi nie płaci abonamentu i obie instytucje dobrze
      prosperują . Zyja poprostu z reklam tak jak inne komercyjne media. Obnizyc
      koszy funkcjonowania tych instytucji i wtedy pieniedzy wystarczy !
    • Gość: franek :) IP: *.ckzeto.com.pl 07.02.07, 13:35
      A do mnie kiedyś przyszła faktura z tpsa w wysokości 1gr (słownie: jednego
      grosza)... swoją drogą - również sytuacja miała miejsce w Płocku :) Widać taki
      mikroklimat Orlen-Zdroju
    • tcl Kto płaci ten abonament? Po co? 07.02.07, 13:38
      Po to by oglądać debilne teleturnieje i wiadomości z watykanu, czy powtórki
      (szesnaste) seriali i filmów klasy "b"?

---
      zarabiaj!
      • Gość: Greg Re: Kto płaci ten abonament? Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:02
        Zapłać im te 60gr. i w tym samym okienku wyrejestruj telewizor. Oczywiście będą
        ci pierd..ć że nie można i inne tam pierdoły, ale to bzudry. I nie mogą cię
        później skontrolować.
    • Gość: w tyłku mam PP To Poczta Polska nas okrada. Ludzie - dajcie sobie IP: *.promax.media.pl 07.02.07, 13:58
      ....spokój z ta złodziejską instytucją
    • Gość: mam kwity na PP to ze abonament RTV jest haraczem niezgodnym z.... IP: *.promax.media.pl 07.02.07, 14:04
      .......... prawem to widac po tym, ze gdyby było inaczej to Poczta Polska
      zleciłaby jego sciąganie firmom windykacyjnym. - heheheheheh. Mozesz nam
      Polakom "Pocztusio" Polska skoczyć na kant.....- hihihihihi
    • janek344 60 groszy 07.02.07, 14:05
      Przeprosić powinna TV a nie dziennikarze. Nie tylko przeprosić ale
      np.oficjalnie zrezygnować (na przeprosiny) z dalszego pobierania opłat
      abonamentowych.
    • Gość: marta My abonenci w swietle postu j.w mamy chyba prawo . IP: *.promax.media.pl 07.02.07, 14:08
      dochodzic zwrotu dot. płaconego abonamentu, skoro jest on pobierany niezgodnie
      z prawem .................. !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: prawnik Re: My abonenci w swietle postu j.w mamy chyba pr IP: *.promax.media.pl 07.02.07, 14:11
        Wydaje mi sie, ze sprawą winien zająć sie Trybunał Konstytucyjny , zeby
        stwierdzić, czy ten haracz abonamentowy jest pobierany zgodnie z prawem !
    • cracy pierniczona TVP 07.02.07, 14:09
      Pierniczony prezio
      pierniczony pospieszalski
      co to za TVP?
      PO CO IM PLACIĆ?
      ZA CO! PYTAM SIE ZA CO?!
    • Gość: Olo Mądra po szkodzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 15:29
      Trzeba było od początku nie płacić.Ale jak mówi mądre przysłowie:Polak mądry po
      szkodzie;)
    • Gość: domownik bez telew Dobrze ze nigdy nie placilem IP: *.marton.net.pl 07.02.07, 15:51
      teraz przynajmniej nie mam takich jazd... doplacic jeszce na chodnik prezydenta
      i wtedy to tylko uciekac z kraju
    • Gość: as prosze stosowac sie do prawa i regulaminu Romanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:23
      możesz ogladac świat w krzywym zwierciadle na TVN
    • muhi1 Podatek od luksusu 07.02.07, 19:03
      Ten cały abonament od "posiadania telewizora" jest najzwyczajnie podatkiem od
      luksusu. Kilkadziesiat lat jakie upłynęło od powstania telewizji, nie zmieniło
      nastawienia socjalistcznego panstwa jakim jest obecnie Rzeczpospolita Polska
      dawniej Polska Rzeczpospolita Ludowa. Dawniej telewizor to było coś, pamietam
      jak w latach 60-tych sąsiedzi przychodzili z własnymi krzesłami aby obejrzeć
      dziennik wieczorny i ewentualnie film. Telewizor był po prostu drogi, a wiec
      spełniał wedle pojęć ówczesnego państwa socjalistycznego rolę przedmiotu
      luksusowego. Dzisiaj za cenę rocznego abonamentu można kupić telewizor o
      lepszych parametrach niż tamte pudła. Ale dalej płaci się ten podatek od
      luksusu - socjalićsi go nie zlikwidują, chociaz wszyscy widzą absurd pobierania
      go. TVP oprócz abonamentu zarabia jeszcze na reklamach, na wypożyczaniu(jak
      chce) starych filmów i seriali. Program jest denny, co bardziej wartościowe i
      godne obejrzenia audycje są nadawane po północy. Kto to ogląda? Normalni o tej
      porze już śpią. Badziewiaste seriale, gadające głupio głowy, co chwila programy
      religijne - to się podobno nazywa telewizja misyjna. To nie jest żadna
      tzw.misja, to jest robienie ludzi w balona. Za taki "program" jeszcze pobierają
      opłaty. Niech ich szlag trafi. Niech sobie zakodują sygnał, a wtedy zobaczymy
      ilu będzie chetnych na to badziewie.
    • Gość: jerzyk zapomniane 60 gr IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.07, 19:19
      u mnie podobnie.wyrejstrowałem tv i radio poniewaz jestem niepełnosprawny I grupy przedsawiając stosowne zaświadczenie -4 grudnia 06. w lutym 07 dostaję
      pismo z identycznymi żądaniami o zapłate abonamentu. burdel na kółkach mają.
      płaciłem uczciwie też 40 lat teraz już ani grosza na tv mi nie wyrwą
    • Gość: Marta tylko tak dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:14
      No cóż,grosik do grosika i będzie z czego utrzymywać tak poważaną firmę.Bez
      tych grosikow z pewnoscią grozi jej upadłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka