Dodaj do ulubionych

60 groszy absurdu

07.02.07, 00:54
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: gsoc Re: 60 groszy absurdu IP: *.zep.com.pl 07.02.07, 07:32
      Ale sensacja! Ciekawe czy TVN24 poda dziś tą informację.
      • Gość: us płock centrum Dług to dług. Płać i już! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:45
        .
        • kszynka Re: Dług to dług. Płać i już! 07.02.07, 11:00
          i bądź tu uczciwy człowiecze
          • aplus Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - ludzi 07.02.07, 11:07
            scigaja za 60 groszy a ty spoznilas sie cale 2 dni z oswiadczeniem
            majatkowym !!! I co dalej ciezko ci odejsc od koryta ???!!!!
            Swieta krowa cholera jasna !!
            • Gość: ja Re: Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - lu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:48
              Bufetowa tego prawa nie pisała.
              • poszeklu Oto gdzie ulokowala sie Esbecja. I dalej dziala 07.02.07, 13:32
                To, nic innego, tylko komusza administracja ogarnieta w 90%
                przez eSBecje.
                • Gość: anty,anty Re: Oto gdzie ulokowala sie Esbecja. I dalej dzia IP: 82.146.248.* 07.02.07, 13:42
                  Komuchy to nacja wymarła.Obecnie rządzą styropianowcy i solidaruchy.
                • Gość: ja Re: Oto gdzie ulokowala sie Esbecja. I dalej dzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:02
                  Co palisz, ile kosztuje gram i gdzie to kupujesz??? ;)
            • onyx_70 Re: Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - lu 07.02.07, 20:06
              aplus napisał:

> scigaja za 60 groszy a ty spoznilas sie cale 2 dni z oswiadczeniem
              > majatkowym !!! I co dalej ciezko ci odejsc od koryta ???!!!!
              > Swieta krowa cholera jasna !!

lecz się człowieku na głowę
              • kokoten Re: Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - lu 08.02.07, 11:34
                onyx_70 napisał:

> aplus napisał:
                >
                > > scigaja za 60 groszy a ty spoznilas sie cale 2 dni z oswiadczeniem
                > > majatkowym !!! I co dalej ciezko ci odejsc od koryta ???!!!!
                > > Swieta krowa cholera jasna !!
                >
                > lecz się człowieku na głowę

Właśnie, to ostatnie zdanie jest słuszną samokrytyką!
              • aplus Re: Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - lu 08.02.07, 12:08
                onyx_70 napisał:

> aplus napisał:
                >
                > > scigaja za 60 groszy a ty spoznilas sie cale 2 dni z oswiadczeniem
                > > majatkowym !!! I co dalej ciezko ci odejsc od koryta ???!!!!
                > > Swieta krowa cholera jasna !!
                >
                > lecz się człowieku na głowę

... i to by bylo na tyle jesli chodzi o merytoryczne wypowiedzi
                wazeliniarstwa POpranych
            • Gość: Demaskator [...] IP: *.chello.pl 07.02.07, 20:49
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • kokoten Re: Widzisz Bufetowa jakie prawo napisalas ? - lu 08.02.07, 11:37
              Faktycznie powinieneś się leczyć na głowę. Biedaczku!
        • Gość: pm7303 Re: Dług to dług. Płać i już! IP: *.61.174.35.host.de.colt.net 07.02.07, 11:51
          To nie chodzi o 'dlug' tylko o styl 'upominania' sie!

Mi kiedys PKO BP przyslalo (co prawda 'maszynowy', ale zawsze!) list z nakazem
          uregulowania 12 groszy dlugu - OK, pomylilo mnie sie i faktycznie takie saldo
          powstalo. Tyle, ze w tym samym pisemku straszono mnie komornikiem, sadem, etc.!

No nic, dalem Pani urzedniczce 'zlotowe' na poczet dlugu i zarzadalem
          zlikwidowania konta.

Dzisiaj (gdy zarabiam okolo 10 razy tyle co wtedy) inny bank czerpie z tego
          profity - trzeba po prostu zachowac troche kultury i rozsadku przy obsludze
          klientow.
          • onionka Re: Dług to dług. Płać i już! 07.02.07, 12:18
            ja bym raczej zazadala zagladniecia do slownika ortograficznego!!!
            sorry, nie na temat, co do banku i obslugi masz absolutnie racje.
          • Gość: xxx Re: Dług to dług. Płać i już! IP: *.c241.petrotel.pl 07.02.07, 22:33
            Ja dostałem z zus 2 kartki a4 listem poleconym, że 1 grosz się nie zgadza czy
            ktoś miał lepszą sytuację?
            • Gość: Tomek Re: Dług to dług. Płać i już! IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 23:15
              Najpierw nadpłata z tpsa na 70groszy a po 2 miesiącach niedopłata 34PLN z firmy
              windykacyjnej na poczet TPSA (zapomnieli wysłać r-ku)
      • Gość: leo to jest fakt jak nie płaciłem to nikogo to nie IP: *.171.76.162.crowley.pl 07.02.07, 13:44
        interesowało a jak się zarejestrowałem to ciągle przychodzą jakieś pisma z
        pretensjami
      • adwach Zlikwidowac ten głupi abonament! 07.02.07, 14:48
        I tak pół Polski go nie płaci!!! Po co ta cała farsa?????
        • Gość: mi Re: Zlikwidowac ten głupi abonament! IP: 82.146.248.* 07.02.07, 18:21
          skoro pół nie płaci to drugie pół tak ;) a to całkiem spora sumka. w życiu
          trzeba być optymistą - szklanka piwa nie jest do połowy pusta, tylko w połowie
          pełna!
      • Gość: mieńszewik Ty tego nie zobaczysz w TV Trwam moherku... IP: *.bmj.net.pl 07.02.07, 17:27
        TVN to niezależna od władz Kaczolandu stacja przez co tak uwiera. Nie to co
        Trwam za kasę z Ameryki Płd.
      • Gość: ja Było CNNie ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:00
      • Gość: Mi Re: 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:40

60 groszy to bardzo dużo mnie ścigają o 30 groszy. Dostałam już drugie
        upomnienie
    • Gość: spat absurdalny podatek IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.02.07, 08:55
      absurdalny to jest ten podatek. tnv, polsat i wiele innych (+stacje radiowe) utrzymuja sie bez "abonamentu". dziwie sie, ze jeszcze nie wymyslono podatku od powietrza, bo w koncu ktos dba o lasy, ktore produkuja tlen... ale powaznie-czy tvp jest tak nieporadna, ze bez takiego podatku sobie nie poradzi? moze zamiast scigac za 60 groszy zapytac konkurencji jak oni to robia, ze bez abonamentu sobie radza...
      • krychola Telewizje prywatne nie zatrudniają polityków.Chyba 07.02.07, 09:08
        że im taki polityk jest do czegoś potrzebny. Umozyć podatki, jakąś dobrą ustawę
        przepchnąć. A w TVP o jest nagroda za bycie wiernym rządzącej partii

> absurdalny to jest ten podatek. tnv, polsat i wiele innych (+stacje radiowe)
        ut
        > rzymuja sie bez "abonamentu". dziwie sie, ze jeszcze nie wymyslono podatku od
        p
        > owietrza, bo w koncu ktos dba o lasy, ktore produkuja tlen... ale powaznie-
        czy
        > tvp jest tak nieporadna, ze bez takiego podatku sobie nie poradzi? moze
        zamiast
        > scigac za 60 groszy zapytac konkurencji jak oni to robia, ze bez abonamentu
        so
        > bie radza...
      • Gość: juyvt Re: absurdalny podatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:18
        Gość portalu: spat napisał(a):

> absurdalny to jest ten podatek. tnv, polsat i wiele innych (+stacje radiowe)
        ut
        > rzymuja sie bez "abonamentu". dziwie sie, ze jeszcze nie wymyslono podatku od
        p
        > owietrza,

Ależ wymyślonono. Ten podatek nazywa sie opłatą klimatyczną.
      • olias Re: absurdalny podatek 07.02.07, 11:43
        no przecież jest podatek od powietrza. Klimatyczny. Płacą turyści w
        miejscowościach turystycznych.
      • Gość: Ó Re: absurdalny podatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 02:00
        Jak sobię radzą bez abonamentu? Włącz Polszmat i zobacz. W 1,5 godzinnym filmie 30 minut reklam a dodatkowo jakieś zajawki na dole ekranu w trakcie projekcji.
    • flyb52 60 groszy absurdu 07.02.07, 09:04
      Trzeba krasc grube miliony jak poslowie pisu (Zawisza) albo poslowie samoobrony
      (prawie wszyscy), wowczas nikt nie bedzie scigany.
    • krychola Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 07.02.07, 09:05
      to przecież można go ustawić tak aby jednak poniżej np:1 złotego nie
      wychwytywał. To chyba jest proste?
      • Gość: nie place Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:58
        To nie takie proste... A co bedzie jak wszyscy zamiast np. 15 zl zaczna wplacac
        14,01? he,he...
        Ja tam nie place i mam spokoj.
        • roman_j Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 07.02.07, 10:35
          Gość portalu: nie place napisał(a):

> To nie takie proste... A co bedzie jak wszyscy zamiast np. 15 zl zaczna
          > wplacac 14,01? he,he...

To po dwóch miesiącach będą mieli 1,98 zł niedopłaty, czyli ponad 1 zł i system
          już to wykryje. He, he... :-)))
          • olias Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 07.02.07, 11:45
            to złosliwie będą płacić 14, 99999 zł i co!?
            • Gość: Gość Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości IP: 193.109.212.* 07.02.07, 12:33
              > to złosliwie będą płacić 14, 99999 zł i co!?
              I przy kasie potną grosz na kawałki.
            • roman_j Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 07.02.07, 18:10
              olias napisał:

> to złosliwie będą płacić 14, 99999 zł i co!?

Pokaż mi kasę, w której da się wpłacić kwotę w złotych z dokładnością do 3
              miejsc po przecinku. A jak będą wpłacać zawsze o 1 grosz za mało, to nie sądzę,
              żeby kogoś to zmartwiło. :-))
              • krychola Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 08.02.07, 20:12
                Gorzej jeśli bedzie brakowało tego grosza i będą wysyłać pisma!
                >
                > > to złosliwie będą płacić 14, 99999 zł i co!?
                >
                > Pokaż mi kasę, w której da się wpłacić kwotę w złotych z dokładnością do 3
                > miejsc po przecinku. A jak będą wpłacać zawsze o 1 grosz za mało, to nie
                sądzę,
                > żeby kogoś to zmartwiło. :-))
                >
        • Gość: taxmen w skarbówce możesz ! IP: 62.233.214.* 07.02.07, 19:09
          • Gość: taxmen Re: w skarbówce możesz ! IP: 62.233.214.* 07.02.07, 19:15
            ...jezeli tylko twoje %% nie przekroczą 6.80zl to ich się nie ściąga.
          • krychola Re: w skarbówce możesz ! 08.02.07, 20:13
            tu chodziło o abonament telewizyjny
        • krychola Re: Ale jeśli komputer wychwytuje te zaległości 08.02.07, 20:09
          to możesz warunki postawić jak nie domiar jest na 1,o1 złotego. Ale przecież
          nie po to ludzie płacą aby za mało płacić. To była pewnie pomyłka

> To nie takie proste... A co bedzie jak wszyscy zamiast np. 15 zl zaczna
          wplacac
          > 14,01? he,he...
          > Ja tam nie place i mam spokoj.
    • sumienie.lk Poczta nie doręcza w terminie zwykłych przesyłek 07.02.07, 09:07
      W terminie nie docierają np rachunki za telefon i jest kłopot z ich
      zapłaceniem, a TP Sa twierdzi, że to nie ich problem. Poczta "załatwia" problem
      niedostarczonych w terminie przesyłek w taki sposób, że nie umieszcza na nich
      żadnego stempla i adresat nie ma możliwości udowodnić kiedy przesyłka do niego
      dotarła.
    • Gość: bosman Uczciwy dwa razy traci IP: *.intersoft.pl 07.02.07, 09:08
      Tak to już jest w Polsce od dawna. Najlepiej nie płacić wcale i mieć problem z
      głowy. Okazuje się, że jeśli ktoś chce być uczciwy to jeszcze dostanie pałą
      przez plecy.
    • miccyg Re: 60 groszy absurdu 07.02.07, 09:11
      a ja tam nie płace złodziejom "podatku" i jestem szczęśliwy :-))
      • Gość: 4g63 Re: 60 groszy absurdu IP: 217.153.60.* 07.02.07, 09:32
        i słusznie
    • Gość: YKW Brawa dla tej Pani !!! IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 09:11
      • Gość: marek za co brawa? za 40 lat glupoty? IP: 69.71.177.* 07.02.07, 09:16
        • Gość: YKW Re: za co brawa? za 40 lat glupoty? IP: *.icpnet.pl 07.02.07, 09:21
          za przejrzenie na oczy. Jest nadzieja, że elektorat PiS też przejrzy.
    • Gość: Gość Skoro żyją z naszych pieniędzy to ich zarobki... IP: 193.109.212.* 07.02.07, 09:12
      ...powinny być jawne.
    • Gość: evaoko ja już kilka lat nie płacę i nie zamierzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:14
      płacić za rządową marną tv, niech się zakodują
      • Gość: Bogumił Ciborowski Re: ja już kilka lat nie płacę i nie zamierzam IP: 81.210.17.* 07.02.07, 09:24
        Trudno byłoby sprawdzić, dopóki nie będzie możliwy wyłącznie cyfrowy
        kontrolowany - za stosowną opłatą - odbiór każdego programu (w tym
        publicznego), że osoba nie płacąca także nie ogląda telewizji.
    • Gość: z samoobrony Re: 60 groszy absurdu, jak sie zapisze do samoobro IP: *.eranet.pl 07.02.07, 09:16
      zapisz sie do samoobrony
      • Gość: z samoobrony 2 mln nie trzeba zwracac, patrz samoobrona IP: *.eranet.pl 07.02.07, 09:23
        Gdy się zapisze do jednej z parti rzadzacych to policja bedzie wozić do kościoła
        i na zakupy.Fryzjęrkę i kosmetyczkę do 20 000 zl/m tesz rząd zapłaci, Może tez
        zaciągać długi od rządu w wysokości kilku miljonów i nie zwracać.
        No ale jak pani nie chce to wydadzą nawet kilka milionów aby panią dopaść, a co to
        w końcu to i tak my płacimy a nie oni.
    • Gość: pajepaje 60 groszy absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:16
      ale najlepsze było : proszę przeprosić ( tę starą zrzędę , która nie wiadomo
      czego się czepia 0 w naszym imieniu ... hehehehe
    • Gość: mpp To mnie nie dziwi. Urzedniki musi się wykazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:19
      więc, sciga prostego czlowieka za groszowe sprawy. Podbnie policja woli scigać za picie piwa w miejscu publicznym niż patrolować podjerzane okolice w nocy.... Przecież można dostać w ryja, a od pijaczka pod sklepem nie.
      US działają podobnie. Jakoś nie słyszałem, żeby scigali mafiosa za niezapłacenie podatku, ale normlanych ludzi za błąd w deklaracji się straszy ustawą karno-skarbową i grzywnami! Hahahah! Bawcie się dobrze!
    • Gość: szoniek 60 groszy absurdu IP: 217.11.143.* 07.02.07, 09:21
      ...i tu się pani Maria myli że może przeslać płacić abonament (chyba że wyrzuci telewizor przez okno i
      uda jej się udokumentować ten fakt wysokiej komisji RTV).
      • Gość: mądry Re: 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:28
        a ja nie płaciłem, nie płacę i nie bedę płacił.
      • maria333 Re: 60 groszy absurdu 07.02.07, 16:44
        Nie o mnie, ale zamierzam wyrejestrować TV, bo właśnie oddałam :))
        Płaciłam od lat, ale na telezakupy, Pospieszalskiego i Bosaka - nie zamierzam.
        A brak TV dobrze mi zrobi :))

Gość portalu: szoniek napisał(a):

> ...i tu się pani Maria myli że może przeslać płacić abonament (chyba że
        wyrzuci> telewizor przez okno i
        > uda jej się udokumentować ten fakt wysokiej komisji RTV).
    • Gość: bezkrytyczny Nie należy płacić abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:28
      Ja akrat TV nie oglądam i nie chcę. Z tego co wiem, to muszę płacić jeżeli
      tylko jestem posiadaczem odbiornika TV. Tylko dlaczego jestem zmuszany do tego?
      Nie chce utrzymywać TVP, która zasypuje widza wielominutowymi blokami
      reklamowymi - czym to się różni od innej TV? Tym, że filmy nie są przerywane
      reklamami? To niech są przerywane. Mnie to nie przeszkadza, bo nie chcę i nie
      oglądam TVP. Nie podobają mi się durne seriale made in poland o kretyńskich
      scenariuszach - widziałem przypadkiem będąc u kogoś fragment Plebanii i czegoś
      tam jeszcze - trzeba być głupkiem, żeby usiąść i oglądać taki debilizm. Jakieś
      kretyńskie programy katolickie na to wszystko i gość, który prowadzi Warto
      Rozmawiać - powinien przeprosić i opuścić studio. Jakiś nieślubny synek
      Berlusconiego chyba - kompletny dramat
      • Gość: 4g63 Re: Nie należy płacić abonamentu IP: 217.153.60.* 07.02.07, 09:34
        ten podatek to złodziejstwo państwa na obywatelach i takiego prawa, rażąco
        naruszającego normy, służącego okradaniu, nie powinno się przestrzegać
    • Gość: wookie Kiedy wreszcie bankructwo tego trupa? IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 09:28
      Kiedy wreszcie zbankrutuje najgorzej zarządzana, najbardziej absurdalna firma na
      świecie czyli Poczta Polska? Nie mogę doczekać tego dnia. Powinno się zostawić
      jedynie jeden urząd, koło Pałacu Kultury jako kolejny relikt komunizmu.
    • Gość: lp TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:32
      miałem podobna przygode z TPSA - za spoznienie naliczyli mi chyba 3 zł odsetek -
      wkurzyłem sie, zrobiłem awanture TPSA i odszedłem do konkurencji. miesieczne
      rachunki telefoniczne wynosza u mnie ok. 1000 zł. Cóż, chytry dwa razy traci.
      • Gość: gosc Re: TPSA IP: *.computerland.pl 07.02.07, 10:41
        ciekawe:
        neoplus.adsl.tpnet.pl
      • Gość: bzzz Re: TPSA IP: 217.153.68.* 07.02.07, 11:32
        ale jak widać z info, to korzystasz z neostrady TePSy... ot, polska logika
        • Gość: zbbb Re: TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:12
          a zastanowiłeś sie, ze moze te rachunki 1000 złotowe kolega może płacić w
          firmie a posta na forum mogł napisac z domu? (lub na odwrot)

ot ludzka logika.
    • Gość: działkowicz 60 groszy to kupa szmalu IP: *.4web.pl 07.02.07, 09:42
      Posiadam działkę, a jak wiadomo gminy biorą od tego podatek. Chociaż jest
      rozłożony na cztery raty płacę go zazwyczaj jednorazowo. Kiedyś dostałem
      naliczenie w wysokości 187,79 zł i nie analizując specjalnie pisma zrobiłem
      przelew na tą kwotę. Nie doczytałem, że podatki zaokrąglane są do 10 groszy i
      miałem wpłacić 187,80 zł. Był marzec.
      W listopadzie dostałem zawiadomienie listem poleconym o zaległości w opłaceniu
      czwartej raty podatku w wysokości 0,01 zł i należnymi odsetkami 0,00 zł.
      Doliczono do tego koszty upomnienia w wysokości 5,00 zł i postraszono egzekucją
      zaległości.
      Napisałem obszerne pismo do urzędu z wyliczeniem, że moje zaległości w
      zaokrągleniu do 10 groszy wynoszą 0,00 zł, a policzenie odsetek przekracza
      możliwości kalkulatora. Załączyłem też przelew na kwotę 5,00 zł kosztów
      upomnienia + 0,00 zł zaległości.
      Urząd nie odpowiedział.
    • Gość: Jonek Wielkie halo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 09:47
      zatrudnili na poczcie młodą praktykantke, która nie wie jak się zachowac w
      takiej sytuacji i że na takie małe zaległości nie wysyła sie pisemek. Kazano jej
      wysyłać a nie wyjaśniono co robić przy takich małych kwotach więc wysyłała.
      Jestem pewien, że w tym czasie wiele osób dostało pisma ponaglające do zapłaty
      takich groszowych kwot ale nikt inny nie robił z tego afery. To takie szukanie
      dziury w całym niebie.
      • Gość: gość Re: Wielkie halo IP: *.chello.pl 07.02.07, 09:52
        Ja dostałam upomnienie o 30groszy,chociaż miesiąc jeszcze sie nie skończył.
        • Gość: jONEK Re: Wielkie halo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 09:58
          No widzisz. Mam kolezanke w Urzędzie Skarbowym i opowiadała mi jak sie kiedys
          musiała tłumaczyć bo podległa jej praktykantka narozrabiała. Przełozona
          zapomniała o czyms powiedzieć, podwładna sama sobie cos tam zinterpretowała i
          paru petentów dostało pisma z urzędu, które ostatecznie okazały się niezasadne.
    • Gość: jk Pani Mario, proszę pamiętac o wyrejestrowaniu tv IP: *.abcdata.pl 07.02.07, 09:48
      • Gość: gość Re: Pani Mario, proszę pamiętac o wyrejestrowaniu IP: *.chello.pl 07.02.07, 09:59
        Wytłumaczcie mi jak to jest: tych którzy nie płacą nikt niczym nie straszy,natomiast płacących nękają nieustannie o groszowe niedopłaty,
        gdzie wiadomo,że taki płatnik zapłaci wszystko co do grosza.
        Trzeba się pani Mario uczyć!
        • Gość: Janek445 Re: Pani Mario, proszę pamiętac o wyrejestrowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:07
          PANI MARIO tez miałem taką sytułacie za nie terminową zapłate 2 zł 50gr kiedy
          wpłaciłem 5 zł to powiedzieli z bilans nie będzie im sie zgadzał ale reszty z
          tych 5 zł nie pszysłali do dzisaj takie porządki są w tym kraju
    • Gość: franek Re: 60 groszy absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:56
      Co by było jakby 40 mln polaków się poprostu wkurw... nie płacimy abonamentu i
      juz, i rozpier... cale to towarzystwo wzajemne adoracji, z jednej strony trudno
      jest sciagnac podatek od wekslo samoobrony ale do jasnej cholery 60gr upomniec
      sie od obywateli dziala blyskiwacznie. Mam w dup.... cala ta telewizje
      nieogladam bzdetow. Nie mam telewizora i raczej go nie bede mial. Jednak
      ogladam to i owo w internecie:) A jeszcze czy można zaskarzyc TVP ze placac
      regularnie abonament nie wywiazuje sie ze swojej misji? (Powtórki bajek,
      powtorki seriali, powtorki filmow, stronniczość, dlugie reklamy, brak
      transmisji z najwazniejszych wydarzen na zywo) i to jest misja?
      • m15 to wszystko przez dwóch kurdupli 07.02.07, 09:57
        nawet debilizm urzednika spowodowali ,ale mają siłę woli
        • Gość: 4g63 Re: to wszystko przez dwóch kurdupli IP: 217.153.60.* 07.02.07, 10:27
          tak, jasne, bo przez 16 lat, było wszystko wporzo, weź się i zastanów ;)

PS - nie lubię ani pisu ani po
      • Gość: WelcomeToHell 40 mln polaków siedzi cicho... Powstań już było IP: *.spray.net.pl 07.02.07, 12:52
        .. trochę i na tym koniec ! NIKT TU WIECEJ WLADZY, KONCERNOM nie podskoczy !
    • the_rest bezmyślność 07.02.07, 10:02
      taka głupota urzędników powala na ziemie. Ale dla mnie i tak Mistrzostwem
      Świata jest ta sprawa, gdzie cipcia z urzędu nie chciala wydać facetowi dowodu
      osobistego bo na zdjęciu nie było widać lewego(prawego?) ucha, a gość tego ucha
      nie miał od urodzenia. To wszystko,moim zdaniem, wynika z tego, że młodzi
      adepci zawodów "urzędniczych" nie są uczeni samodzielnego myślenia, wykonują
      tylko skrupulatnie polecenia tych którzy są wyżej w hierarchii i dlatego
      wychodzi taka bezmyślna lipa.
    • Gość: abonam 60 groszy absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:05
      A mnie ZUS ścigał za 1 grosz. Pismo (znaczek, koperta, papier, czas), że zalegam! No i na końcu paragrafy co to ze mną będzie jak nie zapłacę. Aby wpłacic ten nieszczęsny grosz musiałbym opłacic 3.50zł za przelew. Skończyło się na tym, że o jeden grosz powiększyłem wpłatę za następny miesiąc. A do tej pani co to ją ścigają za 60gr: wyrejestrować odbiornik uzasadniając, że się zepsuł i został wyrzucony. I wówczas legalnie można niepłacić. Mogą naskoczyć.
      • Gość: Rko Re: 60 groszy absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:26
        Mnie sie zdarzylo calkiem odwrotnie. Nie bylem do konca pewien wysokosci
        skladki i chcialem nadplacic 10 gr. Pani nie przyjela deklaracji!!!! Zyczenia
        wielu lat myslenia i zdrowego rozsadku polecam szczegolnie pracownikom ZUS
        Warszawa Wola.
    • Gość: helena 60 groszy absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:06
      te wszystkie absurdy są już nie do wytrzymania , kiedy się to wreszcie
      skończy , chyba wtedy kiedy wszyscy wyjedziemy z tego nienirmalnego kraju
      • jacek552 Re: 60 groszy absurdu 08.02.07, 06:01
        do pani Heleny, ja opuscilem ten burdel dwadzesia piec lat temu i jestem
        najszczesliwszym emigrantem na swiecie, jak czytam te absurdy to to mozna sie
        nerwicy nabawic majac takie prawo, niewiem czy mozna jeszce znalesc jakis tak
        idiotyczy kraj na swiecie jak moj rodzinny, az wstyd sie przyznac ze sie jest
        polakiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka