Dodaj do ulubionych

Płock: kary dla księży

10.03.07, 09:29
Dokąd pisaliście o księżach K,P,B podając tylko inicjały ich nazwiska było
ok, ale po tym jak podaliście jakie funkcje pełnili to równie dobrze
moglibyscie podać ich nazwiska, miejce obecnego zamieszkania, telefon
satacjnarny etc. Wszystko do sprawdzenia na stronach kurii.

Nie mówię czy to źle czy dobrze, ale albo to wasza głupota albo perfidia. W
przypadku GW jedno i drugie wydaje się prawodopodbne.
Obserwuj wątek
    • Gość: katolik Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:44
      Nazwiska powinny być podane, by można było się strzec takich ludzi.
    • Gość: katolik Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:48
      O tym co mówił Pospieszalski słyszałem z już wcześniej z dwóch niezależnych
      innych źródeł. Trudno będzie im udowodnić. Nienawidzę koscielnej obłudy!!!
      Jeszcze jakby stałe stawki za posługę wprowadzili, wszedzie takie same.
      • Gość: ... Re: Lobby IP: *.plock.msk.pl 10.03.07, 09:54
        bardzo proszę - ślub 800 - 1250 zł, chrzciny - 250 zł. pogrzeb - 500 zł, zrzuta
        na składkę dla skarbnika kurii z Nowego Miasta ( buziaczki) - 3000 zł od
        parafii miesięcznie!!!!! kasiorka, kasiorka, kasiorka.....aaaaaaaa, kocham
        szmal.......ksiądz Rysiek!!!!
        • Gość: Gość / obserwator Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:51
          A dlaczego Wy debile pracujecie za kasę, a nie za darmo i też macie stawki.
          Odpie..ie się od wszystkich księży bo nie można uogólniać
          • Gość: katolik Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:15
            Tak, tylko ja pracuję za 1800zł miesięcznie. A tu stawki za godzinę oscylują
            wokół 1000zł (ślub, pogrzeb). Lekka przesada. I wykształcenie mam na tym samym
            poziomie co księża.
            Marzę, by bał się też ks.MM i ks.DB.
            • Gość: Marek D. Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:42
              Wybacz, ale mimo, że znam wielu księży, to jakoś nie zauważam, żeby opływali w majątkach, bo wg Twojego rozumowania, to ksiądz pewnie zarabia z 10.000 zł miesięcznie, czy chociażby 5.000 zł. A z tego co mi wiadomo, to najczęściej zarobki nie przekraczając 1000-1500 zł w mieście, a na wsiach jeszcze mniej.
              • Gość: znam Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:16
                potwierdzam mojego przedmówcę. Istnieje jakiś dziwny mit o dużych zarobkach
                księży.
              • Gość: katolik Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:00
                Nie wiem ile zarabia ksiądz, ale wikariusz ma ze 2500-3000,(katecheza+parafia).
                Proboszcz w dużej parafii to może do 8000 dochodzi. To tak na mój gust, nie jest
                to potwierdzone żadnymi danymi, bo takowe nie istnieją. Dlatego jestem za
                stałymi opłatami, wszędzie takimi samymi, a przynajmniej w danej diecezji.
                • Gość: to Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:08
                  to chyba jakiś ignorant się wypowiada. A może Polacy to głównie ignoranci. Nie
                  widziałem, nie słyszałem, ale powiem. Dziwny ten kraj. Marudzę więc jestem, to
                  motto Polaków. Pozdrawiam.
            • Gość: oter Re: Lobby IP: *.eranet.pl 10.03.07, 20:18
              dodam jeszcze jednego: JŻ
              • Gość: dobre Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:30
                co rzeczywiście ks. H. S. jako odpowiedzialny za formację kapłanów od wielu lat
                w diecezji płockiej rzeczywiście uczynił w tej sprawie? Teraz protestuje?!
                Przeciw sobie? A co zrobił i cała ta komisja ds. formacji kapłanów, której
                przewodniczył? Pytam. Mam wątpliwości i dlatego pytam.
                • Gość: Raban Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:22
                  Po co co piszesz ksiądz S. przecież chodzi o SEWERYNIAKA. To też
                  dobry ...katolik . Pamiętam jak w św. Jadwidze urządzali pseudo religijne
                  pogaduszki przy okazji ..tłukąc duchowo byłych komuchów /początek l. 90-ych/ z
                  księdzem Dziadakiem pod patronatem KIK-u. Na czele z przewodniczącą /chyba
                  Ostrowską - żoną niejakiego Andrzeja - o dumnych ambicjach i....durnej
                  prowienencji wyjątkowego nieudacznika /krótko był nawet kierownikiem Domu
                  Technika - wyjątkowa kanalia jak mówili pracownicy? Ale był swój ówcześnie bo
                  solidaruch..Dziś niejaki Józio Więckowski - były solidaruch kieruje w nagrodę
                  za ...uległość ORLEN LABORATORIUM i biedak zapomniał ...jaka płaca należy się
                  laborantkom tak w Płocku jak i w Regionach. PARANOJA DO KWADRATU!!!!!!!!!w
                  WYNIKU B.DOBRYCH ZAROBKÓW. ŚREDNIA PŁACA ZWIĄZKOWCA ETATOWEGO - W orlenie -
                  UJEDNOLICONA WYNOSI ...10 TYŚ. PLN - DO RĘKI BEZ OPODATKOWANIA . A CO NIEKTÓRZY
                  DORABIAJĄ W RADACH NADZORCZYCH....HE,HE, ...robole lub ...waciaki. To jest
                  prawdziwe przekształcenie własnościowe...- ale dla wybranych . Za te dwa
                  obrzydliwe zwroty r..... i w..... z góry przepraszam..
                  • Gość: student Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:23
                    Ks. Sewerynak to jeden z nielicznych wspaniałych księży. Powinien zostać
                    biskupem. Zrobił by tu porzadek.!!!
                    • Gość: już nie student :) Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 02:09
                      W pełni się z Tobą zgadzam. Jeśli ks. Seweryniak nic (na zewnątrz) nie zrobił,
                      to dlatego, że nie mógł nic zrobić z powodów, które są znane. Pozdrawiam ks. Henryka
            • Gość: zainteresowany Re: Lobby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:42
              Jestem księdzem i pracuje za 1700 miesięcznie. To takie sprostowanie odnośnie
              uogólnień. Pozdrawiam.
    • cantoni [...] 10.03.07, 10:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: mama Re: Płock: kary dla księży IP: *.class144.petrotel.pl 10.03.07, 12:30
        brawo brawo dla ostatniego przedmówcy, więcej prawdy, takich ludzi nie można
        chronić ich nazwiska powinny być podane do ogólnej wiadomości,chronic musimy
        nasze dzieci przed takimi zwyrodnialcami
    • Gość: jak Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:46
      Żyjemy w wolnej Polsce, a dziennikarze powołują się na nieznanych agentów
      medialnych czy tzw. OZI (i to głównie księży). Czyżby czasy SB się nie
      skończyły? A mnie się wydawało, że to IV RP. A może śnię?
    • Gość: obserwator Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:25
      czytałem w dzisiejszej "Rzeczposp", że niejaki ks. H. S. protestuje przeciw
      zaniechaniom. Ale mam pytanie, czy to nie jest czasami ten sam co odpowiada od
      wielu lat za formację kapłanów w d.p. Jeśli tak to nic nie rozumię?!
      • Gość: oczywiste Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:40
        czyli protestuje przeciw sobie. Ciekawe zjawisko?!
    • Gość: mojżesz Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:46
      Wzorem WSI należy rozwiązać tę kryminogenną firmę, a problem przestanie istnieć.
    • Gość: achwy Re: Płock: kary dla księży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:59
      Jakie kary? Mówicie o karze jakby dostali dożywocie w kamieniołomach, a KK
      dodatkowo musiał zapłacić ze 100 mln dolarów odszkodowań, a oni nie dostali
      żadnej kary?
    • Gość: finek Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 10:11
      Ja mam nadzieję, że kleryk również poniesie odpowiedzialność i zostanie odsunięty od duchowieństwa, ponieważ wykazuje skłonności homoseksualne. A od niedawna podobno takie osoby nie mogą dostać święceń.
      • Gość: maciek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Sidney Re: Płock: kary dla księży IP: 88.220.32.* 11.03.07, 12:47

www.speedyshare.com/924305182.html
          i tyle !!!
    • Gość: katolik Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 13:51
      I ks. J.G. z Pułtuska też!!!
      • Gość: ela Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:17
        Ks J. G. to wychowawca ks K.?
        • Gość: aga Re: Płock: kary dla księży IP: *.c250.petrotel.pl 11.03.07, 19:04
          Bardzo ważna sprawa, bardzo dobrze, że zaczęto głośno mówić o tym. Jednak czuję
          niesmak. Wydaje mi się, że drugi wątek (sprzeniewierzenie kasy z Caritas przez
          ks Zająca i współpracowników)jakoś zamarł. Bardzo mało się o tym mówi i tego
          nie rozumiem. Niedługo święta, więc Caritas znowu będzie zbierał kasę
          na "biedne dzieci"....
          • inka012 Re: Płock: kary dla księży 12.03.07, 07:34
            Również uważam, że podejrzanie głośno wokół molestowania... Czyżby ktoś
            próbował zagłuszyć przekręty w Carirasie??? A może urządzono polowanie na
            maluczkich by odwrócić uwagę od niśmiało pojawiających tu i ówdzie inicjałów
            takich jak np. MM??? O co chodzi?...
    • Gość: Dariusz Re: Płock: kary dla księży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:42
      Kocham Mirka Milewskiego. Nie mogę żyć z myślą, że nigdy nie będziemy mogli być razem. Tyle radosnych i uniosłych chwil spędzonych razem :( Szkoda, że teraz odcinasz się ode mnie i innych Twoich bliskich przyjaciół :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka