Gość: płockier IP: *.pt-2.petrotel.pl 14.07.03, 22:02 policja i straż miejska same sobie skracają drogę, bo przeciesz nikt mi nie powie że każdy ich przejazd to intrwencja lub ptraol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T. Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: podolszyce:* / 10.200.16.* 14.07.03, 22:50 9 lipca byłem świadkiem dwóch zdarzeń. Pierwsze to 'polowanie" staży miejskiej na kierowców. Miało to miejsce przed Ratuszem. Drugie dotyczyło libacji alkoholowej na ławeczkach stojących na placu przed Teatrem. Oba te zdarzenia miały miejsce w samo południe. Różnica była tylko taka, że kierowców "ścigało" kilku strażników miejskich. Grupie ogorzałych alkoholików popijających kolejno wódkę z jednej butelki- nikt nie przeszkadzał. Nawet na ten fakt nie reagowali parkingowi. Myślę, że kierowca jest najlepszym "kandydatem" do ukarania. Na ogół kierowcy są uprzejmi, wręcz ugrzecznieni w sytuacji kontroli. Kontrolującym więc nic nie zagraża. Inna sprawa jest z marginesem społecznym. Można zostać obrzuconym wyzwiskami. Mandatu też nie ma co pisać, bo jak go wyegzekwofać? Lepiej więc udawać, że takich nagannych zachowań się nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredus Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:57 Jeżdzi policja, straż miejska, agencja ochrony... Pogoda dla bogaczy! A może by im tak rowerki dac? Wyrabiają kondycję fizyczną i jak mówi mój znajomy lekarz: "na główkę też dobrze wpływają". Ale jeżdżą też radni, co odważniejszy (czytaj: głupszy) nowobogacki też się BMW lub mercem pokręci w celu zaistnienia w kręgach towarzyskich, dzieciaki lekarzy i adwokatów poszpanują na swych ryczących z powodu przerdzewiałych wydechów Golfach... A co i kto im wszystkim zrobi???!!! Straż miejska? Potrafi tylko zakładać "kuny" na koła pojazdom interesantów stojącym przed ratuszem. Panie Prezydencie, czy Panu nie jest wstyd za takie służby miejskie? Za takich radnych? Oj, Panie Prezydencie!!! Bo mieszkańcy Stołecznego Królewskiego Miasta Płocka nie wybiorą na następną kadencję! A co niektórzy i jakąś świnkę gotowi Panu podłożyć. Może ruszy Pan urzędników w Ratuszu i znajdą właściwe rozwiązanie szybko i profesjonalnie (stosownie do tego co sami o sobie opowiadają) i sprawa zostanie zdjęta z forum publicznego. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 23:02 I kto ma tam kogo gonić jeśli też bardzo często jeżdżą po Starym Rynku prezydenckie samochody z Prezydentami w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merro Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.chello.pl 15.07.03, 00:54 z tego co pamiętam to 'strażak' miejski nie ma możliwości zatrzymać samochodu ? wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się myle, bo jak na razie na ich widok dodaję gazu.. zaiste straż miejska to dziwny twór nawet pod swoimi oknami nie potrafią zrobić porządku najlepiej się czują na targowiskach wiec niech moze otworzą sobie po warzywniaku zamiast udawać struży prawa Odpowiedz Link Zgłoś
pawi81 Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki 15.07.03, 11:15 Gość portalu: merro napisał(a): > z tego co pamiętam to 'strażak' miejski nie ma możliwości zatrzymać samochodu ? > wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się myle, bo jak na razie na ich widok dodaję > gazu.. Nie wiem jak jest teraz, przepisy tak czesto sie zmieniaja, ze ciezko za nimi trafic:) Ale rzeczywiscie nie mogli zatrzymywac samochodow, mogli jedynie interweniowac, jesli dany samochod nie byl w ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: hpcache:* 15.07.03, 11:46 Uprzejmie informuję, że zatrzymanie samochodu przez strażnika miejskiego możliwe jest tylko wtedy, gdy kierujący tym samochodem narusza zakaz ruchu w obu kierunkach, i tylko na drodze, na której doszło do naruszenia zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 22:58 Gość portalu: wredus napisał(a): > Jeżdzi policja, straż miejska, agencja ochrony... Pogoda dla > bogaczy! A może by im tak rowerki dac? Wyrabiają kondycję > fizyczną i jak mówi mój znajomy lekarz: "na główkę też dobrze > wpływają". Ale jeżdżą też radni, co odważniejszy (czytaj: > głupszy) nowobogacki też się BMW lub mercem pokręci w celu > zaistnienia w kręgach towarzyskich, dzieciaki lekarzy i > adwokatów poszpanują na swych ryczących z powodu przerdzewiałych > wydechów Golfach... A co i kto im wszystkim zrobi???!!! > Straż miejska? Potrafi tylko zakładać "kuny" na koła pojazdom > interesantów stojącym przed ratuszem. Panie Prezydencie, czy > Panu nie jest wstyd za takie służby miejskie? Za takich radnych? > Oj, Panie Prezydencie!!! Bo mieszkańcy Stołecznego Królewskiego > Miasta Płocka nie wybiorą na następną kadencję! A co niektórzy i > jakąś świnkę gotowi Panu podłożyć. > Może ruszy Pan urzędników w Ratuszu i znajdą właściwe > rozwiązanie szybko i profesjonalnie (stosownie do tego co sami o > sobie opowiadają) i sprawa zostanie zdjęta z forum publicznego. > Pozdrawiam gorąco! ale swita prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
polk1 Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki 15.07.03, 07:35 Skoro straż miejska nie umie korzystać z monitoringu,podobnie jak policja,należałoby pogonić w cholerę i p.komendanta i jego zastępcę.Nawierzchnia rynku nie jest dostosowana do nieustannej eksploatacji przez samochody,niechby i osobowe.Koszta coraz b.prawdopodobnego remontu będą wysokie.Jeżeli tej prostej zależności nie rozumieją strażnicy bo im szkoda ludzi ,a monitoring traktują jak jakiś gadżet typu komórka,kajdanki i co tam jeszcze, warto znaleźć takich ludzi którzy się robotą przejmą.I zadbają o odpowiednie przychody dla kasy miejskiej.To się w pale nie mieści p.zastępco od straży....takie idiotyczne wypowiedzi zamiast walenie sie w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płock Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 08:40 Tak na marginesie: Przy Małachowskiego stoi znak ZAKAZ WJAZDU (w tym nie dla służb miejskich, pielgrzymów, dostawców itp.). I tu moje pytanie: dlaczego więc położone są tam PROGI ZWALNIAJĄCE ??? Czy naprawdę są potrzebni na ładnie wybrukowanej ulicy. Zastanówmy się, bo zaraz progi znajdą sie na Starym Rynku i na Tumskiej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kei Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 09:20 afaik progi powstaly w czasach kiedy wyjscie z malachowianki bylo od strony polnocenj i tabuny uczniow wysypywaly sie wprst na malachowskiego. OD tej pory tych progow nie zdjeli...zreszta kto wie czy to nie lepiej, dzieki temu przynajmniej jeden z drugim nie bedzie mial za bardzo gdzie sie rozpedzic i nie wypadnie z piskiem opon na zakret na starym rynku. Ten podpis- niedotyczy pielgrzymowi to imho dziwny jest, kto mi udowodni ze ja wlasnie nie pielgrzymuje? To jest typowa furtka ktora wlasciwie kazdy moze ten zakaz ominac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irytator ŻENADA n! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 09:03 po co Oni tam sa i w ogole po co sie wypowiadaj, maja posterunek 100 metrow od ogrodkow i szkoda im patrolu wyslac, smieszne, na co place podatki. A po drugie to machaja "lizakami" i zadza sie jak chca, przeciez nie maja podstawy i prawa aby Policyjnym "lizakiem" sie poslugiwac, PARANOJA, a policja ech szkoda gadac, powstaly patrole rowereow a zadnego na sciezkach rowerowych nie widac, ech PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kei Re: ŻENADA n! IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 09:22 Lizakiem prawo machac ma, Ty nie masz obowiazku mu sie zatrzymac. Czy sie zatrzymasz czy nie zalezy tylko od Twojej dobrej woli, afaik. Odpowiedz Link Zgłoś
merro Re: ŻENADA n! 15.07.03, 09:57 Gość portalu: kei napisał(a): > Lizakiem prawo machac ma, Ty nie masz obowiazku mu sie zatrzymac. Czy sie > zatrzymasz czy nie zalezy tylko od Twojej dobrej woli, afaik. no to mu odmacham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 09:27 Zanim kolego razem ze strażą miejską zaczniesz wyrzucać samochody ze starówki należy zapewnić miejsca do parkowania petentom urzędu, mieszkańcom, pracownikom i klientom wielu firm mieszczących się na starówce. Jeżeli bedą parkingi w pobliżu strefy Starego Miasta wtedy możecie brać się za wyrzucanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kei Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 09:38 Tych parkingow jest calkiem sporo, na zdunskiej naprzeciwko boku, plac narutowicza, wzdluz kwiatka, parking na okrzei. Zreszta to tylko kwestia wygody, bo na stary rynku zaparkuje gora 10 samochodow - ale one strasznie kuja w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
razdwadwanascie Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki 15.07.03, 10:30 Gość portalu: kei napisał(a): > Tych parkingow jest calkiem sporo, na zdunskiej naprzeciwko boku, plac > narutowicza, wzdluz kwiatka, parking na okrzei. Zreszta to tylko kwestia > wygody, bo na stary rynku zaparkuje gora 10 samochodow - ale one strasznie kuja > > w oczy... Parking w bramie na Zduńskiej naprzeciw Boku należy do ARS a ja nie mam zamiaru płacić kasy do prywatnej kieszeni chcąc załatwić sprawę administracyjną w Boku. Z kolei "parking" z tyłu boku po tej samej stronie co UM jest w czasie godzin pracy zawalony autami pracowników UM, poza tym tam można zostawić podwozie swojego samochodu. Kwiatka, Okrzei itd też jest zawalony. To proste UM nie ma chociazby namiastki parkingu dla interesantów. Tak jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 12:33 Gość portalu: kei napisał(a): > Tych parkingow jest calkiem sporo, na zdunskiej naprzeciwko boku, plac > narutowicza, wzdluz kwiatka, parking na okrzei. Zreszta to tylko kwestia > wygody, bo na stary rynku zaparkuje gora 10 samochodow - ale one strasznie kuja > > w oczy... Tak się składa, że pracuję i mieszkam na Starym Mieście i jest sporo, ale nie parkingów tylko problemów z zaparkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki 15.07.03, 12:43 tylko nie wyrzucajcie samochodów (przynajmniej firmowych)z grodzkiej, bo to będzie tragedia doginać na pieszo np. z okrzei, przy pl.narutowicza jest niemożliwe, żeby zaparkować; przejeżdżam przez stary rynek dosyć często i nie jest tam jakiś straszliwy ruch pojazdów, żeby tak panikować;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kei Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 15.07.03, 14:18 Skoro pracujesz i mieszkasz na starym miescie, to chodz na pieszo do pracy;)) Pzd. Ps. wierze, ze jest ciezko, sam mieszkam na krolewieckiej i wiem co to znaczy jezdzic w kolko i nie miec gdzie zaparkowac, ale to nie znaczy, ze nalezy lamac zakazy i wjezdzac na stary rynek, ktory po pierwsze afaik nie jest przygotowany do jazdy samochodow, po drugie, jest miejscem reprezentayjnym, a zaparkowane samochody niekoniecznie ta funkcje spelniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 23:26 Gość portalu: kei napisał(a): > Skoro pracujesz i mieszkasz na starym miescie, to chodz na pieszo do pracy;)) > Pzd. > > Ps. wierze, ze jest ciezko, sam mieszkam na krolewieckiej i wiem co to znaczy > jezdzic w kolko i nie miec gdzie zaparkowac, ale to nie znaczy, ze nalezy lamac > > zakazy i wjezdzac na stary rynek, ktory po pierwsze afaik nie jest przygotowany nie musicie sie o to sprzeczać, w Płocku na starym mieście ulice budowali 100 lat temu dla dorożek i pojedyńczych samochodów, bloków nie da sie przesunęć aby rozciągnąc ulice. Samochody po prostu trzeba zostawiać na obrzeżach miasta jak jest w innych dużych miastach. > > do jazdy samochodow, po drugie, jest miejscem reprezentayjnym, a zaparkowane > samochody niekoniecznie ta funkcje spelniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaki Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.visp.energis.pl 19.07.03, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Jak wyrzucić samochody z płockiej starówki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 06:50 Nie dalej jak wczoraj podjechałem do urzędu załatwić urzędową sprawę. Okaząło się, że panowie strażnicy postanowili zapolować na kierowców. Niestety nie tych którzy jeżdżą prze Stary Rynek, a tych którzy chcąc załatwić sprawę w urzędzie zostawili samochody na Bielskiej, pozostawiając 1,5 m przejście na chodniku. Ja nie zapłaciłem mandatu, jednak kilku biedaków miało blokady na kołach. teraz pytanie: czy straz miejska może założyć sobie sama blokadę, bowiem ich samochód nagminnie parkuje na ulicy piekarskiej tuż za zakrętem? Odpowiedz Link Zgłoś
merro Odpowiedz 22.07.03, 09:28 > teraz > pytanie: czy straz miejska może założyć sobie sama blokadę, bowiem ich samochód > > nagminnie parkuje na ulicy piekarskiej tuż za zakrętem? odpowiedz: Według regulaminu - TAK. Mówi o tym podpunkt 2 zaraz po grożeniu sobie palcem. Dopuszczalne są jeszcze formy samoomandatowania oraz wymuszenia na sobie łapówki. Życzę wytrwałości i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś