Gość: tokijczyk IP: *.bbtec.net 22.07.05, 16:13 Usterki sa wynikiem pracy brytyjczykow. W japonii Toyota jest No.1 i nie ma usterek. Natomiast bardzo wiele usterek ma tutejszy Mitsubishi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romkowski Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.pl / *.pronets.pl 22.07.05, 16:54 WSZYSCY WIELCY PRODUCENCI POJAZDÓW SCHODZĄ NA PSY: LICZY SIĘ FORSA, A NIE BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Toyota przyznała się do usterek 22.07.05, 19:13 ciekawe kiedy sie gnojki przyznacie i przeprosicie za spaprane silniki 1,4 VVT- i w Corollach ktore chleja olej :[[[[[[[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creek Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.elsat.net.pl 22.07.05, 20:15 A ile tego oleju chleją ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dismiss Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:51 Do bledu konstrukcyjnego silnika "zz" w modelach corolla (111) toyota prawdopodobnie nigdy sie nie przyzna, poniewaz zostal on juz dawno wyeliminowany. Faktem jest jednak, iz dealerzy otrzymali instrukcje naprawy problemu, a sprawa NIGDY nie zostala oficjalnie naglosniana! Nie jest Pan sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:30 czemu zaraz gnojki ?! moze trafil Ci sie jakis model eksploatowny wczesniej przez dilera albo sam masz ciezka noge. Skad zaraz te podejrzenia, ze cala seria jest spartolona ?! Toyota ma najlepszy system kontroli jakosci na swiecie. Najwieksi sie od nich uczyli i nadal tak jest. Pracowalem kiedys w fabryce produkujacej samochody. I dlatego wiem, ze czeste problemy pojawiaja sie przez dostawcow. Nawet nie wiesz ile bledow jest w silnikach Diesla w Oplu... konstrukcji karoserii Renaulta Clio itd. Wszyscy maja powazne wpadki... tylko fiat sie czasami do nich przyznaje... ale Toyota niewatpliwie ma ich najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wagon Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 22.07.05, 19:30 Jestem w szoku. Toyota była dla mnie dotychczas gwarancją solidności bo i kosztowała niemało. Gdy diler Toyoty Chodzeń zachwalał mi Toyotę Wagon mój zapał prysł gdy powiedział że montowana jest w Turcji. Dałem sie przekonać argumentami że jest to nowy zakład i dlatego jego produkcja jest wielokrotnie kontrolowana bo zaufanie do marki jest podstawa działania firmy. Jak widać moje obawy były uzasadnione a diler bardziej myślał o swoiej marży niż o budowaniu zaufania klienta do marki. Nie dajcie się zwieść dilerom, nie zawsze są solidni. Szkoda wizerunku marki dla paru groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.ascensionhealth.org 24.07.05, 01:17 To, ze przyznaja sie do usterek i naprawiaja je za darmo po uplywie gwarancji swiadczy wlasnie o solidnosci tej firmy. FSO nigdy nie przyznawalo sie do wadliwosci swoich produktow, choc wiekszosc mialo wady fabryczne i konstrukcyjne i wolny rynek pokaral ich upadloscia. Mam dwa samochody porzadnych firm z ktorych oba mialy tzw Recall. Nie bylo z nimi nic zlego a diler wymienil potencjalnie wadliwa czesc na nowa na koszt producenta przy okazji przedladu. Czysty zysk dla klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:20 Ciekawe jak wszystkich poinformują jak samochód zdążyl zmienić 3 razy właściciela... wystarczy sie modlić żeby ten przewodzik nie pękal zbyt często. Domniemam że pęka i sprawia ze samochodu nie mozna zatrzymac bez uzycia hamulca awaryjnego. Przecież nie powiedzą do końca prawdy, nikt tak nie robi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Toyota przyznała się do usterek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:30 ty nie przeczytales ze w japonii tesz wykryto usterki baranie Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Toyota przyznała się do usterek 30.07.05, 04:19 Usterki zawsze moga nastopic np. w Toyocie albo sa rzeczywistoscia np. w BMW, Audi, Mercedez, Porsche itd. To ze Toyota (plus Lexus) maja najwyzsze wyniki jakosci od wielu lat pokazuja jednak ze ich marka jest najlepsza jezeli klijent jest zainteresowany jakoscia a nie tylko np. dobrym poczuciem (BMW, Audi itd.) M Odpowiedz Link Zgłoś