Dodaj do ulubionych

Lista nieuczciwych stacji benzynowych

14.07.03, 22:46
www2.gazeta.pl/auto/1,24766,1569985.html
Stwórzmy listę stacji dla Płocka i okolic.
Obserwuj wątek
    • hiubi Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 14.07.03, 23:05
      Stacja "U Janusza" 20 km za Plockiem w strone Warszawy. Po jednym tankowaniu ledwo samochod dojechal do Plocka, ciecz spuszczono z baku i nalano benzyny (wymiana dupereli) i samochod pojechal dalej.
      • Gość: Konrad Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.chello.pl 14.07.03, 23:11
        zdecydowanie popieram. Nigdy tam już nie zatankuję ...
      • polk1 Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 08:18
        Omijać tę stację wieeelkim łukiem.Święte słowa Hiubi,miałem podobny
        problem związany z tankowaniem w tamtym miejscu.
        • Gość: Czadek Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 08:34
          W Płocku mam wrażenie że niepewne paliwo jest na takiej małej stacji na
          przemysłowej Kiedys tam się zatankowałem jak jechałem do Katowic ... i była to
          droga przez meke. Poza tym słabej jakości gaz mają na Banacha....
          • razdwadwanascie Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 08:48
            Gość portalu: Czadek napisał(a):

> W Płocku mam wrażenie że niepewne paliwo jest na takiej małej stacji na
            > przemysłowej Kiedys tam się zatankowałem jak jechałem do Katowic ... i była
            to
            > droga przez meke. Poza tym słabej jakości gaz mają na Banacha....

Jeśli jest to stacja mieszcząca się koło dawnej bazy kolumny sanitarnej czyli
            na Przemysłowej, najbliżej przy skrzyżpwaniu z Gwardii Ludowej to zgadza się -
            to ten sam właściciel co "U Janusza".
            Mój typ to również stacja Petrochemii na Radziwiu, przy stacji diagnostycznej -
            Gościu dolewa strasznie śmierdzących rozpuszczalników.
    • Gość: B Lugosi Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.k.mcnet.pl 15.07.03, 10:41
      Fakt, "U Janusza" zdarzyło mi się zatankować. Raz, że paliwo dziwnie
      śmierdziało, dwa, że samochód "zdechł" - dobrze, że dojechałem do domu. Czy nie
      warto byłoby przebadać ?
    • Gość: zybi Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: hpcache:* 15.07.03, 11:27
      Jestem przywiązany do stacji ORLEN i wydawało mi się ,że paliwo jest tam
      odpowiedniej jakości mówię o m.Płock.Moje zdumienie osiągnąłem gdy zatankowałem
      samochód w Swarzędzu na stacji SHEL.Po pierwsze silnik pracował ciszej, i jakby
      przybyło mu mocy a nadto przejechałe o ponad 100 km więcej.Jeśli jest prawda,że
      Shel zaopatruje się w paliwa w PKN to czemu nie jest prowadzona kontrola
      jakości paliw na stacjach PKN.Jeżeli powtórnie będę mógł porównać jakość paliwa
      to zrezygnuję z punktów i innych udogodnień.Trudno jest być patryjotą jeżeli
      moja własność jest narażona na uszkodzenie.W dalszym ciagu chcę tankować w PKN.
      • merro Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 11:41
        Gość portalu: zybi napisał(a):

> Jestem przywiązany do stacji ORLEN i wydawało mi się ,że paliwo jest tam
        > odpowiedniej jakości mówię o m.Płock.Moje zdumienie osiągnąłem gdy
        zatankowałem
        >
        > samochód w Swarzędzu na stacji SHEL.Po pierwsze silnik pracował ciszej, i
        jakby
        >
        > przybyło mu mocy a nadto przejechałe o ponad 100 km więcej.Jeśli jest
        prawda,że
        >
        > Shel zaopatruje się w paliwa w PKN to czemu nie jest prowadzona kontrola
        > jakości paliw na stacjach PKN.Jeżeli powtórnie będę mógł porównać jakość
        paliwa
        >
        > to zrezygnuję z punktów i innych udogodnień.Trudno jest być patryjotą jeżeli
        > moja własność jest narażona na uszkodzenie.W dalszym ciagu chcę tankować w
        PKN.

a ja nie chcę
        polecam statoil i jet
        • pawi81 Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 11:46
          merro napisał:

> a ja nie chcę
          > polecam statoil i jet

w sumie ja nie tankuje bo nie jestem zmotoryzowany ;)
          ale czy Statoil nie bierze tez z PKN paliwa? ;-) no chyba ze to porzadna firma
          i nic nie dolewa do niego to wtedy ok :)

--
          Pozdrawiam
          PAWi
          • merro Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 11:50
            > w sumie ja nie tankuje bo nie jestem zmotoryzowany ;)
            > ale czy Statoil nie bierze tez z PKN paliwa? ;-)

zachodzi pytanie, kto nie bierze ?
            • pawi81 Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 11:54
              merro napisał:

> zachodzi pytanie, kto nie bierze ?

albo ostanio czesto pojawiajace sie pytanie: kto nie kombinuje i nie dolewa :-)
          • Gość: samp Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.visp.energis.pl 22.07.03, 18:09
            pawi81 napisał:

> merro napisał:
            >
            > > a ja nie chcę
            > > polecam statoil i jet
            >
            > w sumie ja nie tankuje bo nie jestem zmotoryzowany ;)
            > ale czy Statoil nie bierze tez z PKN paliwa? ;-) no chyba ze to porzadna
            firma
            > i nic nie dolewa do niego to wtedy ok :)
            >
            > --
            > Pozdrawiam
            > PAWi
      • Gość: zibi Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: hpcache:* 15.07.03, 11:45
        Gość portalu: zybi napisał(a):

> Jestem przywiązany do stacji ORLEN i wydawało mi się ,że paliwo jest tam
        > odpowiedniej jakości mówię o m.Płock.Moje zdumienie osiągnąłem gdy
        zatankowałem
        >
        > samochód w Swarzędzu na stacji SHEL.Po pierwsze silnik pracował ciszej, i
        jakby
        >
        > przybyło mu mocy a nadto przejechałem o ponad 100 km więcej.Jeśli jest
        prawda,że
        >
        > Shel zaopatruje się w paliwa w PKN to czemu nie jest prowadzona kontrola
        > jakości paliw na stacjach PKN.Jeżeli powtórnie będę mógł porównać jakość
        paliwa
        >
        > to zrezygnuję z punktów i innych udogodnień.Trudno jest być patryjotą jeżeli
        > moja własność jest narażona na uszkodzenie.W dalszym ciagu chcę tankować w
        PKN.Jest prawdą, że u Janusza i w Radziwiu ta stara stacja to sprzedają
        rozcieńczalnik do farb i lakirów.Może oni kombinują otworzyć mieszlnię farb bo
        na handlu paliwami się nie znają.Jest w Płocku specjalista radny WIŚNIEWSKI
        który jest specjalistą od tych spraw mogą za dobną odpłatnościa poprosić o
        doszkolenie i rozwinięcie interesu petro-oil-benz-lakieren.
    • santia Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych 15.07.03, 12:38
      ja tankuję teraz głównie na statoil-u, różnica jest wyczuwalna (jest lepiej niż
      po dolaniu na pkn); mój samochodzik jest teraz błyskotliwy i zrywny;-))
      • Gość: sadmat Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 13:59
        Z tego co wiem statoil bierze paliwo z Gdańska
        • Gość: OLAF Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 00:07
          Gość portalu: sadmat napisał(a):

> Z tego co wiem statoil bierze paliwo z Gdańska
          TYLKO Z GDAŃSKA
    • Gość: Nariellka Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.tel146.petrotel.pl 15.07.03, 15:11
      Ostatnio tankowalam Pb98 na stacji Orlenu na Zielonym Jarze. Moj biedny
      samochodzik tak sie zmulil, ze z silnikiem zaczely sie dziac cuda. Watpie ze
      bylo to wzbogacone Pb95. Watpie zeby mialo nawet 90 oktanow. Natomiast na
      Slowacji paliwo pachnie inaczej, jakby mieta. Po zatankowaniu nawet
      uniwersalnej 95 (byla tansza ;)) autko szlo lepiej niz po paliwie orlenowym. A
      po zatankowaniu Pb98 szlo o wiele, wiele lepiej.
      W codziennym uzytkowaniu jezdze na paliwie kupionym na Aralu w Lodzi (studia).
      Z reguly tankuje Pb95. Nigdy nie mialam problemow. Po zatankowaniu Pb98
      samochod prawie latal z przyplywu mocy ;) Polecam Aral na Aleksandrowskiej.
      Paliwo najpewniej orlenowe, tanie i dobre.

Pozdrawiam
      Nariellka
      • Gość: hmm Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 13:24
        ciekawe jak to zmierzylas ze nie mialo 90 oktanow, moze twoj samochod to juz
        typowy zlom :>
    • Gość: A.L. Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 15:58
      Jest jeszcze jedna nieuczciwość poza jakością - dlaczego w Płocku paliwo na
      stacja Orlenu jest droższe niż daleko w Polsce. Czy to dlatego, że mamy
      najbardziej świeże paliwo? :-). Fakt ten tak mnie wku......, że przstałem
      tankować samochód na płockich stacjach Orlenu i nalewam paliwo w energetyku
      (pewnie biorą również z Orlenu, ale cenę mają sporo niższą).

pzdr.
      • merro Zetor przepali 15.07.03, 16:08
        Gość portalu: A.L. napisał(a):

> Jest jeszcze jedna nieuczciwość poza jakością - dlaczego w Płocku paliwo na
        > stacja Orlenu jest droższe niż daleko w Polsce. Czy to dlatego, że mamy
        > najbardziej świeże paliwo? :-). Fakt ten tak mnie wku......, że przstałem
        > tankować samochód na płockich stacjach Orlenu i nalewam paliwo w energetyku
        > (pewnie biorą również z Orlenu, ale cenę mają sporo niższą).
        >

podobno cena idzie w parze z jakością, choć nie zawsze jak widać

Jak twierdzą niektórzy właściciele stacji już na etapie pewnych dystrybutorów i
        hurtowników mają do wyboru 2 rodzaje paliwa i 2 ceny
        - wyższą za dobre paliwo
        - i niższa za to 'troszkę' gorsze

Myślę że mało kto bawi się w 'psucie' paliwa na stacjach. Podejrzewam ,że
        większość kupuje już kiepskie i tańsze bo to im się bardziej kalkuluje
        orlen oczywiscie nie jest w stanie wylapac tych 'zlych'
        bo po tym jak wyglądają niektore stacje patronackie jestem sklonny myslec ze
        srednio im zalezy na satysfakcji klienta (platne kible, brod smrod etc...)

• Gość: kula Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.visp.energis.pl 19.07.03, 11:00
      Niezła myśl
    • Gość: PIOTREK Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 21:27
      Jeśli ktoś będzie na urlopie w Zakopanem, to polecam stację na przejściu
      granicznym w Łysej Polanie (samochód aż śpiewa), natomiast nie kupujcie paliwa
      w stacji BP na rondzie Kuźnickim - syf z gilem, auto zdycha.
      • Gość: hubson Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.03, 10:20
        Z doswiadczenia nie polecam "stacji" na terenie Wlodkowica. Po zatankowaniu
        zmuszony bylem oddac samochod do serwisu. Okazalo sie ze zamiast benzyny byl
        zatankowany jakis rozcienczalnik. Az w serwisie sie dziwili ze samochod odpalil
        na tym gownie.
        • Gość: ja Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 03:11
          lux paliwo
    • czerwony_zlodziejski_ryj Odczepcie się od Janusza 03.08.03, 12:01
      Wy nieroby o gołodupcy. Sami nic nie robicie, a i innych zaradności nie
      potraficie docenić.
      Januszu pokaż im, że jeszcze lepiej potrafisz mieszać, może wtedy docenią Twoje
      dobre serce, że od razu im nie zajeździełś silniczków, a przecież mogłeś.
      Chamstwo jedno, nawet dobrej woli docenić nie potrafi.
    • Gość: lizus Re: Lista nieuczciwych stacji benzynowych IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 21:51
      zapraszam po paliwko bo Bielska, extra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka