Dodaj do ulubionych

Woda z naszych kranów ...

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 15:29
Nie ma zapachu neutralnego , czuć z niej jakimś związkiem , pewnie do
uzdatniania lub czymś takim , nie znam się na tym. W każdym razie czuję ten
zapach z wody gdy leję wodę do wannny,gdy myję zęby przy zlewie,gdy zmywam
naczynia, gdy spuszczam wodę w sedesie. Czy macie podobne spostrzeżenia.
Acha, i nie robię sobie kawy czy herbaty z kranówy (a fuj!) tylko z wody
źródlanej z baniaków 5l. A wy pijecie herabatkę bądź kawkę z kranówy ?
Pozdrawiam , czekam na Wasze opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: polk Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 15:36
      Odkręć w Płocku jakiś kran
      lunie z niego coś jak tran...

dopiszcie kolejne zwrotki bo jest o czym.
      • Gość: Michał Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 17:39
        Wszystko śmierdzi do okoła,
        nawet woda w Wiśle jest jak smoła.

Pozdrawiam
        • Gość: Roman J. Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 18:24
          Wisłą płyną ścieki przednie,
          więc pijemy je bezwiednie. :-))))
          • kawka Re: Woda z naszych kranów ... 09.01.02, 20:41
            Kto lubi pomyje,
            płocką wodę pije

• Gość: Roman J. Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 21:46
              Los Torunian i Bydgodzczan niech nam będzie pocieszeniem,
              bowiem Wisła płynie dalej, a z nią...ścieki po Orlenie. :-)
              • Gość: polk Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 21:51
                Rzekło truchło do truchła bardzo późną nocką,
                ależ czuć ci z gęby....chyba wodą płocką.
                • Gość: Maciek Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.montreal86.dialup.canada.psi.net 10.01.02, 02:43
                  A wy wszyscy tutaj macie chyba w czubie;
                  ja przyznaje szczerze - plocka wode lubie.
                  Zaden inny trunek tak mnie nie odswieza.
                  Pilbym ja bez przerwy, czy ktos nie dowierza ?
                  • Gość: Roman J. Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 09:59
                    Odpowiem prozą:
                    Podaj adres, to Ci wyślemy cysternę :-)))))))))))))))
                    • bebun Re: Woda z naszych kranów ...- koniec wierszyka 11.01.02, 17:46
                      Ja ostatnią zwrotkę dodam o naszej "cud" wodzie
                      Czy ktoś kiedyś w świecie słyszał gdzieś o większym smrodzie?

• Gość: Bienki Re: Woda z naszych kranów ... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 12:01
      Faktycznie zgadzam sie z przedmowcami.Czytalem ostatnio raport o jakosci wody
      w Plocku i bylo tam napisane : "zapach: neutralny". Jak ten
      zapach jest neutralny to niech ktos z wodociagow powie mi ze ze wysypiska
      smieci dobywa sie zapach neutralny...
      Moze jakies oficjalne pismo im wyslac ze nie zycze sobie zeby woda mi
      zapier.... jak stado bawolow.
      Ponoc mamy jedna z lepszych wod kranowych w Polsce.Z tego co wiem to ma
      parametry jak woda w jeziorach afrykanskich gdzie murzyni myja sobie d...ska.

Pozdrowionka!
      • Gość: Werdan Wciaz narzekamy.......... IP: *.petrotel.com.pl 10.01.02, 13:33
        Mieszkancy Plocka to chyba bardzo lubia narzekac. Narzekali na odsniezanie
        drog, mimo iz, w innych miastach bylo o wiele gorzej niz u nas. W Plocku
        przynajmniej asfalt bylo widac. Teraz narzekamy na stan wody w wodociagach mimo
        ze, naprawde mamy jedna z lepszych wod krajowych plynacych w krajach. Woda jest
        ozonowana i duza czesc pobierana jest ze studni glebinowych. Ale to juz chyba
        tak nasza mentalnosc, to nasze NARZEKANIE :))
        • kawka Re: Wciaz narzekamy.......... 10.01.02, 13:44
          Werdan z jakiej choinki się urwałeś? Przepraszam, ale chyba nie jesteśmy
          z tego samego Płocka! Asfalt to widać teraz zwłaszcza cudownie, taki
          ładny, ażurowy! Dziura na dziurze, jak koronki z Koniakowa! A ta woda...
          Cóż za smak, co za aromat! Moja przyjaciółka z Kielc wymiotowała kiedyś
          po tym napitku trzy dni! Tam mają wodę oligoceńską i nie strzymała tego płockiego przysmaku.
          Nie każda krytyka jest krytykanctwem, ale udawć, że fajnie jest, jak nie jest -
          to już zwykła głupota.
          • Gość: kei Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.*.*.* 10.01.02, 13:47
            A ja sie musze zgodzic z Werdanem, jak odkrecam rano wode w warszawie to mi sie
            rzygac chce tak smierdzi, wedlug mnie w plocku to woda na prawde nie jest taka
            zla, nie jest to moze oligocen ale nie mozna tez przesadzac.
            Pzd.
          • Gość: oleg Re: Wciaz narzekamy.......... IP: 213.25.195.* 17.02.02, 11:21
            Chyba jednak nie za bardzo
        • Gość: Roman J. Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 13:55
          Nareszcie jakieś pozytywne głosy! A juz myślałem, że w Płocku mieszkają sami
          marudziarze...
          • kawka Re: Wciaz narzekamy.......... 10.01.02, 14:14
            Romanie J., sam przecież zacząłeś ten wątek! I to od marudzenia
            właśnie! Zachęcałeś do �piszcie dalej�! Czy jesteś tylko
            podpuszczaczem? Oj....
            • kawka Re: Wciaz narzekamy.......... 10.01.02, 14:18
              ROMANIE J. - PRZEPRASZAM I PADAM NA TWARZ! TO NIE TY,
              BŁAGAM WYBACZENIAAAA :-)))
              • Gość: erg Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 15:44
                Kawko,w tym wątku Roman nie jest do końca zdrowy,
                ta woda z Płocka,zdaje się, uderzyła mu do głowy
                Sorry Romanie,ale w trakcie dyskusjii jakbyś zmienił zdanie.
                • Gość: Werdan Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.petrotel.com.pl 10.01.02, 16:10
                  Cytat: "Po uruchomieniu w dniu 15 XII 1994 nowoczesnej stacji uzdatniania wody
                  z zastosowaniem filtrów węglowych oraz ozonowania, z plockich kranów płynie
                  jedna z najlepszych wod w Polsce" :))
                  • Gość: polk Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 17:37
                    Mieszkam na B.Chłopskich.Z moich kranów leje się pachnąca chlorem ciecz.Po
                    wypiciu herbaty na ściankach szklanki pozostaje mieniący się tęczą kożuszek.Ta
                    woda wysusza skórę czego doświadczam po każdej kąpieli.Bywa,tak jak
                    ostatnio ,że zmieniła na dwa dni swoją barwę na żółtą.
                    Nie chcę wychodzić na utyskiwacza,ale moja chałupka zdaje się ,że nie jest
                    podpięta do tego ujęcia wody o którym piszesz.
                    Podchodzę do tej sprawy,rzekłbym organoleptycznie,woda płocka jaka jest
                    każdy widzi...przynajmniej w okolicach Batalionów Chłopskich.
                • Gość: Roman J. Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 17:22
                  Narzekanie jest jeszcze mniej zdrowe niż picie wody w Płocku. Poza tym w tym
                  wątku wyraziłem się tylko dwukrotnie poezją, której proszę nie traktować
                  poważnie (zresztą pisałem o Wiśle, a nie o wodociągach). A moje zdanie jest
                  takie: jak komuś woda śmierdzi, to niech sobie przepcha syfon pod umywalką, bo
                  pewnie mu stamtąd jedzie. Ewentualnie proponuję spuścić wodę w sedesie lub
                  wezwać administratora budynku do konserwacji rur. Mnie woda w kranie nie
                  śmierdzi. Chyba jestem szczęściarzem, co? Na szczęście też nie pachnie. :-)
              • Gość: Roman J. Re: Wciaz narzekamy.......... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 17:24
                Dziękuję za zdjęcie ze mnie tej kalumni. Staram się nie narzekać i choć pewnie
                mi się to zdarza, to jednak nie w tym wątku ;-)))))
                • Gość: Maciek do Roman J. IP: *.ssss.gouv.qc.ca 10.01.02, 18:36
                  Twoja opinia na temat wody, mimo ze w formie rymowanej, byla niemniej
                  krytyczna. Skoro pare postow pozniej piszesz, ze nie jest az tak zle, to
                  oczekuje teraz paru strof w pozytywnym tonie :))
                  A poza tym, to konstatuje, ze manifestujesz nadzwyczajna przychylnosc, mam na
                  uwadze propozycje przyslania mi cysterny owej cudownej wody, pytasz o adres.
                  Nie chce naduzywac Twojej zyczliwosci, ale wolalbym zrobic maly "trade", tzn
                  zamienic cysterne kranowki plockiej ktora mi oferujesz juz teraz na
                  gasiorek "Kasztelana" latem ??? A moj e-mail address jest w 1-szym poscie
                  watku "poszukuje kolegow z Jagiellonki"
                  pozdrofka
                  • drops1 Re: do Roman J. 10.01.02, 19:26
                    Fajnie, że wiele osób stać na humor w temacie tragicznym na pierwszy rzut oka.
                    Ale dla pokrzepienia ducha - co pojadę do stolicy, to twierdzę, że płocka woda
                    jest kryształowa, a ulicy - równe jak stół. To samo - po wizycie w Łodzi. I jak
                    tu się nie cieszyć?
                  • Gość: Roman J. Re: do Roman J. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 21:00
                    Z tym pozytywnym rymowaniem będzie ciężko, bo mi wena uciekła. Jeśli chodzi zaś
                    o zamianę wody na piwo, to zgadzam się, ale zastosujemy równoważnik cenowy tzn.
                    za metr sześcienny wody dostaniesz około 2 piwa (chyba przepłacam, muszę
                    spojrzeć na ostatni rachunek za wodę). Nie mogę Ci tego jednak wysłać pocztą
                    elektroniczną, więc odbierzesz sobie z odsetkami na zjeżdzie z okazji 100-lecia
                    naszej budy (mam nadzieję, że będzie, że będziesz i że będę) ;-)))))))
                    • Gość: Maciek Re: do Roman J. IP: *.montreal83.dialup.canada.psi.net 10.01.02, 23:49
                      A nie mozna by wczesnie, np tego lata , zrealizowac tego deal'u. przeciez do 100-lecia
                      naszej budy ( a propos, nie wiedzialem ze ty tez po Jagiellonce ), to ja wyschne
                      straszliwie :)) litosci !!!!
                      • Gość: Roman J. Re: do Roman J. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 07:50
                        Pozyjemy, zobaczymy. :-) Do lata jeszcze zostało trochę czasu.
                        • Gość: Maciek Woda.......plocka :)) IP: *.montreal115.dialup.canada.psi.net 13.01.02, 03:25
                          oto dalszy ciag mojego pozytywnego myslenia:)))) na temat:

a ja w swiecie tym sie chlubie
                          ze te plocka wode lubie
                          i nad soba wciaz biaduje
                          bo mi tutaj jej brakuje.
                          Was zaliczam do szczesciarzy;
                          mnie sie "plocka" tylko marzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka